Restaurants en hygiëne

Restaurants en hygiëne

Restaurants dienen een schone en hygiënische omgeving te zijn voor medewerkers en gasten. De voedselveiligheid dient gewaarborgd te worden middels het werken volgens de geldende hygiënecode of HACCP plan. Elk afzonderlijk aspect van de faciliteit moet worden gereinigd om een veilige voedselbereiding te kunnen hanteren.

Van keuken tot opslag, van restaurant gedeelte tot toilet, van apparatuur tot vuilnis. Alles dient volgens de voorschriften te worden behandeld om aan de hygiëne eisen te voldoen.

De keuken

De Keuken is een van de belangrijkste gebieden in de horeca om schoon en opgeruimd te houden. De keuken in de horeca wordt blootgesteld aan een verscheidenheid van mogelijke verontreiniging en besmetting. Vele mensen hebben toegang tot de keuken en zijn een potentieel gevaar om voedingsmiddelen te besmetten. Rauw en bereidt voedsel vormen een gezondheids- risico als oppervlakten en apparatuur niet goed gereinigd zijn.

Het regelmatig reinigen van apparatuur en werkbladen is een belangrijk punt om de gehele dag door voedsel te bereide op een veilige wijze. Reinigen en desinfecteren zijn zeer belangrijke bedrijfsprocessen in de horeca sector. Werken met een schoonmaak en hygiëneplan is cruciaal voor een veilige voedselbereiding.

Het restaurant gedeelte

In het restaurant gedeelte is het volgens mij erg belangrijk dat hygiëne en klantvriendelijkheid de boventoon voeren. Uiteindelijk is dat het visitekaartje voor elk restaurant. Op dit punt laten sommige restaurants nogal wat punten liggen. Het restaurant gedeelte is waar bezoekers in de regel als eerste komen. Als dit gedeelte als een onverzorgde indruk maakt stemt dat de gasten niet erg vrolijk.

Het restaurant gedeelte verdient veel aandacht. Communicatie met medewerkers is zeer belangrijk bij een goed hygiëne belijdt.  Medewerkers zijn verantwoordelijk voor alles waar uw gasten mee in contact komen. De bar, tafels, stoelen, vloer en ga zo maar door. Het moet er allemaal verzorgd uitzien.

Vloeren

Vieze vloeren laten geen goede indruk achter. Vieze vloeren kunnen een gevaar voor medewerkers en gasten zijn. Bij veel horeca ondernemingen wordt een grote mat voor de deur geplaatst om vuiligheid buiten de deur te houden. Vloeren worden ook vies door knoeien met eten en drank. Het is erg belangrijk om vloeren schoon te houden en te ontsmetten. Tegels kunnen glad worden door het morsen van eten en drinken.

Toiletten

Toiletten vergen net zoals de rest ook veel aandacht. Toiletten die niet goed gereinigd worden gaan stinken naar urine en laten geen frisse indruk achter. Hoe vaak maak je het mee dat er een penetrante urinegeur hangt in een toilet groep ? Dit is iets wat absoluut niet nodig en ook niet gebeurd als er een goed reinigingsmiddel wordt gebruikt. Het goed schoonmaken van voegen en randen rondom wc`s is een belangrijk aandachtspunt. Toiletten dienen mijn inziens 2 keer per dag gereinigd te worden.

Een belangrijk aandachtspunt bij het reinigen van toiletten zijn de handgrepen van de deuren. Vaak worden deze overgeslagen terwijl die juist heel vies kunnen zijn. Bezoekers hebben hun handen nog niet gewassen als ze het toilet verlaten ! Begrijpt u wat ik bedoel ? Handgrepen dienen tussendoor ook regelmatig gereinigd te worden.

Zeepdispencers die leeg zijn en een handdoek de gehele dag laten hangen zijn dingen die uit den boze zijn.  Urine aanslag op potten, urinoirs en op de vloer veroorzaakt een nare vieze geur.

De Hygiëne Expert

De Hygiëne Expert kan u helpen met een totaal hygiëneplan, controlelijsten, periodieke controles en alle andere facetten die met hygiëne te maken hebben. De Hygiëne Expert geeft u eerlijk en open advies met als doelstelling dat uw bedrijf er beter van wordt. De Hygiëne Expert kan uw horeca onderneming begeleiden naar een hoger niveau.

Voorkom boetes van de NVWA, voorkom dat u negatief op de site komt van de NVWA en voorkom dat u negatief in het nieuws komt. De Hygiëne Expert is uw partner op de juiste weg met duurzame en milieuvriendelijke toepassingen.

Nodig De Hygiëne Expert uit voor een vrijblijvend informatief gesprek of een demonstratie.

uitglijden door vieze vloer in keuken

uitglijden door vieze vloer in keuken

social position

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *