Beste bezems en stoffers van 2022

Veel mensen kiezen voor een stofzuiger omdat het makkelijker kan zijn dan met een stoffer en borstel op je handen en knieën te gaan zitten.

Maar er is een manier om dat probleem te omzeilen. Je kunt nu hoge bezems krijgen met bijpassende stoffers die niet hoeven te buigen of te persen.

Blijf lezen voor onze keuzes voor de zeven beste bezems en stoffers die de spinnenwebben zullen wegvegen.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de bezem- en stofferset voor thuis, stoffer en bezemset, bezem en stoffer combo voor kantoor thuiskeuken Lobby vloer gebruik dustpan broom set
Beste voor huisdierhaar
Yanxus Bezem en Dustpan Set
 • Zachte flexibele borstelharen
 • Verstelbare handgreephoogte
 • Stofferkam voorkomt verstoppingen
Prijs controleren
Productafbeelding van de bezem en stoffer / stoffer / stoffer met bezemcombo met 52 'lang handvat voor thuiskeukenkamer kantoorlobbyvloer gebruik rechtopstaande sta-bezem en stofferset voor thuis
Beste montage
TreeLen Combo
 • Flexibele lip vangt meer stof op
 • Verstelbare handgreep tot 52 inch
 • Stoffertanden voorkomen verstoppingen
Prijs controleren
Productafbeelding van de bezem- en stofferset met zelfreinigende borstelharen, rechtopstaande staande vloerborstel met lange handgreep + opvouwbare hoek stofpancombo voor binnen / buiten vegen, wit
Het beste voor alles rondom het huis
CM Concepten Set
 • Comfortabele verstelbare handgreep
 • Materialen van goede kwaliteit
 • Zelfreinigende borstelkop
Prijs controleren
Productafbeelding van de bezem- en stoffersetreinigingsbenodigdheden - Rechtopstaande bezem en stoffer combo met lange uitschuifbare handgreep voor thuiskeukenkamer kantoorvloer Gebruik rechtopstaande stoffer bezemset (groen)
Beste uitschuifbare handgreep
Sangfor Rechtopstaand
 • Grote stoffer vangt meer stof op
 • Hoogwaardige materialen
 • Opvouwbaar ontwerp voor eenvoudige opslag
Prijs controleren
Productafbeelding van de bezem en de stoffer - bezem- en stofferset voor thuis, keuken, vloer, kantoor, woonkamer - rechtopstaand lang handvat - zelfreinigende bezemharen
Het beste voor gezinnen
Primica Zelfreinigend
 • Compact ontwerp
 • Clip-on zorgt voor eenvoudige opslag
 • Goed voor hondengezinnen
Prijs controleren
Productafbeelding van de bezem- en stofferset 2022 Buiten of binnen bezemstofpan 3 voet hoek Zware duwcombo rechtopstaand lang handvat voor kinderen Tuin huisdier hond haar lobby houten vloer vegen keukenhuis (blauw)
Beste Borstelharen
Ollsdire Bezem &Stoffer
 • Rubberen lip vangt meer stof op
 • Gevlagde borstelharen voor fijn vuil
 • Stoffertanden voorkomen klitten
Prijs controleren
Productafbeelding van de bezem- en stofferset voor thuis - Premium Long Handled Broom Dustpan Combo - Rechtopstaande lobbybezem en dust pan-borstel met handvat - grote rand, lichtgewicht en robuust
Beste Dustpan
Oxo Uitschuifbare Bezem
 • Grote stoffer verzamelt meer puin
 • Self-standing zorgt voor eenvoudige opslag
 • Gevlagde borstelharen vangen meer stof op
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Waar u op moet letten (koopgids)
 • Wanneer moet ik mijn bezem vervangen?
 • Veelgestelde vragen
 • Weg met de Dust Bunnies


Product beoordelingen

Ga op het stof zitten met deze beste bezems en stoffers.

1. Yanxus Broom en Dustpan Combo

Beste keuze voor huisdierhaar

Productafbeelding van de bezem- en stofferset voor thuis, stoffer en bezemset, bezem en stoffer combo voor kantoor thuiskeuken Lobby vloer gebruik dustpan broom set

Prijs controleren

Gezinnen met huisdieren kennen de echte strijd van huisdierenhaar. Het lijkt overal te komen en kan allergieën of astma verergeren (1).

Het hebben van huisdieren betekent vaak dat je dagelijks moet schoonmaken om de losse haren op afstand te houden. Maar het uitslepen van de stofzuiger is vermoeiend. Homemaxen hebben een oplossing. Met deze hoge bezem- en stofferset kun je snel afstotend haar opvegen.

De zachte borstelharen werken op elk oppervlak. Bovendien kunt u de hoogte van de toverstok aanpassen aan iedereen in het gezin. De stoffer heeft een unieke eigenschap die helpt de bezem schoon te houden.

Wat we leuk vinden

Zachte flexibele rijen borstelharen

De zachte borstelharen zijn in vier rijen ingedeeld. Ze zijn erg flexibel en verzamelen een goede hoeveelheid stof, puin en haar in één veeg.

Een groot pluspunt voor de borstelharen is dat ze geen water opnemen. Dit kan dee bezem’s leven aanzienlijk.

De brede bezemkop veegt in één keer een uitgebreider gebied, maar het kan ook beperken waar je toegang bent. Deze bezem heeft een uitstekende breedte van 10 inch; niet te groot, niet te klein.

Verstelbare hoogte tot 54,3 inch

De hoogte van de bezem wordt meestal bepaald door het familielid dat het grootste deel van de schoonmaak doet. De verstelbare hoogte van deze bezem betekent echter dat er geen excuus is voor de kinderen om niet mee te doen!

Je kunt met dit model 54,3 inch hoog worden. Het verwijderen van het middelste gedeelte maakt het gebruiksvriendelijker voor kleinere leden van het gezin – het zal dan 40 inch bereiken.

De stoffergreep heeft een comfortabele hoogte van 38,9 inch.

Dustpan Comb voorkomt verstoppingen

Haar en grote stukken puin kunnen vaak vast komen te zitten in de borstelharen van een bezem. Dit kan frustrerend zijn omdat het de efficiëntie van de borstel vermindert. Deze stoffer is echter uitgerust met een verlengde kam die door de borstelharen glijdt en eventuele vastzittende items verwijdert.

Eenvoudige opslag dankzij het opvouwbare ontwerp

Als je klaar bent met vegen, is het fijn om de bezem en stoffer weg te kunnen leggen. De stoffer kan vouwen en bijna plat worden.

Er is ook een stevig slot om alles bij elkaar te houden. Bovendien zorgt een gat aan de bovenkant van het handvat ervoor dat je gemakkelijk aan de muur kunt hangen.

Wat we niet leuk vinden

Te licht, minder dan drie pond

Een lichtgewicht bezem is uitstekend omdat het schoonmaken gemakkelijker kan maken. Dit model kan echter te licht zijn. Sommige klanten vonden het dun en fragiel aanvoelen.

China-gemaakt

Hoewel ik niet zeg dat items uit China van minder waarde zijn omdat ik er een paar heb gekocht die tot nu toe nog steeds van gebruik zijn, is dit een ding om te overwegen als je bijzonder enthousiast bent over het kopen van in de VS gemaakte producten.

Productspecificaties

Gewicht 2,66 pond
Hoogte 40-54,3 inch
Breedte 10 inch
Uitschuifbare Ja
Dustpan Grootte 10 x 10,2 inch

2. TreeLen Bezem en Dustpan Combo

Beste montage

Productafbeelding van de bezem en stoffer / stoffer / stoffer met bezemcombo met 52 'lang handvat voor thuiskeukenkamer kantoorlobbyvloer gebruik rechtopstaande sta-bezem en stofferset voor thuis

Prijs controleren

Met een snelle montage heb je je nieuwe bezem en stoffer in een handomdraai klaar. Deze set wordt geleverd met vijf palen die je snel kunt bevestigen – drie voor de bezem en twee voor de stoffer.

Het heeft lange en flexibele borstelharen om vast stof en haar op te vangen. De stoffer heeft een uitstekend formaat en is gemakkelijk mee te nemen als je door het huis beweegt. Als je klaar bent, kun je de combo handig in een kleine ruimte opslaan.

De zachte borstelharen zijn geschikt voor alle soorten vloeren, inclusief hardhout. Ze zullen uw kostbare vloer niet beschadigen.

Wat we leuk vinden

Flexibele lip vangt meer stof op

Een veel voorkomend probleem met de stoffer is dat stof onder de pan wordt geduwd vanwege een kleine opening. Deze pan heeft echter een zeer flexibele en dunne lip die de hoeveelheid vuil en vuil die uit de stoffer ontsnapt, vermindert.

Klanten merkten echter op dat je de stoffer moet kantelen om het stof effectief te verzamelen. Als u te veel druk uitoefent, wordt het lipgedeelte van de vloer opgetild, waardoor stof kan ontsnappen.

Verstelbare handgreep tot 52 inch

Je kunt de bezem aanpassen aan iedereen in het gezin. Op zijn hoogst zal het 52 inch bereiken. Maar u kunt het middelste deel verwijderen voor een comfortabele hoogte van 40 inch.

Buigen om het stof te verzamelen kan ook frustrerend zijn. Deze stoffer maakt hem dus een beetje comfortabeler met zijn 38,5-inch hoogte.

Dustpan Teeth voorkomt verstoppingen

Bezemharen raken vaak in de knoop met haar en stofkonijnen. Dit kan de bezem minder effectief maken en het is niet bepaald leuk om hem met de hand te verwijderen.

Deze stoffer heeft een verlengde kam die moeiteloos door de borstelharen borstelt en eventuele vastzittende voorwerpen verwijdert.

Eenvoudige opslag dankzij compacte afmetingen

Zodra u klaar bent met schoonmaken, kunt u de combo op elke locatie opslaan. De twee delen klikken handig in elkaar en de stoffer vouwt op tot een compact formaat.

Wat we niet leuk vinden

Zelfklevende markeringen van productsticker

Er zit een grote fabrikantsticker op de bovenkant van de stoffer. Een paar klanten zeiden dat toen ze het probeerden te verwijderen, het sporen achterliet die moeilijk te verwijderen waren.

Geen enorm negatief punt voor ons, maar frustrerend voor sommigen.

Productspecificaties

Gewicht 2,3 pond
Hoogte 40–52 inch
Breedte 6,5 inch
Uitschuifbare Ja
Dustpan Grootte 11,4 inch

3. CM Concepten Bezem en Dustpan Set

Het beste voor alles rondom het huis

Productafbeelding van de bezem- en stofferset met zelfreinigende borstelharen, rechtopstaande staande vloerborstel met lange handgreep + opvouwbare hoek stofpancombo voor binnen / buiten vegen, wit

Prijs controleren

Als u op zoek bent naar een manier om snel stof en puin rond het huis op te vegen, kan dit het zijn. Dit bezem- en stofferduo is compact en past gemakkelijk in de verschillende hoeken van uw huis.

Je kunt de hoogte van de bezem aanpassen aan iedereen die bereid is om het vegen te doen. Het is ook gemaakt van duurzaam materiaal, wat uitstekend is voor een lange levensduur.

Je kunt meer per veeg schoonmaken met de diepe stoffer en brede borstel. Wanneer u dit combineert met de zachte borstelharen, kan het opvegen van fijne stofdeeltjes en haar van huisdieren eenvoudiger voor u zijn.

Wat we leuk vinden

Comfortabele dikke verstelbare handgreep

Het handvat is aan de dikkere kant. Dit maakt het echter ook comfortabel om vast te houden terwijl je veegt.

Bovendien kunt u de hoogte aanpassen aan de persoon die schoonmaakt. Je kunt een extra paal bevestigen om het een goede 51 centimeter hoog te maken. Dit is ook handig voor eventuele reiniging boven de vloerlijn.

Hoogwaardige materialen

De palen zijn gemaakt van roestvrij staal en ze zijn sterk en duurzaam. De rest van de bezem en stoffer zijn gemaakt van hard plastic dat lang meegaat.

Zelfreinigende kam vermindert klitten

Een functie waar we dol op zijn, is de verlengde kam op de stoffer. Het bevrijdt snel de borstelharen van verward haar en vastzittende items. Vegen met een vuile bezem kan stof en allergenen verspreiden, waardoor uw reinigingssessie minder effectief wordt.

Clip-On-functie voor opslag

De bezem klemt handig op de stoffer. Je kunt de set aan een muur hangen en de stoffer kan worden opgevouwen tot een compacte breedte van vier inch. Dit maakt opslag veel gemakkelijker, omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over de ruimte.

Goed voor het opruimen van huisdierhaar

De lange en flexibele borstelharen verzamelen snel een aanzienlijke hoeveelheid huisdierhaar in één veeg. Wanneer je huisdieren hebt, is het essentieel om overtollig haar te verwijderen dat zich vastklampt aan oppervlakken in huis.

Wat we niet leuk vinden

Niet goed voor tapijten

De zachte haren kunnen te zacht zijn op tapijten, die vaak een diepere reiniging vereisen. Veel klanten vonden de borstelharen niet zo goed als verwacht.

Productspecificaties

Gewicht Niet gespecificeerd
Hoogte 37–51 inch
Breedte 10 inch
Uitschuifbare Ja
Dustpan Grootte 10,5 inch

4. Sangfor Rechtopstaande bezem en stoffer

Beste uitschuifbare handgreep

Productafbeelding van de bezem- en stoffersetreinigingsbenodigdheden - Rechtopstaande bezem en stoffer combo met lange uitschuifbare handgreep voor thuiskeukenkamer kantoorvloer Gebruik rechtopstaande stoffer bezemset (groen)

Prijs controleren

Een lange handgreep stelt je in staat om zoveel meer met je bezem te doen. Je kunt misschien zelfs hoeken rond het plafond bereiken om spinnenwebben te verwijderen.

Deze bezem heeft niet alleen een lang handvat, maar heeft ook hoge borstelharen. Deze zijn uitstekend in het bereiken van moeilijke gebieden en geweldig in het aanpakken van stof en puin.

Zodra u klaar bent met het gebruik van de combo, klikken de twee samen voor eenvoudige opslag. De stoffer heeft een grote capaciteit en is gemakkelijk te gebruiken.

Wat we leuk vinden

Grote stoffer vangt meer puin op

Door de grootte van de stoffer kunt u meer in één keer doen, zonder dat u hoeft te stoppen en de bak hoeft te legen. Het heeft een afmeting van 11,2 x 10 inch, dus het is vrij diep.

Hoogwaardige staalmaterialen

De bezem- en stofferstokken zijn gemaakt van roestvrij staal. Ze zijn zeer duurzaam en zullen niet vlekken of breken.

De rubberen lip is zacht en hecht zich aan harde oppervlakken, waardoor het aantal stofkonijnen dat ontsnapt, wordt verminderd.

Uitschuifbare handgreep tot 54,3 inch

De uitschuifbare handgreep kan een whoppi bereikenng 54,3 inch in hoogte! Het is uitstekend geschikt voor het schoonmaken van die moeilijk bereikbare plaatsen rond het huis. U kunt echter ook de middelste paal verwijderen en indien nodig de kleinere 40-inch bezemsteel gebruiken.

Opvouwbaar ontwerp voor eenvoudige opslag

Omdat het kan worden opgevouwen, zorgt de stoffer voor eenvoudige opslag. Je kunt de bezem vervolgens in de staande pan plaatsen voordat deze aan elkaar wordt geknipt.

Wat we niet leuk vinden

Borstelharen zijn te zacht

Zachte borstelharen zijn geweldig in het vegen van harde oppervlakken. Wanneer ze echter te zacht zijn, hebben ze de neiging om over fijn stof te vegen, waardoor het werk moeilijker wordt.

Productspecificaties

Gewicht 2,4 pond
Hoogte 40–54,3 inch
Breedte 10,6 inch
Uitschuifbare Ja
Dustpan Grootte 10 x 11,2 inch

5. Primica Zelfreinigende Bezem en Stoffer

Het beste voor gezinnen

Productafbeelding van de bezem en de stoffer - bezem- en stofferset voor thuis, keuken, vloer, kantoor, woonkamer - rechtopstaand lang handvat - zelfreinigende bezemharen

Prijs controleren

Het hebben van een bezem en stoffer die bij iedereen in het gezin past, is een geweldige manier om de kinderen erbij te betrekken. Deze bezem heeft een goede hoogte die bij iedereen past.

De ergonomisch ontworpen handgreep is comfortabel om vast te houden en stelt u in staat om een goede grip te krijgen. Het is licht en gemakkelijk te verplaatsen door het huis.

Deze set is gemaakt van duurzaam plastic dat niet zal slijten of breken. De borstelharen zijn stevig en waterbestendig, wat bijdraagt aan hun kwaliteit.

Wat we leuk vinden

Compact ontwerp komt in krappe ruimtes

De 10-inch bezemkop past gemakkelijk in kleine hoekjes en onder meubels. De stoffer is iets meer dan 10 centimeter vierkant, zodat deze een aanzienlijke hoeveelheid stof kan bevatten. Dit betekent natuurlijk ook dat het minder ruimte in beslag neemt in opslag.

Clip-on ontwerp helpt bij opslag

Na het vegen kunt u de twee delen samenvoegen voor eenvoudige opslag. Het stelt de set ook in staat om zelfstandig op te staan. Op die manier hoef je het niet op de grond te leggen tijdens het nemen van pauzes.

Grote vuilnisbak houdt meer vuil vast

De vuilnisbak is vrij groot in vergelijking met het verder compacte ontwerp. Het kan een enorme hoeveelheid stof en vuil bevatten. Dit werd ook geprezen door klanten die het leuk vonden dat er geen stof uitvloog terwijl ze zich verplaatsten.

Goed voor hondenbezitters

Hondenbezitters zullen de worsteling herkennen van het schoonmaken van haren van de borstelharen. Deze stoffer heeft een verlengde kam die zelfs lang haar zachtjes ontwarert. Veel consumenten complimenteerden deze functie door te zeggen dat het schoonmaken een stuk eenvoudiger werd.

Wat we niet leuk vinden

Borstelharen zijn te zacht

Een paar klanten vonden de borstelharen te zacht om een grondige reiniging te krijgen. Soms is een stevigere borstel grondiger in het reinigen van vloeren. Zachte borstelharen beschadigen echter geen gevoelige vloertypen.

Productspecificaties

Gewicht 2,43 pond
Hoogte 47,6 inch
Breedte 10 inch
Uitschuifbare Nee
Dustpan Grootte 10,2 x 10,2 inch

6. Ollsdire Bezem en Dustpan

Beste Borstelharen

Productafbeelding van de bezem- en stofferset 2022 Buiten of binnen bezemstofpan 3 voet hoek Zware duwcombo rechtopstaand lang handvat voor kinderen Tuin huisdier hond haar lobby houten vloer vegen keukenhuis (blauw)

Prijs controleren

Een veel voorkomende strijd met borstelharen die te zacht zijn, is upwarp, wat betekent dat ze te veel buigen bij het vegen, soms stof in de lucht schieten.

Deze bezem heeft hoogwaardige borstelharen die gevlagd maar stijf zijn. De gemarkeerde uiteinden nemen gemakkelijk stof op terwijl ze zacht zijn op gevoelige vloeren.

De borstels zijn dicht, waardoor vegen een stuk makkelijker wordt. Als je klaar bent, staat de rubberen stoffer bij de hand om alles op te halen.

Wat we leuk vinden

Rubberen lip verzamelt het meeste stof

Een slechte stoffer is vaak een oorzaak voor klachten. Je zult altijd de sweep-back, up-sweep, sweep-back-again dans moeten doen vanwege stof dat eronder gaat.

Deze stoffer heeft echter een zachte rubberen lip die plat op de vloer ligt. Het vermindert het aantal stofkonijnen dat wegkomt aanzienlijk.

Gevlagde borstelharen verzamelen fijnstof

Gevlagde bezems zijn de beste optie voor reiniging binnenshuis. De uiteinden van de borstelharen lijken op gespleten haarpunten. Het is veel zachter op vloeren zoals hardhout. Bovendien neemt het ook veel van het fijne stof op.

Dustpan Teeth voorkomt verstoppingen en klitten

Door de afgevlagde borstelharen pikt de bezem veel gemakkelijker haar en puin op. Dit resulteert er vaak in dat de borstel geclusterd raakt. Het opruimen met je handen is nooit een leuke taak.

Deze stoffer is uitgerust met tanden om door de borstelharen te kammen en eventuele haar- of stofkonijnen te verwijderen.

Wat we niet leuk vinden

Handvat kan eraf vallen

Een paar klanten merkten op dat het handvat er steeds af bleef vallen terwijl ze aan het vegen waren. Dit is behoorlijk onhandig, vooral als je ernaar streeft om het huis snel schoon te maken!

Productspecificaties

Gewicht 2,46 pond
Hoogte 40-54,3 inch
Breedte 11 inch
Uitschuifbare Ja
Dustpan Grootte 38.9 x 11.2 x 10 inch

7. Oxo uitschuifbare bezem

Beste Dustpan

Productafbeelding van de bezem- en stofferset voor thuis - Premium Long Handled Broom Dustpan Combo - Rechtopstaande lobbybezem en dust pan-borstel met handvat - grote rand, lichtgewicht en robuust

Prijs controleren

Een comfortabel handvat kan een enorm verschil maken bij het vegen van vloeren. Deze bezem van Oxo is ontworpen om gemakkelijk te hanteren te zijn en zonder blaren te veroorzaken.

Het heeft een licht gehoekte stok, die uitstekend geschikt is voor snelle vegen. De bezem en stoffer sluiten samen en kunnen zonder ondersteuning opstaan.

Uitgerust met gevlagde borstelharen, is de bezem uitstekend geschikt voor gebruik binnenshuis. Het heeft ook een behoorlijke hoogte, die indien nodig kan worden aangepast.

Wat we leuk vinden

Grote vuilnispan die gemakkelijk te legen is

De stoffer is vrij groot en kan een aanzienlijke hoeveelheid vuil en vuil bevatten. Het heeft een verlengde kam die helpt om de bezem schoon te houden.

Het is gemakkelijk om de stoffer te legen, omdat deze in de open positie vergrendelt. Je hoeft het niet te schudden of zelfs maar aan te raken.

Zelfopstaand ontwerp (hangt ook voor opslag)

Als je klaar bent met vegen, voeg je de twee delen samen en vouw je de stoffer op. Eenmaal opgevouwen, staat het op zichzelf in een kleine hoek of een ander beperkt gebied. Je kunt het desgewenst ook aan een muur hangen.

Gevlagde borstelharen verzamelen fijnstof

De gevlagde borstelharen nemen een aanzienlijke hoeveelheid fijnstof en vuil op. Het is uitstekend geschikt voor gebruik binnenshuis vanwege de zachtheid. De kop van de bezem is breed en zal in één keer een groter gebied bedekken.

Wat we niet leuk vinden

Uitschuifbare handgreep is van slechte kwaliteit

De uitschuifbare handgreep is vrij dun van materiaal. Dit was ook een veelgehoorde klacht van klanten die vonden dat het dun aanvoelde wanneer het werd verlengd.

Productspecificaties

Gewicht 2,2 pond
Hoogte 38–53 inch
Breedte 10,8 inch
Uitschuifbare Ja
Dustpan Grootte Niet gespecificeerd

Productvergelijkingstabel

Product Best Gewicht Hoogte Breedte Uitschuifbare Dustpan Grootte
Yanxus Dustpan en Broom Voor huisdier haar 2,66 pond 40-54.3″ 10″ Ja 10 x 10,2″
TreeLen Combo Vergadering 2,3 pond 40–52″ 6.5″ Ja 11.4″
CM Concepten Set Voor iedereen rondom het huis Niet gespecificeerd 37–51″ 10″ Ja 10.5″
Sangfor Rechtopstaand Uitschuifbare handgreep 2,4 pond 40–54.3″ 10.6″ Ja 10 x 11,2″
Primica Zelfreinigend Voor gezinnen 2,43 pond 47.6″ 10″ Nee 10,2 x 10,2″
Ollsdire Bezem &Stoffer Borstelharen 2,46 pond 40-54.3″ 11″ Ja 38,9 x 11,2 x 10″
Oxo Uitschuifbare Bezem Stoffer 2,2 pond 38–53″ 10.8″ Ja Niet gespecificeerd

Waar u op moet letten (koopgids)

Het vinden van een goede bezem en stoffer is niet zo eenvoudig als het kopen van de meest populaire keuze. Er zijn er een paar dingen die u moet overwegen als u de juiste voor u en uw vloeren wilt vinden.

Hier zijn enkele factoren waarmee u rekening moet houden:

Type bezem

Verschillende vloeren vereisen verschillende reinigingstechnieken. Hardhouten vloeren zijn behoorlijk gevoelig en hebben alleen zachte haren nodig om het stof te reinigen. Tegels en harde vloeren hebben gemarkeerde borstelharen nodig, die gespleten haarpunten hebben.

Een niet-afgevlagde borstel is de beste keuze als u van plan bent om uw bezem buiten of op natte oppervlakken te gebruiken. Ongevlagde bezems zijn stijver en zijn ook geschikt voor tapijten.

Wanneer je een bezem- en stofferset koopt, komen de borstelharen overeen. Daarom, als u een niet-gevlagde bezem kiest, zal de borstel ook niet-gevlagd zijn.

Lengte van de handgreep

De lengte van het handvat is essentieel om te bepalen hoe efficiënt en gemakkelijk te gebruiken een bezem is. Een kort handvat kan vermoeiend zijn voor de rug en knieën, omdat je iets moet buigen terwijl je veegt. Aan de andere kant, als het te lang is, kan het onhandig zijn om vast te houden en moeilijk om een goede grip te krijgen.

Een uitschuifbaar handvat is om deze reden altijd een populaire keuze. Je kunt het regelen om op je lengte te passen, en het kan je ook helpen andere gebieden te bereiken, zoals onder meubels.

Houd er rekening mee

Een uitschuifbaar handvat heeft nadelen. Om te beginnen hebben sommige modellen de neiging om vrij zwak te zijn bij de gewrichten en breken ze vaak eerder dan verwacht.

Overweeg er een met een hoog handvat als je het moeilijk vindt om te buigen bij het gebruik van de stoffer. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en modellen. Sommige zijn slechts een stoffer op een paal, terwijl andere deksels hebben die je vanaf het handvat kunt bedienen.

Capaciteit en kwaliteit van de stoffer

De capaciteit van de stoffer bepaalt hoeveel je in één keer gedaan kunt krijgen. Een grote pan kan je de vrijheid geven om al het vegen af te maken en vervolgens het stof in één keer te verzamelen. U moet er echter ook rekening mee houden dat een grote stoffer omslachtiger kan zijn.

We hebben allemaal een hekel aan een stoffer die in de vloer moet worden geduwd om te voorkomen dat er stof onderdoor gaat. Wanneer u online winkelt, raden we u ten zeerste aan om naar klantrecensies te kijken om te zien hoe de lade voor hen werkte. Een goede stoffer heeft niet veel gewicht nodig om op de vloer te passen.

Kijk ook uit voor een rubberen mes op de stoffers; de aanwezigheid ervan betekent een model van hogere kwaliteit.

Opslag

Hoe je je nieuwe bezem en stoffer gaat opbergen, moet ook worden overwogen. Een geweldig duo kan zich aansluiten en als één eenheid worden opgeslagen.

Veel stoffer- en bezemsets kunnen rechtop staan wanneer ze worden gecombineerd. Dit maakt opslag beter beheersbaar. Anderen kunnen worden ingeklapt en aan de muur worden gehangen, wat uitstekend is voor kleine ruimtes.

Wanneer moet ik mijn bezem vervangen?

Het is moeilijk om precies te zeggen wanneer je je bezem moet vervangen, omdat dit afhankelijk is van een paar factoren. Hoeveel je de borstel hebt gebruikt en welke oppervlakken je reinigt, spelen bijvoorbeeld een grote rol in de levensverwachting van het product. Ruwe vloeren zullen begrijpelijkerwijs op tijd schade aanrichten aan de borstelharen.

Over het algemeen moeten de beste bezems en stoffers je echter minstens een jaar mee kunnen gaan.

Je zult vaak weten of je bezems een verandering nodig hebben door naar de borstelharen te kijken. Na intensief gebruik zullen de borstelharen versleten zijn en kunnen ze aan de uiteinden meer gespleten lijken. Grotere stukken puin, stof en haar zullen ook gemakkelijk in de knoop raken.


Veelgestelde vragen

Hoeveel soorten bezems zijn er?

Er zijn drie soorten bezems: rechtop, garde en duwbezem. De staander is de meest voorkomende, met een lang handvat en brede borstelkop.

De garde (of handborstel gebruikt met een stoffer) heeft een kort handvat, terwijl duwbezems bredere en dikkere hoofden hebben, zoals tuinbezems.

Welke bezem is het beste voor stof?

De beste bezem voor stof is de Oxo Uitschuifbare Bezem met Dustpan. Het heeft lange, zachte borstelharen om het fijnste stof op te vangen en een uitschuifbaar handvat. Het wordt ook geleverd met een brede stoffer en is vrijstaand voor eenvoudige opslag.

Zijn rubberen bezems goed?

Rubberen bezems zijn goed voor tapijt en vloerkleden. Onze topkeuze is de Mr. Siga Broom and Squeegee omdat deze een telescopisch handvat heeft, lichtgewicht is en geweldig is voor tapijten. De heavy-duty borstelharen grijpen de vezels vast en trekken haar en puin vrij.

Moet je bezems trimmen?

Het is de bedoeling dat u uw bezem trimt als onderdeel van het onderhoudsregime om deze in goede staat te houden. Pak een stevige schaar en knip de borstelharen, zodat ze plat en uniform zijn.

Wat voor soort bezem gebruik je op laminaatvloeren?

De beste bezem om te gebruiken op laminaatvloeren is een brede microvezelborstel. Het Turbo Microfiber Cleaning System is onze favoriet omdat het een breed reinigingspad heeft en nat en droog werkt. Het verzamelt vuil efficiënter en beschermt het laminaatoppervlak dankzij zachte vezels.


Weg met de Dust Bunnies

Vegen is soms een gevreesde taak vanwege de frustratie die ermee gepaard gaat. Dit wordt meestal veroorzaakt door producten van slechte kwaliteit of producten die niet geschikt zijn voor de behoeften van het individu. Een veelgehoorde klacht is dat je moet bukken om stof en puin te verzamelen.

Maar door producten te gebruiken zoals de beste bezems en stoffers die we hebben uitgelicht, kunt u het werk een beetje gemakkelijker maken. Een hoge stoffer kan het verschil maken, omdat je niet te maken krijgt met een zere rug of knieën.

Vergeet niet om rekening te houden met het vloertype en de grootte van het gebied dat u gaat schoonmaken. De lengte van de handgreep en de capaciteit van de stoffer moeten ook een belangrijke rol spelen bij uw beslissing.

Met dat in gedachten kunt u de juiste bezem en stoffer voor u kiezen op basis van onze zeven topkeuzes.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   HG koffiemachine ontkalker melkzuur Op basis van melkzuur