Steenmarter verjagen uit uw omgeving

Een steenmarter verjagen mag, maar u mag een steenmarter niet bestrijden met een bestrijdingsmiddel. Als u een marter gaat verjagen dan is het nuttig om de schuilplaats goed schoon te maken zodat de stankoverlast weg gaat. Tevens is het van belang om te kijken of er kabels kapot zijn gevreten, waardoor kortsluiting zou kunnen ontstaan.

Steenmarter verjagen uit huis

Is er in uw omgeving overlast van steenmarters dan is het allereerst noodzakelijk om weringsmaatregelen te nemen. Met weringsmaatregelen voorkomt u dat u een steenmarter in huis krijgt. Wering tegen een steenmarter is het dicht maken van uw dakrand. Hierdoor kunnen steenmarters gemakkelijk onder uw dak terecht komen. Zit er wel een steenmarter dan kunt u die verjagen met Mustolet anti –marter spray. Deze spray bevat de geurstoffen van hun natuurlijke vijanden en instinctief blijven ze dan weg omdat ze denken dat hun vijand aanwezig is. Met deze anti-marter spray kunt u een steenmarter verjagen uit huis.

Steenmarter verjagen uit auto

Van een steenmarter in uw auto wordt u niet blij. De marter kan veel schade aanrichten aan bekabeling, slangen en isolatie. Deze schade kan behoorlijk in de papieren lopen, maar ook erg veel ergernis en stres veroorzaken. Heeft u last van steenmarters in de buurt en bent u bang voor schade aan uw auto zet dan uw auto in de garage als u die heeft. Om een steenmarter te verjagen uit uw auto of om te voorkomen dat er één in komt kunt u Mustolet anti-marter spray gebruiken.

Steenmarter in uw omgeving

Een steenmarter in uw omgeving zoals tuin of binnenplaats kan voor veel overlast zorgen. Heeft u huisdieren in uw omgeving zoals : konijnen, kippen, cavia`s, vogels of eenden dan is het oppassen geblazen met een steenmarter in de buurt. Het zal niet de eerste keer zijn dat een marter één van deze dieren zal verorberen. Zijn ze gemakkelijk toegankelijk dan zal de steenmarter vaker op bezoek komen om een maaltijd te komen halen.

Heeft u een steenmarter in uw omgeving dan is het zaak om weringsmaatregelen te nemen zodat andere dieren niet gepakt kunnen worden.

Hoe kunt u uw dieren beschermen tegen een steenmarter :

  • Gebruik extra stevig gaas, waar een steenmarter niet doorheen kan.
  • Maak openingen kleiner dan 4 centimeter. Om ongedierte zoals muizen en ratten te weren dienen openingen niet groter te zijn dan 5 millimeter. Heeft u huisdieren dan adviseert De Hygiëne Expert om extra aandacht te geven aan het weren van ongedierte en niet alleen van de steenmarter.
  • Laat geen voedsel van dieren open en bloot staan.
  • Maak kooien zowel onder als boven dicht.

Hoe werkt een Steenmarter verjagen

Overlast van Steenmarters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *