Tips tegen vliegen in horeca

eitjes van vliegen op voedsel

Tips tegen vliegen in horeca

Vliegen kunnen veel overlast veroorzaken. Vliegen zijn dragers en verspreiders van ziekteverwekkende bacteriën en virussen. Het zijn per definitie zeer onhygiënische insecten. Vliegen leven in zijn algemeenheid in en van rottend organisch materiaal Voedselresten die liggen te rotten zijn ook een goede voedingsbodem n perfect om eitjes in te leggen.

Vliegen leggen hun eitjes in rottende organische massa’s maar ook op verse etenswaar. Vanaf het voorjaar tot eind september is het oppassen voor de gevaren en risico’s van vliegen.

Vliegen zijn een risico voor de voedselveiligheid, maar ook voor de  gezondheid van dieren en mensen. Buiten deze gevaren zijn ze ook nog eens heel irritant voor medewerkers en gasten.

Tips tegen vliegen in horeca

 1. Laat voedsel niet onnodig buiten koeling staan.
 2. Laat geen vieze afwas staan.
 3. Zorg dat vuilnisbakken dicht zijn.
 4. Sluit vuilcontainers goed af.
 5. Ruim uitwerpselen van dieren op.
 6. Maak afvoeren en putjes elke dag schoon.
 7. Maak wanden en vloeren elke dag schoon.
 8. Laat geen resten in hoeken achter.
 9. Maak onder werktafel en apparatuur schoon.
 10. Plaats horren.
 11. Plaats professionele vliegenlampen.
 12. Plaats buiten vliegenvangers als dat kan.

Heeft u extreem veel overlast van vliegen dan is het belangrijk dat de oorzaak wordt gevonden. De Hygiëne Expert kan u daar heel goed bij helpen. Tevens is het belangrijk om de vliegensoort te laten determineren om te weten met welke soort of soorten we te maken hebben. Er kan dan gerichte actie ondernomen worden.

Let wel dat vliegen zich snel ontwikkelen. Van eitje tot volwassen exemplaar kan in 3 weken gebeurd zijn. Ze leggen honderden eitjes. Bij onhygiënische situaties is er dus al snel sprake van veel overlast en plaagvorming. Eitjes zijn net hele kleine witte rijstkorreltjes. Vliegen leggen onder andere eitjes op vlees en vleeswaren. De eitjes zijn zo klein dat je goed op moet letten om ze te kunnen zien. Wees alert in het vliegen seizoen.

Heeft u vragen mail dan onze Ongedierte & Hygiëne Adviesdienst info@hygiene-expert.nl

Pest free hygiene expert

social position

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *