Beste stofzuigers voor tegelvloeren van 2023

We weten dat stofzuigers geweldig zijn voor hardhout, tapijten en tapijten, maar hoe doen ze het op tegels? Hebben tegels een speciale behandeling nodig of kunt u een oude machine gebruiken?

Er zijn verschillende manieren om tegels schoon te maken, van stoomreiniging tot een goede oude bezem en dweil, maar werken stofzuigers? Ja, dat doen ze, maar het komt met een voorbehoud. Het gebruik van een stofzuiger die te hard is, kan uw tegels beschadigen.

Het laatste wat u wilt is uw tegelvloeren beschadigen door een incompatibele machine te gebruiken. Dus we gaan u helpen een vacuĆ¼m te vinden dat de conditie van uw tegels behoudt. Er is voor elk wat wils uit onze lijst met de beste stofzuigers voor tegelvloeren!

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de eenvoud allergie rechtopstaand vacuĆ¼m voor tapijt en hardhout, multi-oppervlaktestofzuiger met gecertificeerd HEPA-filter en -zak, S20EZM
Meest veelzijdig
Eenvoud Rechtopstaand
 • Uitstekende zuigkracht
 • Veelzijdig gebruik
 • Allergievriendelijk
Prijs controleren
Productafbeelding van de Shark AZ1002 Apex aangedreven lift-weg rechtopstaande stofzuiger met DuoClean &self-cleaning brushroll, crevice tool, bekledingsgereedschap &pet power brush, voor een diepe reiniging op en boven vloeren, espresso
Beste 2-in-1 vacuĆ¼m
Haai AZ1002 Apex VacuĆ¼m
 • Zelfreinigende anti-haarborstelrol
 • DuoClean-technologie
 • Zeer geschikt voor allergieĆ«n
Prijs controleren
Productafbeelding van de eufy BoostIQ RoboVac 11S (slim), robotstofzuiger, superdun, 1300pa sterke zuigkracht, stille, zelfopladende robotstofzuiger, reinigt harde vloeren tot middelpolige tapijten
Beste Robot
Eufy BoostIQ RoboVac 11S |
 • BoostIQ-technologie
 • 100 minuten looptijd
 • Meerdere verdiepingen
Prijs controleren
Productafbeelding van de BISSELL 2486 CleanView zakloze stofzuiger, krachtig multi-cyclonisch systeem, vuiltank met grote capaciteit, gespecialiseerd gereedschap voor huisdieren, eenvoudig legen
Beste staander
Bissell Cleanview
 • One pass technologie
 • 25-voet kabel
 • Waar voor je geld
Prijs controleren
Productafbeelding van de Proteam SuperCouch volledige accessoires met extra 10 tassen
Beste rugzak
ProTeam Rugzak
 • Geweldige accessoires
 • Snoer van 50 voet
 • 4-niveau filtratie
Prijs controleren
Productafbeelding van de Hoover PowerDash Pet Hard Floor Cleaner Machine, Nat Droog VacuĆ¼m, FH41000, Wit
Beste voor huisdieren
Hoover PowerDash
 • Groot bereik met lang netsnoer
 • Rubberen wissers
 • Spin scrub
Prijs controleren
Productafbeelding van de BISSELL Zing Lichtgewicht, zakbusstofzuiger, Paars, 2154A
Beste bus
Bissell Zing
 • Weegt slechts 8 pond
 • Meest betaalbaar
 • Twee modi voor tapijten en harde vloeren
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Moet je een stofzuiger kopen voor tegels?
 • Hoe een vacuĆ¼m voor tegels te kiezen
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Deze geweldige stofzuigers doen wonderen op tegelvloeren.

1. Eenvoud Multi Surface Rechtopstaande stofzuiger

Beste veelzijdige stofzuiger voor tegels

Productafbeelding van de eenvoud allergie rechtopstaand vacuĆ¼m voor tapijt en hardhout, multi-oppervlaktestofzuiger met gecertificeerd HEPA-filter en -zak, S20EZM

Bekijk op Amazon
Bekijk op Simplicityvac

Dit model is een favoriet van de klant. Omdat het een rechtopstaande stofzuiger is, kunt u door uw huis navigeren zonder te veel te buigen.

Omdat het bedraad is, hoeft u zich geen zorgen te maken dat de stroom uitvalt. Bovendien geeft het snoer van 30 voet u voldoende ruimte om schoon te maken. Deze stofzuiger kan licht vuil en hardnekkig vuil oppikken en is goed voor harde vloeren en tapijten.

Het bevat ook hoogrenderende filtratie en HEPA-filter. Het is dus een haalbare optie voor mensen met allergieƫn.

Bovendien krijg je een aantal handige hulpstukken zoals een spleetgereedschap, bekledingsgereedschap en afstofborstel.

Wat we leuk vinden

Uitstekende zuigkracht voor diepe reiniging

Dit is een krachtige machine die al het vuil in uw huis aanpakt. Bovendien heeft het een HEPA-filter en een zak die ervoor zorgt dat uw huis vrij is van stofdeeltjes.

Veelzijdig gebruik voor alle oppervlakken

U kunt al uw oppervlakken, interieurs en meubels reinigen met deze machine, en we zijn er dol op. Het doet geweldig werk op tegels, maar we raden deze aan aan diegenen die op zoek zijn naar de hele stofzuigervaring.

Allergievriendelijk filtratiesysteem

Omdat dit vacuĆ¼m ongelooflijke filtratie en HEPA-filters gebruikt, is het geschikt voor mensen met gevoeligheden. Het verwijdert bijna 100 procent van de allergenen en irriterende stoffen uit de lucht, waardoor u een frisser huis overhoudt.

Wat we niet leuk vinden

Geen huisdiervriendelijk volume

Het enige nadeel van deze stofzuiger is dat het merkbare geluid ongeveer 30 procent luider is dan andere stofzuigers. Als je huisdieren of jonge kinderen hebt, kunnen ze bang worden van het lawaai.

Productspecificaties

Stroom/zuigkracht Niet gespecificeerd
Dimensies 12 inch bij 13 inch bij 44,5 inch
Gewicht 15,7 pond
Bijzonderheden HEPA-filter, koplampen, flexibele slang
Accessoires Spleetgereedschap, bekledingsgereedschap en afstofborstel

2. Haai AZ1002 Apex aangedreven lift-away rechtopstaande stofzuiger

Beste 2-in-1 vacuĆ¼m

Productafbeelding van de Shark AZ1002 Apex aangedreven lift-weg rechtopstaande stofzuiger met DuoClean &self-cleaning brushroll, crevice tool, bekledingsgereedschap &pet power brush, voor een diepe reiniging op en boven vloeren, espresso

Prijs controleren

We bewonderen deze stofzuiger omdat het een 2-in-1 ontwerp is. Het is niet alleen een rechtopstaande eenheid, maar u kunt hem ook gebruiken als een handstofzuiger. De pod wordt weggelift, zodat u gemakkelijker toegang hebt tot trappen, meubels en gordijnen.

Daarnaast heeft het een geweldige wendbaarheid. Deze stofzuiger glijdt langs tapijten, houten vloeren en tegels, zodat u volledig in controle kunt blijven. Nooit meer vast komen te zitten op vloeren, wat frustrerend en tijdrovend kan zijn.

Deze stofzuiger zorgt voor een veel eenvoudigere reinigingservaring. Zo kunt u minder tijd besteden aan stofzuigen en meer tijd besteden aan het genieten van uw vlekkeloze huis.

Wat we leuk vinden

Zelfreinigende Anti-Hair Brush Roll

Als je lang haar of harige huisdieren hebt, zul je dol zijn op deze borstelrol. Het heeft een zelfreinigende borstelrol om te voorkomen dat het haar eromheen wikkelt en je stofzuiger verstopt.

Misschien merk je nog steeds momenten waarop je uiteindelijk wat haar van de roller moet reinigen. Maar klanten melden dat het super eenvoudig is om dit te doen.

DuoClean-technologie

Reinig meer met deze stofzuiger. De DuoClean-technologie is ontworpen om zowel kleine als grote rommel te reinigen. Zo kun je gemorste snacks tegelijkertijd aanpakken als het ophopen van kleine stofdeeltjes.

De borstelrol bevat zowel borstels als zachte borstels. Dit zorgt ervoor dat je ook op hardhouten vloeren geen schade aanricht. Maar het laat ook een gepolijste afwerking achter, zodat uw vloeren een schone glans hebben

Geweldig voor allergieƫn

Deze stofzuiger heeft een anti-allergeen complete afdichting en een HEPA filter. Deze twee functies werken samen om allergenen in de stofzuiger te vangen, zodat ze niet terug in uw huis waaien. Als je last hebt van allergieƫn, zul je deze stofzuiger elke dag bedanken.

Stil geluidsniveau

Soms moeten we het huis schoonmaken terwijl onze baby slaapt of onze huisdieren een dutje doen. Met het lagere geluidsniveau en de zachtere toonhoogte zal deze stofzuiger uw slapende gezin minder snel in beweging brengen.

Geschikt voor tegels en tapijten

Deze stofzuiger werkt voor zowel zachte als harde vloeren. Of u nu uw keukentegels grondig reinigt of stof van een vloerkleed verwijdert, deze stofzuiger kan het aan. Met een bediening binnen handbereik kunt u in slechts een seconde overschakelen van de harde vloer- naar de tapijtmodus.

Wat we niet leuk vinden

Zwaar en moeilijk te draaien

Als je sterk bent, zal deze stofzuiger je niet veel storen. Maar voor de gemiddelde persoon is een vacuĆ¼m van 9,34 pond behoorlijk zwaar. Hoewel dit mooi in een rechte lijn glijdt, kan draaien een gedoe zijn. Niet ideaal wanneer je grote ruimtes hebt om te stofzuigen.

Power Pet Brush wordt niet aangedreven

De borstel van het elektrische huisdier wordt niet nauwkeurig genoemd omdat deze niet wordt aangedreven (gemotoriseerd). In plaats daarvan draait het op zuigkracht en luchtstroom. Daarom, als u het op bekleding gebruikt, waar er een beperkte luchtstroom is, stopt het met draaien. In dat geval kun je niet stofzuigen.

Slang is te kort

De slang waarop je je opzetstukken toevoegt is te kort. Klanten vonden het bijna nutteloos omdat het weinig lengte geeft. Wanneer u onder banken of in krappe hoeken moet reiken, moet u het hele apparaat meenemen, wat onhandig is.

Productspecificaties

Macht 1350 watt
Dimensies 11,2 inch bij 12,2 inch bij 46 inch
Gewicht 9,34 pond
Bijzonderheden Zelfreinigende borstelrol, DuoClean-technologie, Powered Lift-Away
Accessoires Borstelrol, bekledingsgereedschap, borstel voor huisdieren en spleetgereedschap

3. Eufy BoostIQ RoboVac 11S

Beste robotstofzuiger voor tegels

Productafbeelding van de eufy BoostIQ RoboVac 11S (slim), robotstofzuiger, superdun, 1300pa sterke zuigkracht, stille, zelfopladende robotstofzuiger, reinigt harde vloeren tot middelpolige tapijten

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Hier is een stofzuiger met meerdere verdiepingen bedoeld voor harde vloeren en middelpolige tapijten. Het is perfect voor tegels en iedereen die Ć©Ć©n machine nodig heeft om het allemaal te doen. Dit model werd verkozen tot de Beste Robotstofzuiger van 2018.

Het is slank, stil en heeft een krachtige zuigkracht die tot 100 minuten per run meegaat. Met behulp van BoostIQ-technologie past de zuigkracht zich binnen 1,5 seconden automatisch aan uw vloeren aan. Bovendien voorkomen beschermende functies vallen en crashes.

We vinden het leuk dat het een zelfopladende machine is. Dit apparaat wordt geleverd met afstandsbediening en batterijen.

Extra functies zijn onder meer een reinigingsgereedschap, reservefilters en vier zijborstels.

Wat we leuk vinden

BoostIQ-technologie

Wanneer deze machine lastige gebieden detecteert, verhoogt hij automatisch zijn zuigkracht voor een uitbarsting van extra kracht. Deze functie werkt snel en is handig voor hardnekkig vuil op je tegels.

100 minuten looptijd

100 minuten is veel – meer dan genoeg om je tegels schoon te maken. We vinden het ook leuk dat deze machine zichzelf oplaadt, zodat je er geen gedoe over hoeft te hebben.

Vermogen met meerdere verdiepingen

Zoals gezegd is deze stofzuiger bedoeld voor harde vloeren, dus het is geweldig voor tegels. Maar je kunt het ook op laagpolige tapijten gebruiken en het zal naadloos tussen de twee reizen.

Wat we niet leuk vinden

Frequent onderhoud vereist

Klanten merken op dat de capaciteit van deze machine klein is en dat u deze na bijna elk gebruik moet legen. Een andere frustratie is dat het piept wanneer het moet worden geleegd. Het kan snel vermoeiend worden.

Het is gemakkelijk in de war

Het doet geweldig werk van schoonmaken, maar deze kleine man raakt soms de weg kwijt. Als je een rommelig huis hebt, kan het vastlopen bij het navigeren door je meubels. En helaas moet je het af en toe misschien opslaan.

Productspecificaties

Macht 1300 Pa
Dimensies 12,8 inch bij 12,8 inch bij 2,85 inch
Gewicht 5,85 pond
Bijzonderheden BoostIQ-technologie, zelfopladend, 100 minuten looptijd
Accessoires Reinigingsgereedschap, extra filters, 4 zijborstels, 5 kabelbinders, laadstation, ac-adapter

4. Bissell Cleanview 2486 Rechtopstaande zakloze stofzuiger

Beste rechtopstaande stofzuiger voor tegels

Productafbeelding van de BISSELL 2486 CleanView zakloze stofzuiger, krachtig multi-cyclonisch systeem, vuiltank met grote capaciteit, gespecialiseerd gereedschap voor huisdieren, eenvoudig legen

Bekijk op Amazon
Zicht op Bissell

Deze rechtopstaande stofzuiger heeft een echte zuigkracht. Het beschikt ook over een unieke One Pass-technologie voor snellere, effectievere reiniging.

De Bissell Cleanview is een multi-surface machine die goed werkt op meubels, trappen en zelfs bekleding.

Het maakt gebruik van multi-level en multi-cyclonische filtratie voor sterkere zuigkracht en schonere vloeren. Er is ook een wasbaar, herbruikbaar filter dat stof en allergenen opvangt.

Je krijgt ook veel bereik met deze machine. Het wordt geleverd met een snoer van 25 voet, een slang van 6 voet en een verlengstok. Al met al heeft het een reinigingsbereik van 13,5 inch, wat een lange weg zal gaan op uw tegels.

Wat we leuk vinden

One Pass-technologie

Deze functie bespaart zowel tijd als moeite wanneer u schoonmaakt. De machine is ontworpen om bijna al het vuil in Ć©Ć©n keer op te vangen. Het is een functie die vaak over het hoofd wordt gezien in andere modellen.

25-voets kabel voor extra bereik

Rechtopstaande stofzuigers zijn meestal beperkt in hun bereik, maar deze heeft die mal gebroken. Je krijgt niet alleen een kabel van 25 voet, maar er is ook een verlengstok en een bijpassende slang van 6 voet. Net als het spleetgereedschap dragen de handige accessoires bij aan de veelzijdigheid van deze machine.

Waar voor je geld

We zouden niet zo ver gaan om te zeggen dat dit een budgetoptie is, maar het bespaart u geld. Gezien de kracht en het bereik dat je hiermee krijgt, denken we dat het een eerlijke uitwisseling is.

Wat we niet leuk vinden

Het is zwaar op 12,5 pond

Hoewel het wordt beschouwd als een lightweight machine, in vergelijking met onze andere picks, deze is de zwaarste. Met 12,5 pond kan het omslachtig aanvoelen om door je huis te manoeuvreren. Het staat ook rechtop, dus verwacht ook stijfheid.

Kan moeilijk te bedienen zijn

Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat deze machine niet eenvoudig te bedienen is. Klachten over onhandige controles en montage zijn opgedoken. Over het algemeen zijn gebruikers echter bereid om er voorbij te kijken en de meeste feedback van consumenten is uitstekend.

Productspecificaties

Macht Niet gespecificeerd
Dimensies 13 inch bij 14 inch bij 44,5 inch
Gewicht 12,5 pond
Bijzonderheden Multi-level filtratie, multi-cyclonisch reinigingssysteem
Accessoires Afstofborstel, spleetgereedschap, turboborstel

5. ProTeam Super CoachVac rugzak vacuĆ¼m

Beste rugzakvacuĆ¼m voor tegels

Productafbeelding van de Proteam SuperCouch volledige accessoires met extra 10 tassen

Prijs controleren

Dit rugzakmodel is een fantastische keuze als je in een huis met meerdere verdiepingen woont. Het is een machine met meerdere verdiepingen die werkt op harde vloeren, laagpolige tapijten en bekleding. Er wordt gezegd dat het drie keer zo sterk is als een standaard vacuĆ¼m.

Het maakt gebruik van filtratie met vier niveaus en HEPA-filters om de zuigkracht te behouden en ook de lucht om u heen te reinigen. Ontworpen voor comfort, het is een zevendelige residentiƫle kit geschikt voor gebruik in uw huis.

Je krijgt ook een breed scala aan bijlagen. We houden van dit vacuĆ¼m omdat het stofzuigen zoveel minder als een karwei voelt. Hadden we al gezegd dat het wordt geleverd met maar liefst 50-voet koord?

Wat we leuk vinden

Geweldige accessoires voor dieptereiniging

Je krijgt een geweldige bundel aanbouwdelen met deze machine. Het is uitgerust met alles wat je nodig hebt om je huis grondig te reinigen. We raden het aan aan mensen met zwaar werk buiten hun tegels.

Royaal snoer van 50 voet

Deze machine heeft een van de langste kabels die we ooit in een vacuĆ¼m hebben gezien. Hoewel je hem nog steeds moet aansluiten, is hij zo draagbaar en veelzijdig als een stofzuiger met snoer kan zijn.

4-niveau filtratie

De kwaliteit van deze stofzuiger is gecertificeerd en zijn rol in de strijd tegen allergieƫn is een belangrijke reden waarom.

We kunnen hiervoor de 4-niveau filtratie bedanken. Het zorgt ervoor dat bijna 100 procent van het stof, vuil en andere allergenen uit uw ruimte worden verwijderd.

Bovendien blijven deze allergenen in het vacuĆ¼m aanwezig. Het beschermt ook de zuigkracht van de machine, waardoor deze des te krachtiger wordt.

Wat we niet leuk vinden

Het is even wennen

Deze machine is handig, zonder twijfel. Maar als je nog nooit een rugzakstofzuiger hebt gebruikt, vind je het in het begin misschien ongemakkelijk.

Het weegt 11 pond, dus je zult moeten bepalen of je het kunt beheren. Sommige klanten zeggen dat het moeilijk is om deze onder de knie te krijgen.

Kwaliteit kan beter

Helaas is deze machine niet de meest duurzame. Een paar klanten zijn gefrustreerd door de kwaliteit van de bouw van deze machine en beweren dat deze gemakkelijk uit elkaar valt. Zoals altijd, zorg ervoor en je hebt dit probleem misschien niet.

Productspecificaties

Macht 1188 watt
Dimensies 32,7 inch bij 13,8 inch bij 13,4 inch
Gewicht 11 pond
Bijzonderheden 4-niveau filtratie, verstelbare harnas, flexibele slang
Accessoires Bekledingsgereedschap, heavy-duty gereedschapsslang, koord, zachte stofborstel, spleetgereedschap, harde vloergereedschap, telescopische staaf, opbergtas

6. Hoover PowerDash FH41000 Nat en droog vacuĆ¼m

Beste vacuĆ¼m voor huisdier morsen op tegels

Productafbeelding van de Hoover PowerDash Pet Hard Floor Cleaner Machine, Nat Droog VacuĆ¼m, FH41000, Wit

Bekijk op Amazon
Bekijk op HomeDepot

Dit model is een eenvoudige en effectieve machine met zijn effectieve ontwerp. De spin scrub-technologie is geĆÆntegreerd om voedselpellets of gemorst strooisel effectiever op te pakken terwijl de delicate afgesloten vloer intact blijft. Het hoofd heeft een rubberen wisser, die meer huisdierenhaar verzamelt dan verwacht.

Het is bedoeld voor harde vloeren en werkt perfect op tegels, hoewel het gevoelig kan zijn wanneer bleekmiddel of sterke reinigingsmiddelen als reinigingsoplossing worden gebruikt. Het is ook beter voor snel opruimen of kleinere klussen met zijn dubbele tank.

We houden van het lichtgewicht ontwerp en hoe het gemakkelijk in hoeken past (of werkt rond) hoeken.

Wij raden deze machine aan om mensen die op zoek zijn naar een snelle en gemakkelijke manier om hun huisdieren op te ruimen.

Wat we leuk vinden

Groot bereik met lang netsnoer

Het ontwerp van deze stofzuiger is ongelooflijk. Het heeft een royaal snoer van 25 voet waarmee u grotere gebieden kunt aanpakken. Het lichte gewicht betekent dat het de hoeken van uw huis kan reinigen waar andere stofzuigers niet met weinig moeite bij kunnen. Het is een ingenieus idee dat een lange weg gaat. Het bespaart u tijd en energie voor elke gebruiker.

Rubber wissers verwijderen huisdierhaar

Het rubber op het hoofd van de machine is zeer effectief in het verzamelen van haar van huisdieren. Het is uitstekend in zijn eenvoud en doet geweldig werk op tegels. Dit is geen gebruikelijk kenmerk in stofzuigers en we houden ervan hoe innovatief het is.

Spin Scrub

Hoover is serieus met haar doel om een grondige reinigingsmachine te leveren voor de eindgebruiker. Als gevolg hiervan hebben ze functies toegevoegd, zoals spin scrub voor een 360-graden superschoon. Het zuigt en droogt tegelijkertijd, zodat u kunt genieten van een opgeruimd gastvrij huis.

Wat we niet leuk vinden

Reinigingsoplossingen

Het bedrijf had vermeld dat deze machine een specifieke reinigingsoplossing vereist die in dezelfde winkel kan worden gekocht. In de meeste gevallen van deze klachten waren de gebruikers nog steeds tevreden over de algehele prestaties. Dit kan echter een vlag zijn voor degenen die een andere oplossing willen gebruiken dan de aanbevolen oplossingen.

Productspecificaties

Macht Niet gespecificeerd
Dimensies 12 inch bij 11,5 inch bij 42 inch
Gewicht 18,76 pond
Bijzonderheden 360 spin scrub, rubber wissers, dubbel tanksysteem
Accessoires N.V.T

7. Bissell Zing zak canister vacuĆ¼m

Beste busvacuĆ¼m voor tegels

Productafbeelding van de BISSELL Zing Lichtgewicht, zakbusstofzuiger, Paars, 2154A

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Zicht op Bissell

Om te beginnen zijn de filters wasbaar en herbruikbaar, wat u geld bespaart op vervangingen.

Bovendien heeft deze machine een koord van 15 voet en weegt hij slechts acht pond. Het is lichtgewicht, wendbaar, eenvoudig en comfortabel in gebruik. Het heeft een handig intrekbaar snoer en een ingebouwde handgreep voor gemakkelijk dragen.

Dus hoe zal het gaan op je tegels? Welnu, het is een machine met meerdere oppervlakken die zich aanpast aan harde vloeren of tapijten met een snelle omdraaiing van een schakelaar. Het maakt gebruik van een krachtige zuigkracht die ervoor zorgt dat je je tegels met weinig moeite reinigt.

Wat we leuk vinden

Weegt slechts acht pond

Een nadeel van bussen is dat je ze mee moet trekken. Dit model is licht genoeg om er geen moeite mee te hebben. Het is gemakkelijk te verplaatsen en te dragen, dankzij de geĆÆntegreerde handgreep.

In tegenstelling tot sommige andere bussen, is het handig voor huizen met meerdere verdiepingen en het schoonmaken van trappen of verhoogde plekken.

Meest betaalbare optie op onze lijst

Van alle stofzuigers die we in deze lijst hebben aanbevolen, zal dit model de minste schade aan uw bankrekening toebrengen. Het is een geldige budgetoptie voor diegenen die een groot vacuĆ¼m nodig hebben tegen een concurrerende prijs.

Twee modi voor verschillende vloertypen

U kunt de zuigkracht voor harde vloeren en tapijten verwisselen, zodat uw tegels ongerept blijven. U kunt er zeker van zijn dat het uw tegels niet zal krassen omdat u de reinigingsdruk regelt.

Wat we niet leuk vinden

Onderdelen kunnen loskomen

Een veelgehoorde klacht is dat de toverstaf en slang niet op hun plaats blijven zitten. Hoewel ze bij elkaar passen, kunnen ze uit elkaar glijden en uw reiniging verstoren.

Maar zolang je voorzichtig bent met deze stofzuiger, zou je dit probleem niet moeten ervaren. Het is echter frustrerend als je krachtig wilt schoonmaken.

Kwaliteit kan beter

Vergeet niet dat dit een budgetoptie is, dus het is niet gemaakt van de beste materialen. Dat gezegd hebbende, zijn de meeste klanten die bouwkwaliteit noemen nog steeds tevreden over de prestaties van de machine.

Dit vacuĆ¼m zal volstaan in woonomgevingen. Onderhoud het vaak en behandel het met zorg om de levensduur te verlengen.

Productspecificaties

Macht 1080 watt
Dimensies 15,6 inch x 11 inch x 9 inch
Gewicht 8 pond
Bijzonderheden Compact, lichtgewicht en automatisch terugspoelen van het snoer
Accessoires Vloergereedschap met meerdere oppervlakken, spleetgereedschap, afstofborstel, verlengstok

Productvergelijkingstabel

Product Best Stroom/zuigkracht Dimensies Gewicht
Eenvoud Upright Meest veelzijdig N.V.T 12″ x 13″ x 44,5″ 15,7 pond
Haai AZ1002 2-in-1 vacuĆ¼m 1350 W 11,2″ x 12,2″ x 46″ 9,34 pond
Eufy BoostIQ Robot 1300 Pa 12,8″ x 12,8″ x 2,85″ 5,85 pond
Bissell Cleanview Rechtop N.V.T 13″ x 14″ x 44,5″ 12,5 pond
ProTeam Super CoachVac Rugzak 1188 W 32,7″ x 13,8″ x 13,4″ 11 pond
Hoover PowerDash Huisdieren N.V.T 12″ x 11,5″ x 42″ 18,76 pond
Bissell Zing Bus 1080 W 15,6″ x 11″ x 9″ 8 pond

Moet je een stofzuiger kopen voor tegels?

De meeste tegels zijn geglazuurd om waterschade te voorkomen, daarom zijn het nietjes in keukens en badkamers (1).

Hoewel geglazuurde tegels over het algemeen niet verslechteren na verloop van tijd en bestand zijn tegen slijtage, kunt u ze krassen als u niet voorzichtig bent.

Het gebruik van een vacuĆ¼m met ruwe borstelharen kan de coating van uw tegels verpesten. Na verloop van tijd kunnen deze lelijke schaafwonden mogelijk meer vuil en ziektekiemen bevatten. Als het echter correct wordt gedaan, heeft het stofzuigen van uw tegels verschillende voordelen ten opzichte van vegen. Dus hier is waarom we aanraden om een stofzuiger te kopen die speciaal is ontworpen voor tegels.

Het is sneller

Het vegen van tegels gaat sneller dan het vegen van tapijten, maar een bezem vertraagt je nog steeds. Niet alleen duwt vegen vuil rond, maar je moet vaak terugkrabbelen of over onderdelen gaan die je al hebt geveegd om een grondige klus te klaren.

Ter vergelijking: stofzuigen gaat sneller. Dit komt omdat zuigkracht vuil in het vacuĆ¼m trekt in plaats van het weg te duwen. Vuil wordt ook opgevangen in de vacuĆ¼mzak of container, zodat je het niet hoeft op te scheppen.

Het is gemakkelijker

Het vasthouden en richten van een stofzuiger verbruikt veel minder energie dan het handmatig (zelfs krachtig) wegvegen van vuil. Bovendien is het legen van je stofzuiger ook eenvoudiger dan het gebruik van een stoffer.

Om je werk nog behapbaarder te maken, kies je voor een lichtere stofzuiger. Hoe lichter en krachtiger je stofzuiger is, hoe minder moeite je hoeft te doen om schoon te maken.

Er is meer variatie

We vinden bezems helemaal niet erg, maar ze missen variatie. Ongeacht de borstelharen, het ontwerp of de lengte, een bezem zal altijd niets meer zijn dan een bezem.

Ter vergelijking: je hebt keuze te over als het gaat om stofzuigers. Er zijn verschillende soorten stofzuigers, elk met verschillende functies, methoden en sterktes. U kunt er een kiezen die perfect is voor uw behoeften.

U kunt bijvoorbeeld een stofzuiger vinden met natte en droge mogelijkheden voor de tegels in uw badkamer. Of u kunt kiezen voor een stofzuiger met meerdere verdiepingen die op uw tegels en tapijten werkt. Dit zijn slechts twee voorbeelden, maar er zijn er nog veel, veel meer om uit te kiezen.

Er is ook meer veelzijdigheid

Omdat er niet zoiets bestaat als een “tegelstofzuiger”, kunt u deze gebruiken om uw hele huis schoon te maken als u de juiste stofzuiger kiest. Het bedekt alles, van je tegels tot je bank.

Dit is een ander voordeel ten opzichte van bezems. Niemand veegt hun gordijnen schoon, maar veel mensen stofzuigen ze.

Stofzuigen is effectiever

De zuigkracht is sterker dan jij. Wanneer je het vuil rondduwt, zul je zeker wat achterlaten, zo niet verspreiden op onmogelijke plaatsen.

Stofzuigers reinigen beter omdat ze vuil opnemen. Zelfs stof in hoeken of vuil ingebed tussen uw tegels zal de kracht niet kunnen weerstaan.

Stofzuigers worden vaak geleverd met speciale hulpstukken die zijn gemaakt om gemakkelijker en efficiƫnter te reinigen. Een voorbeeld is de spleettool, die tot op krappe plekken reikt om meer vuil kwijt te raken.

Sommige stofzuigers hebben ook speciale filters die vuil opvangen. Dit verkleint de kans dat vuil weer in de lucht vrijkomt.

Snelle tip

Hoewel stofzuigers effectief zijn, moet je je tegels nog steeds dweilen als je wilt dat ze zo schoon mogelijk zijn. Stofzuigers kunnen zorgen voor droog vuil, maar kunnen geen vuil verwerken.

Het is gezonder

Stofzuigers nemen meer vuil op dan je kunt, waardoor je een gezonder, hygiƫnischer huis hebt. Sommige stofzuigers komen wIth speciale filters (meestal HEPA-filters) speciaal gemaakt om allergenen te vangen.

Ze zijn veiliger voor mensen met allergieƫn of gevoeligheden voor stof, haar van huisdieren en andere irriterende stoffen. Afhankelijk van de bouw die je gebruikt, is stofzuigen ook beter voor je houding, rug en spieren.

Huisdiervriendelijke reiniging

Als je huisdieren hebt, zorg er dan voor dat je stofzuiger haar aankan. Sommige worden geleverd met klittenvrije borstels om te voorkomen dat haar van huisdieren verstopping veroorzaakt die uw machine kan beschadigen.

Hoe een vacuĆ¼m voor tegels te kiezen

U moet een paar dingen in gedachten houden voordat u een stofzuiger voor uw tegelvloeren koopt. Overweeg het volgende om ervoor te zorgen dat de stofzuiger die u kiest geschikt is voor u:

Aansluiten

Als u voor een bedrade optie gaat, kunt u deze dan in (of dicht bij) uw betegelde gebied aansluiten? Houd er rekening mee dat sommige badkamers geen stopcontacten hebben. U moet er dus voor zorgen dat de kabel van uw machine lang genoeg is om te bereiken.

Het oppakken van huisdierhaar

Heeft u huisdieren in huis? Als dat zo is, wil je een huisdiervriendelijke stofzuiger die geen moeite zal hebben om haren van je tegels te halen. Het kiezen van een met een HEPA-filter gaat een stapje verder.

Omgaan met vloeistoffen

Niet alle stofzuigers hebben natte/droge mogelijkheden. Dus als u uw stofzuiger wilt gebruiken bij morsen, vooral in uw badkamer, moet u controleren of deze compatibel is met water. Gebruik nooit een dry-only machine bij morsen – u kunt deze beschadigen of uzelf in gevaar brengen.

Soorten vloeren

Zijn tegels de enige vloeren die je met je stofzuiger wilt reinigen? Als u tapijten of hardhouten vloeren heeft, overweeg dan om een machine met meerdere verdiepingen te kopen. Het slaat twee vliegen in Ć©Ć©n klap. Zorg er anders voor dat uw machine wordt geleverd met de juiste hulpstukken.

Multifunctioneel gebruik

Als u andere oppervlakken (zoals auto-interieurs, bekleding, matrassen of stoffen) met uw machine wilt reinigen, kiest u er een die veelzijdig is. Steelstofzuigers zijn uw beste keuze, met bussen een goede tweede. U moet ook controleren of de stofzuiger wordt omgezet in een handheld die onschatbare flexibiliteit biedt.

Hoeveel geld het kost

Uw budget is belangrijk. Als u bereid bent om extra uit te geven, krijgt u waarschijnlijk een meer geavanceerde machine met alles wat u nodig hebt. Maar als u met een beperkt budget werkt, kies dan een model met de benodigdheden voor harde vloeren.

Tegelonderhoud 101

Ruim morsen op uw keramische tegels zo snel mogelijk op. Hoe langer vloeistoffen worden achtergelaten om te bezinken, hoe groter het risico op schade.
Misschien vind je dit ook interessant
Vrouw die tegelvloeren schoonmaaktHoe tegelvloeren schoon te maken (5 methoden die werken)

Veelgestelde vragen

Welk type vacuĆ¼m is het beste voor tegelvloeren?

Het beste type stofzuiger voor tegelvloeren is de Simplicity Upright. Het heeft een grote zuigkracht, is veelzijdig en allergievriendelijk. De instelbare hoogte maakt het ideaal voor meerdere oppervlakken en de HEPA-filtratie vangt 99,97 procent van de verontreinigende stoffen op tot een grootte van drie micron.

Zijn stoommoppen goed voor tegelvloeren?

Stoommoppen zijn goed voor tegelvloeren. Modellen zoals deze LIGHT ‘N’ EASY Steam Mop zijn gemakkelijk te gebruiken, een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en diep reinigende tegels en voegen om uw vloeren sprankelend te laten.

Hoe zorg je voor tegelvloeren?

Hoe u voor tegelvloeren moet zorgen, verschilt per tegeltype. Je moet het stof stofzuigen en vervolgens de vloer reinigen met witte azijn en water. Veeg ten slotte de vloer droog met een schone handdoek of doek. Als uw tegels geglazuurd zijn, is het schoonvegen ervan optioneel, hoewel u strepen kunt krijgen als dat niet het geval is.

Glanst azijn tegelvloeren?

Azijn glanst tegelvloeren als het wordt gemengd met water en via een spray wordt verstrekt. Mogelijk moet u de vloer na het reinigen drogen om strepen en watermerken. Azijn is zuur, dus het kan ongeglazuurde tegels en natuursteen markeren, tenzij het wordt verdund.

Hoe reinig je tegelvloeren en voegmiddel?

De beste manier om tegelvloeren en voeg te reinigen is door verschillende producten te gebruiken. Natuurlijke ingrediƫnten, zoals zuiveringszout en witte azijn, verwijderen effectief vlekken. Probeer waterstofperoxide als een sterker alternatief.

Deze essentiƫle zuurstof Food-Grade waterstofperoxide is slechts drie procent, dus het verbrandt niet als krachtigere producten en is 100 procent natuurlijk en planeetveilig.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents

Lees ook:   HG hardhout kleurhersteller 750 ml Protector voor teak en ander hardhout