Vliegen

Overlast van vliegen

Iedereen heeft wel eens vliegen in huis of bedrijf. Op zichzelf is dat natuurlijk geen ramp, doch is het raadzaam alert te zijn op deze insecten. Ze vermenigvuldigen zich snel en voordat u het weet heeft u te maken met een vliegenplaag. Vliegen zijn verspreiders van ziekteverwekkende bacteriën en virussen. Neem daarom direct actie als u ze ziet vliegen !

Er zijn veel verschillende soorten vliegen. Elke soort heeft zon zijn eigen leefwijze. De ene soort leeft van rottende planten, andere vliegensoorten leven van rottend vlees of zelfs van dode organismen. Sommige vliegensoorten leggen hun eitjes in uitwerpselen en andere in fruit of in kadavers van dode dieren.

De meeste vliegen steken niet. Vliegensoorten die wel steken geven meestal geen overlast voor mensen. Deze soorten leven namelijk van bloed, traanvocht en melkresten van runderen, schapen en paarden.

Veel vliegen zijn voorraadaantasters . Dit wil zeggen dat ze schade toebrengen aan landbouwproducten, halffabricaten en eindproducten. Ze brengen er schade aan door erop neer te strijken en deze producten te besmetten met ziekteverwekkende bacteriën en virussen.

Voorraadaantastende vliegensoorten zijn :

  • Fruitvliegen
  • Blauwe vleesvliegen
  • Grauwe vleesvliegen
  • Groene aasvliegen

Fruitvliegen

Fruitvliegjes zijn kleine vliegen die voorkomen in rottende, gistende substanties van organisch materiaal en alcohol. Rottend overrijp fruit en groente hebben een grote aantrekkingskracht op fruitvliegen. Substanties waar alcohol in zit hebben ook een grote aantrekkingkracht op deze vliegensoort.  Fruitvliegen kunnen voor behoorlijke overlast zorgen in horeca bedrijven en bakkerijen.

Vleesvliegen en aasvliegen

Vleesvliegen en aasvliegen zijn vliegensoorten die af komen op rottend organisch materiaal. Ze ruiken het al van kilometers afstand. Vrouwtjes van deze vliegensoort leggen hun eitjes op vlees, vleeswaren en soortgelijke producten. In de zomerdag is het belangrijk dat eten niet onnodig buiten de koelkast staat om besmetting door aasvliegen te voorkomen. In zeer korte tijd zijn deze voorraadaantasters in staat om eitjes te leggen op voedingsmiddelen.

De Hygiene Expert kan u helpen met het effectief vangen van vliegen.  Voor buiten kunnen wij u helpen met de Flyzone vliegenvangers en voor binnen met diverse modellen elektrische vliegenvangers met en zonder lijmplaten.

Voor direct advies kunt u contact opnemen met onze Ongedierte Advieslijn 06-47831301 . U kunt uw vraag ook stellen via ons contact formulier.

Zoals voor elke soort gedierte geldt, wordt het pas ongedierte als men er overlast van gaat krijgen. Optimaliseren van uw woon- en werkomgeving is de beste gifvrije en milieuvriendelijkste manier van ongediertepreventie.  Wij kunnen u helpen met gifvrije methodes, toepassingen en advies.

Denk om het milieu en uw gezondheid. Gebruikt u wel giftige bestrijdingsmiddelen lees dan altijd goed de gebruiksaanwijzing en draag beschermde kleding en een masker. 

Vliegen bestrijden in agrarische sector

Professionele Vliegenlampen Insectenlampen

Eisen Vliegenlamp / Insectenlamp

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *