Beste Dyson Stofzuigers van 2023

Dyson stofzuigers worden snel een favoriet als het gaat om schoonmaken, maar zijn ze de hype waard? We willen allemaal meer vooruitstrevende reinigingstechnologie en het belangrijkste verkoopargument van Dyson is innovatie.

Elke Dyson stofzuiger voldoet aan specificaties en normen die uniek zijn voor de fabrikant. Ze zijn ook ontworpen om stofzuigen gemakkelijker, effectiever en zelfs gezonder te maken.

Al deze informatie is voldoende om de interesse van elke schoonmaaknerd te wekken. Maar welke Dyson stofzuigers zijn de beste? In dit artikel gaan we de basisprincipes van deze machines behandelen en laten we u achter met onze Dyson-aanbevelingen.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Dyson V11 Torque Drive draadloze stofzuiger, blauw
Beste Draadloze Dyson
Dyson V11 Koppel
 • Converteert naar handheld
 • Zelfinstellende borstel
 • Veel handige functies
Prijs controleren
Productafbeelding van de Dyson Cyclone V10 Absolute Lichtgewicht draadloze steelstofzuiger
Het beste voor tapijten
Dyson V10 Absoluut
 • Uitstekend op tapijten
 • Zuigregeling
 • Handheld converteerbare
Prijs controleren
Productafbeelding van de Dyson Cinetic Big Ball Animal Canister Vacuum
Beste Canister-optie
Dyson Cinetic Big Ball
 • Kogeltechnologie™ voor snelle besturing
 • Unieke extra functies
 • 5 jaar garantie
Prijs controleren
Productafbeelding van de Dyson Ball Multi Floor Origin High Performance HEPA Filter Rechtopstaande vacuüm Fuchsia - Met snoer
Beste Rechtopstaande Dyson
Dyson Multi Verdieping
 • Wasbaar filter
 • HEPA-filtratie
 • Doorzichtige stofbak
Prijs controleren
Productafbeelding van de Dyson rechtopstaande stofzuiger, Baldier 2, ijzer / paars
Het beste voor eigenaren van huisdieren
Dyson Dier 2
 • Hoge zuigkracht
 • Klittenvrije turbine
 • Levenslang wasbaar filter
Prijs controleren
Productafbeelding van de Dyson V6 Fluffy draadloze stofzuiger voor harde vloeren
Best voor harde vloeren
Dyson V6 Fluffy
 • Weegt slechts 9,53 lbs
 • Compact
 • Ontworpen voor harde vloeren
Prijs controleren
Productafbeelding van de Dyson V7 Trigger Cord-Free Handheld Stofzuiger
Beste Handheld Dyson
Dyson V7 Trigger
 • 30 minuten ononderbroken gebruik
 • Twee modi
 • Penseel versterken
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Wat maakt Dyson zo bijzonder?
 • Soorten Dyson Stofzuigers
 • Waarom zou je een Dyson kopen?
 • Overwegingen voordat u een Dyson koopt
 • Een Dyson aanschaffen
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Hier zijn zeven van de beste Dyson-stofzuigers om te overwegen.

1. Dyson V11 koppel accu vacuüm

Beste draadloze Dyson Stofzuiger

Productafbeelding van de Dyson V11 Torque Drive draadloze stofzuiger, blauw

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Uitzicht op BedBath&Beyond

Dyson heeft het stofzuigen een tandje hoger gezet met zijn draadloze stofzuigers. Dit model is handig op eenvoudige maar effectieve manieren die een wereld van verschil maken voor uw reiniging.

Als je al gewend bent aan Dysons, zal dit model je bekend voorkomen. Het maakt gebruik van dezelfde cycloontechnologie waar we het over hadden en wordt geleverd met de gebruikelijke gerespecteerde functies – en nog wat!

U krijgt een reeks add-ons en handige functies. Het wordt geleverd met een uitschuifbare staaf, een combinatiegereedschap, een spleetgereedschap en een afstofborstel. Je krijgt ook een borstel voor meer hardnekkig vuil, een dockingstation en een oplader.

Bovendien krijg je trigger controls. Deze stofzuiger heeft ook een ingebouwde sensor die de borstel aanpast aan uw vloeren.

Wat we leuk vinden

Converteert naar een handheld

Deze stofzuiger maakt alle gebieden van het schoonmaken een fluitje van een cent. Een van de meest opmerkelijke kenmerken is dat deze stofzuiger wordt omgezet in een handheld-optie.

U kunt uw vloeren net zo gemakkelijk reinigen als uw trap, auto-interieur of moeilijk bereikbare plekken. De uitschuifbare toverstaf benadrukt zijn veelzijdigheid. Het mini-gemotoriseerde gereedschap maakt het ook zo effectief in het reinigen van bekleding.

LCD-scherm met belangrijke informatie

Het meegeleverde LCD-scherm neemt het giswerkelement weg. U kunt de modus, looptijd en onderhoudswaarschuwingen van het apparaat op het scherm lezen.

Zelfinstellend penseel

Net als bij het bovenstaande model is dit een indrukwekkende functie. Het geeft je minder om over na te denken, te veranderen en je op voor te bereiden. Het beschermt uw oppervlakken ook tegen onnodige schade.

Deze stofzuiger is geschikt voor alle vloertypes maar werkt uitzonderlijk goed op hardhouten vloeren.

Een uur looptijd

Je kunt je hele huis omzeilen met deze stofzuiger. Dit heeft een looptijd van een uur op de eco-instelling, die zeer genereus en innovatief is.

Wat we niet leuk vinden

Het is een van de duurste

Dit is een geavanceerde machine, maar het heeft een prijs – letterlijk. Van alle Dyson stofzuigers zal deze de meeste druk op je portemonnee leggen. We denken dat het de moeite waard is vanwege hoe nuttig het is, maar de kosten zijn exorbitant.

Stofbak met kleine capaciteit

De beperkte capaciteit van deze machine in de stofbak (0,2 gllons) kan een probleem voor u zijn. We denken niet dat het afbreuk doet aan de waarde van het vacuüm, maar het moet worden opgemerkt. Het betekent meer onderhoud voor u.

Productspecificaties

Zuigkracht 185 a/w
Gewicht 6,68 pond
Dimensies 10.3 x 50.6 x 9.8 inch
Bijzonderheden Zelfinstellende reinigingskop, LCD-scherm, handheld convertible
Accessoires Spleetgereedschap, zachte stofborstel, koppige stofborstel, mini gemotoriseerd gereedschap, oplader, dockingstation

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4.5 / 5
Filtratiesysteem 5 / 5
Manoeuvreerbaarheid 5 / 5
Bijlagen 5 / 5
Totale beoordeling 4.75 / 5

2. Dyson V10 Absolute draadloze steelstofzuiger

Beste Dyson-stofzuiger voor tapijten

Productafbeelding van de Dyson Cyclone V10 Absolute Lichtgewicht draadloze steelstofzuiger

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Zicht op Dyson

Als je een steelstofzuiger nodig hebt die goed presteert op tapijten, denken we dat je deze leuk zult vinden. Het heeft alle kracht van een traditionele rechtopstaande machine, met de verfijning en het gemak van een draadloze stofzuiger.

Het is lichtgewicht, wat uitstekend is voor je rug of op grote oppervlakken. Het gebruikt de kracht van 14 twisters om hardnekkig vuil op te trekken, en het werkt als een charme op moeilijke vloeren. We vinden het leuk dat het drie zuigmodi heeft, met een extra booster voor bijzonder hardnekkig vuil.

Omdat deze machine compact is, is hij gemakkelijk te verplaatsen en te bedienen. Het kan gemakkelijk lastige plekken bereiken. Bovendien kan het worden omgezet in een handheld voor krappere, hogere of onbereikbare hoeken van uw huis.

Wat we leuk vinden

Uitstekend op tapijten en harde vloeren

Hoewel dit vacuüm het op alle oppervlakken goed doet, vonden we het leuk vanwege hoe effectief het is op tapijten. De mechanica en zuigkracht maken het een krachtige machine.

Sommige tapijtstofzuigers zijn niet gemakkelijk te verplaatsen en nemen veel ruimte in beslag. Deze machine is licht van gewicht en compact. Zo weet je zeker dat je jezelf niet overbelast bij het schoonmaken van hardnekkige rotzooi.

Het is ook zacht op harde vloeren vanwege de zachte rollerborstel die geen schade of krassen veroorzaakt.

Handige tools inbegrepen

Dit model bevat een combinatiegereedschap, een kleine zachte stofborstel, een spleetgereedschap en een gemotoriseerd gereedschap. De batterij gaat ongeveer een uur mee.

Drie opties voor zuigregeling

Dit is handig bij het schakelen tussen oppervlakken, waardoor deze stofzuiger veelzijdig is. Het onderhoudt en beschermt ook de conditie van uw vloeren.

Hoewel het een krachtige machine is, kun je hem ook gemakkelijk op delicate stoffen gebruiken. Klanten complimenteren de zuigkracht van deze machine, en we moeten het met hen eens zijn.

Handheld Convertible voor gerichte reiniging

Het komt niet vaak voor dat krachtige stofzuigers ook onhandige plekken kunnen bereiken. Met deze kunt u uw lastige hoeken, auto-interieurs, meubels en hoge plekken met weinig moeite schoonmaken.

Wat we niet leuk vinden

Gemelde batterijproblemen

We hebben enkele klachten opgemerkt dat de batterijen in deze machines niet zo lang meegaan als zou moeten. Er is ook enige inconsistentie. Soms duren ze een vol uur, maar andere keren niet.

Houd er echter rekening mee dat zelfs wanneer deze technische problemen worden genoemd, klanten nog steeds tevreden zijn met de machine in het algemeen.

Productspecificaties

Zuigkracht 150 a/w
Gewicht 5,88 pond
Dimensies 9,8 x 10,1 x 49,2 inch
Bijzonderheden Handheld cabriolet, zuigbooster
Accessoires Combinatiegereedschap, mini zachte borstel, mini-gemotoriseerd gereedschap

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4.5 / 5
Filtratiesysteem 5 / 5
Manoeuvreerbaarheid 4.5 / 5
Bijlagen 4.5 / 5
Totale beoordeling 4.5 / 5

3. Dyson Cinetic Big Ball Animal Canister Vacuüm

Beste Dyson Canister Vacuüm

Productafbeelding van de Dyson Cinetic Big Ball Animal Canister Vacuum

Prijs controleren

Het innemen van onze bovenste busplek is er een die onze manier van schoonmaken heeft veranderd. Deze machine heeft alles waar we van houden en naar op zoek zijn in een stofzuiger. De capaciteit, wendbaarheid en efficiëntie zijn van topklasse.

Een ding dat sten voor ons is hoe moeiteloos dit vacuüm zich verplaatst. Het maakt gebruik van hetzelfde balmechanisme als andere Dysons, maar de innovatie schijnt echt door in deze.

We vinden het ook leuk dat het een ruimtebespaarder is. Het onconventionele uiterlijk ziet er goed uit, maar neemt veel minder ruimte in beslag dan andere busstofzuigers. Het is gemakkelijk op te bergen dankzij het balontwerp en het intrekbare snoer.

Deze stofzuiger is een multi-surface reiniger zodat je hem op al je ondergronden kunt gebruiken. Afgezien daarvan is het de enige busstofzuiger die zichzelf oppakt wanneer deze wordt omgevallen. Het enige nadeel is dat het niet wordt geleverd met een HEPA-filter, dus dat is iets dat het overwegen waard is als je allergieën hebt.

Wat we leuk vinden

Unieke extra functies

Ten eerste heeft deze machine een triggergreep die de zuigkracht snijdt. Dit bespaart u de moeite om het hele vacuüm uit te schakelen. Het is handig op die momenten dat je per ongeluk iets opzuigt dat je niet zou moeten hebben.

Het turbinegereedschap is ook uniek omdat het tegengesteld draaiende koppen heeft die niet met elkaar verweven raken. Dit beschermt uw vloeren en delicate oppervlakken tegen krassen en lelijke schade.

Baltechnologie™ voor snelle besturing

De bus staat op dyson’s beroemde Ball-technologie. Hierdoor kunt u snel en gemakkelijk door uw huis manoeuvreren. Dit omvat hoeken of krappe ruimtes.

5 jaar garantie

Deze machine is ontworpen om jaren mee te gaan. In feite wordt het geleverd met een garantie van vijf jaar op onderdelen en arbeid. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het de hoogste klanttevredenheid krijgt onder busstofzuigers tijdens een onderzoek met 6.965 deelnemers.

Wat we niet leuk vinden

Dust Bin is een gedoe

Dit model is een goed voorbeeld van de hinderlijke vuilnisbak van Dyson. Als je er niet goed mee omgaat, stuur je stof overal naartoe vliegen – het laatste wat je wilt nadat je hebt schoongemaakt. Je kunt de verschillende onderdelen wassen, maar dit vraagt meer van je tijd.

Productspecificaties

Zuigkracht 250 a/w
Gewicht 17,64 pond
Dimensies 12,1 x 15,7 x 13,7 inch
Bijzonderheden Cinetische tips, zelfcorrectie
Accessoires Een trapgereedschap, combinatiegereedschap, klittenvrij turbinegereedschap, stijve borstel

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4.5 / 5
Filtratiesysteem 4.5 / 5
Manoeuvreerbaarheid 4.5 / 5
Bijlagen 4.5 / 5
Totale beoordeling 4.5 / 5

4. Dyson Ball Multi Floor Rechtopstaand vacuüm

Beste rechtopstaande Dyson Vac

Productafbeelding van de Dyson Ball Multi Floor Origin High Performance HEPA Filter Rechtopstaande vacuüm Fuchsia - Met snoer

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Wayfair
Zicht op Dyson

Deze is een fantastische keuze voor degenen onder u die de voorkeur geven aan rechtopstaande stofzuigers. Het is lichter dan concurrerende modellen en heeft een hoge capaciteit om te zorgen voor rommel op verschillende oppervlakken. De opvallende heldere vuilnisbak is even stijlvol als nuttig.

Hoewel het kleiner is dan andere rechtopstaande stofzuigers, is het net zo efficiënt. U krijgt 185 luchtwatt zuigkracht – meer dan genoeg voor uw huishoudelijke oppervlakken. Omdat het iets compacter is dan andere, bespaart u ook ruimte.

Net als andere Dysons maakt de bal het zoveel gemakkelijker om te controleren en te manoeuvreren. We denken dat dit het onderscheidt van andere rechtopstaande reinigers, die onhandig kunnen zijn om te gebruiken.

Het heeft ook een levenslang wasbaar filter, waardoor u op de lange termijn geld bespaart.

Wat we leuk vinden

Handige extra tools

Dit model bevat twee handige add-ons: een trapgereedschap en een combinatietool. Trappen worden echt stoffig en vies, dus dit is een grote bonus.

De slang strekt zich eigenlijk uit over een hele standaardtrap. Je hoeft dus niet te worstelen met het op en neer dragen van de stofzuiger. Laat het gewoon bovenaan of onderaan de trap staan.

Zelfinstellend penseel

Dit is een briljante functie die majestueus is om in actie te zien. De borstel reageert op het oppervlak dat u stofzuigt en past vervolgens de borstelharen dienovereenkomstig aan. Weten dat uw stofzuiger is geprogrammeerd om krassen op uw vloeren te voorkomen, is een functie waarvan we niet wisten dat we deze misten.

Doorzichtige stofbak

Een probleem dat busstofzuigers hebben, is dat je niet kunt zien wat er in hen gebeurt. Deze rechtopstaande Dyson lost dat probleem op met behoud van zijn verfijning.

Wat we niet leuk vinden

Zwaarder dan andere dysonen

Dyson rechtopstaande stofzuigers zijn niet zo populair als hun draadloze en canister modellen. Een reden hiervoor is dat de staanders dikker en zwaarder zijn, waardoor het meer moeite kost om te gebruiken.

De Multi Floor is nog steeds lichter dan concurrerende rechtopstaande stofzuigers, maar het is geen uitzondering op de regel. Dit model is bijna 17,5 pond, wat behoorlijk omslachtig kan aanvoelen.

Productspecificaties

Zuigkracht 185 a/w
Gewicht 17,37 pond
Dimensies 15,4 x 13,4 x 42,4 inch
Bijzonderheden Zelfinstellende reinigingskop
Accessoires Levenslang wasbaar filter, trapgereedschap, combinatiegereedschap

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4.5 / 5
Filtratiesysteem 5 / 5
Manoeuvreerbaarheid 5 / 5
Bijlagen 4.5 / 5
Totale beoordeling 4.75 / 5

5. Dyson Ball Animal 2 Rechtopstaande stofzuiger

Beste Dyson-stofzuiger voor huisdieren

Productafbeelding van de Dyson rechtopstaande stofzuiger, Baldier 2, ijzer / paars

Bekijk op Amazon
Bekijk op Target

We denken dat dit vacuüm een uitkomst is voor eigenaren van gezelschapsdieren en mensen met allergieën. We begrijpen de worsteling van het opruimen van onze schattige dieren, en dat geldt ook voor Dyson. De focus van dit vacuüm ligt op het verwijderen van stof en allergenen uit de lucht.

Dyson beweert dat dit model de sterkste zuigkracht heeft van elk vacuüm in zijn soort. Met 270 luchtwatt spreekt zijn vermogen in het voordeel ervan.

Het is geschikt voor de meeste vloeren en heeft een paar hulpstukken om de veelzijdigheid te vergroten. Je krijgt een klittenvrije turbinetool om haren van huisdieren te verzorgen. Andere extra’s zijn een trapgereedschap en een combinatiegereedschap.

Het maakt gebruik van HEPA-filtratie en wordt ook geleverd met een levenslang wasbaar filter. Dit betekent dat u op de lange termijn minder geld uitgeeft aan vervangingen.

Wat we leuk vinden

Hoge zuigkracht

Dit is precies wat je nodig hebt als je moeite hebt om hardnekkig haar of vacht van je oppervlakken te verwijderen. Sommige stofzuigers hebben gewoon niet genoeg kracht om haren uit tapijten te trekken, maar deze wel. Dus zelfs als u geen huisdiereigenaar bent, durven we te zeggen dat dit u ten goede zal komen.

Tangle-Free Turbine Gereedschap

De combinatie van de hoge zuigkracht en deze tool zijn geen partij voor huisdierenharen. Het werkt door haren op en uit tapijten te trekken zonder het risico dat ze je borstel verstoppen. Als je thuis dieren hebt, is dit een must-have.

Zelfinstellende reinigingskop

Dit is precies wat je nodig hebt als je verschillende vloertypes in huis hebt. De reinigingskop past zich aan de vloer aan, of je nu van tapijt naar tegel naar laminaat gaat.

Dit zorgt voor een diepe reiniging in uw hele huis zonder uw kostbare vloer te beschadigen.

Wat we niet leuk vinden

Het is niet zo wendbaar

Op bepaalde tapijten is het een beetje te krachtig en kan het een uitdaging zijn om te bewegen of weg te trekken. Hoewel het een werkpaard is, weegt het ongeveer 17 pond. Het vergt dus enige inspanning van jou.

Productspecificaties

Zuigkracht 270 a/w
Gewicht 17,35 pond
Dimensies 15.35 x 13.4 x 42.13 inch
Bijzonderheden Zelfinstellende reinigingskop
Accessoires Wasbaar levenslang filter, trapgereedschap, combinatiegereedschap, klittenvrij turbinegereedschap

Onze beoordelingen

Zuigkracht 5 / 5
Filtratiesysteem 5 / 5
Manoeuvreerbaarheid 4 / 5
Bijlagen 4.5 / 5
Totale beoordeling 4.5 / 5

6. Dyson V6 Fluffy draadloos vacuüm

Beste Dyson-stofzuiger voor harde vloeren

Productafbeelding van de Dyson V6 Fluffy draadloze stofzuiger voor harde vloeren

Prijs controleren

Als uw huis een klein oppervlak heeft of voornamelijk harde vloeren heeft, kan deze stofzuiger de baanbrekende keuze zijn. Het is een ander draadloos model en een geweldige optie als je niet veel ruimte hebt voor zware of full-power machines.

Ondanks dat het lichtgewicht en zeer wendbaar is, houden we ervan dat het geen vermogen heeft aangetast.

Het heeft een zachte borstelkop bedoeld voor harde vloeren over tapijten. Het zachte materiaal en de hoge zuigkracht maken dit een efficiënte machine in het reinigen van fijnstof. Het zal uw harde vloeren ook niet degraderen, krassen of beschadigen.

Wist je dat je dit apparaat nog steeds op je tapijten kunt gebruiken? Dat komt omdat het wordt geleverd met een tweede kop die je gemakkelijk kunt uitschakelen voor meer stompgeboren gebieden. Het wordt ook geleverd met een gemotoriseerd gereedschap, dat het omzet in een echte handheld.

Wat we leuk vinden

Weegt slechts 9,53 pond

Deze stofzuiger is gemakkelijk voor je armen en rug. Zozeer zelfs dat je het als handheld kunt gebruiken en het over je hoofd kunt tillen om hoge plekken schoon te maken. Het is beter voor je lichaam, maar het maakt het schoonmaken ook gemakkelijker.

Compact voor eenvoudig transport

Het is geweldig voor mensen met beperkte opslagruimte, omdat het zo weinig ruimte in beslag neemt. Het aan de muur gemonteerde laadstation houdt dit vacuüm uit de weg. Het zorgt er ook voor dat de componenten van uw stofzuiger georganiseerd en toegankelijk blijven zonder gedoe.

Omdat het een handgereedschap wordt, is het ook compact genoeg om uw auto en andere krappe plaatsen te stofzuigen.

Ontworpen voor harde vloeren

We vinden het geweldig dat de standaardborstelkop van deze stofzuiger hard-floor specifiek is. U hoeft de zuigkracht niet te regelen of de accessoires uit te schakelen bij het reinigen van uw tegels of houten vloeren.

Omdat de borstel zacht is, behoudt u ook de conditie van uw vloeren. Het is uitstekend voor mensen die geen tapijten in huis hebben.

Zwaartepunt Ontwerp

Deze stofzuiger is prachtig uitgebalanceerd, waardoor hij gemakkelijk te gebruiken is op vloeren en plafonds. Het zwaartepunt bevindt zich in de buurt van het handvat, zodat hoe u ook kiest om uw vacuüm te manoeuvreren, het gemakkelijk is om dit te doen.

Wat we niet leuk vinden

De batterij is inefficiënt

De batterij in deze machine gaat maximaal ongeveer 20 minuten mee – veel korter dan andere Dyson-modellen.

We zijn niet blij dat er geen manier is om te zeggen hoeveel batterij je nog hebt. Dit betekent dat het vacuüm zonder waarschuwing zal uitsnijden wanneer het sap opraakt. Het is geen dealbreaker, maar het kan frustrerend zijn.

Productspecificaties

Zuigkracht 100 a/w
Gewicht 5,1 pond
Dimensies 9,8 x 47,5 x 8,2 inch
Bijzonderheden Converteert naar handheld
Accessoires Mini-gemotoriseerd gereedschap, tapijtborstelkop

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4.5 / 5
Filtratiesysteem 4 / 5
Manoeuvreerbaarheid 5 / 5
Bijlagen 4 / 5
Totale beoordeling 4.25 / 5

7. Dyson V7 Trigger snoervrije handheld vacuüm

Beste handheld Dyson Vacuüm

Productafbeelding van de Dyson V7 Trigger Cord-Free Handheld Stofzuiger

Prijs controleren

Niet iedereen is op zoek naar een full-scale stofzuiger, en als dat het geval is, bekijk dan deze. Het heeft net zoveel kracht en innovatie als grotere Dyson-machines. Bovendien is het een handig hulpmiddel voor het reinigen van kleine oppervlakken.

Deze heeft een sterke batterij voor een handheld, die minstens 30 minuten meegaat. Het is ook gemakkelijk schoon te maken na gebruik met de hygiënische ejector.

Je krijgt een spleetgereedschap, combinatie en mini-gemotoriseerd gereedschap. Deze machine doet wonderen op bekleding en trappen. Het is gemakkelijk op te tillen en maakt het schoonmaken van kleine gebieden, zoals het interieur van uw auto of hoeken, een fluitje van een cent.

U kunt schakelen tussen twee modi: normaal en max. Dit laatste maakt dit een uiterst effectieve handheld machine. Het kan compact zijn, maar het kan zeker ook hardnekkig vuil en puin reinigen.

Wat we leuk vinden

30 minuten ononderbroken gebruik

In vergelijking met andere handstofzuigers, zelfs andere van Dyson, geeft deze je een behoorlijke looptijd. Dyson voegde 10 minuten toe aan de batterij toen ze de V6 upgraden. Het is een kleine verandering die een groot verschil maakt.

Twee modi

We vinden het leuk dat Dyson niet heeft beknibbeld op functies in deze handheld. Met de twee zuigmodi krijg je de controle die je niet vaak in handhelds vindt. Het voegt veelzijdigheid toe aan deze toch al goed afgeronde machine.

Penseel voor boosten

Een ander kenmerk dat concurrenten vaak missen, is de boosting brush. Deze handheld machine werkt goed op delicate oppervlakken, maar zal ook moeilijk vuil en puin met gemak aanpakken.

Wat we niet leuk vinden

Het is duurder dan andere handhelds

Net als anderen die we hebben genoemd, is dit model niet het meest betaalbare model dat je kunt vinden. Hoe dan ook, we denken dat het de moeite waard is. Goedkopere handhelds hebben niet dezelfde functies, veelzijdigheid of kracht.

Niet geschikt voor vloeren

Hoewel je een toverstok als add-on kunt kopen, wordt deze niet geleverd met een, dus je kunt het niet gebruiken op tapijten of vloeren. Aan de andere kant is het een handheld, dus dat hoeft waarschijnlijk niet.

Productspecificaties

Zuigkracht 100 a/w
Wegent 3,77 pond
Dimensies 8.11 x 12.45 x 5.17 inch
Bijzonderheden Twee modi: normaal en max
Accessoires Spleetgereedschap, combinatiegereedschap, mini-gemotoriseerd gereedschap

Onze beoordelingen

Zuigkracht 4.5 / 5
Filtratiesysteem 4 / 5
Manoeuvreerbaarheid 5 / 5
Bijlagen 5 / 5
Totale beoordeling 4.5 / 5

Productvergelijkingstabel

Product Best Macht Gewicht Dimensies
Dyson V11 Koppel Draadloze Dyson 185 a/w 6,68 pond 10,3″ x 50,6″ x 9,8″
Dyson V10 Absoluut Voor tapijten 150 a/w 5,88 pond 9,8″ x 10,1″ x 49,2″
Dyson Cinetic Big Ball Dier Canister Optie 250 a/w 17,64 pond 12,1″ x 15,7″ x 13,7″
Dyson Multi Verdieping Rechtopstaande Dyson 185 a/w 17,37 pond 15,4″ x 13,4″ x 42,4″
Dyson Dier 2 Voor eigenaren van gezelschapsdieren 270 a/w 17,35 pond 15,35″ x 13,4″ x 42,13″
Dyson V6 Fluffy Voor harde vloeren 100 a/w 5,1 pond 9,8″ x 47,5″ x 8,2″
Dyson V7 Trigger Handheld Dyson 100 a/w 3,77 pond 8,11″ x 12,45″ x 5,17″

Wat maakt Dyson zo bijzonder?

Misschien wel de meest onderscheidende kwaliteit is dat Dyson het zakloze vacuüm heeft uitgevonden. Het veranderde niet alleen de reiniging ten goede, maar het inspireerde ook talloze andere fabrikanten om hetzelfde te doen.

Naast de innovatie die Dyson heeft ontwikkeld, hebben de stofzuigers een paar belangrijke kenmerken. Elke stofzuiger is zakloos, maakt gebruik van cycloontechnologie en is ontworpen om uw huis een dieptereinigingservaring te geven.

In 2018 kondigde Dyson het einde van zijn plug-in-assortiment aan, met de nadruk op draadloze technologie (1). Voor zover bekend blijven hun bestaande stofzuigers met snoer in productie. Deze beslissing heeft echter het potentieel om de standaard van stofzuigers te veranderen, net zoals hun zakloze ontwerp dat deed.

Maar laten we eens nader bekijken wat deze machines uniek maakt. Immers, als je er een gaat kopen, moet je begrijpen wat ze voor je kunnen doen.

Innovatief ontwerp

Elk van dyson’s plug-in stofzuigers maakt gebruik van een uniek balontwerp. Dit, samen met de cycloontechnologie, werd ontworpen door Dyson.

Er is ook geen gebrek aan innovatie in hun draadloze machines. Toen Dyson zich realiseerde dat draadloze machines goed werkten op vloeren, maar te zwaar waren om elders te gebruiken, veranderden ingenieurs het.

Door de mechanische componenten van een vacuüm in het handvat te plaatsen, werd het gemakkelijker om op te tillen. Dankzij Dyson zijn draadloze stofzuigers nu in staat om handhelds na te bootsen.

In beide gevallen is de technologie van Dyson het bewijs dat het andere fabrikanten beïnvloedt.

De Dyson Ball

Andere stofzuigers gebruiken vaak onhandig geplaatste, kleine wielen om de motor te ondersteunen. Maar Dyson gebruikt in plaats daarvan een grote bal en zwenkwielen. De Dyson-bal biedt de gebruiker meer wendbaarheid in modellen met snoer.

Hierdoor kan de machine draaien en kunt u zich veel gemakkelijker verplaatsen. De bal bevat ook de motor en houdt deze stabiel. Een ander voordeel van dit ontwerp is dat het geluid vermindert.

Sommige modellen gaan zelfs nog een stap verder door gebruik te maken van zelfcorrigerende technologie. Dit betekent dat ze zichzelf automatisch in balans brengen, waardoor de machine niet omvalt.

Cycloon Technologie

Dyson stofzuigt schoon door lucht door twee lagen kegels te zuigen met behulp van centrifugale kracht. Cycloontechnologie maakt gebruik van drie hoofdstappen.

Eerst wordt de lucht door een ventilator in het vacuüm getrokken, waar deze spiraalsgewijs in het vacuüm spiraalt. Dit dwingt stofdeeltjes uit de luchtstroom, waar ze in een vuilnisbak worden afgezet. De lucht reist vervolgens door het filter van het vacuüm, dat vuil opvangt dat aan de wervelwind is ontsnapt.

Ten slotte beweegt de lucht in de kegels, waar de kracht van lucht uit twee verschillende richtingen het laatste stof in de bak laat vallen.

Deze technologie vangt vuil op door terugslag van uw machine te voorkomen. De uitgebreide reiniging, filters en stofvangst maken uw lucht schoner, frisser en allergeenvrij.

Cycloontechnologie verhoogt ook de zuigkracht. Het is ontworpen met zakloze stofzuigers in het achterhoofd, wat minder onderhoud betekentnance voor jou.

Klittenvrij

Dysonen bevatten een klittenvrije turbinetool, waardoor het een topkeuze is voor eigenaren van gezelschapsdieren. De meeste andere stofzuigers bieden eigenaren van gezelschapsdieren een add-on voor het reinigen van bont, terwijl sommige Dyson-modellen het ingebouwd hebben.

In plaats van een conventionele borstelstaaf gebruiken deze machines tegengesteld draaiende schijven. Deze schijven trekken haar en vacht omhoog met behulp van borstelharen voordat het vacuüm het opzuigt.

Soorten Dyson Stofzuigers

We zijn het erover eens dat Dyson-stofzuigers enigszins uniform zijn in hun engineering. Toch kunt u kiezen uit een reeks van vier stijlen om aan uw behoeften te voldoen. Voordat u zich echter op een Dyson voor uzelf vestigt, moet u overwegen waarvoor u deze zult gebruiken. Hier kunt u uit kiezen:

Dyson Rechtopstaande Stofzuigers

Dyson heeft een paar gesnoerde, rechtopstaande modellen voor degenen die de voorkeur geven aan traditie. Houd er echter rekening mee dat zoals gezegd de huidige rechtopstaande Dysons de laatste in hun soort zijn.

Rechtopstaande stofzuigers zijn vaak betaalbaarder dan bussen en draadloze modellen. Gebruikers geven de voorkeur aan hen voor dieptereiniging en dikke, zware materialen. De meeste modellen doen het echter ook goed op kale vloeren.

Pros

 • Ze zijn beter voor je rug omdat ze relatief licht van gewicht zijn.
 • Opslag is eenvoudig dankzij het rechtopstaande ontwerp.
 • Er is geen montage nodig, dus u kunt meteen aan de slag met schoonmaken.
 • Ze hebben een breder reinigingsbereik voor sneller stofzuigen.

Tegens

 • Ze maken meer lawaai.
 • Het manoeuvreren ervan kan lastig zijn.
 • Ze hebben beperkte accessoires en add-ons.

Dyson Canister Stofzuigers

Dyson heeft een reeks jerrycans voor diegenen die gemak en de veelzijdigheid willen die rechtopstaande stofzuigers missen. Het verschil tussen de twee is hoe ze zijn gebouwd.

Terwijl je een hele rechtopstaande stofzuiger voor je duwt, zijn bussen gemaakt van verschillende componenten. De motor is ondergebracht in de genoemde bus die achter je loopt terwijl je schoonmaakt met een slang en toverstok.

Ze hebben niet dezelfde beperkingen en hebben meestal een hogere zuigkracht dan rechtopstaande. Gebruikers geven de voorkeur aan ze voor kale vloeren, maar u kunt ze op verschillende oppervlakken gebruiken.

Pros

 • Wendbaar en beter voor onhandige gebieden.
 • Lichter dan staanders, waardoor ze gemakkelijker te gebruiken zijn.
 • Je krijgt meer accessoires voor een diepere reiniging.

Tegens

 • Ze kunnen spanning op je rug veroorzaken.
 • Hiervoor heb je extra opbergruimte nodig.

Handheld Dyson Stofzuigers

Bent u geïnteresseerd in een Dyson, maar heeft u geen full-scale, krachtige machine nodig? Dyson produceert ook handstofzuigers.

Deze zijn het beste voor lichte reiniging of oppervlakken waarvoor een vloerstofzuiger niet geschikt is. Dit omvat het interieur van uw auto, uw matras of werkbladen.

Pros

 • Draagbaar ontwerp voor het schoonmaken in huis en in uw auto.
 • Betaalbare prijs in vergelijking met andere Dyson-modellen.
 • Handig in opslag omdat ze zo compact zijn.

Tegens

 • Niet zoveel opties om uit te kiezen.
 • Niet zo krachtig als complete machines.

Draadloze Dyson Stofzuigers

Het Dyson draadloze assortiment is in populariteit toegenomen. Dit komt mede door de genoemde ophef die Dyson veroorzaakte bij de aankondiging dat deze nu zijn focus zijn.

Daarnaast zijn er milieu- en financiële voordelen aan draadloze stofzuigers. Omdat batterijen ze van stroom voorzien, kunnen ze uw elektriciteitsrekening drastisch verlagen. Sommige draadloze machines van Dyson worden ook geleverd met oplaadbare batterijen, om u het gedoe van het vervangen ervan te besparen.

Er is echter één probleem. Een onderzoek door Consumer Reports, gepubliceerd in 2019, wees uit dat Dyson draadloze modellen enigszins onbetrouwbaar zijn en niet zijn gebouwd om lang mee te gaan (2).

Dit wil niet zeggen dat je er geen moet uitproberen. Houd hier rekening mee als u op zoek bent naar een stofzuiger die u tot ver na de garantie meegaat.

Als het helpt, hebben we sinds de zomer van 2021 een draadloze Dyson-stofzuiger en is deze nog steeds in topconditie. We zijn er dol op.

Pros

 • Meest veelzijdige machines die worden omgezet in een handheld-optie.
 • Gebruikt minder opslagruimte omdat ze slank en compact zijn.
 • Ze besparen elektriciteit door de oplaadbare batterijen.

Tegens

 • Kosten vaak meer dan andere modellen.
 • Dyson snoerloos kan duurzaamheid missen.

Waarom zou je een Dyson kopen?

Dyson stofzuigers zijn extreem gehypet, maar dat alleen is geen reden om er een te kopen. Wegen ze af en komen ze overeen met de lof die ze krijgen? Wij denken van wel, en here’s waarom:

Ze zijn allemaal bagless

Zakloze stofzuigers besparen je een hoop moeite als het gaat om onderhoud. Ze maken het gemakkelijk om het vuil dat uw machine heeft verzameld te verwijderen zonder het terug in de lucht te verspreiden.

Er is een nadeel aan verwijderingsfilters omdat ze milieuvriendelijk zijn. Zakloze machines zijn echter over het algemeen gezonder en nemen minder tijd in beslag.

Leuk weetje

Het kostte James Dyson meer dan 5000 pogingen en 15 jaar om het Dyson tasloze ontwerp te perfectioneren (3).

Dysonen zijn goed voor de lucht

De hierboven beschreven cycloontechnologie is uitstekend in het reinigen van de lucht om je heen. Deze machines zijn gebouwd om vuil en allergenen in de lucht op te vangen, waardoor het gezonder wordt om te ademen.

We raden ze aan aan mensen met allergieën, gevoeligheden of ademhalingsproblemen, hoewel iedereen hier hoe dan ook baat bij heeft. De high-efficiency particulate air technology (HEPA) filters maken deze stofzuigers bijna naadloos.

Ze verstoppen zich niet

Dankzij hun zakloze ontwerp zullen Dyson stofzuigers niet verstoppen. Deze functie is vooral handig voor eigenaren van gezelschapsdieren of mensen die worstelen met machines die verstopt raken tijdens diepe reinigingen.

Ze zijn van hoge kwaliteit

Afhankelijk van wie je het vraagt, zijn Dysons ofwel hemels gezonden of overschat. Natuurlijk zijn het niet de goedkoopste stofzuigers die je kunt kopen, maar ze zijn binnen redelijke grenzen. Wat nog belangrijker is, het is goed besteed geld.

Dyson stofzuigers zijn gebouwd met sterke, hoogwaardige materialen. Goedkopere modellen brengen dit vaak in gevaar, wat op de lange termijn duur kan zijn.

Ze zijn gemakkelijk te gebruiken

We houden van Dyson stofzuigers omdat ze eenvoudig te bedienen zijn. Speciaal ontworpen om wendbaar en veelzijdig te zijn, besparen ze u moeite en tijd terwijl u schoonmaakt.

Als bonus houden we ook van de manier waarop ze eruit zien. Wie had gedacht dat stofzuigers zo stijlvol konden zijn?

Sommige hebben een handige vuile uitwerper

Nieuwere Dyson-modellen hebben iets dat hun “Hygienic Dirt Ejector” wordt genoemd. Het is een handig klein onderdeel dat in de vuilnisbak past om overtollig stof naar buiten te duwen. Dit kan, net als andere functies, de tijd van uw onderhoud verkorten terwijl u uw handen schoon houdt.

De bijlagen

Afhankelijk van het model dat u koopt, ontvangt u waarschijnlijk een reeks hulpstukken die net zo uitstekend zijn als de machines. Dyson biedt tools die specifiek zijn voor verschillende oppervlakken, stoffen en reinigingsbehoeften.

Standaard add-ons zijn spleetgereedschappen en stofborstels. U kunt ook matrasgereedschap of verschillende adapters voor uw slang kopen. De tangle-free turbine tool is een van onze favorieten.

Er zijn hulpstukken om ongemakkelijke of ongemakkelijke plekken te bereiken en zelfs uw oppervlakken te beschermen. Ze maken schoonmaken beter beheersbaar en we vinden het leuk dat we verwend worden met keuze als het gaat om de add-ons.


Overwegingen voordat u een Dyson koopt

We hebben veel lof voor Dyson, maar het is niet zonder schuld. Er is zeker een kans dat deze stofzuigers niet bij je passen. Dus voordat u er een koopt, moet u rekening houden met het volgende.

 • Ze kunnen prijzig zijn: Dysonen zijn niet de goedkoopste stofzuigers die je kunt vinden en zijn misschien niet geschikt als je op zoek bent naar een budgetreiniger. We moeten echter benadrukken dat ze niet te duur zijn en het geld zeker waard zijn.
 • Ze zijn onconventioneel: We denken dat dit ze cool maakt, maar niet iedereen heeft een smaak voor hun ontwerp of innovatie.
 • De draadloze zorgen: We moedigen je nog steeds aan om Dyson draadloze machines eens te proberen, maar de studie waaruit bleek dat ze niet lang meegaan, is voor velen een zorg.

Dus, voor wie is Dyson?

De voordelen van een Dyson machine wegen ruimschoots op tegen de nadelen. Deze stofzuigers zijn geschikt voor bijna iedereen, hoewel sommigen er grotere voordelen in zullen ontdekken.

 • Eigenaren van gezelschapsdieren: Het feit dat deze machines niet verstoppen, is een uitstekend voordeel voor eigenaren van gezelschapsdieren die zich geen zorgen meer hoeven te maken over bont dat hun machines opslokt.
 • Mensen met allergieën: Omdat Dyson de luchtkwaliteit om u heen verbetert, worden ze ten zeerste aanbevolen aan mensen die worstelen met ademhalingsproblemen, allergieën en andere gevoeligheden.
 • Woningen met meerdere verdiepingen: Hun veelzijdigheid maakt Dyson machines een uitstekende keuze als u een mix van tapijten en kale vloeren heeft.

Een Dyson aanschaffen

U weet waarom u een Dyson zou moeten kopen, maar er zijn nog twee vragen die we moeten beantwoorden om uw winkelen gemakkelijker te maken.

Waarom zijn dysonen zo duur?

Zoals we al zeiden, maakt Dyson gebruik van geavanceerde technologie. Het zorgt er ook voor om hoogwaardige materialen in zijn machines te gebruiken.

Veel klanten prijzen de kwaliteit van Dyson stofzuigers. Het zou de reden kunnen zijn waarom het een nietje is in de schoonmaak. Vergeet niet dat Dyson de wereld van het stofzuigen heeft veranderd.

Sommigen denken misschien dat het de kosten van deze stofzuigers niet rechtvaardigt. Toch krijg je aan het einde van de dag waar je voor betaalt. In onze boeken geeft de merkkracht van Dyson het een pass voor de prijzen die het bepaalt.

Waar kan ik een Dyson kopen?

Je hebt hier een paar opties. U kunt een Dyson kopen bij verschillende fysieke winkels of producten rechtstreeks van de officiële website kopen. Dyson heeft ook demowinkels in New York City, San Francisco en Tysons, Virginia (4).

Dyson is beschikbaar in 65 landen. Maar de producten die we hebben gekozen, zijn beschikbaar op Amazon, voor degenen onder u die zich buiten de VS bevinden, voor het geval dat.

Veelgestelde vragen

Wat is dyson’s krachtigste vacuüm?

Dyson’s krachtigste stofzuiger is de Ball Animal Pro. Het heeft een zuigsnelheid van 306 luchtwatt, wat drie keer de sterkte is van de Dyson V7.

Welke Dyson Stofzuiger heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding?

De Dyson V8 Animal heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding. Het heeft een looptijd van 40 minuten, is lichtgewicht en omdat het een stickreiniger is, is het veelzijdig.

Hoe lang gaan Dyson stofzuigers mee?

De meeste Dyson stofzuigers gaan tussen de twee en vijf jaar mee, maar ze garanderen hun machines slechts twee jaar. Deze levensduur kan worden verlengd als u uw Dyson zorgvuldig onderhoudt en onderdelen vervangt wanneer ze versleten raken.

Wat kun je niet stofzuigen met een dyson?

Je kunt kleverige voorwerpen, haar, plantenresten, water, morsen van nat voedsel en gebroken glas niet stofzuigen. Als je een van deze dingen zuigt met je Dyson, zal het geblokkeerd raken. Probeer ook heel fijn stof en versnipperd papier te vermijden.

Is Dyson goedkoper bij Costco?

Dyson is goedkoper bij Costco. Het verkoopt regelmatig Dyson stofzuigers voor $ 100 minder dan de standaardprijs.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents

Lees ook:   Dyson Cyclone V10 Absolute