Beste droogvaatwasmachines van 2023

In ons huis zijn we altijd op zoek naar manieren om huishoudelijke taken gemakkelijker te maken. Hoewel het hebben van een vaatwasser een enorme hulp is, is het vervelend als de vaat er drijfnat uitkomt.

Wil je de extra stap van het met de hand drogen van je gerechten overslaan? Dan heb je een van de beste droogvaatwasmachines op de markt nodig. Deze zullen droogtechnologie gebruiken om ervoor te zorgen dat de gerechten kurkdroog zijn. Op die manier kun je ze direct na afloop van de cyclus wegleggen.

Om deze lijst te maken, hebben we uren besteed aan het onderzoeken van echte klantrecensies, deskundig advies en tientallen producten. We hebben het harde werk gedaan, zodat je achterover kunt leunen, ontspannen en onze zeven keuzes kunt lezen.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de KitchenAid Top Control Vaatwasser
Beste ingebouwde vaatwasser
KitchenAid Top Control Vaatwasser
 • FreeFlex derde rack
 • 44 decibel geluid
 • Schoon water wassysteem
Prijs controleren
Productafbeelding van de LG Top Control Smart Vaatwasser
Het beste voor het verwijderen van vlekken
LG Top Control Slimme Vaatwasser
 • Verstelbare rekken en tanden
 • LoDecibelā„¢ operatie
 • Vier quadWash armen
Prijs controleren
Productafbeelding van roestvrij staal uit de Bosch 300-serie
Het beste voor grote gezinnen
Bosch 300-serie roestvrij staal
 • RackMatic Design voor het verstellen van racks
 • 4-delig lekpreventiesysteem
 • Sensorwascyclus detecteert bodemniveaus
Prijs controleren
Productafbeelding van de Samsung StormWash 24
Stilste droogvaatwasmachine
Samsung StormWash 24 –
 • StormWash-technologie zorgt voor diepe reiniging
 • 42 decibel stil
 • 6 cycli, 6 controles
Prijs controleren
Productafbeelding van de ge ingebouwde vaatwasser
Beste slimme droogvaatwasmachine
GE Inbouw vaatwasser
 • Flessenwasstralen
 • Waszones zorgen voor een diepere reiniging
 • Hardfoodverwijderaar voorkomt verstoppingen
Prijs controleren
Productafbeelding van de HotPoint Front Control Vaatwasser
Beste budgetkeuze
HotPoint Front Control Vaatwasser
 • Piranha hard voedsel weggooien
 • Actieve overstromingsbeveiligingssensor
 • Eenvoudige bruikbaarheid
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Hoe drogen gerechten in de vaatwasser?
 • Hoe te kiezen (koopgids)
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Om onze lijst met de zeven beste droogvaatwasmachines te maken, hebben we echte klantrecensies, deskundig advies en productbeschrijvingen bestudeerd. We hebben ook gekeken naar het droogmechanisme, het materiaal en het geluidsniveau van elk product, naast andere details.

Hier zijn zeven vaatwassers die je vaat daadwerkelijk drogen.

1. KitchenAid Top Control ingebouwde vaatwasser

Beste ingebouwde vaatwasser

Productafbeelding van de KitchenAid Top Control inbouw vaatwasser

Prijs controleren

Voor een inbouw vaatwasser die naadloos past in uw vrije ruimte onder het aanrecht, raden wij deze top-control vaatwasser aan.

Deze KitchenAid vaatwasser is niet alleen strak en krachtig, maar heeft ook ProDry technologie. Deze verwarmde droogcyclus maakt gebruik van een ventilatorsysteem en droogstangen om ervoor te zorgen dat elk item in de vaatwasser vrij is van vocht.

Als u nog steeds niet tevreden bent, schakelt u de uitgebreide ProDry-optie in, die aan het einde een extra droogcyclus van 15 minuten toevoegt.

Wat we leuk vinden

FreeFlex Derde Rack

Een extra rek is wat ons betreft altijd mooi meegenomen. Maar het is nog beter als het echt een hoop extra ruimte biedt.

Het FreeFlex derde rek is groot genoeg voor zes-inch glazen, mokken en kommen. Het heeft zijn eigen roterende wasstralen om ervoor te zorgen dat de items in dit rek schoon zijn. Bovendien heeft het een droogbalk om ervoor te zorgen dat de items droog zijn.

44 Decibel Geluid

Wij houden van een stille vaatwasser, en met 44 decibel is dit een super stil apparaat. Laat je vaatwasser ’s nachts draaien, terwijl je aan het werk bent of tijdens een feestje – en niemand zal het weten.

Schoon water wassysteem

Voor de reinheid van cycli maakt deze vaatwasser gebruik van een schoonwaterwassysteem. Microfiltratie verwijdert voortdurend voedseldeeltjes tijdens alle stadia van de cyclus om in plaats daarvan schoon water over de vaat te laten circuleren. U hoeft zich nooit zorgen te maken dat kruimels, smurrie en voedsel opnieuw in uw vaatwasser worden gegooid.

Automatische ProWash-cyclus

Als u niet weet welke cyclus u moet kiezen, laat dit apparaat dan voor u beslissen. De ProWash-cyclus meet de bodemniveaus gedurende de hele cyclus en past de temperatuur aan. Dit zorgt ervoor dat uw gerechten 100 procent schoon zijn, waardoor u waar mogelijk energie bespaart.

Wat we niet leuk vinden

Dure prijs

Een van de belangrijkste klachten over deze vaatwasser is dat hij erg duur is. Het is vergelijkbaar met een van de oudere KitchenAid-vaatwassers, met enigszins verbeterde onderdelen, maar een enorm prijsverschil. Je geeft echt een beetje extra geld uit voor de merknaam.

Geen binnenverlichting

Je zou denken dat er voor zo’n duur product interieurverlichting zou zijn om enkele van de lopende zaken in de vaatwasser te benadrukken. Houd er rekening mee dat er geen interieurverlichting isng-systeem. Als dit belangrijk voor je is, raden we je aan om naar andere opties te kijken.

Productspecificaties

Droogmechanisme Verwarmd drogen
Materiaal Edelstaal
Lawaai 44 decibel
Cyclus opties Vijf, plus drie bedieningsopties
Capaciteit 16 couverts

2. LG Top Control Slimme vaatwasser

Het beste voor het verwijderen van vlekken

Productafbeelding van de LG Top Control Smart Vaatwasser

Prijs controleren

Ziek van vlekken op je vaatwasser? In je vaatwasser? Overal in je gerechten? De LG Studio vaatwasser kan dat probleem meteen uit het park schoppen.

Ten eerste heeft het TrueSteam-technologieĀ® voor tot 60 procent minder waterplekken. Het maakt ook gebruik van Dynamic Dry om ervoor te zorgen dat uw gerechten grondig droog zijn. Als je in een gebied met hard water woont en genoeg hebt van watervlekken, is deze vaatwasser iets voor jou.

Wat betreft de buitenkant, deze vaatwasser heeft een PrintProof afwerking. Dus vingerafdrukken en andere markeringen verschijnen niet of zijn uiterst eenvoudig te verwijderen.

Wat we leuk vinden

Verstelbare rekken en tanden

Geen grote fan van hoe de rekken zijn gepositioneerd? Pas ze aan. Je kunt alle drie de racks aanpassen.

De bovenste twee kunnen in hoogte worden aangepast, zodat u bepaalde gerechten of keukengerei kunt passen. En de middelste en onderste rekken hebben verstelbare tanden, zodat u meer dan ooit tevoren in uw vaatwasser kunt passen!

De tanden zijn ook verstelbaar, zodat je ze kunt vouwen om items van unieke grootte te passen.

LoDecibelā„¢ Operatie

Deze vaatwasser is stil. Met slechts 46 decibel onderbreekt dit apparaat je niet terwijl je naar muziek luistert, gasten ontvangt of een dutje naast de deur probeert te doen.

Slimme, Wi-Fi-bediende, bedieningselementen

Je kunt nu je vaatwasser bedienen via je telefoon. Met de SmartThinQ-technologieĀ® kunt u uw vaatwasser inschakelen en uw cycli op afstand instellen.

Als je in bed ligt of in de bus zit om te werken, controleer dan de app en start de vaatwasser. Bovendien helpt de SmartDiagnosis-technologieā„¢ bij het oplossen van problemen vanuit de app. Je kunt het toestel ook bedienen met Google Assistant of Amazon Alexa.

Vier QuadWash Armen

De meeste vaatwassers hebben Ć©Ć©n of twee spuitarmen, maar deze heeft er vier! Dit zorgt voor een meer diepgaande reiniging van al uw gerechten, die vanuit meerdere hoeken binnenkomen. Dit is ook geweldig voor grotere of diepere items.

Wat we niet leuk vinden

Negen cyclusopties, plus extra’s

Als u iets eenvoudigs wilt gebruiken, kan deze vaatwasser u in de war brengen. Met negen cyclusopties is het moeilijk om precies te weten welke je moet gebruiken. Bovendien zijn er acht extra aanpasbare opties, zoals extra droog en dual-zone, om de ervaring nog ingewikkelder te maken.

Sommige mensen houden van de fietsopties, maar veel mensen houden gewoon van een paar opties als het gaat om vaatwassers.

De onderdelen voelen lichtgewicht aan

Bij het laden van zware gerechten in een vaatwasser heb je betrouwbaarheid nodig. Helaas vinden klanten dat de rekken en tanden hierop licht van gewicht zijn. Zelfs een beetje druk kan ervoor zorgen dat de tanden op zichzelf vouwen, wat het inladen van de vaatwasser behoorlijk lastig maakt.

Productspecificaties

Droogmechanisme Condensatie en verwarmd drogen
Materiaal Edelstaal
Lawaai 46 decibel
Cyclus opties Negen plus acht extra opties
Capaciteit 15 couverts

3. Bosch 300-serie roestvrij staal

Het beste voor grote gezinnen

Productafbeelding van roestvrij staal uit de Bosch 300-serie

Bekijk op BestBuy
Bekijk op HomeDepot

Vaatwassers zijn een superhandig apparaat voor grote gezinnen. De Bosch 300 Serie rvs vaatwasser heeft 16 couverts. We denken dat het een geweldige keuze is voor een hele dag aan gerechten voor elk gezinslid of opruimen na het avondeten.

Wat betreft het drogen van uw gerechten, het maakt gebruik van een verwarmd droogsysteem. Je kunt een extra droge stof toevoegen om ervoor te zorgen dat de gerechten droog genoeg zijn om op te bergen. Zelfs wanneer u de Speed 60-optie gebruikt, zijn de gerechten aan het einde droog.

Wat we leuk vinden

RackMatic-ontwerpĀ®

Voor grotere gezinnen zijn soms veel couverts gewoon niet genoeg. Dit geldt vooral wanneer je helemaal opnieuw kookt en hoge snijplanken en mengkommen hebt.

Gelukkig kun je met deze vaatwasser alle drie de rekken op drie verschillende plaatsen afstellen. In totaal zijn er negen instelbare opties voor de rekken in deze vaatwasser.

24/7 AquastopĀ® voorkomt lekken

Deze vaatwasser heeft een vierdelig lekpreventiesysteem. Het maakt gebruik van sensoren om lekken te detecteren en te stoppen voordat ze schade hebben aangericht. Dit werkt 24/7, ook als je niet thuis bent.

We denken niet dat je lekkages zult hebben met deze vaatwasser. Maar als je dat doet, zijn je vloeren veilig.

Zelfreinigend filter

Deze vaatwasser heeft een zelfreinigend filter, zodat je het niet na elke wasbeurt hoeft te controleren. Dit vermindert de onderhoudsinspanningen aanzienlijk.

Sensor wascyclus

Deze vaatwasser heeft een waterbodemsensor om te detecteren hoe vies het water is tijdens de cyclus. Het past vervolgens het energie- en waterverbruik aan als dat nodig is, waardoor energie en geld worden bespaard.

Wat we niet leuk vinden

Droogt geen plastic items

Veel vaatwassers hebben moeite om plastic items te drogen, maar sommige merken hebben een technologie gevonden die werkt. Helaas is deze Bosch vaatwasser er nog niet helemaal. Je plastic kuipen en flessen zullen zich dus nog steeds vastklampen aan vocht.

Sterke geur bij opening

Veel klanten klagen over de geur van deze vaatwasser. Sommigen zeggen dat het naar plastic ruikt; anderen zeggen dat het naar aardolie ruikt.

Hoewel het een roestvrijstalen vaatwasser is, heeft het nog steeds plastic onderdelen, die de geur kunnen veroorzaken. Meestal vervagen deze geuren na verloop van tijd, maar met deze vaatwasser, zelfs na een diepe reiniging, lijkt dat niet het geval te zijn.

Productspecificaties

Droogmechanisme Verwarmd drogen
Materiaal Edelstaal
Lawaai 44 decibel
Cyclus opties Vier, plus ontsmettingsinstelling
Capaciteit 16 couverts

4. Samsung StormWash 24

Stilste droogvaatwasmachine

Productafbeelding van de Samsung StormWash 24

Prijs controleren

Wil je een fluisterstille vaatwasser die je vaat grondig reinigt en droogt, dan raden we een Samsung vaatwasser aan. Met slechts 42 decibel merk je nauwelijks dat deze vaatwasser draait. Het geluidsreductiesysteem zorgt ervoor dat het gedurende de hele cyclus stil is, zelfs tijdens de hoofdwasbeurt.

Wat betreft het drogen van uw gerechten, het maakt gebruik van condensatiedrogen en verwarmd drogen, zodat u kunt beslissen voor welke u wilt gaan. Het heeft ook een automatische ontgrendelingsdeur die aan het einde van de cyclus openscheurt om overgebleven vocht te verwijderen.

Wat we leuk vinden

StormWash-technologie

Deze superslimme technologie is uniek in zijn soort. Het zorgt voor de diepste reiniging van uw vaat en geeft prioriteit aan moeilijk bereikbare plekken. De sproeiarmen bewegen in alle richtingen om ervoor te zorgen dat het water in elke centimeter van de vaatwasser wordt gebogen.

Derde rack en 15 couverts

Deze vaatwasser is super ruim, met ruimte voor 15-plaats instellingen. Maar wat nog cooler is, is het derde rek.

Het is erg groot, met genoeg ruimte voor allerlei gebruiksvoorwerpen. Schuif de lade gewoon uit de bovenkant van de vaatwasser, leg je keukengerei plat en geniet van een diepe reiniging.

Zes cycli, zes bedieningselementen

Met zes cyclusopties kunt u kiezen uit verschillende handige opties. Deze cycli zijn: Auto, Normal, Heavy, Delicate, Express 60 en Rinse Only.

U kunt cycli aanpassen door te spelen met de andere zes bedieningselementen: Half-Load Wash, StormWashā„¢, Hi-Temp Wash, Sanitize, Delay Start en Control Lock. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat u uw vaatwasser specifiek voor uw gerechten kunt programmeren.

AutoRelease Deur

Je hebt deze functie misschien niet nodig, maar je zult er dol op worden. Aan het einde van de cyclus gaat de deur automatisch open voor verder drogen. Dit levert uitzonderlijke resultaten op, zodat je nooit meer een theedoek hoeft uit te kijken.

Wat we niet leuk vinden

Problemen met het plaatsen van hoge items

De rekken zijn verstelbaar, zodat u de bovenste rekken kunt aanpassen om ruimte te maken voor hoge items aan de onderkant. Als je echter veel hoge items hebt die je normaal gesproken op beide rekken zou plaatsen, zul je hiermee worstelen.

Het derde rek neemt wat ruimte weg aan de bovenkant van de vaatwasser, dus je kunt geen hoge waterflessen aan de onderkant en hoge glazen aan de bovenkant hebben. Het past gewoon niet. U kunt het bovenste rack echter verwijderen om dit probleem op te lossen.

Ondiep derde rek

Het derde rek, ontworpen voor gebruiksvoorwerpen, is vrij ondiep. Bepaalde grotere items, zoals spatels en pollepels, passen niet zonder de draaiende arm te stoten. Daarom zullen ze niet goed schoonmaken.

Je moet deze plat op het bovenste rek leggen zoals je dat in een normale vaatwasser zou doen.

Productspecificaties

Droogmechanisme Verwarmd en condensatiedrogend
Materiaal Edelstaal
Lawaai 42 decibel
Cyclus opties Zes, plus zes bedieningsopties
Capaciteit 15 couverts

5. GE ingebouwde vaatwasser

Beste slimme droogvaatwasmachine

Productafbeelding van de ge ingebouwde vaatwasser

Prijs controleren

Technologie verandert voortdurend en veel vaatwassers zijn nu geschikt voor Wi-Fi. Deze slimme vaatwassers zijn erg handig. Nadat u uw Wi-Fi-adapter hebt geĆÆnstalleerd, kunt u de ingebouwde ge-vaatwasser bedienen met Amazon Alexa en Google Assistant.

Wat de droogfuncties betreft, heeft deze vaatwasser een verwarmde droge boostfunctie. Dit zorgt voor gerechten die drie keer droger zijn dan standaard droogcycli.

Wat we leuk vinden

Fles Wash Jets

We wassen hoge glazen en flessen altijd met de hand omdat de vaatwasser gewoon niet voldoende werk doet. Maar met deze vaatwasser hoeft u dit niet meer te doen!

Het heeft vier flessenwasstralen om een diepe reiniging te garanderen in hoge gerechten, zoals glazen en flessen. Deze bevinden zich alleen voor top rack items.

Waszones

Veel vaatwassers hebben een half-load optie, maar deze is trouw aan zijn woord. Het maakt gebruik van waszones, dus wanneer u de cyclus halfvol vult, verspilt het geen onnodig water voor beide rekken.

Programmeer gewoon welk rek je hebt gevuld, start de halve lading en laat de vaatwasser zijn magie werken. Wat de volledige dekking betreft, heeft de vaatwasser drie waszones onder druk om een grondige reiniging van elk item te garanderen.

Hard Food Disposer voorkomt verstoppingen

Deze vaatwasser heeft een ingebouwde voedselverwijderaar. Dus als je een paar etensresten op je gerechten hebt achtergelaten, hoef je je geen zorgen te maken over klompen. De vaatwasser maakt gebruik van roestvrijstalen messen om voedselresten te mengen en weg te laten lopen, zodat je vaat en de vaatwasser superschoon zijn.

Steam PreWash-functie

Het is niet nodig om de afwas opnieuw af te spoelen of te weken. Als je taai voedsel en vlekken op je vaat hebt, activeer dan de stoomvoorwas, die koppig voedsel vĆ³Ć³r de cyclus losmaakt.

Wat we niet leuk vinden

Niet super stil

Als je iets fluisterstils wilt, wil je misschien ergens anders kijken. Deze vaatwasser komt binnen op 50 decibel, wat op geen enkele manier luid is, maar het is nog steeds merkbaar. We kunnen het vergelijken met het geluid van een stil kantoor met een beetje gekwetter.

Goedkope bouw

Klanten hebben de neiging om te zeggen dat de constructie goedkoop aanvoelt. Deze vaatwasser maakt gebruik van een plastic kuip die niet zo duurzaam is als roestvrij staal. De rubberen naad rond het frame kan er gemakkelijk af vallen. En de deurvergrendeling voelt niet stevig aan.

Productspecificaties

Droogmechanisme Verwarmd drogen
Materiaal Plastic
Lawaai 50 decibel
Cyclus opties Vier, plus ontsmetten en verwarmen droog
Capaciteit 15 couverts

6. Whirlpool Tall Tub Draagbare Vaatwasser

Beste draagbare vaatwasser

Productafbeelding van de Whirlpool Tall Tub Draagbare Vaatwasser

Bekijk op BestBuy
Uitzicht op Whirlpool

Niet iedereen heeft ruimte voor een standaard vaatwasser. Als je een kleine keuken hebt, in slaapzalen woont of in een camper zit, heb je misschien een draagbare vaatwasser nodig. Maar je hoeft geen droge vaat op te offeren als je voor dit type vaatwasser kiest.

Daar komt de Whirlpool vaatwasser om de hoek kijken. Het staat op wielen, maar heeft nog steeds een verwarmde droge cyclus om kurkdroge gerechten te leveren. Deze optie werkt het beste met glansspoelmiddel, dus houd daar rekening mee.

Wat we leuk vinden

Wascyclus op hoge temperatuur

Een wascyclus op hoge temperatuur is wat ons betreft superbelangrijk. Het maakt gebruik van extreem heet water om bacteriƫn en ziektekiemen op uw gerechten te doden. We raden dit aan voor allerlei gerechten, vooral babyflessen, om ze een diepe reiniging te geven.

Bodemsensor past de cyclus aan

Wanneer u de normale cyclus gebruikt, voor dagelijkse rommel, treedt de bodemsensor in werking. Het bepaalt hoe vies de vaat is en past de cyclus aan om ze dienovereenkomstig schoon te maken. Dit bespaart energie wanneer dat nodig is.

Extra balieruimte

Kleine keukens kunnen lastig zijn, vooral als je een enthousiaste kok bent! Het opraken van de aanrechtruimte is onhandig.

Maar deze draagbare vaatwasser heeft een geĆÆnstalleerd aanrecht om meer opslagruimte of voorbereidingsruimte te bieden. Zo bespaar je niet alleen tijd op gerechten, maar krijg je ook extra ruimte!

Eenvoudig maar stijlvol ontwerp

Als je niet al te druk bent over alle toeters en bellen, is dit een mooie eenvoudige keuze voor jouu. Met een gebruiksvriendelijk frontpaneel is dit een fluitje van een cent om te gebruiken. Er zijn niet al te veel verwarrende cycli om mee te vechten.

Wat we niet leuk vinden

Lange cycli

Voor een draagbare vaatwasser zijn de cycli vrij lang, vergelijkbaar met die van gewone vaatwassers.

De zware cyclus kan tot drie en een half uur duren! De normale cyclus kan tot twee uur en 50 minuten duren. En de droogcyclus is 52 minuten extra.

Dus zelfs als u de wasbeurt van een uur gebruikt, kunt u in totaal bijna twee uur kijken voor het wassen en drogen van de afwas.

Plastic interieur droogt niet zo goed

De hoge kuip is gemaakt van kunststof. Dit is voor veel mensen geen nadeel, vooral omdat de verwarmde droge cyclus goed werk levert. Maar plastic klampt zich efficiƫnter vast aan vocht, het is niet zo duurzaam en het is niet zo gemakkelijk schoon te maken.

Productspecificaties

Droogmechanisme Verwarmd drogen
Materiaal Plastic
Lawaai 64 decibel
Cyclus opties Drie, plus verwarmd droog en hoge temperatuur
Capaciteit 12 couverts

7. HotPoint Front Control 60dBA Vaatwasser

Beste budgetkeuze

Productafbeelding van de HotPoint Front Control 60dBA Vaatwasser

Prijs controleren

We raden de Hotpoint Built-In vaatwasser aan als je een krap budget hebt. Het is een van de meest betaalbare vaatwassers op de markt, maar het doet nog steeds geweldig werk bij het drogen van uw gerechten. Het maakt gebruik van verwarmd drogen om dat te bereiken, omdat het interieur is gemaakt van plastic, niet van roestvrij staal.

Kraak de deur aan het einde van de cyclus voor nog betere resultaten. Hoe dan ook, HotPoint zorgt ervoor dat je na elke cyclus schone en droge vaat hebt.

Wat we leuk vinden

Piranha Hard Food Weggooier

Heb je een hekel aan schrapen en oprijzen van borden? Wij ook. Hoewel het nooit nodig is om borden af te spoelen met een kwaliteitsvaatwasmachine, kunt u nu ook uw borden minimaal schrapen.

Als je wat voedselresten achterlaat, geen probleem. De harde voedselverwijderaar in deze vaatwasser zal het voedsel vermalen en afvoeren zonder verstoppingen in het filter te veroorzaken.

Laad het allemaal op

Je krijgt 12 couverts met deze vaatwasser die geweldig is voor gezinnen! Als je grote items hebt, kun je ze er ook allemaal gemakkelijk in kwijt. Het bovenste rek kan worden verwijderd, dus als je hoge snijplanken of grote potten hebt, verpak ze dan zonder problemen.

Actieve Flood Protect-sensor

U hoeft zich met deze vaatwasser geen zorgen meer te maken over lekkages. Met Active Flood Protect-technologie kan deze vaatwasser een lek detecteren voordat het gebeurt. Wanneer het waterniveau stijgt, zal het eruit pompen en uitschakelen, zodat er geen water op uw vloeren terechtkomt.

Eenvoudige bruikbaarheid

Als u niet iets te ingewikkeld wilt, kan dit uw vakjes aanvinken. Met slechts twee cyclusopties kunt u kiezen tussen dagelijks wassen of zwaar wassen.

Wat we niet leuk vinden

Slechts twee opties

Hoewel minimale cycli voor sommigen een voordeel zijn, is het een nadeel voor anderen. Veel mensen houden van opties. Met slechts twee cycli om uit te kiezen, past dit misschien niet bij sommige van uw vaatwasserladingen.

60 decibel luid

Met 60 decibel is dit luider dan sommige van onze andere opties. Je kunt dit vergelijken met algemene gespreks- of achtergrondmuziek. Het is zeker merkbaar, en als je naast de deur probeert te dutten, kan dit op je zenuwen werken.

Productspecificaties

Droogmechanisme Verwarmd drogen
Materiaal Plastic
Lawaai 60 decibel
Cyclus opties Twee
Capaciteit 12 couverts

Productvergelijkingstabel

Product Best Droogmechanisme Materiaal Lawaai Cyclus opties Capaciteit
KitchenAid Top Control Vaatwasser Ingebouwde vaatwasser Verwarmd drogen Edelstaal 44 DB 5, plus 3 bedieningsopties 16 plaatsen
LG Top Control Slimme Vaatwasser Voor het verwijderen van vlekken Condensatie en verwarmd drogen Edelstaal 46 DB 9, plus 8 extra opties 15 plaatsen
Bosch 300-serie roestvrij staal Voor grote gezinnen Verwarmd drogen Edelstaal 44 DB 4, plus ontsmettingsinstelling 16 plaatsen
Samsung StormWash 24 – Stilste droogvaatwasmachine Verwarmd &condensation drogen Edelstaal 42 DB 6, plus 6 bedieningsopties 15 plaatsen
GE Inbouw vaatwasser Slimme droogvaatwasmachine Verwarmd drogen Plastic 50 DB 4, plus ontsmetten &hittedroog 15 plaatsen
Whirlpool Tall Tub Draagbare Vaatwasser Draagbare vaatwasser Verwarmd drogen Plastic 64 DB 3, plus verwarmd droog &hoge temperatuur 12 plaatsen
HotPoint Front Control Vaatwasser Budget keuze Verwarmd drogen Plastic 60 DB 2 12 plaatsen

Hoe drogen gerechten in de vaatwasser?

Vaatwassers drogen hun vaat met behulp van een van deze methoden: condensatie droog of verwarmd droog.

Condensatie Droog

Dit is de meest energiezuinige manier voor vaatwassers om je vaat te drogen. Deze vaatwassers gebruiken geen verwarmingselement of een ventilator om de afwas te doen.

In plaats daarvan gebruikt de laatste spoeling extreem heet water. Dit betekent dat de gerechten heter zijn dan het interieur van de vaatwasser. Dus de roestvrijstalen kuip begint af te koelen voor de afwas, en dit trekt condens van de vaat op de vaatwanden van de vaatwasser. Het water druppelt naar beneden en wordt vervolgens afgevoerd.

Houd er rekening mee

Dit is niet altijd even effectief als verwarmd drogen, maar het is kostenefficiƫnt en bespaart energie.

Verwarmd Droog

De verwarmde droge cyclus maakt gebruik van een elektrisch verwarmingselement om hete lucht te creƫren. Het wordt tijdens de verwarmingscyclus door de vaatwasser gepompt om de vaat te drogen. In de vaatwasser vind je een kleine afzuigventilator die het vocht van de vaat en door de ventilatieopeningen trekt.

Droogtip

Levert je droogcyclus je geen 100 procent droge gerechten op? Breek de deur open aan het einde van de cyclus en laat de gerechten 30 minuten aan de lucht drogen voordat je ze wegzet.

Hoe te kiezen (koopgids)

In de markt voor een droogvaatwasmachine? Overweeg deze belangrijke factoren voordat u investeert in uw nieuwe apparaat.

Droogmechanisme

Kies tussen een condensatiedrogende vaatwasser of een vaatwasser met een verwarmde droogcyclus. Misschien vindt u zelfs dat sommige vaatwassers beide methoden gebruiken. Houd er rekening mee dat verwarmd drogen effectiever is, maar condensdrogen bespaart energie en geld.

Materiaal

Roestvrijstalen vaatwassers zijn veel beter voor het drogen van uw vaat, omdat vocht zich veel gemakkelijker aan plastic vastklampt. We raden aan om een roestvrijstalen kuip te kiezen bij het kopen van een droogvaatwasmachine, maar we hebben een paar aanbevelingen voor kwaliteitsplastic.

Lawaai

Niemand wil een luidruchtige vaatwasser. Gelukkig zijn er een aantal serieus stille droogwasmachines op de markt.

Geluidsniveaus worden gerangschikt op decibel. Hoe lager dit getal, hoe stiller de vaatwasser. Onze aanbevelingen variƫren van 40 decibel tot 64.

Cyclus opties

Het hebben van een droogoptie is uitstekend, maar wasopties zijn ook belangrijk. Overweeg hoeveel wascycli de vaatwasser heeft en welke andere functies deze kan hebben. Dit kan ontsmettingscycli, stoomwassen, snelle cycli en meer omvatten.

Capaciteit

Overweeg ten slotte de capaciteit van de vaatwasser. Dit wordt gemeten in couverts. Als je een groot gezin hebt of als je alleen woont, verandert dit de vereisten die je misschien hebt voor je vaatwasser.

Onze aanbevelingen variƫren van 12 tot 16 couverts, dus ze zijn allemaal goed voor gezinnen.


Veelgestelde vragen

Waarom zijn mijn vaat nog steeds vies na de vaatwasser?

Als je gerechten onrein worden, kan dit te maken hebben met een paar factoren, waaronder:

 • U gebruikt geen vaatwasmiddel van hoge kwaliteit.
 • Het filter is verstopt.
 • De afvoer is verstopt.
 • Je vaatwasser is te vol.
 • De vaatwastablet kwam vast te zitten in de lade en kwam niet los.
 • Iets blokkeerde de sproeiarm om goed te draaien.
 • Het water was niet heet genoeg om het wasmiddel op te lossen.
 • Je hebt de vaatwasser niet goed ingeladen.
 • U moet een glansspoelmiddel gebruiken.

Waarom drogen mijn kunststoffen niet in de vaatwasser?

Kunststoffen klampen zich vast aan vocht. Ze zijn er dol op!

Dit komt omdat plastic niet zo heet wordt, dus het kan de waterdruppels niet op natuurlijke wijze verdampen. Zelfs met een drogende vaatwasser kunt u moeite hebben om plastic te drogen.

We plaatsen altijd plastic items op een droogrek na de afwascyclus gedurende 30 minuten. Dit helpt ze aan de lucht te drogen voordat ze worden weggezet.

Waarom drogen nieuwe vaatwassers niet?

Als uw nieuwe vaatwasser plastic op de rekken heeft, kunt u merken dat deze aan het einde van de cyclus niet volledig droog is. Nieuwe vaatwassers gebruiken tegenwoordig meer plastic, dus overweeg dit voordat je de jouwe kiest.

Als de vaatwasser een condensdroogfunctie heeft en veel plastic gebruikt, is het bijna onmogelijk om grondig te drogen.

Moet u de deur van de vaatwasser open laten om te drogen?

Ja. Dit is een eenvoudige maar effectieve manier om uw gerechten na de cyclus aan de lucht te drogen.

Wacht natuurlijk tot het einde van de cyclus voordat je dit doet. Zodra de cyclus is afgelopen, kraakt u de deur en wacht u ongeveer 30 minuten.

Hoe voeg ik een droogmiddel toe aan mijn vaatwasser?

Om een droogmiddel aan uw vaatwasser toe te voegen, vult u de spoelmiddeldispenser met een kwaliteitsproduct zoals Lemi Shine. Het werkt ook als een harde watervlekkenverwijderaar.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?