Wat zijn dazen

H trap dazenval dazenvanger manege

In Nederland leven circa 38 dazensoorten. Wereldwijd gaat om duizenden verschillende soorten. Van de 38 dazensoorten in Nederland kunnen op dit moment 12 soorten een plaag vormen. De regendaas is in Nederland de bekendste. Hoewel veel mensen zeggen dat dazen steken, bijten ze alleen. Een daas heeft namelijk geen angel. De snuit van een daas, waar de daas mee bijt, bestaat uit mesjes. Wanneer u gebeten wordt door een daas wordt de huid een beetje open gesneden. Een daas kan met de scherpe snuit door dunne kleding bijten. Dit kan een mug niet. U bent dus niet veilig als u een T-shirt of een dunne broek aan hebt.

Leefomgeving

Dazen leggen duizenden eitjes in vochtige gebieden, vooral bermen, moerasgebieden, weilanden en op planten. Een larve van een daas is bijzonder taai en kan zich, ondanks minder goede weersomstandigheden, nog altijd goed ontwikkelen. De larven leven meestal van andere insecten. Bij warm en windstil weer ontpoppen de meeste dazen. Bij wind zult u weinig dazen zien, omdat het niet de beste vliegers zijn. Dit verklaart ook meteen waarom u dankzij een dazenval veel dazen kunt vangen. Dazen kunnen alleen verticaal opstijgen en daarom kunt u met een dazenval veel dazen vangen boven in de vangebeker.

Dazen beet

Een dazenbeet kan behoorlijk pijnlijk zijn en kan gaan ontsteken. Een daas bijt voornamelijk mensen, koeien en paarden. Vooral voor koeien en paarden kan dat vervelend zijn, want zij worden soms zelfs achtervolgd door een daas en dat kan stressvol zijn voor deze dieren. Een dazenval in de buurt van paarden en koeien is dan ook geen overbodige luxe. Een kwalitatief goede dazenval kunt u via onze webshop bestellen.

Wat kunt u doen tegen dazen

bestel h-trap dazenval hygiene expert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *