14 Dusting Hacks die je moet proberen

Afstoffen kan soms zo’n klusje zijn. Het kan voelen alsof het niet uitmaakt hoeveel je afstoft, het is nooit genoeg.

Hoe dan ook, afstoffen is een essentieel onderdeel van het schoonhouden van een huis. Het ziet er niet alleen schoner uit, maar het verbetert ook de luchtkwaliteit. Stof kan allergische reacties veroorzaken bij inademing.

Als je moe bent van de eindeloze cyclus van het gebruik van de ol ‘feather duster, hebben we 14 dusting hacks voor je. Ze zijn slim, innovatief en kunnen je afstofroutine voor altijd veranderen.


Top Dusting Hacks die je moet proberen

1. Een ander gebruik voor sokken

Probeer dit als je het gevoel hebt dat de vloer te schoon is om te stofzuigen, maar het kan een snelle veeg gebruiken. We hebben vaak een oude, wazige sok liggen die zijn partner mist. Maak er nieuw gebruik van door het op een vloerwisser of Swiffer Sweeper te schuiven.

Fuzzy sokken zijn meestal gemaakt van een microvezelstof, die uitstekend geschikt is voor stofvergaring. Veeg gewoon je vloeren zoals je normaal zou doen, maar weet dat je geld bespaart op dure Swiffer-pads – je bent welkom.

2. Koffiefilters voor tv-schermen

Tv-schermen zijn lastig schoon te maken, omdat je voorzichtig moet zijn met wat je gebruikt. Gelukkig, als je een koffieliefhebber bent (wie niet?), heb je waarschijnlijk precies het afstofgereedschap dat je nodig hebt.

Koffiefilters zijn uitstekend in het reinigen van tv-schermen, laptops en telefoons. Veeg het hele scherm schoon met een nieuw filter. Het is zacht genoeg om niet te krassen, maar toch effectief in het grijpen van stof.

3. Eenvoudigste manier om plafondventilatoren af te stoffen

Plafondventilatoren zorgen voor een lekker briesje op warme dagen. Helaas kunnen ze u ook voorzien van aanzienlijk ongewenst stof. Het schoonmaken ervan vereist vaak een ladder en gezichtsmasker om te voorkomen dat de stofkonijnen worden ingeademd.

Er is echter een eenvoudige manier om dit gebied schoon te maken zonder bedekt te zijn met stofkonijnen. Gebruik een kussensloop en schuif deze over één mes tegelijk.

Druk de bovenkant van de kussensloop tegen het mes terwijl je het naar je toe schuift. Kijk dan hoe al het stof in de kussensloop wordt verzameld.

4. Eindeloos gebruik van lintrollers

Pluisrollers zijn uitstekend in het verwijderen van vervelend haar uit je kleding en meubels. Ze zijn echter ook uiterst handig voor het snel afstoffen van noodsituaties.

Misschien heb je gasten die langskomen en ziet de bank er een beetje stoffig uit. Haal de pluisroller er gewoon uit en probeer het eens. U kunt ook een pluisroller gebruiken om stof van gordijnen en lampenkappen snel te verwijderen.

5. Tangen voor jaloezieën

Jaloezieën zijn berucht omdat ze moeilijk schoon te maken zijn. We gebruiken meestal een plumeau voor deze taak, maar het kan een eeuwigheid duren. Voor deze hack heb je alleen een tang, twee microvezeldoeken en elastieken nodig.

Wikkel elke doek om de tang en zet ze vast met elastiekjes. Pak gewoon elk afzonderlijk rolgordijn vast en schuif de tang naar beide kanten. Deze hack kan ook werken met een beetje reiniger aangebracht op de kleding.

Lees ook:   Wat is beter: Dyson V11 of V10?

6. Bye-Bye Plafond stof en spinnenwebben

Wanneer je omhoog kijkt en al het stof en spinnenwebben ziet die zich in de hoeken van het plafond verbergen, probeer dan deze hack.

Haal je bezem tevoorschijn – nu kun je hem gemakkelijk gebruiken om stof van het plafond te verwijderen, maar we gaan graag een beetje verder.

Wikkel een doek of kleine handdoek om de bezemkop en gebruik deze om de hoeken van het plafond af te vegen. Je kunt de handdoek ook iets vochtig maken. Dit zal stof aantrekken, waardoor het niet op je valt.

7. Stof in krappe ruimtes? Geen probleem

Krappe ruimtes kunnen bijna onmogelijk zijn om af te stoffen, omdat er geen gereedschap in past. Hiervoor gebruiken we graag een liniaal. Bevestig eenvoudig een microvezeldoek aan de liniaal met behulp van een elastische band. We geven er de voorkeur aan dat de liniaal dun en buigbaar is, zodat deze gemakkelijk te monteren is.

8. Gloeilampen afstoffen

Gloeilampen zullen niet zo goed branden als ze bedekt zijn met dik stof, maar hoe moet je ze schoonmaken? Je zou een plumeau kunnen gebruiken, maar we gebruiken graag een microvezeldoek en ontsmettingsalcohol.

Breng een kleine hoeveelheid ontsmettingsalcohol aan op de doek en veeg de gloeilamp voorzichtig af.

Zorg ervoor dat de lichten zijn uitgeschakeld en dat de lampen koel zijn.

9. Stofventilatoren

Het schoonmaken van een staande ventilator vereist vaak dat je het hele ding uit elkaar haalt om toegang te krijgen tot de messen. Dit kan echter tijdrovend zijn en wordt daarom vaak vermeden totdat de ventilator er nogal vies uitziet. Gelukkig hebben we een geweldige hack gevonden die je ventilator onmiddellijk zal reinigen.

Het enige wat je nodig hebt is ingeblikte perslucht – geef de ventilator een goede ontploffing om dus te verwijderent en vuil van de messen. Als u geen perslucht hebt of niet zeker weet waar u deze kunt krijgen, kunt u de blowerfunctie op uw stofzuiger gebruiken. Als je klaar bent, gebruik dan het stof en vuil rond de ventilator.

10. Tussen de toetsen komen

Ooit hard aan het werk geweest om op die toetsen op je toetsenbord te tikken als je je realiseert hoe smerig het eruit ziet? Maar hoe kom je tussen de toetsen? Als je een ouder of een kind in hart en nieren bent, heb je misschien ergens wat slijm in huis liggen.

Je hebt misschien de slimme, slijmerige reinigingstool gezien die speciaal is gemaakt voor het schoonmaken van toetsenborden en afstandsbedieningen. Je hoeft echter niet zo’n product aan te schaffen als je al slijm in huis hebt. Je kunt ook je eigen slijm maken met borax, warm water, lijm en voedselkleurstof.

Lees ook:   hoe glazen douchewand schoonmaken

Het enige dat u hoeft te doen, is het slijm op het toetsenbord drukken, het langzaam optillen en al het vuil en stof zien verdwijnen. U kunt deze hack eenvoudig gebruiken om uw telefoon of afstandsbediening schoon te maken.

11. Een stoffige kaars schoonmaken

Er zijn twee eenvoudige manieren om een vuile kaars schoon te maken, afhankelijk van hoe stoffig deze is. Voor slechts licht stoffige kaarsen gebruik je een oude panty. Schuif de kaars gewoon in de panty en geef hem een rol – stof en vuil moeten er meteen af vallen.

Als je kaars bedekt is met meer stof en vuil, bevochtig dan een microvezeldoek en gebruik deze om de kaars voorzichtig af te vegen. Veeg in één richting; gebruik geen heen-en-weer bewegingen omdat dit de wax kan beschadigen.

Houd er rekening mee

Je kunt kaars-schoonmaak-hacks tegenkomen waarbij ontsmettingsalcohol betrokken is. Dit is echter een grote no-no. Ontsmettingsalcohol is licht ontvlambaar en verandert je kaars in een klein vreugdevuur (1).

12. In een mum van tijd een boekenplank afstoffen

Als je een boekenliefhebber bent, heb je waarschijnlijk een grote collectie in huis. Boekenplanken kunnen na verloop van tijd een aanzienlijke hoeveelheid stof aantrekken. Het kan echter ook moeilijk zijn om ze goed schoon te maken.

Om de taak gemakkelijker te maken, hebben we een ongelooflijke hack gevonden. Je hebt alleen een vochtige en droge microvezeldoek, een haardroger, een uitschuifbaar gereedschap zoals de Swiffer en een laken nodig.

Begin met het plaatsen van het vel op de vloer rond de boekenplank, die vuil en stof zal vangen. Neem een stoel of opstapkruk om de bovenkant van de boekenplank te bereiken. Gebruik vervolgens het uitschuifbare gereedschap om de bovenkant van de plank te vegen.

Ga vervolgens naar de eerste rij boeken en gebruik de haardroger op een hoge koude stand om stof weg te blazen. Neem je vochtige doek en veeg rond en achter de boeken om het gevallen stof te verwijderen. Als er stof op de boeken zit, gebruik dan de droge doek om ze af te vegen en werk je een weg naar beneden totdat je klaar bent.

Ruim het huis op

Maak van deze gelegenheid gebruik om de rommel op te ruimen. Als je boeken hebt die je al jaren niet meer hebt gelezen of niet meer nodig hebt, stop ze dan in een donatiebox.

13. Zelfgemaakte Dusting Spray

Na het afstoffen van verschillende gebieden, is het leuk om wat broodnodige glans toe te voegen. U kunt te dure commerciële producten gebruiken of uw eigen producten maken en een persoonlijke draai geven.

Hiervoor heb je het volgende nodig:

  • Een kopje water.
  • 1/4 kopje witte azijn.
  • 1/5 el olijfolie.
  • 10 druppels etherische citrusolie.
  • Spuitfles.

Meng alle ingrediënten in een spuitfles, sluit ze goed en geef het een shake. Omdat we oliën en water mengen, moet je het voor elk gebruik schudden om de ingrediënten te mengen.

Lees ook:   Dettol Schoonmaakdoekjes Power & Fresh - Citrus - Maxi 110 stuks x2

Je kunt elke etherische olie gebruiken die je lekker vindt, omdat dit alleen is om een aangename geur toe te voegen. We geven de voorkeur aan citrus, zoals citroen, grapefruit of sinaasappel omdat het de sterke geur van azijn “verzacht”.

Zodra je je mengsel hebt, spuit je het op elk oppervlak en poets je het met een microvezeldoek. Dit recept is uitstekend geschikt voor houten vloeren en meubels, omdat de olijfolie een mooie glans toevoegt.

14. Je plinten schoonmaken (en schoonhouden)

Plinten kunnen frustrerend zijn om schoon te maken omdat je moet bukken. Dit is niet alleen vermoeiend maar ook tijdrovend. Maar wat als je ze snel kon schoonmaken en een tijdje schoon kon houden?

Voordat je je vloeren stofzuigt, neem je een bezem en veeg je de bovenkant van de plinten. Gebruik vervolgens drogervellen om de boven- en zijkanten af te vegen. De drogerplaten verwijderen stof en vuil en voorkomen dat nieuw stof zich verzamelt.

Veelgestelde vragen

Wat veroorzaakt overmatig stof in een huis?

Er zijn verschillende oorzaken van overmatig stof in uw huis, waaronder pollen, veren, haar van huisdieren, mensenhaar en huid en vuil op de zolen van uw schoenen. Als je in een gebied woont waar vervuiling een probleem is, zorgt het ook voor stof.

Wat Collects het meeste stof?

Bekleding, gordijnen en tapijten verzamelen het meeste stof. Deeltjes komen vast te zitten in de stof en beginnen zich op te bouwen. Regelmatig stofzuigen en schoonmaken zijn van vitaal belang om uw huis zo stofvrij mogelijk te houden.

Hoe stof je af zonder stof te verspreiden?

De eenvoudigste manier om stof te stofzuigen zonder stof te verspreiden, is door een betrouwbare stofzuiger met een HEPA-filter te kopen. Wanneer u een duster gebruikt, neem dan het “S” -patroon aan bij het reinigen van oppervlakken en begin altijd bovenaan en werk naar beneden.

Is het beter om te stof met een natte of droge doek?

Het is beter om te stof met een natte doek in plaats van een droge. Het vocht trekt stof aan en houdt het vast op het oppervlak van de stof in plaats van het rond te duwen als een droge doek.

Verminderen luchtreinigers stof?

Luchtreinigers verminderen stof door de lucht te reinigen en het stof door een filter te trekken waar het vast komt te zitten. Ionische luchtreinigers zappen ook deeltjes met een elektrische lading, waardoor ze op de grond vallen om later te worden gestofzuigd.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?