Beste bezems voor hardhouten vloeren van 2023

Ben je het beu om de stofzuiger eruit te trekken elke keer dat de vloeren moeten worden geveegd? Het hebben van een bezem bij de hand kan snelle schoonmaakklussen een fluitje van een cent maken.

Hardhouten vloeren zijn een van de meest populaire soorten in woonwijken. Het is duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en kan bijdragen aan de waarde van uw woning. Deze vloeren zijn echter ook gevoelig, dus het is belangrijk om vuil weg te houden.

Het kopen van een bezem lijkt misschien een vrij eenvoudige beslissing, maar er zijn een paar dingen die u moet overwegen. Met onze expertise vindt u zeker de juiste tool voor u. Om u te helpen, hebben we de vijf beste bezems voor hardhouten vloeren op de huidige markt gevonden.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Swiffer Sweeper 2-in-1 Mops voor vloerreiniging, droge en natte multi-surface vloerreiniger, veeg- en dweilstartkit, inclusief 1 mop + 19 navullingen, 20-delige set
Beste Droge &Natte Dweil
Swiffer Sweeper Droge Dweil
 • Dikke doeken vangen vuil op
 • Eenvoudig te monteren
 • Grote voorraad droge doeken
Prijs controleren
Productafbeelding van de JINCLEAN 24'-industriële katoenen vloerstofmop met verstelbare stalen handgreep - Commerciële mops voor hardhout, tegels, laminaat, vinyl, garage-epoxy, bamboe oppervlaktereiniging en vloeren Duw stof bezem
Beste grote kop
JinClean Katoen Droge Dweil
 • Zacht katoen is vriendelijk voor vloeren
 • Zorgt voor een snelle reiniging
 • In hoogte verstelbaar
Prijs controleren
Productafbeelding van de bezem en stoffer / stoffer / stoffer met bezemcombo met 52 'lang handvat voor thuiskeukenkamer kantoorlobbyvloer gebruik rechtopstaande sta-bezem en stofferset voor thuis
Beste met Dustpan
TreeLen Dustpan en Bezem
 • Verstelbare lengte
 • Maximale opschoning
 • Gebruiksgemak
Prijs controleren
Productafbeelding van de FURemover Pet Hair Remover Carpet Rake - Rubber Bezem voor huisdier ontharingstool met wisser & telescopische handgreep strekt zich uit van 3-5 'zwart en geel
Beste voor huisdierhaar
Evriholder Furemover Wisser
 • Huisdier haar eliminator
 • Bezem en mes
 • Telescopische toverstaf
Prijs controleren
Productafbeelding van de O-Cedar PowerCorner Angle Broom met Dustpan
Het beste voor hoeken
O-Ceder PowerCorner Hoek Bezem
 • Dubbele borsteltechnologie
 • Ruimt meer vuil op
 • Klikken samen
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Waar u op moet letten (koopgids)
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Deze vijf bezems helpen je om je hardhouten vloeren schoon te houden.

1. Swiffer Sweeper Droge Dweil

Beste droge en natte dweil voor hardhouten vloer

Productafbeelding van de Swiffer Sweeper 2-in-1 Mops voor vloerreiniging, droge en natte multi-surface vloerreiniger, veeg- en dweilstartkit, inclusief 1 mop + 19 navullingen, 20-delige set

Prijs controleren

De Swiffer Sweeper is een populaire keuze onder hardhouten vloereigenaren. Het is snel uit te zwepen en loopt soepel op het harde oppervlak.

De droge doeken verzamelen fijnstof dat zich verbergt in de spleten van de vloer. Wanneer je grondiger wilt zijn, kun je overschakelen naar een natte doek om een sprankelende finish te krijgen.

Een van de vele dingen die huiseigenaren leuk vinden aan de Swiffer is hoe gemakkelijk het is om te monteren. Alles is inbegrepen om meteen aan de slag te gaan.

Wat we leuk vinden

Dikke doeken vergrendelen vuil

De dikke, droge doeken verzamelen zelfs de fijnste stofdeeltjes terwijl deze over uw vloer loopt. Het komt ook in de notoir lastige voeglijnen terecht. Terwijl de droge doek het stof veegt, vangt het het op en vergrendelt het in zijn kern.

Eenvoudig te monteren

De Swiffer is ontworpen om snel te worden gemonteerd. Je verbindt drie palen en bevestigt ze aan het hoofd van de veegmachine.

Haal vervolgens een droge doek tevoorschijn, wikkel deze om het hoofd en het vergrendelt op zijn plaats. Wanneer het doek vuil is, verwijder en vervang je het gewoon.

De natte doek hecht op dezelfde manier en wordt gebruikt voor een diepere reiniging.

Grote voorraad droge doeken

Je krijgt 14 droge wegwerpdoeken in de set. Dit wordt een “starter kit” genoemd en is ideaal om de verschillende pads uit te proberen. Je krijgt ook vijf natte pads in de verpakking.

Veel klanten waren blij met de starterkit en de Swiffer krijgt dagelijks fans.

Werkt op meerdere oppervlakken

De ultrazachte droge doeken zijn uitstekend geschikt voor gevoelige hardhouten vloeren. Ze zijn ook ideaal voor tegelvloeren en je kunt ze zelfs gebruiken op kasten of andere houten oppervlakken.

De natte pads zijn echter niet geschikt voor geoliede, gewaxte vloeren of onafgewerkt hout.

Wat we niet leuk vinden

Doeken gaan niet lang mee

Helaas is dit product gemaakt om vervangen te worden. Het “lichaam” van de veegmachine gaat mee, maar de doeken moeten vrij vaak worden vervangen.

De natte pads zijn slechts bedoeld om één keer te worden gebruikt en moeten dan worden gegooid. Dit kan op de lange termijn duur worden. HoWever, een paar consumenten hebben manieren gevonden om andere, goedkope doeken te gebruiken om hetzelfde effect te krijgen.

Productspecificaties

Type Droge dweil
Telescopische Wand Nee
Materiaal Doek
Hoogte Niet gespecificeerd
Breedte Niet gespecificeerd

2. JinClean Industriële Klasse Katoen Droge Dweil

Beste grote hoofdbezem voor hardhouten vloer

Productafbeelding van de JINCLEAN 24'-industriële katoenen vloerstofmop met verstelbare stalen handgreep - Commerciële mops voor hardhout, tegels, laminaat, vinyl, garage-epoxy, bamboe oppervlaktereiniging en vloeren Duw stof bezem

Prijs controleren

Bij het reinigen van hardhouten vloeren kan het een tijdsbesparing zijn om over te vegen terwijl al het vuil snel wordt opgevangen. Deze droge dweil is uitstekend geschikt voor dit soort reiniging. Het heeft zachte katoenvezels die stof en fijn haar aantrekken.

De grote veegkop geeft de bonus dat je in één keer een groter gebied bedekt. De bezem is snel te monteren en de katoenen mouw is eenvoudig te bevestigen. U kunt de hoogte aanpassen aan uw wensen, waardoor u moeilijkere gebieden kunt bereiken.

Wat we leuk vinden

Zachte katoenen kleding beschermt vloeren

Katoen is een van de meest zachte stoffen die beschikbaar zijn, dus het is uitstekend geschikt voor hardhouten vloeren.

De droge dweilkop vangt alle fijne stofdeeltjes op terwijl deze over de vloer veegt.

Wanneer de pad te vies wordt, kunt u deze gemakkelijk wassen met warm water en afwasmiddel.

24-inch hoofd zorgt voor snelle reiniging

De vloeren vegen is soms het laatste wat je wilt doen Рdrukke ouders hebben misschien niet eens de tijd. Gelukkig kun je met de grote 24-inch dweilkop in ̩̩n keer meer bedekken. Het verwijdert ook stof en geeft glans aan de vloeren, zodat er daarna geen water nodig is.

In hoogte verstelbaar van 34 tot 59 inch

Met de telescopische toverstaf kunt u de veegmachine afstemmen op uw lengte. Je kunt het aanpassen aan alles tussen 34 en 59 inch.

Veel klanten waren blij met deze functie en zeiden dat het comfortabel geschikt was voor iedereen die de dweil gebruikte.

Veelzijdige reiniging op verschillende vloeren

Als u meerdere soorten vloeren in uw huis heeft, kent u de strijd om het juiste reinigingsgereedschap te vinden. Deze droge dweil is gemaakt om soepel van het ene type naar het andere over te gaan. Je kunt het gebruiken op hardhout, tegels en zelfs cementvloeren.

Wat we niet leuk vinden

Dweilkop draait niet

De dweil gaat maar één kant op. Het kan een uitdaging zijn om door hoeken en meubels te navigeren.

Paal stort soms in

Een paar klanten merkten op dat de paal bleef instorten terwijl ze schoonmaakten. Dit was een beetje een ongemak omdat ze moesten stoppen en zich opnieuw moesten aanpassen.

Productspecificaties

Type Droge dweil
Telescopische Wand Ja
Materiaal Katoen
Hoogte 34–59 inch
Breedte 24 inch

3. TreeLen Dustpan en Broom

Beste bezem met dustpan voor hardhouten vloer

Productafbeelding van de bezem en stoffer / stoffer / stoffer met bezemcombo met 52 'lang handvat voor thuiskeukenkamer kantoorlobbyvloer gebruik rechtopstaande sta-bezem en stofferset voor thuis

Prijs controleren

De TreeLen is een superhandige bezem die ook nog eens wordt geleverd met een stoffer. Dit zorgt voor eenvoudig opruimen, maar ook voor handige opslag. De twee delen klikken samen om het staand op te slaan, wat een beetje ruimte bespaart.

Het product is gemaakt van hoogwaardig kunststof voor extra duurzaamheid. Het werkt op hardhouten vloeren en tapijten. De zachte borstelharen zijn vriendelijk op uw mooie hardhouten vloeren, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over krassen.

Wat we leuk vinden

Het handvat is een verstelbare lengte

Dit is een uitstekende optie, of je nu echt lang of heel kort bent. De bezem strekt zich uit van 38,5 inch tot 52 inch, met een optionele verlengpaal voor nog meer lengte. De extra lengte is geweldig als je mobiliteitsproblemen hebt of last hebt van rugpijn.

Maximale opschoning

De bezem heeft een schraper en tanden tussen de zachte haren. Dit maakt het super effectief in het opruimen van alles op uw vloeren, inclusief mensen- en huisdierenhaar! Dan de stoffer heeft een flexibele lip, dus wanneer je het vuil en puin erin veegt, gaat het recht naar binnen in plaats van onder de lip.

Gebruiksgemak voor klanten

Wanneer deze bezem en stoffer aankomen, is deze super eenvoudig te installeren. Zo ben je in een mum van tijd bij je huishoudelijke taken. Bovendien is het eenvoudig om dit te gebruiken. Klanten houden ervan hoe eenvoudig het is om hun vloeren schoon te vegen.

Wat we niet leuk vinden

De grootte van de bezemkop is te klein

De grootte van de bezemkop kan groter zijn en is een nadeel voor veel klanten. Dit is geweldig voor moeilijk bereikbare plaatsen en hoeken, maar het duurt zeker langer als je een groot vloeroppervlak moet bedekken.

Productspecificaties

Type Bezem en stoffer
Telescopische Wand Opties voor bevestigbare handgreep
Materiaal Plastic
Hoogte 52 inch
Breedte 10 inch

4. Evriholder Furemover Squeegee Broom

Beste hardhouten vloerbezem voor huisdierhaar

Productafbeelding van de FURemover Pet Hair Remover Carpet Rake - Rubber Bezem voor huisdier ontharingstool met wisser & telescopische handgreep strekt zich uit van 3-5 'zwart en geel

Bekijk op Amazon
Zicht op Chewy

Leven met huisdieren betekent dat je te maken hebt met haar. Het kan een uitdaging worden om de vacht op afstand te houden zonder de juiste apparatuur.

Gelukkig heeft deze innovatieve bezem een uniek hoofd dat is ontworpen om fijne haartjes en kleine stofdeeltjes aan te trekken. Het kan verschillende hoogtes bereiken met zijn telescopische toverstaf. Bovendien kunt u het op meerdere oppervlakken gebruiken.

De bezem heeft ook een extra functie om u te helpen snel van natte rommel en morsen af te komen.

Vergelijkbare artikelen
Robotstofzuiger die de kamer schoonmaakt terwijl de kat op de bank zit7 Beste stofzuigers voor huisdierenhaar (2023 Beoordelingen)

Wat we leuk vinden

Huisdier Haar Eliminator

Het kan een gedoe zijn om elke keer dat je haar van huisdieren op de vloer ziet, een zware stofzuiger eruit te halen. Deze bezem is echter snel uit te komen en zal in één klap een aanzienlijke hoeveelheid haar verwijderen.

De wissers zijn gemaakt van zacht rubber dat moeiteloos over hardhouten vloeren glijdt zonder krassen.

Bezem en mes inbegrepen

Draai de bezem om om het mes te gebruiken voor het opruimen van natte rommel. Het is gemaakt van natuurlijk zacht rubber en laat geen vlekken achter op uw vloeren.

U kunt het blad gebruiken op ramen, voorruiten en zwembaddekken.

Kan op meerdere oppervlakken worden gebruikt

Je kunt moeiteloos tussen hardhouten vloeren, tegels en tapijten gaan. De wissers kunnen over tapijten glijden terwijl ze haar, stof en puin van huisdieren oppakken. Je kunt het ook gebruiken op vlakke en gebogen oppervlakken.

Telescopische Wand

De telescopische toverstaf zal zich uitstrekken van 36 tot 60 inch, waardoor het een comfortabele pasvorm is voor iedereen in het gezin. Het is ook handig voor wanneer u hogere plaatsen moet bereiken, zoals het schoonmaken van ramen.

Gemakkelijke bezem om schoon te maken

Het is gemakkelijk schoon te maken, maar het is ook een fluitje van een cent om schoon te houden. Wanneer je voelt dat het tijd is voor een wasbeurt, maak dan het hoofd los en was het in een sopje. Afhankelijk van de hoeveelheid haar die je oppakt, moet het echter vaak worden gewassen.

Wat we niet leuk vinden

Zwak handvat bij de gewrichten

Terwijl de wisserkop werkt als een droom, is het handvat relatief zwak bij de gewrichten. Sommige klanten zeiden dat ze het in plaats daarvan moesten vervangen door een houten bezemsteel.

Productspecificaties

Type Wisser bezem
Telescopische Wand Ja
Materiaal Natuurrubber
Hoogte 36–60 inch
Breedte 12 inch

5. O-Ceder PowerCorner Hoek Bezem

Beste hardhouten vloerbezem voor hoeken

Productafbeelding van de O-Cedar PowerCorner Angle Broom met Dustpan

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Target

De O-Cedar PowerCorner bezem is de beste optie voor krappe bochten. Als je huisdieren hebt, weet je de pijn van hun haar dat overal komt – zelfs op plaatsen waarvan je dacht dat het niet kon! Maar deze bezem is ook geweldig voor stof, voedsel en ander puin dat zich de hele dag in hoeken verzamelt.

Het schuine ontwerp maakt het effectief in het verwijderen van fijn stof en vuil van moeilijk bereikbare plaatsen. Nu ziet elke hoek van uw huis er netjes uit en ordelijk.

Wat we leuk vinden

Double Bristle Technologie

Deze bezem heeft twee rijen borstelharen. De zwarte borstelharen zijn stevig: ze doen het harde werk om vuil uit hoeken te trekken. Vervolgens vangen de grijze borstelharen, die halfzacht zijn, het vuil op en verplaatsen het zodat je het gemakkelijk kunt opvegen. De borstelharen worden ook beschreven als “geheugenharen”, wat betekent dat ze niet buigen en hun oorspronkelijke vorm behouden.

Pakt meer vuil op

Als je het zat bent dat bezems stukjes vuil en puin op de grond missen, is dit een goede keuze. De flare tips vangen zelfs de fijnste hoeveelheid stof en haar op. De dubbele borsteltechnologie houdt het stevig vast terwijl je het over de vloer veegt.

Klikt samen voor eenvoudige montage

De bezem en de stoffer klikken in elkaar. Dit zorgt voor een veilige en gemakkelijke opslag. Je verliest nooit meer je stoffer! Klanten zijn dol op deze toegevoegde functie. Het bespaart ook een beetje opslagruimte.

Wat we niet leuk vinden

Niet voor buitengebruik

Natuurlijk is een veelzijdige bezem een bonus voor iedereen! Maar helaas is de O-Ceder bezem niet bestand tegen gebruik buitenshuis. Een klant die het op terrasstenen gebruikte, ontdekte dat de bezem brak vanwege de druk. Dus als je een bezem wilt die elke klus aankan, is dit niet de bezem voor jou.

Dustpan Teleurstelling

Veel klanten houden van de stoffer en hebben geen probleem met het oprapen van vuil. De rubberen afdichting is bedoeld om aan de vloer te bevestigen, zodat er geen vuil onderdoor kan sluipen.

Maar sommige klanten hebben een andere ervaring en vinden dat de rubberen afdichting niet veilig is. Het buigt in het midden en stof belandt onder de pan in plaats van erin.

Productspecificaties

Type Bezem en stoffer
Telescopische Wand Nee
Materiaal Plastic
Hoogte 54 inch
Breedte 12 inch

Productvergelijkingstabel

Product Prijs Type Telescopische Wand Materiaal Hoogte Breedte
Swiffer Veegmachine Beste Droge &Natte Dweil Droge dweil Nee Doek N.V.T N.V.T
JinClean Katoen Beste grote kop Droge dweil Ja Katoen 34–59″ 24″
TreeLen Dustpan en Bezem Beste met Dustpan Bezem en stoffer Opties voor bevestigbare handgreep Plastic 52″ 10″
Evriholder Wisser Beste voor huisdierhaar Wisser bezem Ja Natuurrubber 36–60″ 12″
O-Ceder PowerCorner Hoek Bezem Het beste voor hoeken Bezem en stoffer Nee Plastic 54″ 12″

Waar u op moet letten (koopgids)

Meerdere keren over dezelfde plek gaan terwijl je schoonmaakt, kan frustrerend zijn. Dus bij het vegen van hardhouten vloeren, wilt u een bezem die gemakkelijk fijnstof en vuil verwijdert. Hier zijn een paar dingen waar je op moet letten tijdens je bezemzoektocht.

1. Zachte borstelharen

Hardhouten vloeren vereisen een zachtere reinigingsaanpak. Vier soorten dweilkoppen werken op dit soort vloeren:

 • Plastic: Dit is het nieuwe normaal. Plastic borstelharen zijn duurzaam en werpen niet af. Gerafelde uiteinden zijn een must voor hardhouten vloeren omdat ze zachter zijn.
 • Paardenhaar: Dit is het “traditionele” bezemmateriaal. Het is duurzaam en kan natte rommel vegen zonder te krabben.
 • Rubber: Met elektrostatische borstelharen trekt het rubber fijn haar en stof van huisdieren aan. Je kunt ze gebruiken op hardhout en tapijten en je kunt ze gemakkelijk wassen.
 • Droog stofmop: Een populaire keuze voor huiseigenaren met hardhouten vloeren. Ze zijn statisch geladen en trekken stof en vuil aan; een uitstekende manier om dezelfde resultaten te krijgen als een dweil zonder water.

2. Handvat

Om vegen beter beheersbaar te maken, is het belangrijk om rekening te houden met het handvat en de hoogte van de bezem.

Als je lang bent, ben je bekend met hurken en een zere rug terwijl je veegt. Als je korter bent, kan een lange bezem ongemakkelijk aanvoelen om te gebruiken.

Sommige bezems hebben een telescopische toverstaf die je kunt aanpassen aan je lengte. Deze zijn ook effectief voor elke reiniging boven de vloer.

Kies voor hoge kwaliteit

Een veel voorkomend probleem met telescopische en verlengde toverstokken is dat het gewricht na verloop van tijd kan verzwakken. Om dit tegen te gaan, ga je voor een hoogwaardige model.

3. Accessoires

Sommige bezems worden geleverd met een bijpassende stoffer om u te helpen het vuil van uw vloeren naar de prullenbak te krijgen. Andere handige accessoires zijn speciale wissers die effectief zijn bij het opruimen van natte rommel. Deze zijn ook geweldig voor het oppikken van grotere deeltjes zoals koffiemalen en zand.

Een kleinere handborstel wordt soms bij de bezem geleverd. Deze zijn snel uit te zwepen voor kleine gebieden. Met sommige bezems kunt u het hoofd losmaken, dat u vervolgens kunt gebruiken voor moeilijk bereikbare gebieden.

Als de borstelkop loslaat, is het essentieel dat deze ergonomisch is gebouwd voor kleinere taken in plaats van omslachtig te zijn.

Meer over dit onderwerp
Bezem en dweil op een wandhanger houden5 Beste bezem- en dweilhouders (2023 beoordelingen)

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen gemarkeerd en niet-gemarkeerd?

Gemarkeerd of niet-gemarkeerd verwijst naar de uiteinden van de borstelharen. Gevlagde borstelharen zijn uitlopend aan de uiteinden, waardoor ze zacht en effectief zijn in het oppikken van stof.

Ongevlagde bezems hebben rechte borstelharen die over het algemeen harder of stijver zijn. Daarom zijn ze een betere keuze voor tapijten en tegels dan hardhouten vloeren (1).

Wat is het beste borstelmateriaal?

Stijve borstelharen laten vaak een aanzienlijke hoeveelheid vuil achter dat extra veegwerk nodig heeft.

Zachte haren duwen stof en vuil in de richting waarin je gaat. Ze zullen het werk waarschijnlijk snel en moeiteloos doen.

Rubberen borstelharen en droge dweilen zijn echter over het algemeen de meest populaire keuze voor hardhouten vloeren.

Wat is de beste manier om hardhouten vloeren schoon te maken?

Hardhouten vloeren vereisen meer aandacht dan andere vloeren. Stof en vuil kunnen goed zichtbaar zijn. Bovendien kunnen harde voorwerpen, zoals kleine stenen, die naar binnen worden gesleept, krassen op de vloeren veroorzaken.

Daarom raden we je aan om eerst de vloeren te vegen met een bezem. Stofzuig vervolgens voor het schoonmaken. Dit geeft je een vlekkeloos resultaat.

Is het beter om hardhouten vloeren te vegen of te stofzuigen?

Weten of het beter is om hardhouten vloeren te vegen of te stofzuigen, is cruciaal voor het eindresultaat. Het is beter om de hardhouten vloer te stofzuigen als u de diepste reiniging wilt. Het gebruik van een borstel kan stofdeeltjes achterlaten in hoeken en moeilijk bereikbare plaatsen.

Is een stoommop goed voor hardhouten vloeren?

Een stoommop is goed voor je hardhouten vloer zolang deze is afgedicht en je hem niet vaak gebruikt. Overtollig vocht zorgt ervoor dat uw hardhouten vloer kromtrekt met vocht, waardoor schimmel en meeldauw kunnen vasthouden.

Wat moet je niet op een hardhouten vloer leggen?

U moet geen reinigingsproducten zoals bleekmiddel, waterstofperoxide en andere agressieve chemicaliën op uw hardhouten vloer plaatsen. Vermijd ook overtollig water omdat dit tussen de planken doordringt en ervoor zorgt dat ze kromtrekken.

Moeten hardhouten vloeren worden gewaxt?

Hardhouten vloeren moeten periodiek worden gewaxt om af te dichten tegen waterschade en om die diepe glans te behouden. Hoe vaak je moet waxen, hangt af van de bezoekersaantallen en of je huisdieren en kinderen hebt die aan het oppervlak kunnen krabben.

Probeer een speciale hardhouten vloerwas te gebruiken zoals deze Daddy Van’s All-Natural Floor Wax voor het beste resultaat.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Dettol Allesreiniger - Power&Fresh - Kersenbloesem 2 Liter