wasmachine stinkt hoe schoonmaken

Wasmachine stinkt: hoe schoonmaken?

Als je een wasmachine hebt, is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Een veelvoorkomend probleem bij wasmachines is dat ze gaan stinken. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een ophoping van vuil en resten van wasmiddelen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je wasmachine schoon te maken en de nare geurtjes te verwijderen.

Hoe vaak moet je je wasmachine schoonmaken?

Het is belangrijk om je wasmachine minstens één keer per maand schoon te maken, vooral als je veel was draait. Als je merkt dat je wasmachine begint te stinken, moet je deze misschien vaker schoonmaken.

Hoe maak je je wasmachine schoon?

Er zijn verschillende manieren om je wasmachine schoon te maken. Hier zijn enkele effectieve methoden:

1. Gebruik azijn

Azijn is een natuurlijk reinigingsmiddel en kan effectief zijn bij het verwijderen van nare geurtjes uit je wasmachine. Giet een kopje azijn in de trommel van je wasmachine en draai een lege cyclus op de heetste stand. Dit zal helpen om vuil en resten van wasmiddelen te verwijderen en je wasmachine te desinfecteren.

2. Gebruik soda

Soda is ook een effectief reinigingsmiddel voor je wasmachine. Voeg een kopje soda toe aan de trommel van je wasmachine en draai een lege cyclus op de heetste stand. Dit zal helpen om nare geurtjes te verwijderen en je wasmachine te reinigen.

3. Gebruik een wasmachinereiniger

Er zijn verschillende commerciële wasmachinereinigers op de markt die speciaal zijn ontworpen om je wasmachine schoon te maken. Volg de instructies op de verpakking om de reiniger te gebruiken en je wasmachine grondig te reinigen.

Lees ook:   Hoe kleding te houden van rimpels

4. Maak de filters schoon

Je wasmachine heeft filters die vuil en resten van wasmiddelen opvangen. Het is belangrijk om deze filters regelmatig schoon te maken om te voorkomen dat ze verstopt raken en je wasmachine gaan stinken. Raadpleeg de handleiding van je wasmachine om te zien hoe je de filters kunt verwijderen en schoonmaken.

5. Laat de deur open staan

Als je je wasmachine niet gebruikt, is het een goed idee om de deur open te laten staan. Dit zal helpen om vocht en nare geurtjes te verminderen en je wasmachine fris te houden.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik bleekmiddel gebruiken om mijn wasmachine schoon te maken?

Nee, het is niet aan te raden om bleekmiddel te gebruiken om je wasmachine schoon te maken. Bleekmiddel kan schade aan je wasmachine veroorzaken en de rubberen afdichtingen aantasten.

2. Hoe vaak moet ik mijn wasmachine schoonmaken?

Je moet je wasmachine minstens één keer per maand schoonmaken, vooral als je veel was draait. Als je merkt dat je wasmachine begint te stinken, moet je deze misschien vaker schoonmaken.

3. Hoe verwijder ik nare geurtjes uit mijn wasmachine?

Je kunt nare geurtjes uit je wasmachine verwijderen door azijn, soda of een wasmachinereiniger te gebruiken. Het is ook belangrijk om de filters regelmatig schoon te maken en de deur open te laten staan als je de wasmachine niet gebruikt.

4. Kan ik mijn wasmachine schoonmaken met afwasmiddel?

Nee, het is niet aan te raden om afwasmiddel te gebruiken om je wasmachine schoon te maken. Afwasmiddel kan schade aan je wasmachine veroorzaken en de rubberen afdichtingen aantasten.

Lees ook:   HG kalkweg concentraat 1L Dé krachtige ontkalker

5. Kan ik mijn wasmachine schoonmaken met citroensap?

Ja, citroensap is een natuurlijk reinigingsmiddel en kan effectief zijn bij het verwijderen van nare geurtjes uit je wasmachine. Giet een kopje citroensap in de trommel van je wasmachine en draai een lege cyclus op de heetste stand.

Conclusie

Een stinkende wasmachine kan erg vervelend zijn, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om dit probleem op te lossen. Het is belangrijk om je wasmachine regelmatig schoon te maken en de filters schoon te maken om te voorkomen dat vuil en resten van wasmiddelen zich ophopen. Door azijn, soda, een wasmachinereiniger of citroensap te gebruiken, kun je nare geurtjes uit je wasmachine verwijderen en deze desinfecteren. Vergeet niet om de deur van je wasmachine open te laten staan als je deze niet gebruikt om vocht en nare geurtjes te verminderen.