Beste filterloze luchtbevochtigers van 2023

Als u de gevolgen van droge lucht ervaart, zoals schrale lippen, droge huid en keel, kunt u een luchtbevochtiger gebruiken. Je hebt echter misschien de verschrikkingen gehoord van luidruchtige luchtbevochtigers met veel onderhoud.

Dat is waar filterloze luchtbevochtigers binnenkomen. Deze zijn stiller en makkelijker te onderhouden. Bovendien brengen ze het broodnodige vocht terug en balanceren ze de luchtvochtigheid van uw huis op comfortabele niveaus.

We leren je alles wat je moet weten over de beste filterloze luchtbevochtigers. Bovendien hebben we na urenlang onderzoek naar deskundig advies vijf geweldige opties om te overwegen.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de LEVOIT-luchtbevochtigers voor slaapkamer grote kamer thuis, 6L Cool Mist Top Fill etherische olie diffuser voor baby en planten, slimme app & stembediening, snelle bevochtiging en vochtigheid instelling, stille slaapmodus
Beste overall
Levoit Cool Mist Luchtbevochtiger
 • Loopt 60 uur
 • Uitstekende 360-graden dekking
 • Minder dan 30 decibel
Prijs controleren
Productafbeelding van de Dreamegg Cool Mist-luchtbevochtiger - ultrasone luchtbevochtigers voor slaapkamer, baby thuis, fluisterstille filtervrije luchtbevochtiger met 360 ° mistmondstuk, timerinstelling, nachtlichtoptie en automatische uitschakeling
Stilste filterloze luchtbevochtiger
Dreamegg Cool Mist Luchtbevochtiger
 • Minder dan 30 decibel
 • Duurzaam tot 30 uur
 • Eenvoudig te reinigen van de tank
Prijs controleren
Productafbeelding van de topvulbevochtiger met etherische oliediffuser 4L voor thuis, baby, slaapkamer, grote kamerplanten, koele mist ultrasone stille luchtbevochtigers, automatische vochtigheidsregeling, nachtlampje (wit)
Meest aantrekkelijke ontwerp
Geniani 4L ultrasone luchtbevochtiger
 • Strak design
 • 18 uur looptijd
 • Olie diffuser functie
Prijs controleren
Productafbeelding van de 50-uurs ultrasone koele mistbevochtigers voor slaapkamer (6L) - Quiet, filterloze luchtbevochtigers voor grote kamer met essentiële oliën tray - kleine luchtverdamper voor baby, kinderen en kinderkamer - eeuwig comfort
Beste luchtbevochtiger Diffuser Combo
Eeuwige comfortbevochtiger
 • Grote capaciteit van 1,6 gallon
 • Voeg essentiële oliën toe
 • Automatische uitschakeling
Prijs controleren
Productafbeelding van de Vicks filtervrije ultrasone koele mistbevochtiger, medium kamer, 1,2 gallon tankbevochtiger voor baby- en kinderkamers, slaapkamers en meer
Beste compacte filterloze luchtbevochtiger
Vicks Ultrasone Cool Mist Luchtbevochtiger
 • Compact met een hoogte van 13,5 inch
 • Grote capaciteit van 1,2 gallon
 • Rustig voor nachten
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Waarom een filterloze luchtbevochtiger gebruiken?
 • Waar u op moet letten (koopgids)
 • Veelgestelde vragen
 • Filtervrij gaan


Product beoordelingen

Toen we zochten naar de luchtbevochtigers op onze lijst, waren de bovenstaande punten goed overwogen om gebruiksvriendelijkheid te garanderen. We hebben ook productspecificaties en echte klantrecensies overwogen. Hier zijn de beste filterloze luchtbevochtigers.

1. Levoit Cool Mist Luchtbevochtiger

Beste overall

Productafbeelding van de LEVOIT-luchtbevochtigers voor slaapkamer grote kamer thuis, 6L Cool Mist Top Fill etherische olie diffuser voor baby en planten, slimme app & stembediening, snelle bevochtiging en vochtigheid instelling, stille slaapmodus

Prijs controleren

Een filterloze luchtbevochtiger waar velen dol op zijn, is de Levoit Cool Mist. Het werkt als een droom en brengt de luchtvochtigheid snel en rustig omhoog. Het maakt gebruik van ultrasone technologie om een koele mist te creëren die geen vocht in uw huis veroorzaakt.

Bovendien kunt u essentiële oliën gebruiken om onmiddellijke versheid toe te voegen met behoud van de vereiste vochtigheid voor het gebied. De luchtbevochtiger heeft spraakbesturingsfuncties door de app van de fabrikant te gebruiken en te synchroniseren met assistenten van derden, zoals Amazon of Google Assistant.

Foto van de Levoit Cool Mist Luchtbevochtiger

Wat we leuk vinden

Loopt tot 60 uur

De watertank van deze luchtbevochtiger kan een indrukwekkende 1,59 liter water bevatten. Dankzij de grootte van de tank kan de luchtbevochtiger tot 60 uur achter elkaar draaien op een lage stand.

Hierdoor bespaart u tijd en moeite door het meerdere keren bij te vullen. Het kan zelfs de hele nacht doorlopen om snurken en een droge mond te verlichten.

Uitstekende 360-graden dekking

Om ervoor te zorgen dat de luchtbevochtiger uw hele kamer of gebied bedekt, kan het mondstuk 360 graden draaien om alle hoeken te bereiken. Daarnaast zal de koele mist oplopen tot maximaal 47 vierkante meter. U kunt ook uw gewenste gebruiksschema instellen met behulp van de app.

Comfort Via Ultrasone Technologie

Dankzij ultrasone technologie is de mist niet alleen koel, maar ook zeer fijn en gelijkmatig. Dit maakt het natuurlijk comfortabeler voor u.

Minder dan 30 decibel

Hoewel de tank groot is, heeft deze een indrukwekkende ultrastille technologie die minder dan 30 decibel aan geluid uitstoot, wat een perfecte aanvulling is op de kinderkamer van uw kind.

Bovendien bewaakt de automatische modus de luchtvochtigheid in de ruimte en past de mistuitvoer aan op basis van de beoogde vochtigheid die u wilt bereiken.

Verhoogt de luchtvochtigheid in enkele minuten

In slechts een half uur kan dit de luchtvochtigheid in uw huis met maximaal 12 procent verhogen. Dit is ongeveer vier keer sneller dan andere eenheden. Dus als je wanhopig op zoek bent naar vocht, is dit de luchtbevochtiger voor jou.

Wat we niet leuk vinden

Neiging om witte film te produceren

Een zichtbaar nadeel van het gebruik van deze grote luchtbevochtiger is de neiging om een witte film achter te laten, vooral als je een donker aanrecht of meubels hebt. Het laat echter helemaal geen vlek achter. Je hoeft het alleen maar af te vegen en op te merken alsof er zelfs niets is.

Moeilijk schoon te maken bodem van de tank

Het is relatief eenvoudig om het grootste deel van het apparaat schoon te maken. Maar de bodem van de tank is een heel ander verhaal. Het heeft een kopje met een grill aan de onderkant, waardoor het moeilijk is om toegang te krijgen tot de hoeken en gaten.

Bovendien, zelfs als u wekelijks schoonmaakt, worden de waterresten vies en slijmerig, vooral als u geen gedestilleerd water gebruikt.

Vochtigheidssensor is uitgeschakeld

Wanneer u de vochtigheidsmetingen van het apparaat vergelijkt met een hygrometer, komen de cijfers niet overeen. Dit kan het moeilijk maken om de eenheid te vertrouwen. Brengt het je huis daadwerkelijk naar een comfortabel niveau?

Productspecificaties

Werkuren Tot 60 uur
Tankinhoud 1.59 gallons
Max Mist-uitgang Niet gespecificeerd
Dimensies 9,6 bij 7,5 bij 13,4 inch
Kamer dekking 215 tot 505 vierkante voet

2. Dreamegg Quiet Cool Mist Luchtbevochtiger

Stilste filterloze luchtbevochtiger

Productafbeelding van de Dreamegg Cool Mist-luchtbevochtiger - ultrasone luchtbevochtigers voor slaapkamer, baby thuis, fluisterstille filtervrije luchtbevochtiger met 360 ° mistmondstuk, timerinstelling, nachtlichtoptie en automatische uitschakeling

Prijs controleren

Als je op zoek bent naar een kleine, compacte en stille luchtbevochtiger, is dit jouw man. Deze luchtbevochtiger is misschien klein, maar hij is zeker krachtig.

Het produceert een sterke koele mist op een verstild niveau onder de 30 decibel. We vinden het geweldig dat het is uitgerust met een geluiddemper om mogelijk geluid te minimaliseren.

Klanten en experts prijzen hoe gemakkelijk het is om schoon te maken en schoon te houden, dankzij het unieke gebogen ontwerp. Naast dat het gemakkelijk schoon te maken is, gaat het ook lang mee en kan het tot 30 uur nevel produceren.

Foto van de Dreamegg Quiet Cool Mist Luchtbevochtiger

Wat we leuk vinden

Loopt op minder dan 30 decibel

Deze luchtbevochtiger werkt op een bijna geruisloos niveau van minder dan 30 decibel. Het is uitstekend om ’s nachts in de slaapkamer of in de kinderkamer te bewaren zodat je baby comfortabel kan slapen. Het beschikt ook over een optioneel gedimd nachtlampje dat handig kan zijn in de kamer van een kind.

Vergelijkbare artikelen
Man lezen in de woonkamer met een luchtbevochtigerWeet precies waar u uw luchtbevochtiger moet plaatsen (vijf scenario’s uitgelegd)

Handige timer geeft u meer controle

De timerfunctie komt op meer dan één manier van pas. Hiermee kunt u de gewenste looptijd instellen op één, drie of zes uur. U kunt ook instellen dat de luchtbevochtiger automatisch wordt uitgeschakeld terwijl u buiten bent of slaapt om tijd en energie te besparen.

Langdurige bevochtiging

Uitgerust met een tank van 0,5 gallon, kan deze luchtbevochtiger tussen de 15 en 30 uur per keer meegaan. Indien nodig kan het de hele nacht doorlopen terwijl je slaapt. Houd er echter rekening mee dat het niet 30 uur op hoog zal duren.

Eenvoudig om de tank schoon te maken

Reinheid is van vitaal belang in filterloze luchtbevochtigers, omdat vuil, stof, bacteriën en zelfs schimmels zich kunnen ophopen.

Gelukkig is deze luchtbevochtiger een fluitje van een cent om schoon te houden dankzij de ergonomische, slim ontworpen tankvorm waar gemakkelijk een hand doorheen past. Daarnaast maakt de vorm het ook makkelijker om te pakken zodat je kunt legen of vul het zonder problemen bij.

Wat we niet leuk vinden

Kleiner dan verwacht

Deze luchtbevochtiger is klein – het zal je misschien verbazen hoe klein hij eigenlijk is. Sommige klanten waren teleurgesteld over de grootte omdat deze dagelijks moet worden bijgevuld.

Niet de meest duurzame

Een paar klanten merkten op dat dit niet de meest duurzame luchtbevochtiger was die er was. Sommige onderdelen gingen na een paar maanden kapot. Houd hier rekening mee en controleer de garantiegegevens.

Productspecificaties

Werkuren 15 tot 30 uur
Tankinhoud 0.5 gallons
Max Mist-uitgang Niet gespecificeerd
Dimensies 7 bij 6 bij 10 inch
Kamer dekking Niet gespecificeerd

3. Geniani 4L ultrasone koele mistbevochtiger

Meest aantrekkelijke ontwerp

Productafbeelding van de topvulbevochtiger met etherische oliediffuser 4L voor thuis, baby, slaapkamer, grote kamerplanten, koele mist ultrasone stille luchtbevochtigers, automatische vochtigheidsregeling, nachtlampje (wit)

Prijs controleren

Als u een luchtbevochtiger nodig hebt die er strak en aantrekkelijk uitziet, is dit het apparaat voor u.

Deze luchtbevochtiger is ook compatibel met essentiële oliën, zodat u uw favorieten kunt toevoegen. Of dat nu is om te helpen met slapen of congestie te verlichten, voeg de oliën toe aan de speciale lade en ontspan.

Deze heeft ook een intelligente sensor die de luchtvochtigheid in de ruimte bepaalt. U kunt het instellen op het gewenste lage, gemiddelde of hoge niveau. Wanneer het het gewenste niveau bereikt, wordt het apparaat uitgeschakeld.

Deze loopt ook op 30 decibel wat ideaal is voor ’s nachts. Zet dit in je kamer of de kinderkamer van je kleintje en geniet van een goede nachtrust.

Foto van de Geniani 4L Ultrasonic Cool Mist Humidifier

Wat we leuk vinden

Slank en aantrekkelijk ontwerp

Dit heeft prijzen gewonnen voor zijn tijdloze ontwerp! Het is een slanke, witte eenheid die er in elk huis goed uitziet, vooral als je een minimalist bent.

We vinden het ook geweldig dat er verschillende opties zijn voor de grootte. Kies uit een optie van een halve gallon, een gallon, 1,3 gallon of een kleine optie van 250 milliliter.

18 uur looptijd

Deze luchtbevochtiger kan iets meer dan een liter water in de tank houden. Als gevolg hiervan kan het tot 18 uur continu werken met drie mistuitgangen om uit te kiezen.

Gemakkelijk schoon te maken

Het reinigen van uw filterloze luchtbevochtiger is cruciaal omdat er geen filter is om onzuiverheden op te vangen. Gelukkig is deze Geniani luchtbevochtiger super eenvoudig schoon te maken dankzij het top-fill ontwerp.

U kunt de waterbasis losmaken en de tank onder de gootsteen laten lopen. Regelmatige reiniging zal helpen om schimmel of meeldauw in de buis te voorkomen.

Olie Diffuser Functie

We houden van de mogelijkheid om essentiële oliën toe te voegen die de meeste luchtbevochtigers niet kunnen accommoderen.

Ingebouwde slimme vochtigheidssensor

Dit apparaat behoudt uw gewenste vochtigheidsniveaus dankzij de intelligente sensor. Dit betekent dat u het kunt instellen en vergeten, terwijl u geniet van een comfortabel huis.

Wat we niet leuk vinden

Niet voor kraanwater

Omdat het filterloos is, is de noodzaak om gedestilleerd water te gebruiken om de luchtbevochtiger te vullen een must, althans voor dit product, omdat kraanwater de opbouw van minerale afzettingen kan veroorzaken.

Zwakke mistuitgang

Iets om rekening mee te houden is dat de mistoutput vrij zwak is. Het water zal een beetje omhoog schieten, maar het zal zich nestelen op het oppervlak onder het apparaat. Dit betekent dat het oppervlak (of het nu je bureau of nachtkastje is) vochtig wordt.

Schimmel groeit snel

Door het ontwerp van dit apparaat is het niet het gemakkelijkst uit te drogen. Als u uw wekelijkse dieptereinigingsroutine overslaat en het apparaat grondig droogt, komen schimmel en meeldauw voor u.

Productspecificaties

Werkuren Tot 18 uur
Tankinhoud 1,5 gallon
Max Mist-uitgang 7,47 gram per uur
Dimensies 9,06 bij 6,69 bij 12,2 inch
Kamer dekking Tot 220 vierkante voet

4. Eeuwige comfortbevochtiger met etherische olielade

Beste luchtbevochtiger Diffuser Combo

Productafbeelding van de 50-uurs ultrasone koele mistbevochtigers voor slaapkamer (6L) - Stille, filterloze luchtbevochtigers voor grote kamer met essentiële oliën tray - kleine luchtverdamper voor baby, kinderen &nursery - Eeuwig comfort

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Zicht op Everlastingcomfort

Als je een luchtbevochtiger wilt die meer kan dan alleen vocht aan je lucht toevoegen, bekijk dit dan. De Everlasting Comfort luchtbevochtiger is een twee-in-één luchtbevochtiger en diffuser met een etherische oliebak. Je kunt een paar druppels van je favoriete etherische oliën toevoegen om een aromatische sfeer in je huis te creëren.

Naast de essentiële oliebak is de tank indrukwekkend groot en bevat deze 1,6 gallon. Het kan tot 50 uur achter elkaar duren bij een lage mistinstelling. We houden van de beschikbare kleuropties – u kunt kiezen tussen wit en mysterieus zwart.

Foto van de Everlasting Comfort Luchtbevochtiger met etherische olie tray

Wat we leuk vinden

Grote capaciteit van 1,6 gallon

Deze luchtbevochtiger brengt u eindeloze uren vochtige lucht om van te genieten, dankzij de 1,6-gallon tank. Het zet een sterke stroom mist uit en kan gebieden tot 500 vierkante voet bedekken – geweldig voor een woonkamer of grote slaapkamer. Bovendien zorgt de grote tank ervoor dat de luchtbevochtiger tot 50 uur achter elkaar kan werken.

Voeg mooie etherische oliën toe

We houden allemaal van een fris ruikend huis, maar we vermijden graag luchtverfrissende sprays. Met deze luchtbevochtiger kunt u echter genieten van de natuurlijke geuren van uw favoriete essentiële oliën.

Voeg gewoon een paar druppels toe aan de lade en de luchtbevochtiger zal de olie door de mist laten circuleren en door uw hele huis verspreiden.

Automatische uitschakeling voorkomt droge brandwonden

Als de luchtbevochtiger zonder water komt te zitten, wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld om droge verbranding te voorkomen. Dit is erg handig, vooral als de luchtbevochtiger ’s nachts zonder water komt te zitten als je slaapt.

Geweldig voor ’s nachts

Met minder dan 30 decibel is dit ideaal voor nachten. Het is als een zachte witte ruis die je kalmeert in slaap en je in een diepe slaap houdt. Het is ook geweldig voor baby- en peuterkamers.

Wat we niet leuk vinden

Moeilijk schoon te maken

De opening naar de tank is relatief klein, dus het is lastig om je hand naar binnen te krijgen om hem grondig schoon te maken. Mogelijk moet u het vullen met wat warm zeepsop en een lange borstel of spons gebruiken om grondig schoon te maken.

Omdat de basis zwart is, is het ook moeilijk om te zien of het vies is of niet.

Nachtlampje kan niet uitschakelen

Hoewel u het waterniveaulampje kunt uitschakelen, kunt u het LED-nachtlampje niet uitschakelen. Het is erg helder en blauw is geen kleur die de slaap zal helpen. Dus als je een lichte slaper bent die gevoelig is voor licht, kan dit je van dit apparaat afbrengen.

Moeilijk bij te vullen

Water druppelt van beide uiteinden wanneer u de tank van de basis verwijdert om naar de gootsteen te brengen. Klanten houden niet van hoe rommelig het is om bij te vullen. Misschien vindt u het het beste om het hele apparaat naar de gootsteen te brengen en het daar bij te vullen.

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, aangezien het apparaat geen handgrepen heeft om te dragen.

Productspecificaties

Werkuren Tot 50 uur
Tankinhoud 1.6 gallons
Max Mist-uitgang 9,5 gram per uur
Dimensies Niet gespecificeerd
Kamer dekking Tot 500 vierkante voet

5. Vicks filtervrije ultrasone koele mistbevochtiger

Beste compacte filterloze luchtbevochtiger

Productafbeelding van de Vicks filtervrije ultrasone koele mistbevochtiger, medium kamer, 1,2 gallon tankbevochtiger voor baby- en kinderkamers, slaapkamers en meer

Prijs controleren

Deze kleine luchtbevochtiger is super gebruiksvriendelijk met zijn compacte ontwerp en draaiknop controller. Het kan tot 1,2 liter water in de tank houden en tot 33 uur op een lage stand draaien.

Verder is deze luchtbevochtiger een uitstekende slaappartner dankzij de stille werking en geen felle LED-lampjes.

Het reinigen van de tank kan eenvoudig zijn, omdat de opening breed genoeg is om uw handen te laten passen.

Wat we leuk vinden

Compact op 13,5 inch hoog

De grootte van deze luchtbevochtiger maakt het een uitstekende keuze voor middelgrote kamers met gecompromitteerde ruimte. Het past gemakkelijk op elk nachtkastje of plank. Het is ook een goede optie voor een kantoor waar droge lucht kan je lastig vallen.

Grote capaciteit van 1,2 gallon

Ondanks het compacte formaat is deze luchtbevochtiger uitgerust met een tank van 1,2 gallon. Hoewel dit misschien niet zo indrukwekkend is als anderen op onze lijst, is het nog steeds uitstekend voor dit formaat. Afhankelijk van de nevelinstelling kan het 30 tot 33 uur continu gebruik duren.

Stille werking voor nachten

Als je van een donkere en rustige nachtrust houdt, is dit kleine apparaat iets voor jou. Het werkt ultrastil. Bovendien zijn er geen vervelende felle LED-lampjes die je zullen storen terwijl je wat broodnodige schoonheidsrust krijgt.

Volledig instelbare mistuitgang

Met de draaiknop hierop kunt u uw mistuitvoer variëren naar het gewenste niveau. De optie om het op meerdere verschillende niveaus te verhogen, geeft u meer controle, afhankelijk van uw gewenste vochtigheidsdoel.

Brede tank is gemakkelijk schoon te maken

Deze filtervrije tank heeft een grote opening, zodat je hem gemakkelijk schoon kunt schrobben met een doek of spons. Houd de tank schoon en op zijn beurt is je lucht ook fris.

Wat we niet leuk vinden

Vapo Pads niet inbegrepen

Helaas bevat het geen kalmerende mentholpads, die u afzonderlijk kunt kopen.

Unit stopt met werken na reiniging

De reinigingsinstructies zijn hier niet duidelijk over: nadat u het apparaat hebt schoongemaakt, moet u het een pauze geven. Het zal niet meteen weer werken. Mogelijk moet u het ongeveer 24 uur laten staan voordat het weer wordt ingeschakeld.

Moeilijk schoon te houden

Zelfs als je dit regelmatig schoonmaakt, trekt het nog steeds snel afzettingen aan. Als je in een gebied met hard water woont, is het essentieel dat je gedestilleerd water gebruikt. Na verloop van tijd kan dit kostbaar zijn.

Productspecificaties

Werkuren 30 tot 33 uur
Tankinhoud 1,2 gallon
Max Mist-uitgang Niet gespecificeerd
Dimensies 10,87 bij 9,45 bij 13,46 inch
Kamer dekking 100-400 vierkante voet

Productvergelijkingstabel

Product Best Looptijd Tankinhoud Max Mist-uitgang Dimensies Kamer dekking
Levoit Cool Mist Luchtbevochtiger Algeheel Tot 60 uur 1.59 gal. N.V.T 9,6 x 7,5 x 13,4″ 215-505 m²
Dreamegg Cool Mist Luchtbevochtiger Stilste filterloze luchtbevochtiger 12 tot 30 uur 0.5 gal. Niet gespecificeerd 7 x 6 x 10″ Niet gespecificeerd
Geniani 4L Cool Mist Luchtbevochtiger Aantrekkelijk ontwerp 18 uur 1.05 gal. 7.47 oz p / h 9,06 x 6,69 x 12,2″ 220 m²
Eeuwige comfortbevochtiger Luchtbevochtiger Diffuser Combo 50 uur 1.6 gal. 9,5 oz p / h Niet gespecificeerd 500 m²
Vicks Cool Mist Luchtbevochtiger Compacte filterloze luchtbevochtiger 30 tot 33 uur 1.2 gal. Niet gespecificeerd 10,87 x 9,45 x 13,46″ 100-400 m²

Waarom een filterloze luchtbevochtiger gebruiken?

U vraagt zich misschien af waarom u een filterloze luchtbevochtiger zou kiezen boven een gefilterde, gezien het risico op onzuiverheden. Filterloze luchtbevochtigers zijn echter soms schoner dan hun gefilterde neven en nichten. Dit komt omdat het filter in het gefilterde model erg vies kan worden en als het niet regelmatig wordt vervangen, kan het de nevel verontreinigen.

Dit betekent niet dat filterloze luchtbevochtigers vuile mist uitstoten. Door nieuwe technologieën kunnen deze luchtbevochtigers het vocht reinigen voordat het het mondstuk verlaat.

Hier zijn een paar andere voordelen van filterloze luchtbevochtigers:

 • Rustig: De meeste filterloze luchtbevochtigers gebruiken ultrasone technologie om een fijne nevel te creëren. Dit is veel stiller dan verdampingseenheden. Het ontbreken van filters maakt ze ook stiller.
 • Eenvoudiger onderhoud: Filters worden vies en moeten uiteindelijk worden vervangen of gereinigd. Het verwijderen van het filter kan nogal lastig zijn, afhankelijk van het type.
 • Goedkoper: Hoewel de initiële prijs hetzelfde kan zijn als een gefilterde luchtbevochtiger, bespaart u op de lange termijn. U zult de dure kosten van het regelmatig vervangen van filters laten vallen.

Filterloze luchtbevochtigers moeten worden gereinigd

Het is nog steeds cruciaal om uw luchtbevochtiger regelmatig te reinigen om een opeenhoping van bacteriën of schimmelgroei te voorkomen. De tank en buis moeten goed worden gereinigd en gespoeld (1).

Waar u op moet letten (koopgids)

Er zijn veel voordelen aan het kiezen voor een filterloze luchtbevochtiger. Toch moet je verstandig kiezen. Hier zijn een paar punten om te overwegen:

Tankinhoud

De tankinhoud bepaalt hoe lang de luchtbevochtiger kan werken voordat deze moet worden bijgevuld.

Grote en kleine tanks hebben elk voor- en nadelen, dus u moet rekening houden met uw behoeften. Er is een grote capaciteit nodig voor mensen die de luchtbevochtiger nodig hebben om lange uren achter elkaar te draaien. Een kleine tank is echter voldoende als je hem maar een paar uur op kantoor hoeft te laten draaien.

Maximale mistuitgang

De maximale neveloutput verwijst naar het aantal gram mist dat de luchtbevochtiger per uur kan produceren. Dit nummer kan u een duidelijk idee geven van hoe effectief de luchtbevochtiger zal zijn.

Veel merken geven je een minimum en een maximum; deze verwijzen ook naar de instellingen. Dus als u de maximale output wilt, moet de luchtbevochtiger op de hoogste stand staan.

Iets rond de acht ons per uur is gemiddeld. Als het minder dan zeven is, zal het niet super effectief zijn.

Onderhoud

Reinheid speelt een essentiële rol bij het onderhouden van uw filterloze luchtbevochtiger. Omdat er geen filter is, kunnen bacteriën en ziektekiemen zich ophopen in de tank en de buis. De meeste luchtbevochtigers worden geleverd met reinigingsinstructies.

Dit kan echter een ander probleem veroorzaken: tanktoegang. Het openen van de tank en het schoonmaken is vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

Sommige luchtbevochtigers hebben een brede opening van vier centimeter, terwijl andere amper drie centimeter zijn. Dit kan het lastig maken om je hand naar binnen te krijgen met een spons om het schoon te maken.

Vergeet de buis niet

De buis is een ander lastig onderdeel dat schoongemaakt moet worden. Sommige luchtbevochtigers hebben een zelfreinigende functie die overtollig vocht uit de buis verwijdert. Anders heb je een lange, dunne borstel nodig om het grondig schoon te maken.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een filterloze luchtbevochtiger?

Een filterloze luchtbevochtiger werkt door ultrasone technologie te gebruiken om water in damp te veranderen, voordat het in de atmosfeer wordt uitgestoten. Een membraan trilt op hoge frequentie in de luchtbevochtiger en zet water om in damp.

Hoe reinig je een filterloze luchtbevochtiger?

De eenvoudigste manier om een filterloze luchtbevochtiger schoon te maken, is door waterstofperoxide of witte azijn te gebruiken. Zorg ervoor dat het waterreservoir een water/azijnoplossing heeft die minstens een uur laat weken en schrob verwijderbare delen met een handborstel.

Hoe lang gaan luchtbevochtigerfilters mee?

Luchtbevochtigerfilters gaan tussen de één en drie maanden mee, afhankelijk van de gebruiksfrequentie en de atmosferische omstandigheden waarin u leeft.

Kun je een luchtbevochtigerfilter wassen?

U kunt uw luchtbevochtigerfilter wassen, op voorwaarde dat u een model hebt met een wasbaar exemplaar. Controleer de richtlijnen van uw fabrikant voordat u het filter probeert te wassen.

Hoe bevochtig je een kamer op natuurlijke wijze?

Je kunt een kamer op natuurlijke wijze bevochtigen door kamerplanten in je huis te plaatsen. Je kunt ook water koken, koken op de kookplaat, kleding binnenshuis drogen en douchen met de badkamerdeur open.


Filtervrij gaan

De beste filterloze luchtbevochtigers worden steeds populairder vanwege de lage onderhoudskosten en een stillere werking. Deze apparaten verhogen effectief uw luchtvochtigheid om een comfortabelere thuisomgeving te creëren.

Voordat u zich op een apparaat vestigt, moet u rekening houden met de efficiëntie ervan en hoe deze bij uw levensstijl past. U moet ook overwegen hoe gemakkelijk het is om schoon te maken om tijd en moeite te besparen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   HG oven, grill en barbecuereiniger