Beste draadloze stofzuigers voor hardhouten vloeren van 2023

Heeft u moeite om uw hardhouten vloeren stof- en krasvrij te houden? De waarheid is dat het verzorgen van hardhouten vloeren niet altijd gemakkelijk is – je moet voorzichtig zijn. Zo niet, dan kunnen ze krassen, vlekken en zelfs deuken.

Als u schade aan uw vloer ontdekt, kan uw stofzuiger de boosdoener zijn. Het is daarom essentieel dat u de juiste kiest.

U kunt zich laten verleiden door draadloze stofzuigers. Niemand wil immers aan een stopcontact vastzitten.

Gelukkig zijn er een aantal geweldige opties voor jou. We delen vijf van de beste draadloze stofzuigers voor hardhouten vloeren met u. Je hebt schone, krasvrije vloeren en een gemakkelijke stofzuigervaring.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Tineco iFLOOR3 draadloze natte droge stofzuiger, lichtgewicht, reiniging in Ć©Ć©n stap voor harde vloeren
Zelfreinigende technologie
Tineco Accu Steel vacuĆ¼m
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Multifunctioneel reinigingsvermogen
 • Sterke motor
Prijs controleren
Productafbeelding van de Dyson Cyclone V10 Absolute Lichtgewicht draadloze steelstofzuiger
Beste motor
Dyson Absolute Lichtgewicht
 • Grote bak
 • Extreem veelzijdig
 • Point and shoot bin functie
Prijs controleren
Productafbeelding van de WOWGO draadloze stofzuiger, 160W krachtige zuigstangstofzuiger met 40min max lange looptijd afneembare batterij, 4 in 1 lichtgewicht stille handstofzuiger voor thuis tapijt huisdierhaar
Laagste geluidsniveau
Wowgo draadloze steelstofzuiger
 • HEPA-filter
 • Lichtgewicht en gemakkelijk mee te nemen
 • Bijna geruisloos
Prijs controleren
Productafbeelding van de Shark Upright &Canister Cordless Vacuum, 13.4 in L x 10.2 in B x 45.9 in H, Grasshopper
Beste lichtgewicht
Haai DuoClean
 • Vrijstaand ontwerp
 • Verwijderbare batterijen
 • Buigbare toverstaf
Prijs controleren
Productafbeelding van de Eureka lichtgewicht draadloze stofzuiger, High Efficiency Krachtige Motor LED Koplampen, Handige Stick en Handheld Vac, Grijs
Beste filtratiesysteem
Eureka Stylus
 • Handheld en stick
 • Werkt overal
 • Looptijd van 45 minuten
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Welk type vloer heeft u?
 • Dingen om te overwegen
 • Veelgestelde vragen
 • Tot slot


Product beoordelingen

Hier zijn vijf van de beste draadloze stofzuigers die vuil verwijderen en tegelijkertijd uw vloeren beschermen.

1. Tineco iFloor3 draadloze steelstofzuiger

Beste zelfreinigende draadloze stofzuiger voor hardhouten vloer

Productafbeelding van de Tineco iFLOOR3 draadloze natte droge stofzuiger, lichtgewicht, reiniging in Ć©Ć©n stap voor harde vloeren

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op HomeDepot
Bekijk op Target

Deze stofzuiger kan een goede hulp zijn als je een drukke moeder bent zoals ik. Tineco wordt geleverd met zelfreinigende technologie die vuil en haarresten op een handsfree manier verwijdert. Het is ontworpen om de borstel en buizen spic en span te houden. Bovendien elimineert het geuren. Plaats de stofzuiger in de oplaadlade, druk op een knop en het zelfreinigende programma begint.

Tineco iFloor3 heeft ook een 3000mAh lithium-ion batterij die voldoende ruimte voor reiniging zal bedekken.

Het ondersteunt drie sterke zuigkracht. Dit is optimaal voor hardhouten vloeren, hoewel het ook geschikt is voor laminaat-, linoleum-, vinyl- en marmeren vloeren.

Wat we leuk vinden

Eenvoudig te reinigen van de stofzuiger

Wist je dat je je stofzuiger maandelijks moet reinigen?

Zakloze stofzuigers kunnen een puinhoop zijn om schoon te maken, omdat je de container moet legen. Maar Tineco heeft het gemakkelijker gemaakt door een zelfreinigende functie toe te voegen. Dit bespaart u kostbare tijd.

Geen boormachine nodig voor het installeren van laadstation

Tineco wordt geleverd met een staande laadpaal. U hoeft dus geen gaten in de muur te boren om deze op te zetten. De standaard is ook compact en neemt niet te veel ruimte in beslag. Sluit hem aan op een stopcontact en je bent klaar.

Sterke batterij en motor

De lithium-ion batterij is lichtgewicht maar ongelooflijk duurzaam. Het ondersteunt de krachtige motor en geeft je voldoende tijd om te stofzuigen.

Multifunctioneel reinigingsvermogen

Tineco is een geweldige maat en gewicht voor meerdere doeleinden. Met een gewicht van minder dan tien pond is het gemakkelijk om te bewegen. De verlengde stok bereikt 43 inch, waardoor het een fluitje van een cent is om plafonds en gordijnen te bereiken.

Ondertussen krijgt de zachte borstel het hardhout schoon zonder krassen.

Wat we niet leuk vinden

Batterijduur van 25 minuten

Het enige nadeel van deze stofzuiger is dat deze slechts een korte looptijd van 25 minuten kan ondersteunen. Dus hoewel u dit kunt gebruiken als een snelle oplossing voor morsen, is dit mogelijk niet geschikt voor het reinigen van grotere oppervlakken.

Productspecificaties

Gewicht 9,9 pond
Maximale looptijd 25 minuten
Dimensies 11.3 x 10 x 43.3 inch
Fabrikant Tineco
Batterij type Lithium-ion

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4.5 / 5
Batterijleven 3.5 / 5
Filtratiesysteem 4 / 5
Gewicht en wendbaarheid 4.5 / 5
Totale beoordeling 4 / 5

2. Dyson Cycloon V10 draadloos vacuĆ¼m

Beste zuigkracht draadloze stofzuiger voor hardhouten vloer

Productafbeelding van de Dyson Cyclone V10 Absolute Lichtgewicht draadloze steelstofzuiger

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Zicht op Dyson

Met een gewicht van iets minder dan zes pond is de Dyson Absolute uitstekend geschikt voor zware schoonmaakklussen. Hij wordt geleverd met een V10 digitale motor die tot 125.000 tpm draait. Dit geeft het dezelfde zuigkracht als een gewone stofzuiger.

De Absolute heeft drie manieren van zuigen. De eerste en tweede zijn uitstekend geschikt voor hardhouten vloeren, terwijl de derde voor tapijten is. We vinden het leuk dat de zachte roller al het fijne stof en puin uit kleine scheurtjes in een hardhouten vloer haalt.

We houden er ook van dat de stofzuiger draadloos is. U hoeft zich geen zorgen te maken dat netsnoeren u in de weg zitten. Laad hem gewoon op, druk op de triggerknop en begin met stofzuigen.

Wat we leuk vinden

Grote 25 Ounce Stofbak

De stofbak kan iets meer dan 25 ounces (0.76L) stof en vuil bevatten. Je hoeft het niet regelmatig te legen. Geniet van ononderbroken reiniging.

Extreem veelzijdig door reinigingsgereedschap

Je krijgt verschillende extra tools om het schoonmaken gemakkelijker te maken. Deze omvatten een spleet en combinatiegereedschap, een mini zachte stofborstel en een mini-gemotoriseerd hulpstuk.

Deze stofzuiger kan in alle kleine ruimtes komen, zelfs als je een lage bank hebt. Het kan bijna helemaal plat worden. Met de lange bevestiging kun je diep onder bankkussens en over matrassen komen.

Je kunt de stick ook verwijderen en in plaats daarvan als handstofzuiger gebruiken.

Zacht voor hardhouten vloeren

De zachte rollerborstel is gemaakt van geweven nylon en antistatische koolstofvezelfilamenten. Het nylon behoudt de delicate houten vloer, terwijl de koolstofvezel fijnstof en vuil verwijdert. U hoeft zich geen zorgen te maken over krassen of vlekken.

60 minuten runtime

De krachtige lithium-polymeerbatterij geeft u 60 minuten wanneer u het gemotoriseerde gereedschap niet gebruikt. Je krijgt ook 40 minuten runtime met de zachte roller in de tweede zuigmodus. Dit zou meer dan genoeg moeten zijn om in Ć©Ć©n keer door een stofzuigsessie te komen.

Wat we niet leuk vinden

Continue drukknop

U kunt de stofzuiger niet vergrendelen in de AAN-stand. Daarom moet je de knop continu ingedrukt houden. Gebruikers klagen hier af en toe over.

Dyson beweert dat het de levensduur van de batterij bespaart, wat waar is omdat het niet werkt tenzij u schoonmaakt. Het kan echter een ongemak zijn.

Onze Dyson stofzuiger heeft deze functie en het duurde even om eraan te wennen, maar nu zijn we er dol op.

Aan de muur gemonteerd laadstation omvat doe-het-zelf

Het bevat een laadpaal die je aan de muur monteert. Dit betekent dus wel dat je een paar gaten moet boren. Verschillende klanten waren hier niet blij mee.

Maar we denken dat het zijn voordelen heeft. Als het tenminste aan een muur hangt, neemt het geen vloeroppervlak in beslag.

Productspecificaties

Gewicht 5,88 pond
Maximale looptijd 60 minuten
Dimensies 9,8 x 10,1 x 49,2 inch
Fabrikant Dyson
Type batterij Lithium polymeer

Onze beoordelingen

Zuigkracht 5 / 5
Batterijleven 4.5 / 5
Filtratiesysteem 5 / 5
Gewicht en wendbaarheid 4 / 5
Totale beoordeling 4.5 / 5
Misschien vind je dit ook interessant
Dyson StofzuigersTips en trucs voor het reinigen van een Dyson-stofzuiger

3. Wowgo draadloze steelstofzuiger

Laagste geluidsniveau draadloze stofzuiger voor hardhouten vloer

Productafbeelding van de WOWGO draadloze stofzuiger, 160W krachtige zuigstangstofzuiger met 40min max lange looptijd afneembare batterij, 4 in 1 lichtgewicht stille handstofzuiger voor thuis tapijt huisdierhaar

Prijs controleren

Een veelgehoorde klacht over stofzuigers is de nOise. Maar eerlijk gezegd is stofzuigen over het algemeen geen rustige baan. Deze Wowgo stofzuiger is echter stiller omdat hij op een lagere frequentie werkt. Bij 68 decibel is dit vergelijkbaar met een haardroger of toiletspoeling.

Het wordt geleverd met een lithium-ionbatterij die u 20 tot 40 minuten runtime geeft. Maar zoals altijd hangt de werkelijke tijd af van welke instelling u gebruikt.

De kop van de stofzuiger is flexibel, zodat u snel door hoeken en meubels kunt manoeuvreren. De sterke zuigkracht trekt het haar en fijnstof van huisdieren op.

U kunt een reservebatterij kopen omdat deze afneembaar is om ononderbroken op te ruimen.

Wat we leuk vinden

Wasbaar HEPA-filter

Het HEPA-filter is gemakkelijk te onderhouden omdat u het kunt losmaken en wassen wanneer dat nodig is. Het is echter essentieel om het volledig te laten drogen voordat je het terug in het vacuĆ¼m plaatst.

Het filtert de kleinste stofdeeltjes eruit. Gezinnen met harige leden hebben vaak te maken met veel haar. Daarom is het HEPA-filter uitstekend geschikt voor het wegwerken van allergenen, zodat u uw gezin gezond en gelukkig kunt houden.

Bijna ruisvrij

Het verlaagde geluidsniveau van de Wowgo straalt slechts 68 decibel uit. Hoewel het niet helemaal stil is, is het niet irritant luid zoals sommige modellen. Gezinnen met jonge kinderen of huisdieren zullen deze functie waarderen.

Flexibele kop voor eenvoudig manoeuvreren

De vacuĆ¼mkop kan buigen en buigen om uw huis te huisvesten. Het is gemakkelijk om hoeken en meubels te omzeilen en onder eventuele obstakels. Het is niet nodig om iets op te tillen of te worstelen als iets je in de weg zit.

Gemakkelijk mee te nemen op drie pond

Het weegt iets meer dan drie pond, waardoor het een fluitje van een cent is om te bewegen – je kunt zelfs je kinderen erbij betrekken. En wanneer u kleinere gebieden moet stofzuigen, kunt u deze in plaats daarvan omzetten in een handheld-stofzuiger.

Wat we niet leuk vinden

Niet zo krachtig

De Wowgos is niet zo krachtig als andere draadloze stofzuigers. Het werkt prima op hardhouten vloeren die niet veel stroom nodig hebben. Als je grote rotzooi moet schoonmaken, ben je misschien teleurgesteld over de zuigkracht.

Vier uur lange oplaadtijd

Het duurt vier uur om volledig op te laden. Dit kan zeer onhandig zijn als je haast hebt. Anders kunt u een reservebatterij krijgen om tijd te besparen.

Productspecificaties

Gewicht 3,3 pond
Maximale looptijd 40 minuten
Dimensies 17.68 x 11.42 x 7.48 inch
Fabrikant Wauwgo
Type batterij Lithium-ion

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4 / 5
Batterijleven 3 / 5
Filtratiesysteem 3.5 / 5
Gewicht en wendbaarheid 4.5 / 5
Totale beoordeling 3.75 / 5

4. Shark IonFlex Ultra-Light Draadloze Stofzuiger

Beste lichtgewicht draadloze stofzuiger voor hardhouten vloer

Productafbeelding van de Shark Upright &Canister Cordless Vacuum, 13.4 in L x 10.2 in B x 45.9 in H, Grasshopper

Prijs controleren

Het hebben van een draadloze stofzuiger betekent dat je het overal in huis kunt meenemen. Maar wie wil er nou met een zware machine sjouwen? De Shark IonFlex weegt slechts 8,7 pond; het is gemakkelijk mee te nemen in je huis.

De stofzuiger is voorzien van MultiFlex-technologie waarmee de staaf in tweeƫn kan buigen. Dit maakt het makkelijker om onder tafels te komen.

Omdat stof en vuil vast kunnen komen te zitten in het filter, raadt Shark aan om het regelmatig schoon te maken. Het scherm kan schoon worden getikt, of u kunt het verwijderen en wassen. Houd er echter rekening mee dat het cruciaal is om het 24 uur te laten drogen voordat je het weer in het vacuĆ¼m plaatst.

Wat we leuk vinden

Vrijstaand en draadloos ontwerp

De Shark DuoFlex biedt u ultieme flexibiliteit, is draadloos en vrijstaand. We moeten soms midden in het werk stoppen – om meubels te verplaatsen of misschien om de telefoon op te nemen. Maar de meeste modellen kunnen niet op zichzelf staan, dus eindigen ze op de grond.

Verwijderbare batterijen

Twee lithium-ion batterijen voeden de Shark DuoFlex. Deze zijn verwijderbaar, waardoor u ze kunt vervangen zodra ze dood zijn. Dit verlengt de levensduur van de stofzuiger en bespaart u op de lange termijn geld.

Een ander pluspunt is dat je de ene batterij kunt opladen terwijl je de andere gebruikt.

Buigbare MultiFlex Wand

Zoals de naam al aangeeft, is de IonFlex flexibel. Het beschikt over een slim MultiFlex-systeem waarmee de staaf in tweeƫn kan buigen. Dit maakt het eenvoudig om onder meubels te reiken zonder zelf op de grond te gaan liggen.

Easy Overgang tussen oppervlakken

Dit is ook een uitstekende multi-surface stofzuiger. De DuoClean-functie geeft u een diep reinigende borstel voor tapijten en tapijten.

Het wordt ook geleverd met een zachte roller die uw kostbare hardhouten vloeren intact houdt. U kunt snel schakelen tussen de twee penselen door op een knop te klikken.

Wat we niet leuk vinden

Kleine stofbak

De stofbak bevat slechts 0,3 liter, wat aanzienlijk kleiner is dan veel andere modellen. Dit betekent dat u de bak vaker moet legen.

Productspecificaties

Gewicht 8,7 pond
Maximale looptijd Niet gespecificeerd
Dimensies 13.4 x 10.4 x 45.9 inch
Fabrikant HaaiNinja
Type batterij Lithium-ion

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4 / 5
Batterijleven 0 / 5
Filtratiesysteem 3.5 / 5
Gewicht en wendbaarheid 4.5 / 5
Totale beoordeling 3 / 5

5. Eureka Stylus Lichtgewicht Stick &Handheld VacuĆ¼m

Beste filtratiesysteem

Productafbeelding van de Eureka lichtgewicht draadloze stofzuiger, hoge efficiƫntie krachtige motor LED-koplampen, handige stick en handheld vac, grijs

Bekijk op Amazon
Bekijk op Wayfair

Dit is een geweldig vacuĆ¼m, vooral als u op zoek bent naar iets met een verbazingwekkend cycloonfiltratiesysteem. De Eureka Stylus draadloze stofzuiger heeft een 350W BLDC-motor die zowel kleine als grote deeltjes kan oppikken.

Het heeft drie reinigingsmodi om het niveau van de zuigkracht aan te passen aan uw reinigingsbehoeften.

De stofzuiger is uitgerust met koplampen die bijzonder nuttig zijn bij het reinigen van donkere ruimtes of bekleding. Je kunt dit gebruiken om in hoeken te komen, onder tafels te stofzuigen en zelfs onder het bed te knijpen.

Stofzuig in elke richting en manoeuvreer rond obstakels om ervoor te zorgen dat er geen ongewenst vuil achterblijft tijdens het reinigingsproces.

Wat we leuk vinden

Handheld en Stick Ontwerp

Met deze stofzuiger kunt u vloeren zowel als steelstofzuiger als als handheld reinigen. De handbediende bevestiging is geweldig voor het reinigen van meubels, bekleding, moeilijk bereikbare plaatsen en de auto. Het bevat een spleetgereedschap en een 2-in-1 stofborstel. Niettemin is het ontworpen voor eenvoudige montage.

Werkt overal, letterlijk overal

Deze stofzuiger is een veelzijdige optie. Het werkt natuurlijk geweldig op hardhouten vloeren. Maar het is ook fantastisch op tapijten, trappen, vensterbanken, meubels, bureaus, gordijnen, auto’s en waar je maar kunt bedenken.

In termen van harde vloeren hebben we het over hout, tegels en laminaat. Zo kunt u elke kamer in huis grondig schoonmaken.

45 minuten runtime

De oplaadbare lithium-ionbatterij levert tot 45 minuten draadloze reiniging op een normale modus, wat indrukwekkend is voor zijn prijs.

Wat we niet leuk vinden

Geen batterijpercentage-indicator

Sommige gebruikers zijn niet tevreden met alleen de twee verschillende LED-lampjes als maat voor de batterij tijdens het opladen van het apparaat en willen liever zien hoeveel stroom al is geladen.

Productspecificaties

Gewicht 6,4 pond
Maximale looptijd 45 minuten
Dimensies 11,1 x 7,9 x 43,3 inch
Fabrikant Eureka
Type batterij Lithium-ion

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4.5 / 5
Batterijleven 4 / 5
Filtratiesysteem 4 / 5
Gewicht en wendbaarheid 4.5 / 5
Totale beoordeling 4.25 / 5

Productvergelijkingstabel

Product Best Gewicht Maximale looptijd Dimensies Fabrikant Type batterij
Tineco Stok Zelfreinigend 9,9 pond 25 min. 11,3″ x 10″ x 43,3″ Tineco Li-ion
Dyson Absoluut Motor 5,88 pond 60 min. 9,8″ x 10,1″ x 49,2″ Dyson Li-polymeer
Wowgo Stick Laagste geluidsniveau 3,3 pond 40 min 17,68″ x 11,42″ x 7,48″ Wauwgo Li-ion
Haai IonFlex Lichtgewicht 8,7 pond Niet gespecificeerd 13,4″ x 10,4″ x 45,9″ HaaiNinja Li-ion
Eureka Stylus Filtratiesysteem 6,4 pond 45 min. 11,1″ x 7,9″ x 43,3″ Eureka Li-ion

Welk type vloer heeft u?

Voordat u kiest voor een vacuĆ¼m dat uitsluitend is gemaakt voor hardhout, is het essentieel om al uw vloertypen te overwegen.

Verschillende soorten vloeren vereisen specifieke zuigniveaus van uw stofzuiger.

Tapijten hebben bijvoorbeeld vaak een diepe reiniging nodig vanwege verborgen stof en puin. Aan de andere kant kunnen gladde en harde vloeren minder zuigkracht gebruiken. Ze hebben niet veel kracht nodig om te bewegen en het vuil in de machine te trekken.

Maar als je gemengde vloeren hebt, is een robuuste hybride de juiste keuze. Op deze manier krijg je het meeste voor je geld, omdat je Ć©Ć©n apparaat hebt om alle kamers in je huis schoon te maken.

Dingen om te overwegen

Voordat je jezelf een nieuw vacuĆ¼m vindt, overweeg dan de volgende punten. Dit kan u helpen om het beste product te vinden op basis van uw specifieke behoeften en voorkeuren.

Macht

Hardhouten vloeren hebben veel zorg nodig, maar dat betekent niet dat je moet beknibbelen op de stroom. Wanneer een vacuĆ¼m schade aan hardhout veroorzaakt, is dit vaak te wijten aan stijve borstelharen, niet aan een te krachtige zuigkracht.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit van de stroom. Sommige stofzuigers kunnen beginnen met een sterke zuigkracht, maar verzwakken bij herhaald gebruik. Dus, om ervoor te zorgen dat je de beste waar voor je geld krijgt, kies je er een die lang krachtig blijft.

Duurzaamheid en kwaliteit

Hardhouten vloeren zijn een investering en ze kunnen de waarde van uw woning verhogen. Het is dan alleen maar logisch om een hoogwaardige stofzuiger voor dergelijke vloeren te hebben. U wilt er zeker van zijn dat u de stofzuiger niet een jaar na aankoop hoeft te vervangen.

Helaas voelen veel apparaten tegenwoordig bijna wegwerpbaar aan, omdat ze zo kort mee lijken te gaan. Sommige fabrikanten weten echter nog steeds hoe belangrijk het is om producten te maken die lang meegaan.

Controleer de garantie en de merkreputatie.

Borstels

Zoals we hebben vastgesteld, zijn de borstels vaak waar de schade wordt aangericht. Kies een stofzuiger die specifiek zegt dat het veilig is voor hardhout of harde vloeren. Deze hebben veel zachtere haren die geen schade aanrichten.

Een andere goede optie zou zijn om er een te kiezen met de mogelijkheid om de gemotoriseerde borstel uit te schakelen. Hierdoor kan het agitatie creƫren bij het reinigen van dieperpolige tapijten en veilig zijn voor het reinigen van gemakkelijk te krassen vloeren.

Vergelijkbare artikelen
Een vacuĆ¼mborstel vol haarHoe u uw vacuĆ¼mborstel reinigt (verspreid geen ziektekiemen)

Geluidsniveau

Stofzuigers zijn ongetwijfeld luidruchtig. Maar dat betekent niet dat je oordoppen moet kopen voor iedereen in huis. Een stillere stofzuiger is ook cruciaal als je in een appartement woont of dicht bij je buren.

Hoewel je geen volledig stille stofzuiger kunt krijgen, kun je er een vinden met een lager geluidsniveau. Deze zijn echter meestal duurder omdat het een gespecialiseerde functie is.

Bijlagen

Opzetstukken maken een stofzuiger veelzijdig. Dus, voordat u een nieuwe selecteert, moet u beslissen welke tools belangrijk voor u zijn. Eigenaren van gezelschapsdieren willen bijvoorbeeld een extra opzetstuk dat gemakkelijk haar oppakt.

Als u een trap in uw huis heeft, kunt u baat hebben bij een lange buisbevestiging. Gelukkig kunnen de meeste van onze draadloze stofzuigers worden omgezet in handhelds. Dan heb je in plaats daarvan een krachtige handstofzuiger, perfect om in krappe ruimtes te komen.

Batterijleven

Voor draadloze stofzuigers is het essentieel om rekening te houden met de levensduur van de batterij. Je wilt er een vinden die je genoeg tijd geeft om zoveel mogelijk af te ronden. Wie wil er halverwege de woonkamer komen en moet stoppen voor een oplading?

Een fatsoenlijke en gemeenschappelijke levensduur van de batterij is alles boven de 30 minuten, maar sommige duren 60.

De kwaliteit van de batterij is een andere belangrijke overweging. Sommige batterijen slijten na verloop van tijd en moeten mogelijk snel worden vervangen.

We raden lithium-ion- of polymeerbatterijen aan in plaats van loodzuur. Deze batterijen zijn duurzamer en kunnen vele malen worden opgeladen. Bovendien zijn ze licht van gewicht, wat ideaal is voor draadloze stofzuigers.

Waarde

We kunnen soms verblind worden door het prijskaartje van een product. Maar het is de moeite waard om te weten dat sommige stofzuigers duurder zijn, alleen vanwege het merk. Terwijl anderen meer kosten omdat ze van een hogere kwaliteit zijn.

Daarom is het bij het winkelen voor een draadloze stofzuiger belangrijk om functies en kwaliteit te vergelijken. Wordt het geleverd met bijlagen of een garantie? Welk type filter heeft het?

Als u er een exclusief voor hardhouten vloeren koopt, is het essentieel om te overwegen hoeveel instellingen deze heeft. Sommige stofzuigers hebben slechts Ć©Ć©n modus voor dit type vloer.

Zelfs als het op veel lijkt, zal het doen wat je nodig hebt? Het model dat te koop is, kan ideaal zijn voor huiseigenaren die voornamelijk tapijten hebben.

Opslag

Overweeg opslagruimte. Moet je het in een al volle kast proppen?

Gelukkig zijn draadloze modellen veel gemakkelijker op te bergen in vergelijking met bussen. Ze worden meestal geleverd met een muurbevestiging, zodat u ze kunt ophangen wanneer ze niet in gebruik zijn. Dit is ook waar veel draadloze stofzuigers worden opgeladen.

Onderhoud

Draadloze stofzuigers zijn zakloos, wat betekent dat vuil en stof in een bak worden opgevangen. Als zodanig is het essentieel om het vaak te legen.

Het filter moet ook regelmatig worden gereinigd. Zakloze stofzuigers hebben verschillende soorten filters. Deze kunnen HEPA, honingraat en metaal omvatten.

Het is een goed idee om je filter minstens Ć©Ć©n keer per maand te wassen. Je kunt het doen door het af te spoelen en het vervolgens te laten drogen voordat je het terug in het vacuĆ¼m plaatst.


Veelgestelde vragen

Waarom heb ik een ander vacuĆ¼m nodig voor hardhouten vloeren?

Tapijten vereisen een diepere reiniging, dus hun stofzuigers worden meestal geleverd met meer schurende gereedschappen. Deze kunnen rollen en klopperstangen omvatten, speciaal ontworpen om diep in tapijten te graven. Sterke tapijtreinigers kunnen ook een bijna luchtdichte zuigkracht hebben.

Al deze kracht kan een nadelig effect hebben op harde oppervlakken. Dus om hardhout effectief te reinigen, is meer vermogen niet noodzakelijkerwijs beter.

Ten eerste, als de zuigkracht te sterk is, kan het vacuĆ¼m zichzelf afdichten naar de vloer. Dit maakt het een uitdaging om te glijden en daarom uitdagender om te gebruiken.

Zijn er handige functies voor hardhouten vloeren?

Enkele van de upgrades die we leuk vinden, zijn microvezelpads en zachte rollen. Deze zijn niet voor alle modellen beschikbaar, maar kunnen best handig zijn. Ze kunnen die microscopische deeltjes grijpen terwijl ze tegelijkertijd als vloerbuffer werken.

Kleinere hulpstukken zoals spleetgereedschappen en afstofborstels zijn uitstekend in staat om in alle hoeken te komen. Ze zijn ook handig als het gaat om het verwijderen van het stof uit andere moeilijk bereikbare plaatsen.

Is er iets om te overwegen bij het opruimen van huisdieren?

Gezinnen met katten zullen meestal te maken krijgen met kattenbakvulling. Zowel honden- als kattenbezitters hebben vaak geplette voedseldeeltjes en het altijd vervelende afstotende haar.

Om afval of voedselresten te verwijderen, hebt u instelbare niveaus van zuigkracht nodig. Zachte rollers zijn handig wanneer je haren op een hardhouten oppervlak moet verwijderen.

HEPA (high-efficiency particulate air) filtratie is essentieel in een huisdierenhuis. Het is effectief in het bevatten van zelfs de kleinste allergeendeeltjes (1).

Welke stofzuiger is het beste voor hardhouten vloeren?

De beste draadloze stofzuiger voor hardhouten vloeren is de Tineco ONE S3 Hardwood Floor Cleaner. Het heeft iLoop-sensortechnologie die natte en droge rommel op hardhouten vloeren detecteert, zelfaandrijving heeft om de taak beter beheersbaar te maken en heeft een looptijd van 35 minuten.

Hoe vaak stofzuig je hardhouten vloeren?

U moet hardhouten vloeren minstens Ć©Ć©n keer per week stofzuigen. Het kan nodig zijn om het vaker te doen als je huisdieren of kinderen hebt.

Wat zal hardhout ruĆÆneren Vloeren?

De meest voorkomende dingen die hardhouten vloeren ruĆÆneren, zijn hoge hakken, meubels, klauwen van huisdieren en het gebruik van het verkeerde reinigingsmiddel. Om krassen en vlekken te voorkomen, verwijdert u uw schoenen bij de deur en legt u tapijten neer om de hardhouten vloer te beschermen.

Kunt u azijn gebruiken om hardhouten vloeren schoon te maken?

Je kunt azijn gebruiken op hardhouten vloeren. Het is een natuurlijk reinigingsmiddel en doodt 99 procent van de bacteriƫn. Het beste product om te gebruiken is witte azijn, zoals deze Calyptus 45 Procent Geconcentreerde Azijn.


Tot slot

Het hebben van een draadloze stofzuiger betekent dat u niet op een snoer stapt en niet vastgebonden bent. Een nadeel is echter een beperkte reinigingstijd op een enkele lading.

Bij het kopen is het essentieel om rekening te houden met uw behoeften. Ga er niet zomaar vanuit dat een hoog prijskaartje kwaliteit betekent. Onze favoriet van het stel is de Tineco draadloze steelstofzuiger. Het heeft een krachtige motor en vervangbare batterijen.

Hardhout heeft verzorging nodig – daarom willen we voorkomen dat we een ruwe borstel gebruiken bij het schoonmaken ervan. We hebben er ook voor gezorgd dat alle meegeleverde producten specifiek zijn gemaakt om gevoelige vloeren te reinigen. Bovendien kunnen sommigen ook tapijten aanpakken.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents

Lees ook:   Dyson V15 Detect Absolute