12 tips om te voorkomen dat vogels tegen ramen vliegen

Het is een feit dat waarschijnlijk elk jaar 365-988 miljoen vogels in de Verenigde Staten worden gedood als gevolg van botsingen met gebouwen (1). Alle natuurliefhebbers moeten een manier vinden om vogels te beschermen tegen schade aan zichzelf.

Hier zijn de beste tips om te voorkomen dat vogels tegen ramen vliegen.

1. Installeer Bird Tape op Windows

Waarom vliegen vogels tegen ramen? Het is geen toevallig gedrag wanneer een vogel tegen ramen blijft vliegen. Het is gebruikelijk dat vogels hun eigen reflecties in uw raam zien en ze zullen die reflecties aanvallen door te denken dat ze andere vogels zijn.

Een Bird Tape is een duurzame tape die een eenvoudigere manier biedt om de juiste afstand van lijnen over uw raam aan te brengen, zodat de vogel kan detecteren dat er een barrière is. Het is een van de gemakkelijkste en meest effectieve hulpmiddelen voor dit probleem.

venster met hout op de achtergrond

Eenvoudig te installeren en betaalbaar, deze doorschijnende tape laat licht binnen, maar het zal ook gedeeltelijk het zicht verduisteren. Na het installeren van deze speciale tape gaat deze minstens 4 jaar mee.

Deze botsingsbestendige tape maakt ramen zichtbaar voor vogels zonder het uitzicht naar buiten te belemmeren, en van binnenuit uw huis is het alsof u door een hordeur kijkt. Bird Tape kan worden getint om overeen te komen met de kleur van uw huis, of u kunt afgedrukte afbeeldingen hebben om uw huis wat meer stijl te geven.

2. Installeer eenrichtings transparante film

Vogels kunnen het glas niet zien dat helder is en geen kleur heeft. Een manier om dit probleem op te lossen, is door een transparante film over uw raam te installeren. Producten zoals Collidescape stellen mensen in staat om van binnenuit duidelijk door hun raam te kijken, maar zien er voor iedereen ondoorzichtig uit.

De transparante folie kan de hoeveelheid licht die in uw raam komt verminderen en kan ook uw koelkosten verlagen.

reflectie van een glazen wand

Om de folie goed te kunnen installeren, reinigt, spoelt en meet u eerst het oppervlak van het raam en vervolgens bevochtigt u het gehele buitenoppervlak met een slang of spuitfles. Voeg voor een betere hechting een druppel afwasmiddel toe aan het water.

Scheid de film van de achterkant en bevestig deze aan uw raam, waardoor er een overschot van 1/2 inch helemaal rond overblijft. Het toevoegen van film geeft u een unieke eenrichtingsvensters die dienen als een effectieve vogelstop.

3. Voeg tapestrips of botsingsstickers toe

Een andere methode die vogels uit de buurt van uw raam houdt, is door stroken tape of botsingsstickers op het buitenoppervlak toe te voegen. Gebruik witte tape die bestand is tegen wind en regen. De stroken kaarttape kunt u aan het venster bevestigen.

Knip ofwel 1/4 ” verticale witte strepen die 4 ” uit elkaar zijn geplaatst of 1/8 ” horizontale zwarte stroken die 1 inch uit elkaar liggen. Het is aan u om te beslissen wat u samen met deze tapestrips aan uw raam wilt bevestigen.

man die een raam vastplakt

Plaats grote raamstickers, botsingsstickers, zonnevangers, mylar-strips, afplaktape of andere objecten zoals plakbriefjes op het buitenoppervlak. Merk op dat vogels die silhouetten vliegen, vooral die lijken op grote vogels zoals haviken, weinig doen om vogels af te schrikken.

Lees ook:   Beste badkamer prullenbakken van 2023

Het plaatsen van slechts één of twee stickers op grote glazen ramen voorkomt botsingen niet. Ze moeten het grootste deel van het glas bedekken, waarbij de ruimtes ertussen te smal zijn voor vogels om doorheen te vliegen.

4. Gebruik externe zonneschermen of luifels

Reflecterende raamschermen zijn verantwoordelijk voor het blokkeren van de reflectie van zonlicht. Transparantie wordt geminimaliseerd of geëlimineerd met de toevoeging van zonneschermen of luifels aan uw raam. Verschillende zonneschermen bieden ondersteuning in twee verschillende raambuitensystemen.

balkon

Het handmatige Cranksysteem werkt met behulp van een wormwiel. Een krukpijp wordt in een ooglicht gestoken dat de schaduw verhoogt of verlaagt, afhankelijk van de richting waarin u de crank draait.

Minimale verzorging en reiniging zijn voldoende om je Polar Shades te laten functioneren, hoewel ze misschien regelmatig licht moeten worden afgestoft. Een zachte, schone doek of plumeau moet het lichte stof en vuil verwijderen. Je kunt de schaduwstof ook licht stofzuigen als je de voorkeur geeft aan een diepere reiniging.

5. Probeer FeatherGuard uit

Om de aandacht van een vogel te trekken en te voorkomen dat deze tegen je huis botst, moet je misschien een object als waarschuwing instellen. FeatherGuard Window Warnings voeren die taak uit.

Dit is een set van 3 afschrikmiddelen die vogels wegleiden van een gebied met behulp van hun natuurlijke neigingen. Gemaakt door Stiles Thomas in New Jersey, de FeatherGuard consists van vogelveren geregen ongeveer 8 centimeter uit elkaar aan een vislijn.

met de hand een raam openen

Deze lijnen van veren worden vervolgens verticaal geregen over ramen die regelmatig worden geslagen. Wanneer vogels deze veren zien, zullen ze gedwongen worden om niet verder in de ramen te vliegen.

Dit komt omdat elk gebied met losse veren, wat duidt op een roofdier voor vogels, vogels de boodschap stuurt dat ze niet welkom zijn om specifiek naar dat gebied te vliegen. De FeatherGuard bevat een zuignap aan zowel de boven- als onderkant van de vislijn.

6. Probeer mosquito screens uit

Horren zijn niet alleen handig om insecten uit je huis te houden. Ze zijn ook nuttig en zeer effectief in het ontmoedigen van vogels om tegen uw ramen te vliegen. Er zijn verschillende soorten vogelschermen en netten beschikbaar die vogels weg kunnen houden.

Zoek naar een horrenscherm dat specifiek is gemaakt van donker gaas, zodat het zichtbaar kan zijn voor vogels, en gaas dat is gemaakt van duurzaam, lichtgewicht polypropyleen.

venster

Als dat nodig is, kunt u het gaas aanpassen zodat het uw ramen goed bedekt. Een van de beste horren om te gebruiken zou het beveiligde scherm zijn.

Het duurt slechts 30 minuten om het beveiligde scherm te installeren en deze schermen zijn speciaal ontworpen om een oprol- en rolzijsysteem te hebben, waardoor slechts 2 inch ruimte nodig is voor bevestiging. Het beveiligde scherm heeft ook een ingebouwde borstel die het scherm reinigt wanneer u het gebruikt.

Lees ook:   HG ECO ontstopper | dé ideale ecologische ontstopper

7. Gebruik een vogelnet

Vogelgaas is een vorm van vogelplaagbestrijding. Het is een net dat wordt gebruikt om te voorkomen dat wilde vogels bepaalde gebieden bereiken. Zoek net als horren naar vogelgaas dat duurzame, lichtgewicht polypropyleenmaterialen bevat.

Vogelnetten zijn vooral handig om vogels uit dakranden of open ruimtes te houden. Bedek de buitenkant van het vensterglas met gaas op minstens 3 centimeter van het glas om een stevig genoeg barrière te bieden, strak genoeg om vogels af te kaatsen voordat ze raken.

vogelnet op planten

De beste maat voor een vogelnet is een kleingaas van ongeveer 5/8 inch. Met dit gaas raken vogels hun hoofd of lichaam niet verstrikt, maar stuiteren ze ongedeerd weg.

U kunt vogelnetten op een frame monteren, zoals een stormraamkozijn, voor eenvoudige installatie en verwijdering. Vogelnetten kunnen eenvoudig worden vastgezet met netclips, haken of een nietpistool.

8. Verplaats vogelvoeders en baden naar een nieuwe locatie

Plaats vogelvoeders en vogelbaden binnen 3 voet van ramen, wat te dichtbij is om een botsing fataal te maken, of meer dan 30 voet afstand. Het hebben van feeders en baden verder weg van uw raam zal het waarschijnlijker maken voor vogels om te herkennen dat ramen deel uitmaken van het huis.

Een andere reden voor vogels die ramen raken, is dat ze geen andere objecten hebben die hen afleiden van het maken van harde botsingen.

vogelbad

Door objecten te ver van de ramen te houden, kunnen vogels meer versnellen als ze besluiten dat vliegen in het raam een goed idee is, waardoor een gevaarlijkere impact ontstaat.

Een manier om dodelijke effecten zoveel mogelijk te minimaliseren, is door te zoeken naar feeders die rechtstreeks aan het glas kunnen worden bevestigd. Hoewel het verplaatsen van vogelvoeders en baden dichter bij of verder weg van uw raam misschien contra-intuïtief klinkt, maakt u de omgeving eigenlijk veiliger voor vogels.

9. Installeer bewegingssensorverlichting

Vogels die ’s nachts migreren, kunnen worden aangetrokken of gedesoriënteerd door de lichten van bijna elke structuur. Vogels die gedesoriënteerd zijn door lichten kunnen urenlang structuren omcirkelen, waardoor ze uitgeput raken en gedwongen worden om de energie te verbruiken die ze nodig hebben om hun migratie te voltooien.

Rode lichten en witte lichten (die zichtbare straling met lange golflengte bevatten) verstoren de geomagnetische oriëntatie van vogels. Blauwe en groene lichten bevatten minder straling met een lange golflengte en zijn veel minder desoriënterend.

nachtlampje in achtertuin

Onderneem stappen om te bepalen wanneer en waar het licht schijnt door armaturen te gebruiken die afgeschermd zijn, in plaats van modellen van het wereldboltype die overal licht verspreiden. Het heeft de voorkeur om bewegingssensoren te gebruiken om constant brandende lichten te voorkomen en timers op te nemen om ervoor te zorgen dat de lichten niet langer dan nodig blijven branden.

Zoek specifiek naar producten die zijn goedgekeurd door de International Dark Sky Association, een organisatie die werkt aan het behoud van de nachtelijke omgeving door middel van verantwoorde buitenverlichting.

Lees ook: 11 Zwaarste Vliegende Vogels ter Wereld (Tot 44 lb / 20 kg)

Lees ook:   verf wat je kunt schoonmaken

10. Installeer externe luiken

Als u nog geen buitenluiken op uw ramen hebt, een beproefde raamstopmethode, overweeg dan om ze te installeren. U kunt dan de luiken sluiten wanneer u een dag weg bent om te voorkomen dat vogels het glas raken.

Zorg ervoor dat u deze luiken gesloten houdt wanneer u niet in de kamer bent of profiteert van het licht of uitzicht. Net als schaduwen en luifels kunnen luiken ook een goede manier zijn om energie te besparen en je huis warm te houden.

venster

Het installeren van rolluiken is een eenvoudig project dat ongeveer 2 uur in beslag neemt. Zorg ervoor dat je een boor hebt om de luiken tegen de buitenmuren te schroeven.

Als luiken worden geïnstalleerd op baksteen of ander metselwerk, draag dan een beschermende oogbril terwijl u een hamerboor gebruikt die is uitgerust met een hardmetalen metselwerk om pilotgaten te maken. Voordat de schroeven in de luiken worden gestoken, verwijdert u elk spoor van stof uit de gaten.

11. Bedek het raam met temperaverf of zeep

Elke aangebrachte coating die het licht blokkeert, blokkeert de vogels. Tempera verf is goedkoop en duurzaam, en door de buitenkant van het raam te markeren met dit of zeep.

Je zult in staat zijn om vogels net genoeg af te leiden voordat ze overwegen om tegen je huisraam te vliegen. Door een substantie op uw raam te plaatsen, ontstaat een film die zichtbaar is voor vogels om te zien.

met de hand een raam schoonmaken

Wanneer u verf of zeep aanbrengt, kunt u een rasterpatroon van niet meer dan 4 inch bij 2 inch gebruiken, of u kunt creatiever worden en gedurfde, heldere patronen of illustraties op uw raam schilderen.

Zelfs met leuke kunstprojecten zoals deze, houd er rekening mee dat je met deze methode misschien wel meerdere keren per week vogelveilige verf of zeep moet aanbrengen om de film te onderhouden. Zorg ervoor dat er geen duidelijke of transparante gebieden zichtbaar zijn op uw raam.

12. Installeer zen gordijnen

Ook bekend als “zen-gordijnen”, zijn Acopian Bird Savers dicht bij elkaar geplaatste touwen die over ramen worden opgehangen. Ze doen hetzelfde soort werk als tape of stickers, maar ze zijn gemakkelijker te installeren en kunnen esthetisch aantrekkelijk zijn.

Deze touwen kunnen ook gemakkelijk worden verwijderd en u kunt er zeker van zijn dat ze uw zicht op uw achtertuin niet blokkeren. Het wordt aanbevolen om de Acopian Bird Savers aan de buitenkant van het raam te monteren.

Of je kunt er zelf een maken, zie de video hieronder.

De reden dat vogels niet in het glas vliegen waar deze touwen voor staan, is dat de vogels deze touwen zien en zullen proberen ze te vermijden. De meest effectieve afstand die je tussen elk van deze touwen kunt hebben, zou ongeveer 4 inch zijn.

Onderzoek uitgevoerd door Dr. Dan Klem onthulde dat vogels zouden vermijden om door ruimtes te vliegen die 2 centimeter hoog of minder en 4 centimeter breed of minder zijn.

Lees ook: