Schoonmaken een lust of een last

hygiene expert pest free ongediertepreventie

Schoonmaken een lust of een last

Schoonmaken een lust of een last. In de praktijk blijkt dat schoonmaken en hygiëne niet overal even serieus word genomen. Ik kan me echter geen enkele rede bedenken waarom dat nu zo is. Schoonmaken is wel het belangrijkste bedrijfsproces voor horeca bedrijven, maar ook voor alle bedrijven waar met voedsel wordt gewerkt.

Wat kunnen nu oorzaken zijn waarom schoonmaken een last is ?

  • Niet weten hoe het moet
  • Niet goed opgeleid
  • Bedrijfscultuur
  • Kost teveel tijd
  • Levert niets op
  • Geen zin in na het werk
  • Moet een ander maar doen
  • Ben ik te goed voor

Ik als Hygiëne Expert probeer van alles te bedenken, maar ik weet het echt niet en ik snap er niets van waarom hygiënisch schoon maken op zoveel plaatsen een last is.

Waarom is schoonmaken een last voor veel bedrijven ?

  • Slechte of geen leiding
  • Bedrijfsblindheid
  • Slechte communicatie
  • Medewerkers niet betrokken
  • Zien er het nut niet van in
  • Kost tijd
  • Kost geld
  • Te druk om schoon te maken

Schoonmaken van een last…………… een lust maken ?

  • Werken volgens een goed schoonmaak plan
  • Betrekken van medewerkers
  • Zorgen dat leiding ook daadwerkelijk leiding geeft
  • Laten zien wat het nut ervan is
  • Medewerkers mee laten denken
  • Bedrijfscultuur veranderen

Het grootste opstakel bij het optimaliseren van algehele bedrijfshygiëne zit bij de leiding van horeca bedrijven. Medewerkers doen wat hen wordt opgedragen en waar ze voor komen. Niets meer en niets minder. De aanpak van De Hygiëne Expert kan daarom in het begin zeer confronterend zijn. U begrijpt wel waarom ? Problemen herkennen is nog daaraan toe, maar ze erkennen wordt soms een beetje lastig. Dan komt het aan op vertrouwen en uw ego even opzij zetten. 

Ik zelf ben door schade en schande Hygiëne Expert geworden. Heb zeer veel leergeld betaald en een strenge leerschool gehad. Schoonmaken en hygiëne optimaliseren is mij met de paplepel ingegeven. Met mijn ervaring kan en wil ik bedrijven helpen om op een hoger niveau te komen. Altijd in alle eerlijkheid en met maar ÉÉN doel. Uw bedrijf moet er beter van worden.

maak direct een afspraak met de hygiene expert

Altijd code GROEN en op goede voet met de NVWA

Gegarandeerd code GROEN

Hygiëne Optimaal Plan

 

social position

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Pin It on Pinterest

Share This