Beste Leaf Rakes van 2023

Iedereen die met een bladzware tuin heeft geleefd, is misschien bekend met de pijn van een dunne bladhark die breekt onder de minste hoeveelheid druk. Misschien is dat ook jouw probleem.

Als u op zoek bent naar een van de beste bladharken die beschikbaar zijn, hebben we uren besteed aan het onderzoeken van echte klantrecensies en deskundig advies. Deze harken zullen lange tijd bladeren bij elkaar krijgen terwijl ze gemakkelijk op je rug liggen.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Gardzen Large Leaf Scoop &12 Tines Gardening Leaf Rake Set, wordt geleverd met 72 Gallon Garden Bag
Beste Leaf Rake Set
Gardzen Tuinieren Bladhark Set
 • 57-inch lange handgreep
 • Compleet pakket
 • Lichtgewicht en compact
Prijs controleren
Productafbeelding van de ERGIESHOVEL ERG-LFRK24 Strain Reducing Impact Resistant Leaf Rake, 24 Steel Tines w / 2-in tanden, 54-inch shaft, w / gepatenteerde ergonomische tweede handgreep, grijs / oranje
Beste ergonomische handgreep
Ergie Systems ERG-LFRK24 Bladhark
 • 24 twee-inch tanden
 • Eenvoudige opslag
 • Vermindert rugpijn
Prijs controleren
Productafbeelding van de Bully Tools 24-Tine Leaf en Thatching Rake met fiberglas handvat
Beste duurzame bladhark
Bully Tools Blad en Rieten Hark
 • Gemaakt in Amerika
 • Hoogwaardige materialen
 • Goed voor zwaar werk
Prijs controleren
Productafbeelding van de Emsco Group 9049 Rake
Beste Leaf Rake voor kinderen
Emsco Group Rake
 • Kindveilig ontwerp
 • Roestvast kunststof
 • Volledig functioneel
Prijs controleren
Productafbeelding van de 63
Beste Budget Leaf Rake
Yangbaga Gazon Blad Hark
 • Hoogwaardige metalen constructie
 • 38-63 inch handvat
 • Eenvoudige installatie & transport
Prijs controleren
Productafbeelding van de HOMIMP Verstelbare Gardnl Leaf Rake, 34 '- 55' Verstelbare lichtgewicht aluminium handvat 11 Tines Shrub Rake, 8 'Inch Breed (Groen), voor tuinders, Kids Leaf Rake, Afneembare tuinhark, gemakkelijk te dragen
Beste lichtgewicht bladhark
HOMIMP Verstelbare Tuinbladhark
 • Intrekbare knoppen voor het aanpassen van de lengte
 • Roestvrijstalen handgreep
 • Multifunctionele hark
Prijs controleren
Productafbeelding van de Jardineer Leaf Rake - Garden Rake voor bladeren, verstelbare metalen hark en yard rake, opvouwbare gazonhark met uitbreidbare kop van 7 inch tot 23 inch. Ideaal tuinblad harkgereedschap
Beste Long Leaf Rake
Jardineer Verstelbare Tuinhark Blad
 • 23-inch brede kop
 • Lichtgewicht maar stevig
 • Kan overal in de tuin worden gebruikt
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Welk type hark is het beste voor bladeren?
 • Dingen om te overwegen (Koopgids)
 • Tips voor het harken van bladeren
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Hier is een lijst met de zeven beste bladharken voor het opruimen van uw tuin.

1. Gardzen Tuinieren Leaf Rake Set

Beste Leaf Rake Set

Productafbeelding van de Gardzen Large Leaf Scoop &12 Tines Gardening Leaf Rake Set, wordt geleverd met 72 Gallon Garden Bag

Prijs controleren

Flexibiliteit is voor veel klanten een must-have. Het is een complete set met een bladhark, een paar bladscheppen met beschermende vullingen, tuintas en een handschoenen.

De hark breidt zich uit tot 57 centimeter lang door een paal toe te voegen of te verwijderen om de gewenste lengte te krijgen. Dit maakt het perfect om in krappe ruimtes en onder meubels te knijpen om elk laatste blad te krijgen.

Ondertussen hebben de bladscheppen diepe gripgebieden voor efficiënte bladverwijdering en zijn ze uitgerust met een beschermende vulling voor je pols.

Wat we leuk vinden

57-inch lange handgreep

Als je lang bent, zul je bekend zijn met de worsteling van het vinden van hulpmiddelen die het karwei comfortabel maken. Gelukkig heeft dit een 57-inch lang handvat, wat genereus is in vergelijking met andere modellen. Lange mensen, ontspannen. Dit maakt het gemakkelijker dan ooit om te harken.

Compleet pakket

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind het soms bewerkelijk om van de ene winkel naar de andere te springen op zoek naar een apart product dat ik nodig heb, wat gemakkelijker had kunnen zijn als het in een set wordt geleverd. Dit is een probleemoplosser omdat het alles heeft wat je nodig hebt om je tuin op te ruimen.

Lichtgewicht en compact

Klanten houden van hoe licht de bouw van deze hark is. Het weegt 4,61 pond en de paal kan worden verwijderd voor eenvoudige opslag.

Wat we niet leuk vinden

Gebruik met reservering

Het gebruik hiervan in uw achtertuin is helemaal prima en klaart de klus, maar sommige klanten zeiden dat ze blauwe plekken kregen na het uitvoeren van de taak, vooral bij het gebruik van dichte, heavy tuinpuin. Goed dat de fabrikant een paar handschoenen en beschermende vulling in de set heeft meegeleverd.

Productspecificaties

Lengte van de handgreep 57 inch
Kenmerken van Tine 17,2 inch brede tanden
Handvat Materiaal Niet gespecificeerd
Gewicht 4,61 pond
Tine Breedte 17,2 inch

2. Ergie Systems ERG-LFRK24 Bladhark

Beste ergonomische handgreep

Productafbeelding van de ERGIESHOVEL ERG-LFRK24 Strain Reducing Impact Resistant Leaf Rake, 24 Steel Tines w / 2-in tanden, 54-inch shaft, w / gepatenteerde ergonomische tweede handgreep, grijs / oranje

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Maak het harken nog makkelijker met deze bladhark dankzij de ergonomische handgreep en dubbele grip.

De extra handgreep zorgt voor extra hefboomwerking en veiligheid. Dit neemt een deel van de spanning weg, zodat je langer kunt harken zonder ongemakkelijk te worden.

Het kan ook pijn en pijn verminderen die u meestal kunt ervaren bij het harken. Niet alleen dat, maar de bovenkant van het handvat heeft een mooie gedempte grip voor extra comfort.

Wat we leuk vinden

24 twee-inch tanden

Hark meer bladeren met elke trek. De 24 twee-inch tanden maken het gemakkelijker om meer bladeren en puin te verzamelen met elke slag. Je kunt snel harken en terug naar een mooie zaterdagmiddag voor je tv.

Eenvoudige opslag

De hark splitst zich op in vier kleinere stukjes, zodat je hem gemakkelijk kunt opbergen. Zelfs als je niet veel ruimte hebt, moet je hier ergens ruimte voor kunnen maken.

Vermindert rugpijn

Veel klanten prezen deze hark voor het verminderen van rugpijn. Dus als je gevoelig bent voor pijn, pijn en vermoeidheid, kan dit het spel zeker voor je veranderen.

Wat we niet leuk vinden

Top Zwaar

Dit is aan de zwaardere kant voor bladharken. Het weegt 4,2 pond, wat voor sommigen lichtgewicht is, maar als je niet supersterk bent, kun je het moeilijk hebben. Anderen vonden dat het topzwaar was. Balans maakt harken gemakkelijker, dus als je merkt dat dit het geval is, kun je het moeilijk hebben.

Productspecificaties

Lengte van de handgreep 54 inch
Kenmerken van Tine 24 2-inch tanden voor het verzamelen van meer per slag
Handvat Materiaal Staal
Gewicht 4,2 pond
Tine Breedte Niet gespecificeerd

3. Bully Tools Leaf en Rieten Rake

Beste duurzame bladhark

Productafbeelding van de Bully Tools 24-Tine Leaf en Thatching Rake met fiberglas handvat

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op HomeDepot

Hier zijn we gewend om die goedkope en dunne harken te krijgen die breken onder de minste hoeveelheid druk. Nou, met de Bully Tools bladhark kun je die mogelijkheid vergeten.

Dit is een stevige en duurzame bladhark gemaakt van commerciële materialen. Zelfs als het buigt of breekt, bent u verzekerd door de beperkte levenslange garantie die gegarandeerd defecten tijdens uw leven repareert of vervangt.

Wat we leuk vinden

Gemaakt in Amerika

Het is altijd leuk om producten te vinden die meer lokaal worden gemaakt. Deze is 100 procent Amerikaans gemaakt, zodat je een beetje kunt ontspannen over mogelijke werkomstandigheden en ethiek.

Hoogwaardige materialen

Je zult genieten van hoe stevig en kwalitatief deze hark is. Het handvat is gemaakt van sterk glasvezel dat duurzaam is en bestand tegen roest. De tanden zijn gemaakt van extra dik staal, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over buigen of breken tijdens het harken.

Goed voor zwaar werk

Hark bladeren op, zeker, maar je kunt ook zwaardere items opharken. Deze hark is geweldig voor het oprapen van rivierrotsen en andere zwaardere soorten puin.

Wat we niet leuk vinden

Top Heavy voor sommigen

Klanten zeggen dat je sterk moet zijn om hiermee om te gaan. Het weegt slechts 3,39 pond, maar vanwege de metalen constructie is het voor sommige mensen zwaar.

Productspecificaties

Lengte van de handgreep 66 inch
Kenmerken van Tine Veerstaal – ze kunnen zware voorwerpen aan
Handvat Materiaal Versterkte glasvezel
Gewicht 3.39
Tine Breedte 24 inch

4. Emsco Group Rake |

Beste Leaf Rake voor kinderen

Productafbeelding van de Emsco Group 9049 Rake

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

We hebben een paar opties voor kinderen en volwassenen, maar hier is er een alleen voor de kinderen!

Deze schattige hark is de perfecte manier om de liefde voor tuinwerk aan je kleintje te introduceren. Ze zullen super enthousiast zijn om dit te gebruiken, omdat het precies de juiste maat is voor de kleintjes.

Waarom nemen we niet allebei een hark mee naar buiten en werken ze samen?

Wat we leuk vinden

Kindveilig ontwerp

Deze bladhark is volkomen veilig voor kinderen. Het is gemaakt van duurzame hars in plaats van metaal. Er is dus geen risico op letsel bij normaal gebruik. Natuurlijk moet u nog steeds toezicht houden op uw kinderen terwijl ze speelgoed of gereedschap gebruiken.

Roestbestendig kunststof

Hoewel het van plastic is gemaakt, is het nog steeds roestvrij. Daarom is het veilig om dit in alle weertypes te gebruiken. Zelfs als je kleintje vergeet om het terug naar binnen te brengen, zal het niet beschadigd raken in de regen.

Volledig functioneel

Hoewel het is gemaakt voor kinderen, is het geen zogenaamd tuingereedschap. Het is volledig functioneel en werkt volledig om bladeren te harken. Dus terwijl ze met je samenwerken, zal het de klus nog sneller klaren.

Wat we niet leuk vinden

Dimensieverhoudingen zijn uitgeschakeld

Houd er rekening mee dat het handvat vrij lang is en de harkkop vrij klein. De verhoudingen zijn uit, wat het voor kinderen behoorlijk lastig kan maken om te gebruiken.

Productspecificaties

Lengte van de handgreep 42 inch
Kenmerken van Tine Roestvast kunststof
Handvat Materiaal Duurzame hars
Gewicht 14,9 gram
Tine Breedte 9,5 inch

5. Yangbaga Gazon Blad Hark

Beste Budget Leaf Rake

Productafbeelding van de 63

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Bespaar wat geld als je kiest voor de Yangbaga bladhark. Het is ongeveer de helft van de gemiddelde prijs van een bladhark, dus je kunt het bespaarde geld gebruiken voor een ander tuingereedschap. Of beter nog, betaal je kinderen om het harken voor je te doen!

Ondanks de lage prijs heeft dit veel geweldige functies. Het heeft een geweldige verstelbare lengte handgreep waardoor dit de perfecte hark voor zowel kinderen als volwassenen.

Wat we leuk vinden

Hoogwaardige metalen constructie

Ook al is de prijs laag, de kwaliteit is hoog. Het is gemaakt van stevig roestvrij staal met de kop van aluminium. Het geheel is stevig en roestbestendig.

38-63 inch handvat

Het handvat strekt zich uit van 38 tot 63 inch. Dit is ideaal voor kinderen en tieners, dus als je probeert je kinderen bij de klusjes te betrekken, is dit ideaal. Maar het handvat is ook lang genoeg voor volwassenen met een gemiddelde lengte.

Eenvoudige installatie en transport

Wanneer dit aankomt, klikt u het eenvoudig vast en gespt u het op zijn plaats. Het is binnen enkele minuten klaar voor gebruik. Het is ook gemakkelijk te demonteren, dus als je het mee moet nemen, is het geen probleem. Je kunt hem gemakkelijk in de kofferbak van je auto of zelfs in een fietsendrager plaatsen.

Wat we niet leuk vinden

Te lang

Hoewel de meerderheid het voordelig vindt om een lange handvatlengte te hebben, vinden sommigen het nog steeds omslachtig. Ik denk dat het allemaal neerkomt op voorkeur.

Productspecificaties

Lengte van de handgreep 38-63 inch
Kenmerken van Tine Robuust metaal
Handvat Materiaal Anti-aanbak metaal
Gewicht 2,4 pond
Tine Breedte 17 inch

6. HOMIMP Verstelbare Tuinbladhark

Beste lichtgewicht bladhark

Productafbeelding van de HOMIMP verstelbare tuinbladhark, 34 '- 55' verstelbare lichtgewicht aluminium handgreep 11 tanden struikhark, 8 inch breed (groen), voor tuinders, kinderbladhark, afneembare tuinhark, gemakkelijk mee te nemen

Prijs controleren

Met een gewicht van slechts 1,54 pond is dit een perfecte optie voor een lichtgewicht bladhark.

Het is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Omdat het niet te zwaar is, moeten uw kinderen minder klagen wanneer u hen vraagt om de tuin op te ruimen.

Het heeft ook een verstelbare handgreep, variërend van 34 tot 55 inch. Het past dus gemakkelijk bij mensen van verschillende hoogtes.

Wat we leuk vinden

Intrekbare knoppen voor het aanpassen van de lengte

Dit heeft handige intrekbare knoppen – vergelijkbaar met die op een strijkplank – voor wanneer u de lengte aanpast. We houden ervan hoe gemakkelijk het is om te gebruiken, en het betekent ook dat de paal niet naar beneden valt of instort terwijl je aan het harken bent.

Roestvrij stalen handvat

De hark is gemaakt van roestvrij staal. Dit is duurzaam, roestvrij en ook licht genoeg voor bijna iedereen om te gebruiken.

Multifunctionele hark

De gebogen 11 metalen tanden betekenen dat u dit kunt gebruiken voor een verscheidenheid aan reinigingsklussen. Natuurlijk is het geweldig voor bladeren, maar je kunt het ook gebruiken voor het opruimen van ander natuurlijk afval zoals dennenappels. Niet alleen dat, maar het is geweldig op een verscheidenheid aan oppervlakken zoals gras, kampeerterreinen maar ook patio’s.

Wat we niet leuk vinden

Klein formaat

Omdat deze hark zowel voor kinderen als volwassenen is gemaakt, is hij niet zo groot. De tandkop is slechts acht centimeter breed, wat veel klanten verraste. Als je een grotere tuin hebt, is het een goed idee om dit voor de kinderen te krijgen en een aparte voor jou.

Productspecificaties

Lengte van de handgreep 34-55 inch
Kenmerken van Tine Robuust metaal en gebogen
Handvat Materiaal Edelstaal
Gewicht 1,54 pond
Tine Breedte 8 inch

7. Jardineer Verstelbare Tuin hark blad

Beste Long Leaf Rake

Productafbeelding van de Jardineer Leaf Rake - Garden Rake voor bladeren, verstelbare metalen hark en yard rake, opvouwbare gazonhark met uitbreidbare kop van 7 inch tot 23 inch. Ideaal tuinblad harkgereedschap

Prijs controleren

Op zoek naar een bladhark met lange handvat? Dit is de ene. Het is 63 centimeter lang, wat perfect is voor langere mensen, vooral als je op zoek bent naar minder rugpijn terwijl je werkt. Maar dat is niet het beste deel.

Als u het tuinwerk wilt delen met iemand die korter is dan u, maakt deze telescopische handgreep dat mogelijk. Je kunt de hoogte veranderen, helemaal tot 32 inch, wat geweldig is voor zowel volwassenen als kinderen.

Wat we leuk vinden

23-inch brede kop

Deze heeft een mooie, brede kop van 23 inch. Dit betekent dat je bij elke slag meer bladeren en puin kunt verzamelen, waardoor je veel sneller door het karwei van harken heen kunt komen. Dat is echter niet alles. Je kunt de kop ook smaller maken om op krappere plekken te harken. Dit is een super veelzijdige hark!

Lichtgewicht maar stevig

Deze hark weegt slechts 1,36 pond, wat comfortabel en lichtgewicht is. Het handvat is echter een centimeter dik, wat de hele harkervaring steviger maakt.

Hark overal

Beperk je niet tot het harken van gras met deze hark. Het werkt ook op kleine kasseien, bloembedden en struiken. Zolang je bladeren harkt, kun je dit bijna overal op de proef stellen.

Wat we niet leuk vinden

Problemen met vergrendelen

Hoewel deze bladhark een slot heeft om de hoogte veilig te houden wanneer u deze aanpast, ontdekten sommige klanten dat deze nog steeds instortte terwijl ze hem gebruikten.

Buigen… En Snap!

Er waren nogal wat klanten die de hark na een paar keer gebruik in het midden gebogen vonden. Dit kan leiden tot knakken. Niet ideaal, maar hopelijk gebeurt dit niet met de jouwe.

Productspecificaties

Lengte van de handgreep 32-63 inch
Kenmerken van Tine Uitbreidbaar
Handvat Materiaal Aluminium
Gewicht 1.36
Tine Breedte 7-23 inch

Productvergelijkingstabel

Product Best Lengte van de handgreep Kenmerken van Tine Handvat Materiaal Gewicht Tine Breedte
Gardzen Tuinieren Bladhark Set Beste Leaf Rake Set 57″ 17,2″ brede tanden N.V.T 4,61 pond 17.2″
Ergie Systems ERG-LFRK24 Bladhark Beste ergonomische handgreep 54″ 24 2-inch tanden Staal 4,2 pond N.V.T
Bully Tools Blad en Rieten Hark Beste duurzame bladhark 66″ Verenstaal Versterkte glasvezel 3.39 24″
Emsco Group Rake Beste Leaf Rake voor kinderen 42″ Roestvast kunststof Duurzame hars 14.9 ounce 9.5″
Yangbaga Gazon Blad Hark Beste Budget Leaf Rake 38-63″ Robuust metaal Anti-aanbak metaal 2,4 pond 17″
HOMIMP Verstelbare Tuinbladhark Beste lichtgewicht bladhark 34-55″ Robuust metaal &gebogen Edelstaal 1,54 pond 8″
Jardineer Verstelbare Tuinhark Blad Beste Long Leaf Rake 32-63″ Uitbreidbaar Aluminium 1,36 pond 7-23″

Welk type hark is het beste voor bladeren?

Er zijn veel verschillende soorten harken beschikbaar: bladharken, boogharken, struikhark, tuinhark en nog veel meer. Twee veel voorkomende soorten waar mensen tussen worden verscheurd bij het kiezen van hoe ze hun bladeren moeten opruimen, zijn de bladharken en boogharken.

Hoewel je bladeren kunt opruimen met een boeghark, zijn deze eigenlijk ontworpen voor het egaliseren van gronden, vuil, zand en andere materialen. Ze zijn gebouwd voor zwaardere objecten, dus ze kunnen een beetje moeilijk zijn voor het harken van bladeren. Bovendien zijn de tanden korter en dikker dan een bladhark, waardoor er veel ruimte overblijft voor bladeren om te ontsnappen terwijl je harkt.

De bottom line is voor het harken van bladeren, kies zeker een bladhark. Gebruik je booghark voor andere tuinklussen.

Dingen om te overwegen (Koopgids)

Elke bladhark verschilt enigszins. Hier zijn enkele belangrijke details om te overwegen om de beste voor u te vinden.

Tanden

Kijk eerst naar de tanden. Je zult merken dat sommigen verschillende materialen gebruiken. Je vindt er zowel plastic als metaal. Plastic is goedkoper, gemakkelijker schoon te maken en lichter. Metaal is echter een beetje duurzamer en zwaarder als je grote stapels bladeren gaat harken.

Je zult ook uitbreidbare tanden vinden die geweldig zijn om in krappere hoeken te komen. Deze gaan naar een heel smal formaat, zodat je tussen objecten kunt knijpen om verborgen bladeren te krijgen.

Houd ook rekening met de breedte van de tanden. Dit omvat de gehele breedte van links naar rechts, maar ook hoeveel ruimte er tussen de tanden zit. Je wilt niet dat de openingen te breed zijn, anders ontsnappen er veel bladeren.

Handvat

Het materiaal van de handgreep varieert op de afdeling bladharken. U vindt metalen handgrepen die duurzaam en heavy-duty zijn.

Kunststof handgrepen zijn gemakkelijk schoon te maken, lichtgewicht en maken de totale prijs over het algemeen goedkoper. Je zult ook houten handgrepen vinden die milieuvriendelijker zijn, maar ze kunnen gemakkelijk overvormen als je ze buiten laat.

Zodra u het materiaal van uw favoriete handvat hebt gekozen, moet u ook overwegen of het uitschuifbaar is. Uitschuifbare handgrepen zijn geweldig om het hele gezin te betrekken bij het harken. U kunt de hoogte eenvoudig wijzigen, afhankelijk van wie er harkt.

Last but not least, overweeg andere handvatfuncties. Is het ergonomisch? Heeft het een extra handvat voor balans? Heeft het ergens een gedempte grip voor maximaal comfort?

Gewicht

Bladharken variëren over het algemeen van ongeveer één tot vijf pond, dus ze zijn niet zwaar. Sommige klanten geven echter de voorkeur aan de lichtere omdat dit het hele werk gemakkelijker maakt. Anderen geven de voorkeur aan zwaardere exemplaren omdat het steviger aanvoelt.

Top Tip

Het kiezen van een lichtgewicht optie is beter voor kinderen. Als u wilt dat uw kinderen helpen met tuinwerk, zal het kiezen van een lichtere optie hen motiveren om tuinwerk te doen, omdat ze zich niet ongemakkelijk zullen voelen.

Begroting

Over het algemeen variëren tuinharken van $ 20 tot $ 40. Je kunt sommige goedkoper vinden, en sommige duurder. Kies een prijsklasse en houd je eraan. We beloven dat je iets zult vinden dat het geld waard is!


Tips voor het harken van bladeren

Haal het meeste uit je nieuwe bladhark door onze beste harktips te bekijken:

 • Trek aan de bladeren: De meest effectieve manier om te harken is door de bladeren naar je toe te trekken in plaats van naar de zijkant. Houd je buikspieren strak om de spanning van je rug te halen terwijl je trekt.
 • Hark op zeil: Het in zakken doen van de bladeren duurt lang. Hark in plaats daarvan de bladeren op een zeil, rol het op en breng het naar je gemeenschapscentrum. Je kunt het zeil legen, mee naar huis nemen en opnieuw gebruiken!
 • Tas direct: Zak je bladeren zo snel mogelijk in, anders kan de wind al je harde werk gemakkelijk ongedaan maken.
 • Hark op de juiste manier: Uitzoeken in welke richting je moet harken is erg belangrijk. Ga met de wind mee, in plaats van ertegenin. Hark ook bergafwaarts in plaats van bergopwaarts als je op een helling woont.
 • Kleed het onderdeel aan: Harken is eigenlijk heel stoffig. Dus ikHet is belangrijk om jezelf te beschermen door shirts met lange mouwen en lange broeken, zware handschoenen en zelfs oogbescherming te dragen als je daar behoefte aan hebt.
 • Stomp: Als je een pauze moet nemen, maar je bladstapels nog niet hebt ingepakt, stamp er dan op. Dit kan voorkomen dat ze wegwaaien.
 • Ga in rijen: Splits je tuin op in secties en splits hem vervolgens op in rijen. Breng niet alle bladeren op een stapel in het midden van je tuin. Dit is een verspilling van energie.
 • Maaien: Maaien is niet alleen een vakantiebaantje. Je moet blijven maaien zolang je gras groeit. Een maaier kan bladeren verzamelen die de hoeveelheid harken verminderen die u moet doen wanneer de bladeren vallen.
 • Let op het weer: Het is veel gemakkelijker om droge bladeren te harken, dus houd de weersvoorspelling in de gaten en hark voordat de regen komt.
 • Haast je niet: Wanneer de bladeren beginnen te vallen, ren dan niet naar de tuin om ze te verzamelen. Wacht tot de bomen kaal zijn als je kunt. Dit bespaart je te veel harkdagen. Natuurlijk, als het gaat regenen, werk dan rond het weer.

Veelgestelde vragen

Hoe hark je bladeren veilig?

De beste manier om bladeren veilig te harken is om een rechte rug te houden, je knieën te buigen, niet te veel te zoeken naar bladeren en nooit je rug te draaien tijdens het harken.

Hoe vaak moet je bladeren harken?

Je moet om de twee of drie dagen bladeren harken om je gazon zonlicht te laten zien en het puin te verwijderen voordat het begint te mulchen.

Is het beter om een bladblazer of een hark te gebruiken?

Beslissen of het beter is om een bladblazer of hark te gebruiken, is een keuze. Een hark is stiller, goedkoper, beter voor het milieu en het geeft je een middel tot lichaamsbeweging.

Wat is het verschil tussen een gazonhark en een bladhark?

Het belangrijkste verschil tussen een gazonhark en een bladhark is het materiaal waaruit ze zijn opgebouwd en hun vorm. Een bladhark heeft waaiervormige tanden gemaakt van lichtgewicht materiaal, ontworpen voor maximale bladverzameling.

Wat doe je met bladeren nadat je ze hebt geharkt?

Het beste wat je met bladeren kunt doen nadat je ze hebt geharkt, is ze aan je composthoop toevoegen. Verwacht echter geen onmiddellijke resultaten, want bladeren kunnen een paar jaar duren om te mulchen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Hoe vloervoeg te reinigen (9 methoden die werken)