Beste draadloze strijkijzers van 2023

Strijken kan om vele redenen een gedoe zijn. Maar een ding dat strijkers universeel verachten, is dat het koord in de weg zit of beperkt waar je je strijken doet. Snoerijzers zijn ook moeilijk voor linkshandige gebruikers, omdat het ontwerp meestal is gemaakt met rechtshandige mensen in gedachten.

Als je je strijkroutine een beetje gemakkelijker wilt maken, kun je een draadloos strijkijzer overwegen. Om u te helpen het beste draadloze strijkijzer voor u te vinden, hebben we een lijst samengesteld met welke producten het meest geliefd zijn bij klanten en experts.

Na het bekijken van het vermogen, de verwarmingstijd, de strijktijd en de grootte van elk product, zijn we ervan overtuigd dat u iets op onze lijst zult vinden.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Panasonic 360º Freestyle Advanced Ceramic Cordless Iron, Rose Gold
Beste veelzijdige draadloze strijkijzer
Panasonic 360º Vrije slag
 • Krachtig verticaal strijken
 • Eenvoudig bij te vullen
 • Blijf schoon ventilatieopeningen met minimale verstopping
Prijs controleren
Productafbeelding van de Sunbeam (GCSBNC-101-000) Versa Glide Cordless / Corded Iron, Zwart
Beste budget draadloze strijkijzer
Sunbeam GCSBNC Versa Glyde
 • Compact ontwerp eenvoudig op te bergen
 • Duurzame roestvrijstalen zoolplaat
 • Zelfreinigende functies
Prijs controleren
Productafbeelding van het Panasonic draadloze strijkijzer, draagbare 360-graden freestyle droog- / stoomstrijkijzer met precisietips en roestvrijstalen zoolplaat, anticalc en antidruppel, voedingsbasis en dragen / opslag - NI-QL1000G (groenblauw)
Beste lichtgewicht draadloze strijkijzer
Panasonic Compact Stoomstrijkijzer
 • Vernikkelde roestvrijstalen zoolplaat
 • Dubbelzijdige precisietip
 • Verticaal stomen
Prijs controleren
Productafbeelding van de Panasonic NI-WL600 draadloze, draagbare 1500W voorgevormde multidirectionele stoom / droogijzer, roestvrijstalen zoolplaat, voedingsbodem en draagtas / opbergkoffer, zilver
Beste voor quilten
Panasonic NI-WL600 draadloos strijkijzer
 • Rvs soleplaet voor glad iroping
 • Eenvoudig te gebruiken en de temperatuur aan te passen
 • Compatibel met verticaal stomen
Prijs controleren
Productafbeelding van de Black + Decker ICL500 Light 'N Go Draadloos ijzer, paars, grote watertank
Beste basis
Zwart+ Decker Light ‘N Go
 • Warmt op in 10 seconden
 • Spray &mist stoom knoppen
 • Grote 12-ounce watertank
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Hoe werken draadloze strijkijzers?
 • Zijn draadloze ijzers goed?
 • Dingen om te overwegen (Koopgids)
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Het is tijd voor onze productrecensies over de beste draadloze strijkijzers op de markt. We hebben uren besteed aan het verzamelen van deze aanbevelingen op basis van echte klantrecensies en ons eigen inzicht. We hebben ervoor gezorgd dat al onze aanbevelingen krachtig en praktisch genoeg zijn om rimpels uit het zicht te verwijderen.

1. Panasonic 360º Freestyle draadloos strijkijzer

Beste veelzijdige draadloze strijkijzer

Productafbeelding van de Panasonic 360º Freestyle Advanced Ceramic Cordless Iron, Rose Gold

Prijs controleren

Freestyle strijken? Het is officieel zover!

Dit draadloze strijkijzer biedt de meeste vrijheid, flexibiliteit en veelzijdigheid. De zoolplaat is uniek ontworpen met een symmetrische vorm, inclusief een puntige punt aan beide uiteinden. Hiermee kunt u het 360 graden draaien in elke gewenste richting.

We houden ook van hoe snel dit opwarmt en hoe heet het wordt (tot 392 ° F). Hierdoor kun je hardnekkige rimpels sneller dan ooit tevoren verwijderen.

Wat we leuk vinden

Krachtig verticaal strijken

Als krachtige stoom is wat je zoekt, ben je hier aan het juiste adres. Dit heeft een ongelooflijke verticale en straalstoomkracht. Met de verticale stoom kunt u rimpels verwijderen op hangende items zoals kleding, gordijnen en meer.

Jet Steam Burst-functie

Met de straalstoomkracht kun je een grote stoomstoot krijgen om meer hardnekkige rimpels aan te pakken, of het nu op kleding, lakens of elders is. U kunt deze functie ook gebruiken om de zoolplaat schoon te maken!

Eenvoudig bij te vullen

Veel strijkijzers zijn moeilijk bij te vullen. Je moet het onder de kraan knijpen en het water in de kleine opening krijgen.

Maar met dit strijkijzer kunt u het waterreservoir uit het strijkijzer verwijderen voor eenvoudig bijvullen. Als je klaar bent, klik je de tank weer op zijn plaats.

Blijf schoon ventilatieopeningen en minimale verstopping

Hoewel de ventilatieopeningen gemakkelijk te reinigen zijn met de straalstoomknop, is er ook een anticalciumsysteem. Dit minimaliseert automatisch verstopte ventilatieopeningen door de opbouw in de kamer en ventilatieopeningen van het strijkijzer te verminderen.

Wat we niet leuk vinden

Slechts drie warmte-instellingen

Sommige mensen geven de voorkeur aan meer aanpasbare warmte-instellingsopties. Helaas wordt deze slechts geleverd met drie: laag, gemiddeld en hoog.

Hoewel dit voor de meeste mensen vaak genoeg is, als je op zoek bent naar iets veelzijdigers, wil je misschien iets anders overwegen.

Verwarmings- en strijktijd niet gespecificeerd

Het kan moeilijk zijn om je aan een strijkijzer te binden wanneer de verwarmings- en strijktijd niet is gespecificeerd. Het zegt wel dat het snel opwarmt, maar we weten niet veel over hoe warmtebestendig dit ijzer is.

Productspecificaties

Opwarmtijd Niet gespecificeerd
Strijktijd Niet gespecificeerd
Macht 1500 watt
Totale grootte 11,5 x 6,75 x 8,25 inch
Gewicht 4,97 pond

2. Zonnestraal (GCSBNC-101-000) Versa Glide

Beste budget draadloze strijkijzer

Productafbeelding van de Sunbeam (GCSBNC-101-000) Versa Glide Cordless / Corded Iron, Zwart

Prijs controleren

Voor draadloze ijzeren shoppers met een beperkt budget, bekijk de Sunbeam Versa Glide. Dit is een populaire keuze voor draadloos ijzer – en het is ook een goede!

Wat nog beter is, is dat dit een hybride strijkijzer is. Je kunt het draadloos of met snoer gebruiken, zoals een gewoon stoomstrijkijzer!

De basis is superlicht en compact. Het hecht zich aan de onderkant van het strijkijzer. Dus als u het met snoer wilt gebruiken, kunt u het strijkijzer aan de basis vergrendelen, het hele apparaat oppakken en regelmatig gebruiken.

Dit is een krachtig strijkijzer met een lekvrij ontwerp. Je zult in staat zijn om rimpels snel en effectief weg te zappen.

Wat we leuk vinden

Compacte designwinkels gemakkelijk

We vinden het geweldig dat de Sunbeam Versa Glide een compact ontwerp heeft. Je hebt niet veel ruimte nodig als je in de markt bent voor een draadloos strijkijzer, want deze is bescheiden van formaat.

Duurzame roestvrijstalen zoolplaat

We kunnen niet genoeg benadrukken hoeveel we van roestvrij staal houden als zoolplaatmateriaal! Het is duurzaam, glijdt gemakkelijk en kan superhoge temperaturen verdragen zonder slijtage. Het Sunbeam accuijzer heeft duurzaam roestvrij staal, dus het zou vele jaren mee moeten gaan.

Zelfreinigende functies

Dit draadloze strijkijzer wordt geleverd met de bonus van een zelfreinigend en anti-verkalkingssysteem! Dit is geweldig als je in een gebied met hard water woont, omdat minerale opbouw gebruikelijk is. Dit strijkijzer verwijdert kalkaanslag en ander vuil met een druk op de knop.

Gebruik snoer en draadloos

We houden zoveel van dit strijkijzer omdat je het met snoer en draadloos kunt gebruiken. Je krijgt echt het beste van twee werelden. Het is uitstekend geschikt voor lange strijksessies met snoer; of gebruik het voor korte strijksessies op moeilijk bereikbare plaatsen.

Wat we niet leuk vinden

Korte strijktijd

In vergelijking met andere draadloze strijkijzers heeft de Sunbeam Versa Glide een kortere strijktijd. Het houdt de warmte slechts ongeveer 45 seconden vast voordat het terug moet naar het oplaadstation. Het duurt echter minder dan 10 seconden om opnieuw op te warmen tussen gebruik.

Wordt niet heet genoeg

Hoewel het snel opwarmt, is het niet warm genoeg voor sommige stoffen of quilten. Hoewel het een krachtig strijkijzer is met 1500 watt, is het misschien niet zo indrukwekkend als sommige andere opties.

Productspecificaties

Opwarmtijd Ongeveer 10 seconden
Strijktijd 45 seconden
Macht 1500 watt
Totale grootte 5.6 x 13.4 x 6.5 inch
Gewicht 3,65 pond

3. Panasonic Compact draadloos stoomstrijkijzer

Beste lichtgewicht draadloze strijkijzer

Productafbeelding van het Panasonic draadloze strijkijzer, draagbare 360-graden freestyle droog- / stoomstrijkijzer met precisietips en roestvrijstalen zoolplaat, anticalc en antidruppel, voedingsbasis en dragen / opslag - NI-QL1000G (groenblauw)

Prijs controleren

Draadloze strijkijzers kunnen behoorlijk zwaar zijn. Sommige gebruikers houden daarvan omdat ze minder druk hoeven uit te oefenen om rimpels en plooien eruit te krijgen. Het is echter leuk om een lichtgewicht optie te hebben , zoals het Panasonic Compact draadloze stoomstrijkijzer.

Dit strijkijzer weegt slechts een pond, waardoor het super gemakkelijk te gebruiken is. Het is een ijzer met een hoog vermogen, dat binnenkomt op 1500 watt. Dat is best verbazingwekkend voor zo’n compact strijkijzer!

Je kunt dit in een korte 10 seconden verwarmen gedurende 30 tot 60 seconden gebruik. Dit is de perfecte hoeveelheid tijd om één kant van een kledingstuk te strijken en vervolgens opnieuw te rangschikken terwijl het strijkijzer wordt opgeladen.

Wat we leuk vinden

Nikkel gecoate roestvrijstalen zoolplaat

Het Panasonic Compact accuijzer wordt geleverd met een vernikkelde roestvrijstalen zoolplaat. Het verwarmt snel (slechts 10 seconden) en glijdt soepel over kledingstukken om rimpels te wissen.

Dubbelzijdige precisietip

Deze gebogen zoolplaat heeft aan beide uiteinden een precisiepunt. We houden ervan om complexe items te strijken, zoals knopen, kragen, manchetknopen en meer. Je kunt in elke gewenste richting bewegen.

Verticale Steaming voor verschillende kledingstukken

Je kunt verticaal of horizontaal stomen met dit accuijzer. Als je hangende kledingstukken of meubels hebt die je wilt stomen, is het gemakkelijk met dit strijkijzer. Bovendien kunt u met 32 stoomopeningen over de hele zoolplaat genieten van krachtige en gelijkmatige stoom zonder druppels.

Gebruiksvriendelijk en basisontwerp

Dit strijkijzer is vrij eenvoudig. Er zijn slechts drie temperatuurinstellingen: hoog, gemiddeld en laag. Dit is een goede keuze als u op zoek bent naar iets eenvoudigs voor kleine hoeveelheden wasgoed over verschillende stoffen.

Wat we niet leuk vinden

Niet heet genoeg

Je kunt waarschijnlijk niet “It’s getting hot in here” zingen wanneer je dit strijkijzer gebruikt. Klanten vinden dat het niet warm genoeg wordt, vooral voor zware en dikke stoffen.

Beperkte opties

De basisinterface van dit strijkijzer is zowel een pro als een con! Als je op zoek bent naar veel temperatuurinstellingen, zul je behoorlijk teleurgesteld zijn met dit strijkijzer. Het heeft slechts drie basisinstellingen.

Productspecificaties

Opwarmtijd 10 seconden
Strijktijd 30-60 seconden
Macht 1500 watt
Totale grootte 7.13 x 11.5 x 8.95 inch
Gewicht 1 pond

4. Panasonic NI-WL600 draadloos strijkijzer

Beste voor quilten

Productafbeelding van de Panasonic NI-WL600 draadloze, draagbare 1500W voorgevormde multidirectionele stoom / droogijzer, roestvrijstalen zoolplaat, voedingsbodem en draagtas / opbergkoffer, zilver

Prijs controleren

Kun je een draadloos strijkijzer gebruiken om te quilten? Absoluut! De Panasonic NI-WL600 Cordless Iron is een goede keuze.

Als je een quilter bent, zul je dol zijn op het gemak van dit strijkijzer. Het heeft een dubbelpuntige zoolplaat, zodat u stof vanuit elke richting kunt persen.

Het is op maat gemaakt voor quilten en naaien. Bovendien kun je dit gemakkelijk meenemen naar lessen of retraites.

Ook voorkomt de anti-druppelfunctie dat er water lekt, zodat u uw dekbedden kunt beschermen! Geniet van 360° strijken met dit draadloze strijkijzer.

Wat we leuk vinden

Roestvrijstalen zoolplaat voor glad strijken

De Panasonic NI-WL600 is een dromerig, luchtig, gemakkelijk te gebruiken strijkijzer. De roestvrijstalen zoolplaat kan op elke stof worden gebruikt.

Het is gemaakt met een voorgevormd en elliptisch ontwerp dat naadloos over stoffen glijdt. Niet trekken, niet trekken, niet rimpelen. De puntige punt maakt het navigeren met knoppen en andere kleine details eenvoudig.

Eenvoudig te gebruiken en de temperatuur aan te passen

Overschakelen naar een draadloos strijkijzer zou geen enorme leercurve moeten zijn, en met dit strijkijzer is het dat niet. Stel de temperatuur in, laat het in een minuut of twee opwarmen en strijk dan. Terwijl je je kledingstuk aanpast, zal het strijkijzer op zijn basis opwarmen.

U kunt de temperatuur instellen met een druk op de knop. De handige gids op de basis vertelt je welke temperatuurinstelling je moet gebruiken, afhankelijk van je stof!

Compatibel met verticaal stomen

Het Panasonic draadloze strijkijzer werkt als een 2-in-1 apparaat. Je kunt dit gebruiken als strijkijzer of als kledingstomer. Laad het gewoon op en gebruik het verticaal om kleding, bekleding of meubels met stoom op te hangen.

360 graden strijken

Het ijzer is volledig symmetrisch zodat je in elke richting kunt strijken. Dit geeft je totale vrijheid over je strijkervaring – versla rimpels uit elk kledingstuk.

Wat we niet leuk vinden

Het begint te lekken

Je kunt niet verwachten dat dit draadloze strijkijzer zo lang meegaat. Want helaas is een veelgehoorde klacht van klanten dat de watertank na een jaar of wat begint te lekken. Het is onderhevig aan slijtage omdat de kwaliteit van de tank niet zo geweldig is.

Slechts drie temperatuurinstellingen

Hoewel de temperatuurinstellingen gemakkelijk te navigeren zijn, is de lage temperatuur bijna een beetje te laag. De hoogste temperatuur is misschien ook niet warm genoeg voor sommige mensen. Houd hier rekening mee, vooral als je veel katoen en linnen strijkt, waarvoor hoge temperaturen nodig zijn.

Productspecificaties

Opwarmtijd 1-2 minuten
Strijktijd Tot 5 minuten
Macht 1500 watt
Totale grootte 11,2 x 6,9 x 8,3 inch
Gewicht 4,4 pond

5. Zwart + Decker Light ‘N Go Draadloos strijkijzer

Beste basis

Productafbeelding van de Black + Decker ICL500 Light 'N Go Draadloos ijzer, paars, grote watertank

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Voor ons kan de basis van een draadloos strijkijzer net zo belangrijk zijn als het strijkijzer zelf. Elke basis is uniek – en de Black + Decker Light ‘N Go draadloze ijzeren basis is behoorlijk magisch!

Het wordt geleverd met een verlicht oplaadstation. Elk licht betekent iets.

 • Rood = opwarmen.
 • Groen = klaar voor gebruik.

Rood knipperen is een oplaadwaarschuwing. Rood knipperen en drie piepjes betekent dat een herlading nodig is; langzaam pulserend rood betekent dat automatische uitschakeling wordt geactiveerd.

Als je extra begeleiding nodig hebt met je draadloze strijkijzer, bekijk dan deze optie!

Wat we leuk vinden

Warmt op in 10 seconden

Black + Decker strijkijzers warmen supersnel op. Het duurt slechts 10 seconden om op te laden. Het is ontworpen om op te laden in de hoeveelheid tijd die nodig is om een kledingstuk opnieuw aan te passen.

Vergeet niet dat het slechts 25 seconden warm blijft. Toch maken de oplaadbeurten van 10 seconden dat goed – naar onze mening!

Spray en Mist Steam-knoppen

Dit strijkijzer kan de moeilijkste rimpels eruit halen. Met de sprayknop kun je een stof bevochtigen waardoor rimpels er een stuk makkelijker uit kunnen komen.

De stoomknop geeft je ook een royale stoomstoot wanneer je maar wilt. U kunt het strijkijzer zelfs verticaal gebruiken door de stoomstootknop op meubels, gordijnen en bekleding aan te brengen.

Grote 12-ounce watertank

Dit strijkijzer wordt geleverd met een grote watertank. Hoewel u het strijkijzer mogelijk elke 25 seconden naar de basis moet terugbrengen, hoeft u niet regelmatig naar de kraan te gaan. De 12-ounce watertank maakt grote ladingen wasgoed mogelijk zonder het ongemak van navullingen.

Keramische antiaanbaklaagzoolplaat

Dit strijkijzer is gemaakt met antiaanbaklaagkeramiek. Dit voorkomt dat de zoolplaat aan uw kledingstukken knaagt, wat zorgt voor gelijkmatige warmte voor het gladstrijken van rimpels.

Wat we niet leuk vinden

Het houdt warmte niet lang vast

Met slechts 25 seconden strijktijd is dit absoluut het grootste nadeel van Black + Decker Light ‘N Go. Het is niet genoeg tijd om een heel kledingstuk te strijken. Misschien vind je het zelfs niet genoeg tijd om zelfs maar een mouw te strijken.

Zwaarste optie op onze lijst

Dit strijkijzer is een van de zwaardere ijzers op de markt. Het weegt 4,55 pond, wat vrij omvangrijk is! Dit strijkijzer kan je strijkervaring vervelender maken dan het waard is.

Productspecificaties

Opwarmtijd 10 seconden
Strijktijd 25 seconden
Macht 1500 watt
Totale grootte 6.2 x 11.6 x 5 inch
Gewicht 4,55 pond

Productvergelijkingstabel

Product Best Opwarmtijd Strijktijd Macht Totale grootte Gewicht
Panasonic 360º Vrije slag Veelzijdig draadloos strijkijzer Niet gespecificeerd Niet gespecificeerd 1500 W 11,5 x 8,75 x 7,13″ 4,97 pond
Sunbeam GCSBNC-101-000 Versa Glijden Budget Draadloos Strijkijzer 10 sec 45 sec 1500 W 5,6 x 13,4 x 6,5″ 3,65 pond
Panasonic Compact draadloos stoomstrijkijzer Lichtgewicht draadloos strijkijzer 10 sec 30-60 sec 1500 W 7.13 x 11.5 x 8.95 inch 1 pond
Panasonic NI-WL600 draadloos strijkijzer Voor quilten 1-2 min 5 min. 1500 W 11,2 x 6,9 x 8,3″ 4,4 pond
Zwart+ Decker Light ‘N Go Base 10 sec 25 sec 1500 W 6,2 x 11,6 x 5″ 4,55 pond

Hoe werken draadloze strijkijzers?

Draadloze strijkijzers functioneren heel anders dan gewone draadijzers. Ze lijken qua ontwerp behoorlijk op elkaar: ze hebben een verwarmde plaat, handvat, temperatuurknop, watertank en stoomgaten. Maar…

Draadloze strijkijzers zitten op een basis die is aangesloten op een stopcontact in de buurt. Wanneer uw strijkijzer op de basis ligt, warmt het op tot de geselecteerde temperatuur.

Zodra u het van de verwarmingsbasis haalt, blijft het een paar minuten warm voordat het weer afkoelt. U moet het terugbrengen naar de basis voor de volgende lading.

Let

Sommige van de beste draadloze stoomstrijkijzers kunnen nog steeds worden gebruikt met hun snoer. Dus als je geen fan bent van de draadloze functie, kun je deze misschien nog steeds met snoer gebruiken.

Zijn draadloze ijzers goed?

Het hangt ervan af wat je van je strijkijzer wilt. Draadloze strijkijzers zijn geweldig voor linkshandige mensen, strijken op moeilijk bereikbare plaatsen of extra vrijheid hebben tijdens het strijken.

Deze strijkijzers vereisen echter wat extra geduld omdat ze om de paar minuten opnieuw moeten worden opgewarmd. Houd er echter rekening mee dat het opwarmen van deze strijkijzers helemaal niet lang duurt. Sommige strijkijzers kunnen in slechts 10 seconden opwarmen!

Over het algemeen overtreffen draadloze strijkijzers niet de snoerijzers – nog niet. Maar ze zijn een coole uitvinding.

Pros

 • Goed voor linkshandige en rechtshandige mensen.
 • Het snoer zit je strijken niet in de weg.
 • Vergelijkbaar wattvermogen als gewone strijkijzers.
 • Je hebt meer bewegingsvrijheid bij het strijken.

Tegens

 • Ze blijven niet lang warm.
 • Moet vaak worden opgeladen.
 • Je hebt ruimte in de buurt nodig voor je oplaadstation.
 • Beperkte keuze – nog niet zoveel draadloze strijkijzers op de markt.

Zijn draadloze ijzers minder krachtig dan gesnoerde ijzers?

Qua wattvermogen niet. Draadloze strijkijzers kunnen zeker het wattvermogen van snoerijzers evenaren. Het grootste probleem met draadloze strijkijzers is warmteretentie.

De draadloze strijkijzers verliezen geleidelijk warmte zodra ze van hun oplaadstation worden verwijderd. Na een minuut of zo merk je misschien dat het ijzer niet heet genoeg is om hardnekkige rimpels te verwijderen.

Dus over het algemeen, ja, draadloze strijkijzers zijn minder krachtig dan snoeren. Het kost meer tijd om je schone kleding te strijken met een draadloos strijkijzer. Zorg er dus voor dat je de voor- en nadelen afweegt voordat je een draadloos strijkijzer kiest om teleurstelling te voorkomen.

Dingen om te overwegen (Koopgids)

Er zijn enkele elementen om op te merken bij het winkelen voor een draadloos strijkijzer.

Opwarmtijd

Hoe korter de opwarmtijd, hoe beter. Sterker nog, als de opwarmtijd snel genoeg is, merk je de oplaadtijd helemaal niet.

Veel gebruikers van draadloos ijzer zetten het strijkijzer terug naar de basis tijdens het herpositioneren van hun kleding. Tegen de tijd dat ze klaar zijn om het volgende deel van een kledingstuk te strijken, is het ijzer weer heet.

Je zult draadloze strijkijzers vinden die slechts 10 seconden nodig hebben om op te warmen, terwijl andere ongeveer een minuut duren.

Strijktijd

Hoe lang houdt het strijkijzer warmte vast? Hoe langer, hoe beter. Met sommige strijkijzers kun je misschien door een paar kledingstukken heen komen voordat je het moet opladen.

Je zult merken dat de strijktijd ongeveer ergens tussen de 25 seconden en vijf minuten duurt. Als je iets wilt dat een kans maakt tegen je gewone strijkijzer, kies er dan een met een langere strijktijd en een kortere oplaadtijd.

Macht

Kijk naar de watts van een strijkijzer om te zien hoe krachtig het is. Dit zal het vermogen bepalen om hardnekkige rimpels eruit te krijgen, wat een topprioriteit is bij het strijken.

Al onze aanbevelingen zijn minimaal 1400 watt. Alles onder de 1000, en je zult merken dat het rimpels niet effectief genoeg uitblaast voor je normen.

Grootte

Je moet ruimte maken voor je beste draadloze stoomstrijkijzer. Het kan als een verrassing komen dat deze strijkijzers meer ruimte in beslag kunnen nemen dan een snoerijzer. Dit komt omdat de bases meestal vrij groot zijn.

Zorg er dus voor dat je de grootte van het strijkijzer en de basis bekijkt. Bepaal of uw strijkplank of een nabijgelegen aanrechtblad geschikt is voor de grootte.

Gewicht

Het gewicht van het ijzer is belangrijk. Sommige mensen met hand- of polsproblemen geven misschien de voorkeur aan een lichtgewicht strijkijzer. Anderen houden van een zwaarder ijzer.

Een strijkijzer met extra gewicht betekent dat je minder elleboogvet hoeft te gebruiken bij het strijken van hun kleding! Het gewicht van het ijzer is uitstekend in het wegdrukken van rimpels en plooien.

Onze aanbevelingen variëren van ongeveer twee pond tot vijf. Afhankelijk van uw voorkeur, kiest u er een die past bij uw behoeften (en kracht).


Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een strijkijzer krijgen zonder elektriciteit?

Je kunt metalen potten gebruiken als strijkijzer. Verwarm ze op het fornuis, besproei de kledingstukken met water en druk ze plat met de bodem van de pan.

Hoeveel Watt moet een strijkijzer zijn?

Een strijkijzer moet tussen de 1.000 en 2.000 watt hebben, hoewel sommige grotere modellen wel 3.000 watt kunnen hebben. Reisopties zullen lager zijn in wattage, tussen 300 en 1000 watt.

Hoe doet u onse een draadloos strijkijzer?

Je gebruikt een draadloos strijkijzer op dezelfde manier als een draadloos model. Het enige verschil tussen de twee is dat een draadloos model een batterijduur heeft, terwijl een bedrade model werkt zolang het is aangesloten.

Als u een draadloos model hebt, sluit u de basis aan en laadt u het strijkijzer erop op. Na de toegewezen hoeveelheid oplaadtijd verwijdert u het van de basis, strijkt u uw kledingstuk en brengt u het terug naar de basis om opnieuw op te warmen.

Wat is het beste draadloze strijkijzer voor quilten?

Naar onze mening is de Panasonic NI-WL600 het beste draadloze strijkijzer voor quilten. Het is gemakkelijk te gebruiken, heeft de soepelste strijkactie en biedt zelfs verticaal stomen.

Hoe maak je een draadloos strijkijzer schoon?

Je reinigt een draadloos strijkijzer op dezelfde manier als je een model met snoer reinigt. Hier is onze favoriete methode:

 1. Makeapaste: Meng een 1:1 oplossing van zuiveringszout en gedestilleerde witte azijn om een bruisende oplossing te maken.
 2. Week een handdoek: Week een handdoek in de oplossing en leg deze plat op een strijkplank.
 3. Maak het strijkijzer schoon: Zet het strijkijzer uit en laat het over de natte handdoek lopen. Dit verwijdert hardnekkige vlekken van de zoolplaat.
 4. Vul de tank: Vul de tank 1/3 vol met gedestilleerde witte azijn.
 5. Stoom: Leg het strijkijzer over een schone handdoek en laat het vijf minuten stomen om alle ventilatieopeningen en stoomgaten op te ruimen.
 6. Vul de tank opnieuw: Vul de tank met water en laat deze nog vijf minuten stomen om alle azijnresten te verwijderen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Rowena X-Plorer Serie 75 S+ RR8595