Beste draadloze stofzuigers voor huisdierhaar van 2023

Ben je een huisdiereigenaar die ook een nette, bontvrije woning wil? Als dat zo is, begrijp je hoe vervelend opruimen na huisdieren kan zijn. We houden van onze bontbaby’s, maar we kunnen niet hetzelfde zeggen over de pluisjes die ze achterlaten op onze meubels.

Zelfs als je het niet erg vindt om overal haar te zien, kan iemand in je huis er gevoelig voor zijn. Er zijn veel redenen waarom u een huisdierspecifieke stofzuiger zou moeten kopen. Anderen hebben vaak niet de mogelijkheden om het haar effectief op te ruimen.

Daarom hebben we besloten om u de beste draadloze stofzuigers voor huisdierhaar op de markt te laten zien. We hebben het onderzoek gedaan, dus dat hoeft niet. Laten we beginnen.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Tineco A11 Master + draadloze lichtgewicht stick en handstofzuiger, ultra krachtige zuigkracht voor huisdieren, 2 LED-hoofden en 2 li-ion afneembare batterijen
Het beste voor alle oppervlakken
Tineco A11
 • Weegt slechts 5,5 pond
 • Twee zuigmodi & batterijen
 • Zeven handige opzetstukken
Prijs controleren
Productafbeelding van de Shark ION F80 lichtgewicht draadloze steelstofzuiger met MultiFLEX, DuoClean voor tapijt en harde vloer, handvacuĆ¼mmodus en (2) verwijderbare batterijen (IF281)
Beste voor huisdieren binnenshuis
Haai Ion F80
 • 1.20 uur looptijd
 • Eenvoudig te gebruiken stofbeker
 • MultiFLEX-technologie
Prijs controleren
Productafbeelding van de Dyson V8 Animal Cord-Free Vacuum, Sprayed Nickel /Titanium (Vernieuwd)
Beste voor allergieƫn
Dyson Dier V8
 • Huisdier-eigenaar specifiek
 • Machine met meerdere verdiepingen
 • Bijlagen inbegrepen
Prijs controleren
Productafbeelding van de Shark Pet Perfect II
Beste budgetvriendelijke optie
Haai Huisdier Perfect II
 • Werkt goed op tapijten
 • Gemotoriseerde borstelrol
 • Veelzijdige opslag
Prijs controleren
Productafbeelding van de BISSELL Adapt Ion Pet 10.8V Lithium Ion 2 in 1 draadloos steelvacuĆ¼m, groenblauw, 2286A
Beste voor kleine taken
Bissell Adapt Ion
 • Extra grote stofbeker
 • Compact ontwerp
 • Huisdierspecifieke hulpstukken
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Waarom draadloze stofzuigers beter zijn voor huisdierenhaar
 • Factoren om te overwegen
 • Accessoires om op te letten
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

We brengen je de vijf beste draadloze stofzuigers voor huisdierenhaar.

1. Tineco A11 Master+ draadloze steelstofzuiger

Het beste voor alle oppervlakken draadloos vacuĆ¼m

Productafbeelding van de Tineco A11 Master + draadloze lichtgewicht stick en handstofzuiger, ultra krachtige zuigkracht voor huisdieren, 2 LED-hoofden en 2 li-ion afneembare batterijen

Prijs controleren

Reinig alle vloertypes met deze slanke en lichtgewicht stofzuiger. Het heeft drie vermogensmodi, waardoor het geschikt is voor alle vloertypen. De Max Power-modus is super ongelooflijk, waardoor het de juiste keuze is voor het verwijderen van stof en vuil van tapijten. De andere twee modi (Gentle en Daily) zijn geweldig voor dagelijkse reiniging op harde vloeren, zoals hout en tegels.

We vinden het ook geweldig dat deze stofzuiger twee batterijen gebruikt voor maximaal een uur gebruikstijd. De accu’s laden dan tegelijkertijd op, wat extra handig is.

U kunt deze stofzuiger ook omzetten in een handheld machine die uitstekend geschikt is voor het aanpakken van huisdierhaar uit uw auto, meubels en trappen.

U kunt ook de LED-verlichting waarderen die het pad voor u verlicht. Nu kun je ervoor zorgen dat je elk laatste stukje haar van huisdieren hebt opgeraapt.

Wat we leuk vinden

Weegt slechts 5,5 pond

Met een gewicht van 5,5 pond is deze stofzuiger uiterst gemakkelijk te dragen, te hanteren en te manoeuvreren. Het lichte gewicht maakt het een veelzijdige stofzuiger die u kunt gebruiken als een handheld of vloermachine. Als je veel tijd besteedt aan stofzuigen, loop je minder risico op overbelasting.

Transparante stofbak

De 0,6 liter stofbak is transparant zodat je het vuil kunt zien en ophaalt. Dit helpt u te weten wanneer de stofbak vol is en wanneer u deze moet legen. We denken dat dit een zeer handige functie is.

Volledig afgedicht filtratiesysteem

Deze machine verzamelt vuil en gebruikt twee filters voor een boost in versheid. Het heeft ook een viertraps HEPA-filter dat 99,97 procent van de kleine deeltjes vangt.

Deze filters zijn wasbaar zodat je ze keer op keer kunt hergebruiken.

Zeven bijlagen

We zijn ervan overtuigd dat andere fabrikanten hier het een en ander kunnen leren. Tineco is gul met zijn opzetstukken, bijna ongehoord in het schoonmaken. Zowel de kwantiteit als de kwaliteit zijn uitstekend.

Dit omvat een standaard spleetgereedschap, twee afstofborstels, een verlengslang, een buis met meerdere hoeken en een gereedschap voor zachte spleten. Er is ook een mini-power borstel die huisdierbont van alle oppervlakken trekt, inclusief tapijten.

Wat we niet leuk vinden

Het is luid

Gebruikers klagen dat deze stofzuiger veel lawaai maakt. Dit is niet alleen frustrerend voor ons, maar ook voor huisdieren, het is nog luider en mogelijk beangstigend. Dit kan een dealbreaker zijn als uw huisdier gevoelig is voor of bang is voor luide noiSes.

Productspecificaties

Macht 120 watt
Gewicht 5,5 pond
Dimensies 10,4 x 11,2 x 43,7 inch
Bijzonderheden LED-verlichting, twee zuigmodi, twee batterijen
Accessoires Docking station, zeven andere accessoires

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4.5 / 5
Batterijleven 4.5 / 5
Filtratiesysteem 4.5 / 5
Bijlagen 5 / 5
Totale beoordeling 4.5 / 5

2. Shark Ion F80 draadloze steelvacuĆ¼m

Beste draadloze stofzuiger voor huisdieren binnenshuis

Productafbeelding van de Shark ION F80 lichtgewicht draadloze steelstofzuiger met MultiFLEX, DuoClean voor tapijt en harde vloer, handvacuĆ¼mmodus en (2) verwijderbare batterijen (IF281)

Prijs controleren

Deze heeft twee oplaadbare batterijen en ze gaan langer mee dan elke andere steelstofzuiger. Met 80 minuten batterijvermogen is dit geweldig voor het grondig reinigen van grote huizen waar u uw huisdieren binnenshuis houdt.

Deze machine is geschikt voor onbereikbare plaatsen, zoals onder of achter meubels. Het is ook uitstekend geschikt voor huisdieren binnenshuis, dankzij de “MultiFLEX” -technologie.

Deze gepatenteerde engineering betekent dat je toverstok kan buigen. Het helpt bij het schoonmaken van moeilijke plekken en maakt een groot verschil in opslag.

Het maakt ook gebruik van “DuoClean” -technologie, waardoor het een veelzijdige machine is die u op een reeks oppervlakken kunt gebruiken. We houden ervan dat het effectief haar, stof en ander vuil van tapijten en harde vloeren verwijdert. Bovendien heeft het bijlagen die deze functie aanvullen.

Wat we leuk vinden

Twee meegeleverde borstelrollen

Deze stofzuiger wordt geleverd met twee borstelrollen, waar je gemakkelijk tussen kunt schakelen. Dit maakt het zeer effectief op zowel tapijten als harde vloeren, zodat u het haar van huisdieren uit elke kamer in huis kunt reinigen.

Eenvoudig te gebruiken dust cup

De vuile beker die in deze stofzuiger is opgenomen, is probleemloos. Het legen ervan is eenvoudig, snel en efficiƫnt. Het maakt soepel los en heeft een ontspanknop die je vuil voor je dumpt.

We moeten echter opmerken dat de beker zelf vrij klein is, dus je zult hem vaak moeten legen. We denken echter niet dat dit wereldschokkend is. Het benadrukt alleen maar hoe compact dit model is.

MultiFLEX-technologie

Deze stofzuiger is een van de beste bij het reinigen achter en onder meubels of op andere moeilijk bereikbare plaatsen. Sommige andere stofzuigers zijn niet geschikt voor deze plekken waar huisdieren graag rondhangen. Maar deze zorgt ervoor en vermindert de moeite die u in uw reiniging steekt.

Wat we niet leuk vinden

Geen HEPA-filter

Als u of uw gezin gevoelig is voor haar van huisdieren, zal dit vacuĆ¼m u niet helpen allergieĆ«n te bestrijden. Het heeft geen HEPA-filter, dat de lucht van allergenen zuivert.

Productspecificaties

Macht 25,2 volt
Gewicht 8,51 pond
Dimensies 13.4 x 10.2 x 46 inch
Bijzonderheden MultiFLEX-technologie, DuoClean-technologie
Accessoires Spleetgereedschap, bekledingsgereedschap

Onze beoordelingen

Zuigkracht 5 / 5
Batterijleven 5 / 5
Filtratiesysteem 4.5 / 5
Bijlagen 4.5 / 5
Totale beoordeling 4.75 / 5

3. Dyson Animal V8 Dier Koordvrij VacuĆ¼m

Beste voor allergieĆ«n draadloos vacuĆ¼m

Productafbeelding van de Dyson V8 Animal Cord-Free Vacuum, Sprayed Nickel /Titanium (Vernieuwd)

Prijs controleren

Dyson haalde de top vijf met hun dierenassortiment dat eigenaren van gezelschapsdieren in gedachten houdt. Het is een effectieve machine die u tot 40 minuten batterijduur geeft. Het is lichtgewicht, veelzijdig en ontworpen om moeilijke tapijten te penetreren om haar te verwijderen.

Een andere reden waarom we ervan houden, is omdat het geweldig is voor gezinnen die last hebben van allergieƫn. De V8 Animal vangt allergenen en kleine stofdeeltjes op en verdrijft schonere lucht. Elke keer dat je stofzuigt, houd je schonere lucht over dan voorheen.

Daarnaast wordt dit apparaat aangedreven door de unieke Dyson V8-motor, die meer zuigkracht heeft dan andere draadloze stofzuigers. Het is ook zakloos, dus het afzetten van je vuil is ook sneller en efficiƫnter.

Deze stofzuiger heeft alles wat je nodig hebt om je huis te onderhouden, nee het maakt niet uit hoeveel huisdieren je hebt.

Wat we leuk vinden

Huisdier-eigenaar specifiek

Alle stofzuigers voor huisdieren zijn inderdaad specifiek voor dierenliefhebbers, maar deze valt op. Dyson creƫerde een krachtige machine die dat niet is alleen voor haar van huisdieren. Het is een veelzijdige stofzuiger die al uw reinigingsbehoeften oplost, van licht stof tot taaie haren.

Veelzijdige machine met meerdere verdiepingen

We vinden het leuk dat de standaard “Direct Drive” reinigingskop van deze machine het goed doet op zowel tapijten als harde vloeren. U kunt het ook in de Max-modus zetten als u meer zuigkracht voor uw tapijten nodig hebt. Dit is handig voor vervelende haren die gewoon niet willen wijken.

Er is ook de “Krachtige zuigkracht” -modus voor langere periodes van stofzuigen. Last but not least, deze machine converteert naar een handstofzuiger, wat geweldig is voor trappen en bekleding.

Bijlagen inbegrepen

Dankzij de meegeleverde hulpstukken zult u geen moeite hebben om die krappe en delicate ruimtes te bereiken. U kunt ze gebruiken om het bed, de mand of het speciale kussen van uw huisdier schoon te maken. Ook de spleten in stoelen en banken zullen niet buiten bereik zijn.

Dit omvat een mini zachte stofborstel, een combinatiegereedschap, een mini-gemotoriseerd gereedschap en een spleetgereedschap.

Wat we niet leuk vinden

De stofbak is klein

Ondanks alle uitstekende eigenschappen van dit vacuĆ¼m, schiet het tekort in zijn stofcapaciteit. Het is een container van 0,52 liter, die niet slecht is, maar beter kan. Dit is geen dealbreaker – u besteedt gewoon meer tijd aan onderhoud.

Productspecificaties

Macht 115 a/w
Gewicht 5,63 pond
Dimensies 8.8 x 9.8 x 49 inch
Bijzonderheden Handheld convertible, max-modus, filtratie van de hele machine
Accessoires Combinatiegereedschap, mini-gemotoriseerd gereedschap, spleetgereedschap, mini zachte stofborstel

Onze beoordelingen

Zuigkracht 5 / 5
Batterijleven 5 / 5
Filtratiesysteem 5 / 5
Bijlagen 4 / 5
Totale beoordeling 4.75 / 5

4. Shark Pet Perfect II draadloos vacuĆ¼m

Beste budgetvriendelijke draadloze stofzuiger

Productafbeelding van de Shark Pet Perfect II draadloze stofzuiger

Prijs controleren

We moeten Shark hier een andere plek geven omdat het je weer een indrukwekkende machine heeft gegeven voor een budgetvriendelijke prijs.

Sommige handhelds zijn niet ontworpen voor huisdieren, maar Shark heeft een handige kleine stofzuiger meegenomen die het haar van huisdieren goed opruimt.

Het is ontworpen om sporen van bont – of het nu koppig of fijn is – van de bekleding te verwijderen. Omdat het handheld is, kunt u gemakkelijk uw auto, het bed van uw huisdier of zelfs gordijnen opruimen.

Het werkt ook uitzonderlijk goed op tapijten, in het geval van kleine rommel die moet worden opgeruimd.

Deze machine heeft een aantal coole functies. Het bevat een afwasbaar filter, wat altijd handig is in huisdiervriendelijke huizen. Het bevat ook een extra grote gemotoriseerde borstelrol – de reden waarom het zo goed werkt op bekleding en Tapijten.

Wat we leuk vinden

Twister Cyclonic Technologie voor Tapijten

Handstofzuigers zijn meestal niet ontworpen voor vloeren, maar deze is krachtig genoeg om uw tapijten schoon te maken. De Twister Cyclonic Technology is zo handig wanneer je meer moet schoonmaken dan de haren van huisdieren, zoals het opruimen van kleine voedselkorrels of strooiselkorrels.

Handige bijlagen inbegrepen

De opzetstukken maken het schoonmaken van kieskeurige haren en vuil een fluitje van een cent. Het is een andere functie die handstofzuigers meestal missen. Deze omvatten een spleetgereedschap, afstofborstel en een extra grote gemotoriseerde borstelrol.

Het is handig als het gaat om het reinigen van taaie stoffen. Shark zorgt ervoor dat het werkt, en we zijn er dol op.

Veelzijdige opslag

U kunt kiezen tussen het dockingstation aan uw muur monteren of het vrij laten staan. Het kan ook op aanrechtbladen passen als u de stofzuiger binnen handbereik wilt hebben.

We houden ervan dat het weinig ruimte inneemt en dat het station elk van zijn bijlagen kan bevatten.

Wat we niet leuk vinden

Korte afstand

Natuurlijk is het uitstekend geschikt voor het opruimen van tapijten, maar aan het einde van de dag is het nog steeds een handheld. Het zal niet voldoende zijn voor het schoonmaken van grotere gebieden, wat een nadeel kan zijn in grote huizen.

Batterij kan onbetrouwbaar zijn

Sommige klanten hebben geklaagd dat de batterij in deze machine het niet goed doet. Er is een kans dat het onverwacht uitvalt of opbrandt bij overmatig gebruik.

Productspecificaties

Macht 18 volt
Gewicht 4,92 pond
Dimensies 4.6 x 15.7 x 6.1 inch
Bijzonderheden Wasbaar filter
Accessoires Spleetgereedschap, stofborstel, gemotoriseerde borstelrol, oplaadstandaard

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4.5 / 5
Batterijleven 4 / 5
Filtratiesysteem 4 / 5
Bijlagen 4.5 / 5
Totale beoordeling 4.25 / 5
Misschien vind je dit ook interessant
Jonge vrouw die een laminaatvloer schoonmaakt met een kleine stofzuigerBeste goedkope stofzuigers van 2023

5. Bissell Adapt Ion Pet draadloze steelstofzuiger

Beste draadloze stofzuiger voor kleine taken

Productafbeelding van de BISSELL Adapt Ion Pet 10.8V Lithium Ion 2 in 1 draadloos steelvacuĆ¼m, groenblauw, 2286A

Prijs controleren

Niet elke eigenaar van een huisdier heeft een machine met een hoge capaciteit nodig. Deze lichtgewicht machine is voldoende voor het reinigen van het haar van huisdieren zonder al te veel ruimte in te nemen of veel energie te gebruiken.

Je krijgt 15 minuten looptijd, dus het is beter geschikt voor kleine huizen en oppervlakken. Het is ook flexibel genoeg om onder meubels en andere krappe plekken te passen die buiten uw bereik kunnen liggen.

Het bijzondere aan deze machine is dat hij een tweeweg vouwhandvat heeft dat speciaal is ontworpen voor het verwijderen van huisdierbont onder het meubilair. Zo kun je onder tafels en stoelen navigeren zonder dat je jezelf hoeft te bukken.

Het maakt ook gebruik van de kracht van draaibesturing om rond obstakels te manoeuvreren, zodat u niet al uw meubels hoeft te herschikken voor een stofzuigsessie.

Wat we leuk vinden

2-in-1 handheld ontwerp

Dit begint als een rechtopstaande stofzuiger, maar je kunt het met een druk op de knop snel omzetten in een handheld-optie. Dit is van onschatbare waarde voor het reinigen van trappen en bekleding, twee plaatsen waar huisdierenharen zich graag verzamelen.

Het is een compact ontwerp

Dit is een uitstekende keuze voor mensen met beperkte ruimte in hun huis. Het is een lichtgewicht en compacte machine die u gemakkelijk kunt opbergen. Het heeft ook een opvouwbaar handvat, zodat u ruimte in uw kast kunt besparen.

Huisdierspecifieke hulpmiddelen

We vinden het geweldig dat deze stofzuiger gereedschappen heeft die zijn gemaakt voor eigenaren van gezelschapsdieren. Wil je verder gaan dan het verwijderen van haar van je tapijt? De bekleding en spleetgereedschappen zijn must-haves voor elke huisdiereigenaar.

Wat we niet leuk vinden

Zuigkracht is misschien niet zo sterk

Sommige klanten klaagden over de zuigkracht van de stofzuiger. Laat je hier echter niet door afschrikken. De voordelen van deze machine zijn het extra onderhoud waard.

Productspecificaties

Macht 10,8 volt
Gewicht 7,88 pond
Dimensies 6 x 10 x 44 inch
Bijzonderheden Flexibele handgreep, draaibare besturing
Accessoires Gespecialiseerd gereedschap voor huisdieren

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4 / 5
Batterijleven 4 / 5
Filtratiesysteem 4 / 5
Bijlagen 4 / 5
Totale beoordeling 4 / 5

Productvergelijkingstabel

Product Prijs Macht Gewicht Dimensies
Tineco A11 Beste voor alle oppervlakken 120 W 5,5 pond 10,4″ x 11,2″ x 43,7″
Haai Ion F80 Beste voor huisdieren binnenshuis 25,2 V 8,51 pond 13,4″ x 10,2″ x 46″
Dyson Dier V8 Beste voor allergieĆ«n 115 a/w 5,63 pond 8,8″ x 9,8″ x 49″
Haai Huisdier Perfect II Beste budgetvriendelijke optie 18 V 4,92 pond 4,6″ x 15,7″ x 6,1″
Bissell Adapt Ion Beste voor kleine taken 10,8 V 7,88 pond 6″ x 10″ x 44″

Waarom draadloze stofzuigers beter zijn voor huisdierenhaar

Veel ouders van huisdieren zijn zich er niet van bewust dat er een verschil is tussen gewone stofzuigers en die voor huisdieren. Dit zou de reden kunnen zijn waarom opruimen na onze dieren meestal zo’n worsteling is. Het gebruik van de eerste zal niet zo effectief zijn op het haar van huisdieren.

Het belangrijkste verschil zit in de bouw van de stofzuiger. Standaard stofzuigers gebruiken een borstel- en slangmechanisme. Deze structuur is niet ontworpen om haren vrij te maken van tapijten of materiaal. In plaats daarvan, terwijl de borstel draait, duwt het de haren nog verder in de stof, wat het probleem van huisdierenhaar bestendigt.

Een ander probleem is dat traditionele stofzuigers hebben geen mechanisme om te voorkomen dat haren in de machine verstrikt raken. Dit kan een haarbal creƫren die de borstel van uw machine verstopt en de zuigkracht blokkeert.

Je blijft achter met een machine die lawaai maakt maar niet zuigt iets omhoog, niet eens los puin.

Aan de andere kant gebruiken huisdiervriendelijke draadloze stofzuigers borstels die speciaal zijn ontworpen om haren uit stof te trekken. Ze zijn bestand tegen klitten en zijn vaak ook gemaakt met extra functies.

Je vindt er ook enkele draadloze stofzuigers met speciale filters die vuil opvangen en de lucht reinigen van allergenen. Je kunt ze gebruiken zoals je een standaard stofzuiger zou gebruiken, maar je kunt geen standaard stofzuiger gebruiken zoals je die voor huisdieren zou gebruiken.

Factoren om te overwegen

We zullen u wijzen in de richting van wat we bepalen als belangrijke kenmerken bij het winkelen voor een draadloze stofzuiger voor huisdierenhaar. Deze functies kunnen een verschil maken in het succes van uw reiniging.

Kies uiteindelijk een stofzuiger die je comfortabel kunt gebruiken, maar zorg ervoor dat deze aan je behoeften voldoet. Als u niet zeker weet waar u moet beginnen, houd dan rekening met het volgende wanneer u winkelt.

Oppervlakte

Hoe groter je tapijten of vloeren, hoe groter je stofzuiger wilt hebben. Ze zullen meer grond bedekken in minder tijd en ze zullen gemakkelijker te gebruiken zijn. Negeer opslag echter niet: het zal niet helpen als je een stofzuiger kiest die te groot is om op te bergen.

Naast het oppervlak wilt u uitzoeken hoe vaak u moet stofzuigen. Als haren van huisdieren een hardnekkig probleem zijn, moet u gaan voor een machine die snel werkt. Dit zijn vaak ook de grotere modellen.

Welke vloeren heb je?

De meeste eigenaren van gezelschapsdieren zoeken naar stofzuigers die werken op meubels en tapijten, maar het is een mythe dat een tapijtstofzuiger het beste is voor huisdierenharen. Het is eigenlijk een kwestie van waar de stofzuiger voor is gebouwd.

Kies daarom voor een stofzuiger die is ontworpen voor uw vloer. Stofzuigers bedoeld voor harde vloeren zullen hoogstwaarschijnlijk nutteloos zijn op tapijten (en vice versa). Dit komt omdat hun opzetborstels anders zijn en niet werken op vloeren die niet geschikt zijn voor hun borstelharen.

Als u verschillende vloertypen in uw huis heeft, zijn er twee opties. U kunt een stofzuiger met meerdere verdiepingen kopen of investeren in de benodigde hulpstukken, die we binnenkort in detail zullen bespreken.

Hoeveel werpt uw huisdier?

Dit is een essentiƫle overweging omdat het aansluit bij de mogelijkheden van uw stofzuiger. Voor huisdieren die veel verharen, in huisdieren of meerdere huisdieren, heb je een hogere zuigkracht nodig.

Maar als het geen ramp is als je huisdier wat haren achterlaat, heb je de grote kanonnen niet nodig. Een lichtere, energiezuinige machine zou het moeten doen.

Allergieƫn

Als je leeft met mensen die gevoelig zijn voor het haar van je huisdier, heb je een stofzuiger met een filter nodig om de lucht om je heen te reinigen. HEPA-filters zijn een veel voorkomende keuze, maar andere typen kunnen ook effectief de lucht van allergenen zuiveren.

Tas of Tasloos?

Stofzuigers in zakken kosten meer moeite om te legen en schoon te maken en kunnen al uw verzamelde vuil de lucht in sturen. Wegwerpzakjes zijn niet geweldig voor het milieu, maar ze vereisen weinig tot geen onderhoud.

Aan de andere kant zijn zakloze stofzuigers minder een onmiddellijk gedoe. Bovendien zijn ze een groene oplossing en besparen ze u op lange termijn geld. Het algehele onderhoud van uw machine neemt echter toe omdat u de stoftank handmatig moet reinigen en in de gaten moet houden hoe vuil deze is.

Voor eigenaren van gezelschapsdieren is onze aanbeveling om af te gaan op hoe vaak je schoonmaakt. Als uw huisdier veel schuurt en uw stofzuiger sneller vol raakt, is zakloos een betere optie. Het is gezonder voor de lucht en de aarde.

Als je niet zo vaak stofzuigt of geen allergieƫn hebt, dan doen stofzuigers het prima.

Accessoires om op te letten

Ongeacht de stofzuiger die u kiest, er zijn handige add-ons die u in gedachten moet houden. Ze verbeteren de efficiƫntie van uw machine en maken uw stofzuiger veelzijdiger. Sommige zijn inbegrepen bij de stofzuiger, terwijl andere u mogelijk apart moet kopen.

Eigenaren van gezelschapsdieren moeten gaan voor:

Bekleding Tool

Deze worden gebruikt voor verschillende stoffen, of het nu dik en winterhard of delicaat is. Je kunt ze gebruiken op banken, kussens, matrassen en zelfs je gordijnen. Het is een handig hulpmiddel als u een katteneigenaar bent of als uw huisdieren slapen in je bed of op de bank.

Spleet Gereedschap

Deze zijn ontworpen om te passen in hoeken of andere krappe ruimtes waar uw machine niet alleen kan komen.

Het zijn schuine gereedschappen, zodat je achter meubels en andere plaatsen kunt reiken waar je huisdier een onbereikbare puinhoop heeft achtergelaten.

Extensie Tool

Zoals de naam al aangeeft, voegt dit extra bereik toe aan je stofzuiger, waardoor je plekken kunt schoonmaken waar je niet bij kunt komen. Ze zijn ook uitstekend geschikt voor het reinigen onder meubels of op hogere plaatsen.

Overige accessoires

 • Afstoffen borstels: Deze helpen bij het reinigen van oppervlakken die waarschijnlijk stof verzamelen, zoals planken en kasten.
 • Borstelrollen: Een opzetstuk gemaakt voor het diep reinigen van tapijten als uw stofzuiger in plaats daarvan voor harde vloeren is.
 • Gemotoriseerd gereedschap: In sommige machines kunt u het als handheld gebruiken. In andere leveren ze extra stroom voor hardnekkig vuil.
 • Combinatie tool: Waarom niet het beste van twee werelden krijgen met een handig hulpmiddel dat stof verzamelt en lastige plekken bereikt?

Veelgestelde vragen

Waarom pakt mijn stofzuiger geen hondenhaar op?

Een reden waarom je stofzuiger geen hondenhaar oppakt, kan zijn omdat je vuilnisbak vol is. Wanneer er geen capaciteit meer is, verliest uw stofzuiger zuigkracht en slaagt er niet in om stof en hondenhaar op te nemen.

Werken steelstofzuigers op hondenhaar?

Steelstofzuigers werken wel op hondenhaar. Ze zijn lichtgewicht, veelzijdig en zelfs om te zetten in kleine handreinigers voor meubels. Houd er rekening mee dat ze een beperkte capaciteit hebben, dus leeg regelmatig de stofbus om zuigfouten te voorkomen.

Welke draadloze stofzuiger heeft de sterkste zuigkracht?

De draadloze stofzuiger met de sterkste zuigkracht is de Dyson V8 Animal Cordless Stick. Het produceert 115 luchtwatt zuigkracht, is lichtgewicht, veelzijdig en kan worden omgezet in een handheld voor het stofzuigen van meubels.

Hoe krijg je haar uit tapijt voordat je gaat stofzuigen?

Haar uit een tapijt halen voordat je gaat stofzuigen is relatief eenvoudig. Gebruik wasverzachter om de strengen los te maken en dan kun je ze eruit stofzuigen. Probeer een rubberen handschoen aan te trekken en wrijf met je hand over het tapijtoppervlak. Het rubber grijpt het haar vast en trekt het eruit.

Een andere methode is om een haarborstel voor huisdieren te gebruiken om de haren eruit te trekken. Het werkt immers op uw huisdier!


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   De levenscyclus van de mot van gewone kleding en tapijtmotten