Beste KitchenAid vaatwassers van 2023

KitchenAid vaatwassers bestaan al heel lang. Nu zijn ze innovatiever dan ooit, met enkele van de meest fantastische functies op de markt. Als u op zoek bent naar een KitchenAid vaatwasser, maar niet zeker weet voor welk model u moet gaan, kunnen wij u helpen.

We hebben tonnen onderzoek gedaan naar KitchenAid-vaatwassers en onze absolute zeven favorieten gekozen. Met deze lijst met de beste KitchenAid vaatwassers en de bijbehorende beoordelingen, weet u precies wat u van elk apparaat kunt verwachten. We hebben gekeken naar het reinigingsvermogen van elk product, speciale functies, wascycli, geluidsniveau en meer.

Om het onderzoek af te ronden, hebben we een diepgaande beoordeling van elke vaatwasser samengesteld. Daarom is het gemakkelijker dan ooit om de beste match voor jou en je keuken te vinden.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de KitchenAid Top Control inbouw vaatwasser
Meest ruime
KitchenAid Top Control Inbouw vaatwasser
 • FreeFlex derde rack
 • Schoon water wassen
 • Heeft sensoren voor bodemniveaus
Prijs controleren
Productafbeelding van de KitchenAid Top Control met bad
Meest stijlvol
KitchenAid Top Control met bad
 • Kuipafwerking heeft duurzamere materialen
 • LED binnenverlichting
 • Verlengde droogcyclus
Prijs controleren
Productafbeelding van de KitchenAid Front Control inbouw vaatwasser
Het beste voor het drogen van gerechten
KitchenAid Front Control Inbouw vaatwasser
 • Vijf cyclusopties met aanpassing
 • 39 decibel stil
 • ProWash cyclus
Prijs controleren
Productafbeelding van de KitchenAid 24
Beste Budget KitchenAid Vaatwasser
KitchenAid 24
 • Opties voor laden
 • 12 couverts
 • NSF-gecertificeerde ontsmettingscyclus
Prijs controleren
Productafbeelding van de custom panel ready vaatwasser
Beste paneel klaar
Aangepaste paneelklare vaatwasser
 • Zware reiniging
 • FreeFlex derde rack inbegrepen
 • Microfiltratie voor een goede hygiëne
Prijs controleren
Productafbeelding van de Top Control roestvrijstalen kuip vaatwasser
Meest stil
Top Control rvs kuip vaatwasser
 • Gebruiksvoorwerpenrek op het derde niveau
 • Vijf wascycli
 • Verstelbaar middenrek
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Geschiedenis van KitchenAid
 • Zijn KitchenAid vaatwassers betrouwbaar?
 • Soorten KitchenAid vaatwassers
 • Hoe te kiezen (koopgids)
 • Veelgestelde vragen
Product beoordelingen

Vaatwassers zijn zeker een investering. Daarom hebben we ons onderzoek gedaan naar deskundig advies en echte klantrecensies om u alleen het beste van de beste KitchenAid-vaatwassers aan te bevelen. Ons onderzoek was gebaseerd op echte klantrecensies en deskundig advies, evenals een diepgaande blik op de verschillende specificaties.

Hier zijn zeven super KitchenAid vaatwassers die je een eeuwigheid meegaan!

1. KitchenAid Top Control ingebouwde vaatwasser

Meest ruime

Productafbeelding van de KitchenAid Top Control inbouw vaatwasser

Prijs controleren

Deze royale KitchenAid vaatwasser is een uitstekende optie als je veel servies hebt en de vaatwasser regelmatig laat draaien. Het heeft twee standaard rekken met ruimte voor al uw dagelijkse gerechten. Maar het heeft ook een derde rek voor onhandige items zoals scharen, fopspenen en vaatwasmachinebestendige messen.

Als je veel helemaal opnieuw kookt, is dit een geweldige optie vanwege de ruimte. Je kunt het onderweg vullen en ervoor zorgen dat er een ruimte is voor elk keukengerei dat je maar kunt bedenken. Bovendien wordt met de volledige wasdekking elk item schoon.

Wat we leuk vinden

FreeFlex™ Derde Rack

Het derde rek biedt extra ruimte en een speciale plek voor platte voorwerpen zoals scharen en messen. De verwijderbare dienblad zorgt ervoor dat er ruimte is voor deze items. Maar het derde rek heeft ook een schuin deel, zodat het ook kommen, glazen en mokken kan passen.

Dus als je gezin elke dag veel koffie, thee of warme chocolademelk drinkt en meestal geen ruimte heeft voor alle mokken, geeft dit je die extra accommodatie!

Schoon water wassen

Deze vaatwasser heeft een microfiltratiesysteem dat voedseldeeltjes verwijdert gedurende de gehele was- en spoelcycli. Dit zorgt ervoor dat het water dat je afwas doet altijd zo schoon mogelijk is op alle drie de rekken.

ProWash™ Cyclus

De ProWash-technologie maakt gebruik van sensoren om bodemniveaus gedurende de cyclus te herkennen. Het past vervolgens de wastijd en watertemperatuur aan die nodig zijn om ervoor te zorgen dat rommel volledig brandschoon is of dat lichtere ladingen met minder energie kunnen worden voltooid. Dit zorgt ervoor dat uw vaat er elke keer sprankelend schoon uitkomt, waardoor waar mogelijk energie wordt bespaard.

Slanke printafwerking

Als je iets wilt dat er luxueus uitziet en aanvoelt in de keuken, zul je dit geweldig vinden. Het heeft een PrintShield-afwerking die bestand is tegen vlekken en vingerafdrukken. Het is supereenvoudig om het roestvrijstalen materiaal schoon te maken met water en een microvezeldoek, zodat het de hele dag door opvalt.

What We houden niet van

44 Decibel Geluid

Hoewel 44 decibel praktisch onmerkbaar is, zit het nog steeds op het hogere geluidsniveau van KitchenAid-vaatwassers. Het zal ongeveer hetzelfde zijn als je koelkast.

Om het in context te plaatsen, het is vergelijkbaar met een computer die bromt of lichte regen. Vanuit een andere kamer zou je het niet moeten kunnen horen. Klanten hebben echter gemerkt dat er luidere delen van de cyclus zijn waar je het water op de deur kunt horen slaan en ook een soort slijpgeluiden.

Geen indicatie van de resterende tijd

Omdat het een bovenste bedieningspaneel heeft, kunt u niet zien in welk stadium de cyclus zich bevindt terwijl de deur gesloten is.

Hoewel de vaatwasser een indicatielampje heeft dat van kleur verandert afhankelijk van het stadium van de cyclus, legt de gebruikershandleiding niet uit welke kleur welke fase betekent. Dat zul je dus zelf moeten leren, helaas!

Productspecificaties

Type Bovenste bedieningspaneel
Dimensies 26,75 x 23,9 x 34,5
Aantal racks Drie
Geluidsniveau 44dBA
Aantal wascycli Vijf

2. KitchenAid Top Control vaatwasser met bad

Meest stijlvol

Productafbeelding van de KitchenAid Top Control vaatwasser met bad

Prijs controleren

Dit is de meest stijlvolle van KitchenAid vaatwassers, naar onze mening.

Het heeft een mooie strakke roestvrijstalen afwerking. Het bedieningspaneel bevindt zich bovenaan, dus u hoeft het niet te zien.

Het heeft ook een bijna futuristisch ogend handvat, dat zeker de aandacht van gasten zal trekken terwijl ze door je huis dwalen.

Wat we leuk vinden

Ontwerp en afwerking van hoge badkuipen

Deze vaatwasser heeft een kuipafwerking en een hoog badontwerp. Dat betekent dat de materialen binnenin duurzamer zijn en hogere temperaturen aankunnen, zodat u de heetste cycli kunt uitvoeren zonder schade aan te richten.

Bovendien maakt het het apparaat efficiënter, zodat u na verloop van tijd geld bespaart. Het ontwerp van de hoge kuip zorgt ook voor extra capaciteit binnenin: tot 16 couverts!

LED-binnenverlichting

Er is LED-verlichting in de vaatwasser, zodat u beter kunt zien wat erin zit wanneer u deze opent. Dit maakt het gemakkelijker om te laden en te lossen, vooral later op de avond of vroeg in de ochtend. Mis nooit meer een theelepel!

Verlengde ProDry-cyclus

Deze vaatwasser heeft een ProDry-cyclus om ervoor te zorgen dat de vaat droog is. Maar het heeft de mogelijkheid om dit met 15 minuten te verlengen om ervoor te zorgen dat de gerechten klaar zijn om onmiddellijk te worden opgeborgen.

FreeFlex Derde Rack

Net als de bovenstaande optie heeft dit ook een diep, schuin rek voor die extra items. Het past op servies tot zes centimeter hoog, evenals keukengerei en ander kookgereedschap.

Wat we niet leuk vinden

Ontwerpfout in handgreep

Hoewel het handvat er mooi uitziet, kan het de achterkant van je hand een beetje schrapen terwijl je het in en uit beweegt. Als je grotere handen hebt, is dit misschien geen comfortabele optie.

Niet ADA-compatibel

Houd er rekening mee dat deze vaatwasser niet ADA-compatibel is. Daarom voldoet het niet aan de normen die zijn vastgelegd in de Normen van de Gehandicaptenwet om toegankelijk te zijn voor alle gebruikers.

Productspecificaties

Type Bovenste bedieningspaneel
Dimensies 24,5 x 23,9 x 34,5
Aantal racks Drie
Geluidsniveau 44dBA
Aantal wascycli Vijf

3. KitchenAid Front Control Ingebouwde vaatwasser

Het beste voor het drogen van gerechten

Productafbeelding van de KitchenAid Front Control inbouw vaatwasser

Prijs controleren

Als u wilt dat een vaatwasser na de cyclus droge gerechten beter levert, is dit er een om te overwegen. Deze vaatwasser heeft een warmtedroogoptie en een uitgebreide optie, zodat u droogtijd kunt toevoegen voor het best mogelijke resultaat. En het duurt maar 14 minuten!

Het roestvrijstalen interieur helpt ook bij het drogen, omdat het geen vocht absorbeert. Er is ook een droogbalk met lipjes om vocht uit de glazen te verwijderen. Dus wanneer u uw vaatwasser de volgende keer opent, ziet u minder snel overal watervlekken.

Wat we leuk vinden

Vijf cyclusopties, plus aanpassingsinstellingen

U ziet een breed scala aan cyclusopties op het bedieningspaneel aan de voorzijde. Je hebt je vijf belangrijkste wascycli: Express Wash, Normal, ProWash, Rinse en Tough. Maar je hebt ook andere programma’s zoals Extended Heat Dry, 4-Hour Delay, Heated Dry, Hi-Temp Wash en Sani Rinse.

SatinGlide Rails

Als u een supervloeiende gebruikerservaring wilt, zult u dol zijn op de SatinGlide-rails. De derde en middelste rekken bewegen moeiteloos in en uit, zelfs als ze vol zitten met gerechten. Dit is misschien een klein detail, maar het zorgt ervoor dat deze vaatwasser aanvoelt als het luxe product dat het is.

39 decibel stil

Als u wilt dat uw vaatwasser gezien en niet gehoord wordt, dan is dit het product voor u. Dit is de stilste optie die beschikbaar is bij KitchenAid, dus veel beter dan dit wordt het niet. Stiller dan lichte regenval, je zult deze vaatwasser nauwelijks opmerken.

ProWash Cyclus

Naast de vijf cycli heeft deze vaatwasser ook ProWash. Dit maakt gebruik van sensoren om te bepalen hoe vies de vaat is. Het apparaat past vervolgens de wastijd en watertemperatuur aan om een diepe reiniging te garanderen, of het nu een lichte of zware belasting is.

Wat we niet leuk vinden

Kleiner interieur dan verwacht

Hoewel dit drie rekken heeft en een standaardformaat is, voelt het interieur kleiner aan dan andere vaatwassers. Veel klanten klaagden dat ze niet alles erin konden passen en soms twee cycli per dag moesten draaien! De lay-out is vrij moeilijk om bredere mondbekers en kommen te plaatsen.

Eén vertragingstimeroptie

Deze vaatwasser heeft maar één optie voor een vertraagde start, en dat is vier uur. Hoewel het beter is dan niets, is het vervelend als u uw cyclusstarttijden flexibeler wilt aanpassen.

Productspecificaties

Type Bedieningspaneel aan de voorzijde
Dimensies 21,5 x 23,9 x 33,6
Aantal racks Drie
Geluidsniveau 39dBA
Aantal wascycli Vijf

4. KitchenAid 24-inch roestvrijstalen vaatwasser

Beste Budget KitchenAid Vaatwasser

Productafbeelding van de KitchenAid 24-inch roestvrijstalen vaatwasser

Prijs controleren

KitchenAid vaatwassers zijn over het algemeen aan de duurdere kant van de markt.

Wat als je het budget hebt voor een KitchenAid vaatwasser, maar niet een enorme hoeveelheid geld wilt uitgeven? Hun meest betaalbare optie is de 24″ inbouw vaatwasser in roestvrij staal.

Hoewel het goedkoper is, heeft het nog steeds de ProWash-cyclus, die de reinigingsniveaus in realtime aanpast om te helpen met verschillende bodemniveaus.

Houd er rekening mee

Deze vaatwasser draait op 47 decibel, wat de luidste optie van KitchenAid is. Het is nog steeds stil, maar er is geen geluidsreducerende technologie.

Wat we leuk vinden

Je hebt laadopties

Met deze vaatwasser kunt u aanpassen hoe u hem laadt. Het bovenste rek is verstelbaar, zodat u het kunt verlagen of verhogen, afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die u nodig hebt.

Het SatinGlide bovenste rek betekent dat wanneer u de lade uittrekt, zelfs als deze vol zit met zware items, deze soepel en veilig beweegt.

12 Couverts

Betaal minder, maar krijg een goede hoeveelheid ruimte. Hoewel iets kleiner dan sommige van de andere KitchenAid vaatwassers, denken we niet dat je het zult merken! Er is nog steeds ruimte voor maximaal 12 couverts, dus als je een groot etentje hebt – deze vaatwasser is je vriend.

NSF-gecertificeerde ontsmettingscyclus

Er zijn vijf extra functies voor fietsen op deze vaatwasser. Twee van hen zorgen voor de grootst mogelijke hygiëne voor uw gerechten.

Ten eerste kunt u de was op hoge temperatuur gebruiken, die een hete reiniging biedt. Of ga een stapje verder met de Sani Rinse, die bacteriën doodt.

Geniet van droge gerechten

Deze vaatwasser reinigt niet alleen je vaat, maar droogt ze ook. Deze vaatwasser is voorzien van de heat dry optie, die het uiteindelijke spoelwater en de lucht verwarmt, waardoor je vaat super droog blijft. U kunt ook de uitgebreide heat dry-optie activeren voor nog betere resultaten.

Wat we niet leuk vinden

47 decibel luid

Hoewel 47 decibel niet bepaald luidruchtig is, is het luider dan andere KitchenAid-vaatwassers. In plaats van lichte regenval lijkt het meer op een rustig kantoor. Het zal dus niet helemaal onopgemerkt blijven, maar als je de keukendeur dichtdoet, zou je het niet moeten kunnen horen.

Twijfelachtige reinigingskracht

Sommige klanten meldden dat deze vaatwasser niet zo goed schoon was als oudere modellen. Hoewel het alle noodzakelijke functies heeft om dit te doen, kan de prijs de reinigingskracht een beetje weerspiegelen. Houd er ook rekening mee dat de zilverwerkmand altijd een beetje vochtig is, zelfs na de hittedroogcyclus.

Productspecificaties

Type Bedieningspaneel aan de voorzijde
Dimensies 24,5 x 23,9 x 33,6
Aantal racks Twee
Geluidsniveau 47dBA
Aantal wascycli Vijf

5. KitchenAid Custom Panel Ready Vaatwasser

Beste paneelklare vaatwasser

Productafbeelding van de KitchenAid Custom Panel Ready Vaatwasser

Prijs controleren

Wil je een vaatwasser die past bij de rest van je keukeninrichting? Deze op maat gemaakte paneelklare, ingebouwde vaatwasser is misschien wel iets voor jou!

U kunt het voorpaneel eenvoudig aanpassen aan uw andere kasten, zodat de vaatwasser naadloos in uw keuken past. Als u uw decor op enig moment wijzigt, is het ook gemakkelijk om het paneel te veranderen. Volledig geïntegreerd, je weet niet eens dat de vaatwasser er is. Zo discreet is het.

Wat we leuk vinden

ProWash-cyclus voor zware reiniging

Veel gerechten? Zijn ze extra vies? Deze vaatwasser kan het aan.

De ProWash cyclus geeft de vaatwasser een eigen leven. Het kan detecteren hoe vies uw vaat is en hoe hoog de bodemniveaus zijn. Vervolgens past het de wascyclus dienovereenkomstig aan, past het zijn vermogen overal aan om ervoor te zorgen dat vuile vaat schoon is en waar mogelijk energie bespaart.

FreeFlex derde rack inbegrepen

Er is ruimte voor meer in deze vaatwasser. Met een derde rek met een schuin ontwerp, kunt u glazen, kommen, mokken en keukengerei inpassen. Maak je geen zorgen over items die op dit rek worden verwaarloosd: er zijn nog steeds roterende wasstralen die deze bovenste items diep reinigen.

Microfiltratie voor een goede hygiëne

Geniet van het geavanceerde schoonwaterwassysteem. Het maakt gebruik van microfiltratie om voedselresten uit de cyclus te verwijderen om ervoor te zorgen dat alleen schoon water wordt gebruikt. Dit betekent dat u potten en pannen naast delicate glazen kunt wassen en toch onberispelijke resultaten kunt bereiken.

Culinaire Caddy Utensil Basket

Een leuke eigenschap van deze vaatwasser is de gebruiksvoorwerpenmand. Het heeft ruimte voor alles. Je kunt nu hoge gebruiksvoorwerpen vastzetten, zoals pollepels en spatels, evenals overloopzilver. Het heeft zelfs ruimte voor kleinere items die moeten worden vastgezet – nu verlies je ze niet in de wascyclus!

Wat we niet leuk vinden

1 jaar garantie

Er is slechts een jaar garantie op alle vaatwasseronderdelen en arbeid. Er is een garantie van vijf jaar op elektronische onderdelen en nylon rekken, maar als er iets anders is, moet je het uit eigen zak betalen.

Hoge prijs

Dit is een van de duurste KitchenAid vaatwassers. Verdubbel de prijs van onze budgetoptie, u betaalt veel geld om de paneelklare afwerking te hebben.

Productspecificaties

Type Paneelklare bediening aan de bovenkant
Dimensies 26,8 x 23,9 x 34,6
Aantal racks Drie
Geluidsniveau 44dBA
Aantal wascycli Vijf

6. KitchenAid 3e Rack Ingebouwde Vaatwasser

Luxe keuze

Productafbeelding van de KitchenAid 3rd Rack Built-In Dishwasher

Prijs controleren

Wil je iets specialers vinden dan onze andere opties? Als u een luxe, high-end KitchenAid vaatwasser wilt, is dit degene voor u. Het is een van hun duurdere opties, en we denken dat het laat zien.

Op het eerste gezicht zul je merken dat het veel slanker is dan sommige van hun opties. De volledig roestvrijstalen afwerking met een prachtige bar maakt het een opvallende optie in elke keuken.

Bovendien, als je de merknaam wilt ondersteunen, is het logo niet subtiel. Uw gasten weten precies waar en bij wie u dit fantastische apparaat heeft gekocht.

Wat we leuk vinden

Er is ruimte voor alles

Deze ruime vaatwasser heeft ruimte voor alles. De drie rekken geven u flexibiliteit en veelzijdigheid bij het inladen van uw vaatwasser. Het derde rek heeft ruimte voor mokken, kommen, zilverwerk, keukengerei en andere dingen die geen ruimte hebben gevonden in de hoofdrekken.

Bovendien biedt de Culinary Caddy-mand ruimte in het onderste rek voor hoge gebruiksvoorwerpen die anders plat zouden moeten liggen. Ten slotte, met het schoonwaterfiltratiesysteem en droogcycli, komt alles er sprankelend schoon uit.

Prodry met ventilatoren

Deze vaatwasser heeft de ProDry-cyclus die sommige van onze andere aanbevelingen hebben – maar het gaat een stapje verder. Deze is geschikt voor ventilator en verwarming, dus hij heeft extra droogvermogen.

Het circuleert de hete lucht daarna rond om een grondige drogering te garanderen. U kunt de ProDry-cyclus verlengen als u extra tijd wilt om vocht af te voeren.

Verstelbare tanden op de rekken

De middelste en onderste rekken zijn voorzien van verstelbare tanden om ruimte te maken voor uw unieke gerechten, pots, en pannen. Nu kun je in elk type item passen, inclusief kleine espressomokken en grote Nederlandse ovens.

Duurzame printafwerking

Omdat het luxe is, wil je dat een vaatwasser lang meegaat. Dit is gemaakt van duurzaam roestvrij staal dat geurtjes, vlekken en vingerafdrukken van binnen en van buiten weerstaat. Het is super eenvoudig schoon te maken met water en een zachte doek, waardoor je tijd bespaart tijdens je wekelijkse klusjes.

Wat we niet leuk vinden

Een jaar garantie

Met slechts een jaar garantie inbegrepen, vervult dit ons niet met veel vertrouwen als er iets mis zou gaan. Je kunt extra dekking toevoegen voor een prijs, maar tegen zo’n dure vergoeding hadden we verwacht dat de garantie langer zou zijn.

De motor breekt vaak

Een van de meest voorkomende klachten is dat na een paar maanden, of soms weken, de motor problemen begint te ontwikkelen. Hoewel u gedekt bent voor de duur van uw garantie, is het laatste wat u nodig hebt zo nu en dan een buiten gebruik gestelde vaatwasser.

Productspecificaties

Type Bovenste bedieningspaneel
Dimensies 26,8 x 23,9 x 33,6
Aantal racks Drie
Geluidsniveau 44dBA
Aantal wascycli Vijf

7. Top Control roestvrij stalen kuip vaatwasser

Meest stil

Productafbeelding van de Top Control roestvrijstalen kuip vaatwasser

Bekijk op BestBuy
Bekijk op HomeDepot

Iets fluisterstils nodig? Dit model heeft een decibel rating van 39 wat veruit de laagste is op onze lijst!

Je zult deze vaatwasser nauwelijks opmerken terwijl hij draait. Het heeft een geluidsreductiesysteem om ervoor te zorgen dat het super stil blijft, ongeacht welke cyclus u kiest.

Je kunt dit op elk moment van de dag uitvoeren, zelfs midden in de nacht, en het zal niemands slaap verstoren!

Wat we leuk vinden

Derde niveau gebruiksvoorwerp rack

Moeite om een plek te vinden om je keukengerei neer te zetten? Deze vaatwasser heeft een apart keukengereirek, dus je twijfelt nooit. Bovendien, hoewel het vrij discreet is, komen ze er nog steeds sprankelend schoon uit.

Cycle Choice in overvloed

Er zijn veel fietskeuzes met deze vaatwasser. Er zijn vijf hoofdwascycli, waaronder een ProWash-cyclus, voor ultieme reinheid. Bovendien zijn er andere functies, zoals langdurig droge hitte, wassen op hoge temperatuur en ontsmettingswassingen, zodat u uw gerechten kunt steriliseren.

Verstelbaar middenrek

U kunt het middelste rek eenvoudig aanpassen om het hoger of lager te maken. Dit zorgt voor maximale flexibiliteit. U kunt het laten zakken om grotere items aan de bovenkant te plaatsen of het verhogen om grotere items aan de onderkant te passen. Uw keuze!

39 decibel rating

Hoewel alle KitchenAid vaatwassers stil zijn, gaat deze een stapje verder. Bij 39 decibel merk je nauwelijks iets van hardlopen. Je kunt het inschakelen terwijl je gasten hebt of terwijl je een dutje doet in de volgende kamer.

Wat we niet leuk vinden

Een jaar garantie

Je hebt met deze vaatwasser slechts een jaar garantie op onderdelen en arbeid. Voor zo’n grote aankoop is dit een beetje verontrustend. Natuurlijk kunt u meer dekking toevoegen voor een extra prijs.

Reeks problemen

Klanten klagen over een reeks problemen met deze vaatwasser. Het is niet de meest duurzame optie op de markt, verder ondersteund door de korte garantie. Het kan zijn dat er lekken zijn, problemen met het bedieningspaneel of misschien de motor.

De meeste klanten zijn blij met hun vaatwassers, maar sommige KitchenAid-producten hebben een veiligere garantiedekking.

Productspecificaties

Type Bovenste bedieningspaneel
Dimensies 26,75 x 23,9 x 34,5
Aantal racks Drie
Geluidsniveau 39dBA
Aantal wascycli Vijf
Productvergelijkingstabel

Product Best Type Dimensies Aantal racks Geluidsniveau Wascycli
KitchenAid Inbouw vaatwasser Ruim Bovenste controle 26,75 x 23,9 x 34,5 3 44dBA 5
KitchenAid vaatwasser met bad Stijlvol Bovenste controle 24,5 x 23,9 x 34,5 3 44dBA 5
KitchenAid Front Control Inbouw vaatwasser Voor het drogen van gerechten Bediening aan de voorzijde 21,5 x 23,9 x 33,6 3 39dBA 5
KitchenAid 24 Budget KitchenAid Vaatwasser Bediening aan de voorzijde 24,5 x 23,9 x 33,6 2 47dBA 5
Aangepaste paneelklare vaatwasser Paneel Ready Vaatwasser Bovenste controle 26,8 x 23,9 x 34,6 3 44dBA 5
KitchenAid 3e Rack Vaatwasser Luxe keuze Bovenste controle 26,8 x 23,9 x 33,6 3 44dBA 5
Top Control Tub Vaatwasser Rustig Bovenste controle 26,75 x 23,9 x 34,5 3 39dBA 5

Geschiedenis van KitchenAid

KitchenAid begon als een idee in 1886 (1). Josephine Cochrane patenteerde een uitvinding die tegenwoordig bekend staat als een vaatwasser. Hoewel de uitvinding aanvankelijk werd verkocht aan restaurants en luxe hotels, worden ze nu over de hele wereld op grote schaal gebruikt om gerechten schoon te maken en te ontsmetten.

Het was in 1949 dat de KitchenAid vaatwassers eindelijk naar huishoudelijke keukens kwamen. Het eerste model was de KD-10 vaatwasser die revolutionair was voor die tijd. Zozeer zelfs dat het algemene ontwerp vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt als basis voor vaatwassers.

Nu verkoopt KitchenAid een breed scala aan keukenproducten, waaronder ovens, koelkasten en diepvriezers. Ze verkopen ook kookgerei, waterkokers, blenders, koffiemachines, staande mixers en nog veel meer.

Zijn KitchenAid vaatwassers betrouwbaar?

KitchenAid vaatwassers zijn zeker een betrouwbare keuze, met slechts ongeveer zes procent van de vaatwassers die binnen een jaar na aankoop onderhoud of reparatie nodig hebben (2).

Laten we in vergelijking met andere merken eens kijken hoe dat gaat. Aan de bovenkant van de line-up had LG slechts 3,5 procent van de serviceoproepen. Aan de andere kant had Beko een servicebehoefte van 11,2 procent. KitchenAid doet het dus best goed.

Soorten KitchenAid vaatwassers

Misschien heb je besloten dat je in de markt bent voor een KitchenAid vaatwasser. Maar binnen die categorie heb je nog steeds veel opties. Dus wat is de beste voor jou?

Bediening aan de voorzijde

Front control vaatwassers hebben de bedieningsinstellingen aan de buitenkant van het apparaat in plaats van aan de binnenkant. Hoewel dit er niet zo strak uitziet in de keuken, houdt het de bedieningselementen schoon en kunt u de instellingen zien terwijl de vaatwasser in gebruik is.

Pros

 • Veel KitchenAid-budgetopties hebben bedieningspanelen aan de voorkant.
 • Dit is een klassieke look, vergelijkbaar met de vroege vaatwassermodellen.
 • Het is gemakkelijk om uw bedieningsopties te zien, wat vooral handig is tijdens een cyclus.
 • Houdt de bedieningselementen schoon.

Tegens

 • Geen strakke, gepolijste esthetiek.
 • U kunt per ongeluk op de knoppen drukken.

Top controle

Top control vaatwassers hebben het bedieningspaneel aan de bovenkant van het binnenframe van de vaatwasser. Zo kies je je cyclus en klik je op start voordat je de vaatwasser sluit. De gekozen cyclus begint onmiddellijk, tenzij u de vertragingsoptie hebt geselecteerd.

Pros

 • Strakke, gepolijste look.
 • Kan niet per ongeluk de knoppen duwen.
 • Meer kind- en huisdiervriendelijk.
 • Mooiere handvatopties.
 • Ze zijn er in verschillende prijzen.

Tegens

 • Er is mogelijk geen indicator voor hoe lang er nog over is op een cyclus, of als deze klaar is.
 • De bedieningsknoppen kunnen kleiner en uitdagender zijn om te lezen.

Klaar voor paneel

Paneelklare vaatwassers kunnen worden aangepast aan de rest van uw keukenkastjes. KitchenAid heeft momenteel één type paneelklare vaatwasser. U kunt uw aangepaste lambrisering aan de voorkant toevoegen om bij uw keukeninrichting te passen.

Pros

 • Past bij de rest van uw keukeninrichting voor een naadloze look.
 • Stiller door het paneel.
 • Bediening op het bovenpaneel.

Tegens

 • KitchenAid heeft maar één optie.
 • De optie van KitchenAid ligt voor hen in de middenklasse.

Hoe te kiezen (koopgids)

Je zult je KitchenAid vaatwasser nog jaren hebben. Om de beste match voor u te vinden, moet u rekening houden met deze belangrijke criteria.

Geluidsniveau

KitchenAid vaatwassers zijn allemaal vrij stil. Maar als je in een klein huis of appartement woont, is het een goed idee om een superstilte te kiezen, omdat je het waarschijnlijk ’s nachts kunt horen terwijl het loopt.

U kunt het geluidsniveau controleren door naar de decibels te kijken. KitchenAid vaatwassers lopen van 39 tot 46 decibel, waarbij 39 de stilste is en 46 de minst stille.

Wascycli

Overweeg hoeveel wascycle opties die de vaatwasser heeft. Je moet ook kijken naar wat voor soort wascycli er zijn, zoals normale, spoel-, taaie of delicate cycli.

Bedenk ook hoeveel programma’s er zijn, bijvoorbeeld droogprogramma’s. Kijk naar de temperatuurinstellingen om te zien hoe warm het kan worden en controleer ten slotte of het een ontsmettingscyclus heeft.

Droogcapaciteit

De meeste KitchenAid-vaatwassers hebben wat droogcapaciteit, maar we raden die met een ProDry-instelling aan. Dit zorgt ervoor dat de gerechten droog en ontsmet zijn. Dus wanneer je de vaatwasser leegt, kun je alles meteen wegleggen.

Capaciteit vaatwasser

Bedenk eens hoe ruim de vaatwasser is. De meeste KitchenAid vaatwassers zijn ongeveer even groot en vrij royaal, maar als je extra ruimte nodig hebt, bekijk dan de afmetingen. Je zou ook kunnen gaan voor een met een derde rek dat ruimte heeft voor moeilijk te plaatsen items.

Extra functies

KitchenAid vaatwassers worden geleverd met een reeks extra functies, maar niet elke vaatwasser heeft dezelfde. Enkele extra functies zijn verwarmd drogen, geluidsreductiesysteem, vertragingsstart en LED-verlichting. Ze hebben ook cyclusstatuslampjes, gefilterd water, waterbodemsensor, waarschuwingsindicatoren voor glansspoelmiddelen, indicatoren aan het einde van de cyclus en nog veel meer.

Garantie

Overweeg ten slotte de garantie van het product. Sommige KitchenAid vaatwassers hebben een garantie van vijf jaar, terwijl anderen slechts een jaar garantie hebben.

Wil je iets langer, dan raden we je aan om met een ander merk te gaan. Of kies gewoon voor eentje met vijf jaar garantie.

Veelgestelde vragen

Waarom maakt mijn Kitchenaid vaatwasser de vaat niet schoon?

Er zijn verschillende redenen waarom uw Kitchenaid vaatwasser de vaat niet reinigt. Het kan zijn dat je het verkeerde vaatwasmiddel gebruikt of een goedkoper wasmiddel dat niet zo goed reinigt. Een andere reden kan het gebruik van te veel reinigingsoplossing zijn, die een residu achterlaat op uw gerechten.

Hebben alle Kitchenaid vaatwassers filters?

Alle Kitchenaid vaatwassers hebben filters om ervoor te zorgen dat voedselverspilling de afvoer niet verstopt wanneer de vaatwasser leegloopt.

Hoe lang is een normale wascyclus op een Kitchenaid-vaatwasser?

De tijd die nodig is voor een normale wascyclus op een Kitchenaid vaatwasser verschilt per model. Afhankelijk van de instelling moet u typische timings van tussen de 1,5 en 4 uur verwachten.

Hoe vaak moet ik mijn Kitchenaid vaatwasser schoonmaken?

U moet uw Kitchenaid vaatwasser maandelijks schoonmaken met witte azijn. Voeg de azijn toe aan de wasmiddeldispenser en laat het apparaat leeg lopen. Aan het einde van de wascyclus heb je een glanzende vaatwasser.

Kan ik azijn gebruiken in mijn Kitchenaid vaatwasser?

Je kunt azijn gebruiken in je Kitchenaid vaatwasser. Je kunt het in de wasmiddeldispenser plaatsen of een glas azijn op het onderste rooster plaatsen en de vaatwasser aanzetten. Terwijl water stroomt, mengt het zich met azijn en reinigt het de binnenkant.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents