Beste Spray Mops van 2023

Er zijn tonnen spuitmoppen beschikbaar op de markt. Wanneer u op zoek bent naar sprankelende schone vloeren, kan het overweldigend zijn om door alle beschikbare opties te filteren.

We hebben tientallen opties doorgenomen en het teruggebracht tot onze top vijf favoriete spuitmoppen.

Als je klaar bent om verder te gaan met de klassieke dweil en emmer, ben je hier aan het juiste adres. We vertellen je alles over spuitmoppen en bekijken deze vijf opties.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Bona Hardwood Floor Spray Mop Premium Bonus dusting Pad
Het beste voor grote ruimtes
Bona Hardhout
 • Voorzien van een intrekbare haak
 • Grote dweilkop
 • Eenvoudig te vervangen cartridges
Prijs controleren
Productafbeelding van de O-Cedar ProMist MAX Microfiber Spray Mop, Rood
Beste draagbare spray mop
O-Ceder Promist
 • Wasbare dweil kaart
 • 180 graden rotatie
 • Gemakkelijk te verplaatsen
Prijs controleren
Productafbeelding van de Swiffer WetJet Starter Kit, Inclusief: 1 Power Mop, 5 Pads, Oplossing, Batterijen, 6-delige Set
De Alleskunner
Swiffer WetJet
 • Twee verschillende dweilpads
 • Sproeier met twee spuitmonden
 • Flexibel zwenken
Prijs controleren
Productafbeelding van de Rubbermaid Reveal Spray Microfiber Floor Cleaning Kit voor laminaat - en hardhouten vloeren, spray mop met herbruikbare wasbare pads, commercieel
Beste voor Zero Leaks
Rubbermaid Reveal Spray Mop
 • Herbruikbare microvezelpads
 • Zero-leak ontwerp
 • Ergonomische sprayhandgreep
Prijs controleren
Productafbeelding van het Shark® Genius Steam Pocket Mop System (S6002)
De Deep Cleaner
Shark Genius Stoomzak
 • Ge├»ntegreerde reinigingsspray
 • 3 reinigingsfuncties
 • Reiniging met meerdere verdiepingen
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Wat is een Spray Mop en hoe werkt het?
 • Waarom zou je een Spray Mop kopen?
 • Waar u op moet letten (koopgids)
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Hier zijn de vijf beste spuitmoppen waarvan we denken dat je ze moet overwegen.

1. Bona Hardhouten Vloer Spray Dweil

Beste Spray Mop voor grote ruimtes

Productafbeelding van de Bona Hardwood Floor Spray Mop Premium Bonus dusting Pad

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Als je een spuitmop nodig hebt voor je taak ter grootte van een bumper, kan deze ideaal zijn. Het wordt geleverd met tal van functies om sprankelende schone vloeren in uw huis te bereiken.

Het bevat een microvezel reinigingspad, dat uw tegels of laminaat schrobt. Het is een fantastisch materiaal dat zacht en elektrostatisch is en stof en vuil weghoudt.

Dit is een dweil ontworpen voor hardhouten vloeren. Het wordt zelfs geleverd met een hardhouten vloerreiniger voor een ongerept huis. Het is echter nog steeds mogelijk om deze dweil zonder problemen voor andere vloeren te gebruiken.

Het laatste wat je wilt is dat je spuitmop ongemakkelijk is om vast te houden. Gelukkig heeft deze zachte kussengrepen en een schuimen handvat. Het is ergonomisch ontworpen en kan het schoonmaken zelfs aangenamer maken.

Wat we leuk vinden

Voorzien van een intrekbare haak voor opslag

Als je van organisatie houdt, zul je de intrekbare haak op deze dweil waarderen. Dit maakt opslag eenvoudig en maakt ruimte vrij voor meer schoonmaakaccessoires. Het ontwerp van deze dweil is slank, dus je zou hem gemakkelijk aan een muur uit de weg kunnen hangen.

Voltooi grote klussen in minder tijd

Met een 10 procent grotere bodemplaat besteed je minder tijd aan schoonmaken en meer tijd met familie. De grote dweilkop kan meer oppervlak bedekken om het schrobben sneller te maken.

Deze reinigingstool wordt ook geleverd met een aanzienlijke reinigingscartridge. Het bevat 850 ml (28 vloeibare ounces), wat een goede optie kan zijn voor het schoonmaken van uitgebreide gebieden of meerdere kamers. Het is ook hervulbaar, zodat u het kunt bijvullen met uw eigen reinigingsoplossing.

Eenvoudig te vervangen cartridges

We houden van functies die dingen eenvoudig houden en het ontwerp van de containercartridge is zo gebruiksvriendelijk. Om te verwijderen, drukt u gewoon op de ontspanknop. Vul het opnieuw met water of een reinigingsoplossing en duw het terug op zijn plaats. Het heeft een hoorbare klik, zodat u weet dat het veilig is en weer klaar voor gebruik.

Wat we niet leuk vinden

Extra microvezelpads niet inbegrepen

Veel van de producten die we hebben beoordeeld, bevatten extra reinigingsdoekjes. Helaas doet deze dat niet, hoewel de microvezelpad herbruikbaar is. De levensduur moet goed zijn voor maximaal 300 wasbeurten. Je kunt extra pads altijd apart kopen.

Productspecificaties

Gewicht 7,5 pond
Dweil rotatie 360 graden
Wiper Pads Inbegrepen 1
Kleur Blauw
Ruitenwisser Pad Afmetingen 17 x 5 inch

Onze beoordelingen

Effectiviteit 5 / 5
Duurzaamheid 5 / 5
Gebruiksgemak 5 / 5
Onderhoud 5 / 5
Totale beoordeling 5 / 5

2. O-Cedar Promist Max Microfiber Spray Dweil

Beste draagbare spray mop

Productafbeelding van de O-Cedar ProMist MAX Microfiber Spray Mop, Rood

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op HomeDepot
Bekijk op Lowes

Heb je vloeren om zowel boven als beneden schoon te maken? Deze gemakkelijk mee te nemen optie zou het een beetje gemakkelijker kunnen maken. Het is geschikt voor gebruik op elke vloer, of je nu keramische, vinyl- of zelfs reinigingsbetonvloeren hebt.

Het bevat alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan en heeft zelfs een zachte grip voor comfortabel schoonmaken. Er is geen vervelende montage vereist. U kunt direct beginnen met schoonmaken zodra u dit product ontvangt.

De spuitfles is dik en duurzaam. Het is ook gemakkelijk om te zien wanneer je moet bijvullen – je kunt voorkomen dat je op het verkeerde moment opraakt. Het beschikt ook over een single-touch fles release.

De herbruikbare microvezelpad is ongelooflijk voor het aantrekken van stof en moet helpen om weer sprankelend schone vloeren te bereiken.

Wat we leuk vinden

Eenvoudige reiniging met 180 graden rotatie

U wilt dat de spuitmop gemakkelijk over uw vloer kan glijden. Gelukkig heeft dit model een rotatie van 180 graden. Dit betekent dat je de dweilkop onder en rond meubels kunt manoeuvreren.

Mop Pad met milieuvriendelijke Mop Pad

Bespaar uw portemonnee van het kopen van dweilpadvervangers, want deze microvezel spray mop pad is machinewasbaar en kan ondersteboven worden gebruikt.

Gemakkelijk te verplaatsen

Terwijl hij ongeveer twee kilo weegt, is deze spuitmop extreem licht van gewicht. Het mooie is omdat het zo gemakkelijk te vervoeren is, dat je er elke keer naar grijpt als je ter plekke een dweilsituatie hebt.

Wat we niet leuk vinden

Hoofd kan temperamentvol zijn

Een zorg die we hebben over dit product is dat gebruikers hebben gezegd dat het hoofd soms kan losraken. Dat is behoorlijk onhandig als je de klus probeert te klaren.

Productspecificaties

Gewicht 2.01 pond
Dweil rotatie 180 graden
Wiper Pads Inbegrepen 1
Kleur Rood
Ruitenwisser Pad Afmetingen 9 x 6,2 inch

Onze beoordelingen

Effectiviteit 4 / 5
Duurzaamheid 4 / 5
Gebruiksgemak 5 / 5
Onderhoud 5 / 5
Totale beoordeling 4.5 / 5

3. Swiffer WetJet Spray Dweil

De All-Arounder Spray Mop

Productafbeelding van de Swiffer WetJet Starter Kit, Inclusief: 1 Power Mop, 5 Pads, Oplossing, Batterijen, 6-delige Set

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Als u op zoek bent naar een snelle manier om uw vloeren effectief schoon te maken en vuil te verwijderen, bekijk dan deze spuitmop. Het is lichtgewicht en draagbaar, in staat om hardnekkige vlekken van tegels, laminaat en alle soorten verzegelde vloeren te verwijderen.

Het bevat een reinigingsoplossing van 500 ml (16,9 vloeistof ounces), die veel grond in uw huis bedekt. Vijf dweilpads zijn ook inbegrepen: twee powerpads voor taaie vlekken en twee zachtere opties voor polijsten.

De fles met reinigingsoplossing is eenvoudig op zijn plaats te bevestigen. Het heeft een mechanisme met ├ę├ęn klik, zodat u weet dat het is verbonden.

Wat we leuk vinden

Inclusief twee verschillende dweilpads

We vinden het geweldig dat deze spuitmop een startpakket van vijf dweilpads bevat. Ze hebben slotstrips om vuil en morsen te absorberen en op te vangen. Er zijn twee originele dweilpads en drie extra powerpads die kunnen helpen bij het opvangen van hardnekkig vuil.

Dual-Nozzle Sprayer biedt snellere reiniging

De bedieningselementen voor de spray zijn ingebouwd in het handvat. Het is een fool-proof mechanisme; druk op de knop totdat je de gewenste hoeveelheid reiniger hebt.

Het ontwerp met dubbele nozzle spuit direct en gelijkmatig voor uw dweil. Het is eenvoudig te bedienen met ├ę├ęn hand. Oefen gewoon een beetje druk uit (en zorg ervoor dat je de vier batterijen hebt geplaatst). Natuurlijk betekent het hebben van twee nozzles dat u uw vloeren sneller kunt reinigen.

Flexibele draaiknop voor moeilijk bereikbare plaatsen

Wil je af van het stof en vuil dat zich onder je meubels verzamelt? De dweilkop kan draaien, zodat je hem vrij kunt draaien zoals je wilt.

Wat we niet leuk vinden

Wegwerppads inbegrepen

Helaas bevat deze dweil geen herbruikbare pads. Disposables lijken voor sommigen misschien een handig pluspunt, maar dit kan duur zijn gedurende de levensduur van de dweil. Het komt ook het milieu niet ten goede.

Productspecificaties

Gewicht 3,68 pond
Dweil rotatie 360 graden
Wiper Pads Inbegrepen 5
Kleur Paars
Ruitenwisser Pad Afmetingen 11,3 x 5,4 inch

Onze beoordelingen

Effectiviteit 4 / 5
Duurzaamheid 3.5 / 5
Gebruiksgemak 4.5 / 5
Onderhoud 3 / 5
Totale beoordeling 3.75 / 5

4. Rubbermaid Reveal Spray Microfiber Vloer Mop

Beste Spray Mop voor Zero Leaks

Productafbeelding van de Rubbermaid Reveal Spray Microfiber Floor Cleaning Kit voor laminaat - en hardhouten vloeren, spray mop met herbruikbare wasbare pads, commercieel

Bekijk op Amazon
Bekijk op HomeDepot
Bekijk op Lowes

Lekken kunnen strepen betekenen, en we weten allemaal dat dat niet de afwerking is die we willen voor onze vloeren. Deze spuitmop is licht van gewicht en gemakkelijk te gebruiken. Het is gemaakt met een duurzaam frame en het is perfect voor gebruik in huis als je weinig tijd hebt. We houden ervan dat het een veilige houder heeft voor de schonere fles, die slechts ├ę├ęn beurt nodig heeft om te verwijderen.

De microvezelpad neemt 50 procent meer stof en vuil op, zodat u geen plek mist tijdens het schoonmaken. Je kunt rond meubels glijden en op moeilijk bereikbare plaatsen komen. Er zijn ook twee hervulbare flessen inbegrepen en drie herbruikbare microvezelpads.

Wat we leuk vinden

Herbruikbare microvezelpads zijn milieuvriendelijk

Microvezel is een favoriet materiaal voor reiniging. Het trekt niet alleen stof en vuil aan, maar het is ook gemakkelijk te verzorgen omdat je ze in de wasmachine kunt schoonmaken.

Omdat ze herbruikbaar zijn, help je ook het milieu.

Zero-Leak Ontwerp

Deze spuitmop is speciaal ontworpen om lekkages te voorkomen. Geen water meer dat over de vloer druipt. Dit betekent minder kans dat je uitglijdt en meer kans op een streeploze finish.

Voorzien van een ergonomische spuithandgreep

Het is gemakkelijk om je vloer te benevelen met deze dweil. Er is een trigger spray handvat, en het is ontworpen om te reageren door druk te gebruiken, niet batterijen. Dit betekent dat u kunt bepalen hoeveel vloeistof u wilt vrijgeven.

Wat we niet leuk vinden

Gemaakt in China

Een ding om op te merken is dat dit item is gemaakt in China. Terwijl anderen de duurzaamheid ervan in twijfel trekken, hebben veel mensen al getuigd van de kwaliteit ervan.

Productspecificaties

Gewicht 1,38 pond
Dweil rotatie 180 graden
Wiper Pads Inbegrepen 3
Kleur Rood
Ruitenwisser Pad Afmetingen Niet vermeld

Onze beoordelingen

Effectiviteit 4.5 / 5
Duurzaamheid 4 / 5
Gebruiksgemak 4.5 / 5
Onderhoud 4 / 5
Totale beoordeling 4.25 / 5

5. Shark Genius S6002 Steam Pocket Mop Systeem

De Deep Cleaner Spray Mop

Productafbeelding van het Shark® Genius Steam Pocket Mop System (S6002)

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op HomeDepot

Als je stug hardnekkig vuil en vuil taai vindt, kan deze stoom- en spuitmop een beetje extra elleboogvet bieden. Het kan uw vinyl-, hout- en laminaatvloeren pijnloos grondig reinigen en kleverige en vette rommel verwijderen terwijl u bezig bent.

Microvezel is fantastisch in het reinigen van vloeren, en deze spuitmop bevat er een als hulpstuk. Dit zal het vuil aanvallen en het oppervlak oppoetsen.

De geïntegreerde reinigingsspray is misschien precies wat je nodig hebt om hardere vlekken van oppervlakken te verwijderen.

Wat we leuk vinden

Inclusief geïntegreerde reinigingsspray

Als je kleverige rommel of hardnekkig vuil op je vloer ontdekt, is het tijd om de reinigingsfunctie naar voren te brengen. De spray wordt vrijgegeven door op de knop te drukken en u kunt de dweilkop gebruiken om weg te schrobben.

Beschikt over drie reinigingsfuncties

Deze spuitmop valt op doordat hij een drietal verschillende reinigingsfuncties heeft. Je kunt kiezen uit een snoergestoomde dweil, een spray mop en een gecombineerde steamer en cleanser.

Dit geeft u de vrijheid om het type reiniging te kiezen dat u wilt. Zo kun je morsen eenvoudig opvegen met de draadloze spuitmop of gaan voor een diepe reiniging met de snoerstoomfunctie.

Reiniging met meerdere verdiepingen

U hoeft zich geen zorgen te maken of deze stoommop uw vloer zal verpesten, omdat deze compatibel is voor gebruik met verschillende vloertypen zoals tegels, laminaat, marmer, hardhout en steen.

Dit betekent dat je van kamer naar kamer kunt glijden. Er zijn geen beperkingen. Bovendien kunt u de sprayfunctie nog steeds volledig gebruiken potentieel.

Vergelijkbare artikelen
Een stoommop die wordt gebruikt om een laminaatvloer schoon te makenHoe een Steam Mop te gebruiken (5 experttips)

Wat we niet leuk vinden

Misschien te zwaar voor sommigen

Hoewel deze spuitmop dubbele mogelijkheden heeft, voegt het extra doel gewicht toe aan het apparaat. Met zes pond kan het te zwaar zijn om met gemak te bewegen.

Productspecificaties

Gewicht 6 pond
Dweil rotatie 180 graden
Wiper Pads Inbegrepen 2
Kleur Groenblauw
Ruitenwisser Pad Afmetingen 12 x 8,7 inch

Onze beoordelingen

Effectiviteit 4 / 5
Duurzaamheid 4 / 5
Gebruiksgemak 4.5 / 5
Onderhoud 4.5 / 5
Totale beoordeling 4.25 / 5

Productvergelijkingstabel

Product Prijs Gewicht Rotatie Ruitenwisser pads Kleur Afmetingen pad
Bona Hardhout Beste voor grote ruimtes 7,5 pond 360┬░ 1 Blauw 17″ x 5″
O-Ceder Promist Beste Draagbaar 2,01 pond 180┬░ 1 Rood 9″ x 6,2″
Swiffer WetJet De Alleskunner 3,68 pond 360┬░ 5 Paars 11,3″ x 5,4″
Rubbermaid Onthullen Spray Beste voor Zero Leaks 1,38 pond 180┬░ 3 Rood N.V.T
Shark Genius Stoom De Deep Cleaner 6 pond 180┬░ 2 Groenblauw 11″ x 8″

Wat is een Spray Mop en hoe werkt het?

Een spuitmop is ├ę├ęn complete unit waaraan een ge├»ntegreerde vloeistofcontainer is bevestigd. U drukt op een knop of trigger om water over het oppervlak voor u te spuiten voordat u de dweil over het benevelde gebied laat glijden om vuil te verwijderen.

Deze spray kan water, een reinigingsoplossing of een combinatie van beide zijn. Dit kan afhankelijk zijn van het model en uw eigen voorkeuren.

Een spuitmop is snel, gemakkelijk te gebruiken en milieuvriendelijk.

Waarom zou je een Spray Mop kopen?

Ze blijken niet voor niets een populair schoonmaakaccessoire in huis. Laten we eens kijken naar enkele van de voordelen.

1. Bespaart tijd en moeite

Heb je er een hekel aan om op je handen en knie├źn te gaan zitten en je vloeren te schrobben? Je hoeft geen emmer of schrobbeurt meer met de hand te gebruiken. Een spuitmop maakt het eenvoudig zeilen – laat de spray los en dweil weg.

Meer over dit onderwerp
Schoonmaakaccessoires (stofzuigen, dweilen en emmer, bezem, etc.)10 meest voorkomende dweilfouten (maak je er een?)

2. Reinigt stof, vuil en morsen effici├źnt

Er is geen puinhoop die je niet kunt aanpakken met een spuitmop. De combinatie van de spray en dweilkop moet effectief stof van elk oppervlak oppikken. Het vocht helpt ook om hardnekkig vuil te verwijderen.

Bovendien kun je ook ongelukken en morsen opruimen. Het kan elke vloeistof dweilen en de spray kan kleverigheid van uw vloer verwijderen.

3. Lichtgewicht voor alle leeftijden

Deze dweilen en lichtgewicht en gemakkelijk voor iedereen te gebruiken. Dit betekent dat alle leeftijden kunnen meedoen aan de actie en u kunnen helpen met schoonmaken – inclusief de kinderen!

In vergelijking met hardhouten vloerstofzuigers zijn spuitmoppen meestal gemakkelijker op te tillen. Het zal ook lichter zijn dan het sjouwen met liters water, zoals je doet met traditioneel dweilen.

4. Bespaart water

Ga voor groen

Als je milieubewust bent, zul je blij zijn om te weten dat sproeimoppen vriendelijker zijn voor de planeet. In vergelijking met het schrobben van je vloeren met een dweil en emmer, hebben ze aanzienlijk minder water nodig.

Spuitmoppen gebruiken water effici├źnter, dus je hebt minder kans om strepen op je vloer te cre├źren. Het kan ook veiliger zijn voor uw gezin. Overtollig water dat rondslingert moet minimaal zijn, wat een snellere droogtijd betekent – mogelijk om uitglijden te voorkomen (1).

Waar u op moet letten (koopgids)

Hier zijn enkele handige vragen om jezelf te stellen.

Vloeren behoeften

De meeste spuitmoppen kunnen meerdere vloeren reinigen, inclusief laminaat, tegels en meer. Wat voor soort vloer do je in huis hebt? Controleer altijd het specifieke model om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor al uw oppervlakken voordat u de sprong waagt.

Mop Head Grootte

Als u meerdere kamers of aanzienlijke ruimtes moet schoonmaken, wilt u misschien een spuitmop met een royale kop overwegen. Dit zou het gebied sneller moeten bedekken, hoewel de afweging is dat het misschien moeilijker is om in die krappe en ongemakkelijke ruimtes te komen.

Voor lichter gebruik is de grootte misschien niet zo’n probleem.

Capaciteit watertank

Hoeveel water of wasmiddel kan de sproeimop bevatten? Hoewel ze water effici├źnter gebruiken, zal het geen eindeloze voorraad zijn – opraken en halverwege bijvullen kan vervelend worden. Helaas vermeldt niet elke productbeschrijving de grootte van het waterreservoir. Maar kijk eens naar wat andere recensenten zeggen over de tankinhoud.


Veelgestelde vragen

Wat is de beste Spray Mop?

Naar onze mening is de O-Cedar ProMist de beste spuitmop in de VS. Het is een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en biedt uitstekende functies die te vinden zijn op duurdere modellen. Een andere populaire optie is de Swiffer-dweil die wordt geleverd als een 13-delige kit.

Zijn spray-dweilen beter dan gewone dweilen?

Spuitmoppen zijn beter dan gewone moppen voor algemene reiniging, maar gewone moppen zijn beter voor het schrobben van taaie vlekken. Traditionele dweil heeft een dikkere kop die bestand is tegen zwaar vuil.

Is een Spray Mop goed voor tegelvloeren?

Spuitmoppen zijn ideaal voor tegelvloeren omdat ze de juiste hoeveelheid reinigingsoplossing afgeven en niet krassen op het tegeloppervlak zoals andere chemische reinigingsmiddelen. De microvezeldoeken van de dweil hebben een vlakke en brede overspanning om u te helpen grotere vloeren effici├źnter schoon te maken.

Wat stop je in je spuitmop?

De beste reinigingsoplossing om in je spuitmop te doen is 100 procent natuurlijk. Combineer 1/8 van een kopje azijn, 1/8 van een kopje zuiveringszout, twee theelepels afwasmiddel en een liter warm water. Zorg ervoor dat het zuiveringszout volledig is opgelost voordat u het in de spuitmop giet.

Deze oplossing is ideaal omdat je gewoon kunt spuiten en laten drogen. Het vereist geen spoeling na gebruik.

Kun je een spray mop gebruiken op hardhouten vloeren?

U kunt een spuitmop op hardhouten vloeren gebruiken als u een pH-neutrale oplossing gebruikt zoals deze OdaBan All-Purpose Floor Cleaner. De pH-balans herstelt de natuurlijke glans en beschermt het hout in plaats van ermee te reageren.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   The Pink Stuff Vloerreiniger 1 liter - 3 pack