Resten van alcohol geven overlast van fruitvliegjes

fruitvliegen fruit fly ninja fruitvliegjes

Resten van alcohol geven overlast van fruitvliegjes

Fruitvliegjes voelen zich heel erg aangetrokken door resten van alcohol. Veel overlast van fruitvliegjes duidt op een broedplaats bij u in de buurt of zelfs binnen.

Plaatsen waar vaak resten van alcohol aanwezig zijn :

  • Achter de bar
  • In vuilnisbakken
  • In afvoergoot
  • Onder koelapparatuur

Fruitvliegjes zijn kleine zeer snel reproducerende insecten. In een tijdsbestek van iets meer dan een week kunnen ze van eitje uitgroeien tot een volwassen exemplaar. Neemt u niet op tijd actie, dan is er al snel een plaat van fruitvliegen. Bestrijden met bestrijdingsmiddelen is alleen effectief als u ook de bron aanpakt.

Wat ik in de horeca vaak zie is dat er onder koelapparatuur en droogrekken vaak resten van alcohol, frisdrankdopjes en bierviltjes liggen. Deze combinatie is perfect voor het fokken van fruitvliegjes. Een substantie van alcohol en zoetigheid, gemixt met bierviltjes die tijdens het werk onder de apparatuur komen.

Het is er lekker warm en het broeden kan beginnen. Horeca zaken waar het hele jaar door last is van fruitvliegen hebben zeker ergens binnen hun bedrijf een broedplaats van fruitvliegen. Als het kouder is zal ook de overlast minder zijn, maar deze neemt toe zodra het wat warmer wordt.

Het is heel belangrijk om onder koelingen en apparatuur te kijken achter de bar. Vaak loopt er onder de apparatuur water met alcohol, er komen frisdrankdopjes en bierviltjes bij.  Onder de apparatuur wordt in de regel niet schoon gemaakt en er ontstaat een drapperige massa die gaat gisten. Dit is echt de ideale broedplaats voor fruitvliegen.

Wat te doen tegen fruitvliegjes :

  • Hygiëne optimaliseren
  • Onder koelingen resten weg halen
  • Kijken of er nog meer broedplaatsen kunnen zijn
  • Fruit Fly Ninja fruitvliegvalletjes plaatsen

Fruit Fly Ninja valletjes voor het vangen van fruitvliegjes zijn uitgerust met een lokstof die zeer aantrekkelijk is voor fruitvliegen. Hang deze valletjes in de buurt van waar de overlast is. Vangen van fruitvliegjes is sterk afhankelijk van de lokstof die wordt gebruik. Ze hebben echt voorkeur voor bepaalde stoffen. Fruit Fly Ninja bevat die stoffen.

social position

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *