Beste busstofzuigers van 2023

Je hebt misschien gehoord van Henry the Hoover, maar zijn er andere busstofzuigers beschikbaar? Absoluut!

Canister stofzuigers zijn gemakkelijk te gebruiken, veelzijdig en hebben een lichtgewicht reinigingshulpstuk. We hebben een lijst samengesteld met de zeven beste busstofzuigers die momenteel beschikbaar zijn.

Blijf lezen om de juiste voor uw huis te vinden. Uiteindelijk kun je een busstofzuiger kiezen die een charme werkt en je veel problemen bespaart tijdens je schoonmaakroutine.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Miele Classic C1 Pure Suction Bagged Canister Vacuum, Graphite Grey - Draagbaar, Huishoudelijk
Onze allround favoriet
Miele Classic C1
 • Snelheids- en zuigregeling
 • Reeks veiligheidsvoorzieningen
 • Zwenkbare wielen voor eenvoudige manoeuvreerbaarheid
Prijs controleren
Productafbeelding van de Miele Complete C3 Canister Vacuum, Marine Blue
Het beste voor volledige reinigingservaring
Miele Complete C3
 • Zes snelheidsinstellingen
 • Thermische bescherming
 • Voetschakelaar voor gemakkelijke toegang
Prijs controleren
Productafbeelding van de Ovente Heavy Duty Elektrische Zakloze Bus Stofzuiger 3L Dust Cup, Draagbare zuigstofzuigermachine met snoer met reinigingsgereedschap Compact Eenvoudig schoon te maken en op te bergen, Zwart ST2620B
Het beste voor eigenaren van huisdieren
Ovente ST2620B VacuĆ¼m
 • Gemotoriseerde borstel
 • Herbruikbaar filter
 • Ergonomisch ontwerp
Prijs controleren
Productafbeelding van de BISSELL Zing Lichtgewicht, zakbusstofzuiger, Paars, 2154A
Het beste voor alle oppervlakken
Bissel Zing VacuĆ¼m
 • Veelzijdige toepassingen
 • Telescopische toverstaf
 • Gemakkelijk wendbaar
Prijs controleren
Productafbeelding van de BISSELL Zing Lichtgewicht, zakloze busstofzuiger, 2156A
Het beste voor dagelijkse reiniging
Bissel Zing Zakloos
 • Driestaps filtratie
 • Weegt 7,5 pond
 • Uitschuifbare slang voor moeilijk bereikbare plaatsen
Prijs controleren
Productafbeelding van de eureka WhirlWind bagless canister stofzuiger, lichtgewicht stofzuiger voor tapijten en harde vloeren, blauw
Beste wendbaarheid
Eureka WhirlWind VacuĆ¼m
 • Compact ontwerp
 • Snelle stofafgifte
 • Zuigregeling
Prijs controleren
Productafbeelding van de Oreck Super-Deluxe Compact Canister Stofzuiger
Het beste voor fijne reiniging
Oreck Super Compact
 • Draagbaar ontwerp
 • Functioneert als blower
 • Goed voor gadgets
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Waarom zou u een busstofzuiger kopen?
 • Nadelen van Canister Vacuums
 • Waar moet je op letten?
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Dit zijn zeven van de beste busstofzuigers die worden beoordeeld op basis van hun capaciteit, zuigkracht, functies en manoeuvreerbaarheid.

1. Miele Classic C1 Pure Zuigbus VacuĆ¼m

Beste allround busstofzuiger

Productafbeelding van de Miele Classic C1 Pure Suction Bagged Canister Vacuum, Graphite Grey - Draagbaar, Huishoudelijk

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op HomeDepot
Uitzicht op BedBath&Beyond
Zicht op Mieleusa

Meteen is deze busstofzuiger gebouwd om efficiƫnt te zijn. Het is gemakkelijk te gebruiken, dankzij de eenvoudige maar indrukwekkende functies.

Ten eerste kunt u de zuigkracht eenvoudig aanpassen met een goed ontworpen draaiknop. Je krijgt ook drie opzetstukken voor harde vloeren, tapijten en moeilijk bereikbare plekken. Dit product bevat een bekledingsborstel, een spleetgereedschap en een stofborstel. Dit ontwerp betekent dat het een fantastische allround busstofzuiger is voor de meeste huizen.

Deze busstofzuiger maakt gebruik van het “AirClean” filtersysteem. Hoe gaat dat in zijn werk? De vacuĆ¼mmotor en uitlaat werken hand in hand om stof en vuil te bevatten terwijl lucht door de machine stroomt.

Bovendien heeft het een vergrendelende stofzak die het stofvangend vermogen bevordert. Het is een uitstekende functie die een merkbaar verschil laat zien in hoe je schoonmaakt.

Wat we leuk vinden

U heeft reinigingscontrole

De mogelijkheid om de zuigkracht van dit vacuĆ¼m te regelen, maakt het een winnaar. De wijzerplaat is gemakkelijk om mee te werken en maakt een groot verschil in uw reinigingsefficiĆ«ntie. Voeg de drie handige hulpstukken toe en u kunt elk deel van uw huis schoonmaken. Deze opzetstukken zijn geschikt voor tapijten, hardhouten vloeren, hoeken, kussens en zelfs trappen.

Veiligheidsvoorzieningen

Een stofzuiger die zichzelf beschermt tegen schade? Ja, graag! Het heeft beschermende functies die het beschermen tegen elektrische schade en oververhitting. Hoewel de onderdelen niet zo vaak hoeven te worden vervangen, krijgt u nog steeds zeven jaar garantie op de carrosserie en motor. Deze functies verlengen de levensduur van deze stofzuiger, wat uitstekend is voor uw portemonnee.

Zwenkbare wielen

Het is zo’n eenvoudige functie die zoveel merken over het hoofd zien. Miele stofzuiger heeft het goed gedaan, en het maakt je reiniging zoveel gemakkelijker.

Wat we niet leuk vinden

Niet voor dikke tapijten

Zoveel mogelijk omdat we van deze houden, moeten we zeggen dat het niet bedoeld is voor dikke tapijten. Ongeacht zijn uitstekende vermogen, is het beter geschikt voor meer laagpolige tapijten.

Als u een machine met industriƫle sterkte nodig hebt, wilt u misschien verder kijken dan deze.

Productspecificaties

Zuigkracht Hoog (1200 watt)
Gewicht 16,1 pond
Dimensies 18,2 inch bij 8,7 inch bij 11 inch
Zin Zak
Garantie 7 jaar voor lichaam en motor

2. Miele Complete C3 Marin Bus

Het beste voor een volledige schoonmaakervaring

Productafbeelding van de Miele Complete C3 Canister Vacuum, Marine Blue

Prijs controleren

Als u het budget heeft voor een superkrachtige stofzuiger, raden we dit Miele-model ten zeerste aan, dat verder gaat dan schoonmaken.

Miele bouwde deze busstofzuiger met zowel gemak als uitmuntendheid in het achterhoofd. Je kunt het op de meeste oppervlakken gebruiken en het geeft je zes snelheden om uit te kiezen. Ook kunt u de snelheid moeiteloos aanpassen met behulp van de voetschakelaar voor een naadloze reiniging.

Zoals hierboven vermeld, maakt het gebruik van het “AirClean” -filtratiesysteem, dat tot 99 procent van de schadelijke verontreinigende stoffen in uw huis uit de lucht kan verwijderen.

Een ander belangrijk kenmerk is de telescopische toverstaf die u een totale straal van 36 voet geeft. Dit is superhandig voor het bereiken van hoge hoeken en moeilijk bereikbare plaatsen.

Wat we leuk vinden

Zes snelheidsinstellingen

De controle die je over deze stofzuiger hebt is uitstekend. Als je verschillende oppervlakken hebt om voor te zorgen, kan deze stofzuiger het allemaal aan.

Met deze stofzuiger hoeft u zich geen zorgen te maken over het beschadigen van uw huis of ontbrekende plekken – het is op maat gemaakt om veelzijdig te zijn.

Thermische bescherming

Het mist misschien de elektrische veiligheidsfunctie, maar de Miele Complete C3 redt zichzelf nog steeds van oververhitting. Dit behoudt de integriteit van de machine en bespaart u op de lange termijn geld.

Meegeleverde voetschakelaar voor eenvoudige bediening

Het bedienen van dit vacuĆ¼m is zoveel eenvoudiger met de toevoeging van een voetschakelaar. Dit elimineert veel inspanning en spanning.

De extra’s zijn geweldig

Als aanvulling op de verschillende snelheden, de extra’s die erin worden gegooid, behouden ook uw huis. U hoeft niet voor elke taak gespecialiseerde tools te kopen, wat u veel geld kan besparen.

Deze stofzuiger wordt geleverd met vier geĆÆntegreerde accessoires. Dit omvat een parketdraaier voor gladde oppervlakken, een spleetmondstuk, een afstofborstel en een bekledingsgereedschap.

Wat we niet leuk vinden

Het kan gemakkelijk verstoppen

Een vervelend ding over deze machine is hoe gemakkelijk het verstopt. Hoewel het is ontworpen voor gemak, verstopt het sneller (en gemakkelijker) dan andere stofzuigers. Het is niet het einde van de wereld, maar wees bereid om wat tijd te besteden aan onderhoud.

Productspecificaties

Zuigkracht Hoog (1200 watt)
Gewicht 19,4 pond
Dimensies 19,5 inch bij 11,2 inch bij 8,9 inch
Zin Zakloos
Garantie 7 jaar motor en behuizing, 1 jaar onderdelen en arbeid

3. Ovente ST2620B Zakloze Canister Cyclonic VacuĆ¼m

Beste busstofzuiger voor eigenaren van huisdieren

Productafbeelding van de Ovente Heavy Duty Elektrische Zakloze Bus Stofzuiger 3L Dust Cup, Draagbare zuigstofzuigermachine met snoer met reinigingsgereedschap Compact Eenvoudig schoon te maken en op te bergen, Zwart ST2620B

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Ovente heeft ons een compact product gebracht dat uitstekend is voor het voorkomen van overbelasting en het opzuigen van huisdierenhaar. Hoewel sommige stofzuigers grote kracht hebben, worstelen ze een beetje wanneer bont wordt gegooid. Maar niet deze!

We raden deze stofzuiger aan aan degenen die last hebben van rugpijn en pijn wanneer ze schoonmaken, omdat deze iets ergonomischer is dan andere.

Het handige voetpedaal windt de kabel voor u op om te voorkomen dat u voorover buigt. U kunt ook de hoogte van de vloerborstel aanpassen met behulp van een voetpedaal. Gebruik de schuifregelaar om de zuigkracht aan te passen wanneer u van oppervlak wisselt.

Deze kleine busstofzuiger heeft verrassend veel kracht. Een ander opmerkelijk kenmerk is dat het HEPA-filter ook herbruikbaar en wasbaar is.

Wat we leuk vinden

Het bestrijdt hardnekkig vuil

Het multi-angle gereedschap en het hoge vermogen maken deze machine een goede match voor winterharde dust en vuil. Als u uw huis met minder moeite diep wilt reinigen, is dit de stofzuiger voor u.

Drie meegeleverde accessoires

Dit vacuĆ¼m is hemelsgeschenk voor eigenaren van gezelschapsdieren. De andere accessoires zijn ook geweldig. Wij vinden gewoon dat deze een speciale vermelding verdient. Het wordt geleverd met een gemotoriseerde borstel die uitstekend geschikt is voor het oppakken van haar van huisdieren, een borstel-spleetgereedschap en een borstel met meerdere hoeken. Deze werken voor hardnekkig vuil en komen op moeilijk bereikbare plaatsen.

Herbruikbaar HEPA-filter

Hoe fijn is het dat je het filter in deze machine makkelijk kunt wassen en hergebruiken? Het bespaart u geld en ook het milieu. Het HEPA-filter vangt ook stof en allergenen op, waardoor uw huis een schonere en veiligere plek wordt.

Ergonomische functies voor eenvoudiger gebruik

De voetschakelaars maken een groot verschil in hoeveel belasting je armen en rug moeten doorstaan. We vinden het ook geweldig dat een van die schakelaars de kabel intrekt, wat betekent dat er nog minder moeite van uw kant is.

Wat we niet leuk vinden

Manoeuvreren het is lastig

Dit is niet de gemakkelijkste stofzuiger om mee te werken. Je moet het in de gaten houden en misschien moet je de positie om de zoveel tijd resetten. Ja, het is compact, maar het kan wat onhandig aanvoelen om mee te slepen.

Productspecificaties

Zuigkracht Hoog (1400 Watt)
Gewicht 13,2 pond
Dimensies 15,7 inch bij 11,4 inch bij 13,4 inch
Zin Zakloos
Garantie 1 jaar

4. Bissel 2154A Zing zakbus vacuĆ¼m

Beste busvacuĆ¼m voor alle oppervlakken

Productafbeelding van de BISSELL Zing Lichtgewicht, zakbusstofzuiger, Paars, 2154A

Prijs controleren

Een probleem dat busstofzuigers meestal hebben, is dat ze niet allemaal geschikt zijn voor hoogpolige tapijten, maar de Bissel Zing doet het goed op alle vloertypen.

Het heeft een flexibele slang die op zijn plaats draait om toe te voegen aan de veelzijdigheid. Deze handige functie zorgt ervoor dat je slang langer meegaat en dat je een beter bereik hebt.

De twee meegeleverde opzetstukken zijn een spleet-afstoffend borstelgereedschap en een bekledingsgereedschap. Wat we het leukst vinden aan deze stofzuiger is dat het geen kracht verliest wanneer je van oppervlak verandert. Het is geweldig voor harde vloeren, tapijten, kussens, gordijnen – noem maar op.

De wijzerplaat valt daarmee samen. Het vervangen van de zuigkracht is eenvoudig en zorgt voor een effectievere reiniging.

Wat we leuk vinden

Het is veelzijdig voor alle vloertypen

Je kunt deze stofzuiger gemakkelijk gebruiken op pluche tapijten, iets waar niet alle busstofzuigers op kunnen bogen. De toegevoegde hulpstukken vullen dit vermogen aan, waardoor het een echte allrounder stofzuiger is.

Telescopische wand voor gemakkelijk bereik

De verstelbare toverstaf maakt uw lading nog lichter. Je kunt het op de perfecte hoogte voor jou instellen, om de belasting te verminderen. De intrekbare kabel helpt ook bij minder inspanning van uw kant.

Het is gemakkelijk manoeuvreerbaar

Het kleine postuur maakt het draagbaar, dus het verplaatsen ervan zal geen karwei zijn. Dit is geweldig als je in een huis met meerdere verdiepingen woont – je machine de trap op en af slepen kan vermoeiend zijn.

Wat we niet leuk vinden

De toverstok en slang hebben de neiging om los te komen

Een klacht die we klanten hebben zien beschrijven, is dat dit kleine vacuĆ¼m te krachtig is voor zichzelf. Omdat de toverstaf en slang niet in elkaar klikken, kan de toverstaf verstrikt raken in tapijten en los van de slang trekken.

Laat deze fout je niet te veel van streek maken. Het is een dom ongemak in een verder uitstekende reiniger.

Productspecificaties

Zuigkracht 9 ampĆØre
Gewicht 7,5 pond
Dimensies 15,6 inch bij 11 inch bij 9 inch
Zin Zak
Garantie Beperkt 1 jaar

5. Bissel Zing Zakloze Bus VacuĆ¼m

Beste voor canister stofzuigen dagelijkse reiniging

Productafbeelding van de BISSELL Zing Lichtgewicht, zakloze busstofzuiger, 2156A

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Target
Zicht op Kohls
Zicht op Bissell

Dit Bissell-product functioneert goed als een startstofzuiger of een die u in beperkte ruimtes zult gebruiken. Laten we niet vergeten dat het een uiterst betaalbare stofzuiger is in vergelijking met anderen op deze lijst.

We houden van deze stofzuiger omdat zijn kracht niet ligt in diepe reiniging, maar in het dagelijks opruimen. Als je gevoelig bent voor stof en elke dag moet schoonmaken, kan deze kleine machine zijn wat jeu bent op zoek naar.

Het is compact en zal uw elektriciteitsrekening niet omhoog laten schieten. Het is bijna naadloos in oppervlaktereiniging en omdat het zakloos is, gooi je geen filters weg.

Je krijgt ook de essentiƫle gereedschappen voor extra nut: een spleetgereedschap, een afstofborstel en een handig reinigingsaccessoire met meerdere oppervlakken.

Wat we leuk vinden

Tri-Step Filtratie

Dit specifieke vacuĆ¼m doet wonderen als je stofallergieĆ«n hebt. Je voelt het verschil in de kwaliteit van de lucht. U kunt gemakkelijk ademen na gebruik ervan. Het filtersysteem vangt vuil op, waardoor u schonere lucht krijgt dan voorheen.

Weegt slechts 7,5 pond

Omdat we dit aanbevelen voor dagelijks gebruik, moet u rekening houden met het gewicht ervan. Deze kleine stofzuiger weegt slechts 7,5 pond.

Het is een goede keuze als je elke dag opruimt, als je gevoelig bent voor spierspanning of rugpijn, of in een huis met meerdere verdiepingen woont. We houden ervan dat het zo draagbaar is.

Uitschuifbare slang van 4,8 voet

Dit komt van pas wanneer u stof probeert te verwijderen dat u niet helemaal kunt bereiken. De slang strekt zich uit over een extra 4,8 voet, genoeg om in plafondhoeken of onder meubels te komen.

Wat we niet leuk vinden

Het is niet voor heavy-duty reiniging

We houden van deze stofzuiger, maar hij is beter geschikt voor licht huishoudelijk werk. Het zal geen goede taak van diepe reiniging doen, en je zult er teleurgesteld door zijn als je de beperkingen ervan overschrijdt.

De toverstaf komt los

Het is hetzelfde probleem als de ingepakte versie hierboven. De staaf en slang vergrendelen niet en er is een mogelijkheid dat ze los kunnen komen tijdens het stofzuigen.

Productspecificaties

Zuigkracht 9 ampĆØre
Gewicht 7,5 pond
Dimensies 14 inch bij 11 inch bij 12 inch
Zin Zakloos
Garantie Beperkt 1 jaar

6. Eureka WhirlWind VacuĆ¼m Canister VacuĆ¼m

Het beste voor manoeuvreerbaarheid

Productafbeelding van de eureka WhirlWind bagless canister stofzuiger, lichtgewicht stofzuiger voor tapijten en harde vloeren, blauw

Prijs controleren

De Eureka WhirlWind heeft een manier van omgaan met stofzuigers geĆÆnnoveerd die je leven zal veranderen.

Het komt allemaal neer op het ontwerp. Waar andere busstofzuigers de standaard dikke vorm volgen, heeft de Eureka stofzuiger een lichtgewicht ontwerp. Het bespaart ruimte en beweegt moeiteloos. Wat is er niet om van te houden?

De Eureka maakt gebruik van dubbele cycloontechnologie om maximaal stof en puin op te vangen zonder ooit de zuigkracht te verliezen. Een ander ding om van te houden over deze busstofzuiger is dat het is uitgerust met automatische terugspoeling van het snoer, waardoor het gemakkelijk is om het snoer automatisch terug in het vacuĆ¼m te trekken door simpelweg het pedaal te trappen.

Het heeft ook een grote bakcontainer die 2,5 liter stof en puin opvangt.

Wat we leuk vinden

Het is compact

Het ontwerp ziet er geweldig uit en bespaart ruimte. Als je beperkte opslagruimte hebt, wil je dit zeker overwegen.

Omdat het zoveel gemakkelijker is om te bewegen, bespaart het je ook moeite. Schoonmaken met deze stofzuiger is een fluitje van een cent om nog maar te zwijgen van het feit dat het slechts acht pond weegt.

Snelle stofafgifte

Wij vinden dat elke stofzuiger deze technologie moet bevatten. Met de geweldige toevoeging kunt u het afval met een enkele klikknop legen. Dit is zeker een van de gemakkelijk te gebruiken stofzuigers op de markt.

Zuigregeling

Als je een luie schoonmaker bent of niet de moeite kunt nemen om tussendoor van accessoire te wisselen, bespaart dit je energie. In staat zijn om de zuigkracht binnen handbereik aan te passen en veelzijdige instellingen te kiezen, zoals gebruikt voor tapijt, bekleding en harde vloeren.

Wat we niet leuk vinden

HEPA-filter

Dit vacuĆ¼m zou veel hoger op onze lijst zijn geplaatst zonder de afwezigheid van een HEPA-filter. Natuurlijk zou dit mensen met allergie aanzienlijk helpen. Anderen waren vindingrijk genoeg om een HEPA-filter te vinden en het te gebruiken om het ingebouwde filter te vervangen.

Productspecificaties

Zuigkracht Niet gespecificeerd
Gewicht 8 pond
Dimensies 14,17 inch bij 12,2 inch bij 9,65 inch
Zin Zakloos
Garantie Niet gespecificeerd

7. Oreck Super-Deluxe Bus Stofzuiger

Het beste voor fijne reiniging

Productafbeelding van de Oreck Super-Deluxe Compact Canister Stofzuiger

Prijs controleren

Wij’hebben vacuĆ¼ms afgedekt die perfect zijn voor standaard huizen. Dus tot slot laten we je er een zien voor fijne reiniging.

Houd er rekening mee dat deze stofzuiger voor lichte reiniging is, maar het heeft een paar trucs in zijn bus.

Het weegt slechts 4 pond, dus je zult het moeilijk hebben om iets lichters te vinden. Het is draagbaar, gemakkelijk te verplaatsen en zal je geen pijn of gedoe bezorgen.

Dit maakt het een goede stofzuiger voor bijna overal: uw huis, auto, boot, commercieel onroerend goed en gadgets.

De tas is hypoallergeen, waardoor het een topkeuze is voor mensen met allergieƫn of gevoeligheden. Het is ook gemakkelijk schoon te maken.

We hebben ervoor gekozen om deze laatste te plaatsen omdat het duurzaamheid heeft opgeofferd voor draagbaarheid. Er zijn meer klachten over breuken en storingen dan we hoopten te zien.

Wat we leuk vinden

Het is draagbaar

Vaarwel spanning en inspanning. Naast het feit dat het zo licht is als het is, moeten we vermelden dat het ook gemakkelijk te bedienen is. Met een gewicht van vier kilo kun je dit gemakkelijk meenemen en overal mee naartoe nemen.

Functioneert als blower

Je denkt misschien dat je geen blower nodig hebt, maar je zult van gedachten veranderen als je ziet hoe handig het is. Natuurlijk heeft niet iedereen een nut voor deze functie, maar als je dat doet, waarom zou je dan niet twee vliegen in Ć©Ć©n klap slaan? Gebruik de blowerfunctie met een druk op de knop.

Het is goed voor gadgets

De mini-opzetstukken zijn charmant. U kunt ze gebruiken om krappe ruimtes schoon te maken of zelfs uw computer of andere fragiele elektronica schoon te maken. Stof hoopt zich overal op, dus het is leuk om een tool te vinden die het aankan!

Wat we niet leuk vinden

Zuigkracht kan uitvallen

Als dit vacuĆ¼m maar een beetje sterker was, zouden we het veel meer lof geven. De kwetsbaarheid kan je kosten, dus je zult het moeten gebruiken zoals bedoeld. Als u het gebruikt voor lichte reiniging, geen probleem, maar verwacht niet dat het uw huis zal herstellen.

Productspecificaties

Zuigkracht Niet gespecificeerd
Gewicht 4 pond
Dimensies 19,5 inch bij 11 inch bij 9,5 inch
Zin Hypoallergene zak
Garantie Drie jaar

Productvergelijkingstabel

Product Prijs Macht Gewicht Dimensies Zin
Miele Classic C1 Onze allround favoriet 1200 W 16,1 pond 18,2″ x 8,7″ x 11″ Zak
Miele Complete C3 Volledige reinigingservaring 1200 W 19,4 pond 19,5″ x 11,2″ x 8,9″ Zakloos
Ovente ST2620B Beste voor eigenaren van gezelschapsdieren 1400 W 13,2 pond 15,7″ x 11,4″ x 13,4″ Herbruikbaar filter
Bissel Bus Beste voor alle oppervlakken N.V.T 7,5 pond 15,6″ x 11″ x 9″ Zak
Bissel Zakloos Het beste voor dagelijkse reiniging 1140 W 7,5 pond 14″ x 11″ x 12″ Zakloos
Eureka Wervelwind Beste voor manoeuvreerbaarheid N.V.T 8 pond 14,17″ x 12,2″ x 9,65″ Zakloos
Oreck Compact Beste voor fijne reiniging N.V.T 4 pond 19,5″ x 11″ x 9,5″ Hypoallergene zak

Waarom zou u een busstofzuiger kopen?

Deze stofzuigers hebben een draagbaar buselement op wielen dat de motor, het filter en de zakken bevat. Het stofzuigelement is een lichtgewicht slang en mondstuk.

In vergelijking met rechtopstaande stofzuigers wordt dit geleverd met twee afzonderlijke eenheden. Je hoeft niet de hele stofzuiger rond te duwen terwijl je schoonmaakt. Parkeer gewoon de bus en manoeuvreer de slang.

Canister stofzuigers zijn ontworpen voor harde oppervlakken en vloerbedekking, tapijten, auto’s en zelfs uw trap.

Deze veelzijdige stofzuigers zijn een verstandige aankoop.

In vergelijking met andere stofzuigers vindt u ze misschien gemakkelijker te gebruiken. Stofzuigers kunnen bijvoorbeeld een enorme reinigingskracht hebben, maar ze hebben water nodig en zijn gespecialiseerd in het verwijderen van vlekken en tapijtbehandeling.

Handstofzuigers zijn handig, maar nutteloos bij het reinigen van grote oppervlakken.

Misschien wilt u echter een busstofzuiger vermijden als u te donzige tapijten heeft of reinigingsmachines van industriƫle kwaliteit nodig heeft.

Ze zijn krachtig

Canister stofzuigers hebben grotere motoren, wat meer vermogen betekent.Ā Ze hebben ook een betere zuigkracht om een diepere reiniging te bieden. Lucht stroomt beter door busstofzuigers. Het is niet verwonderlijk dat uw huis er verser voor is.

Ze zijn gemakkelijk te gebruiken

Omdat de motoren en nozzles worden gescheiden door een slang, is schoonmaken beter beheersbaar. Bij rechtopstaande stofzuigers moet je ze in lastige hoeken dwingen. Aan de andere kant kunnen Canister-stofzuigers gemakkelijk hoeken, hoekjes en gaatjes bereiken.

Ze worden vaak geleverd met een reeks spuitmonden, gemaakt voor verschillende omstandigheden. Afhankelijk van uw bijlagen kunt u met weinig moeite overschakelen van het schoonmaken van tegels naar het opzuigen van koppig haar van huisdieren.

Een andere factor is het lichte gewicht en het ontwerp op wielen. Omdat je de slang alleen draagt terwijl je schoonmaakt, verminder je de belasting van je armen en rug. Ze zijn ook gemakkelijk te manoeuvreren en zeer veelzijdig.

Ze zijn stiller

De bussen bevatten en minimaliseren geluid, waardoor ze stiller zijn dan andere soorten stofzuigers.

Als u huisdieren of kinderen heeft die bang zijn voor luide stofzuigers, kan dit een goede keuze zijn voor uw huis.

Nadelen van Canister Vacuums

Er zijn zeker een paar nadelen die u moet overwegen voordat u een busstofzuiger koopt.

 • Ze vereisen montage: Voor elk gebruik moet u mogelijk de tijd nemen om de stofzuiger in elkaar te zetten. Bij opslag moet u mogelijk de stofzuiger demonteren en bepaalde hulpstukken verwijderen.
 • Opslag kan lastig zijn: Dit is alleen van toepassing als u het ingesteld houdt. De slang kan het lastig maken om op te bergen. Rechtopstaande stofzuigers passen bijna overal met weinig moeite, maar bussen hebben het potentieel om je in de weg te zitten.
 • Ze kunnen hun eigen weg gaan: Canister stofzuigers zijn gemakkelijk te verplaatsen, maar ze zijn gebouwd om achter je te rollen. Soms botsen ze tegen meubels of rollen ze over hun eigen kabels.

Hoe dan ook, we denken dat de voordelen van een busstofzuiger opwegen tegen de nadelen.

In feite geven veel mensen de voorkeur aan busstofzuigers omdat er zoveel variatie is in het gebruik ervan. Ze werken uitzonderlijk goed voor specifieke schoonmaakklussen, zoals het stofzuigen van een matras of uw auto. Andere soorten stofzuigers zijn niet geschikt voor deze taken.

Misschien vind je dit ook interessant
Snoerstamstofzuiger op laminaatvloerBeste snoerstamstofzuigers van 2023

Waar moet je op letten?

Je bent op de hoogte van wat busstofzuigers maakt en breekt, maar hoe weet je welke je moet kiezen? Dit is waar u rekening mee moet houden bij het winkelen.

Tas of Tasloos?

Tassen zijn handig en over het algemeen gezonder, maar ze hebben gevolgen voor het milieu. Zakloze stofzuigers zijn misschien groener, maar ze zijn onhandig.

Het probleem met zakloze stofzuigers is dat je stof en vuil weer in de lucht loslaat wanneer je ze leegt. Je zou zelfs een paar mijten kunnen bevrijden. Dit is problematisch voor mensen met allergieƫn of gevoeligheden (1).

Beide hebben voor- en nadelen, dus het komt neer op persoonlijke voorkeur.

Capaciteit

Of u nu wel of niet voor een zak kiest, overweeg de capaciteit van uw stofzuiger. Hoe groter het is, hoe minder vaak je de stofzak hoeft te legen.

Als het wegwerpzakjes heeft, zul je er minder van verwijderen, waardoor ze wat groener worden. Als het zakloos is, hoeft u het niet zo vaak handmatig te legen. Maar vergeet niet dat er meer vuil zal zijn om weg te gooien als je dat doet.

Meegeleverde bijlagen

Handige hulpstukken kunnen het verschil maken voor uw schoonmaakroutine.

Sommige hulpstukken zijn beter voor tapijten, terwijl andere zijn gemaakt voor tegelvloeren. Sommige zijn zwaar en andere zijn zacht voor gevoelige oppervlakken.

Het hangt allemaal af van welke delen van uw huis u vaak schoonmaakt. Dit zijn de bijlagen waar we het meest van genieten:

 • Bekledingsgereedschap: Hiermee kun je allerlei stoffen reinigen, van je matras tot kussens tot de tapijten op je trap. Ze zijn ook geweldig voor het verwijderen van haren van huisdieren.
 • Spleetreiniger: Effectief schoonmaken achter en onder meubels en apparaten of op lastige plekken.
 • Afstoffenborstel: Deze zijn ontworpen om hardnekkig vuil te verwijderen zonder schaafwonden op uw oppervlakken te veroorzaken.
 • Multi-hoek kwast: We houden van deze omdat ze zijn gemaakt voor kleine, onbereikbare plaatsen, zoals het interieur van uw auto.

Er zijn nog veel meer accessoires om uit te kiezen, van vloervegers tot ventilatorbladstofzuigers. Maar deze worden beschouwd als extra’s in plaats van must-haves.

Dimensies

Dit is een eenvoudige, en je hebt het misschien al overwogen: hoe groot heb je een vacuĆ¼m nodig?

Sommige busstofzuigers zijn een beetje dik en nemen ruimte in beslag in opslag. Hoe groter het is, hoe groter de kans dat het je in de weg zit. Als je een nederiger huis hebt, zal een overpowered, massieve machine meer een belemmering zijn dan iets anders.

De lengte van de slang is van belang als je een grotere plaats hebt of verder moet reiken. Ze kunnen alleen zo ver reiken.

Dan is er gewicht. Het wil niet zeggen dat lichtgewicht stofzuigers zwaardere stofzuigers overtreffen, maar ze zullen minder energie van je vragen.

Van de busstofzuigers die we hebben gekozen om u te laten zien, is de lichtste 4 pond en de zwaarste is iets meer dan 13 pond. Dit zou u een goed idee moeten geven van hoe gewichten kunnen variƫren.

Aanvullende specificaties

Je wilt geen zwak klein ding dat op alle manieren zuigt, behalve hoe het hoort. De specificaties van uw stofzuiger moeten een rol spelen om dat te voorkomen.

Een belangrijke specificatie is het filtratiesysteem. Hierdoor kan de stofzuiger stof verzamelen maar ook opvangen, waardoor uw huis (en de lucht) frisser, gezonder en schoner wordt.

Houd er rekening mee dat je niet een hele zang en dans uit je vacuĆ¼m nodig hebt. Het enige wat je nodig hebt is een stofzuiger met een goede zuigkracht, de benodigde hulpstukken en misschien verschillende vermogensniveaus.


Veelgestelde vragen

Welke stofzuiger is het beste: bus of rechtopstaand?

Naar onze mening is de beste stofzuiger een busvariant. Ze zijn wendbaar, hebben een flexibele slang voor krappe ruimtes en hebben meer vermogen dan staanders. Busstofzuigers zijn ook beter voor het reinigen van trappen, omdat staanders onhandig kunnen zijn om te dragen.

Ook is een busstofzuiger effectiever als je huisdieren of kinderen hebt, omdat deze een superieure zuigkracht heeft.

Kun je een busstofzuiger op tapijt gebruiken?

U kunt een busstofzuiger op een tapijt gebruiken. Dankzij de verhoogde zuigkracht zijn busstofzuigers effectiever in het opheffen van stof en puin van tapijtvezels en bereiken ze de grond in vuil.

Maakt Shark een canister stofzuiger?

Shark maakt wel een busstofzuiger genaamd de Shark CZ351 Bagless Vacuum. Het is zelfreinigend, heeft een flexibele slang en vangt 99,9 procent van het vuil op in een afgesloten bus.

Hoe bewaar je een busstofzuiger?

U slaat een busvacuĆ¼m op door de slang los te koppelen, de bus op het uiteinde te plaatsen en de slang rond het vacuĆ¼mlichaam te wikkelen. Zet de toverstok tegen de muur naast de bus.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Dettol Allesreiniger Spray - Mandarijn & Citroenbloesem - 100% ingrediĆ«nten van natuurlijke oorsprong - 500 ml x6