Toegang tot uw woning voor ratten en muizen

rvs wering gaas in ventilatievoeg weren van ongedierte

Toegang tot uw woning voor ratten en muizen

Knaagdieren zoals ratten en muizen kunnen uw huis op verschillende manieren betreden. Beide diersoorten kunnen een behoorlijke ravage aanrichten, maar buiten dat zijn ze ook nog eens een gevaar voor uw gezondheid. Ratten en muizen zijn dragers en verspreiders van ziekteverwekkende bacteriën en virussen. Sluit de toegang tot uw woning dus af voor deze knaagdieren.

Daar waar veel mensen zijn is ook overlast van bepaalde diersoorten. Op het moment dat dieren voor de mens overlast bezorgen wordt het ongedierte genoemd. Wij als mens hebben vaak die overlast zelf in de hand. Wij creëren ideale leefomstandigheden voor deze knaagdieren. Dat is de rede dat ze altijd zo graag in de buurt van mensen vertoeven en nestelen.

Zorg ervoor dat het rondom uw huis niet aantrekkelijk is voor deze dieren, en dat u ze geen toegang geeft.

Wat u kunt gemakkelijk zelf doen :

  • Inspecteer uw huis aan de buitenkant op toegangspunten. Let er daarbij op dat muizen door openingen van 5 millimeter kunnen. Dakranden, open stootvoegen, scheuren en beluchtingen voor kelders en kruiruimtes zijn allemaal toegangspunten. Gevelbeplating is ook altijd een open deur voor deze diersoorten. Dit is vooral een aandachtspunt voor bedrijven. Ik adviseer om er altijd rekening mee te houden tijdens het bouwen.
  • Maak leiding doorvoeren dicht. Nog steeds gebeurt het bij nieuwbouw dat leiding doorvoeren onder huizen niet worden dicht gemaakt. Dat is mijn inziens niet duurzaam bouwen.
  • Zorg dat kozijnen goed afsluiten. Er zit vaak een grote opening tussen kozijn en dorpel.
  • Haal dichte begroeiing tegen uw huis weg of hou het kort.
  • Zorg dat er geen voedselbronnen rondom en in uw huis toegankelijk zijn. Ligt uw tuin vol met noten dan is de kans op knaagdieren in uw omgeving groot. Staan er diervoeders open en bloot dan verhoogd dat ook aanzienlijk de kans op ratten en muizen. Sla voedselbronnen op in afgesloten plastic bakken.
  • Voorkom nestelplaatsen en ruim regelmatig oude spullen op. Vaak kom ik op zolders complete nesten tegen tussen oude kleren, papier en afvoerbuizen.
  • Laat geen vuilnis onnodig lang buiten staan. In grote steden zie ik nog elke dag de vuilniszakken open en bloot buiten staan.
  • Zorg dat containers goed afsluiten en niet lekken.

De Hygiëne Expert kan u helpen met rvs wering gaas om gaten en openingen duurzaam dicht te maken. Een ander goed middel om muizen of ratten weg te houden is Plug In Pest Free.

social position

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *