Beste bekledingsreinigers van 2023

Bekleding kan nogal smerig worden, maar dit komt vooral door hoe moeilijk het kan zijn om schoon te maken. Omdat bekleding is bevestigd aan de stoel, bank of ander meubilair, moet u voorzichtig zijn met hoe u het schoonmaakt.

Gelukkig zijn er machines die speciaal zijn gemaakt voor het reinigen van bekleding. Deze zullen de probleemgebieden effectief reinigen zonder het oppervlak of het meubilair te beschadigen.

In deze gids laten we u zien hoe u de beste stofferingsreinigers voor uw huis kunt vinden. Bovendien hebben we onze 13 favorieten gekozen. Dit is gebaseerd op urenlang onderzoek naar echte klantrecensies, deskundig advies en onze eigen ervaring. Om onze favorieten af te sluiten, hebben we het type reiniger onderzocht, hoe het te gebruiken, eventuele hulpmiddelen waarmee het wordt geleverd en hoe gemakkelijk het te gebruiken is.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Bissell Big Green Professional Carpet Cleaner
Beste heavy-duty
Bissell Big Green Cleaner Machine
 • Extra lange slang van 9 voet
 • Twee grote tanks
 • Uitstekende garantie van 5 jaar
Prijs controleren
Productafbeelding van de Dupray Neat Steam Cleaner Krachtige multifunctionele draagbare heavy duty steamer voor vloeren, auto's, tegels, voegreiniging. Vrij van chemicaliƫn, desinfectie, behang verwijderen voor thuisgebruik en meer. Doodt 99,99%* van bacteriƫn en virussen.
Beste stoomreiniger
Dupray Nette Stoomreiniger
 • ChemicaliĆ«nvrije stoomreiniging
 • Veelzijdige machine voor het hele huis
 • Licht en compact ontwerp
Prijs controleren
Productafbeelding van de Bissell SpotClean ProHeat Portable Spot and Stain Carpet Cleaner, 2694, Blauw
Het gemakkelijkst op te slaan
Bissell SpotClean ProHeat 2694
 • Compact ontwerp voor kleine ruimtes
 • Effectief in het verwijderen van vlekken
 • Zelfreinigende slang
Prijs controleren
Productafbeelding van de Bissell SpotBot Pet handsfree Spot and Stain Portable Deep Cleaner, Blauw, 2117A
Beste handsfree
Bissell SpotBot Diepreiniger
 • Uitstekend geschikt voor eigenaren van gezelschapsdieren
 • Formules zijn inbegrepen
 • Handsfree schoonmaken
Prijs controleren
Productafbeelding van de LIGHT 'N' EASY multifunctionele stoommopstoomboot voor het reinigen van hardhouten vloerreiniger voor tegelmortellaminaatkeramiek, 7688ANW, wit
Beste voor lichte rommel
Light ‘N’ Easy Steam Mop
 • Multifunctionele stoomreiniger
 • In een mum van tijd klaar
 • Slimme trigger laat stoom automatisch los
Prijs controleren
Productafbeelding van de McCulloch MC1275 heavy-duty stoomreiniger met 18 accessoires, extra lang netsnoer, chemicaliƫnvrije reiniging onder druk voor de meeste vloeren, tellers, apparaten, ramen, auto's en meer, geel / grijs
Het beste voor chemicaliƫnvrije reiniging
McCulloch MC1275 Stoomreiniger
 • 18 accessoires
 • Heavy-duty voor verschillende toepassingen
 • Met een groot bereik kunt u hoeken schoonmaken
Prijs controleren
Productafbeelding van de BISSELL Little Green Multi-Purpose Portable Carpet and Upholstery Cleaner, 1400B
Beste met warmte
Bissell Little Green Cleaner
 • Voor bekleding en tapijt
 • Twee efficiĆ«nte tools
 • Eenvoudig te gebruiken en bij te vullen
Prijs controleren
Productafbeelding van de Chemical Guys CWS20316 Schuimende Citrus Fabric Clean Carpet & Upholstery Cleaner (Auto tapijten, Stoelen &Vloermatten), 16 fl oz, Citrus Scent
Beste Deodorizer
Chemical Guys Citrus Formule
 • Eenvoudig in gebruik
 • Snelwerkende formule
 • Elimineert geuren
Prijs controleren
Productafbeelding van de Hoover Oxy Premixed Spot Cleaner Solution, Stain Remover en Odor Neutralizer voor huisdieren, Carpet Cleaning Shampoo, 32oz Formula, AH30941, Wit, 32 Fl Oz
Beste voor Pet Messes
Hoover Oxy
 • Veilig te gebruiken in bekledingsreiniger
 • Septische kluis
 • Uitzonderlijke kracht om taaie vlekken te reinigen
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Hoe de beste bekledingsreinigermachine te vinden
 • Waar u op moet letten (koopgids)
 • Veelgestelde vragen
 • Succes


Product beoordelingen

Een bekledingsreiniger is een efficiƫnte manier om een di schoon te makenrty stoel of een smerige bank. De meeste hiervan kunnen ook op tapijten worden gebruikt. Om de machines op onze lijst te vinden, hebben we de hulp ingeroepen van ons deskundige team, dat rekening hield met het type, de grootte en de prestaties van elk product.

1. Bissell Big Green Cleaner Machine |

Beste heavy-duty bekledingsreiniger

Productafbeelding van de Bissell Big Green Professional Carpet Cleaner

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op BestBuy
Bekijk op Wayfair
Zicht op Bissell

De Bissell Big Green is een van de klassieke machines van het merk. Het ziet er misschien groot en omslachtig uit, maar het is zeer effectief en laat uw bekleding en tapijt vlekvrij.

De krachtige zuigkracht, gecombineerd met grote vuilopheffende borstels, maakt dit een krachtig hulpmiddel voor elk huishouden. Het is uitgerust met twee grote tanks om schoon en vuil water vast te houden. Deze bieden u ook voldoende tijd om uw schoonmaak te laten doen.

Met een netsnoer van 25 voet kunt u vrij bewegen bij het gebruik van het bekledingsgereedschap. Het is het perfecte hulpmiddel voor banken, stoelen en zelfs trappen met vloerbedekking.

Wat we leuk vinden

Extra lange slang van negen voet

De slang voor het bekledingsgereedschap bereikt een ongelooflijke lengte van negen voet. Het is ook flexibel en is gemakkelijk te verplaatsen.

U kunt grote oppervlakken in Ć©Ć©n keer reinigen dankzij de 6-inch Tough Stain Tool. Het besproeit het gebied met een reinigings- en wateroplossing, die helpt om taaie vlekken en vuil op te lossen en op te heffen. De borstel zal het gebied effectief schrobben zonder schade aan te richten.

Twee grote tanks voor reinigingsoplossing

Een veel voorkomend probleem met bekledingsreinigers zijn kleine tanks die regelmatig moeten worden bijgevuld. Dit kan frustrerend zijn omdat het het reinigingsproces aanzienlijk zal verlengen.

De Big Green heeft echter twee tanks met elk meer dan 160 ounces. Dit geeft u meer tijd om zelfs zware schoonmaakklussen af te ronden.

Uitstekende garantie van vijf jaar

Bissell valt nooit plat als het gaat om het bieden van een goede garantie, en dit is niet anders. Een garantie van vijf jaar dekt de Big Green, zodat u zich veilig kunt voelen als er iets defect zou raken.

Twee-in-Ć©Ć©n reiniger

Als u vloerbedekking in uw huis heeft, krijgt u meer gebruik van deze machine. The Big Green is een van de toonaangevende tapijtreinigers. Veel huiseigenaren geven de voorkeur aan dit apparaat vanwege de diepe reiniging die het biedt.

Het is ook eenvoudig te gebruiken en laat uw tapijt bijna droog terwijl het wordt gereinigd op voorwaartse en achterwaartse passen.

Wat we niet leuk vinden

Grote omslachtige machine (weegt 48 pond)

Als u alleen op zoek bent naar een bekledingsreiniger, is deze omslachtige machine niets voor u. Het is groot en vereist ook vrij veel opslagruimte.

Ondoorzichtige plastic onderdelen

De plastic onderdelen, inclusief de tank en de extractor, zijn ondoorzichtig, wat betekent dat je er niet doorheen kunt kijken. Het is een uitdaging om te zien hoeveel water er in de tank zit en of wat je uit je bank haalt smerig is of niet.

Kan vuil water lekken

Een paar klanten vonden dat deze machine een beetje vuil water lekte. Leg misschien een handdoek onder de machine voordat u begint, zodat u kunt voorkomen dat uw tapijten vlekken krijgen.

Productspecificaties

Type Tapijt- en bekledingsreiniger
Gewicht 48 pond
Aantal meegeleverde tools Een
Lengte van het snoer 25 voet
Slang lengte 9 voet

2. Dupray nette multifunctionele stoomreiniger

Beste bekleding Stoomreiniger

Productafbeelding van de Dupray Neat Steam Cleaner Krachtige multifunctionele draagbare heavy duty steamer voor vloeren, auto's, tegels, voegreiniging. Vrij van chemicaliƫn, desinfectie, behang verwijderen voor thuisgebruik en meer. Doodt 99,99%* van bacteriƫn en virussen.

Bekijk op Amazon
Zicht op Dupray

Als u uw bekleding zonder chemicaliƫn wilt reinigen en desinfecteren, is een stoomreiniger uw beste keuze. Dit model van Dupray is een van onze favorieten.

Het is een zware stoomreiniger die u in uw hele huis en auto kunt gebruiken. U krijgt verschillende gereedschappen en hulpstukken die passen bij het gebied en het oppervlak dat u schoonmaakt.

De grote tank geeft u voldoende tijd om uw taken af te ronden zonder dat u hoeft bij te vullen en op te warmen. We vinden het ook leuk dat de stoomtemperatuur hoger is dan 200 graden Fahrenheit. Als gevolg hiervan doodt het bacteriƫn terwijl het vlekken verwijdert.

Wat we leuk vinden

Chemicaliƫnvrije stoomreiniging

We reinigen graag met stoomreinigers omdat je geen chemicaliƫn nodig hebt. Deze methode is milieuvriendelijker en veiliger in een huis met kinderen of mensen die te maken hebben met allergieƫn of astma.

De hoge hitte van de stoom dringt de vezels van de bekleding binnen, waardoor deze een diepe reiniging krijgt. Het blaast ook taaie vlekken weg en doodt bacteriƫn en virussen.

Veelzijdige machine voor het hele huis

U kunt deze stoomreiniger in uw hele huis gebruiken. Het bevat verschillende gereedschappen, zoals een vloerkop, voegborstel, straalmond en zelfs een wisser. Je krijgt ook een uitschuifbare toverstaf om je te helpen die moeilijk bereikbare gebieden schoon te maken.

Licht en compact ontwerp

Deze kleine bot heeft een strakke vierkante look met zachte randen. Het beschikt over een grote uittrekbare handgreep zodat u hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Het weegt slechts negen pond, wat gemakkelijk te manoeuvreren is.

Klanten houden van de eenvoudige bediening

De geĆÆntegreerde trechters maken het vullen van de grote 54-ounce tank eenvoudig en rommelvrij. Druk op de grote aan/uit-knop om het water te verwarmen en je bent klaar om te gaan.

De stoom is in zeven minuten klaar en moet tot 50 minuten runtime duren. Een veel voorkomend probleem met stoomreinigers is het vocht dat ze achterlaten. Maar de Dupray gebruikt vochtarme, oververhitte stoom. Het bereikt maar liefst 275 graden Fahrenheit – dus houd je vingers weg tijdens het schoonmaken.

Wat we niet leuk vinden

Handvat wordt heet

Recensenten ontdekten dat het handvat en de slang heet worden wanneer deze stoomreiniger gedurende lange perioden tegelijk wordt gebruikt.

Geen watermeterniveau

Helaas is er geen manier om te zien wanneer deze tank bijna leeg is. Je kunt ook niet naar binnen kijken. Soms stopt de machine gewoon vanwege een lege tank. Het kost tijd om het water bij te vullen en op te warmen.

Duurt langer om te verwarmen dan geadverteerd

Hoewel er geadverteerd werd om binnen zeven minuten te verwarmen, ontdekten veel klanten dat het veel langer duurde. Je moet wachten tot het groene lampje wordt weergegeven, maar als je het te vroeg probeert te gebruiken, spuit je overal heet water.

Productspecificaties

Type Stoomreiniger
Gewicht 9 pond
Aantal meegeleverde tools 18
Lengte van het snoer 16 voet
Slang lengte 6,6 voet


3. Bissell SpotClean ProHeat 2694

Het gemakkelijkst op te slaan

Productafbeelding van de Bissell SpotClean ProHeat Portable Spot and Stain Carpet Cleaner, 2694, Blauw

Prijs controleren

De Bissell SpotClean ProHeat is een superslimme kleine machine. Het maakt gebruik van een unieke hittegolftechnologie die helpt om de temperatuur van het water te handhaven tijdens het reinigen.

De bediening is eenvoudig en het instellen van de machine is nog eenvoudiger dankzij de verwijderbare tanks.

Het reinigen van uw bekleding duurt slechts enkele ogenblikken omdat het gereedschap diep in het oppervlak reikt om ingebed vuil te verwijderen. Het werkt vergelijkbaar met een tapijtreiniger en zal daarom het grootste deel van het water en de reiniger extraheren, waardoor u schone en droge bekleding overhoudt.

Wat we leuk vinden

Compact ontwerp past in kleine ruimtes

Het compacte ontwerp past gemakkelijk in elke opslagruimte. Het is ook licht om te dragen, zelfs met volle tanks, en het grote handvat zorgt ervoor dat je een comfortabele grip krijgt.

Effectief in het verwijderen van vlekken

Die oude vlek op je stoel is al lang verdwenen als je klaar bent met schoonmaken. Het elektrisch gereedschap straalt een reinigingsoplossing diep in het oppervlak, waar het vlekken oplost en optilt. Terwijl u het gereedschap heen en weer glijdt, schrobt het effectief het gebied zonder schade aan te richten.

Zelfreinigende slang

Het zal je misschien verbazen hoe smerig een slang kan worden. Deze moeten worden schoongemaakt, maar dat kan lastig zijn. Bissell heeft deze reiniger echter voorzien van een HydroRinse Zelfreinigende slangtool. Het spoelt effectief de hele slang en verwijdert eventuele smurrie die vastzit.

Veelzijdige machine werkt rond het huis

U kunt de SpotClean ProHeat overal in huis gebruiken. Het werkt uitstekend op trappen, tapijten, bekleding en zelfs auto-interieurs. Met het snoer van 15 voet kunt u zich vrij bewegen.

Wat we niet leuk vinden

Zal het warme water niet lang behouden

Hoewel wordt beweerd dat deze machine is uitgerust met hittegolftechnologie, valt hij een beetje plat. Recensenten waren teleurgesteld om te ontdekken dat het de temperatuur niet erg goed lijkt te handhaven. Je hebt vaak eindig met koud water terwijl je aan het schoonmaken bent.

Extraheert niet al het resterende vocht

Het laatste wat je nodig hebt is om na het schoonmaken op een natte bank te gaan zitten. Met een machine als deze zou je verwachten dat hij zoveel mogelijk restvocht eruit haalt. Maar gebruikers vonden dat hun bekleding behoorlijk vochtig was na de schoonmaaksessie.

Enkele lekkende problemen

Mogelijk vindt u enkele lekkende problemen met deze machine. Vooral de vuilwatertank lijkt de boosdoener te zijn, die onhandig en grof is.

Productspecificaties

Type Tapijt- en bekledingsreiniger
Gewicht 9 pond
Aantal meegeleverde tools Drie
Lengte van het snoer 15 voet
Slang lengte Niet gespecificeerd

4. Bissell SpotBot draagbare diepe reiniger

Beste handsfree bekledingsreiniger

Productafbeelding van de Bissell SpotBot Pet handsfree Spot and Stain Portable Deep Cleaner, Blauw, 2117A

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op BestBuy

Als u op zoek bent naar een geweldige kleine schoonmaakpartner, hoeft u niet verder te zoeken. De Bissell SpotBot wordt misschien wel je nieuwe beste vriend.

Dit slimme kleine apparaatje doet alle schoonmaak voor je. Plaats de SpotBot-borstel over het probleemgebied en deze wordt voor u geschrobd. U kunt reinigingscycli instellen die alles doen, van spuiten en poetsen tot extraheren, zodat u geen vinger hoeft op te tillen.

Het beschikt over een flexibele slang die zich gemakkelijk om het lichaam wikkelt. Het 3-inch elektrisch gereedschap helpt u bekleding, trappen en andere zachte oppervlakken gemakkelijk schoon te maken.

Wat we leuk vinden

Uitstekend geschikt voor eigenaren van gezelschapsdieren

Als je huisdieren hebt, ken je de dagelijkse worstelingen om van ze te houden terwijl je de puinhoop haat die ze achterlaten.

De stijve borstelharen reinigen het oppervlak effectief diep en verwijderen ingebed vuil en haar. Bissell raadt aan om een gespecialiseerde formule te gebruiken om vlekken en geuren te elimineren.

Formules zijn inbegrepen

Omdat Bissell aanbeveelt om zijn gespecialiseerde formule te gebruiken, is het alleen maar logisch dat ze zijn opgenomen. Je krijgt Ć©Ć©n fles van de Bissell Pet Stain &Odor en Ć©Ć©n fles van de Pet Oxy Boost Formula.

Handsfree schoonmaken

We kunnen ons soms overweldigd voelen als we naar grote of taaie vlekken kijken. Alleen al het denken aan al het schrobben en wrijven dat nodig is, kan je uitputten. Maar met behulp van de SpotBot kunt u de borstels eenvoudig over het gebied plaatsen, deze op diepe reiniging instellen en achterover leunen.

De SpotBot zal een cyclus doorlopen van het sproeien van het gebied, borstelen en uiteindelijk het extraheren van het vocht. Hoe dan ook, mogelijk moet u het gebied opnieuw overgaan met de slang om overtollig vocht te onttrekken.

Compact ontwerp past in kasten

Je hoeft geen kasten of grote kasten op te ruimen om deze bad boy te passen. Het compacte ontwerp stelt u in staat om het onder de gootsteen of in een kleine kast naast uw schoonmaakspullen op te bergen.

Wat we niet leuk vinden

Bladeren “Graancirkels”

Helaas, vanwege de krachtige zuigkracht, ontdekten klanten dat de handsfree spotreiniger de neiging heeft om te verlaten wat lijkt op graancirkels. Dit kan vervelend zijn, maar het wordt snel opgelost met behulp van de slang.

Hard geluidsniveau

Wees voorbereid op je buren om je vieze blikken te geven, want deze machine is luid. Wil je iets rustigers, kijk dan ergens anders.

Laat te veel vocht achter

Wanneer je deze machine na een schoonmaaksessie van de vloer tilt, zul je merken dat er behoorlijk wat water achterblijft. Je zult er handmatig overheen moeten gaan om overtollig vocht te onttrekken.

Productspecificaties

Type Tapijt- en bekledingsreiniger
Gewicht 14 pond
Aantal meegeleverde tools Een
Lengte van het snoer 15 voet
Slang lengte Niet gespecificeerd


5. Bissell SpotClean Pet Pro Reiniger

Beste voor huisdieren

Productafbeelding van de BISSELL SpotClean Pet Pro Draagbare Tapijtreiniger, 2458, Grapevine Purple, Zwart

Prijs controleren

Als je in een huis woont dat een rommelmagneet lijkt te zijn, is de Bissell SpotClean Pet Pro iets voor jou. Het werkt effectief bij het reinigen van vlekken en natte rommel van elk zacht oppervlak.

U kunt het compacte apparaat in uw hele huis en zelfs in uw auto gebruiken voor detaillering. Het is licht van gewicht en kan gemakkelijk worden opgeborgen met de slang ingepakt.

Het wordt geleverd met een paar slimme hulpmiddelen, zoals een elektrische borstel en een vlekkenvanger. De tanks zijn groot en geven u voldoende tijd om veel schoon te maken voordat u moet bijvullen of dumpen.

Wat we leuk vinden

Lang snoer van 22 voet

Een ding waar we een hekel aan hebben, is een kort netsnoer. Het loskoppelen en zoeken naar een nieuw stopcontact kost tijd en is frustrerend als je aan het schoonmaken bent. Gelukkig is deze machine uitgerust met een snoer van 22 voet dat je voldoende vrije ruimte geeft om te bewegen. Dit is uitstekend geschikt voor trapreiniging en autodetaillering.

Smart Tools verwijdert een reeks vlekken

De krachtige borstel zorgt voor een diepe reiniging die we gewoon niet kunnen weerstaan. Terwijl je de borstel heen en weer beweegt, spuit en schrobt hij met weinig moeite van je kant.

Wanneer je natte rommel of vlekken zoals rode wijn tegenkomt, gebruik dan de vlekvanger. Deze tool spuit, schrobt en extraheert de rotzooi effectief in een kleine container. Het houdt stinkende morsen uit de tank en slang.

Grote tank houdt 96 ounces

De tanks zijn groot en gemakkelijk te vullen en te legen. Elk kan 96 gram bevatten en is gemarkeerd om u te begeleiden terwijl u aan het vullen bent.

Eenvoudige opslag

Bij het opbergen kunt u het netsnoer aan de ene kant en de slang aan de andere kant inpakken. Hierdoor blijft alles op Ć©Ć©n compacte plek, waardoor het makkelijk op te bergen is. Het lange snoer wordt ook zonder klitten vastgehouden, dus het is snel om aan de slag te gaan de volgende keer dat je aan het schoonmaken bent.

Wat we niet leuk vinden

Haar Tangles

Om deze machine het meest effectief te laten zijn, moet je eerst los puin weg hebben, vooral haar. Het haar van huisdieren heeft de neiging om in de haren te klitten en kan moeilijk weer te verwijderen zijn. Dus we raden ten zeerste aan dat als je huisdieren hebt, begin dan met het grondig stofzuigen van het gebied.

U kunt de tools niet gemakkelijk schoonmaken

Een ding dat ons is opgevallen aan Bissell-gereedschappen is dat je de verschillende hulpstukken niet gemakkelijk uit elkaar kunt halen om ze grondig te reinigen. Wanneer de sproeiers en reinigingskoppen vies worden, is het niet eenvoudig om ze schoon te maken. Met deze tool lijkt het erop dat je ze helemaal niet uit elkaar kunt halen, wat nutteloos is als je een verstopping krijgt.

Extractie kan sterker zijn

Wanneer u uw zeepsopoplossing hebt aangebracht, wilt u al het vocht kunnen onttrekken, zodat u geen schimmelproblemen op uw bank of tapijt heeft. Maar de extractie op deze machine is niet zo sterk als sommigen zouden willen. Misschien moet je een paar keer over dezelfde plek gaan.

Productspecificaties

Type Tapijt- en bekledingsreiniger
Gewicht 13 pond
Aantal meegeleverde tools Twee
Lengte van het snoer 22 voet
Slang lengte 5 voet

6. Light ‘N’ Easy Alles-in-Ć©Ć©n stoommop

Beste voor lichte rommel

Productafbeelding van de LIGHT 'N' EASY multifunctionele stoommopstoomboot voor het reinigen van hardhouten vloerreiniger voor tegelmortellaminaatkeramiek, 7688ANW, wit

Prijs controleren

Als u lichte rommel op uw bekleding wilt reinigen, is deze stoommop de perfecte oplossing. De Light ‘N’ Easy stoommop kan veel meer dan je vloeren schoonmaken.

Je krijgt een verscheidenheid aan hulpstukken en hulpmiddelen om je te helpen verschillende delen van je huis schoon te maken. Het is eenvoudig te gebruiken en warmt op in minder dan een minuut.

De stoommop maakt gebruik van een slimme schakelaar en een slimme sensor. Dit werkt om pijnlijke polsen te voorkomen die worden veroorzaakt door continu op een trigger te duwen. U kunt kiezen uit drie stoominstellingen voor het oppervlak dat u schoonmaakt.

Wat we leuk vinden

Multifunctionele stoomreiniger

Wanneer u uw bekleding moet reinigen, verwijdert u eenvoudig de handstomer en bevestigt u het juiste gereedschap. Het is uitgerust met een zachte doek die voorzichtig over het oppervlak glijdt terwijl overtollig vocht wordt geabsorbeerd. Dit voorkomt dat schade het gebied oververzadigt.

Als je harde vloeren hebt, gebruik dan de stoommop om de vloeren gemakkelijk grondig te reinigen en te desinfecteren. Je kunt het zelfs gebruiken om je kleding te stomen – het perfecte hulpmiddel voor de ochtendspits.

In een mum van tijd klaar

Vul het waterreservoir met kraan- of gedestilleerd water en sluit het aan. Zet de steamer op de gewenste instelling (laag, gemiddeld of hoog) en hij is binnen 30 seconden klaar.

Slimme trigger

De Light ‘N’ Easy stoommop is uitgerust met een slimme schakelaar die automatisch stoom afgeeft wanneer je het handvat kantelt. Als het rechtop staat, stopt het. Dit voorkomt ook dat er per ongeluk stoom ontsnapt en mogelijkng schade aan het oppervlak.

Wanneer u de handheld steamer gebruikt, is er een slimme sensor. Plaats gewoon uw vinger op de sensor om stoom af te geven en verwijder deze om te stoppen met stomen.

Lichte handheld-optie

De handstomer is licht en gemakkelijk vast te houden met een comfortabel handvat. Met de lange, flexibele slang kunt u zich gemakkelijk verplaatsen en alle hoeken en spleten bereiken.

Wat we niet leuk vinden

Vage instructies

Ondanks dat de stoomboot geweldig werkt, willen we graag een paar meer details in de instructies. De handleiding vermeldt bijvoorbeeld niet welke instelling geschikt is voor welk oppervlak.

Inconsistente stoomuitvoer

Omdat dit alleen stoom vrijgeeft wanneer je het kantelt, kan het moeilijk zijn om stoom af te geven als je de dweil niet in de juiste hoek plaatst. Het koelt ook af als je het rechtop zet. Je moet wachten tot het daarna weer opwarmt, wat je stroom kan onderbreken.

Handheld-eenheid is zwak

Het dweilelement is behoorlijk krachtig, maar de handheld-eenheid is niet zo krachtig. Het kan je in de steek laten terwijl je door je huis stoomt.

Productspecificaties

Type Stoommop
Gewicht 6,4 pond
Aantal meegeleverde tools Drie
Lengte van het snoer 20 voet
Slang lengte Niet gespecificeerd

7. McCulloch MC1275 Heavy-Duty stoomreiniger

Het beste voor chemicaliƫnvrije reiniging

Productafbeelding van de McCulloch MC1275 heavy-duty stoomreiniger met 18 accessoires, extra lang netsnoer, chemicaliƫnvrije reiniging onder druk voor de meeste vloeren, tellers, apparaten, ramen, auto's en meer, geel / grijs

Bekijk op Amazon
Zicht op Mccullochsteam

De McCulloch MC1275 stoomreiniger is een heavy-duty machine die elk deel van uw huis grondig reinigt zonder chemicaliƫn. Het is uitgerust met een extra grote tank die u meer tijd geeft om de reiniging af te ronden.

U krijgt een reeks verschillende bijlagen en slimme hulpmiddelen die bij uw taak passen. De bekledingstool maakt gebruik van een zachte microvezelpad die effectief reinigt en overtollig vocht absorbeert.

Wat we leuk vinden

18 accessoires inbegrepen

Je krijgt 18 verschillende gereedschappen en bijlagen om mee te spelen terwijl je schoonmaakt. Wanneer u specifieke gebieden moet schoonmaken, bevestigt u het juiste gereedschap en gaat u aan de slag.

Heavy-Duty machine voor verschillende toepassingen

De McCulloch verwarmt de stoom tot 200 graden Fahrenheit en blaast snel vlekken en bacteriƫn weg. Dit is uitstekend geschikt voor het reinigen van autobekleding en autotapijten.

Met long reach kunt u hoeken schoonmaken

Het is gemakkelijk te bereiken waar nodig, dankzij het snoer van 15,7 voet en de flexibele slang van 9 voet. De stoomboot is gemakkelijk te manoeuvreren en heeft drie wielen om je te helpen je te verplaatsen.

Grote tank maakt lange reinigingssessies mogelijk

De tank kan tot 48 gram bevatten en heeft slechts acht minuten nodig om op te warmen. Je zou ongeveer 45 minuten reinigingstijd moeten krijgen met een volle tank.

Wat we niet leuk vinden

Moeilijk op te slaan

Er is geen plek om het snoer of de slang handig in te wikkelen. Dit maakt het een puinhoop om op te slaan, omdat je alles naast de machine moet plaatsen. Het kan ook een paar klitten op het koord veroorzaken.

Stoomkracht kan beter

Voor ingebedde vlekken op uw bekleding heeft u iets nodig met een indrukwekkende kracht. Klanten ontdekten dat dit het niet helemaal insneed, waardoor oude, hardnekkige vlekken werden geƫlimineerd.

Reserveonderdelen zijn moeilijk te vinden

Als u een reserveonderdeel breekt of verliest, kan het moeilijk zijn om een vervanging te vinden. Bovendien zijn reparaties niet direct beschikbaar, afhankelijk van waar u woont.

Productspecificaties

Type Stoomreiniger
Gewicht 10 pond
Aantal meegeleverde tools 18
Lengte van het snoer 15 voet
Slang lengte 9 voet

8. Bissell 1400B draagbare tapijt- en bekledingsreiniger

Beste draagbare bekledingsreiniger

Productafbeelding van de BISSELL Little Green Multi-Purpose Portable Carpet and Upholstery Cleaner, 1400B

Bekijk op Amazon
Zicht op Bissell

Deze Bissell ziet er misschien retro uit met zijn lichtgroene kleur en ronde look, maar hij is ook zeer efficiƫnt.

Het kleine, compacte ontwerp is gemakkelijk mee te nemen met een groot, comfortabel handvat. Er is een lange, flexibele slang en je krijgt effectieve hulpmiddelen om je te helpen taaie vlekken te bestrijden.

Schoon en vuil water worden gescheiden door twee tanks die verwijderbaar zijn en gemakkelijk te legen of bij te vullen. De Little Green machine werkt als een nat/droog vacuĆ¼m en maakt gebruik van krachtige zuigkracht om overtollig water en reiniger te verwijderen. Bissell heeft ook een proefversie van zijn Spot &Stain-formule opgenomen.

Wat we leuk vinden

Voor bekleding en tapijt

Een van de vele redenen waarom we van de Little Green-machine houden, is dat deze onze tapijten en bekleding reinigt. Als je kinderen of huisdieren hebt, is rommel onvermijdelijk. Gelukkig is deze reiniger snel uit te kloppen en doet hij grondig werk op alle zachte oppervlakken.

Twee efficiƫnte gereedschappen voor basisreiniging

Sommige bekledingsreinigers worden geleverd met een enorme verscheidenheid aan hulpstukken en gereedschappen, maar dit brengt de kwaliteit soms in gevaar. De Little Green cleaner heeft slechts twee tools, en dat is alles wat je nodig hebt. Je krijgt een 3-inch taai beitsgereedschap en hydrospoelgereedschap.

Eenvoudig te gebruiken en bij te vullen

De tanks zijn afneembaar en gemakkelijk te vullen of te legen boven de gootsteen. Vul en bevestig eenvoudig de tanks en zet de machine aan – de kachel is optioneel. Bevestig het gewenste gereedschap en spuit het gebied dat u schoonmaakt. Geef het een snelle scrub en haal al het water en de formule eruit voor een schoon en droog resultaat.

Zelfreinigend vermogen doet je vuile werk

Deze machine maakt het reinigen en verwijderen van klompen eenvoudiger dankzij de zelfreinigende slang. Bevestig eenvoudig het HydroRinse-hulpstuk aan het uiteinde van de slang en start de machine op. Dit dwingt water terug door de machine om klompen te elimineren.

Wat we niet leuk vinden

Moeilijk te reinigen extractor

Begrijp ons niet verkeerd; dit kleine ding reinigt tapijten en bekleding als een droom. Het is echter een uitdaging om de machine schoon te houden. De extractor heeft de neiging om na een paar keer gebruik smerig te worden en het kan lastig zijn om hem grondig schoon te maken.

Luid genoeg om bang te maken en te irriteren

We weten inmiddels dat Bissell tapijtreinigingsmachines luid zijn. Deze ook. Als u of uw gezinsleden gevoelig zijn voor harde geluiden, is deze misschien niet geschikt voor u.

Productspecificaties

Type Tapijt- en bekledingsreiniger
Gewicht 9,65 pond
Aantal meegeleverde tools Twee
Lengte van het snoer 15 voet
Slang lengte 4 voet

Product beoordelingen

Bij het tegenkomen van taaie vlekken en vuil is een bekledingsreiniger alleen niet voldoende. Je hebt nog steeds de beste formule nodig om dergelijke rotzooi te bestrijden. We geven de voorkeur aan niet-toxische producten die effectief en efficiƫnt zijn.

9. Chemical Guys Schuimende Citrus Formule

Beste Deodorizer

Productafbeelding van de Chemical Guys CWS20316 Schuimende Citrus Fabric Clean Carpet & Upholstery Cleaner (Auto tapijten, Stoelen &Vloermatten), 16 fl oz, Citrus Scent

Bekijk op Amazon
Zicht op Chemicalguys

Hoewel Chemical Guys vooral bekend staat als ongelooflijke auto-interieurreinigers, kun je ze ook binnenshuis gebruiken. Deze schuimende citrusformule werkt als een bekleding en tapijtshampoo. Het reinigt niet alleen diep, maar laat ook een frisse geur achter.

De formule suddert snel, wat helpt om taai vuil en vlekken op te tillen en op te lossen. Als je huisdieren hebt, is dit een must-have. Naast het achterlaten van een frisse geur, verwijdert het eigenlijk vieze geuren.

Pros

 • Gemakkelijk te gebruiken wanneer verdund in een spuitfles.
 • Snelwerkende formule bespaart u tijd en pakt vlekken snel aan.
 • Elimineert geuren – bedekt ze niet alleen.
 • Kan worden gebruikt in een tapijt- en bekledingsreiniger.

Tegens

 • Kan een opeenhoping in een machine veroorzaken, dus u moet het na gebruik grondig spoelen.
 • Vereist veel schrobben en elleboogvet om resultaten te zien.

10. Hoover Oxy Voorgemengde Spot Cleaner Oplossing

Beste voor Pet Messes

Productafbeelding van de Hoover Oxy Premixed Spot Cleaner Solution, Stain Remover en Odor Neutralizer voor huisdieren, Carpet Cleaning Shampoo, 32oz Formula, AH30941, Wit, 32 Fl Oz

Prijs controleren

Als you huisdieren hebben die vaak rommel achterlaten op bekleding of tapijten, deze formule is voor jou. Hoover’s Oxy-formule is speciaal gemaakt om rommel bij huisdieren en de onaangename geuren die ze kunnen achterlaten aan te pakken.

We houden ervan dat de geur subtiel en aangenaam is. Het maakt gebruik van een oxy-schone formule om vieze geuren en taaie vlekken zoals urine, uitwerpselen en braaksel te overwinnen.

Pros

 • Veilig te gebruiken in de bekledingsreiniger machine.
 • Kan worden gebruikt op tapijten en bekleding.
 • Niet-toxisch en septisch veilig.
 • Uitzonderlijke kracht om taaie vlekken te reinigen.

Tegens

 • Vereist extra schrobben bij het schoonmaken met de hand.
 • Kan sterker zijn in het elimineren van sterke urinegeuren van huisdieren.

11. Chemical Guys Stof en bekleding Cleaner

Beste concentraat

Productafbeelding van de Chemical Guys CWS20316 Schuimende Citrus Fabric Clean Carpet & Upholstery Cleaner (Auto tapijten, Stoelen &Vloermatten), 16 fl oz, Citrus Scent

Bekijk op Amazon
Zicht op Chemicalguys

Taaie vlekken vragen om een taaie reiniger. Deze formule van Chemical Guys reinigt effectief bekleding en andere stoffen oppervlakken. Verdun het eenvoudig in een spuitfles en breng het aan op het onrustige gebied.

Een van de belangrijkste redenen waarom we van dit product houden, is dat het niet giftig is; vrij van bleekmiddel, ammoniak of oplosmiddelen. Je hoeft het maar een beetje te wrijven om het in het oppervlak te werken, en de formule doet de rest.

Pros

 • Gemakkelijk te gebruiken; gewoon verdunnen in een spuitfles en aanbrengen.
 • De fles gaat lang mee omdat het een geconcentreerde formule is.
 • Breekt taaie vlekken van bekleding, tapijten en meer af.
 • Kan zowel binnen als buiten gebruikt worden, inclusief tuinmeubelen.
 • Niet-toxische formule gemaakt zonder bleekmiddel, oplosmiddelen of ammoniak.

Tegens

 • Oude vlekken kunnen een tweede ronde vereisen.
 • Verpakking kan beter omdat de fles de neiging heeft om te lekken.

12. Verjong bio-enzymatische bekledingsreiniger

Beste voorverwaterde formule

Productafbeelding van het verjongende tapijt &bekleding Spot Remover Stain Cleaner Bio-Enzymatic Professional Strength Urine Remover Dog Cat Stain en Pet Odor Eliminator Ready-to-Use

Prijs controleren

Als u op zoek bent naar een kant-en-klare bekledingsreiniger, probeer dan Rejuvenate. Het is een voorverdunde formule die handig in een spuitfles wordt geleverd.

Deze niet-toxische formule maakt gebruik van bio-enzymen om vlekken zoals vuil, vet en pigmenten op te heffen en te verwijderen. Spuit eenvoudig het onrustige gebied en roer met een doek of spons. De vlekken moeten onmiddellijk oplossen en u kunt ze wegvegen met een schone handdoek of doek.

Pros

 • Snel te gebruiken omdat het al verdund is en je alleen maar hoeft te spuiten.
 • Niet-toxische formule gemaakt zonder fosfaten, zuren en oplosmiddelen.
 • Snelwerkende krachtige formule die vlekken en geuren van huisdieren kan verwijderen.
 • Neutrale pH-waarde is veilig voor gevoelige bekleding, stof en oppervlakken.

Tegens

 • Oude vlekken vragen om extra schrobben.
 • De instructies op de verpakking kunnen nauwkeuriger zijn.
 • Veel klanten hadden een hekel aan de geur van de formule.

13. ForceField Stoffenreiniger

Beste reiniger en beschermer

Productafbeelding van de ForceField Fabric Cleaner - Professionele kracht - dringt diep door waterveilige stof & vezels van bekleding, kleding, tapijten & vloerbedekking 22oz

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Deze voorverdunde stoffenreiniger is uitstekend geschikt voor taaie vlekken op de bekleding. Het is een milde formule die gevoelig is voor vlekken, maar zacht voor delicate oppervlakken zoals wol.

Deze formule reinigt niet alleen de bekleding diep, maar beschermt ook tegen toekomstige vlekken. Je kunt het ook gebruiken om tapijten, tapijten en andere zachte oppervlakken schoon te maken.

Pros

 • Uitstekend geschikt voor gezinnen met kunstzinnige kinderen, omdat het pensporen verwijdert.
 • Reinigt en beschermt bekleding tegen toekomstige vlekken.
 • Veilig op wol, wat een vrij zeldzame vondst is.
 • Professionele formule doet wonderen bij het verwijderen van vlekken en bodems.
 • Het droogt snel zodat je snel weer op de bank kunt.

Tegens

 • Vereist een beetje schrobben op taaie vlekken.
 • Het heeft een sterke chemische geur.

Productvergelijkingstabel

Product Best Type Gewicht Aantal meegeleverde tools Lengte van het snoer Slang lengte
Bissell Big Green Cleaner Machine Heavy-Duty reiniger Tapijt- en bekledingsreiniger 48 pond 1 25 voet 9 voet
Dupray Nette Stoomreiniger Bekleding Stoomreiniger Stoomreiniger 9 pond 18 16 voet 6,6 ft
Bissell SpotClean ProHeat 2694 Het gemakkelijkst op te slaan Tapijt- en bekledingsreiniger 9 pond 3 15 voet N.V.T
Bissell SpotBot Diepreiniger Handsfree reiniger Tapijt- en bekledingsreiniger 14 pond 1 15 voet N.V.T
Bissell SpotClean Pet Pro Reiniger Huisdieren Tapijt- en bekledingsreiniger 13 pond 2 22 voet 5 voet
Light ‘N’ Easy Steam Mop Lichte rommel Stoommop 6,4 pond 3 20 voet N.V.T
McCulloch MC1275 Stoomreiniger Chemicaliƫnvrije reiniging Stoomreiniger 10 pond 18 15 voet 9 voet
Bissell Little Groen Draagbaar Tapijt- en bekledingsreiniger 9,65 pond 2 15 voet 4 voet

Hoe de beste bekledingsreinigermachine te vinden

Bekledingsreinigingsmachines zijn praktisch en efficiƫnt. Ze zijn er in verschillende maten en hebben verschillende functies en manieren om schoon te maken. Maar er zijn een paar punten om te overwegen om de beste bekledingsreiniger voor u te vinden:

Type

Veel apparaten kunnen bekleding reinigen, waaronder tapijtreinigers en zelfs stoomreinigers. Welke u moet kiezen, hangt echter af van uw voorkeuren.

Als u bijvoorbeeld vloerbedekking heeft, is een tapijtreiniger met bekledingsgereedschap het meest efficiƫnt. Op die manier kunt u uw tapijten en bekleding tegelijkertijd reinigen zonder dat u de machine hoeft te vervangen.

Tapijtreinigers zijn ook zeer effectief omdat ze een oplossing van water en formule in het oppervlak spuiten. Vervolgens schrobben ze schoon en onttrekken ze het overtollige vocht.

Aan de andere kant, als je geen tapijten hebt, maar tegels of andere harde vloeren, kan een stoomreiniger handig zijn. Stoomreinigers of dweilen worden meestal geleverd met een reeks gereedschappen en hulpstukken die passen bij het gebied dat u schoonmaakt.

Een ander aanzienlijk voordeel van stoomreinigers is dat u oppervlakken zonder chemicaliƫn kunt reinigen en desinfecteren. Dit is perfect voor gezinswoningen met jonge kinderen of huisdieren.

Misschien vind je dit ook interessant
Toepassingen voor stoomreinigers25 Genius-toepassingen voor stoomreinigers (krijg waar voor je geld)

Grootte

Bekledingsreinigers zijn er in verschillende maten, afhankelijk van het type. Tapijtreinigers kunnen vrij groot en omslachtig zijn, maar zijn ook verkrijgbaar als spotreinigers. Deze zijn lichtgewicht, compact en gemakkelijk draagbaar.

Stoomreinigers kunnen lijken op stofzuigers of dweilen (als je een stoommop overweegt). Deze zijn ook verkrijgbaar als draagbare, lichtgewicht machines.

Zowel stoomreinigers als tapijtreinigers zijn uitgerust met een of twee tanks. Het is verstandig om de grootte van de tank te overwegen in uw besluitvorming. Dit zal een belangrijke rol spelen bij het bepalen hoeveel u in Ć©Ć©n keer kunt doen.

Kleine tanks moeten vaak worden bijgevuld, terwijl grotere tanks u veel tijd geven om schoon te maken. Kleine tanks zijn echter lichter en gemakkelijker te dragen, terwijl grote tanks omslachtig kunnen zijn als ze vol zijn. Dus als je voor een grote tank gaat, zorg er dan voor dat de machine wielen heeft om je te helpen hem te verplaatsen.

Waar u op moet letten (koopgids)

Wat is een goede reinigingsmachine zonder een goede reinigingsvloeistof? Hier zijn een paar dingen om te overwegen bij het kiezen van de beste bekledingsreinigervloeistof voor u:

Geconcentreerd of voorverwaterd

Geconcentreerde formules moeten voor gebruik worden verdund. U kunt dit doen in een spuitfles om het gemakkelijk te maken bij het behandelen van vlekken of kleine gebieden. Concentraten gaan meestal ook langer mee – omdat je verdunt wanneer dat nodig is, gebruik je slechts kleine hoeveelheden tegelijk.

Ook als je een bijzonder hardnekkige vlek tegenkomt, kun je een beetje meer formule toevoegen om het krachtiger te maken.

Voorverwaterde producten zijn gemakkelijk en snel te gebruiken. Breng eenvoudig aan op het gebied en roer of wrijf om het in de vlek te werken. Voorverdunde producten gaan echter meestal niet zo lang mee en worden over het algemeen geleverd in kleinere spuitflessen.

Houd er rekening mee

U moet altijd een kleine spottest uitvoeren in een onopvallende ruimte om er zeker van te zijn dat het product geen schade veroorzaakt.

Kan het worden gebruikt in een machine?

Als je een tapijt- en bekledingsreiniger hebt, moet je een goed product hebben om mee schoon te maken. U kunt echter niet alle reinigingsvloeistoffen in een machine gebruiken. Het is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat het product dat u gebruikt veilig is voor de machine die u hebt.

Producten gemarkeerd als tapijtshampoo zijn over het algemeen veilig om te worden gebruikt in tapijtreinigers. Er is ook de mogelijkheid om een formule te kiezen die is gemaakt door hetzelfde merk als de machine – Bissell of Hoover, bijvoorbeeld.

Veel voorverdunde formules zijn niet veilig om in machines te worden gebruikt. Ze kunnen een opeenhoping in de machine veroorzaken of te veel schuim of overmatig schuim creƫren bij gebruik. Sommige fabrikanten zullen zelfs de garantie ongeldig maken als het verkeerde product wordt gebruikt.


Veelgestelde vragen

Wat is de beste manier om mijn stoffen bank schoon te maken?

De beste manier om je stoffen bank schoon te maken is door witte azijn te gebruiken. Giet het op een schone doek en veeg het direct op de stofvlek, of meng het met water en spuit de bank.

Hoe krijg je vlekken uit bekledingsstoelen?

De beste manier om vlekken uit bekledingsstoelen te krijgen, is door witte azijn te gebruiken. Meng het met water en zuiveringszout en spuit het getroffen gebied, of gebruik het onverdund met een schone doek.

Hoe maak je een bank schoon zonder watersporen achter te laten?

De beste manier om een bank schoon te maken zonder watermerken achter te laten, is door minimaal water te gebruiken, alle zeepresten die kunnen vlekken af te wassen en de stof te drogen met een haardroger.

Kan ik zuiveringszout ’s nachts op een bank laten liggen?

Je kunt zuiveringszout ’s nachts op een bank laten liggen om ernstige vlekken en geuren te verwijderen. De meeste experts raden echter aan om het zuiveringszout 15 minuten te laten staan.


Succes

Bekleding is niet eenvoudig schoon te maken. Het zachte oppervlak eronder wordt gemakkelijk beschadigd door water en mag alleen licht worden gereinigd.

Het gebruik van de beste bekledingsreiniger die spuit, schrobt en overtollig vocht verwijdert, is een effectieve en veilige manier om bekleding te reinigen. Een stoomreiniger kan net zo goed ā€“ zonder de chemicaliĆ«n.

Voordat u zich op een machine vestigt, moet u overwegen welk type bij u past. Vergeet niet dat de tankgrootte een belangrijke rol speelt en ook moet worden overwogen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents