Beste bovengrondse zwembadstofzuigers van 2023

Het is belangrijk om uw bovengrondse zwembad schoon, helder en vrij van vuil te houden. Niet alleen voor uw plezier, maar ook voor poolparty’s! U wilt uw gasten niet afschrikken omdat er zand, bladeren of algen in het zwembad zijn.

Hoewel er veel bovengrondse zwembadstofzuigers op de markt zijn, hebben we een lijst met de beste 10 gemaakt. Het is ontworpen om u te helpen de juiste te vinden voor uw behoeften, of u nu iets budgetvriendelijks wilt, specifiek voor het verwijderen van zand, robot of iets anders.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Dolphin E10 Robotic Pool [Vacuum] Cleaner - Ideaal voor bovengrondse zwembaden tot 30 voet - Krachtige zuigkracht om klein vuil op te halen - Eenvoudig te reinigen top load filtermand
Beste robotische zwembadstofzuiger
Dolphin E10 Automatische Zwembadreiniger
 • Filter met grote capaciteit
 • Eenvoudig te verwijderen uit het zwembad
 • Snel reinigen in slechts 1,5 uur
Prijs controleren
Productafbeelding van de POOL BLASTER Max draadloze zwembadstofzuiger voor diepe reiniging, sterke zuigkracht, handheld oplaadbare zwembadreiniger voor ingegraven en bovengrondse zwembaden, slangloze zwembadvac door Water Tech
Beste voor zand
Pool Blaster Max Draadloze Reiniger
 • Sterke Water Tech P30 motor
 • 10,5-inch vacuümkop
 • Batterijduur van één uur
Prijs controleren
Productafbeelding van de POOL BLASTER Catfish Ultra oplaadbaar, batterijgevoed, zwembadreiniger, ideaal voor in-ground zwembaden en bovengrondse zwembaden voor het reinigen van bladeren, vuil en zand en slib.
Beste voor bladeren
Pool Blaster Catfish Ultra Cleaner
 • 45 minuten batterij opladen
 • 10,5-inch vacuümkop
 • Gemakkelijk te legen bus
Prijs controleren
Productafbeelding van de Intex 28620EP handheld oplaadbare spa-zwembadvacuüm, grijs
Beste oplaadbare zwembadvacuüm
Intex oplaadbare handheld vac
 • Heeft 2 inverwisselbare opzetborstels
 • Indrukwekkende veiligheidsvoorzieningen
 • 94-inch telescopische paal
Prijs controleren
Productafbeelding van de Dolphin Sigma Robotic Pool Cleaner met Bluetooth en massive top-load cartridgefilters, ideaal voor zwembaden tot 50 voet.
Het beste voor algen
Dolphin Sigma Zwembadreiniger
 • Dubbele microborstels
 • Verbeterd filtersysteem
 • 3 jaar garantie
Prijs controleren
Productafbeelding van de PoolSupplyTown Pool Spa Jet Stofzuiger w / Borstel, Ideaal voor Frame Bovengronds / Opblaasbare Zwembaden, Spa, Hot Tub, Vijver, Fontein Stofzuigen, Geen elektrische stroom nodig, Gebruik waterdruk van tuinslang om te stofzuigen (Gebruik met een telescopische poolpaal, niet inbegrepen)
Beste handheld bovengrondse zwembadvacuüm
PoolSupplyTown Pool Spa Jet Vac
 • Krachtige zuigkracht
 • Dubbellaagse mesh tas
 • Eenvoudig te gebruiken handheld ontwerp
Prijs controleren
Productafbeelding van de Hydrotools Small Above Ground Pool en Spa Venturi Vacuum
Beste budgetkeuze
Hydrotools Zwembad & Spa Venturi Vac
 • Reinigt 2 soorten zwembaden
 • Verwijderbare vuilzak
 • Geen elektriciteit nodig
Prijs controleren
Productafbeelding van de Intex Recreation Corp 28001E Intex Auto Pool Cleaner, 1 Pack, Grijs
Het beste voor Intex Pools
Intex Auto Zwembadreiniger
 • Automatische reiniger
 • Slimme besturing
 • Budgetvriendelijk
Prijs controleren
Productafbeelding van de Polaris Vac-Sweep 65 6-130-00 Pressure Side Automatic Pool Cleaner voor bovengrondse vinylzwembaden
Beste zwembadvacuüm aan de drukzijde
Polaris Vac-Sweep Drukzijde Vac
 • Gepatenteerd jet sweep systeem
 • Unieke filterzak
 • Automatische bediening
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Soorten bovengrondse zwembadstofzuiger
 • Hoe te kiezen (koopgids)
 • Hoe vaak moet ik mijn zwembad stofzuigen?
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

We hebben uren besteed aan het onderzoeken van echte klantrecensies, deskundig advies en productbeschrijvingen. Met dat in gedachten hebben we een lijst gemaakt met de 10 beste bovengrondse zwembadstofzuigers. Als je dit leest, zijn we er zeker van dat je je ideale reiniger zult vinden.

1. Dolphin E10 Automatische Robot Zwembadreiniger

Beste robotische bovengrondse zwembadvacuüm

Productafbeelding van de Dolphin E10 Robotic Pool [Vacuum] Cleaner - Ideaal voor bovengrondse zwembaden tot 30 voet - Krachtige zuigkracht om klein vuil op te halen - Eenvoudig te reinigen top load filtermand

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op HomeDepot

Alsof je nog niet genoeg huishoudelijk werk te doen had, moest het schoonmaken van een zwembad iets anders zijn! Maar wanneer je kiest voor een robotische zwembadstofzuiger, hoef je er echt niet veel over na te denken. Het enige waar u zich zorgen over hoeft te maken, is het inschakelen, in het zwembad plaatsen en het om de zoveel tijd schoonmaken.

Als u op zoek bent naar een robotstofzuiger, is de Dolphin E10-reiniger een van de beste.

Wat we leuk vinden

Groot filter

Het filter met grote capaciteit geeft je veel vrijheid omdat je het niet zo vaak hoeft te legen of schoon te maken. Wanneer u het leegt, hoeft u slechts één klik op de knop te gebruiken. Super makkelijk!

Eenvoudig te verwijderen uit het zwembad

Heb je ooit een zwembadstofzuiger gebruikt die lastig uit het zwembad te verwijderen is? Nou, deze maakt het gemakkelijk. Als je het eruit trekt, loopt het water weg. Snel! En het laat niet al het vuil los dankzij het beschikbare superfijne filter (apart verkrijgbaar, maar het is een must-have).

Snel reinigen

Dit kan een gemiddeld groot bovengronds zwembad in slechts 1,5 uur reinigen! Dit geeft u uw geliefde zwembad snel terug – en brandschoon – zodat u kunt genieten van een middag zwemmen.

Wat we niet leuk vinden

Beperkte cyclustijd

Als je een groter bovengronds zwembad hebt, kun je hier zeker nog gebruik van maken. Maar het heeft één timeroptie: 1,5 uur. Dit is niet genoeg voor sommige zwembaden. Het is geen groot probleem om het te bereiken en de timer opnieuw te starten, maar het zou beter zijn als er meer opties waren.

Verward koord

Een grote klacht is dat het koord vaak in de knoop raakt. Het draait niet, dus het kan over het snoer lopen, erin worden gewikkeld of het gewoon helemaal draaien.

Productspecificaties

Type Robot
Type vuil Algemeen vuil en puin
Gewicht 13,8 pond
Gebruik Bovengrondse zwembaden tot 30 voet
Garantie Twee jaar

2. Zwembadblaster Max draadloze reiniger

Beste bovengrondse zwembadvacuüm voor zand

Productafbeelding van de POOL BLASTER Max draadloze zwembadstofzuiger voor diepe reiniging, sterke zuigkracht, handheld oplaadbare zwembadreiniger voor ingegraven en bovengrondse zwembaden, slangloze zwembadvac door Water Tech

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op HomeDepot

Zand kan een groot probleem zijn voor mensen met zwembaden. En omdat zand zo fijn is, heb je een bepaald vacuüm nodig dat fijne deeltjes aankan – zoals de Pool Blaster Max.

Dit kan allerlei soorten vuil opvangen, en meer ervan.

Het heeft een sterke zuigkracht, dus het is geweldig voor groot puin zoals eikels, bladeren en twijgen. Maar ook kleinere brokstukken zoals zand, stof en vuil.

Wat we leuk vinden

Water Tech P30 Motor

Deze supersterke Water Tech P30 Motor heeft een verhoogde zuigkracht voor snelle en efficiënte reiniging. Klaar de klus sneller met deze stofzuiger, zodat je sneller weer in het zwembad kunt spelen.

Goed voor dieptereiniging

Je kunt dit gebruiken voor spot-cleaning, maar het is ook geweldig voor dieptereiniging. De 10,5-inch vacuümkop kan snel het hele zwembad opruimen. Het heeft ook een neuskegelkop om in hoeken en andere moeilijk bereikbare plaatsen te komen.

Een batterijduur van een uur

Krijg meer gedaan tussen oplaadbeurten. De lithium-ionbatterij is ontworpen om tot een uur te werken, waardoor u meer tijd hebt om schoon te maken. De batterij laadt ook op in minder dan vier uur!

Wat we niet leuk vinden

De tas moet veel geleegd worden

Een van de grootste frustraties van deze koele zwembadstofzuiger is dat de zak klein is. Sommigen moesten het vijf keer per sessie legen en anderen moesten het meer dan 20 keer per sessie legen!

Niet duurzaam

Met deze zwembadstofzuiger kunt u er waarschijnlijk op rekenen dat u elk jaar of twee een nieuwe krijgt. De motor is powerful, maar het is niet erg duurzaam. Voor de vrij hoge prijs kan dit voor veel klanten een grote spelbreker zijn.

Productspecificaties

Type Werkt op batterijen
Type vuil Bladeren, eikels, twijgen, vuil en zand
Gewicht 5,5 pond
Gebruik In de grond en bovengronds
Garantie Een jaar

3. Zwembad Blaster Catfish Ultra Cleaner

Beste bovengrondse zwembadvacuüm voor bladeren

Productafbeelding van de POOL BLASTER Catfish Ultra oplaadbaar, batterijgevoed, zwembadreiniger, ideaal voor in-ground zwembaden en bovengrondse zwembaden voor het reinigen van bladeren, vuil en zand en slib.

Bekijk op Amazon
Bekijk op HomeDepot

Liggen er bladeren in je zwembad? Niemand wil zwemmen in een met bladeren bedekt zwembad – het is helemaal niet ontspannend.

Om van die bladeren af te komen, raden we de Pool Blaster Catfish Ultra aan.

Dit vacuüm kan bladeren, eikels, twijgen, vuil en zand opzuigen. Dus als dat klinkt als het soort dingen dat je spa-achtige zwemervaring verpest, dan is dit het vacuüm voor jou.

Wat we leuk vinden

Oplaadbare batterij

Omdat het op batterijen werkt, is dit gemakkelijk en handig in gebruik, omdat er geen netsnoeren zijn om je in de weg te zitten. Het loopt tot 45 minuten per keer, wat meer dan genoeg is voor de meeste zwembaden.

Veelzijdige reiniging

Je kunt met deze stofzuiger dieptereiniging of spotreiniging doen. Het is heel gemakkelijk om snel kleine rommel op te ruimen als dat is wat je dwars zit. Of u kunt snel het hele zwembad stofzuigen met de royale 10,5-inch vacuümkop.

Eenvoudig te legen

Dit is een groot pro-punt omdat niemand met vervelende smurrie wil omgaan nadat ze het hebben opgezogen. De unieke bus heeft een dual-cam hendelverbinding waarmee u de kamer gemakkelijk kunt legen zonder de rommel.

Wat we niet leuk vinden

Dun handvat

Het handvat is vrij dun en niet erg stevig, dus het kan vrij goedkoop aanvoelen alsof het gaat breken. Dit voorkomt dat je veel druk op het apparaat kunt zetten.

Klompen Gemakkelijk

De puinbus is niet zo groot, dus als je een hele hoop bladeren opzuigt, kan deze gemakkelijk verstoppen. Dit kan een soepele ervaring voorkomen bij het stofzuigen van uw zwembad, omdat u het mogelijk vaak moet legen.

Productspecificaties

Type Werkt op batterijen
Type vuil Bladeren, eikels, twijgen, vuil en zand
Gewicht Zeven pond
Gebruik In de grond en bovengronds
Garantie Een jaar

4. Intex 28620EP oplaadbare handheld vacuüm

Beste oplaadbare bovengrondse zwembadvacuüm

Productafbeelding van de Intex 28620EP handheld oplaadbare spa-zwembadvacuüm, grijs

Prijs controleren

Als u op zoek bent naar een oplaadbare optie, dan is de Intex handstofzuiger een goede keuze. Bovendien is het niet super duur, dus het past misschien in uw krappe budget!

Deze handstofzuiger is geschikt voor alle PureSpa-producten en bovengrondse zwembaden met een diameter tot 18 voet.

Geniet van de lange telescopische paal die diepe reiniging in elke hoek super eenvoudig maakt.

Wat we leuk vinden

Twee opzetborstels

Deze wordt geleverd met twee verwisselbare opzetborstels: een voor algemene reiniging en de andere voor hoeken en trappen. Schoonmaken op specifieke plaatsen is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Bescherming van de veiligheid

Dit heeft een aantal coole functies om breuk te voorkomen. Ten eerste wordt het automatisch uitgeschakeld wanneer het niet in water is ondergedompeld, wat de levensduur van de batterij beschermt. Ten tweede heeft het een waterdichte schakelaar om schade aan de elektra te voorkomen terwijl het onder water is.

94-inch paal

De lange 94-inch telescopische paal maakt het zo gemakkelijk om aan te passen wanneer je het nodig hebt. Of je nu een langere lengte nodig hebt om in het midden te reiken, of een kortere lengte om de zijkanten te doen, deze aluminium paal heeft je gedekt.

Wat we niet leuk vinden

Geduld vereist

Dit heeft niet de sterkste zuigkracht, daarom kan het een tijdje duren om het zwembad schoon te maken. Bovendien is de zak vrij klein, dus deze moet vaak worden geleegd. De oplaadtijd is ook vrij lang, dus over het algemeen heb je behoorlijk wat geduld nodig om van deze stofzuiger te genieten.

Niet duurzaam

Sommige klanten vonden dat dit na een paar maanden niet meer werkte. Ze waren blij mee totdat dit gebeurde, maar houd er rekening mee dat het niet de meest duurzame is.

Productspecificaties

Type Werkt op batterijen
Type vuil Los vuil en puin
Gewicht 7.09 pond
Gebruik Alle PureSpas en bovengrondse zwembaden tot 18′ Diameter
Garantie Een jaar

5. Dolphin Sigma Robot Zwembadreiniger

Beste bovengrondse zwembadvacuüm voor algen

Productafbeelding van de Dolphin Sigma Robotic Pool Cleaner met Bluetooth en massive top-load cartridgefilters, ideaal voor zwembaden tot 50 voet.

Prijs controleren

Algen zijn niet leuk om in je zwembad te hebben. Het kan mensen zeker afschrikken om lekker te gaan zwemmen, wat teleurstellend is als je zwembad zelf waarschijnlijk niet goedkoop was. Maar met een passende zwembadstofzuiger kun je afscheid nemen van algen.

Deze Dolphin Sigma reiniger is onze eerste keuze om algen voorgoed uit uw zwembad te krijgen.

Het heeft een totale looptijd van bijna drie uur, wat meer dan genoeg is voor het schoonmaken.

Wat we leuk vinden

Scrubs en reinigingen

Dit stofzuigt niet alleen, het schrobt en reinigt uw zwembad. Het heeft duurzame dubbele microborstels die langs de oppervlakken draaien om algen, bacteriën, vuil en vuil te verwijderen.

Dit werkt langs de zwembadvloer, maar ook langs de muren, tegels en waterlijn. Je zult super onder de indruk zijn van hoe detailgericht deze stofzuiger is.

Verbeterd filtersysteem

De twee oversized filtermanden kunnen een grotere capaciteit aan afvalstoffen en deeltjes bevatten. U kunt naadloos reinigen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u de filtermanden zo vaak moet legen.

Bovendien verbruikt het 90 procent minder energie in vergelijking met sommige verouderde zwembadreinigers.

Anti-Tangle Draaibaar

De anti-draaislang draait 360 graden om klitten te voorkomen, wat misschien een klein detail lijkt – maar het is een zeer belangrijk en praktisch detail. Nu hoeft u geen tijd te verspillen aan het ontwarren ervan, wat een groot probleem kan zijn met andere zwembadstofzuigers.

Wat we niet leuk vinden

Mist soms plekken

Hoewel het is ontworpen om in hoeken, hoekjes en gaatjes te komen, zeggen sommige klanten dat deze kleine man plekken kan missen. Dit is specifiek waar hellingen elkaar ontmoeten of trappen eindigen.

Productspecificaties

Type Robot
Type vuil Puin, algen en bacteriën
Gewicht 35 pond
Gebruik Alle zwembadvormen, boven en in de grond, tot 50 voet
Garantie Drie jaar

6. PoolSupplyTown Pool Spa Jet Stofzuiger

Beste handheld bovengronds zwembadvacuüm

Productafbeelding van de PoolSupplyTown Pool Spa Jet Stofzuiger w / Borstel, Ideaal voor Frame Bovengronds / Opblaasbare Zwembaden, Spa, Hot Tub, Vijver, Fontein Stofzuigen, Geen elektrische stroom nodig, Gebruik waterdruk van tuinslang om te stofzuigen (Gebruik met een telescopische poolpaal, niet inbegrepen)

Prijs controleren

We hebben een paar handheld-opties op onze lijst, maar dit is een populaire onder klanten!

Handheld zwembadstofzuigers zijn heel gemakkelijk te gebruiken omdat er geen snoeren of draden zijn om je in de weg te zitten. Bovendien heb je de controle die veel mensen verkiezen boven automatische of robotstofzuigers.

Met de PoolSupplyTown-reiniger kunt u de leiding hebben over het opzuigen van elk laatste beetje vuil en puin.

Wat we leuk vinden

Veelzijdige toepassingen

Dit werkt goed voor bovengrondse zwembaden, maar dat is niet alles. Je kunt dit ook gebruiken op spa’s, vijvers en watervallen. Breng elke waterpartij in je achtertuin tot in de perfectie met deze stofzuiger!

Venturi-effect

Dit gebruikt de waterdruk van uw tuinslang om iets te creëren dat een venturi-effect wordt genoemd, dat puin opzuigt zonder het gebruik van elektriciteit. De krachtige zuigkracht kan bladeren en allerlei soorten vuil aantrekken, zodat uw zwembad brandschoon is.

Dubbellaagse mesh-tas

De filterzak is vrijwel net zo belangrijk als het vacuüm zelf. En deze is onverslaanbaar! De dubbellaagse fijnmazige zak is stevig genoeg om fijne deeltjes op te vangen en op te vangen. Dit omvat zand, kiezels, vuil en klein speelgoed.

Wat we niet leuk vinden

Telescopische paal niet inbegrepend

Houd er rekening mee dat u een telescopische paal apart moet kopen. We denken dat deze essentieel zijn bij het schoonmaken van een zwembad met een handstofzuiger, dus het is een beetje teleurstellend dat het niet met de stofzuiger wordt geleverd.

Dun handvat

De palen en handgrepen die zijn inbegrepen zijn goedkoop en dun. Ze kunnen breken, maar zelfs als ze dat niet doen, voorkomen ze dat je een goede hoeveelheid druk kunt uitoefenen tijdens het schoonmaken.

Productspecificaties

Type Handheld — kan worden aangesloten op tuinslang
Type vuil Vuil, zand, kiezels, speelgoed, bladeren en meer
Gewicht 12 gram
Gebruik Bovengrondse zwembaden, spa’s, watervallen en vijvers
Garantie Niet gespecificeerd

7. Hydrotools Zwembad en Spa Venturi Vacuüm

Beste budget bovengronds zwembadvacuüm

Productafbeelding van de Hydrotools Small Above Ground Pool en Spa Venturi Vacuum

Prijs controleren

Wanneer u bovengrondse zwembadstofzuigers opzoekt, krijgt u te maken met veel hoge cijfers. Maar die zijn meestal voor robot- of drukstofzuigers. U hoeft geen fortuin uit te geven om uw zwembad schoon te maken!

Deze venturi stofzuiger van Hydrotools is voor een bescheiden prijs, en zal je zwembad toch super goed reinigen.

Wat we leuk vinden

Reinigt twee zwembadtypen

Gebruik dit om je bovengrondse zwembad schoon te maken, maar je kunt het ook gebruiken voor kinderzwembaden die erg vies kunnen worden. Als je je kinderzwembad graag een paar dagen achter elkaar buiten laat, maar een hekel hebt aan het vuil dat zich ophoopt, dan is deze stofzuiger iets voor jou.

Verwijderbare vuilzak

De vuilzak is afneembaar, waardoor het heel gemakkelijk is om al het vuil dat je vangt te legen. Je kunt het ook gemakkelijk reinigen en luchten voordat je het weer op de stofzuiger plaatst.

Geen elektra nodig

Deze hecht zich aan je tuinslang en gebruikt het venturi-effect om zuigkracht te creëren. Dit betekent geen elektra, geen snoeren, geen vervelende draden om je in de weg te zitten. Volkomen veilig en budgetvriendelijk!

Wat we niet leuk vinden

Dunne constructie

Met de kwaliteit krijg je wel waar je voor betaalt. Het is nogal een dun apparaat. Het lijkt een beetje op speelgoed, volgens sommige klanten. Maar het doet het werk en zou een goede tijd moeten duren.

Niet voor grotere zwembaden

Dit is een vrij klein apparaat dat een tijdje nodig heeft om grote rommel op te ruimen. Daarom vonden klanten met grotere zwembaden het een faff om te gebruiken. Het is het beste voor kinderzwembaden of kleinere bovengrondse zwembaden.

Productspecificaties

Type Handheld — kan worden aangesloten op tuinslang
Type vuil Los vuil en puin
Gewicht 1,2 pond
Gebruik Bovengrondse zwembaden en kinderbaden
Garantie 72 uur

8. Zodiac Ranger zuigzijdereiniger

Beste zuigzijde bovengronds zwembadvacuüm

Productafbeelding van de Zodiac Ranger Suction Side Automatic Above-Ground Pool Cleaner

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Deze zuigstofzuiger reinigt bovengrondse zwembaden goed, zelfs met uitgeboorde bodems, tot zes voet diep. Het heeft slechts één bewegend onderdeel, wat geweldig is omdat het de noodzaak van een hamer- of flappergeluid elimineert dat gebruikelijk is in zuigzijde of andere zwembadvacuüms.

Het wordt ook geleverd met een deflectorwiel om te voorkomen dat het vacuüm vast komt te zitten op treden, ladders en hoeken. Het wordt voorgemonteerd geleverd, dus wanneer het bij u aankomt, is het allemaal klaar voor uw zwembad.

Wat we leuk vinden

AG-schijf

Dit wordt geleverd met een AG-schijf die de machine helpt om moeiteloos langs de bodem van uw zwembad te glijden. Maar het gaat ook de zijkanten en rond trappen op om ervoor te zorgen dat het grootste deel van het zwembad overdekt en schoon is.

Regelt automatisch de waterstroom

De automatische regeling van de waterstroom verbetert de prestaties, zodat het zo goed mogelijk werkt. Dankzij de Flowkeeper Valve en de Insta-Skim Compact flow control valve werkt het om de waterinlaat te bewaken.

Stille werking

Nooit meer de buren vervelen met een luidruchtige zwembadstofzuiger! Dit werkt heel stil wat de fijne en gemakkelijke ervaring van het reinigen van uw zwembad met deze stofzuiger compleet maakt.

Wat we niet leuk vinden

Niet voor bepaalde zwembaden

De fabrikant raadt niet aan om dit te gebruiken voor Intex of soft-sided zwembaden, dus houd daar rekening mee voor het geval dat klinkt als uw bovengrondse zwembad.

Stopt, Start

Dit kan vaak stoppen en beginnen, waardoor u een onderbroken reinigingservaring krijgt. Of het nu wordt uitgeschakeld of zich alleen op één specifiek gebied richt, het kan vervelend zijn. Klanten zeggen echter nog steeds dat wanneer het beweegt, het geweldig werk levert.

Productspecificaties

Type Zuigzijde
Type vuil Los vuil en puin
Gewicht 15 pond
Gebruik Bovengronds tot 6 voet diep (niet zachtzijdig of Intex)
Garantie Een jaar

9. Intex Auto Pool Cleaner |

Beste bovengrondse zwembadvacuüm voor Intex-zwembaden

Productafbeelding van de Intex Recreation Corp 28001E Intex Auto Pool Cleaner, 1 Pack, Grijs

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Target

Voor Intex zwembaden is deze reiniger een geweldige vacuümoptie. Dit is geschikt voor alle Intex bovengrondse zwembaden met een 1,5-inch slangfitting.

Het reinigt en stofzuigt automatisch de hele zwembadvloer, waardoor u heel weinig werk hoeft te doen.

Het wordt geleverd met een 24-voets slang die u eenvoudig aan uw inlaatconnectoren kunt bevestigen.

Zorg ervoor dat u dit gebruikt met een filterpomp met een debiet van 1.600-3.500 GPH.

Waarschuwing

Gebruik dit niet op ondergrondse zwembaden. Het is niet voor hen ontworpen.

Wat we leuk vinden

Automatische reiniger

Als automatische reiniger neemt dit de stress weg bij het schoonmaken van uw zwembadvloer! Zet dit aan, leun achterover, ontspan met een ijsthee en een goed boek en laat de stofzuiger het harde werk voor je doen.

Slimme besturing

Dit keert automatisch de richting om wanneer dat nodig is om ervoor te zorgen dat de hele zwembadvloer schoon is. Het zal zijn best doen om gemiste plekken te voorkomen.

Budgetvriendelijk

Voor een automatische stofzuiger is dit behoorlijk budgetvriendelijk. Klanten denken dat het de prijs waard is die u ervoor betaalt, vooral omdat het slechts ongeveer een uur duurt om het Intex-zwembad van gemiddelde grootte schoon te maken.

Wat we niet leuk vinden

Zandfilter

Dit wordt geleverd met een zandfilter, wat een beetje vervelend kan zijn. Als u niet het juiste soort zand gebruikt, kan het zand in de motor komen en het vacuüm vernietigen. De tandwielen doen het niet geweldig om het buiten te houden, maar klanten hebben manieren gevonden om dit te omzeilen. U kunt bijvoorbeeld vaseline op de tandwielen proberen en uw product zou geweldig moeten werken!

Blaast puin rond

Wanneer de vuilhouder vol raakt, in plaats van alleen de zuigkracht te minimaliseren, begint het eigenlijk puin rond het zwembad te blazen. Dit kan erg frustrerend zijn als je het net een tijdje hebt laten lopen en het goed aan het schoonmaken was. Nu is het je zwembad weer aan het vervuilen.

Productspecificaties

Type Robot
Type vuil Los vuil en puin
Gewicht 15,3 pond
Gebruik Intex zwembaden, alleen bovengronds
Garantie Een jaar

10. Polaris Vac-Sweep Drukzijde Vacuüm

Beste drukzijde bovengronds zwembadvacuüm

Productafbeelding van de Polaris Vac-Sweep 65 6-130-00 Pressure Side Automatic Pool Cleaner voor bovengrondse vinylzwembaden

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Als u op zoek bent naar een drukstofzuiger voor uw bovengrondse zwembad, dan is dit een populaire en goed ontvangen optie. Het is specifiek voor vinyl- en glasvezelzwembaden tot vijf voet diep, dus controleer uw zwembad voordat u koopt.

Het is heel eenvoudig om deze stofzuiger in slechts een paar minuten te installeren. Het is operationeel voordat je het weet, met behulp van de druk van schoon water om je zwembad te stofzuigen. Hierdoor blijft zowel het filter als de skimmer vrij om vuil in het water op te ruimen.

Wat we leuk vinden

Gepatenteerde Jet Sweep

Dit unieke veegsysteem blaast water tegen de zwembadwanden om vuil los te maken. Dit werkt op moeilijk bereikbare plaatsen om ervoor te zorgen dat uw zwembad diep wordt schoongemaakt. Vervolgens veegt het losgemaakte vuil in de filterzak die u later kunt opruimen.

Unieke filterzak

Over de filterzak gesproken, het werkt op een unieke manier. Wanneer grotere items, zoals twijgen en kiezels, worden opgezogen, verwijdert de filterzak ze voordat ze je pomp bereiken. Over het algemeen verlengt dit de levensduur van uw filtratiesysteem, wat een grote bonus is voor vacuüms aan de drukzijde.

Automatische bediening

Dit werkt automatisch, waardoor u zeer minimaal werk te doen hebt. Zoals we al zeggen, het is eenvoudig te installeren in seconden, zodat u kan het aan de praat krijgen voordat je vertrekt om andere belangrijke klusjes te doen. Of chillen. Laten we eerlijk zijn – het is altijd een goed moment om te relaxen.

Wat we niet leuk vinden

Tangle Problemen

We raden niet aan om dit volledig onbeheerd achter te laten, omdat het in de knoop kan raken. Klanten kwamen terug om te ontdekken dat het in zichzelf was opgekruld en zijn werk niet deed. Maar als het ontward en rennend is, werkt het geweldig!

Willekeurige bewegingen

Veel klanten zeiden dat dit ding willekeurig bewoog. Soms draaide het gewoon in cirkels, andere keren deed het gewoon de helft van het zwembad. En andere keren werkte het alleen omgekeerd. Houd er rekening mee dat het van tijd tot tijd zijn eigen ding kan doen.

Productspecificaties

Type Drukzijde
Type vuil Allerlei brokstukken
Gewicht 13,94 pond
Gebruik Bovengronds voor vinyl en glasvezel tot vijf voet diep
Garantie Reinigingskop twee jaar, poortklep vijf jaar

Productvergelijkingstabel

Product Best Type Type vuil Gewicht Gebruik
Dolphin E10 Zwembadreiniger Robot Robot Algemeen vuil & puin 13,8 pond Bovengronds tot 30 voet
Pool Blaster Max Draadloze Reiniger Zand Batterij Bladeren, eikels, twijgen, vuil & zand 5,5 pond In-ground & bovengronds
Pool Blaster Catfish Ultra Cleaner Bladeren Batterij Bladeren, eikels, twijgen, vuil & zand 7 pond In-ground & bovengronds
Intex oplaadbare handheld vac Oplaadbaar Batterij Los vuil & puin 7,09 pond PureSpas & bovengronds
Dolphin Sigma Zwembadreiniger Algen Robot Puin, algen & bacteriën 35 pond Boven- & in de grond, tot 50 voet
PoolSupplyTown Pool Spa Jet Vac Handheld Handheld Vuil, zand, kiezels, speelgoed, bladeren 12 oz Bovengronds, spa’s, watervallen, vijvers
Hydrotools Zwembad & Spa Venturi Vac Budgetkeuze Handheld Los vuil & puin 1,2 pond Bovengrondse kinderzwembaden
Zodiac Ranger Zuigzijde Cleaner Zuigzijde Zuigzijde Los vuil & puin 15 pond Bovengronds tot 6 voet
Intex Auto Zwembadreiniger Intex Zwembaden Robot Los vuil & puin 15,3 pond Intex zwembaden, bovengronds
Polaris Vac-Sweep Drukzijde Vac Drukzijde Drukzijde Allerlei brokstukken 13,94 pond Bovengronds (vinyl); glasvezel

Soorten bovengrondse zwembadstofzuiger

Bij het winkelen voor een bovengrondse zwembadstofzuiger, zult u een paar verschillende soorten opmerken. We zullen de belangrijkste verschillen, voor- en nadelen van elk doornemen.

Batterij

Zwembadstofzuigers op batterijen werken op oplaadbare batterijen. Deze zijn meestal draagbaarder omdat je geen lange snoeren of draden hebt om je in de knoop te raken terwijl je schoonmaakt.

Pros

 • Draagbaarder en gebruiksvriendelijker.
 • Ze zijn er in verschillende prijzen.
 • Ze kunnen een veelzijdig scala aan klussen aan.

Tegens

 • De levensduur van de batterij is meestal tussen de 30 en 60 minuten, wat niet altijd genoeg is om het hele zwembad schoon te maken.
 • Oplaadtijden kunnen enkele uren duren.

Robot

Robotische zwembadstofzuigers reinigen het zwembad voor u. Het duurt een paar uur om schoon te maken, zodat wanneer u terugkomt, het zwembad kristalhelder is en klaar om te worden gebruikt.

Pros

 • Veel opties op de markt.
 • Ze besparen u tijd omdat u iets anders kunt doen terwijl het schoonmaakt.
 • Ze zijn compact.
 • Ze zijn meestal niet afhankelijk van pompen of filters.

Tegens

 • Ze zijn erg duur.
 • Ze werken niet goed voor vreemd of uniek gevormde zwembaden.
 • Ze kunnen plekken missen.

Zuigzijde

Zuigstofzuigers hechten zich aan de zuigzijde van uw filterpomp en legen het vuil in het filter. Ze bewegen rond de bodem van het zwembad in vrij willekeurige bewegingen. Ze zijn niet de grootste, maar ze zijn behoorlijk budgetvriendelijk.

Pros

 • Goed voor swinkelcentrum zwembaden.
 • Ze zijn er in verschillende prijzen.
 • Het doet het werk voor je; geen handmatig werk vereist.

Tegens

 • Ze bewegen willekeurig, zodat ze plekken kunnen missen.
 • Ze veroorzaken slijtage aan het filter van uw zwembad.

Drukzijde

Deze stofzuigers gebruiken druk van de inlaat van het zwembad om water aan te zuigen en rond het zwembad te bewegen. Het zuigt vervolgens het vuil, de bladeren, het haar en het vuil in het filtratiesysteem van uw zwembad dat u uit de filtermand kunt verwijderen.

Pros

 • Ze hebben een goede dekking, dus ze werken goed voor grote zwembaden.
 • Ze kunnen gemakkelijk groot puin vangen.
 • Veel opties kunnen de bodem en zijkanten van zwembaden reinigen.

Tegens

 • U moet een boosterpomp apart kopen, wat de kosten kan verhogen.
 • Ze zijn niet ideaal voor klein puin.
 • Ze zijn duur.

Hoe te kiezen (koopgids)

Voordat u het beste van het beste gaat kiezen, moet u enkele belangrijke details overwegen. Wat het beste is voor iemand anders, is misschien niet het beste voor jou. Hier zijn de belangrijkste criteria die u moet bekijken voordat u koopt.

Type

Denk natuurlijk aan het type. Kijk naar de voor- en nadelen van de belangrijkste typen: batterijgevoed, robotachtig, zuigzijde en drukzijde. Sommige zijn budgetvriendelijker dan andere, terwijl sommige het beter doen.

Type vuil

U moet ook overwegen welk type vuil het vacuüm verzamelt. Is het groot of klein puin? Beide? Zal het in staat zijn om het specifieke type vuil aan te kunnen dat uw zwembad het vaakst vertroebelt?

Gewicht

Het gewicht is cruciaal, vooral voor handheld of handmatige zwembadstofzuigers. Omdat je het gaat vasthouden terwijl het reinigt, moet je ervoor zorgen dat je het aankunt. Gewicht is belangrijk, zelfs voor de robotachtige, omdat je ze ook van plaats naar plaats moet manoeuvreren.

Gebruik

We weten dat al onze opties werken op bovengrondse zwembaden. Maar werken ze op andere waterlichamen, zoals vijvers of fonteinen die u misschien wilt schoonmaken?

Controleer ook het type materiaal waarop ze werken, zoals vinyl of glasvezel.

Last but not least, controleer de diepte van het zwembad die ze aankunnen om er zeker van te zijn dat het werkt op uw diepe of ondiepe zwembad.

Garantie

Omdat bovengrondse zwembadstofzuigers behoorlijk prijzig kunnen zijn, moet u altijd naar de garantie kijken om er zeker van te zijn dat u gedekt bent voor het geval er iets misgaat.

Begroting

Last but not least, overweeg uw budget. Zwembadstofzuigers kunnen variëren van erg goedkoop tot super duur, dus kies uw gewenste budget en houd u eraan. U vindt iets in uw prijsklasse dat uw zwembad goed zal reinigen.

Hoe vaak moet ik mijn zwembad stofzuigen?

U moet ernaar streven om uw zwembad één keer per week te stofzuigen of wanneer u er vuil en puin in opmerkt.

Veelgestelde vragen

Hoe houd ik mijn bovengrondse zwembad schoon?

Er zijn verschillende manieren om uw bovengrondse zwembad schoon te houden, waaronder het bewaken van de pH-waarden, het bijvullen van de chloorniveaus en het schoonmaken van het filter.

Hoe lang gaan bovengrondse zwembaden mee?

Gemiddeld gaat een bovengronds zwembad twee tot zes jaar mee voordat het aan vervanging toe is. U kunt deze levensduur verlengen als u de voering beschermt tegen extreme weersomstandigheden en een onderhoudsregime volgt.

Hoe sluit je een stofzuiger aan op een bovengronds zwembad?

De beste manier om een stofzuiger aan te sluiten op een bovengronds zwembad is om ervoor te zorgen dat er voldoende slang is om het zwembad te bereiken. Sluit de slang aan op de adapterpoorten, dompel het vacuüm onder in het water en schakel het in.

Hoe vaak moet u het water verversen in een bovengronds zwembad?

U moet het water in uw bovengrondse zwembad minstens één keer per jaar verversen. De frequentie is afhankelijk van hoeveel het zwembad went en hoe goed je de poep onderhoudtl en filters.

Kun je een bovengronds zwembad het hele jaar door laten staan?

U kunt een bovengronds zwembad het hele jaar door laten staan. Het kan meer gedoe zijn om het zwembad te legen en te demonteren dan het te laten staan en te beschermen met een afdekking.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents