Alpaca vs. Cashmere: wat is het verschil?


Alpaca vs. Cashmere Wat is het verschil

Als je gevraagd zou worden om de verschillen tussen alpaca en kasjmier te beschrijven op een spelshow voor geld, zou je dat dan kunnen? Seconden tikken naar beneden! Wat zeg je? Beide luxe stoffen zijn warm, zacht, duurzaam en zelfs waterbestendig. Je hebt misschien een kast vol met je favoriete kasjmier- en alpaca-truien, maar weet je welke welke is?

Laten we dus eens kijken naar de verschillen tussen kasjmier en alpacawol.

Kasjmier heeft kwaliteitsverschillen

We houden allemaal van dat gevoel van verpakt te zijn in prachtig gezellige en luxe wollen en zoals je misschien al weet, komt kasjmier van Kasjmirgeiten. Hun wol maakt de zachte, duurzame stof die al eeuwenlang over de hele wereld wordt vereerd. De kwaliteit van de geitenjas weerspiegelt de kwaliteit van de stof. De vezels moeten binnen een bepaalde lengte en textuur zijn om de meest superieure kledingstukken te vormen, en dat betekent dat alleen de gezondste, zuiverste gefokte geiten moeten worden grootgebracht.

een Kasjmirgeit

Bovendien hebben landen als China vanwege de toegenomen populariteit en vraag naar kasjmier de productie verhoogd, wat resulteert in een hogere kwantiteit maar kasjmier van lagere kwaliteit die de markt overspoelt. Kasjmiermengsels zijn ook geïntroduceerd om aan de toenemende vraag te voldoen. U kunt nu dus drie niveaus van kasjmier vinden, evenals knock-offs en kunststoffen die zijn ontworpen om de zachtheid, warmte en isolerende eigenschappen na te bootsen.

Alpaca daarentegen is veel minder mainstream. Dit betekent dat de meeste alpacaproducten 100 procent alpaca zijn.

Alpaca is veel zeldzamer

Is het een kameel? Is het een Lama? Het kan zijn dat het een Alpaca is. In tegenstelling tot Kashmir-geiten zijn alpaca’s een slank dier dat lijkt op de kleinere neef van zowel lama’s als kamelen. Ze komen uit Zuid-Amerika, maar je kunt alpacaboerderijen over de hele wereld vinden.

Lees ook:   Beste betaalbare vaatwassers van 2022

Een alpaca met zijn jongen

Interessant is dat, ondanks het dure prijskaartje van kasjmier, alpaca eigenlijk de zeldzamere stof is. Daar kunnen we de populariteit van kasjmier bij consumenten voor bedanken. Door de toegenomen vraag is de populatie kasjmirgeiten dramatisch gestegen. In 2015 telde Mongolië alleen al 23,6 miljoen geiten! Alpaca’s hebben echter een geschatte wereldbevolking van 3,5 miljoen, waarbij Peru 87% van de bevolking in handen heeft.

Peruanen gebruiken al eeuwenlang alpacabont, maar alpacawol is nog niet goed bekend in de rest van de wereld. Het komt nu pas in een stroomversnelling door de aandacht van high-end modeontwerpers. Namen als Max Mara, Armani en Loro Piana pleiten momenteel voor alpaca boven kasjmier.

Hoge kwaliteit kasjmier kleding zijn duurder

Afhankelijk van de kwaliteit van de kasjmier, kan een enkel kledingstuk een paar honderd of duizenden dollars kosten, dus maak je portemonnee klaar! Op dit moment is kasjmier een premium stof.

Omdat Alpaca veel minder mainstream is, heeft de vraag de prijzen nog niet zo hoog opgedreven als de hoogste kwaliteit kasjmier. U vindt alpaca echter voor vergelijkbare of hogere prijzen dan sommige mid-range Kasjmier stoffen.

  een camelkleurige kasjmier trui te zien met witte sneakers

Met zoveel goedkopere kwaliteit Kasjmier dat tegen lage kosten op de markt wordt gebracht, zal Alpaca vrijwel zeker duurder zijn dan deze kasjmierkleding met een hoog volume met vezels van lagere kwaliteit en kasjmiermengsels.

Alpaca biedt daarom een kans om een luxe aanvoelende stof in handen te krijgen zonder de kosten van 100% hoogwaardig kasjmier.

Alpaca is duurzamer

Je moet ook rekening houden met pilling. Ken je dat vreselijke gevoel als je ontdekt dat je favoriete trui overal bobbels heeft? Pilling gebeurt wanneer kortere vezels in elkaar verstrikt raken. kasjmier van lage kwaliteit dat minder dan 4 cm lang is, zal zeker pillen als het voldoende wrijving krijgt. Alpacavezels zijn tussen de 8-12 cm lang, wat betekent dat pilling veel minder vaak voorkomt.

Lees ook:   Hoe make-upborstels schoon te maken en vlekken te verwijderen

Kortom, high-end kasjmier en alpacawol zijn even sterk en duurzaam. Maar kasjmier van lage kwaliteit kan niet concurreren met alpaca.

Kasjmier is minder duurzaam

Als u zich zorgen maakt over het milieu, kunt u besluiten dat uw volgende kledingstuk wordt gemaakt van alpaca. Kasjmier wordt geproduceerd van geiten die in enorme hoeveelheden worden gefokt voor hun kasjmiervezels, en dat betekent dat honderdduizenden hectaren land worden ontwikkeld om ruimte voor hen te maken. In feite zijn de graslanden van China en Mongolië naar verluidt hierdoor gedecimeerd. Ondertussen zijn alpaca’s vrij om door hun natuurlijke landschap te zwerven. Hun gewatteerde voeten veroorzaken ook geen schade aan het leefgebied.

Er zijn minder middelen nodig om alpaca’s te kweken. Ze produceren ook veel meer wol dan Kashmir-geiten. In feite kan een enkele alpaca genoeg wol produceren voor 4-5 truien, terwijl vier Kashmir-geiten nodig zijn voor een enkel 100 procent kasjmier kledingstuk.

Ook is alpaca verkrijgbaar in 22 natuurlijke kleurvariaties. Kasjmierwol is beperkt tot drie natuurlijke kleuren en moet worden geverfd.

strengen van felgekleurde alpacawol

Alpaca biedt betere isolatie

Wanneer u koopt voor uw wintergarderobe, wat is dan de leidraad voor uw aankoopbeslissingen? Als warmte de sleutel is, dan is Alpaca je vriend. Er is ook een biologisch verschil tussen kasjmierwol en alpaca. Alpacavezels hebben een holle kern die lucht binnenin vasthoudt. Wanneer dat gebeurt, warmen de vezels snel op en houden ze de warmte langer vast. Die microscopische luchtzakken maken alpaca ook ademender dan kasjmier, zodat je comfortabel blijft.

Kasjmier is ook isolerend en ademend, maar het heeft deze structuur niet en kan niet zoveel isoleren als alpaca.

Lees ook:   Wilt u uw teak tafel behandelen? Wij geven u diverse tips!

Welke moet je kiezen? Alpaca of Kasjmier?

Hoewel het altijd zal blijven dat kasjmier zacht, luxueus en hypoallergeen is, vooral 100 procent kasjmier, kunnen we niet over het hoofd zien hoe fantastisch alpaca echt is. Beide materialen zijn duurzaam, isolerend, warm en comfortabel. Dat gezegd hebbende, als je op zoek bent naar iets dat er geweldig uitziet en aanvoelt zonder de impact op het milieu, kies dan voor alpaca.

100% lichtblauw puur kasjmier

Alpaca is zacht, luxueus, isoleert beter dan kasjmier en een duurzamere optie dan alle soorten kasjmier, en je weet dat je altijd prachtige kwaliteit krijgt met mengsels van Alpaca van lage kwaliteit die momenteel niet beschikbaar zijn.

Kies bij het kiezen van kasjmier voor een hoger segment, zonder synthetische vermenging. Ook is het mogelijk om duurzaam gewonnen kasjmier te vinden. Misschien moet je gewoon wat harder kijken! Vergeet niet om zorg voor je kasjmier kleding ze gaan dus lang mee.

Hoe dan ook, je krijgt een prachtig materiaal dat de tand des tijds in mode en duurzaamheid zal doorstaan als het op de juiste manier wordt verzorgd, vooral als het wordt beschermd tegen motten!

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.