Beste afvalverwijderingen van 2023

Afvalverwijderingen zijn een veel voorkomende en handige methode om voedselafval te verwijderen. Als u op zoek bent naar een nieuwe afvalverwijdering, of als dit de eerste keer is dat u er een koopt, kunnen wij u helpen.

We hebben deze lijst gemaakt op basis van urenlang onderzoek naar deskundig advies, echte klantrecensies en onze eigen ervaring. Om te kijken naar het type, de pk’s, het geluidsniveau en de grootte van elk product, hebben we onze lijst met de zeven beste afvalverwijderingen samengesteld. Maak je klaar om er een te vinden waar jij en je gezin dol op zullen zijn!

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de InSinkErator Garbage Disposal, Evolution Excel, 1.0 HP Continuous Feed
Beste stille afvalverwijdering
InSinkErator Evolution Excel
 • Krachtige en duurzame constructie
 • Snelle en schone bruikbaarheid
 • Eenvoudige installatie
Prijs controleren
Productafbeelding van de InSinkErator Garbage Disposal + Air Switch + Cord, Evolution Essential XTR, Quiet Series, 3/4 HP Continuous Feed
Beste continue afvalverwijdering
InSinkErator Luchtschakelaar
 • Exclusieve Dura-drive motor
 • Eenvoudige swap installatie
 • SoundSeal technologie
Prijs controleren

Geen producten gevonden.

Beste afvalverwijdering met hoge capaciteit
Amerikaanse Standaard Torque Master
 • Krachtige high speed motor
 • Bio-Shield voorkomt geurtjes
 • Magnetische afscherming vangt metalen voorwerpen op
Prijs controleren
Productafbeelding van de Moen GXS75C Host Series 3/4 HP continuous feed garbage disposal met geluidsreductie, inclusief netsnoer
Beste no-jam afvalverwijdering
Moen GXS75C Host Series 3/4 PK
 • Compact om onder de meeste gootstenen te passen
 • Kwaliteit Vortex motor
 • Krachtig genoeg voor de meeste gezinnen
Prijs controleren
Productafbeelding van de Moen GXB75C Host Series Control Activation 3/4 HP Garbage Disposal met geluidsreductie, inclusief netsnoer
Beste batch-feed afvalverwijdering
Moen GXB75C Host Serie
 • Krachtige 2700 RPM motor
 • SoundSHIELD-technologie minimaliseert ruis
 • 10 jaar wArranty
Prijs controleren
Productafbeelding van de Waste King Legend Series 1 HP continuous feed garbage disposal met netsnoer - (L-8000)
Beste garantie
Waste King Legend Series 1 PK
 • High-speed 2800 RPM motor
 • Zacht zoemend geluid
 • Eenvoudig te installeren
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Wat doen afvalverwijderingen?
 • Heeft u een afvalverwijdering nodig?
 • Soorten afvalverwijderingssystemen
 • Hoe te kiezen (koopgids)
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

We hebben uren besteed aan het onderzoeken van deskundig advies en de wetenschap achter afvalverwijderingseenheden. Met dat in gedachten, naast het kijken naar echte klantrecensies, hebben we de zeven beste afvalverwijderingseenheden om aan te bevelen.

Hier zijn de eenheden die uw kook- en schoonmaakervaring gemakkelijker zullen maken!

1. InSinkErator Garbage Disposal Evolution Excel

Beste stille afvalverwijdering

Productafbeelding van de InSinkErator Garbage Disposal, Evolution Excel, 1.0 HP Continuous Feed

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

De InSinkErator is een unieke afvalverwerking, vooral met betrekking tot geluid.

In feite is het de stilste afvalverwijderingseenheid die momenteel op de markt is. Het heeft geavanceerde ruisonderdrukkende, geïsoleerde SoundSeal-technologie. Dus als je dit apparaat gebruikt, zul je het nauwelijks merken.

Deze afvoer loopt op slechts 45 decibel, wat ergens tussen het geluid van een koelkast en een lichte regenval ligt.

Wat we leuk vinden

Krachtige en duurzame constructie

Hoewel het stil is, is het krachtig. Het heeft één HP, dus het is perfect voor grotere gezinnen of mensen die veel voedselverspilling afvoeren.

De 40-ounce maalkamer met een gegalvaniseerd staalsysteem kan zelfs de taaiste voedselresten malen. Bovendien heeft het een LeakGuard Liner voor extra duurzaamheid.

Snelle en schone bruikbaarheid

Maak opruimen snel en gemakkelijk met deze afvalverwijderingseenheid. Het zorgt er ook voor dat uw keuken schoon is en dat er geen rommel achterblijft.

Het beschikt snel over taaie ingrediënten, zelfs botten, zonder veel lawaai te maken. Zo kunt u meer dan ooit genieten van uw maaltijd en het opruimproces.

Eenvoudige installatie

Het is geen probleem om de InSinkErator te installeren. De quick lock mount maakt het super eenvoudig te installeren, vooral als je eerder een InSinkErator model had.

Als je eenmaal bij InSinkErator bent, ben je voor het leven bij hen, omdat ze het overstapproces zo eenvoudig maken. Draai gewoon het oude af en draai aan het nieuwe.

Drietraps MultiGrind-technologie

Deze superieure technologie helpt het apparaat het taaiste voedsel te malen zonder vast te lopen of te verstoppen. Het breekt het voedsel af in kleine deeltjes, zodat het drweggejaagd. Dit omvat meloenschillen en kippenbotten – items die je meestal niet in een vuilnisbak moet doen!

Wat we niet leuk vinden

Rubberen opening

Veel klanten hebben klachten over de rubberen opening. Het helpt het apparaat stil te houden, maar het kan frustrerend zijn.

Het laat het water niet snel uit de gootsteen lopen, dus het bouwt zich op en bevuilt je gootsteen. Bovendien heeft het geen supersterke zuigkracht om het water en drijvende voedselresten naar beneden te trekken.

Let op

Duw de voedselresten niet handmatig naar beneden, omdat dit een continue voedingseenheid is en u uzelf kunt verwonden.

Hoge prijs

Dit is een van de duurste afvalverwijderingseenheden die we hebben gevonden. Als je een beperkt budget hebt, kan de prijs van dit apparaat je doen schreeuwen.

Productspecificaties

Type Continue voeding
PK Een
Geluidsniveau Stilste — 45 decibel
Dimensies 13 x 12 x 12 inch
Garantie Zeven jaar

2. InSinkErator Afvalverwijdering + Luchtschakelaar

Beste continue afvalverwijdering

Productafbeelding van de InSinkErator Garbage Disposal + Air Switch + Cord, Evolution Essential XTR, Quiet Series, 3/4 HP Continuous Feed

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Hoewel de meeste van onze aanbevelingen continu voer zijn, is de InSinkErator Garbage Disposal and Air Switch veruit een van de beste.

Het innovatieve ontwerp is voorzien van een 3/4 PK Dura-Drive inductiemotor en 2-traps multigrindtechnologie. Het heeft ook SoundSeal-technologie om lage geluidsniveaus te produceren.

Dit is de slimme keuze als je een groot gezin hebt of veel etensresten. Het garandeert een snelle en efficiënte afvalverwijdering.

Wat we leuk vinden

Exclusieve Dura-Drive motor

Met dit toestel krijgt u een hoogwaardige en uitstekende motor: Dura-Drive. Hij werkt op 3/4 pk, wat exclusief is voor InSinkErator.

Dura-Drive gaat lang mee en maakt gebruik van een hoge maalkracht om de meeste voedselresten aan te pakken, zelfs taaie of dikke ingrediënten. De 2-traps Multi Grind Technology helpt deze functie door voedsel in extreem kleine deeltjes te malen.

Eenvoudige swap-installatie

Als u eerder een InSinkErator-product hebt geïnstalleerd, is het eenvoudig om het uit te schakelen voor deze nieuwe. De Quick Lock-functie is compatibel met alle InSinkErator-producten.

Draai gewoon de oude eenheid af en draai aan de nieuwe eenheid. Het heeft ook een meegeleverde afvalverwijderingsluchtschakelaar die op uw aanrecht kan worden geïnstalleerd. Je kunt het gemakkelijk schoonmaken terwijl je je aanrecht afveegt.

SoundSeal Technologie

Dit is een superstille unit, die SoundSeal-technologie gebruikt om de geluidsniveaus tot een minimum te beperken. De geavanceerde ruisonderdrukking maakt dit de stilste unit van InSinkErator na de Evolution Excel en Compact unit. Klanten zeggen dat wanneer dit is ingeschakeld, je niet eens weet dat het draait.

Super duurzame constructie

De prijs op InSinkErator-verwijderingen is zo hoog, mede vanwege de duurzame componenten. Dit apparaat is gemaakt van roestvrij staal naast een LeakGuard Liner, wat duurzaamheid garandeert. De luchtschakelaar is gemaakt van satijnnikkel, wat bijdraagt aan de robuuste constructie.

Wat we niet leuk vinden

Kleine en smalle pakking

De pakking op dit toestel is klein, met een smalle opening. Dit helpt om geluid te verminderen, maar het maakt het moeilijk voor alle voedselresten om in het apparaat te komen. Het betekent ook dat het niet goed leegloopt, wat je gootsteen kan bevuilen.

Wees altijd voorzichtig bij het duwen van voedsel in het apparaat en zorg ervoor dat de verwijdering is uitgeschakeld voordat u dit doet. Anders kunt u letsel riskeren.

Productspecificaties

Type Continue voeding
PK 3/4
Geluidsniveau Rustig
Dimensies 8.75 x 8.75 x 12.6 inch
Garantie Zes jaar

3. Amerikaanse standaard ASD-1250 koppelmeester

Beste afvalverwijdering met hoge capaciteit

Geen producten gevonden.

Prijs controleren

Als u iets met ultiem vermogen wilt – vooral voor grote gezinnen – hoeft u niet verder te zoeken dan de American Standard Torque Master. Met de hoogste pk’s op onze lijst komt dit toestel uit op 1,25 PK.

Dit is ongelooflijk krachtig, vooral voor mensen met veel voedselverspilling, moeilijke ingrediënten om weg te gooien of meer dan acht mensen die in het huis wonen.

Wat we leuk vinden

Krachtige high-speed motor

De hogesnelheidsmotor beschikt over 1,25 pk en 2800 tpm. Dit apparaat kan de meeste ingrediënten – zelfs kippenbotten en fruitschillen – snel versnipperen en vermalen in slechts een paar seconden.

We houden er ook van dat het rustig is, wat precies is wat je nodig hebt met veel mensen die in het huis wonen. Terwijl de kinderen slapen, kun je dit inschakelen zonder iemand wakker te maken. Het heeft een geïsoleerde geluidsschaal die het lage geluidsniveau ondersteunt.

Bio-Shield voorkomt geuren

Deze disposer wordt geleverd met een Bio-Shield. Binnenin verwijdert een antimicrobiële agentbescherming de geur van afvalverwijdering veroorzaakt door bacteriegroei.

Je kunt dus elk voedsel erin gooien – koffie, groenten en kleine botten – zonder je zorgen te maken over de groei van bacteriën of micro-organismen. Bovendien is het veilig te gebruiken met septic tanks.

Zilveren magnetische beschermer vangt metalen voorwerpen op

Inbegrepen bij dit toestel is een Silver Guard Magnet. Het is bevestigd onder de gootsteen rond de keel van de afvalverwijderaar. Het vangt de meeste metalen voorwerpen op, zodat ze de afvoerkamer niet betreden.

Deze functie voorkomt schade aan bestek, metalen voorwerpen en de afvalverwijderaar. Op die manier kunt u geld besparen op reparaties en de levensduur van het apparaat verlengen.

Budgetvriendelijk prijspunt

Tegen minder dan de gemiddelde eenheidskosten is deze een hit bij klanten met een beperkt budget. Bovendien wordt het gedekt door een garantie van 10 jaar, dus u weet dat u waar voor uw geld krijgt als er iets misgaat.

Wat we niet leuk vinden

Rubberen spatscherm

Het is belangrijk om de rubberen spatscherm op te merken. Het creëert een goede afdichting rond de afvoer, maar de flappen kromtrekken gemakkelijk, wat zowel onesthetisch als onhandig is.

Voelt goedkoop gemaakt

Een paar klanten beschreven dat het apparaat vond dat het goedkoop was gemaakt. Het was een beetje lastig om te installeren, vrij omvangrijk en vereiste regelmatig onderhoud.

Productspecificaties

Type Continue voeding
PK 1.25
Geluidsniveau Rustig
Dimensies 15,5 x 8,7 x 8,7 inch
Garantie 10 jaar

4. Moen GXS75C Host Series 3/4 PK

Beste no-jam afvalverwijdering

Productafbeelding van de Moen GXS75C Host Series 3/4 HP continuous feed garbage disposal met geluidsreductie, inclusief netsnoer

Prijs controleren

Er is niets vervelender dan wanneer een vuilnisbelt de hele tijd vastloopt. Dat verslaat het punt volledig!

Met de Moen GXS75C is dat een probleem waar je je geen zorgen over hoeft te maken. Hij heeft een hoge 3/4 pk. In combinatie met de 2700 RPM loopt hij zelden vast.

De hoogwaardige permanente magneetmotor is speciaal ontworpen om jam te verminderen, omdat het voedsel fijn raspt.

Wat we leuk vinden

Krachtige eenheid voor de meeste gezinnen

Deze krachtige eenheid heeft een 3/4 PK – de aanbevolen grootte voor de meeste gezinnen, tussen drie en zes personen. Dit is de beste maat als je gemiddelde of matige voedselverspilling hebt.

Compact om onder de meeste gootstenen te passen

Het slanke en compacte ontwerp van dit apparaat maakt het geschikt voor de meeste huizen. Het is licht van gewicht en maakt ruimte vrij onder je gootsteen. Nog een bonus: het heeft een Universal Xpress Mount. Plaats, draai en vergrendel hem eenvoudig op zijn plaats.

Kwaliteit Vortex Motor

Dit toestel heeft een hoogwaardige Vortex motor, wat hem zo krachtig maakt. Het heeft een uitzonderlijke maalkracht om de meeste ingrediënten aan te pakken.

De permanente magneetmotor start op volle snelheid zodra deze is ingeschakeld. Bovendien helpt deze motor om files te verminderen.

Exclusieve 360 graden schone spoeling

Afvalverwerkingseenheden kunnen stinken omdat ze te maken hebben met veel voedselverspilling. Maar dit apparaat heeft een unieke functie om voedselresten grondiger weg te spoelen, wat kan leiden tot minder geuren.

Wat we niet leuk vinden

Luidruchtige eenheid

Ondanks de Sound Shield-isolatie is dit een luidruchtige eenheid. Het heeft een hard klikgeluid en terwijl het werkt, zeggen klanten dat het verre van stil is. Als u iets wilt met minimaal lawaai of in een appartementencomplex woont, is dit misschien niet de eenheid voor u.

Niet voor tough food waste

Hoewel sommige van onze andere aanbevelingen fruitschillen en dierlijke botten kunnen vermalen, is deze meer basic. Je moet niet door botten, sliertige groenten of andere taaie ingrediënten gaan – het kan het gewoon niet aan.

Productspecificaties

Type Continue voeding
PK 3/4
Geluidsniveau Luid
Dimensies 9.69 x 9.69 x 14.88 inch
Garantie Vijf jaar

5. Moen GXB75C Host Serie

Beste batch-feed afvalverwijdering

Productafbeelding van de Moen GXB75C Host Series Control Activation 3/4 HP Garbage Disposal met geluidsreductie, inclusief netsnoer

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Voor gegarandeerde veiligheid kiezen veel mensen voor een batch-feed afvalverwijdering.

De Moen GXB75C werkt alleen als je de batchtoevoerstop hebt ingeschakeld en vergrendeld. Dit voorkomt dat ongewenste items binnenkomen terwijl de verwijderaar in gebruik is.

Natuurlijk, het verwerkt een beetje per keer, dus het duurt langer dan een continue feeder. Maar we vinden het fijn dat je bepaalt wat er in zit en wat er gebeurt.

Wat we leuk vinden

Krachtige 2700 RPM Motor

De Moen GXB75C heeft 3/4 PK, wat wordt aanbevolen voor gezinnen, zelfs als je veel dinergasten hebt. Het kan de meeste restjes voedsel en restjes aan, natuurlijk, door het in kleine batches te voeren. Het maalt bij 2700 RPM, wat het werk efficiënt doet en de kans op jamming vermindert.

SoundSHIELD-technologie minimaliseert ruis

Dit is een van onze stillere opties. Hoewel het geluidsniveau nog steeds merkbaar is, is het niet te luid. Het maakt gebruik van SoundSHIELD geluidsdempende isolatie om geluidsniveaus te verminderen zonder afbreuk te doen aan het vermogen van het apparaat.

Eenvoudig te installeren

Dit apparaat is eenvoudig te installeren, vooral als u een oude afvalverwijdering vervangt. Dit toestel past op de meeste bestaande opstellingen, zelfs van andere merken. Het wordt ook geleverd met een vooraf geïnstalleerd netsnoer, zodat u niet uw best hoeft te doen om er een te kopen.

10 jaar garantie

Met een lange garantie van 10 jaar kunt u er zeker van zijn dat u waar voor uw geld krijgt. Dit apparaat is aan de duurdere kant, maar met acht jaar geruststelling kunt u achterover leunen, ontspannen en uw eten laten malen!

Wat we niet leuk vinden

Geen beschermende pakking

Helaas is er geen beschermende pakking bij dit apparaat. Dus als er iets in valt, zit het erin. Natuurlijk kunt u eraan werken om het eruit te krijgen voordat u het apparaat start, maar het zou veel handiger zijn als er een aparte pakking zou zijn om dit in de eerste plaats te voorkomen.

Kan stiller zijn

Hoewel dit een stille eenheid is, is deze dankzij de SoundSHIELD-technologie niet zo stil als onze andere aanbevelingen. Als je iets wilt dat nauwelijks opvalt, kan dit apparaat teleurstellen.

Productspecificaties

Type Batch-invoer
PK 3/4
Geluidsniveau Vrij rustig
Dimensies 7,5 x 7,5 x 15,63 inch
Garantie 10 jaar

6. Waste King Legend Series 1 HP

Beste garantie

Productafbeelding van de Waste King Legend Series 1 HP continuous feed garbage disposal met netsnoer - (L-8000)

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op HomeDepot

Op zoek naar extra geruststelling bij het investeren in een afvalverwerking?

De Waste King Legend Series 1 HP heeft een levenslange garantie tegen mechanische en corrosieproblemen. Als het niet goed werkt of niet werkt, zullen ze het gratis vervangen of repareren.

Dit is een van de beste garanties in de sector van afvalverwijderingen. U kunt er zeker van zijn dat u waar voor uw geld krijgt.

Wat we leuk vinden

High-Speed 2800 RPM Motor

Dit is een werkpaard in de keuken met een hoog vermogen van één en 2800 RPM. Het is compact maar krachtig. Het houdt uw gootsteen schoon en pakt dagelijkse voedselresten binnen enkele seconden aan.

Met deze energiezuinige grinder hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over opstoppingen of verstoppingen.

Rustig zoemend geluid

Je zou kunnen denken dat het hoge vermogen en toerental betekent dat deze verwijdering zo luid zal zijn dat je hoofdpijn krijgt. Nou, je dacht verkeerd! Dit apparaat is superstil, waarbij klanten het vergelijken met het geluid van iemand die bromt.

Eenvoudig te reinigen van het apparaat

Het is belangrijk om uw afvalverwerkingseenheid regelmatig schoon te maken. Gelukkig is deze een fluitje van een cent om schoon te maken, omdat de spatscherm verwijderbaar is. Hierdoor kunt u in het apparaat komen en het goed schoonmaken.

Eenvoudig te installeren

U zult genieten van hoe snel en eenvoudig deze afvalverwijderingseenheid te installeren is. De EZ-houder maakt het snel te installeren en de verwijderbare spatwand zorgt voor eenvoudige reiniging.

Het heeft ook een vooraf geïnstalleerd elektrisch snoer. Dus je ne niet need elke elektrische ervaring om dit ding onder je gootsteen te kunnen plaatsen en het werkend te krijgen.

Wat we niet leuk vinden

Kunststof onderdelen

Hoewel dit een duurzaam product is, heeft het nog steeds veel plastic onderdelen die niet zo goed standhouden als staal. Het molenvat is bijvoorbeeld gemaakt van plastic op de bovenste 2/3 van het vat.

De afvoerflens is grotendeels van kunststof. Het is niet superveilig en het breekt gemakkelijker dan wanneer het van staal zou zijn gemaakt.

Alle slijpcomponenten zijn echter gemaakt van roestvrij staal.

Te groot voor krappe ruimtes

Deze unit bevindt zich aan de grotere kant van afvalverwijderingen, dus het is niet goed voor krappe plaatsen of als je beperkt bent in keukenruimte. De afmetingen zijn 8,5 x 8,5 x 16 inch, dus het is veel groter dan gemiddelde eenheden. Zorg ervoor dat je hier de ruimte voor hebt voordat je koopt.

Productspecificaties

Type Continue voeding
PK Een
Geluidsniveau Rustig
Dimensies 8.5 x 8.5 x 16 inch
Garantie 20 jaar

7. Afval King L-111 Afvalverwijdering

Beste budgetkeuze

Productafbeelding van de Waste King L-111 Garbage Disposal met netsnoer, 1/3 HP, Grijs

Bekijk op Amazon
Bekijk op HomeDepot

De Waste King L-111 is een populair product, vooral als je een beperkt budget hebt. Voor deze vriendelijke prijs krijgt u nog steeds een hoogwaardige afvalverwijdering die eenvoudig te installeren is en een continue voeding heeft.

Vanwege de prijs heeft hij wel een 1/3 PK motor, wat niet de sterkste is.

Als u het echter op de juiste manier gebruikt, uw voedselresten minimaliseert en idealiter op zichzelf woont, is dit een uitstekende keuze!

Wat we leuk vinden

Compact en lichtgewicht

Als je weinig ruimte hebt, is dit een goede optie. Het is erg compact (5,25 x 5,25 x 12,75 inch), dus het zou onder de meeste gootstenen moeten passen. Het is ook lichtgewicht (7,5 pond), waardoor het gemakkelijk te installeren is.

Het twist and lock-ontwerp maakt dit handige kleine apparaat snel te installeren. Tot slot wordt er een netsnoer meegeleverd.

Continue voerunit

Veel gezinnen geven de voorkeur aan een continue voeding, zoals wat de Afvalkoning te bieden heeft. Een wandschakelaar activeert het en het maalt snel voedselafval continu terwijl het is ingeschakeld. De messen kunnen het meeste keukenafval in een kwestie van seconden vermalen.

Duurzame constructie

Deze afvalverwijdering is gemaakt met een hoogwaardige, corrosiebestendige met glas gevulde nylon maalkamer. Het heeft andere roestvrijstalen componenten die betrouwbaar zijn, lang meegaan en niet roesten.

Spatscherm voor eenvoudige reiniging

Dit apparaat heeft een spatscherm, waardoor het schoonmaken van de afvoer een fluitje van een cent is. Het is ook verwijderbaar, waardoor het gemakkelijk is om items te verzamelen die je in het apparaat hebt laten vallen. Bovendien is het vervangbaar, dus als het beschadigd raakt, kunt u eenvoudig dit ene element vervangen in plaats van het hele apparaat.

Wat we niet leuk vinden

Minimale pk’s

Omdat dit aan de onderkant van de HP-schaal ligt – op 1/3 – verwacht geen ongelooflijk vermogen. Het kan niet omgaan met veel voedsel of hardnekkige restjes zoals fruit- en groenteschillen of botten van vlees.

Moeilijk om jams te ontstoppen

Hoewel niet veel klanten klagen over jams in de machine, kan het moeilijk zijn om te verwijderen wanneer er een jam is. De opening is moeilijk toegankelijk, dus het ontstoppen van het apparaat is moeilijk en je kunt niet zien wat je aan het doen bent. Helaas is er niet veel richtlijnen van de fabrikant voor het oplossen van storingen.

Productspecificaties

Type Continue voeding
PK 1/3
Geluidsniveau Vrij stil, merkbaar, maar niet te luid
Dimensies 5.25 x 5.25 x 12.75 inch
Garantie Twee jaar

Productvergelijkingstabel

Product Best Type PK Geluidsniveau Dimensies Garantie
InSinkErator Garbage Disposal Evolution Excel Stille afvalverwijdering Continue voeding 1 Stilste — 45 decibel 13 x 12 x 12″ 7 jaar
InSinkErator Afvalverwijdering + Luchtschakelaar Continue afvoer van voerafval Continue voeding 3/4 Rustig 8,75 x 8,75 x 12,6″ 6 jaar
Amerikaanse standaard ASD-1250 Torque Master Afvalverwijdering met hoge capaciteit Continue voeding 1.25 Rustig 15,5 x 8,7 x 8,7″ 10 jaren
Moen GXS75C Host Series 3/4 PK No-Jam Afvalverwijdering Continue voeding 3/4 Luid 9,69 x 9,69 x 14,88″ 5 jaar
Moen GXB75C Host Serie Verwijdering van batch-feedafval Batch-invoer 3/4 Vrij rustig 7,5 x 7,5 x 15,63″ 10 jaar
Waste King Legend Series 1 PK Garantie Continue voeding 1 Rustig 8,5 x 8,5 x 16″ 20 jaar
Waste King L-111 Afvalverwerking Budgetkeuze Continue voeding 1/3 Vrij rustig 5,25 x 5,25 x 12,75″ 2 jaar

Wat doen afvalverwijderingen?

Een afvalverwijdering is een elektrische eenheid die is geïnstalleerd tussen een gootsteenafvoer en een val. Wanneer het aan is, draait een draaiende schijf of plaat snel in een maalkamer, hakt en versnippert het voedsel in kleine stukjes, zodat ze door de pijpen kunnen worden weggespoeld.

Zijn afvalverwijderingen goed voor het milieu?

Dat hangt ervan af. Veel gebieden hebben een afvalwatersysteem dat zich inzet om voedselverspilling om te zetten in energie. Het voedselafval kan echter in de rioleringssystemen terechtkomen of rechtstreeks naar de stortplaats gaan, wat bijdraagt aan afval. We raden u aan contact op te nemen met uw omgeving om te zien wat de situatie is.

Over het algemeen is de beste manier om met voedselverspilling om te gaan, het minimaliseren ervan. Dit kan worden gedaan door maaltijdplanning, prepping of het doneren van restjes. Je kunt ook voedselafval composteren, wat een milieuvriendelijke optie is.

Heeft u een afvalverwijdering nodig?

Zelfs als je niet veel voedselverspilling hebt of erin slaagt om het grootste deel van je voedsel te composteren, is het nog steeds een goed idee om een afvalverwerking te hebben. Kleine stukjes rijst, pasta en groenten kunnen gemakkelijk in de gootsteen vallen terwijl je ze traint. Of misschien dumpt een familielid altijd overgebleven ontbijtgranen als ze de deur uit rennen.

Het hebben van een afvalverwijdering betekent dat uw gootsteen minder snel verstopt raakt. Schakel gewoon de afvalverwerking in, die het voedselafval in kleine stukjes versnippert, waardoor u geld bespaart op een loodgieter!

Soorten afvalverwijderingssystemen

Er zijn twee soorten afvalverwijderingssystemen: batchvoeding en continuvoer.

Batch-invoer

Batch feed garbage disposals lopen in batches.

Ten eerste is er een afdekking die over de afvoeringang gaat. Je moet er handmatig voedsel in doen voordat je het inschakelt.

Dit is geweldig omdat het zorgt voor premium veiligheid. Geen accidentele vingerblessures of automatisch starten als je per ongeluk iets speciaals – zoals sieraden – in de gootsteen laat vallen. Het duurt echter langer en deze afvalverwijderingen kunnen duurder zijn.

Pros

 • Deze modellen zijn veilig omdat de stop op de juiste manier moet worden geplaatst.
 • Geen risico op letsel.
 • Geweldig voor kleine hoeveelheden voedselverspilling.
 • Werkt goed op kookeiland aanrechtbladen.
 • U heeft controle over het stroom- en waterverbruik.
 • Eenvoudig te installeren.
 • Ze werken over het algemeen rustiger.

Tegens

 • Ze zijn duurder dan modellen voor continu voer.
 • Het duurt veel langer om voedsel te malen.
 • Niet het beste voor grote hoeveelheden voedselverspilling.
 • Vervangingsdekkingen kosten een beetje geld.
 • Ze nemen meer ruimte in beslag onder de gootsteen.
 • Ze verstoppen gemakkelijker.

Continue voeding

Continue afvalverwijderingen komen vaker voor. Ze blijven rennen vanaf het moment dat je ze aanzet totdat je ze weer uitschakelt.

Veel merken maken continue feed-modellen, wat betekent dat u iets binnen uw budget moet vinden. Ze kunnen ook meer voedsel aan, wat geweldig is voor grotere gezinnen. De belangrijkste nadelen zijn dat ze niet zo veilig zijn als batch-voerafvalverwijderingen en dat ze meer water gebruiken.

Pros

 • Verkrijgbaar in verschillende budgetten.
 • Het beste voor grote hoeveelheden voedselverspilling.
 • Geweldig voor meer bevolkte huishoudens.
 • Minder risico op verstopping.
 • Dit model staat altijd aan, dus het helpt je om je keuken schoon te houden terwijl je kookt.

Tegens

 • Omdat de afvoer altijd open is en de motor draait, zijn deze modellen niet zo veilig.
 • Ze verbruiken meer water en energie.
 • Het zal proberen alles te malen wat erin komt, inclusief zilverwerk of sieraden.

Hoe te kiezen (koopgids)

Laten we eens kijken naar de belangrijkste details waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een nieuwe afvalverwijderingseenheid.

Grootte

Afvalverwijderingen komen in een variety van maten.

Past er een afvalverwijdering?

Afvalverwijderingseenheden zijn meestal niet universeel. U moet er dus een vinden die bij uw gootsteen past. Het is het beste om een loodgieter dit te laten onderzoeken.

Dit omvat het meten van de verbindingsgrootte van de afvalverwerkingseenheid tot de afvoer. Omdat er veel opties beschikbaar zijn, vindt u er een die bij uw gootsteen past.

Welke grootte afvalverwijdering is het beste?

Zorg ervoor dat de optie die u kiest onder uw gootsteen past. Controleer altijd de afmeting van het apparaat tegen de ruimte die u beschikbaar heeft. Meet de lengte, breedte en hoogte om compatibiliteit te garanderen.

U moet ook de verbindingsgrootte van het apparaat controleren om er zeker van te zijn dat het in de gootsteenafvoer past. Als het niet past, kunt u een ander apparaat kiezen of een adapter kopen om de stukken aan te sluiten.

Lokale regelgeving

Voordat u koopt, neemt u contact op met uw lokale omgeving of bouwautoriteit om te controleren of afvalverwijderingseenheden zijn toegestaan in uw gemeenschap. Niet alle gebieden hebben rioleringssystemen die compatibel zijn met stedelijk afval. Dit leidt tot problemen met het sanitair, omdat het de leidingen gemakkelijk kan verstoppen.

Als dit al een probleem is, raden we een afvalverwijdering niet aan.

Gezinsbehoeften en paardenkracht

Kies uw eenheid op basis van het aantal mensen in uw huishouden. Dat bepaalt voor welke pk’s (PK) je moet gaan.

 • 1/3 PK — één tot twee personen.
 • 1/2 PK — twee personen.
 • 3/4 PK — drie tot vijf personen.
 • 5/8 PK — drie tot zes personen.
 • 1 PK — vijf tot acht personen of commercieel vastgoed.
 • 2 PK — acht personen of meer, plus grotere commerciële eigendommen.

Als u veel of weinig voedselverspilling genereert, ga dan een maat omhoog of omlaag om aan die behoeften te voldoen.

Iets om op te merken

1/3 HP eenheden zijn de goedkoopste maar de minst effectieve. We raden vandaag een motor van 1,25 pk aan, wat de krachtigste op onze lijst is.

Begroting

Afvalverwijderingen zijn niet goedkoop, maar ze hebben verschillende prijzen. Uit ons onderzoek bleek dat de prijs varieert van ongeveer $ 60 tot $ 400, waarbij het gemiddelde ongeveer $ 150 is.

Als u meer waar voor uw geld wilt, bekijk dan de garantie om een ruw idee te krijgen van hoe lang het apparaat mee moet gaan.

Geluidsniveaus

Afvalverwijderingen kunnen superstil of eerder luid zijn. Hoe hoger de HP, hoe groter de kans dat het stil is vanwege de extra isolatie.

Als je last hebt van harde geluiden, kijk dan naar de functies. Het kan geluidsstillende technologie, extra isolatie of gecoate messen hebben.

Installatiegemak

De meeste afvalverwijderingen worden geleverd met instructies voor een relatief eenvoudige installatie. Dit varieert afhankelijk van het merk.

Heb ik een loodgieter nodig om een afvalverwijdering te installeren?

Je kunt het zelf doen. Maar als dit niet de baan voor u is, kunt u zeker een loodgieter inhuren.

Garantie

Afvalverwijderingen worden geleverd met een reeks garantieperioden, maar het is belangrijk om rekening te houden met deze factor. Onze aanbevelingen variëren van een garantie van twee jaar tot 20 jaar.

Hoe lang duurt een afvalverwijdering?

Uw afvalverwijdering zou ongeveer 10 jaar mee moeten gaan, maar hopelijk duurt het tot ongeveer 15 jaar (1). Garantiedekkingen kunnen echter variëren van één tot 20 jaar.

Hoeveel brengt een loodgieter in rekening om een afvalverwijdering te vervangen?

Afhankelijk van uw regio varieert de prijs over het algemeen tussen $ 180 en $ 380 (2). Houd er rekening mee dat dit niet de prijs van de afvalverwijderingseenheid omvat.


Veelgestelde vragen

Kunt u de afvalverwijdering uitvoeren terwijl de vaatwasser is ingeschakeld?

De vaatwasser en afvalverwijdering delen hoogstwaarschijnlijk dezelfde afvoerbuizen. U kunt verstopte leidingen krijgen als er resterende voedseldeeltjes in de afvalverwijdering zijn voor met behulp van de vaatwasser.

U kunt echter zeker de afvalverwijdering uitvoeren terwijl de vaatwasser aan staat. Wees gewoon voorzichtig met hoeveel je de verwijdering neerlegt. Over het algemeen pompen de leidingen al afval weg, dus ga vooruit en gebruik het!

Wat veroorzaakt afvalverwijderingen om te lekken?

Hier zijn een paar redenen waarom uw afvalverwerking mogelijk lekt:

 • Er zit ergens een losse zeehond. Dit is hoogstwaarschijnlijk op de gootsteenflens. Het kan worden opgelost met een loodgieters stopverf.
 • De interne afdichting in de afvalverwijderingseenheid is kapot, wat na verloop van tijd kan gebeuren.
 • De afvoerleidingen zijn losgekoppeld geraakt. U moet de verbindingen aanscherpen of opnieuw sluiten.

Wat kan ik doen met mijn oude afvalverwerking?

Als het nog steeds werkt, kunt u het doneren. Als het niet werkt, kunt u het recyclen volgens de instructies van de fabrikant en de richtlijnen van uw omgeving.

Je zou het zelfs kunnen upcyclen tot een soort blender. Maak het diep schoon, doe het over een emmer en doe er fruit en groenten doorheen om mooi, geperst sap te krijgen.

Kun je afvalverwijderingsbladen slijpen?

Veel afvalverwijderingen gebruiken geen messen – in plaats daarvan hebben ze een slijpkamer. Maar om de messen schoon te maken en te slijpen of om een slijpkamer schoon te maken, probeer deze methode:

 1. Voeg zout en ijs toe: Gooi een handvol zout en 10 ijsblokjes in de vuilnisbak met stromend koud water.
 2. Voer het apparaat uit: Voer de afvalverwijdering gedurende één minuut uit. De ijsblokjes helpen om de messen te slijpen. Het zout zal de maalkamer schrobben.
 3. Blozen: Spoel gedurende 15 seconden met koud water om al het resterende vuil weg te voeren.

Waarom ruikt mijn afvalverwerking naar riool?

Als dit het geval is, laat het dan zo snel mogelijk controleren. Het is waarschijnlijk dat er iets is gebeurd binnen het systeem en het kan een gevaar voor de gezondheid zijn.

Sommige rioolgassen kunnen giftig en prikkelbaar zijn, vooral voor mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem (3). Bel onmiddellijk een loodgieter of professionele vuilnisopruimingsdienst.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents