10 Leuke druk wassen feiten en statistieken

Drukwassen is een geweldige en krachtige manier om huizen, boten, auto’s en de buitenkant van uw huis schoon te maken. Maar wil je iets meer leren over deze reinigingsmethode?

We zijn hier om 10 interessante feiten en statistieken over drukwassen te delen. Dit omvat willekeurige leuke feiten en belangrijke feiten over de industrie.

Ons onderzoek heeft ons ook geleid tot het beantwoorden van enkele vrij belangrijke vragen over drukwassen. Blijf lezen voor meer informatie.

Inhoudsopgave
 • 10 belangrijkste feiten en statistieken over drukwassen
 • Druk wassen Leuke weetjes
 • Statistieken van de drukwasindustrie
 • Veelgestelde vragen

10 belangrijkste feiten en statistieken over drukwassen

 1. Drukwassen kan allergenen minimaliseren door schimmels, stof en bacteriën te verwijderen.
 2. Een hogedrukreiniger is geschikt voor stevige oppervlakken zoals voertuigen en daken, but het is niet geschikt voor het besproeien van planten of het reinigen van stoffen meubels.
 3. Het jaarlijks wassen van uw huis onder druk zal het schilderwerk verlengen.
 4. Drukwassen kan gevaarlijk zijn. Je kunt wonden bij jezelf of anderen veroorzaken en er is een risico op elektrische schokken.
 5. Een hogedrukreiniger wordt geleverd met vijf verschillende nozzles voor verschillende toepassingen.
 6. De marktomvang van de hogedrukreiniger is 1,95 miljard dollar waard.
 7. Het grootste deel van de hogedrukreinigerbranche bevindt zich binnen de tuinwassersector.
 8. De toonaangevende merken zijn Revive Powerwashing Inc. en Karcher.
 9. 93,9 procent van de hogedrukreinigers is man en verdient twee procent meer dan hun vrouwelijke tegenhangers.
 10. De industrie groeit snel, voornamelijk omdat meer mensen hun eigen hogedrukreinigers kopen.

Druk wassen Leuke weetjes

We weten dat veel mensen dol zijn op drukwassen en het een leuke manier vinden om schoon te maken. De voor en na resultaten zijn zo bevredigend.

We staan op het punt om aan het feest toe te voegen door je vijf geweldige hogedrukreiniger feiten en statistieken te brengen.

 • Drukwassen kan allergenen minimaliseren: Omdat drukwassen zo’n krachtige straal water oplevert, kan het veel voorkomende allergenen verwijderen. Dit omvat schimmels, schimmels, stof, meeldauw, bacteriën, algen en meer. Veel delen van uw huis, zoals het dak en de gevelbeplating, kunnen deze allergenen verzamelen. Regelmatige reiniging kan ze verwijderen en op zijn beurt allergieën verbeteren.
 • Een hogedrukreiniger is niet universeel: Misschien is uw recente investering in hogedrukreiniger teleurstellend geweest sinds u zich realiseerde dat u het niet kunt gebruiken om alles schoon te maken. Het is ideaal voor het reinigen van zwembaddekken, gevelbeplating, de oprit, het dak, ramen, auto’s en meer stevige oppervlakken. Maar je kunt het niet gebruiken om je hond te wassen of plastic meubels schoon te maken, en het is niet geschikt voor buitenstoffen of gietplanten. De druk is gewoon te hoog!
 • Het beschermt het schilderwerk: Door uw huis elk jaar onder druk te wassen, zal de buitenschilderklus veel langer meegaan. Dit is ook een stuk goedkoper dan je huis opnieuw te moeten schilderen. Plus, als je je huis wilt verkopen, is dit een groot voordeel. U kunt meer geld krijgen als uw huis in betere esthetische staat verkeert.
 • Wassen onder druk is gevaarlijk: Een hogedrukreiniger verschilt van een tuinslang – het is gewoon veel krachtiger. Als je niet oppast, kan een hogedrukreiniger ernstige wonden veroorzaken. Het kan ook voorwerpen omverwerpen die anderen kunnen verwonden. Een ander risico is een elektrische schok als u de veiligheidsprotocollen niet volgt.
  Lees altijd de gebruikershandleiding om er zeker van te zijn dat u het veiligheidsprotocol volgt en geen risico’s neemt.
 • Een hogedrukreiniger wordt geleverd met verschillende nozzles: Een hogedrukreiniger wordt meestal geleverd met vijf spuitmonden: 0 graden, 15 graden, 25 graden, 40 graden en 65 graden. Ze variëren van respectievelijk supersterk tot zwakker. We raden aan om te beginnen met een mondstuk van 40 graden en tot nul te werken. Het mondstuk van 65 graden is het beste voor het doseren van zeep.

Statistieken van de drukwasindustrie

Misschien vraag je je af hoe het zit met de hogedrukreinigersindustrie en wat daar gebeurt. We zullen enkele belangrijke feiten bespreken, zodat je meer weet over deze wereld.

 • Hogedrukreiniger wereldwijde marktomvang: De markt voor hogedrukreinigers was in 2020 1,95 miljard dollar waard. (1). De voorspelde omzetverwachting voor 2025 is 2,3 miljard, met meer huizen en auto’s die wereldwijd verschijnen.
 • Hogedrukreinigers komen het meest voor gebruik in de tuin: Het grootste aandeel van de hogedrukreinigerbranche was binnen de tuinwassersector. De volgende stap was voor het schoonmaken van auto’s, met de buitenkant van het huis op de voet gevolgd. De marketing van hogedrukreinigers richt zich op dit moment zeker meer op residentieel gebruik.
 • Toonaangevende merken voor drukwassen: De meest prominente belangrijkste merken hogedrukreinigers zijn Revive Powerwashing Inc., Karcher, Dewalt, Stanley Black &Decker Ltd. en Generac Power System Inc.
 • Demografie van hogedrukreinigers: Binnen de industrie is 93,9 procent van de werknemers man en 6,1 procent vrouw. (2). Het inkomen van mannen is iets hoger en verdient twee procent meer dan vrouwen. Eenenzestig procent van de hogedrukreinigers is wit, 17,2 procent is Spaans of Latino en 13,1 procent is zwart of Afro-Amerikaans.
 • Wat drijft de industrie om te groeien? Zoals voorspeld, zal de industrie de komende jaren aanzienlijk groeien. De drijvende factoren achter die groei zijn onder meer dat meer mensen hun eigen hogedrukreinigers kopen en daarom een toename van de vraag (3). Veel mensen schakelen ook over van gas- naar elektrische hogedrukreinigers, terwijl anderen dol zijn op draadloze machines.

Meer mensen huren ook professionele schoonmaakdiensten in. Ten slotte bezitten meer mensen voertuigen, waardoor de behoefte aan hoogwaardige reinigingsgereedschappen toeneemt.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen drukwassen en elektrisch wassen?

Power washers en hogedrukreinigers zijn anders. Ten eerste gebruiken powerwashers heet water, wat fantastisch is voor het verwijderen van hardnekkige en vuile rommel. Ze zijn meer geschikt voor commerciële en bouwwerkzaamheden.

Drukwassen is beter voor residentieel gebruik. Dit is een geweldige optie als u iets wilt voor het schoonmaken van de buitenkant, patio en auto’s van uw huis.

Let op dit

Power washers worden vaak op de markt gebracht als warmwater hogedrukreinigers. Dus als je daar naar op zoek bent, gebruik dan die trefwoorden bij het zoeken.

Welke industrie is drukwassen?

Het valt onder bedrijfscode 561790, die betrekking heeft op andere diensten aan gebouwen en woningen (4). U kunt het classificeren onder de service-industrie, landschapsarchitectuur of buitenreiniging voor een eenvoudiger antwoord.

Wat is het meest voorkomende probleem met hogedrukreinigers?

Drukwassen is geen perfecte oplossing. Als u op zoek bent naar essentiële informatie over drukwassen en nadelen om in gedachten te houden, bekijk dan deze feiten:

 • Ze zijn erg sterk: Veel hogedrukreinigers hebben een PSI tot 4000, wat schade aan verschillende oppervlakken kan veroorzaken. Je moet super voorzichtig zijn met je voertuigen, terrasplanken en gevelbeplating.
 • Ze zijn gevaarlijk: Als u de veiligheidsinstructies niet opvolgt, kunt u uzelf of iemand in de buurt verwonden, vooral als u een mondstuk van nul graden gebruikt.
 • Er zijn veel opties: U vindt er draadloze, elektrische en gasdrukreinigers. Allemaal hebben ze hun voor- en nadelen. Gasdrukreinigers zijn bijvoorbeeld zeer effectief, maar ze zijn duur en stoten gevaarlijke gassen uit. Draadloze elektrische hogedrukreinigers zijn milieuvriendelijker, maar ze zijn vrij zwak; hun PSI gaat niet vaak meer dan 1000.

Hoe lang gaan hogedrukreinigers mee?

Dit is afhankelijk van het type hogedrukreiniger dat je koopt en het merk. Over het algemeen is bekend dat een gasdrukreiniger ongeveer 500 uur meegaat. Bij gemiddeld gebruik zou dit ongeveer 10 jaar mee moeten gaan.

Elektrische hogedrukreinigers zijn niet zo duurzaam en gaan misschien maar ongeveer drie jaar mee.

Controleer altijd de garantie van de machine. Soms heb je de mogelijkheid om extra bescherming toe te voegen tegen een kleine vergoeding.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?