Beste garage-luchtontvochtigers van 2023

Onze garage bevat duur elektrisch gereedschap, kostbare herinneringen en voertuigen. Het is cruciaal om de garage vrij te houden van vocht en vocht, maar dat is niet altijd gemakkelijk.

Als de garage te vochtig of vochtig wordt, zal schimmel waarschijnlijk beginnen te groeien.

Het ontdekken van schimmel op je oude boeken, babykleding of andere herinneringen kan verwoestend zijn. Gelukkig kan het gebruik van de beste garageontvochtiger vocht en schimmel effectief op afstand houden.

Maar hoe kies je er een als er zoveel opties beschikbaar zijn? We hebben het harde onderzoek voor je gedaan. We hebben uren besteed aan het kijken naar verschillende luchtontvochtigers, hun effectiviteit, doel en vermogen. Blijf lezen om onze vijf favorieten te ontmoeten.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Vremi 22 Pint 1.500 Sq. Ft. Ontvochtiger Energy Star beoordeeld voor middelgrote ruimtes en kelders
Beste kleine luchtontvochtiger
Vremi Energy Star Luchtontvochtiger
 • Uitstekend geschikt voor middelgrote garages
 • Draagbaar met handgrepen
 • Automatische uitschakeling voorkomt lekken
Prijs controleren
Productafbeelding van de Ivation 30 Pint Energy Star-luchtontvochtiger - voor ruimtes tot 2.000 sq ft - inclusief programmeerbare humidistat, slangconnector, automatische afsluiting / herstart, wielen en afwasbaar luchtfilter (30 pint), wit
Het beste voor koud weer
Ivation 30-Pint Luchtontvochtiger
 • Compacte en discrete unit
 • Grote 12,5 pint tank
 • Ontdooifunctie
Prijs controleren
Productafbeelding van de AprilAire E100 Pro 100 Pint-luchtontvochtiger voor kruipruimtes, kelders, hele huizen, commercieel tot 5.500 vierkante voet, wit, nivellerende voeten
Beste commerciële luchtontvochtiger
Aprilaire E100 Pro Luchtontvochtiger
 • Verwijdert dagelijks 100 pinten
 • Duurzame aluminium constructie
 • Eenvoudig in te stellen
Prijs controleren
Productafbeelding van de Keystone 35 Pint-luchtontvochtiger met elektronische bedieningselementen
Beste 50-pint garage luchtontvochtiger
Keystone HE 50-Pint Luchtontvochtiger
 • Waterpeilindicator
 • Eenvoudige bediening
 • Stoffilter voorkomt verstoppingen
Prijs controleren
Productafbeelding van de Ivation 4.500 sq ft Energy Star-luchtontvochtiger, compressorontvochtiger met grote capaciteit inclusief programmeerbare humidistat, slangconnector, automatische herstart, wasbaar filter, timer en zwenkwielen
Het beste voor grote garages
Ivation 70-Pint Luchtontvochtiger
 • Uitstekend geschikt voor grote ruimtes
 • 18-pint reservoir
 • Ingebouwde humidistat
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Werkt een luchtontvochtiger in een garage?
 • Welke maat luchtontvochtiger heb ik nodig voor mijn garage?
 • Hoe te kiezen (koopgids)
 • Hoe houd ik vocht uit mijn garage?
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Voordat we onze lijst maakten, keken we naar verschillende maten om te zien hoe elke luchtontvochtiger zou presteren in een garage. Ons deskundige team heeft een afweging gemaakt over welke functies en opties het beste zijn. Tot slot, bekijk deze vijf super krachtige luchtontvochtigers om vocht op afstand te houden.

1. Vremi Energy Star-rated luchtontvochtiger

Beste kleine luchtontvochtiger

Productafbeelding van de Vremi 22 Pint 1.500 Sq. Ft. Ontvochtiger Energy Star beoordeeld voor middelgrote ruimtes en kelders

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Zicht op Vremi

De Moisture Maniac 22-pint is een uitstekende kleine machine, maar beoordeel hem niet op zijn grootte. Het is zeer effectief en energiezuinig. Het apparaat ontvochtigt en zuivert de lucht in de garage in één keer, dus het is een beetje een hybride.

Het wordt geleverd met automatische afsluiting en een zwaartekracht gevoede afvoerslanguitlaat die continu gebruik mogelijk maakt zonder zich zorgen te maken over de tank. U kunt de luchtvochtigheid in de garage regelen door uw voorkeuren op het display in te stellen.

Wat we leuk vinden

Uitstekend geschikt voor middelgrote garages

Als je een middelgrote garage hebt, is deze luchtontvochtiger perfect. Het kan tot 1.500 vierkante voet bedekken en verwijdert 22 pinten vocht per dag. De Vremi verlaagt effectief de luchtvochtigheid om schimmel, meeldauw en bacteriën te helpen voorkomen.

Draagbaar formaat met handgrepen

De Moisture Maniac doet zijn naam eer aan; het is zeer efficiënt en toch compact en gemakkelijk te verplaatsen. Het is uitgerust met twee handgrepen en vier stevige wielen om u te helpen het van kamer naar kamer te verplaatsen.

Automatische uitschakeling voorkomt lekken

We houden van de automatische uitschakelfunctie op de Vremi. Het werkt door de tank te bewaken en het apparaat uit te schakelen wanneer het vol is.

Dit helpt een ramp te voorkomen als u bent vergeten de tank te legen. Wanneer dit gebeurt, zal een lampje op het display u laten weten dat het apparaat is uitgeschakeld en dat het tijd is om het te legen.

Continue afvoer

Als u geen zin heeft in een volle tank, kunt u de afvoerslanguitlaat gebruiken. Het enige dat u hoeft te doen, is een slang aan het apparaat bevestigen en een nabijgelegen afvoer vinden. De luchtontvochtiger loopt automatisch door de slang in plaats van de tank te vullen – waardoor u tijd en moeite bespaart.

Luchtzuivering

Gelukkig krijg je met deze luchtontvochtiger niet alleen minder vocht, maar ook schonere lucht. T is uitgerust met een fijn filter dat allergenen, stof, vuil en schimmelsporen opvangt.

U kunt het filter eenvoudig verwijderen en indien nodig wassen in warm water en mild reinigingsmiddel. Vremi raadt aan om dit maandelijks te doen om de efficiëntie op peil te houden. Zorg ervoor dat het filter goed droog is voordat u het terug in de machine plaatst.

Wat we niet leuk vinden

Hard geluidsniveau

Ondanks dat hij effectief werkt, is de Moisture Maniac luid. Dit is niet ideaal als u van plan bent om de luchtontvochtiger in andere kamers in huis te gebruiken.

Geen slang inbegrepen

Het zou handig zijn als dit met een slang werd geleverd, vooral omdat het de mogelijkheid heeft van continue drainage. Maar je zult een slang apart moeten kopen.

7,5 Pint Watertank

Als u geen continue drainage hebt ingesteld, moet u de tank mogelijk twee keer per dag legen. De tank is vrij klein.

Productspecificaties

Dekking van het gebied 1.500 vierkante voet
Pinten per dag verwijderd 22 pinten
Reservoir capaciteit 7,5 pinten
Dimensies 16,1 bij 10,4 bij 19,9 inch
Gewicht 30,9 pond

2. Ivation 30-Pint Energy Star Luchtontvochtiger

Het beste voor koud weer

Productafbeelding van de Ivation 30 Pint Energy Star-luchtontvochtiger - voor ruimtes tot 2.000 sq ft - inclusief programmeerbare humidistat, slangconnector, automatische afsluiting / herstart, wielen en afwasbaar luchtfilter (30 pint), wit

Prijs controleren

De Ivation 30-Pint Luchtontvochtiger is een uitstekende keuze voor grote garages omdat het een aanzienlijke hoeveelheid vocht kan verwijderen. Het is een compact model dat gemakkelijk te verplaatsen is, dankzij de vier duurzame zwenkwielen.

Het is zeer energiezuinig en wordt geleverd met meerdere functies, zoals automatische uitschakeling, een timer, een filter en waarschuwingen. In tegenstelling tot veel andere luchtontvochtigers, kan deze veilig worden gebruikt tijdens de koudere maanden van het jaar vanwege de ontdooifunctie.

Wat we leuk vinden

Compacte en discrete eenheid

De ruimte in een garage kan soms enigszins beperkt zijn, dus het hebben van een compacte maar krachtige luchtontvochtiger is het beste. Deze van Ivation is klein maar zeer krachtig en verwijdert tot 30 pinten vocht per dag. Het kan een oppervlakte van maximaal 2.000 vierkante voet beslaan, wat meer dan genoeg zou moeten zijn voor de gemiddelde garage.

Reinigt de lucht

De Ivation 30-pint luchtontvochtiger heeft een filtratie- en verdampingssysteem dat schimmel- en meeldauwgroei helpt voorkomen. Het houdt ook allergenen en astma-triggers, zoals huisstofmijt, op afstand.

Grote 12.5 Pint Tank

Ondanks het compacte formaat is deze luchtontvochtiger uitgerust met een tank van 12,5 pint om al het vocht vast te houden dat het opneemt. Het grote reservoir maakt het leven gemakkelijker voor u, omdat u geen tijd en moeite hoeft te besteden aan het meerdere keren per dag legen.

Slimme functies geven u meer controle

We houden van de functies die u krijgt met deze luchtontvochtiger; het wordt geleverd met verschillende ventilatorsnelheden, een timer en een filterwaarschuwing. Met behulp van de ingebouwde humidistat kunt u ook uw gewenste vochtigheidsniveaus bewaken en instellen. Alles wordt bediend vanaf het heldere LED-display dat gemakkelijk te lezen en te gebruiken is.

Ontdooifunctie nuttig in de winter

De winters kunnen ijskoud worden, vooral in een onverwarmde garage. Lage temperaturen kunnen nadelige gevolgen hebben voor uw luchtontvochtiger, omdat de spoelen kunnen bevriezen. Dankzij de ontdooifunctie op dit apparaat kunt u het echter het hele jaar door gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

Ontbrekende schroeven

Om een slang voor continue afvoer te bevestigen, hebt u twee schroeven nodig. Helaas worden deze niet verstrekt. Je moet ze apart aanschaffen.

Moeilijk te lezen besturingselementen

Klanten vonden dat de bedieningselementen op dit apparaat klein en moeilijk te lezen waren, vooral in donkere omgevingen. Als u probeert te turen in uw schemerige garage, kunt u moeite hebben om de instellingen te lezen.

Automatische uitschakeling mislukt

Automatische uitschakeling is een must-have functie, maar het werkt in dit geval niet altijd. Soms blijft het apparaat ontvochtigen, zelfs als de tank vol is. Dit leidt tot lekken.

Productspecificaties

Dekking van het gebied 2.000 vierkante voet
Pinten per dag verwijderd 30 pinten
Reservoir capaciteit 12,5 pinten
Dimensies 14,2 bij 9,9 bij 20,1 inch
Gewicht 31 pond

3. Aprilaire E100 Pro 100 Pint Luchtontvochtiger

Best Commerciële Luchtontvochtiger

Productafbeelding van de AprilAire E100 Pro 100 Pint-luchtontvochtiger voor kruipruimtes, kelders, hele huizen, commercieel tot 5.500 vierkante voet, wit, nivellerende voeten

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Zicht op Sylvane

Als u snelle resultaten wilt, is dit de manier om te gaan. De Aprilaire Luchtontvochtiger is gebouwd om lang mee te gaan. Het is ook ontworpen om een aanzienlijke hoeveelheid vocht te verwijderen. Deze keuze is een zwaarder model dan wat we eerder hebben gezien, maar het is uitstekend voor een vochtige garage.

Als je ook een kelder in je huis hebt, kun je die daar ook gebruiken. Aprilaire biedt een garantie van vijf jaar op het apparaat om eventuele storingen of breuken te dekken.

Wat we leuk vinden

Verwijdert dagelijks 100 pinten

Voor grote garages geven wij de voorkeur aan deze Aprilaire luchtontvochtiger. Het verwijdert effectief tot 100 pinten vocht per dag. U kunt er zeker van zijn dat er geen vocht, schimmel, meeldauw of zelfs termieten rondhangen wanneer u dit model gebruikt.

Duurzame aluminium constructie

Omdat dit een commerciële luchtontvochtiger is, is deze gebouwd om u door de jaren heen mee te gaan. Het is uitgerust met corrosiebestendige aluminium spoelen en wordt vervaardigd en ontworpen in de VS.

Eenvoudig in te stellen

Het is snel en eenvoudig om de luchtontvochtiger te starten. Het heeft twee plastic kanaalconnectoren, die kunnen worden verwijderd met een gewone schroevendraaier. Plaats het over een afvoer of bevestig een slang en het zal continu werken zonder een lade te vullen.

Het display kan worden geplaatst waar u het het handigst vindt – plaats het bovenop het apparaat of aan de zijkant.

Geweldig voor grote gebieden

Dit is een krachtige luchtontvochtiger. Als je een extra grote garage hebt, zal dit hard werken om vocht van elke centimeter te verwijderen. Op zijn beurt zal het schimmel, meeldauw en geuren voorkomen.

Als u het naar een ander gebied moet verplaatsen, is het ook geweldig in grote woonkamers en kelders. Het is geschikt voor het hele huis.

Wat we niet leuk vinden

65 Pond Zwaar

Met een gewicht van bijna 65 pond is deze luchtontvochtiger verre van lichtgewicht. Het is zwaar maar duurzaam. Het verplaatsen van de ene kamer naar de andere zal echter behoorlijk uitdagend zijn.

Mogelijk buiten het budget

Dit is een van de duurste luchtontvochtigers die we hebben gezien. Het kan de bank voor veel klanten breken, maar daarom noemen we het een geweldige commerciële optie.

Als u besluit ervoor te gaan, raden we u aan een beschermingsplan toe te voegen in geval van breuk.

Productspecificaties

Dekking van het gebied 5.500 vierkante voet
Pinten per dag verwijderd 100 pinten
Reservoir capaciteit N.V.T
Dimensies 26 bij 9 bij 15 inch
Gewicht 64 pond

4. Keystone High-Efficiency 50-Pint Luchtontvochtiger

Beste 50-pint garage luchtontvochtiger

Productafbeelding van de Keystone 35 Pint-luchtontvochtiger met elektronische bedieningselementen

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op BestBuy
Bekijk op Wayfair

Veel huiseigenaren geven de voorkeur aan de Keystone 50-Pint Luchtontvochtiger. Het is zeer effectief en kan uitgestrekte gebieden van maximaal 3.000 vierkante voet bestrijken. Het wordt geleverd met een waarschuwing voor een volledige emmer en een transparante waterniveau-indicator.

Het stoffilter vangt grote deeltjes in de lucht op terwijl de unit vocht uit de lucht haalt. Het heeft verschillende instellingen, zoals verschillende ventilatorsnelheden, automatische uitschakeling en een ontdooifunctie.

Wat we leuk vinden

Waterniveau-indicator

Het is gemakkelijk om te weten hoe vol de watertank is op de Keystone Dehumidifier. Het is uitgerust met een transparant paneel waar u precies kunt zien hoeveel water er in het reservoir zit. U hoeft het niet te openen om te controleren of te wachten op een lampje.

Bedieningselementen zijn eenvoudig te gebruiken

Alle knoppen zijn gemarkeerd, dus het is gemakkelijk om erachter te komen hoe u uw voorkeursinstellingen kunt instellen. Ook kun je onder andere een timer en ventilatorsnelheid instellen. De bedieningselementen zijn elektronisch en hebben een LED-display dat helder en eenvoudig te lezen is.

Stoffilter voorkomt verstoppingen

Als vochtige lucht in de machine wordt getrokken, zal er onvermijdelijk stof volgen, wat de machine kan verstoppen.

Gelukkig vangt het stoffilter effectief alles op wat in de luchtontvochtiger probeert te komen. Wanneer het filter moet worden gereinigd, zal een lampje op het display u hiervan op de hoogte stellen. Het is gemakkelijk te vinden en snel schoon te maken.

Auto-Restart Memory Function

In het geval van een stroomstoring onthoudt deze handige luchtontvochtiger uw laatste instellingen wanneer deze weer wordt ingeschakeld. Dit voorkomt dat u opnieuw rekening moet houden met uw voorkeursinstellingen.

Wat we niet leuk vinden

Niet super energiezuinig

Hoewel dit apparaat werkt als een droom, kan het een nachtmerrie zijn voor uw elektriciteitsrekening. Het verbruikt veel energie, vooral als je het continu laat draaien.

Merkbaar geluidsniveau

Met 55 decibel is dit niet de stilste eenheid. Dit is vergelijkbaar met het geluid van een gesprek. In de garage is het geen groot probleem, maar als je het ooit een nacht in de slaapkamer wilt zetten, kan het op je zenuwen werken.

Kortere levensduur dan verwacht

Wanneer je investeert in een duur product, wil je dat het een paar jaar meegaat. Veel klanten meldden dit binnen twee jaar na het bezit ervan, dus houd daar rekening mee.

Productspecificaties

Dekking van het gebied 3.000 vierkante voet
Pinten per dag verwijderd 50 pinten
Reservoir capaciteit 7,6 pinten
Dimensies 10,8 bij 15,4 bij 23,2 inch
Gewicht 36,3 pond

5. Ivation 70-Pint Energy Star Luchtontvochtiger

Het beste voor grote garages

Productafbeelding van de Ivation 4.500 sq ft Energy Star-luchtontvochtiger, compressorontvochtiger met grote capaciteit inclusief programmeerbare humidistat, slangconnector, automatische herstart, wasbaar filter, timer en zwenkwielen

Bekijk op Amazon
Uitzicht op BedBath&Beyond

De Ivation 70-Pint Luchtontvochtiger is een ideale keuze voor een vochtige garage. Het kan in één keer een groot gebied bedekken en een indrukwekkende hoeveelheid vocht verwijderen. Het grote reservoir kan veel bevatten, maar u kunt ook de meegeleverde slang bevestigen voor continue afvoer.

Klanten houden ervan hoe effectief en langdurig het is, zelfs bij continu gebruik. Het is ook energiezuinig en zal uw energierekening niet zo veel verhogen als andere eenheden van 70 pint.

Wat we leuk vinden

Uitstekend geschikt voor grote ruimtes

Als je een grote garage hebt, heb je een krachtige luchtontvochtiger nodig – en dit Ivation-model is precies dat. Het verwijdert tot 70 pinten vocht per dag en kan een gebied van maximaal 4.500 vierkante voet bedekken.

18-pint reservoir

Het meerdere keren per dag moeten legen van het waterreservoir kan uiterst onhandig zijn. Gelukkig heeft dit toestel een 18-pint reservoir. Dit royale formaat is indrukwekkend en zal helpen het aantal keren dat u de emmer dagelijks moet legen te verminderen.

Aan de andere kant, als u niet wilt omgaan met het helemaal leegmaken van de tank, gebruik dan de continue afvoer.

Ingebouwde Humidistat

U kunt uw ideale vochtigheidsniveaus instellen op de humidistat. Het wordt weergegeven op het LED-scherm en toont zelfs de huidige niveaus, zodat u het de hele dag door kunt volgen.

Gemakkelijk te verplaatsen

Ondanks het gewicht van 45 pond, is het relatief gemakkelijk te verplaatsen vanwege de vier duurzame zwenkwielen. Duw het naar waar je het nodig hebt zonder te zweten of je rug te breken.

Wat we niet leuk vinden

Te luid voor gebruik binnenshuis

Vanwege de grootte verwachten we niet dat het de stilste eenheid is; het kan echter behoorlijk luid worden. Dit is misschien geen probleem in de garage, maar als je van plan bent om het ook naar binnen te brengen, kan het te luid zijn.

Enkele defecte functies

Klanten ontdekten dat de timer- en sensorfuncties niet altijd werkten. Als u op deze functies moet vertrouwen, kunt u van tijd tot tijd gefrustreerd raken.

Verhoogt de kamertemperatuur

Als je binnen al zweet, is het laatste wat je nodig hebt een luchtontvochtiger om dingen op te warmen. Maar dit apparaat kan de temperatuur van uw kamer verhogen. Het is misschien geen groot probleem in de garage, maar het kan vervelend zijn in andere kamers.

Productspecificaties

Dekking van het gebied 4.500 vierkante voet
Pinten per dag verwijderd 70 pinten
Reservoir capaciteit 18 pinten
Dimensies 11,1 bij 15,3 bij 23,5 inch
Gewicht 45 pond

Productvergelijkingstabel

Product Best Dekking van het gebied Pinten per dag Reservoir capaciteit Dimensies Gewicht
Vremi Energy Star Beoordeeld Kleine luchtontvochtiger 1.500 m² 22 8 pinten 16,1 x 10,4 x 19,9″ 30,9 pond
Ivation 30-Pint Energy Star Voor koud weer 2.000 m² 30 10,4 pinten 14,2 x 9,9 x 20,1″ 31 pond
Aprilaire E100 Pro 100-pint Commerciële luchtontvochtiger 5.500 m² 100 N.V.T 26 x 9 x 15″ 64 pond
Keystone HE 50-pint 50-Pint Luchtontvochtiger 3,000 m² 50 7,6 pinten 10,8 x 15,4 x 23,2″ 36,3 pond
Ivation 70-Pint Energy Star Voor grote garages 4.500 m² 70 18 pinten 11,1 x 15,3 x 23,5″ 45 pond

Werkt een luchtontvochtiger in een garage?

Veel dingen kunnen een aanzienlijke hoeveelheid vocht in een garage veroorzaken. Het verwijderen van overtollig vocht is echter essentieel omdat het schimmel zal veroorzaken. Dit kan de structuur van de garage en de items die u opslaat beschadigen (1).

Zweten in de garage is een veel voorkomend probleem waarbij de vloer constant nat lijkt te zijn. Het gebeurt meestal wanneer vocht uit de lucht zich op de koude vloer nestelt, waardoor het er zweterig uitziet.

Garages zijn ook niet de best geventileerde ruimtes. Dus wanneer de warme lucht de kou van de vloer ontmoet, treedt condensatie op (2).

Het installeren van een luchtontvochtiger in de garage is de meest effectieve manier om de condensatie en zweetvloer te elimineren.

Welke maat luchtontvochtiger heb ik nodig voor mijn garage?

Welke maat luchtontvochtiger u nodig heeft voor uw garage hangt af van factoren zoals oppervlaktegrootte, vochtigheid en buitenomgeving. Als u weet hoeveel vierkante voet uw garage is, zou dit een nuttig begin moeten zijn.

Zoek er een die voldoende is om de vierkante meters van uw garage te bedekken.

Grootte is belangrijk

Een kleine luchtontvochtiger zal niet effectief genoeg werken, terwijl een te grote eenheid meer energie zal verbruiken. Overweeg de grootte van uw garage voordat u zich op een luchtontvochtiger vestigt.

Hoe te kiezen (koopgids)

We zijn hier om een paar cruciale punten te delen om te overwegen, zodat u de juiste luchtontvochtiger voor u kunt vinden.

Pinten per dag

Luchtontvochtigers worden gecategoriseerd of gedimensioneerd op basis van het aantal pinten water dat ze in 24 uur kunnen verwijderen. Je kunt eenheden vinden die 30 pinten, 40, 50 en helemaal tot 70 pinten zijn. Deze zijn zeer effectief, maar het kiezen van een die bij het gebied past, is essentieel.

Het is ook essentieel om te overwegen hoe vochtig uw garage meestal is. Als u bijvoorbeeld in een warm, vochtig klimaat zoals Florida woont, kan uw garage profiteren van een luchtontvochtiger van 50 of 70 pint.

Afvoer opties

Omdat de garage een aanzienlijke hoeveelheid vocht kan bevatten, zal uw luchtontvochtiger behoorlijk veel onttrekken. Hoe vaak u de tank moet legen, hangt af van hoeveel vocht deze kan onttrekken.

Het is belangrijk op te merken dat een 70-pint luchtontvochtiger niet wordt uitgerust met een 70-pint tank. Dus voor een garage geven we de voorkeur aan de mogelijkheid van continue drainage. Op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken over het legen van een tank.

De meeste luchtontvochtigers gebruiken door de zwaartekracht gevoede slangafvoer, wat betekent dat het water naar beneden moet kunnen lopen. Sommige units hebben een ingebouwde pomp die helpt het geëxtraheerde water uit de machine te pompen.

Om de continue drainage te laten werken, moet u een slang bevestigen. Sommige luchtontvochtigers bevatten een kleine slang. Als de jouwe er niet mee wordt geleverd, kun je een standaard tuinslang aan de uitlaat bevestigen.

Als u geen afvoer in de buurt hebt en de tank moet gebruiken, kiest u een eenheid met een grote reservoircapaciteit. Dit maakt het gemakkelijker omdat je het niet zo vaak hoeft te legen.

Dekking van het gebied

Terwijl u op zoek bent naar een nieuwe luchtontvochtiger voor uw garage, kijkt u naar de dekking van het gebied. Dit wordt over het algemeen gemeten in vierkante meters. Het kan u een goed idee geven van hoe het apparaat het in uw garage zal doen.

Extra functies

Hier zijn enkele van de functies waar we graag naar op zoek zijn:

 • Automatische uitschakeling: De automatische uitschakeling bewaakt het water in de tank; wanneer het vol raakt, wordt het apparaat uitgeschakeld. Dit voorkomt dat de tank overloopt, waardoor de luchtontvochtiger en de omgeving mogelijk worden verpest.
 • Ventilatorsnelheden: De optie om de luchtontvochtiger in te stellen op een turbosnelheid of lage snelheid kan handig zijn, afhankelijk van de omstandigheden. De meeste uneten hebben twee opties voor ventilatorsnelheid, terwijl sommige er drie of vier hebben.
 • Ontdooien: Luchtontvochtigers zijn uitgerust met spoelen en tijdens koude dagen kunnen deze bevriezen. Als dit gebeurt, zal het apparaat meer energie gebruiken om te draaien, waardoor het uiteindelijk opbrandt. De ontdooifunctie houdt de spoelen ijsvrij en helpt energie te besparen tijdens de winter.

Hoe houd ik vocht uit mijn garage?

Het installeren van een luchtontvochtiger in uw garage is een effectieve manier om vocht kwijt te raken. Er zijn echter ook andere dingen die u kunt doen:

 • Ventileer de garage.
 • Droog uw auto na het parkeren.
 • Regel de temperatuur in de garage.
 • Bedek de vloer om zweten te voorkomen.

Veelgestelde vragen

Hoe droog ik mijn garage uit?

De beste manier om je garage uit te drogen is door een luchtontvochtiger te gebruiken. Het haalt vocht uit de lucht en vermindert het risico op schimmelgroei zoals schimmel en meeldauw. U kunt ook een middelgrote kachel installeren om de lucht te drogen.

Waarom is er zoveel vocht in mijn garage?

Er is zoveel vocht in je garage door slechte ventilatie. Garages hebben geen ramen en deuren en worden zelden verwarmd, waardoor er vocht in de lucht ontstaat. Het is ook onwaarschijnlijk dat uw garage net zo goed geïsoleerd is als andere delen van uw huis.

Is het de moeite waard om een luchtontvochtiger in de garage te plaatsen?

Het is de moeite waard om een luchtontvochtiger in uw garage te plaatsen om het vochtgehalte te verminderen om elektrisch gereedschap te beschermen. Het onttrekken van natte lucht behoudt ook andere gereedschappen in uw garage.

Wat is de ideale vochtigheidsgraad voor een garage?

De ideale luchtvochtigheid voor een garage is hetzelfde als in uw huis. Je moet streven naar een luchtvochtigheid van 30 tot 50 procent om schimmel en meeldauw op afstand te houden en roest te beheersen.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   hoe teakhout schoonmaken