15 Tips voor het snel wegwerken van ganzen [Op menselijke wijze]

Wilde ganzen behoren tot de meest sierlijke en adembenemende wilde vogels, maar de meeste mensen zouden er de voorkeur aan geven als ze van hun tuinen of erven niet hun huizen zouden maken. Ze kunnen veel lawaai maken en hun uitwerpselen kunnen een gevaar vormen voor de gezondheid van mensen, vooral kinderen.

In dit bericht kijken we naar verschillende methoden om van ganzen af te komen, dus blijf lezen als je nieuwe ideeën nodig hebt om met deze situatie om te gaan.

1. Installeer een ganzenafstotende vuurtoren

Een andere tip over hoe je van Canadese ganzen af kunt komen die we je kunnen geven, is om een ganzenspecifieke afstotende vuurtoren te proberen.

In zekere zin lijkt dit type apparaat min of meer op het stroboscooplicht dat we al hebben genoemd, maar omdat het uniek is gemaakt om ganzen af te weren, kan het betere resultaten bieden.

De meeste modellen die u tegenkomt als u bereid bent een ganzenafstotende vuurtoren te proberen, kunnen direct in de grond worden geïnstalleerd.

Ze zijn vaak uitgerust met staken die het bijna onmogelijk maken om ze uit de grond te halen, voor het geval een beestje precies dat probeert te doen.

tuin 's nachts

Over het algemeen worden deze apparaten geleverd met een door zonne-energie aangedreven licht dat zeer krachtig is en dat regelmatig knippert, zodat het voor de ganzen erg moeilijk is om te slapen.

De populatie die misschien een thuis op uw eigendom heeft gemaakt, zal eerder vroeg dan laat op zoek gaan naar een andere plek om rond te hangen, omdat zelfs ganzen zich niet goed voelen als ze niet genoeg slaap krijgen.

Het duurt meestal een paar dagen voordat het apparaat de vogels afschrikt, dus je moet een beetje geduld hebben.

2. Schrikken met een ganzenroofdier lokvogel

Het beste afschrikmiddel voor ganzen is het afschrikmiddel dat geen gezondheidsproblemen veroorzaakt voor de vogels, en het is net zo gemakkelijk (en goedkoop) voor u.

Er zijn een aantal ganzenroofdieren die er zijn, en als je een lokvogel koopt die op één lijkt, zullen de vogels proberen dat gebied te vermijden.

Sommige mensen hebben uitstekende resultaten gehad met doe-het-zelf ganzenlokken, maar de waarheid is dat ze in veel gevallen niet realistisch genoeg zijn.

Het beste ganzenafschrikmiddel lijkt eigenlijk op een dier dat bedreigend is voor ganzen uit Florida of voor Canadese ganzen, dus het zou een nep-alligatorkop moeten zijn of op zijn minst een nephond of coyote.

coyote

Een ander natuurlijk ganzenafweermiddel bestaat uit plastic ganzen die eruit zien alsof ze zijn gedood.

Dit zou niet lijken op een ganzenroofdier, maar het zou de vogels nog steeds het gevoel geven dat ze in gevaar zijn als ze te lang op uw terrein blijven rondhangen.

Omdat van zwanen bekend is dat ze ganzen aanvallen, zou een manier om bijvoorbeeld van Canadese ganzen af te komen, zijn om een paar zwanen op je vijver te laten leven of verschillende nep-ganzen op je waterlichamen te gebruiken.

Zo’n lokvogel wordt meestal geleverd met een of twee ankers (of verankeringspalen) zodat de plastic vogel op één plek blijft.

3. Installeer een bewegingsgestuurde sprinkler

Als al het andere faalt en je nog steeds vervelende ganzen op je eigendom krijgt, wil je ze misschien bestrijden met datgene waartoe ze zich eigenlijk aangetrokken voelen.

Hoewel het algemeen bekend is dat ganzen van water houden, daarom verzamelen ze zich rond vijvers en meren, vinden ze het niet echt leuk als het op hun lichaam spat.

U kunt dit stukje informatie in uw voordeel gebruiken en ganzen afstoten met behulp van een bewegingsgeactiveerd sprinklerganzenafschrikmiddel. Met zijn hulp kunt u ganzen uit uw tuin houden en zelfs ganzen wegjagen van rondwaterbronnen.

watersproeier

De manier waarop zo’n apparaat werkt om ganzenpopulaties bang te maken, is via een bewegingssensor waarmee het is uitgerust.

Zo’n sprinkler is effectief omdat het milieuvriendelijk, niet-chemisch en volkomen veilig is voor iedereen, zelfs voor de ganzen zelf. Bovendien, omdat het water is dat erop wordt gespoten, kunt u het zelfs naast uw groentepleisters installeren.

In plaats van te vertrouwen op zelfgemaakt ganzenafweermiddel, kunt u er zeker van zijn dat de sprinkler zijn werk tot zes maanden zal doen en zelfs tot 1.200 vierkante voet zal bedekken.

Natuurlijk heeft u de mogelijkheid om meer dekking te krijgen als u meerdere bewegingsgeactiveerde sprinklers over uw eigendom installeert.

4. Laat je gras hoger groeien

Om Canadese ganzen of een andere soort af te weren, zou je je gras langer dan 6 centimeter kunnen houden.

De reden dat deze vogels een hekel hebben aan het verblijf in gebieden die niet duidelijk zijn, is dat er in lang gras een willekeurig aantal roofdieren kunnen zijn die gewoon op zoek zijn om ze te bespringen en aan te vallen.

Hoewel dit niet per se een ganzenafweermiddel is, is het een oplossing voor sommige van uw ganzenproblemen.

Als er ergens op uw terrein een vijver is, moet uw gras een soort zijn die nog langer wordt dan zes centimeter.

Als je het op een lengte van ongeveer 20 inch zou kunnen houden, zou het nog beter zijn omdat ze er niet in de buurt willen komen.

Lees ook:   HGX spray tegen zilvervisjes Dé effectieve zilvervisjes spray
gras

Ze zullen het zo vermijden dat ze elders naar voedsel gaan zoeken, dus ze kunnen zelfs uw eigendom voor een langere periode verlaten.

Houd er rekening mee dat alle waterbronnen, natuurlijk of door de mens gemaakt, een beroep doen op ganzen, dus het hebben van hoog gras eromheen zal het probleem op zijn minst gedeeltelijk oplossen.

Als u wilt, kunt u bepaalde soorten rond uw waterbronnen planten om ganzen ervan te weerhouden naar uw eigendom te komen.

Kies iets tussen kattenstaarten en rushes naar zegge en grassen van het warme seizoen en zorg ervoor dat ze een hoogte hebben van ten minste 2 voet (over een breedte van maximaal tien voet).

5. Intimideer met ganzennoodoproepen

Een vogelgeluidmaker is een ander type apparaat dat u kan helpen Canadese ganzen of een andere soort af te schrikken.

Er is de mogelijkheid om een model te kiezen dat daadwerkelijk een ganzennoodoproep uitzendt, maar je kunt ook kiezen voor een model dat echo’s uitzendt.

Sonische insectenwerende middelen zijn bijzonder effectief als het gaat om het verplaatsen van ganzen uit een bepaald gebied, ook al werkt deze methode alleen als je het apparaat altijd aan hebt staan.

Hoewel ze een tijdelijke oplossing zijn, krijgen de meeste sonische insectenwerende middelen de klus geklaard.

twee luidsprekers

Het beste ganzenafweermiddel in deze categorie is meestal uitgerust met een zonnepaneel, zodat het met weinig tot geen moeite voor u kan werken.

Bovendien is een timer nodig omdat het apparaat hiermee af en toe de noodoproep kan doen, zodat het ganzen wegjaagt.  Zo’n ganzenafweermiddel wordt meestal op de markt gebracht als een bedrijf met een werkingsbereik.

Houd er rekening mee dat elk model een specifiek model heeft (zoals twee hectare), dus kies de juiste voor de grootte van het gebied dat u wilt bestrijken.

Het geluid duurt meestal ongeveer twee minuten en wordt om de tien minuten of meer herhaald.

6. Verwijder alle voedselbronnen

Een van de redenen waarom ganzenbestrijding erg uitdagend kan zijn, is dat deze vogels behoorlijk veelzijdig kunnen zijn als het gaat om de dingen die ze eten.

Ze kunnen kauwen op menselijk voedsel, daarom is het vermijden van het achterlaten van je afval, zodat ze het niet kunnen consumeren, de eerste stap om ze kwijt te raken.

Ganzenvoer kan uit verschillende dingen bestaan als ze niets beschikbaar hebben. De meesten zullen gras eten als ze geen andere voedselbronnen vinden, en het is bekend dat ze van peulvruchten houden als dat is wat er op uw eigendom te vinden is.

Een goed advies om ganzen van gazonruimtes te houden, is om te voorkomen dat je je gras te lang laat worden (zodat ze het niet kunnen eten).

vier kleurrijke prullenbakken

Ook kun je van jaar tot jaar variëren tussen verschillende grassoorten bij het planten van het nieuwe graszaad.

Je kunt je gras behandelen met een afweermiddel, een chemische stof zoals Methyl-anthranilaat, waardoor het gras vreselijk smaakt voor vogels.

Als je een vijver op je terrein hebt waar ganzen de neiging hebben om zich te verzamelen en je hebt mensen die langskomen, vertel ze dan om ze niet te voeren, vooral menselijk voedsel.

Niet alleen is het niet gezond voor hen (omdat het vaak te veel vet en zout bevat), maar ze zullen ook terugkomen op zoek naar meer, waardoor je inspanningen om van ganzen af te komen nutteloos zijn.

7. Laat ze schrikken met stroboscooplicht

Om Canadese ganzen af te schrikken, kunt u ook ganzenafschrikwekkend licht gebruiken. Er zijn voornamelijk twee soorten Canada ganzenwerende middelen beschikbaar in deze categorie.

Een van hen is geluidsgeactiveerd, dus het houdt ganzen weg door ze bang te maken wanneer ze in de buurt van het apparaat komen. De andere optie zou zijn om een stroboscooplampje aan te laten voor de duur van een hele nacht.

Hoewel het misschien vervelend lijkt als je het ganzenafschrikkingslicht naast je huis plaatst, als je creatief genoeg bent om de zijkanten te bedekken zodat het licht niet via je ramen je huis binnenkomt, zal het de klus goed klaren.

nachtlampje in achtertuin

Zoals het geval is met alle andere ganzenafschrikmiddelen, is er ook een aanzienlijk nadeel aan het gebruik van deze methode, en het bestaat uit het feit dat het een verscheidenheid aan insecten zal aantrekken, zoals muggen en anderen.

Gelukkig zijn sommige stroboscooplampen die momenteel te koop zijn, aanpasbaarin staat, wat betekent dat u de hoeveelheid tijd waarvoor ze werken en de intervallen waarmee ze het doen, kunt instellen.

Dat voorkomt in ieder geval dat je veranda overspoeld wordt met een insectenpopulatie waarvoor je in de toekomst andere insectenwerende middelen moet vinden.

8. Rooster je vijver met draad of gaas

Om ganzen uit de buurt van vijver- of meergebieden te houden, kunt u altijd uw toevlucht nemen tot het gebruik van draad of gaas. Natuurlijk werkt deze oplossing voor ganzenverwijdering alleen op waterlichamen die niet te groot zijn, omdat het bedekken van een enorm meer met draad praktisch onmogelijk is.

Als deze methode echter wordt gecombineerd met een aantal andere insectenwerende middelen, zoals een vloeibaar afschrikmiddel dat op het gras in de buurt van het meer wordt gespoten, een lokvogel in de vorm van verschillende zwanen op het waterlichaam en knipperende lichten tijdens de nacht, zal het een vrij effectief Canadees ganzenafschrikmiddel blijken te zijn.

Lees ook:   hoe bramen schoonmaken
vijver en een hek

Wanneer u een waterlichaam met draad bedekt, moet u het voor de vogels een uitdaging maken om op het water te kunnen landen of erin te lopen.

Dat is de reden waarom het lopen van draad over de vijver in 10-12 inch dambord vierkanten is wat je moet doen. Het rooster moet op ongeveer 8 centimeter van het water zijn, zodat het te klein en te laag is voor de vogels.

Met deze methode kunt u een aantal grote vogelsoorten afschrikken, niet alleen ganzen. De meeste huiseigenaren die het in het verleden hebben geprobeerd, zeggen echter dat het geen problemen oplevert voor wilde eenden.

9. Breng vloeibaar ganzenafweermiddel aan

Een van de beste Canada ganzenafschrikmiddelen die je een kans kunt geven, vooral als je op zoek bent naar een effectieve oplossing voor je probleem, is een zogenaamd vloeibaar vogelafweermiddel dat echt werkt en niet eens gevaarlijk is om te gebruiken.

In de meeste gevallen zal zo’n ganzenafschrikmiddel ganzen van je gazon houden of een ander gebied waarop het is gespoten of beslagen en het zal dat doen dankzij een stof die het bevat, een die Methyl-Anthranilaat (MA) wordt genoemd.

Hoewel de formule veilig te gebruiken is en het een druivengeur afgeeft wanneer het wordt besproeid, werkt het als een natuurlijk ganzenafweermiddel door de receptoren van de vogels te irriteren dankzij de nanodeeltjes.

Niet alleen zal een dergelijk product u helpen bij uw Canadese ganzenverwijderingspogingen, maar het zal er ook voor zorgen dat andere vogels die u misschien niet op uw eigendom wilt hebben, zoals duiven, meeuwen, spreeuwen of merels, geen thuis zullen maken in uw tuin of tuin.

Als u uw zuurverdiende geld niet aan een dergelijke oplossing wilt uitgeven, kunt u altijd druif Kool-Aid gebruiken en deze op uw gras of gazon spuiten of beslaan. Geloof het of niet, het bevat methyl-anthranilaat. In feite is het de exacte formule die het zijn druivensmaak geeft.

10. Beperk de toegang tot water

Als u ganzen wilt laten verdwijnen, kunt u hun waterliefde effectief en gemakkelijk in uw voordeel gebruiken.

Als u barrières opwerpt rond een waterlichaam dat u op uw eigendom zou kunnen hebben, zullen deze vogels minder snel tijd doorbrengen in die gebieden.

Omdat ze ook de neiging hebben om hoge planten te haten, om ganzen af te schrikken, wil je misschien ook wat struiken rond je meer of vijver planten.

Iedereen met water die omringd is door planten die minstens twee voet hoog zijn, zal automatisch een gans laten verdwijnen, laat staan een hele populatie.

groene tuin

Vergeet niet dat ganzen van open en heldere ruimtes houden, omdat ze ze gemakkelijk kunnen onderzoeken en controleren of er roofdieren zijn die een bedreiging voor hen kunnen vormen.

Om van ganzenkoppels af te komen, kunt u uw waterlichamen alleen bekleden met planten of andere soorten barrières met een minimale hoogte van 18 inch.

Dit omvat trouwens de doe-het-zelf-afschrikmiddelen die je misschien wilt proberen, zoals de ballonnen met grote ogen, zelfgemaakte vogelverschrikkers of doe-het-zelf-lokvogels. Je moet ervoor zorgen dat ze ook lang genoeg zijn om ganzen van een afstand af te kunnen schrikken.

11. Voorkom dat ganzen nestelen

Hoe kom ik van ganzen in mijn tuin af als ze hier al enkele jaren zijn?

Welnu, als u een ganzenpopulatie op uw terrein hebt opgemerkt die de neiging heeft om te blijven, ongeacht hoeveel u het probeert af te schrikken, is het vrij waarschijnlijk dat de vogels in sommige gebieden hebben geleerd te nestelen.

Neem de tijd om hun gedrag te observeren en te zien of ze niet op specifieke plaatsen samenkomen.

Als je hun nestplekken al kent van jaren eerder, kun je gewoon zware voorwerpen op de nestplaatsen plaatsen, zodat ze ze niet meer kunnen gebruiken.

Je kunt hiervoor decoratieve rotsen gebruiken als je ook op zoek bent naar een manier om je landschap naar een heel nieuw niveau te tillen.

groene tuin

In het algemeen, ganzen laten zich niet zo gemakkelijk afschrikken, dus ze zullen keer op keer terug blijven komen naar de nestplaats.

Als je dit ziet gebeuren, kun je gewoon een met stenen gevulde wasmiddelfles gebruiken om ze weg te jagen of een stroboscooplicht in dat specifieke gebied plaatsen, zodat het ze ’s nachts afschrikt.

Als u vermoedt dat de ganzen al op uw terrein hebben genesteld, neem dan contact op met een professional om de eieren te verwijderen en ze in een andere regio te laten plaatsen. Daarvoor heb je een vergunning van de gemeente nodig.

12. Neem een hond

Waar zijn ganzen bang voor en wat kan het voor hen heel moeilijk, zo niet onmogelijk maken om te veel tijd in de buurt van je huis door te brengen? Een hond kan ganzen uit de tuin houden, maar er zijn drie ideale rassen die het beste werken voor de taak.

Lees ook:   Welke maat luchtontvochtiger heb ik nodig?

De Border Collie is een natuurlijk Canadees ganzenroofdier en het zal hen niet alleen afschrikken, maar hen er ook van overtuigen dat het geen goed idee is om terug te keren.

Dat komt omdat het niet de neiging heeft om op een speelse manier achter hen aan te rennen, zoals een Beagle bijvoorbeeld zou doen. Onder de andere Canadese ganzen voor honden zijn roofdieren die je misschien wilt gebruiken de Duitse herder en de Australische herder.

hondenoppas

Duitse herders zijn erg slim en ze kunnen gemakkelijk worden getraind om u te helpen met uw ganzenproblemen.

Ze kunnen uw instructies met zo min mogelijk moeite volgen. Ze zijn ook heel dapper, dus ze zullen opstaan tegen ganzen, zelfs als ze proberen ze te bedreigen.

Daarentegen is de Australian Cattle Dog erg persistent, wat betekent dat hij niet zal stoppen met het afschrikken van ganzen, ongeacht hoe vaak ze terugkomen. Bovendien heeft dit ras veel uithoudingsvermogen, dus het zal vogels een hele dag blijven achtervolgen als dat nodig is.

13. DIY ganzenafstotend

Je kunt thuis je eigen Canadese ganzenafstotend maken, maar houd er rekening mee dat welk doe-het-zelfproject je ook onderneemt, het misschien minder effectief is dan vertrouwen op technologie om goede Canadese ganzenbestrijding te oefenen.

Een manier om van Canadese ganzen of een andere soort af te komen, is door een fles wasmiddel te gebruiken, deze gedeeltelijk te vullen met rotsen en vervolgens een touw om zijn nek te binden.

Schud de fles elke keer als je naast een kudde of een gans komt en je zult merken dat de vogels de neiging hebben om bang te zijn door het lawaai.

Het belangrijkste nadeel van het gebruik van deze methode is natuurlijk dat je ganzen niet kunt afstoten als je ze niet actief wegjaagt.

groep vliegende ganzen

Dus ’s nachts zullen ze hun eigen bedrijf verzorgen en naar je tuin of tuin gaan als ze op zoek moeten naar voedsel.

Een doe-het-zelfproject dat je kunt proberen, is het maken van je eigen vogelverschrikker. Hoewel het misschien minder effectief is omdat de meeste vogels tegenwoordig niet zo worden afgeschrikt door vogelverschrikkers, kun je de vogelverschrikker aankleden met een paar vodden, zodat de wind een klapperende beweging creëert. Dat laatste zal vogels irriteren en dat gebied mijden.

Een ander zelfgemaakt ganzenwerend middel is een ballon waarop je een groot stel ogen hebt geschilderd. Als u er meerdere gebruikt rond uw meer of vijver of zelfs op uw terrein, zullen de vogels worden afgeschrikt omdat ze zich ongemakkelijk voelen.

14. Creëer een ganzenafschrikwekkend landschap

Ganzen hebben een uitstekend zicht en ze hebben de neiging om dichte en hoge vegetatie te vermijden. Dus als u niets tegen het planten van hoog gras op uw terrein heeft, kunt u het altijd creatief gebruiken om uw tuin of gazon aan te leggen.

Sommige van de soorten waarvan bekend is dat ganzen ze haten, omdat ze hun smaak niet lekker vinden of omdat ze waarschijnlijk last hebben van schimmel, zijn lang zwenkgras, Engelse klimop, Japanse pachysandra en de gewone maagdenpalm.

Het planten van bomen kan ook voorkomen dat deze vogels in graasgebieden terechtkomen, maar deze methode werkt pas nadat ze enkele jaren zijn gegroeid.

groene tuin

Probeer zoveel mogelijk struiken, struiken of heggen op je terrein te planten als je kunt, en je zult zien dat ganzen die gebieden in een mum van tijd zullen beginnen te vermijden.

Zolang u opvallende ganzenafschrikmiddelen koopt, zoals die lijken op ganzenroofdieren, kunt u dit preventieve landschapsontwerp in uw voordeel gebruiken.

Het krijgen van een hond zou een aantal van je ganzenproblemen oplossen, vooral omdat sommige rassen, zoals de Border Collie, de neiging hebben om overdreven opgewonden te raken en achter hen aan te rennen.

Als dit echter geen optie voor u is, kunt u altijd een aantal nephondenkooien krijgen en deze installeren in het gebied dat u ganzenvrij wilt houden.

15. Bel een professional

Als je moe bent van al het ganzenlawaai en de rotzooi die ganzen zijn muit je tuin komen, een professional bellen, is misschien de juiste manier om dingen aan te pakken.

Een persoon die weet hoe ganzen weg te houden, heeft meestal het inzicht en de methoden om de taak tijdig te bereiken.

Verder kan een professional u ook instrueren welk type ganzenafschrikmiddel u kunt gebruiken voor het geval u in de toekomst opnieuw met hetzelfde probleem wordt geconfronteerd. Dergelijke diensten kunnen het onmogelijk maken voor een vervelende ganzenpopulatie om in de buurt van uw huis te nestelen.

We geven u dit advies, want hoewel het meestal iets meer geld kost dan sommige van de apparaten die we hebben genoemd, combineren ongediertebestrijdingsdiensten een aantal afschrikmiddelen om de klus te klaren.

Ze kunnen bijvoorbeeld tegelijkertijd geluidsapparaten, visuele afschrikmiddelen, chemische insectenwerende middelen, een vogeldraadsysteem en een bewegingsafschrikmiddel gebruiken.

Er zullen nog steeds geen vogels rondhangen als er zoveel redenen zijn om dat niet te doen, dus je zult al snel geen ganzen in de buurt van je waterlichamen zien en je zult niet veel hoeven te wachten voordat dit gebeurt.

Aanverwant: