waar kun je het beste je bril mee schoonmaken

Als je een bril draagt, weet je hoe belangrijk het is om deze schoon te houden. Een vuile bril kan niet alleen je zicht belemmeren, maar kan ook een bron van bacteriƫn zijn. Maar waar kun je het beste je bril mee schoonmaken? In dit artikel geven we antwoord op deze vraag en geven we je handige tips voor het schoonmaken van je bril.

Hoe maak je je bril schoon?

Er zijn verschillende manieren om je bril schoon te maken. Hieronder geven we een aantal opties:

1. Gebruik een microvezeldoekje

Een microvezeldoekje is een goedkoop en effectief hulpmiddel voor het schoonmaken van je bril. Het materiaal van het doekje is zacht en pluisvrij, waardoor het geen krassen op je bril achterlaat. Maak het doekje vochtig met wat water en wrijf voorzichtig over de glazen van je bril. Spoel de bril af onder de kraan en droog af met het microvezeldoekje.

2. Gebruik afwasmiddel

Afwasmiddel kan ook gebruikt worden voor het schoonmaken van je bril. Breng een klein beetje afwasmiddel aan op je vingers en wrijf voorzichtig over de glazen van je bril. Spoel de bril af onder de kraan en droog af met een microvezeldoekje.

3. Gebruik een speciale brillenspray

Er zijn speciale brillensprays verkrijgbaar die speciaal ontwikkeld zijn voor het schoonmaken van brillen. Deze sprays zijn vaak alcoholvrij en laten geen strepen achter op je bril. Spray een kleine hoeveelheid op de glazen van je bril en wrijf schoon met een microvezeldoekje.

Wat moet je niet doen bij het schoonmaken van je bril?

Er zijn een aantal dingen die je beter niet kunt doen bij het schoonmaken van je bril:

Lees ook:   hoe bora schoonmaken

1. Gebruik geen papieren zakdoekjes of keukenrol

Papieren zakdoekjes en keukenrol zijn te ruw voor het schoonmaken van je bril. Het papier kan krassen veroorzaken op de glazen en laat vaak pluisjes achter.

2. Gebruik geen waterstofperoxide of azijn

Waterstofperoxide en azijn kunnen de coating op je bril beschadigen. Gebruik deze middelen dus niet voor het schoonmaken van je bril.

Conclusie

Het schoonmaken van je bril is belangrijk voor het behoud van je zicht en het voorkomen van bacteriƫn. Gebruik een microvezeldoekje, afwasmiddel of een speciale brillenspray voor het schoonmaken van je bril. Vermijd het gebruik van papieren zakdoekjes, keukenrol, waterstofperoxide en azijn.

FAQs

1. Kan ik mijn bril schoonmaken met water en zeep?

Ja, je kunt je bril schoonmaken met water en zeep. Gebruik hiervoor wel een milde zeep en spoel de bril goed af onder de kraan.

2. Hoe vaak moet ik mijn bril schoonmaken?

Het is aan te raden om je bril dagelijks schoon te maken. Zo voorkom je dat vuil zich ophoopt op de glazen.

3. Moet ik mijn bril drogen na het schoonmaken?

Ja, het is belangrijk om je bril goed te drogen na het schoonmaken. Gebruik hiervoor een zachte doek, bijvoorbeeld een microvezeldoekje.

4. Kan ik mijn bril schoonmaken met glasreiniger?

Nee, het is niet aan te raden om je bril schoon te maken met glasreiniger. Dit kan de coating op je bril beschadigen.

5. Hoe kan ik mijn bril het beste bewaren?

Bewaar je bril op een droge en stofvrije plek. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een brillenkoker of een zacht doekje.