Beste luchtreinigers voor huisdieren van 2023

We houden allemaal van onze huisdieren, maar bepaalde delen van het ouderschap van huisdieren zouden we met minder kunnen doen, bijvoorbeeld onaangename geuren en overtollig haar. Of je nu een oude vriend hebt die moeite heeft om zijn gassen binnen te houden of een kat die graag de kattenbak opraapt – je kunt een luchtreiniger gebruiken.

Niet alleen zullen de beste luchtreinigers voor huisdieren geuren verminderen, maar ze zullen ook overtollig haar verwijderen. Dit kan een comfortabelere leefruimte creƫren voor de menselijke leden van het gezin. Als iemand in het huishouden te maken heeft met allergische symptomen, is een luchtreiniger een must-have.

We hebben uren besteed aan het onderzoeken en analyseren van producten om u te helpen de beste luchtreiniger voor uw huisdiervriendelijke huis te vinden. We bestudeerden deskundig advies, echte klantrecensies en pasten persoonlijke ervaring toe om onze lijst met zeven superluchtreinigers te maken.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Medify MA-50 luchtreiniger met H13 True HEPA-filter met UV | 1100 sq ft Dekking | voor Wildfire Smoke, Dust, Odors, Pollen, Pet Dander | Stille 99,9% verwijdering tot 0,1 micron | Wit, 1-pack
Het beste voor mensen met huisdierallergieƫn
Medify MA-50 HEPA Filter
 • Filter van medische kwaliteit
 • Reinigt grote kamers
 • Kinderslot functies
Prijs controleren
Productafbeelding van de BISSELL MYair-luchtreiniger met hoge efficiƫntie en koolstoffilter voor kleine kamer en huis, stille luchtreiniger voor allergenen, huisdieren, stof, huidschilfers, pollen, rook, haar, geuren, timer, 2780A
Beste budgetkeuze
Bissell MyAir Persoonlijke Luchtreiniger
 • Goed voor het delen van bedden huisdieren
 • Uitstekende slaapstand
 • Eenvoudig onderhoud
Prijs controleren
Productafbeelding van de Winix Air Cleaner met PlasmaWave-technologie (C545)
Beste met echte HEPA-filter
Winix Luchtreiniger
 • Bedoeld voor huisdieren
 • Uitstekend geschikt voor grote oppervlakken
 • Monitor de luchtkwaliteit
Prijs controleren
Productafbeelding van de Winix AM80 True HEPA-luchtreiniger met wasbaar geavanceerd geurcontrole (AOC) koolstoffilter, 360sq ft kamercapaciteit, donkergrijs, groot
Het beste voor middelgrote kamers
Winix AM80 Echte HEPA
 • Geurverwijderaar
 • Echt HEPA-filter
 • Vier ventilatorsnelheden
Prijs controleren
Productafbeelding van de Coway Airmega 400 True HEPA-luchtreiniger met slimme technologie, covers, 1.560 vierkante voet, wit
Het beste voor grote gebieden
Coway Airmega 400 Luchtreiniger
 • Geweldige dekking
 • Monitoring van de luchtkwaliteit
 • Dubbele zuigkracht
Prijs controleren
Productafbeelding van de Hamilton Beach TrueAir-luchtreiniger met permanent HEPA-filter voor thuis of op kantoor en voor allergieƫn en huisdieren, fluisterstil, 3 filtratiestappen, 140 vierkante voet, wit met grijs
Beste met permanent HEPA-filter
Hamilton Beach TrueAir luchtreiniger
 • Eenvoudig onderhoud
 • Twee koolstoffilters
 • Inschikkelijk
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Waarom u een luchtreiniger voor huisdieren nodig hebt
 • Waar u op moet letten (koopgids)
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

We hebben de bovenstaande punten overwogen bij het zoeken naar de items op onze lijst. Vervolgens hebben we echte klantbeoordelingen van eigenaren van gezelschapsdieren onderzocht om te zien hoe de eenheden tegenover de taak stonden. Met wat extra nuttige input van ons deskundige team hebben we de beste luchtreinigers voor huisdieren gevonden.

1. Medify MA-50 H13 HEPA-filter

Het beste voor mensen met huisdierallergieƫn

Productafbeelding van de Medify MA-50 luchtreiniger met H13 True HEPA-filter met UV | 1100 sq ft Dekking | voor Wildfire Smoke, Dust, Odors, Pollen, Pet Dander | Stille 99,9% verwijdering tot 0,1 micron | Wit, 1-pack

Prijs controleren

Voor gezinnen met huisdierallergieƫn kan de Medify MA-50 luchtreiniger helpen.

Uitgerust met een drietraps filtratiesysteem, zal deze luchtreiniger alles vangen, van grote deeltjes stuifmeel tot fijn haar. Het hoogwaardige HEPA-filter, dat nog hoger is gerangschikt dan het True HEPA-filter, verwijdert zelfs de kleinste deeltjes die niezen of hoesten van u veroorzaken.

De MA-50 heeft ook een paar geweldige functies te bieden. Het komt with dimbaar controlelampje.

Wat we leuk vinden

Superefficiƫnt filter van medische kwaliteit

We houden allemaal onvoorwaardelijk van onze huisdieren, maar helaas komen allergieƫn voor. Als je je extra snuffelig of jeukend voelt, kan je huisdier verharen. Huidschilfers van huisdieren kunnen ook een onaangename reactie veroorzaken.

Het hoogwaardigeRe True HEPA-filter in deze luchtreiniger is geclassificeerd als een H13. Dit is een van de meest efficiƫnte HEPA-filters die beschikbaar zijn. Het vangt rook, huidschilfers van huisdieren, haar en fijn haar op. Beter nog, het zal bacteriƫn en virussen uit je lucht verwijderen.

Elimineert vieze huisdiergeuren

Als de kattenbak van uw kitten een stinkende storm veroorzaakt, zal deze luchtreiniger te hulp schieten. Plaats het in dezelfde kamer, of de volgende, als de doos en stel het in op de automatische modus. De luchtreiniger bewaakt de luchtkwaliteit en past de snelheid van de ventilator dienovereenkomstig aan.

Reinigt grote kamers tot 550 vierkante voet

In ongeveer 15 minuten reinigt deze luchtreiniger een kamer van maximaal 550 vierkante voet. Het duurt slechts een half uur om de lucht van een kamer van 1.100 vierkante voet te reinigen. Wat een efficiƫnte manier om van de stank af te komen!

Child-Lock Kenmerken

Dit apparaat is veilig, zelfs met peuters thuis vanwege de veiligheidsfuncties voor kinderslots.

Wat we niet leuk vinden

Duur filter

Als het gaat om het vervangen van het filter, houd er dan rekening mee dat het een dure vervanging is. We denken echter dat het de moeite waard is, dankzij het feit dat het van medische kwaliteit is.

Niveau vier ventilator is luid

Als u wilt genieten van de maximale ventilatormodus, wilt u misschien uw oren bedekken. Klanten vinden het extreem luid en je kunt het misschien vanuit elke kamer in huis horen. Gelukkig zijn de andere drie geluidsniveaus subtieler.

Unit trilt of rammelt

Sommige klanten vonden dat het apparaat een trillend of ratelend geluid maakt op sommige van de hogere snelheden. Hoewel dit misschien niet meteen gebeurt, merk je het misschien na een paar maanden. Geen dealbreaker maar wel een beetje vervelend.

Productspecificaties

Filtratiefasen Drie-in-Ć©Ć©n filter
Permanent Filter Nee
Ventilatorsnelheden Vier
Kamercirculatie per uur Beslaat vier keer per uur 550 vierkante voet
Aanbevolen kamerdekking 1.100 vierkante voet

2. Bissell MyAir persoonlijke luchtreiniger

Beste budgetkeuze

Productafbeelding van de BISSELL MYair-luchtreiniger met hoge efficiƫntie en koolstoffilter voor kleine kamer en huis, stille luchtreiniger voor allergenen, huisdieren, stof, huidschilfers, pollen, rook, haar, geuren, timer, 2780A

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op BestBuy
Zicht op Bissell

Bissell is een toonaangevend merk als het gaat om stofzuigers, tapijtreinigers en formules voor rommel voor huisdieren – en nu kunnen we luchtreinigers aan de lijst toevoegen.

De budgetvriendelijke MyAir luchtreiniger is een compacte unit die perfect op elk nachtkastje of bureau past. Het maakt gebruik van een drietraps filtratiesysteem dat huidschilfers, haren en onaangename geuren van huisdieren effectief opvangt.

Omdat het een kleine luchtreiniger is, wordt het aanbevolen om te worden gebruikt in kleinere kamers van maximaal 100 vierkante voet.

Wat we leuk vinden

Geschikt voor beddendelen Huisdieren

Wie houdt er niet van om ’s nachts tegen zijn beste knop te kruipen? Wil je genieten van een knuffel zonder te maken te hebben met harige lucht? Voel je vrij om de luchtreiniger in de slaapkamer te laten draaien tijdens de nacht en dag!

Uitstekende slaapstand

In de slaapstand werkt de MyAir-luchtreiniger op een fluisterstil niveau. Het beschikt over een nachtlampje dat u kunt uitschakelen als u liever in het donker slaapt. Dit in tegenstelling tot andere eenheden met gedimde nachtlampjes die sommige gebruikers kunnen storen.

Eenvoudig filteronderhoud

Het drie-in-Ć©Ć©n filter is supereenvoudig te vervangen, omdat er maar Ć©Ć©n is om je zorgen over te maken. U hoeft de vervangingstijd niet te raden; het apparaat zal u op de hoogte stellen wanneer dit nodig is. Het is ook gemakkelijk te verwijderen.

Geuren zullen verdwenen zijn

Als u worstelt met onaangename geuren veroorzaakt door uw huisdieren, zal deze luchtreiniger het probleem oplossen. Het is uitgerust met een actief koolfilter dat elke geur in de kamer absorbeert.

Compact ontwerp past in de meeste kamers

De kleine eenheid is slechts 8 inch in diameter en 12 inch hoog. Het is de perfecte maat voor nachtkastjes, aanrechtbladen, bureaus en in kinderdagverblijven of kinderkamers.

Je kunt het ook meenemen als je op reis bent, want het past gemakkelijk in een koffer. Dan kunt u ook genieten van gezuiverde lucht wanneer u niet thuis bent.

Wat we niet leuk vinden

Geen gemiddelde ventilatorsnelheid

Hoewel we dol zijn op de compacte MyAir-luchtreiniger, zouden we willen dat er een gemiddelde ventilatorsnelheid was. Nu kunt u kiezen tussen laag of hoog, wat welkom is. Maar we zouden het zeer op prijs stellen als er iets tussendoor zit.

Geen echt HEPA-filter

Als u een echt HEPA-filter voor kleine deeltjes en allergenen wilt, kunt u een andere optie overwegen. Dit omvat geen echt HEPA-filter en is ook niet effectief in het opvangen van kleine deeltjes zoals stof.

Productspecificaties

Filtratiefasen Drie-in-Ć©Ć©n filter
Permanent Filter Nee
Ventilatorsnelheden Twee
Kamercirculatie per uur Niet gespecificeerd
Aanbevolen kamerdekking 100 vierkante voet


3. Winix C545 Luchtreiniger

Beste met echte HEPA-filter

Productafbeelding van de Winix Air Cleaner met PlasmaWave-technologie (C545)

Prijs controleren

De Winix C545 is gemaakt om veelvoorkomende problemen met huisdieren aan te pakken, zoals geuren, huidschilfers en haar. Het is uitgerust met een True HEPA-filter en een wasbaar geavanceerd geurbeheersingsfilter.

Als een van je grootste problemen het afstoten van haar is, zal dit een aanzienlijk verschil maken. Terwijl lucht wordt aangezogen, zal het voorfilter groot haar opvangen. Ondertussen zorgt het HEPA-filter voor de kleinste strengen.

Wat we leuk vinden

PlasmaWave-technologie

PlasmaWave-technologie zal geuren, chemische dampen en allergenen uit elkaar halen voordat ze een kans hebben om u schade toe te brengen. Bovendien is het veilig te gebruiken en produceert het geen ozon.

Bedoeld voor huisdieren

Wat deze luchtreiniger onderscheidt van anderen, is dat hij is gemaakt voor gezinnen met huisdieren. Het verwijdert huidschilfers van huisdieren, fijne haarlokken, slechte geuren en meer.

Uitstekend geschikt voor grote gebieden

Deze luchtreiniger kan de lucht van een kamer van maximaal 300 vierkante voet filteren. Hoewel het apparaat vrij groot is, ziet het er nog steeds strak en modern uit en kan het subtiel in een hoek of naast de bank staan.

Elimineert verontreinigende stoffen op moleculair niveau

PlasmaWave-technologie breekt moleculen zoals geuren en allergenen uit elkaar. Omdat het de deeltjes op moleculair niveau aanvalt, worden ze veel sneller uit elkaar gehaald en door het filter geabsorbeerd.

Bewaak de luchtkwaliteit

Weet altijd hoe vervuild of onvervuild je binnenlucht is. De luchtreiniger bewaakt de lucht en waarschuwt u via het kleurveranderende licht op het display.

Wat we niet leuk vinden

Hoge instellingen zijn luidruchtig

Een paar gebruikers zeiden dat de hoge instellingen vrij luidruchtig waren. Die instellingen zijn echter meestal niet nodig als je in de kamer bent, dus het is geen enorme ergernis.

Vervangende filters zijn duur

Het vervangen van de filters op dit apparaat is duur. Bovendien zijn de filters moeilijk te vinden. U moet ze precies geschikt maken voor dit model, omdat andere Winix-filters niet passen.

Wi-Fi-compatibiliteit is nutteloos

Dit toestel is geschikt voor Wi-Fi en kan verbinding maken met de Winix-app. Maar gebruikers vinden het helemaal niet nuttig. Het kan uren duren om op te zetten; zelfs dan is het het gedoe niet waard.

Productspecificaties

Filtratiefasen Viertraps
Permanent Filter Wasbaar voorfilter en wasbaar Advanced Odor Control koolstoffilter
Ventilatorsnelheden Niet gespecificeerd
Kamercirculatie per uur Niet gespecificeerd
Aanbevolen kamerdekking 360 vierkante voet

4. Winix AM80 True HEPA luchtreiniger

Het beste voor middelgrote kamers

Productafbeelding van de Winix AM80 True HEPA-luchtreiniger met wasbaar geavanceerd geurcontrole (AOC) koolstoffilter, 360sq ft kamercapaciteit, donkergrijs, groot

Bekijk op Amazon
Bekijk op BestBuy
Bekijk op Wayfair

Als u een unit nodig heeft voor middelgrote kamers, is deze luchtreiniger geschikt voor u. Het wordt geleverd met vier ventilatorsnelheden, verschillende modi en slimme sensoren.

Het is geschikt voor kamers tot 360 vierkante voet en is bijna stil in de gemiddelde, lage en slaapmodus.

De AM80 is verder uitgerust met een viertraps filtratiesysteem. Deze bestaat uit een voorfilter, carbon, True HEPA filter en PlasmaWave technologie.

Wat we leuk vinden

Huisdier Geur Eliminator

Als jee gefrustreerd raken met de huisdiergeur die in uw huis lijkt te blijven hangen, dit zal helpen. Het viertraps filtratiesysteem omvat een mesh-voorfilter en een actief koolfilter dat slechte geuren en VOC’s absorbeert.

Als dat nog niet genoeg is, zal de PlasmaWave geuren op moleculair niveau afbreken en vernietigen voordat ze zich vestigen. Het doet hetzelfde met virussen, bacteriƫn en allergenen. Winix beweert dat het geen ozon zal produceren, zodat je het met een gerust hart kunt gebruiken.

Echt HEPA-filter

Het True HEPA-filter verwijdert effectief tot 99,97 procent van de verontreinigende stoffen in de lucht. Dit omvat huisstofmijt, pollen, huidschilfers van huisdieren en allergenen met een kleine grootte van 0,3 micron. Het zal ook andere schadelijke verontreinigende stoffen opvangen, zoals schimmelsporen en organische chemicaliƫn.

Vier ventilatorsnelheden

U kunt kiezen uit vier ventilatorsnelheden die passen bij de kamer en de luchtkwaliteit. De hoge en turbo-instellingen zijn superefficiƫnt en zullen in ƩƩn keer grote hoeveelheden lucht aanzuigen.

Verschillende modi, waaronder slaapstand en auto

Indien nodig kunt u de luchtreiniger instellen op specifieke modi die passen bij de kamer en het tijdstip van de dag. Een automatische modus maakt gebruik van slimme sensoren om de luchtkwaliteit te bewaken en de ventilator dienovereenkomstig in te stellen.

De slaapmodus is uitstekend voor late nachten. Terwijl je slaapt, is het bijna stil en bereikt het slechts 27 decibel. Er zijn ook geen vervelende lichten die je slaap kunnen verstoren.

Wat we niet leuk vinden

Vervangende filters zijn duur

Helaas, wanneer het tijd is voor een filtervervanging, kunt u een schok krijgen. De vervangingen zijn behoorlijk duur, wat ook verschillende klanten afschrikt.

Luchtkwaliteitssensor is niet altijd nauwkeurig

Hoewel de automatische modus handig is, kan de sensor raken of missen. Klanten vonden dat dit apparaat de luchtkwaliteit niet altijd nauwkeurig beoordeelde. Op zijn beurt koos het niet altijd de beste instelling voor de ventilatorsnelheid om de lucht effectief te reinigen.

Productspecificaties

Filtratiefasen Viertraps
Permanent Filter Nee
Ventilatorsnelheden Vier
Kamercirculatie per uur Niet gespecificeerd
Aanbevolen kamerdekking 360 vierkante voet

5. Levoit True HEPA Energy Star luchtreiniger

Beste milieuvriendelijke luchtreiniger

Productafbeelding van de LEVOIT-luchtreinigers voor thuis grote kamer, H13 True HEPA-filter en 3-traps filtratiereiniger verwijder 99,97% huisdierallergieƫn, stof, rook, geur, pollen voor slaapkamer, slimme sensor, Energy Star, LV-PUR131

Prijs controleren

Met slechts 40 watt is deze luchtreiniger Energy Star gecertificeerd. Dit betekent dat u kunt besparen op uw rekeningen en milieuvriendelijker kunt zijn terwijl u thuis schone lucht inademt.

De PUR131 heeft een drietraps filtratiesysteem met een koolstoffilter en True HEPA. Het zal snel onaangename huisdiergeuren, huidschilfers, haar, allergenen, schimmels en andere verontreinigende stoffen verwijderen.

Deze luchtreiniger is het meest geschikt voor middelgrote tot grote ruimtes tot 360 vierkante voet.

Wat we leuk vinden

Effectieve eenheid met echt HEPA-filter

Deze luchtreiniger kan een kamer van maximaal 360 vierkante voet 4,5 keer per uur reinigen. Zelfs als je een harige hond hebt die verhaart, zal de huidschilfers niet lang blijven hangen.

De drietrapsfiltratie omvat een voorfilter, honingraatactieve kool en een True HEPA-filter.

Het voorfilter vangt grotere deeltjes op zoals haar, stof en pollen. Het True HEPA-filter zorgt daarentegen voor kleine verontreinigende stoffen. Het actieve koolfilter absorbeert snel slechte geuren zoals rook, kattenbakvulling en andere geuren.

U kunt een timer instellen

U kunt de timer zo instellen dat het apparaat na een bepaalde tijd wordt uitgeschakeld. Kies ergens tussen Ć©Ć©n en 12 uur. Dit is een uitstekende manier om wat extra energie te besparen.

Filtervervangingsindicator

De slimme filtervervangingssensor berekent de luchtkwaliteit, ventilatorsnelheid en looptijd om te bepalen wanneer een wijziging nodig is. Het zal u dan op het displaypaneel waarschuwen wanneer het tijd is om het filter te vervangen. Deze functie is gunstig omdat het ervoor zorgt dat de luchtreiniger te allen tijde werkt.

Optionele LED-verlichting

Voor nachtelijk gebruik kan het hebben van felle LED-verlichting voor veel mensen een aanzienlijke last zijn. De PUR131 maakt het echter mogelijk om het licht aan of uit te zetten zoals je wilt.

Wat we niet leuk vinden

Brommen op hoge snelheid

Helaas heeft deze luchtreiniger de neiging om een hummi te makenng geluid dat vervelend kan zijn bij hoge snelheid.

Niet de meest duurzame

Veel klanten ontdekten dat hun luchtreiniger tussen zes maanden en een jaar niet meer werkte. Levoit biedt een garantie van Ć©Ć©n jaar, maar een garantie dekt u niet voor eenheden die net na het jaar breken. Als u iets langer dan 1-2 jaar wilt, wilt u misschien een andere optie overwegen.

Houd er rekening mee dat u via Amazon een 3-jarig beschermingsplan kunt toevoegen, wat klanten gemoedsrust geeft.

Automatische modus detecteert niet altijd slechte lucht

We willen dat de automatische modus slechte lucht detecteert en dienovereenkomstig aanpast. Dit apparaat concludeert echter vaak dat de luchtkwaliteit erg goed is, zelfs als klanten weten dat het slecht is.

Productspecificaties

Filtratiefasen Drietraps
Permanent Filter Nee
Ventilatorsnelheden Drie
Kamercirculatie per uur 4.5
Aanbevolen kamerdekking 360 vierkante voet

6. Coway Airmega 400 Luchtreiniger

Het beste voor grote gebieden

Productafbeelding van de Coway Airmega 400 True HEPA-luchtreiniger met slimme technologie, covers, 1.560 vierkante voet, wit

Bekijk op Amazon
Bekijk op HomeDepot

Als u een luchtreiniger nodig heeft voor een groter gebied, past dit bij u. De Coway Airmega beslaat maar liefst 1.560 vierkante voet en reinigt de lucht twee keer per uur.

De luchtreiniger is uitgerust met een Max2-filter dat actieve kool en True HEPA-filters combineert. Het verwijdert effectief luchtverontreinigende stoffen en geuren.

Het is verrassend slank en niet zo omslachtig als vergelijkbare eenheden. Bovendien heeft het een krachtige dubbele zuigkracht om de lucht efficiƫnter te reinigen.

Wat we leuk vinden

Verbazingwekkende dekking van 1.560 vierkante voet

Dit is de perfecte aanvulling als je in een appartement woont of een grote leefruimte hebt. De brede dekking zal huidschilfers van huisdieren, slechte geuren en haar effectief verwijderen.

Monitoring van de luchtkwaliteit

Blijf op de hoogte van de kwaliteit van uw binnenlucht. Het bewaakt de lucht via verschillende sensoren en waarschuwt u vervolgens via de LED-ring aan de voorkant van het apparaat. Bovendien past de luchtreiniger in de automatische modus automatisch de ventilatorsnelheid aan om de potentiƫle verontreinigende stoffen in uw lucht op te vangen.

Dubbele zuigkracht zuigt lucht van twee kanten naar binnen

In tegenstelling tot andere luchtreinigers die alleen lucht van voren naar binnen trekken, zal deze lucht van twee kanten naar binnen trekken. Het laat dan effectief schone lucht uit de bovenkant.

Filter indicatielampje inbegrepen

Wanneer het tijd is om het filter te vervangen, gaat er een lampje op het display branden om u hiervan op de hoogte te stellen. De levensduur van het filter wordt berekend op basis van hoeveel lucht het verwerkt.

Wasbaar voorfilter

Het voorfilter vangt alle grote deeltjes stof, pollen en haar op. Het is gemakkelijk te verzorgen en kan worden gewassen wanneer dat nodig is. Zorg ervoor dat het helemaal droog is wanneer het er weer in wordt gedaan.

Wat we niet leuk vinden

Merkbaar geluidsniveau

Deze luchtreiniger is vrij luid; zelfs in de slaapstand maakt het nog steeds een merkbaar geluid. Het kan te wijten zijn aan de grootte en sterke dubbele zuigkracht.

Slecht ontworpen mobiele app

Hoewel het geluid dat dit een slimme luchtreiniger is verleidelijk kan zijn, moet u er rekening mee houden dat de app niet gebruiksvriendelijk is. Er zijn veel fouten; het is traag in gebruik en niet compatibel met de machine.

Heldere LED-verlichting

Als je dit ’s nachts in je kamer wilt hebben, kan het je storen. Je kunt de lichten niet uitdoen en ze zijn erg helder.

Productspecificaties

Filtratiefasen Twee-in-Ć©Ć©n filter en voorfilter
Permanent Filter Wasbaar voorfilter
Ventilatorsnelheden Vier
Kamercirculatie per uur 2
Aanbevolen kamerdekking 1.560 vierkante voet

7. Hamilton Beach TrueAir ultrastille luchtreiniger

Beste met permanent HEPA-filter

Productafbeelding van de Hamilton Beach TrueAir-luchtreiniger met permanent HEPA-filter voor thuis of op kantoor en voor allergieƫn en huisdieren, fluisterstil, 3 filtratiestappen, 140 vierkante voet, wit met grijs

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Als u op zoek bent naar een betaalbare luchtreiniger, is de TrueAir op de lange termijn iets voor u. Het beschikt over een permanent HEPA-filter dat gemakkelijk kan worden gereinigd wanneer dat nodig is. Twee vervangbare koolstof zeolietfilters vangen geuren op en absorberen deze.

De TrueAir is het meest geschikt voor kleinere kamers tot 140 vierkante voet, maar het is nog steeds zeer effectief.

Er zijn drie snelheden om uit te kiezen. De instellingen en de bediening van de draaiknop zijn eenvoudig te achterhalen en te gebruiken.

Wat we leuk vinden

Eenvoudig onderhoud bespaart geld

HEPA-filters kunnen prijzig zijn, maar deze luchtreiniger heeft een permanent filter dat niet hoeft te worden vervangen. Wanneer u het gevoel heeft dat de prestatiekwaliteit afneemt, stofzuigt u het filter en het zal zo goed als nieuw zijn.

Twee koolstoffilters

Huisdiergeuren maken geen kans tegen deze luchtreiniger met twee koolstofzeolietfilters. Deze absorberen effectief slechte geuren en chemische dampen, waardoor je frisse lucht hebt om in te ademen.

Meegaand en compact

Luchtreinigers kunnen groot en omslachtig zijn, waardoor het moeilijk is om een geschikte locatie te vinden. De TrueAir is echter compact en past gemakkelijk op een nachtkastje of een plank. Het kan zeker geen kwaad dat je het zowel horizontaal als verticaal kunt plaatsen.

Drie snelheidsinstellingsopties

U kunt kiezen tussen instellingen met drie snelheden. De eerste is de Whisper Clean-optie, die ’s nachts rustig werkt. De volgende is de mediuminstelling voor algemeen gebruik. Tot slot heb je Quick Clean, dat meer stroom gebruikt om effectiever en sneller te reinigen.

Wat we niet leuk vinden

Niet voor allergieƫn

Deze luchtreiniger maakt gebruik van een HEPA-filter, geen True HEPA, dus het zal slechts tot 99 procent van de luchtverontreinigende stoffen opvangen. Het is efficiƫnt voor haar en geuren van huisdieren, maar we raden u ten zeerste aan een andere eenheid te kiezen als u te maken heeft met allergieƫn.

Koolstoffilters zijn een rare vorm

Bij het monteren van het apparaat zult u merken dat de koolstoffilters een vreemde vorm hebben en er niet uitzien alsof ze passen. Bovendien leggen de instructies niet uit hoe ze moeten worden gemonteerd. Misschien moet je het online opzoeken. Houd er wel rekening mee dat de filters wel passen, maar dat ze op een specifieke manier moeten worden ingevoegd.

Luid op medium en hoge instelling

De Whisper Clean-modus is stil, maar de gemiddelde en hoge instellingen zijn luid en afleidend.

Productspecificaties

Filtratiefasen Drietraps
Permanent Filter Ja
Ventilatorsnelheden Drie
Kamercirculatie per uur Niet gespecificeerd
Aanbevolen kamerdekking 140 vierkante voet

Productvergelijkingstabel

Product Best Filtratiefasen Permanent Filter Ventilatorsnelheden Kamercirculatie per uur Aanbevolen dekking
Medify MA-50 medische kwaliteit Voor mensen met huisdierallergieƫn 3-in-1 filter Nee 4 4 1.100 vierkante meter
Bissell MyAir Budgetkeuze 3-in-1 filter Nee 2 N.V.T 100 vierkante meter
Winix C545 Met true HEPA-filter 4-traps Wasbaar voorfilter & AOC koolstoffilter N.V.T N.V.T 360 sq. ft.
Winix AM80 Voor middelgrote kamers 4-traps Nee 4 N.V.T 360 sq. ft.
Levoit Energy Star Milieuvriendelijke luchtreiniger 3-traps Nee 3 4.5 360 sq. ft.
Coway Airmega Voor grote gebieden 2-in-1 filter en voorfilter Wasbaar voorfilter 4 2 1.560 vierkante voet
Hamilton Beach TrueAir Met permanent HEPA-filter 3-traps Ja 3 N.V.T 140 mĀ²

Waarom u een luchtreiniger voor huisdieren nodig hebt

Een belangrijke verontreinigende stof van huisdieren is hun huidschilfers; zelfs mensen zonder huisdierallergieƫn kunnen last hebben van te veel huidschilfers van huisdieren.

Huidschilfers van huisdieren zijn microscopische eiwitvlekken die door de huid van het huisdier worden afgeworpen. Terwijl uw huisdier zichzelf reinigt door zijn huid te likken of te krabben, komt huidschilfers vrij in de lucht en kan deze worden ingeademd. Dit is ook de reden waarom het krijgen van een haarloze hond of kat niet noodzakelijkerwijs betekent dat het allergeenvrij is (1).

Andere allergenen voor huisdieren zijn urine, speeksel en bloed. Deze allergenen zijn bijna onmogelijk te herkennen en kleven ook gemakkelijk aan oppervlakken zoals tapijten, meubels en kleding. Bovendien kunnen ze lang krachtig blijven (2).

Het inademen van huidschilfers van huisdieren of andere allergenen kan hoesten, niezen of piepende ademhaling veroorzaken. Regelmatig je huis stofzuigen kan helpen om deze allergenen op afstand, maar het is niet altijd genoeg.

Hoe zal een luchtreiniger helpen?

Luchtreinigers werken door lucht aan te trekken en deze door verschillende stadia te filteren (afhankelijk van het model). Zodra de lucht is gefilterd, wordt deze weer in de kamer vrijgegeven zodat u ervan kunt genieten.

De meeste luchtreinigers gebruiken een tweetrapsfilter of meer. Dit omvat een actief koolfilter en HEPA-filter. Sommige luchtreinigers hebben ook een voorfilter dat grotere deeltjes opvangt.

Het actieve koolfilter absorbeert geuren en zelfs chemische dampen en VOC’s. Deze filters vangen meestal deeltjes op in groottes van 0,5 tot 50 micron (3).

HEPA-filters zijn grondiger in het opvangen van kleine deeltjes zoals huisstofmijt en huidschilfers van huisdieren. Deze variƫren echter aanzienlijk, afhankelijk van het type. Een True HEPA-filter verwijdert tot 99,97 procent van alle verontreinigende stoffen zo klein als 0,3 micron.

Let op

Echte HEPA-filters zijn een must als u allergische symptomen heeft die door een huisdier worden veroorzaakt. HEPA-grade of type filters zijn niet zo grondig en vangen slechts ongeveer 99 procent van de verontreinigende stoffen op. Dit is misschien niet genoeg om huidschilfers te vangen, dus het laat het risico op allergische reacties achter.

Als u geen allergische effecten van uw huisdier heeft, kunt u gemakkelijk kiezen voor een HEPA-filter. Dit verwijdert grotere deeltjes zoals haar en stof, waardoor u een schonere thuisomgeving krijgt.

Waar u op moet letten (koopgids)

Dit is wat u moet overwegen voordat u een luchtreiniger koopt.

Grootte en locatie

Voordat u beslist over een luchtreiniger, moet u rekening houden met de grootte van de kamer die het zal bedekken. Kleinere eenheden beslaan meestal tot 360 vierkante voet, waarbij sommige slechts 100 vierkante voet beslaan. Dit komt door de grootte van de ventilator en filters.

Kleine luchtreinigers zijn gemakkelijk te vinden op een tafel, plank of aanrecht. Grote eenheden hebben meer speling nodig (meestal twee voet tussen de eenheid en de muren). Deze worden over het algemeen naast een bank of in een hoek geplaatst.

Instellingen en modi

Veel luchtreinigers hebben verschillende modi en instellingen om het de gebruiker gemakkelijker te maken. Deze omvatten vaak slaapmodi en automatische modi. Sommige hebben ook een filtervervangingsindicator.

Een automatische modus is gunstig als u niet zeker weet hoe vervuild uw binnenlucht is. Het apparaat gebruikt speciale sensoren om de luchtkwaliteit binnenshuis te bewaken en vervolgens de ventilatorsnelheid in te stellen die het beste bij hem past. Sommige eenheden zullen u zelfs op de hoogte stellen via een van kleur veranderend LED-lampje op het display.

Wasbaar voorfilter

Huisdieren zijn over het algemeen bedekt met bont, dat ze op verschillende momenten in hun leven verharen. Deze schuur zal vaak in de lucht blijven hangen, op meubels en kleding.

Voorfilters zijn uitstekend in het opvangen van grote deeltjes en haar, maar kunnen snel verstopt raken. Dus het hebben van een wasbaar voorfilter is de beste optie voor langharige eigenaren van gezelschapsdieren. Wanneer u voelt dat de efficiƫntie afneemt, controleert u het voorfilter en spoelt u het af.


Veelgestelde vragen

Waarom wordt mijn huis zo stoffig met honden?

Je huis wordt zo stoffig met honden vanwege huidschilfers van huisdieren. Huisdieren werpen haren en dode huid, die zich verzamelt en stof aantrekt. Je vindt vaak ballen van huisdierhaar in hoeken en achter banken en stoelen.

Hoe kan ik stof en haar van huisdieren thuis verminderen?

De eenvoudigste manier om stof en haar van huisdieren thuis te verminderen, is door regelmatig te stofzuigen en uw huisdieren te borstelen om het losse haar bij de bron te verwijderen. U kunt uw tapijten ook vervangen door hardhouten vloeren om te voorkomen dat het haar zich verzamelt en gematteerd raakt in de vezels.

Zijn luchtreinigers veilig voor honden?

Luchtreinigers zijn veilig voor honden. Ze zijn 100 procent veilig voor alle huisdieren en kinderen omdat ze onzuiverheden uit de atmosfeer halen en schone lucht teruggeven.

Elimineren luchtreinigers huisdiergeuren?

Luchtreinigers elimineren geurtjes van huisdieren, op voorwaarde dat het door u gekozen model een actief koolfilter heeft. Actieve kool is het enige type filter dat vieze geuren verwijdert.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?