Beste vloerwas van 2023

Als u een hardhouten vloer kiest, moet u de beste vloerwas voor uw huis vinden. Dit zal helpen om uw mooie vloeren in topconditie te houden en elegantie en klasse aan uw inrichting toe te voegen. Maar het vinden van de juiste kan hard werken zijn – dat is waar we binnenkomen.

We hebben uren onderzoek gedaan, dus dat hoeft niet. We onderzochten echte klantrecensies, deskundig advies en tientallen producten. Na het onderzoeken van het vermogen, de effectiviteit en de toepassingsmethode van elk product, hebben we een lijst met onze zeven favorieten samengesteld.

Bent u klaar om een vloerwas te vinden die uw hardhout zal transformeren? We gaan.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Daddy Van's All Natural Unscented Beeswax Furniture Polish - Food Safe Wood Conditioning Salve voedt en beschermt meubels, kasten, antiek en slagersblok
Beste natuurlijke vloerwas
Daddy Van’s All Natural Ongeparfumeerd Hout Polish
 • USDA gecertificeerd
 • Ongeparfumeerde formule
 • Werken voor vloeren en meubels
Prijs controleren
Productafbeelding van de Rejuvenate Professional Wood Floor Restorer en Polish met duurzame afwerking Easy Mop On Application High Gloss Finish 32oz
Beste vloeibare vloerwas
Rejuvenate Pro Houthersteller
 • Het droogt snel
 • Extra glanzende afwerking
 • Niet-toxische formule is kindveilig
Prijs controleren
Productafbeelding van de Minwax 785004444 Paste Finishing Wax, 1 lb, Natuurlijk
Beste Solid Paste Vloerwas
Minwax Pasta Finishing Wax
 • Super snelle droogtijd
 • Een beetje gaat een lange weg
 • Eenvoudig aan te brengen met borstel inbegrepen
Prijs controleren
Productafbeelding van de Howard Products FW0128 Feed-N-Wax Wood Polish & Conditioner, 128 oz, Orange, 128 Fl Oz
Beste Vloer Wax &Conditioner
Howard Products Hout Polish &conditioner
 • Twee-in-één product
 • Werkt op elk hout
 • Voorkomt dat het hout uitdroogt
Prijs controleren
Productafbeelding van de Howard Products RF4016 RF3016 Restor-A-Finish, 16 oz, Walnoot, 16 Fl Oz
Beste gekleurde vloerwas
Howard Producten Restor-A-Finish
 • Vernieuwt vloeren prachtig
 • Geweldige kleurkeuzes
 • Geschikt voor vloeren en meubels
Prijs controleren
Productafbeelding van de Lundmark All Wax, Zelfpolijstende vloerwas, 1-Gallon, 3201G01-2
Het beste voor alle verdiepingen
Lundmark Alle Wax
 • Het beschermt en glanst
 • Verfrist oude meubels
 • Sneldrogend in 20 minuten
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Moet ik mijn houten vloeren waxen?
 • Dingen om te overwegen (Koopgids)
 • Hoeveel lagen was moet je op een vloer leggen?
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

We hebben een uitgebreide lijst met vloerwasrecensies gemaakt op basis van ons onderzoek naar echte klantrecensies en productkenmerken. We hebben het vermogen, de formule en de effectiviteit van elk product bestudeerd om ervoor te zorgen dat we alleen het beste aanbevelen.

Hier zijn de top zeven vloerwas picks.

1. Daddy Van’s All Natural Unscented Bijenwas Hout Polish

Beste natuurlijke vloerwas

Productafbeelding van de Daddy Van's All Natural Unscented Beeswax Furniture Polish - Food Safe Wood Conditioning Salve voedt en beschermt meubels, kasten, antiek en slagersblok

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Als een natuurlijke vloerwas is waarvoor je hier bent, bekijk dan Daddy Van’s Beeswax. Het is alleen gemaakt van 100 procent bijenwas, waardoor het volledig natuurlijk en milieuvriendelijk is.

Je kunt deze wax gebruiken op houten vloeren, meubels, speelgoed, kasten, wiegjes en meer. Zolang het van hout is – papa Van’s bijenwas is hier om te helpen.

Breng je meubels weer tot leven met deze volledig natuurlijke wax. Het helpt bij het verwijderen van jarenlange opbouw, slijtageplekken, vet, vuil en vuil.

Wat we leuk vinden

Veelzijdig genoeg voor vloeren en meubels

We houden van dit product omdat het veelzijdig is. Het kan worden gebruikt op elke soort houten vloer en meubels! Het is een geweldig ding om in de kast te bewaren. Je weet nooit wanneer het van pas komt.

Ongeparfumeerde formule voorkomt hoofdpijn

Als u niet van de geur houdt die gepaard gaat met het aanbrengen van vloerwas, dan zou u blij zijn om te weten dat dit ongeparfumeerd is. Het laat een mooie, zachte natuurlijke finish achter terwijl het een gezellige gloed creëert. Het combineert ook goed met natuurlijk hout, waardoor de essentie naar voren komt in plaats van het te vervormen.

Superveilige formule

Natuurlijk is dit een volledig natuurlijk product en is het USDA-goedgekeurd. Dat is een deel van de reden waarom we ervan houden! Maar het gaat zelfs zo ver dat het veilig is voor menselijke consumptie.

Je gaat niet rond snackeng op uw houten meubels, maar het betekent dat het veilig is om te gebruiken op houten gebruiksvoorwerpen en snijplanken.

Creëert een duurzame afwerking

Deze wax zorgt voor een duurzame, matte en waterbestendige afwerking. Het beschermt uw vloeren dus tegen verschillende elementen, waaronder krassen en watervlekken.

Wat we niet leuk vinden

Niet super beschermend

Zoals elke natuurlijke bijenwas is de Daddy Van’s Beeswax niet zo beschermend als in de fabriek gemaakte vloerwas. De bescherming tegen stof, vuil en krassen zal niet zo sterk zijn.

Je kunt bijenwas zeker boven een andere beschermende laag gebruiken voor het beste resultaat. Houd er echter rekening mee dat je bijenwas vrij vaak opnieuw moet aanbrengen.

Duurt lang om te drogen

Door de natuurlijke ingrediënten heeft deze wax een vetachtige consistentie en duurt het lang om te drogen. Misschien wilt u het gebied een paar dagen vrijmaken om het volledig in de vloeren te laten zetten.

Productspecificaties

Type Degelijk
Vloeren Alle houten voorwerpen
Voor welke kleur Enig
Toepassingsmethode Doek
Grootte 6 gram

2. Verjong professionele houten vloerhersteller

Beste vloeibare vloerwas

Productafbeelding van de Rejuvenate Professional Wood Floor Restorer en Polish met duurzame afwerking Easy Mop On Application High Gloss Finish 32oz

Bekijk op Amazon
Bekijk op HomeDepot

De Rejuvenate houten vloerrestaurateur is een topkeuze voor een vloeibare vloerwas. Het herstelt en polijst uw vloeren, vult krassen op, laat een glanzende glans achter en beschermt uw hardhouten vloeren.

We houden ervan omdat het zich bindt aan uw bestaande afwerking. Zeg vaarwel tegen vlekken en morsen voor altijd!

Je hebt hier maar één laagje van nodig, wat fantastisch is voor een vloeibare vloerwas. Bovendien kan het worden aangebracht met behulp van een dweil. Deze wax droogt in een uur, zodat je in een mum van tijd weer ontspannen op je kamer kunt zijn.

Wat we leuk vinden

Het droogt snel

Het is geweldig als je een vloerwas vindt die snel droogt. Er zijn minder dingen erger dan dagenlang je woonkamer vermijden.

De Rejuvenate vloerrestaurateur droogt binnen het uur. Als u een tweede aanvraag wilt doen, wacht dan twee uur.

Extra glanzende afwerking

Deze vloeibare wax geeft je een hoge glanzende glans, dus als dat jouw ding is , kies dan voor dit product. Het is alleen voor hardhouten vloeren en is ontworpen om een super glanzende afwerking te geven zonder een wasachtige opbouw achter te laten.

Niet-toxische formule is kindveilig

Veel vloerwas bevat giftige materialen. Ze zijn nog steeds veilig te gebruiken, maar we vinden het altijd leuk om een niet-giftige optie te vinden, zoals de Rejuvenate Floor Restorer. U kunt er zeker van zijn dat deze optie veilig is voor uw kinderen en huisdieren.

Eenvoudig aan te brengen met een dweil

Giet dit gewoon over je vloer en verspreid het met een microvezel dweil. Het is zo gemakkelijk en gaat jaren mee!

Wat we niet leuk vinden

Eén fles per kamer

Een nadeel van dit product is dat je een paar flessen nodig hebt als je veel hardhout hebt. Een fles bedekt tot 525 vierkante voet, wat ongeveer de grootte van één kamer is. Als u meer dekking nodig heeft, moet u een paar flessen of het grotere formaat kopen.

Bedekt geen grote krassen

Dit zal kleine krassen en slijtage opvullen, maar als je aanzienlijke onvolkomenheden op je hardhout hebt, zal dit ze niet volledig verbergen.

Productspecificaties

Type Vloeistof
Vloeren Alleen hardhout
Voor welke kleur Elke kleur
Toepassingsmethode Zwabber
Grootte 32 gram

3. Minwax Pasta Finishing Wax

Beste Solid Paste Vloerwas

Productafbeelding van de Minwax 785004444 Paste Finishing Wax, 1 lb, Natuurlijk

Prijs controleren

De Minwax Paste Finishing Wax is onze beste aanbeveling voor een pastawas. Pastawas is uitstekend geschikt voor nauwkeurige toepassing, omdat je het met de hand moet doen.

De Minwax beschermt en voegt glans toe aan elk houten oppervlak. Dit omvat vloeren, meubels, antiek, houtwerk, kasten, deuren en lambrisering.

Klanten zijn enthousiast over dit product voor veel doe-het-zelfprojecten. Het is gemakkelijk te gebruiken en geweldig voor het bijwerken van oude meubelstukken. Het laat een mooie afwerking achter – niet te glanzend, maar niet langer saai.

De Minwax is er in twee kleuren: naturel en speciaal donker. Zorg ervoor dat u de juiste kleur voor yo kiestuw vloeren.

Wat we leuk vinden

Super snelle droogtijd

Met een droogtijd van slechts 15 minuten is dit product geweldig. Hoewel je misschien een paar jassen moet doen, hoef je niet lang te wachten om je volgende jas aan te brengen. Vergeet niet om na je laatste jas te poetsen!

Een beetje gaat een lange weg

Je kunt één bak was gebruiken voor een paar grote projecten, zoals keukenkastjes en een dressoir. Je hoeft geen tonnen kuipen te kopen als je een weekend doe-het-zelf voor de boeg hebt. Eén laag is voldoende voor afgewerkt hout en twee voor ruw hout.

Eenvoudig aan te brengen met borstel inbegrepen

Als een doe-het-zelf klus te zwaar is, neemt het de pret helemaal weg. Daarom raden we de Minwax-pasta aan – deze is supergemakkelijk te gebruiken.

Je zult er geen druppels, morsen of rommel mee hebben. U kunt de meegeleverde borstel of uw favoriete doek gebruiken.

Voegt een natuurlijke glans toe

Dit is een geweldige optie als je een beetje glans wilt, maar geen glans. Het laat een subtiele maar merkbare glans achter waar klanten dol op zijn.

Wat we niet leuk vinden

Bevat schadelijke chemicaliën

De veiligheidswaarschuwing wijst af dat verkeerd gebruik van dit product schadelijke effecten kan hebben. Deze omvatten hersenbeschadiging, zenuwbeschadiging en kanker. Om dit te voorkomen, draag handschoenen en een masker en houd het uit de buurt van vlammen.

Productspecificaties

Type Plakken
Vloeren Hardhouten en houten meubels
Voor welke kleur Natuurlijk en donker hout
Toepassingsmethode Doek of borstel
Grootte 16 gram

4. Howard Products Hout Polish &Conditioner

Beste vloerwas en conditioner

Productafbeelding van de Howard Products FW0128 Feed-N-Wax Wood Polish & Conditioner, 128 oz, Orange, 128 Fl Oz

Prijs controleren

Hardhouten vloeren houden van conditioner omdat het het hout voedt en voorkomt dat het uitdroogt. Het voegt een beschermende laag toe aan uw prachtige houten vloer. Daarom raden we de Howard Polish &Conditioner combo aan!

Dit is perfect voor het toevoegen van bescherming en glans aan houten vloeren en meubels. Bovendien dient de bijenwas en carnaubawas als beschermende conditioner. U kunt dit product gebruiken om de natuurlijke schoonheid van afgewerkt hout te verbeteren, of het gebruiken om ruw hout te beschermen.

Wat we leuk vinden

Twee-in-één Pools en conditioner

U krijgt het beste van twee werelden met dit product. Het is een 2-in-1 combinatie van polish en conditioner, wat uniek is. Je weet dat je extra bescherming krijgt als je dit op je houten vloeren gebruikt.

Werkt op Any Wood

Dit is niet alleen voor vloeren – je kunt de Howard-was op elke houtsoort gebruiken. Dit omvat meubels, kasten en garnituren. Natuurlijk werkt het ook voor afgewerkt of onafgewerkt hout.

Voorkomt dat het hout uitdroogt

Het is kriebelig als je merkt dat je hout begint te drogen en te vervagen. Je kunt het blijven waxen om het op te frissen of kiezen voor de Howard 2-in-1 combo. Deze is speciaal ontworpen om uitdroging te voorkomen, zodat uw vloeren een langere levensduur hebben.

Polijst het hout op natuurlijke wijze

Als u synthetische chemicaliën wilt vermijden, is dit een fantastische keuze. Dit maakt gebruik van een mengsel van bijenwas, carnaubawas, minerale olie en sinaasappelolie. Het voegt natuurlijke schoonheid toe aan het stuk en zorgt voor een zachte glans.

Wat we niet leuk vinden

Geen grote glans

U moet geen glans of glans verwachten na het gebruik van dit product. Daar is het niet voor ontworpen.

Het brengt een natuurlijke gloed en glans terug zonder een sterke glans achter te laten. Als dat teleurstellend klinkt, houd hier dan rekening mee bij het kiezen van een vloerwas.

Hoge prijs

Dit product is niet voor iedereen binnen het budget. Het is ook vaak goedkoper om in de winkel te kopen. Houd er rekening mee dat dit een prijzige optie is , maar sommige klanten zullen nog steeds de hoge prijs betalen voor de kwaliteit!

Productspecificaties

Type Vloeistof
Vloeren Elk hout
Voor welke kleur Enig
Toepassingsmethode Doek
Grootte 128 gram

5. Howard Products Restor-A-Finish

Beste gekleurde vloerwas

Productafbeelding van de Howard Products RF4016 RF3016 Restor-A-Finish, 16 oz, Walnoot, 16 Fl Oz

Bekijk op Amazon
Bekijk op HomeDepot

De Howard Products Restor-A-Finish is verkrijgbaar in negen verschillende tinten. Dus als je voorzichtig bent met het vinden van een vloerwas voor yons specifieke gekleurde hout, hier is een geweldige!

De tinten omvatten walnoot, kers, donker eiken, mahonie, neutraal en meer. Het is ontworpen om de kleur van vervaagd hout te herstellen, dus gebruik de juiste kleur.

Het mengt zelfs krassen en vlekken uit. Als u uw houten vloeren wilt herstellen, kan dit de truc doen.

Dit is specifiek voor het herstellen van bestaande afwerkingen voordat u tot het uiterste gaat van het strippen van uw vloer en opnieuw beginnen!

Wat we leuk vinden

Vernieuwt vloeren prachtig

Als uw houten vloeren er een beetje versleten uitzien, houden we van het gebruik van dit product. Het behoudt de originele uitstraling van uw hardhouten vloeren, maar herstelt ze in hun mooiste staat. Het zal kleine krassen, vlekken en rookschade uitmengen met behoud van de originele afwerking.

Geweldige kleurkeuzes

Vloerwas met zoveel kleuropties is zeldzaam. De negen verschillende schaduwopties betekenen dat u er waarschijnlijk een zult vinden die bij uw vloeren past. Kijk hoe de natuurlijke kleur in volle glorie terugkomt!

Geschikt voor vloeren en meubels

Een goede vloerwas is nog beter als het ook op meubels werkt. We zijn onder de indruk van dit product omdat het zowel op houten meubels als vloeren werkt. Als u een oude eettafel of laden nieuw leven wilt inblazen, is de Howard Restor-A-Finish er voor u.

Werkt in enkele minuten

Als u snelle resultaten wilt, is dit het product om te proberen. Het is gemakkelijk aan te brengen – gewoon afvegen en vervolgens afvegen. Het werkt om hout in slechts enkele minuten te herstellen.

Wat we niet leuk vinden

Herstelt, niet repareert

U moet er rekening mee houden dat dit herstelt – het repareert niet. Als u extreem beschadigde vloeren heeft, moet u ze mogelijk strippen.

U kunt dit product gebruiken voor een tijdelijke touch-up om het uiterlijk te herstellen. Maar als u reparaties moet uitvoeren, is dit product niet voor die taak.

Niet effectief op grote vlekken

Hoewel dit wordt geadverteerd om vlekken uit te blenden, moet u eerst proberen het grootste deel van de vlek te verwijderen. Dit zal geen wonderen doen op vlekken, maar het kan hun uiterlijk minimaliseren.

Productspecificaties

Type Vloeistof
Vloeren Elk hout
Voor welke kleur Opties met negen tinten
Toepassingsmethode Doek
Grootte 16 gram

6. SC Johnson PastaWas

Beste Buffable Floor Wax

Productafbeelding van de SC Johnson Paste Wax- 16 oz (1lb)

Prijs controleren

Als je je vloeren na het waxen wilt poetsen, moet je een goede buffable wax kiezen. Daarvoor raden we de SC Johnson Paste Wax aan. Het laat een harde afwerking achter, waardoor je het goed kunt oppoetsen!

Wacht tot het droog is voordat je het met een doek poetst. Als alternatief kunt u 20 minuten na het aanbrengen van de pastawas polijsten met een elektrische polijstmachine.

Deze wax doet ook geweldig werk op hardhouten vloeren, evenals metaal, verzegeld leer, plastic, verzegelde kurk en vinyl. Als uw huis gevuld is met deze retro-materialen, wilt u de SC Johnson-wax bekijken.

Wat we leuk vinden

Biedt vloerbescherming

Deze pastawas biedt een uitstekende bescherming voor uw vloeren. Het laat een rijke en satijnen afwerking achter en voegt glans toe aan je hout. Als schoonheid en bescherming op alle houten oppervlakken zijn wat je zoekt, krijg je het.

Werken voor vloeren en meubels

Dit kun je natuurlijk op verdiepingen gebruiken. Maar je kunt het ook gebruiken voor meubels.

De pastawas werkt op het opfleuren van een oud dressoir of het herstellen van beschadigd hout. Voor al uw upcyclingbehoeften kan de SC Johnson wax leveren.

Werken aan geschilderde meubels

Deze wax werkt geweldig op beschilderde meubels; het is veilig om recht over de verf te worden gebruikt. Het is een heldere was, dus het zal je verf niet verkleuren. We raden dit specifiek aan als je te veel krijtverf gebruikt, omdat dat bij veel klanten een traktatie is!

Betaalbare prijs

Geef niet te veel uit als het gaat om vloerwas. Dit is super betaalbaar, vooral als je het vergelijkt met de duurdere opties op onze lijst.

Wat we niet leuk vinden

Sterke overweldigende geur

Een nadeel van deze wax is de sterke geur. Misschien wilt u dit product vermijden als u gevoelig bent voor sterke geuren. Klanten beschrijven het als vergelijkbaar met aardolie en dat het na het drogen lang blijft hangen.

Moeilijk op te ruimen

Als je een deel hiervan morst in een gebied dat je niet van plan was, is het moeilijk op te ruimen. De consistentie maakt het een uitdaging om van andere oppervlakken te verwijderen.

Productspecificaties

Type Plakken
Vloeren Hardhout
Voor welke kleur Enig
Toepassingsmethode Doek
Grootte 16 gram

7. Lundmark Alle Wax

Het beste voor alle verdiepingen

Productafbeelding van de Lundmark All Wax, Zelfpolijstende vloerwas, 1-Gallon, 3201G01-2

Prijs controleren

We willen je niet zonder aanbeveling laten als je hier bent gekomen voor iets dat je op alle soorten vloeren kunt gebruiken. Hoewel we niet de neiging hebben om op acryl gebaseerde wassen aan te bevelen voor hardhouten vloeren, is de Lundmark een uitzondering vanwege zijn unieke formule.

De Lundmark All Wax is ontworpen voor elke vloer onder de zon. Linoleum, vinyl, tegels, asfalttegels, laminaat vloeren en LVT. Als je het op hardhouten vloeren gaat gebruiken, zorg er dan voor dat het is voorbehandeld. Niet gebruiken op ruw hout!

Wat we leuk vinden

Het beschermt en schittert

Dit veelzijdige product beschermt uw vloeren heel goed. U hoeft zich geen zorgen te maken over morsen, vlekken, vuil en slijtage.

Het laat ook een sprankelende glans achter die uitstekend is in vergelijking met andere merken. Bovendien is het antislip, dus hoewel vloeren er misschien glad uitzien, zijn ze dat zeker niet.

Verfrist oude meubels

Als je oude meubels of vloeren hebt die je overweegt te vervangen, bekijk dan eerst dit product. De Lundmark kan uw oude vloeren of meubels volledig transformeren, vervagende kleuren opfleuren en een schitterende glans toevoegen.

Droogt binnen 20 minuten

Als het snel droogt, zijn we er dol op. Gelukkig droogt de Lundmark vloerwas in 20 minuten en is hij binnen 24 uur waterdicht. Zorg er altijd voor dat je het tussen de lagen goed laat drogen.

Geschikt voor alle vloertypes

Je kunt dit gebruiken op verzegeld hardhout, maar het is ook geschikt voor vinyl, tegels, laminaat en meer. Klanten gebruiken dit graag overal in huis. Bovendien heeft het een dekking van 500 vierkante voet met twee tot drie jassen!

Wat we niet leuk vinden

Overweldigende en slepende geur

De meeste vloerwas laat een geur achter, maar de geur van de Lundmark lijkt een veel voorkomende klacht van klanten te zijn. Het blijft lang hangen, zelfs nadat de was droog is. Als je gevoelig bent voor geuren, mis deze dan misschien eens – of laat je ramen een paar dagen open!

Je moet een paar lagen aanbrengen

Hoewel dit een snelle droogtijd heeft, heb je twee tot drie lagen nodig voor het beste resultaat. Dit voegt een paar uur extra toe aan je waxproces.

Productspecificaties

Type Vloeistof
Vloeren Alles behalve ruw hout
Voor welke kleur Enig
Toepassingsmethode Lamswol applicator
Grootte 128 gram

Productvergelijkingstabel

Product Best Type Vloeren Voor welke kleur Toepassingsmethode Grootte
Daddy Van’s Volledig Natuurlijke Bijenwas Natuurlijke vloerwas Degelijk Elk hout Enig Doek 6 oz
Verjongen Professionele Houtrestaurateur Vloeibare vloerwas Vloeistof Alleen hardhout Elke kleur Zwabber 32 oz
Minwax Pasta Finishing Wax Solid Paste Vloerwas Plakken Hardhout &houten meubels Natuurlijk & donker hout Doek of borstel 16 oz
Howard Products Hout Polish &conditioner Vloerwas en conditioner Vloeistof Elk hout Enig Doek 128 oz
Howard Producten Restor-A-Finish Gekleurde vloerwas Vloeistof Elk hout Negen tinten Doek 16 oz
SC Johnson PastaWas Buffable Vloer wax Plakken Hardhout Enig Doek 16 oz
Lundmark Alle Wax Voor alle verdiepingen Vloeistof Alles behalve ruw hout Enig Lamswol applicator 128 oz

Moet ik mijn houten vloeren waxen?

Het waxen van uw houten vloeren heeft veel voordelen. U moet uw houten vloeren waxen als u:

 • Verhoog de vlekbestendigheid.
 • Minimaliseer onvolkomenheden zoals krassen en slijtageplekken.
 • Behoud de onderliggende afwerkingen, zoals olie, omdat was een beschermende laag is.
 • Verleng de levensduur van uw vloer met jaren.
 • Heb meer mooie vloeren. Wax geeft een glanzende, glanzende uitstraling. Kleured wax geeft het hout ook een rijkere tint.

Kun je wax gebruiken op hardhouten vloeren?

Waxen is ontworpen voor hardhouten vloeren. Als je bijvoorbeeld laminaatvloeren hebt, kun je ze polijsten, maar niet met authentieke was. We zullen een paar aanbevelingen hebben voor andere verdiepingen, voor het geval u een alles-in-één optie wilt!

U moet uw hardhouten vloeren alleen waxen als de vloer in goede structurele staat is. Vloeren die zijn behandeld met houtsealer, lak, vernis, schellak of olie zijn het beste. In deze gevallen kan de was helpen de beschermende kracht van deze materialen te vergroten.

Aan de andere kant moeten gechipte, verkleurde of kromgetrokken hardhouten vloeren worden vervangen of gerepareerd voordat ze worden gewaxt.

Waarschuwing

Was nooit vloeren met urethaan of vloeren met het label “no wax”, omdat deze al een beschermende coating hebben.

Dingen om te overwegen (Koopgids)

Er zijn veel vloerwas op de markt om uit te kiezen, dus hoe kies je de beste wax? Wij helpen u te weten waar u op moet letten bij het kopen van vloerwas.

Type of Wax

Vloerwas komt meestal in twee verschillende vormen: vaste pasta of vloeistof.

Vaste pastawas heeft de neiging om meer was en minder oplosmiddel te hebben. Het is moeilijker toe te passen omdat het handmatig moet worden gedaan. Maar het vereist meestal minder jassen.

Aan de andere kant is vloeibare was dunner van consistentie omdat het meer oplosmiddel bevat. Dit maakt het gemakkelijk aan te brengen met een dweil, zodat je niet op je handen en knieën hoeft te gaan zitten. Het vereist echter wel een paar meer lagen dan pasta.

Op basis van oplosmiddelen

U wilt een was op basis van oplosmiddelen kiezen in plaats van was op waterbasis of acrylwas. Wassen op waterbasis en acrylwas kunnen afgewerkte vloeren verkleuren of onafgewerkte vloeren beschadigen.

Oppervlak

Veel mensen willen dat hun vloerwas verder gaat dan alleen hun vloeren. Als je houten meubels hebt die je wilt doen herleven, kun je een vloerwas krijgen die daar ook voor werkt. Zorg ervoor dat u het etiket leest om te zien op wat voor soort oppervlak het werkt.

Kleur

Je kunt wax krijgen die voor alle kleuren werkt, maar controleer eerst het etiket. Sommige wassen zijn speciaal ontworpen voor donkerdere of lichtere houtsoorten. Als je een specifieke wax voor je donkere vloeren wilt, kun je die zeker op de markt vinden.


Hoeveel lagen was moet je op een vloer leggen?

In de wax die je koopt staat hoeveel coats er nodig zijn. Maar over het algemeen, voor vaste pastawas, breng één laag aan voor afgewerkt hout of twee lagen voor onafgewerkt hout.

Als je hebt gekozen voor een vloeibare wax, gebruik dan minimaal twee lagen. Omdat de consistentie dun is, zul je meestal merken dat je extra lagen nodig hebt.

Veelgestelde vragen

Is Vloerlak hetzelfde als vloerwas?

Vloerlak is niet hetzelfde als vloerwas omdat was een beschermende afdichting op het oppervlak creëert, terwijl polish herstelt en glanst op stoffige of doffe vloeren.

Is het het beste om een houten vloer te lakken of te waxen?

Weten of je een houten vloer moet lakken of waxen is cruciaal voor de beste afwerking. U kunt een houten vloer waxen, zelfs als deze is gelakt, gevernist of geolied, omdat waxen de beschermende eigenschappen van andere afwerkingen beschermt en verbetert.

Hoe vaak moeten vloeren worden gewaxt?

Vloeren moeten gemiddeld om de zes maanden worden gewaxt. Dit kan echter veranderen als de vloer zich in een gebied met veel bezoekers bevindt of als u huisdieren en kinderen heeft. Hoe meer straf de vloer krijgt, hoe meer hij moet worden gewaxt.

Kun je wax op tegelvloeren doen?

Je kunt was op tegels doen, op voorwaarde dat de tegel volledig droog is. Als je natte tegels probeert te coaten, zal de wax niet hechten en weglopen.

Zorg er altijd voor dat u een product gebruikt dat compatibel is met tegels.

Hoe lang moet vloerwas drogen voordat je gaat polijsten?

U moet ongeveer 30 minuten wachten tot de vloerwas is opgedroogd voordat u gaat polijsten, op voorwaarde dat u de cor hebt aangebrachtrect hoeveelheid was.

Zijn gewaxte vloeren glad?

Gewaxte vloeren zijn niet glad, mits je om te beginnen de juiste hoeveelheid wax hebt aangebracht. Overwaxing kan de vloer te glad maken om op te lopen.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?