TIPS tegen wespen op terras

Medio augustus worden wespen erg vervelend op het terras. In die periode worden de wespennesten zo groot dat de werksters niet meer voldoende voedsel uit het nest krijgen. Larven scheiden een zoetachtige stof af waarmee de andere wespen zich voeden. Als een wespennest groter en groter wordt scheiden de larven niet meer voldoende van deze zoetachtige stof af en komen ze het bij u op het terras zoeken.

wespennest wespenvanger wespenval

U krijgt dus last van wespen op terras als in de wespennesten de verhouding van de volwassen wespen de overhand gaat nemen. De larven produceren niet voldoende zoetstof om de volwassen wespen te voeden.  Wespen dienen zich de gehele dag van zoetstof te voorzien om energie te hebben om te vliegen.  Vanaf begin augustus gaan wespen om die rede overlast bezorgen op terrasjes en in uw tuin.

Waar kan veel overlast van wespen worden ervaren

Wespen kunnen veel overlast bezorgen en mensen de stuipen op het lijf jagen. Dit kan gebeuren tijden de lunch of een bezoek aan een pretpark, een dierentuin, of op een vakantiepark.  Bij veel overlast van wespen kunt u een wespensteek oplopen. Een wespensteek is pijnlijk en kan zelfs gevaarlijk zijn.

Een wespensteek veroorzaakt roodheid en zwelling van de huid. In veel gevallen is het onschuldig. Zorg dat de wespensteek goed uitgezogen wordt door middel van een pompje. Dit werkt erg gemakkelijk en goed. Doe er wat verlichtende en ontsmettende zalf op. De pijn zal snel minder worden.

TIPS tegen wespen op terras

  • Plaats een bakje met citroen en warm water waar kruidnagel inzit op tafel
  • Plaats een bakje met gesnipperde uitjes op tafel
  • Plaats citroen of sinasappel schijfjes op een bordje en druk er kruidnagel in
  • Plaats een nep wespennest in de buurt van het terras
  • Plaats wierrook op het terras
  • Maak tafels schoon met azijn
  • Laat geen vuile borden, kopjes en bestek liggen
  • Zorg dat afvalbakken goed afsluiten en maak ze regelmatig leeg
  • Plaats wespen vangers op afstand van het terras

Niet alle tips zijn voor elk terras uitvoerbaar. Wat heel goed kan werken is het plaatsen van wespenvangers op afstand van het terras. Wespenvangers die u op kunt hagen of neer kunt zetten van stevig plastic zodat u er jarenlang plezier van heeft.  De Hygiëne Expert wespenvangers voldoen aan deze eisen.

De Hygiene Expert is gediplomeerd ongediertebestrijdingtechnicus en lid van het Kennis en Adviescentrum voor Dierplagen. De Hygiëne Expert heeft 35 jaar ervaring in de voedingsmiddelenindustrie, is HACCP en IPM gecertificeerd.

wespenvanger wespenval hygiene expert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *