Beste stoomreiniger voor auto’s van 2023

Het interieur van uw auto zit hoogstwaarschijnlijk vol met plakkerige vingerafdrukken, haar van huisdieren, morsen en andere rommel. Als u op zoek bent naar een manier om de auto diep te reinigen en te ontsmetten (van binnen en van buiten), dan is een stoomreiniger handig.

Voor deze taak heb je een van de beste stoomreinigers nodig die beschikbaar zijn. Het moet geschikt zijn voor uw auto. We hebben tientallen producten beoordeeld om onze vijf favorieten af te sluiten.

Tijdens ons onderzoek hebben we gekeken naar tankgrootte, mobiliteit, vermogen, veelzijdigheid, accessoires en opwarmtijd. We wilden ervoor zorgen dat we de meest praktische, effectieve en gebruiksvriendelijke steamers aanboden. Lees verder voor onze samenvatting.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Dupray Neat Steam Cleaner Krachtige multifunctionele draagbare heavy duty steamer voor vloeren, auto's, tegels, voegreiniging. Vrij van chemicaliƫn, desinfectie, behang verwijderen voor thuisgebruik en meer. Doodt 99,99%* van bacteriƫn en virussen.
Beste overall
Dupray Nette Stoomreiniger
 • Lichtgewicht
 • Multifunctioneel
 • Grote tank, lange looptijd
Prijs controleren
Productafbeelding van de Pure Enrichment PureClean Steam Cleaner - 1500-Watt Multi-Purpose Household System for Deep Cleaning Floors, Windows, BBQ Grills, Grout, Cars and More, Inclusief 18 accessoires
Beste accessoires
Pure Verrijking PureClean
 • Accessoireset uit 18 delen
 • Groot bereik
 • Krachtige stoom
Prijs controleren
Productafbeelding van de McCulloch MC1275 heavy-duty stoomreiniger met 18 accessoires, extra lang netsnoer, chemicaliƫnvrije reiniging onder druk voor de meeste vloeren, tellers, apparaten, ramen, auto's en meer, geel / grijs
Beste mobiliteit
McCullough Stoomreiniger
 • Ongelooflijk mobiel
 • 18 accessoires
 • Snel opwarmen
Prijs controleren
Productafbeelding van de Steamfast SF-370 Canister Cleaner met 15 accessoires-volledig-natuurlijke, chemicaliƫnvrije stoomreiniging onder druk voor de meeste vloeren, Tellers, apparaten, ramen, auto's en meer, 64 inch, wit
Beste runtime
Stoomvast SF-370WH Stoomreiniger
 • Eenvoudige opslag
 • 15 accessoires
 • Vereist geen schrobben
Prijs controleren
Productafbeelding van de handheld stoomreiniger van Comforday - multifunctionele stoomreiniger onder druk met veiligheidsslot voor vlekkenverwijdering, tapijt- en bekledingsreiniging - 9-delige accessoirekit inbegrepen (upgrade) (rood)
Beste handheld
Comforday Handheld Stoomreiniger
 • Veiligheidsvoorzieningen
 • Eenvoudig in gebruik
 • Zeer hete stoom
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Waarom Steam Clean a Car?
 • Dingen om te overwegen (Koopgids)
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Door urenlang onderzoek naar deskundig advies en klantrecensies hebben we onze favoriete stoomreinigers gekozen. Deze hebben allemaal een buitengewoon vermogen, een behoorlijke opwarmtijd, handige accessoires en in veel gevallen een zeer grote tank. Bekijk deze vijf fantastische stoomreinigers voor je auto.

1. Dupray nette stoomreiniger

Beste overall

Productafbeelding van de Dupray Neat Steam Cleaner Krachtige multifunctionele draagbare heavy duty steamer voor vloeren, auto's, tegels, voegreiniging. Vrij van chemicaliƫn, desinfectie, behang verwijderen voor thuisgebruik en meer. Doodt 99,99%* van bacteriƫn en virussen.

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op HomeDepot
Zicht op Dupray

Van alle stoomreinigers die we ontdekten, was dit onze favoriet in het algemeen. U kunt deze stoomreiniger bijna overal gebruiken om te ontsmetten zonder chemicaliƫn.

Het lichte en compacte ontwerp maakt het een perfecte match voor de gecompromitteerde ruimte van een auto. Je hoeft ook niet lang te wachten, want het warmt snel op.

Ondanks het kleine formaat heeft deze stoomboot een grote tank die een aanzienlijke hoeveelheid water zal bevatten. Dit geeft u voldoende tijd om de dieptereiniging en autodetaillering af te ronden.

Wat we leuk vinden

Lichtgewicht en draagbaar

Met een gewicht van slechts negen pond is deze stoomreiniger lichtgewicht en draagbaar. De grootte en het gewicht maken het optimaal voor autogebruik. Je kunt het op de stoel of de autovloer plaatsen terwijl je aan het stomen bent zonder de ruimte in gevaar te brengen.

De intrekbare handgreep maakt het ook super gemakkelijk mee te nemen. Of, als je wilt, kun je hem over de vloer rollen, dankzij de gladde wielen.

Multifunctioneel gebruik met verschillende hulpstukken

Deze stomer wordt geleverd met verschillende hulpstukken waarmee u verschillende oppervlakken in huis kunt reinigen.

Het is veilig te gebruiken op de meeste verzegelde vloeren en u kunt het kleine hulpstuk gebruiken om voeglijnen te targeten. Gebruik het om vuil en vuil van uw matrassen, bekleding, banken en stoelen te verwijderen. Je kunt het zelfs in de badkamer gebruiken.

De zachte microvezelpad is zacht voor alle oppervlakken, vooral voor lederen en stoffen autostoelen. Voel je vrij om het te gebruiken om stof en vuil van autodeuren te verwijderen en zelfs vetvlekken van de motor.

Het is niet nodig om dure pads te kopen

Het kan soms lijken alsof merken meer geld verdienen door hun stoomreinigers te beperken tot alleen gespecialiseerde pads. Dupray houdt echter rekening met zijn vertrouwde klanten en hun budget. Dus wanneer u de Neat Steamer gebruikt, kunt u kiezen tussen de meegeleverde microvezelpads of gewoon een schone handdoek bevestigen.

De stoomboot zal hoe dan ook efficiƫnt werken. En je kunt de gebruikte pads en handdoeken gewoon in de wasmachine gooien en ze de volgende keer opnieuw gebruiken.

Grote tank, lange looptijd

Ondanks het lichte en compacte ontwerp, zal het waterreservoir 54 gram gedestilleerd of kraanwater bevatten. Dit geeft u tot 50 minuten ononderbroken runtime terwijl u zich een weg door de auto baant.

De tank heeft een geĆÆntegreerde trechter die al het water houdt waar het moet zijn zonder overal te morsen.

Vochtarme stoom

Een veel voorkomend nadeel van stoomreinigers is de hoeveelheid vocht of water die achterblijft. Dit kan het reinigen van specifieke oppervlakken zoals bekleding en poreuze vloeren bemoeilijken. De Neat-stoomreiniger maakt echter gebruik van vochtarme stoom die opwarmt tot maar liefst 275 graden Fahrenheit.

Tijdens het schoonmaken kunt u het stoomslot gebruiken om de stoom continu op gang te houden. Deze functie is uitstekend geschikt voor mensen die mogelijk pijnlijke polsen hebben na het schoonmaken van het moeten pompen van de trigger.

Wat we niet leuk vinden

Unit wordt te warm

Enkele klanten merkten dat het handvat en de slang warm werden na continu gebruik. Dit kan te wijten zijn aan het hete water en de stoom. Dus als je het gevoel hebt dat het te warm wordt, stop dan en neem een pauze.

Het apparaat lekt soms

Sommige klanten vonden dat het apparaat lekte, vooral met behulp van bepaalde hulpstukken. Hierdoor blijft er water op de vloer liggen. Als u te maken heeft met hardhouten vloeren, kan dit na verloop van tijd schade veroorzaken.

Soms duurt het te lang om te verwarmen

Hoewel de geadverteerde opwarmtijd 7-8 minuten is, vonden veel klanten dat het veel langer duurde. Sommigen zeiden tot 20 minuten. Er zal een groen lampje zijn om aan te geven dat het warm is, maar als je het voor die tijd gebruikt, zul je gewoon overal water spuiten.

Productspecificaties

Gewicht 9 pond
Runtime 50 minuten
Opwarmtijd 7 minuten
Tankinhoud 54 gram
Aantal accessoires Accessoirekit uit 18 delen


2. Pure Verrijking PureClean XL

Beste accessoires

Productafbeelding van de Pure Enrichment PureClean Steam Cleaner - 1500-Watt Multi-Purpose Household System for Deep Cleaning Floors, Windows, BBQ Grills, Grout, Cars and More, Inclusief 18 accessoires

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Target
Uitzicht op BedBath&Beyond
Bekijk op Wayfair

Veel autobezitters geven de voorkeur aan de PureClean XL en het is gemakkelijk te zien waarom. Het is een krachtige stomer, maar toch compact en gemakkelijk te verplaatsen.

Je krijgt een verscheidenheid aan accessoires om je auto en huis met stoom schoon te maken. De lange slang en het netsnoer maken de PureClean XL zeer mobiel. Wanneer het netsnoer niet in gebruik is, kan het gemakkelijk aan de achterkant van de machine worden ingepakt, waardoor het zonder klitten blijft.

Het is veilig om de stoomreiniger op verschillende oppervlakken te gebruiken, zoals afgedichte vloeren, bekleding en auto-interieurs. De zachte microvezelpad reinigt efficiƫnt en neemt vuil en taaie vlekken op.

Wat we leuk vinden

18-delige accessoireset

U krijgt 18 heavy-duty accessoires en hulpstukken die passen bij de reinigingstaak waarmee u wordt geconfronteerd. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, een driehoeksborstel, wisser, kleine ronde borstels en een vloerkop.

Bevestig de telescopische toverstaf om moeilijke plaatsen te bereiken of wanneer u vloeren schoonmaakt. De set bevat ook een maatbeker, trechter en twee microvezelpads.

16 voet lang bereik

Met het 16 meter lange netsnoer en de lange flexibele slang kunt u zich vrij in de auto bewegen. Het is comfortabel om vast te houden, dankzij het grote handvat.

Krachtige hogedrukstoom

Om taai vuil en vlekken te verwijderen, heb je krachtige stoom nodig. Dit kanister steamer verwarmt het water tot 200 graden Fahrenheit. Het is niet verwonderlijk dat het hogedrukstromen van stoom produceert die alles op zijn pad wegschieten.

Gebruik een van de kleinere hulpstukken om kleine spleten in de stoelen te richten. Gebruik bovendien de schrobborstel om het dashboard te ontsmetten.

Groot waterreservoir

Uitgerust met maar liefst 50,7-ounce tank, geeft deze steamer je een lange reinigingstijd. Pure Enrichment beweert dat je tot 45 minuten stoom krijgt. Dit kan echter variƫren, afhankelijk van de instelling die u gebruikt.

Vermijd het vullen van de tank helemaal; laat ruimte voor de dampen zodra het water is verwarmd. Het duurt ongeveer acht minuten om volledig te verwarmen.

Lange garantie van vijf jaar

Als u niet zeker bent over dit apparaat, kan de garantie van vijf jaar u helpen uw geest te verlichten. De garantie dekt de ketel en unit tegen storingen en defecten.

Wat we niet leuk vinden

Pad is niet zo absorberend

Bij stoomreiniging moet u op de pad vertrouwen om overtollig vocht te verwijderen. Dit is vooral belangrijk bij het reinigen van gevoelige oppervlakken zoals matrassen en bekleding.

Helaas zijn de meegeleverde microvezelpads niet zo dik of absorberend als andere merken. Ze hebben de neiging om iets te veel vocht achter te laten, dus houd indien nodig een doek bij de hand.

Moeilijk naar Guage waterniveau

Wanneer je de tank vult, is het onmogelijk om te zien hoeveel water er in zit. Je moet er eigenlijk water in gieten tot er een beetje overloopt: dan weet je dat het vol is. Er is ook geen lampje om aan te geven of de stomer verwarmd en klaar voor gebruik is.

Materialen van lage kwaliteit voor hulpstukken

De hulpstukken zijn niet gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit. Ze slijten vrij snel, waarbij sommige klanten beweren dat ze binnen een paar weken zijn geruĆÆneerd.

Productspecificaties

Gewicht 15,4 pond
Runtime 45 minuten
Opwarmtijd 8 minuten
Tankinhoud 50,7 gram
Aantal accessoires 18-delige heavy-duty set

3. McCullough Stoomreiniger

Beste mobiliteit

Productafbeelding van de McCulloch MC1275 heavy-duty stoomreiniger met 18 accessoires, extra lang netsnoer, chemicaliƫnvrije reiniging onder druk voor de meeste vloeren, tellers, apparaten, ramen, auto's en meer, geel / grijs

Bekijk op Amazon
Zicht op Mccullochsteam

Deze zwart-gele stoomreiniger ziet er misschien uit als een gigantische hommel, maar heeft een grote punch. Deze stomer is verrassend mobiel omdat hij is uitgerust met een lang snoer en slang. De grote wielen stellen je ook in staat om het rond te slepen als je denkt dat het te zwaar is om op te tillen.

We vinden het leuk dat je een scala aan opzetstukken en accessoires krijgt. Er is echter helaas geen handige manier om ze op te slaan. Hoe dan ook, de verschillende accessoires maken deze stoomreiniger tot een multifunctioneel apparaat.

De grote tank biedt voldoende tijd om uw reinigingstaak af te ronden en warmt relatief snel op. Met behulp van de stoomvergrendelingsknop kunt u continue stoom gebruiken zonder uw polsen of vingers te vermoeien.

Om u te helpen zich meer op uw gemak te voelen, wordt de McCulloch Steam Cleaner gedekt door een garantie van twee jaar.

Wat we leuk vinden

Ongelooflijk mobiel

Dankzij het netsnoer van 15,7 voet kunt u de auto gemakkelijk bereiken, zelfs als er geen stopcontact in de buurt is. U kunt ook gemakkelijk verschillende gebieden in het voertuig bereiken met de 10-voetslang. De slang heeft een groot handvat waarmee u een comfortabele grip krijgt.

Met de voor- en achterwielen kunt u de bus meesleuren in plaats van dragen. Hoewel het ongeveer 10 pond weegt, zal het aanzienlijk zwaarder worden met een volle tank.

18 Accessoires voor Dieptereiniging

Je krijgt 18 accessoires met deze stoomreiniger. Hierdoor kunt u meerdere oppervlakken rond het huis gemakkelijk reinigen.

Onder de accessoires vind je een briljant driehoekspenseel, perfect voor het richten op hoeken. Je krijgt ook meerdere ronde nylon borstels in verschillende maten. De wisserbevestiging is uitstekend geschikt voor het reinigen van autoruiten.

U kunt het schrobkussen gebruiken om vlekken van de autostoelen en het dashboard voorzichtig te verwijderen. Wanneer u uw vloer met stoom moet reinigen, bevestigt u eenvoudig de brede vloerkop.

Snel opwarmen

Nadat u het 48-ounce waterreservoir hebt gevuld, laat u het apparaat acht minuten volledig opwarmen. Dit is niet erg lang gezien het feit dat het water 200 d bereiktegrees Fahrenheit.

Krachtige Hot Steam Blast

De hete stoom blaast effectief door taai vuil, vlekken, vet en oliƫn. U hoeft geen chemicaliƫn of reiniger toe te voegen. Misschien wilt u het echter voorbehandelen voordat u stoomt als u te maken heeft met hardnekkige vlekken. Dit kan helpen om het in ƩƩn keer te verwijderen.

Wat we niet leuk vinden

Geen opslag voor accessoires

Met 18 accessoires om vast te houden, had McCulloch een slimme opbergeenheid kunnen bieden om alles op Ć©Ć©n plek te bewaren. Veel van de hulpstukken zijn vrij klein en kunnen gemakkelijk verloren gaan.

Moeilijk te krijgen reserveonderdelen

Als afzonderlijke onderdelen of accessoires kapot gaan op deze machine, is het moeilijk om reparaties of vervangingen te vinden. Je hebt er misschien per post toegang toe, maar veel klanten hadden het moeilijk.

Productspecificaties

Gewicht 9,95 pond
Runtime 45 minuten
Opwarmtijd 8 minuten
Tankinhoud 48 gram
Aantal accessoires 18 veelzijdige accessoires

4. SF-370WH multifunctionele stoomreiniger van Steamfast

Beste runtime

Productafbeelding van de Steamfast SF-370 Canister Cleaner met 15 accessoires- Volledig-Natuurlijke, Chemicaliƫnvrije stoomreiniging onder druk voor de meeste vloeren, tellers, apparaten, ramen, auto's en meer, 64 inch, wit

Prijs controleren

De Steamfast SF-370WH is een krachtige, compacte 1500 watt stoomreiniger. Het is multifunctioneel en kan in uw hele huis en auto worden gebruikt. De beste eigenschap is dat het 45 minuten per tank meegaat, waardoor je meer dan genoeg tijd hebt om je hele auto grondig te reinigen.

U krijgt een reeks handige accessoires en hulpstukken die passen bij het oppervlak dat u schoonmaakt. Bij het pompen van de trekker komt stoom vrij, maar u kunt ook de continue stoomvergrendeling gebruiken. Dit is handig wanneer je te maken hebt met grote oppervlakken of hardnekkige vlekken.

Grote achterwielen en een lang netsnoer maken deze steamer gemakkelijk mee te slepen als hij te zwaar is om op te tillen. Bovendien krijg je twee microvezelpads die efficiƫnt werken bij het reinigen van elk oppervlak.

Wat we leuk vinden

Eenvoudig op te slaan

Door het compacte ontwerp is deze stoomreiniger super eenvoudig op te bergen. Het formaat maakt het ook een uitstekende pasvorm voor de auto. U kunt het op de vloer, stoel of net buiten het voertuig plaatsen.

Het 15,4 voet lange netsnoer kan gemakkelijk aan de achterkant van de bus worden ingepakt. Het is gemakkelijk op te rollen en helpt klitten en schade te voorkomen.

15 accessoires voor dieptereiniging

Om deze stoomreiniger veelzijdiger te maken, heeft Steamfast 15 slimme accessoires meegeleverd. Deze omvatten:

 • Straalmondstuk
 • Twee nylon borstels
 • Messing borstel
 • Gereedschap Schrobben
 • Wisser
 • Gereedschap Hoek
 • Schrobkussen
 • Spons pad
 • Twee verlengstaven
 • Dweilkop
 • Maatbeker
 • Twee microvezel pads

U kunt de straalpijp gebruiken om vuil in de auto weg te blazen. De zachte wisser is uitstekend in het reinigen van de autoruiten, waardoor een piepende schone, streepvrije afwerking overblijft.

Grote 45 Ounce Tank

Het waterreservoir kan 45 gram water bevatten. Laat het acht minuten volledig opwarmen en je zou 45 minuten stoom moeten hebben.

Vereist geen schrobben

Door de hoge temperatuur van de stoom reinigt deze unit snel en efficiƫnt. Het vereist geen harde schrobben en u hoeft geen chemicaliƫn te gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

Bijlagen gaan niet lang mee

Als u de hulpstukken gebruikt voor zware reiniging, gaan ze mogelijk niet lang mee. Een paar klanten vonden dit onhandig. Hoewel vervangingen redelijk geprijsd zijn, vinden ze dat het van tevoren moet worden vermeld.

Moeilijk te verwijderen taai vuil

Dit is ongeveer 20-40 pond per vierkante inch in termen van druk. Dit is iets lager dan sommige stoomreinigers, waardoor dit niet ideaal is voor veeleisende klussen. Als u taai vet en vuil in uw auto heeft, kan dit het mogelijk niet elimineren.

Hoog en luidruchtig

Deze stoomreiniger kan op je laatste zenuwen werken als je gevoelig bent voor geluiden. Misschien wilt u oordoppen dragen.

Productspecificaties

Gewicht 8,4 pond
Runtime 45 minuten
Opwarmtijd 8 minuten
Tankinhoud 45 gram
Aantal accessoires 15 bijlagen voorr alle oppervlakken

5. Comforday multifunctionele handheld stoomreiniger

Beste handheld stoomreiniger

Productafbeelding van de handheld stoomreiniger van Comforday - multifunctionele stoomreiniger onder druk met veiligheidsslot voor vlekkenverwijdering, tapijt- en bekledingsreiniging - 9-delige accessoirekit inbegrepen (upgrade) (rood)

Prijs controleren

Een handstoomreiniger kan erg handig zijn bij het schoonmaken van een auto. Een koord of zware bus zal je niet beperken. Met de Comforday krijg je negen handige accessoires om je auto of huis grondig schoon te maken.

De steamer is eenvoudig te gebruiken en veilig op meerdere oppervlakken zoals vloeren, bekleding, dashboards en stoelen. Het zal vuil, vuil, vet en vlekken wegblazen met behulp van hete stoom onder druk.

Hoewel het een klein apparaat is, gebruikt het 1050 watt vermogen, dus het is niet ver weg van grotere modellen. Het zal echter niet zo lang duren, omdat de tank slechts 11,8 gram bevat.

De draagbare stoomboot is uitgerust met een paar veiligheidsvoorzieningen om brandwonden of ongelukken te voorkomen. U kunt de stoomtrigger ook vergrendelen voor continu gebruik.

Wat we leuk vinden

Multifunctioneel voor alle gebieden

U kunt dit slimme handheld-apparaat op meerdere oppervlakken in huis gebruiken. De verlengde slang maakt het gemakkelijk om kleine gebieden in de auto te bereiken.

Gebruik de bekledingsbevestiging om de autostoelen veilig schoon te maken. De hoge hitte zal helpen om bacteriƫn en allergietriggers te doden, zoals huisstofmijt die mogelijk op de loer liggen in de auto.

De krachtige straalpijp is uitstekend in het richten op kleine gebieden en spleten in de auto. Reinig en ontsmet dashboards met het gereedschap plat oppervlak.

Gemakkelijk vast te houden en mee te nemen

Omdat het slechts iets meer dan drie kilo zwaar is, is deze draagbare stoomboot gemakkelijk vast te houden terwijl je schoonmaakt. Het handvat is groot en comfortabel, zelfs tijdens langdurige reinigingssessies.

Zeer hete stoom

Je moet dit apparaat niet beoordelen op zijn kleine formaat. Het houdt 11,8 gram kraan- of gedestilleerd water in het reservoir en biedt u 15 tot 20 minuten stoom. De stoom zal opwarmen tot 270 graden Fahrenheit – aanzienlijk heter dan grotere eenheden.

Meegeleverde veiligheidsfuncties

Omdat het een handstoomreiniger is, moet je voorzichtig zijn bij het gebruik ervan. Bevestig de veiligheidsdop aan de bovenkant op de juiste manier om broeien te voorkomen.

Een veiligheidsslot op het handvat voorkomt ook dat kinderen of anderen de trekker indrukken. Deze veiligheidsvoorzieningen zijn van vitaal belang in gezinshuizen, vooral als u jonge kinderen heeft die u graag wilt helpen.

Levendige kleuren

Dit is misschien niet voor iedereen een belangrijk punt, maar we denken dat het de moeite waard is om toe te voegen. U kunt kiezen uit drie levendig gekleurde eenheden die bij uw smaak passen. Het is verkrijgbaar in rood, blauw en geel.

Wat we niet leuk vinden

Creƫert vochtrijke stoom

Een nadeel van dit slimme handheld-apparaat is het vochtgehalte van de stoom. Het kan een aanzienlijke hoeveelheid water achterlaten. Dus met deze bad boy moet je hem in beweging houden bij het schoonmaken van bekleding. Houd een microvezeldoek of handdoek bij de hand tijdens het reinigen om schade aan gevoelige oppervlakken te voorkomen.

Slechte aansluitpunten

Waar de hulpstukken op het apparaat aansluiten en waar het bovenste deksel aansluit, is van slechte kwaliteit. Na verloop van tijd strippen de materialen naar beneden, waardoor het onmogelijk wordt om opnieuw verbinding te maken.

Minder dan 12 ounce tank

Dit is vrij voor de hand liggend, maar houd er rekening mee, vooral als je een grote auto hebt. Het water loopt vrij snel op en je moet het vaak stoppen en bijvullen.

Productspecificaties

Gewicht 3,28 pond
Runtime 15 tot 20 minuten
Opwarmtijd 3 minuten
Tankinhoud 11,8 gram
Aantal accessoires 9-delige accessoirekit

Productvergelijkingstabel

Product Best Gewicht Runtime Opwarmtijd Tankinhoud Aantal accessoires
Dupray Nette Stoomreiniger Algeheel 9 pond 50 min. 7 min. 54 oz 18-delig
Pure Verrijking PureClean Accessoires 15,4 pond 45 min. 8 min. 50.7 ounce 18-delig
McCullough Stoomreiniger Mobiliteit 9,95 pond 45 min. 8 min. 48 oz 18-delig
Stoomvast SF-370WH Stoomreiniger Runtime 8,4 pond 45 min. 8 min. 45 oz 15-delig
Comforday Handheld Stoomreiniger Handheld 3,28 pond 15 ā€“ 20 min 3 min. 11.8 ounce 9-delig

Waarom Steam Clean a Car?

Door de hoge stoomtemperatuur kunt u vlekken en vuil gemakkelijk wegblazen. Hier zijn een paar voordelen van het gebruik van een stoomreiniger in uw auto:

 • Gemakkelijk: Het gebruik van een stoomreiniger lijkt misschien een taak voor professionals, maar het is gemakkelijk om zelf te doen. Het is niet nodig om een reinigingsoplossing te mengen of voorzichtig speciale producten toe te voegen; het enige wat je hoeft te doen is de tank vullen met water. Sluit het apparaat aan op een stopcontact en laat het verwarmen. De meeste zijn in vijf tot 10 minuten klaar.
 • Multifunctioneel: Stoomreinigers voor auto’s kunnen in het hele interieur en exterieur worden gebruikt om vlekken te verwijderen en de glans te herstellen. Je kunt ook veel steamers gebruiken in andere delen van je huis. U krijgt vaak een reeks hulpstukken die geschikt zijn voor verschillende oppervlakken en gebieden, zoals werkbladen of bekleding. Sommige machines hebben ook een vloerkop. Hierdoor kunt u uw vloeren reinigen en ontsmetten zonder dat u een aparte unit hoeft aan te schaffen.
 • Vrij van chemicaliĆ«n: Het gebruik van chemicaliĆ«n is niet altijd een mogelijkheid bij het schoonmaken. Je hebt misschien jonge kinderen die gevoeliger zijn of huisdieren die op bepaalde chemicaliĆ«n kunnen reageren. Gelukkig is stoom alleen al genoeg om tot 99 procent van de bacteriĆ«n, virussen en plagen zoals bedwantsen en mijten te doden (1).

Dingen om te overwegen (Koopgids)

Het kopen van een stoomreiniger lijkt misschien een redelijk eenvoudige taak. Het kopen van een voor uw auto vereist echter een paar overwegingen om ervoor te zorgen dat u de juiste tegen de juiste prijs krijgt.

Tank grootte

De tank van een stoomreiniger is wat het hete water vasthoudt dat in stoom zal veranderen wanneer het wordt vrijgegeven. De tankgrootte speelt een belangrijke rol bij het bepalen hoe lang u per keer moet schoonmaken.

Stoomreinigers hebben over het algemeen vrij grote tanks. En ondanks hun vaak compacte ontwerp kunnen autostoomreinigers een aanzienlijke hoeveelheid water vasthouden. Sommige kunnen tot 55 gram bevatten.

Nu betekent een grote tank niet noodzakelijkerwijs een lange looptijd. Goedkopere modellen zullen bijvoorbeeld moeite hebben om het water zo lang verwarmd te houden als wordt beweerd. Hierdoor verliest de machine stoom en moet je uiteindelijk stoppen om opnieuw op te warmen.

Een andere reden waarom je niet voor de grootste tank moet springen, is het gewicht. Houd er rekening mee dat we een auto gaan schoonmaken. Het kan te zwaar zijn als u het apparaat met een volle tank naar het voertuig moet dragen.

Mobiliteit

Stoomreiniging van een auto is niet hetzelfde als het stoomcleanen van een huis. In uw huis hoeft u alleen maar te voorkomen dat u meubels tegenkomt. In een auto kan het echter lastig zijn om je te verplaatsen.

Gelukkig bieden veel stoomreinigers die beschikbaar zijn een uitstekende mobiliteit. Een lang netsnoer is een manier om meer vrijheid in de auto te krijgen. U kunt dit probleem echter indien nodig oplossen met een verlengsnoer.

Een lange, flexibele slang is een ander punt om te overwegen. Bij het schoonmaken van een auto moet je onder stoelen, pedalen en hoeken en spleten reiken om grondig schoon te maken. Dit kan moeilijk zijn met een korte slang, dus ga voor minstens een paar meter slang.

Als je de ultieme mobiliteit wilt, ga dan voor een handheld-apparaat. Deze zijn draadloos, licht en gemakkelijk mee te nemen. Draagbare stoomreinigers zullen echter niet zo lang reinigen als busmodellen vanwege kleinere tanks.

Macht

De meeste stoomreinigers voor auto’s zullen worden uitgerust met een verwarmingselement van 1500 watt om stoom te produceren. Natuurlijk zal dit minder zijn voor een handheld vanwege het kleinere formaat.

Sommige stoomreinigers produceren een sterke stoomstroom die uit de machine straalt. Deze stoom dringt het oppervlak binnen dat u schoonmaakt en blaast vuil, vlekken en vet weg.

Houd er rekening mee

De stoomtemperatuur overschrijdt over het algemeen 200 graden Fahrenheit. Dit is ongelooflijk heet en moet met zorg worden behandeld. Leg nooit je handen op de plaats waar de stoom uitkomt of raakt (2).

Veelzijdigheid

Een stoomreiniger is geen kleine aankoop. Daarom is het belangrijk om er een te kiezen die u voor meer dan de auto kunt gebruiken. Stoomreiniging kan in uw hele huis worden gebruikt om werkbladen te ontsmetten of om vlekken uit voeglijn te verwijderenEs. Dus het kiezen van een apparaat dat u elders in uw huishouden kunt gebruiken, kan u geld en ruimte besparen.

Accessoires

De accessoires die je bij een stoomreiniger krijgt, bepalen hoe veelzijdig het zal zijn. Veel stoomreinigers voor auto’s worden geleverd met verschillende gereedschappen en accessoires om u te helpen het gebied aan te pakken waaraan u werkt.

Enkele handige hulpmiddelen zijn een driehoekig penseel dat in hoeken past en kleinere penselen om kleine vlekken te targeten.

Door dit te zeggen, missen sommige goedkopere modellen kwaliteit met betrekking tot de accessoires. Klanten hebben dunne, goedkope plastic hulpstukken gemeld die na een paar keer gebruik vervormen. Daarom is het belangrijk om klantrecensies te lezen.


Veelgestelde vragen

Hoe reinig je een autotapijt?

De beste manier om een autotapijt diep te reinigen, is door tapijtshampoo zoals deze OxiClean Carpet Cleaner te gebruiken. Giet het op de tapijtvlek, maal het in de vezels met een stijf borsteltje en spuit het tapijt vervolgens met water.

Nu kun je naar hartenlust schrobben tot de vlek weg is. Spoel ten slotte de tapijtshampoo af en wacht terwijl deze droogt voordat u deze terug in de auto plaatst.

Kun je auto lederen autostoelen stomen?

Je kunt autolederen stoelen stomen, maar slechts zeer zelden. Te veel vocht zorgt ervoor dat het leer krimpt als het droogt.

Zijn handheld stoomreinigers het waard?

Hand-stoomreinigers zijn de moeite waard omdat ze tapijten, bekleding, kleding en andere stoffen diep reinigen. Ze zijn ook uitstekend in het bereiken van krappe plekken in auto’s en campers.

Hoe stoom je de binnenkant van je auto schoon?

Je stoomt de binnenkant van je auto schoon op dezelfde manier als je in je huis doet. Laad de stoomreiniger met water, wacht terwijl deze opwarmt en houd het mondstuk vervolgens boven het tapijt om vlekken te verwijderen.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Beste handheld kledingstomers van 2023