Beste Haaienijzers van 2023

Shark is een van de meest bekende merken van huishoudelijke gereedschappen, waaronder strijkijzers. Ze produceren echter geen ijzers meer, dus het is echt je laatste kans om er een te kopen.

We zijn hier om de laatste twee Shark-ijzers op de markt te bekijken, zodat u kunt beslissen welke voor u geschikt is.

Om onze beste Shark iron-beoordelingen te maken, hebben we echte klantrecensies en deskundig advies bestudeerd. We bestudeerden ook elk strijkijzer, al zijn kenmerken, hoe ze werken en zijn kracht. Nu kunt u er zeker van zijn dat wanneer u voor Shark kiest, u voor kwaliteit kiest.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van het haaienstoomijzer, originele versie, grijs / rood
Beste lichtgewicht haaienijzer
Haai Stoomstrijkijzer
 • Premium roestvrijstalen zoolplaat
 • Eenvoudig te vullen
 • Knopfit precisietip
Prijs controleren
Productafbeelding van de Shark Ultimate Professional Iron - GI505, Koper
Beste professionele haaienijzer
Shark Pro Stoomstrijkijzer
 • 1800 watt vermogen
 • Roestvrijstalen zoolplaat
 • One-touch warmteselectie
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Zijn haaienijzers goed?
 • Functies om te overwegen voordat u een haaienijzer koopt
 • Hoe maak ik mijn haaienijzer schoon?
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Na uren van onderzoek naar deskundig advies, echte klantrecensies en het implementeren van onze eigen ervaring, hebben we de beste haaienijzeraanbevelingen om te delen!

1. Shark Steam Iron Original Rood

Beste lichtgewicht haaienijzer

Productafbeelding van het haaienstoomijzer, originele versie, grijs / rood

Prijs controleren

Shark Irons zijn niet superlicht. Ze wegen allemaal tussen de drie en vier kilo. Maar de Shark Steam Iron in het rood is de lichtste van het stel. Het weegt 3,2 pond, dus het zou gemakkelijker moeten zijn voor je pols, maar het biedt ook een goed gewicht voor het wegdrukken van rimpels.

Interessant is dat klanten het gewicht ervan leuk vinden. Het zorgt ervoor dat het zwaar aanvoelt, maar het is nog steeds comfortabel in gebruik.

Wat we leuk vinden

Premium roestvrijstalen zoolplaat

Roestvrijstalen zoolplaten zijn geweldig voor warmteverdeling en het hanteren van de meeste kledingstukken. Bovendien zijn ze gemakkelijk schoon te maken. Deze roestvrijstalen zoolplaat heeft veel stoomgaten voor het verdelen van stoom over je kleding.

Eenvoudig om de tank te vullen

Dit Shark strijkijzer wordt geleverd met een handige deur. Je kunt het openen, gemakkelijk de ruime watertank vullen en weer sluiten. Dit voorkomt spuugt en sputteren, zodat je met gemak kunt strijken.

Button Fit Precisie Tip

Dit is een geweldige keuze als je veel shirts draagt. Met de knopfittip kun je moeiteloos rond knoppen glijden en manoeuvreren. Maak je geen zorgen over het afbreken ervan met deze handige toevoeging!

Veilige automatische uitschakeling

Het maakt niet uit in welke positie u dit strijkijzer laat, het wordt na een bepaalde tijd automatisch uitgeschakeld. Dus als je het huis verlaat zonder dit uit te schakelen, ben je in goede handen.

Wat we niet leuk vinden

Stoomfunctie lekken

Houd er rekening mee dat sommige klanten hebben ontdekt dat dit stoomstrijkijzer water lekt wanneer ze de stoomfunctie gebruiken. Ze zeggen dat het niet veel is, maar genoeg om frustrerend te zijn, vooral bij het strijken van zijde. Het kan watervlekken achterlaten.

Het maakt harde geluiden

Als je rustig strijken wilt, is dit niet het strijkijzer voor jou. Klanten meldden dat het luide knallende en gorgelende geluiden maakt, wat vervelend is en een beetje onveilig aanvoelt.

Productspecificaties

Temperatuur instelling Temperatuurknop en drie stoominstellingen
Water capaciteit 260 ml
Vermogen 1500 watt
Grootte 10.91 x 4.53 x 5.35 inch
Gewicht 3,2 pond

2. Haai Professioneel Stoomstrijkijzer

Beste professionele haaienijzer

Productafbeelding van de Shark Ultimate Professional Iron - GI505, Koper

Prijs controleren

Als u een klein wasserijbedrijf heeft of op zoek bent naar professionele resultaten in uw eigen garderobe, is de Shark Professional Steam Iron onze topkeuze.

Dit strijkijzer heeft een vermogen van 1800 watt om u heldere en meesterlijke resultaten te geven. Je kunt je kleden om indruk te maken wanneer je dit strijkijzer kiest!

Wat we leuk vinden

1800 Watt Vermogen

Kracht is super belangrijk bij het kiezen van een strijkijzer. Met 1800 watt kunt u erop vertrouwen dat u elke rimpel en plooi in uw kleding eruit haalt. Consistente resultaten elke keer.

Roestvrij stalen zoolplaat

Onze favoriete soort zoolplaat is roestvrij staal. Het heeft een geweldige glijvlucht, kan hoge hitte aan en is gemakkelijk schoon te maken. De zoolplaat heeft ook een groot aantal stoomgaten die uitstekend geschikt zijn voor stoomverdeling.

One-Touch Warmte Selectie

Elke keer dat u uw strijkijzer aansluit, kiest u de gewenste warmte, afhankelijk van uw stoffen. Het strijkijzer zal dan nauwkeurig opwarmen tot de door u gekozen instelling.

300ml grote watertank

Bij professioneel strijken geldt: hoe minder uitstapjes naar de gootsteen, hoe beter. Tijd is immers geld. Met een watertank van 300ml gaat dit lang mee tussen de navullingen.

Wat we niet leuk vinden

Sputtert en Sputtert

Een veelgehoorde klacht van klanten is dat het Shark Professional Steam Iron spuugt en sputtert vanuit de deur van de watertank. Dit kan frustrerend zijn bij het strijken. Bovendien is het een brandend gevaar.

Niet de meest duurzame

Klanten merkten op dat dit strijkijzer de tand des tijds niet doorstond. Na een paar maanden, of iets meer dan een jaar, begon het ijzer te lekken, begon de zoolplaat te slijten en verschenen er een paar andere problemen.

Productspecificaties

Temperatuur instelling One touch temperatuur selECTOR
Water capaciteit 300 ml
Vermogen 1800 watt
Grootte 12,4 x 4,5 x 6,8 inch
Gewicht 3,57 pond

Productvergelijkingstabel

Product Best Temperatuur instelling Water capaciteit Vermogen Grootte Gewicht
Haai Stoomstrijkijzer Lichtgewicht Haaienijzer Temperatuurknop &3-stoominstellingen 260 ml 1500 W 10,91 x 4,53 x 5,35″ 3,2 pond
Shark Pro Stoomstrijkijzer Professioneel haaienijzer One-touch temperatuurkiezer 300 ml 1800 W 12,4 x 4,5 x 6,8″ 3,57 pond

Zijn haaienijzers goed?

Wij denken van wel! Shark werd meer dan een eeuw geleden ontwikkeld door Euro-Pro Operating LLC (1). Hun doel was om efficiënte huishoudelijke apparaten te creëren die passen bij de levensstijl van hun klanten.

Euro-Pro begon in Europa voordat het naar Canada verhuisde. Hun hoofdkwartier bevindt zich nu in Newton, Massachusetts. Dit familiebedrijf is een pionier op het gebied van chemicaliënvrije reinigingsbeweging. Ze creëren krachtige producten die de behoefte aan gifstoffen elimineren.

Ze hebben veel stofzuigers, dweilen, luchtreinigers en haarverzorgingsartikelen. Ze produceren momenteel geen ijzers meer, dus hoewel de bestaande opties goed zijn, is de technologie misschien een beetje verouderd in vergelijking met andere merken.

Functies om te overwegen voordat u een haaienijzer koopt

Voordat u een haaienijzer koopt, moet u deze details overwegen om er zeker van te zijn dat het strijkijzer geschikt voor u is.

 • Grootte: Stoomstrijkijzers zijn behoorlijk omvangrijk, maar ze zijn er in verschillende maten. Kijk naar je opslagruimte om er zeker van te zijn dat je ruimte hebt voor een van deze strijkijzers.
 • Gewicht: Sommige mensen geven de voorkeur aan een lichtgewicht strijkijzer, dus het is gemakkelijker om te manoeuvreren. Anderen geven de voorkeur aan zwaardere ijzers die rimpels en plooien sneller wegdrukken. We delen het gewicht van elk strijkijzer met u, zodat u weet wat u kunt verwachten.
 • Type: Stoomstrijkijzers, droge strijkijzers en draadloze strijkijzers zijn drie verschillende soorten strijkijzers. Alle Shark-ijzers zijn stoomstrijkijzers, dus houd daar rekening mee. Maar natuurlijk, leeg het waterreservoir om te gebruiken als een droog strijkijzer als je dat liever hebt.
 • Stoom: Alleen omdat alle Shark-ijzers stoomstrijkijzers zijn, betekent niet dat ze allemaal hetzelfde zijn. Ze hebben allemaal verschillende stoomuitgangen en vermogen. Als u meer stoom wilt, zoekt u naar een hoger vermogen en uitgangsnummer.
 • Temperatuur instellingen: Het is geweldig om gemakkelijk te lezen en gebruiksvriendelijke temperatuurinstellingen te hebben. Hiermee kunt u ook de meeste items strijken en stomen, zelfs delicate items.
 • Watertank: Watertanks hebben verschillende capaciteiten. Hoe groter de tank is, hoe meer stoomtijd je krijgt.
 • Vermogen: Hoe hoger het wattage, hoe krachtiger het ijzer. Dit geeft je meer warmte en stoom, wat ideaal is voor het wegdrukken van rimpels.
 • Koord: De lengte van het snoer is belangrijk, vooral als je maar één locatie hebt die je in huis kunt strijken. Zorg ervoor dat u uw stopcontact kunt bereiken vanaf uw ijzeren station. Vergeet ook niet dat het hebben van een koordwikkel of opslag op het strijkijzer kan helpen bij het opslaan van uw Shark-product.
 • Garantie: Shark biedt 12 maanden garantie op hun producten die gemiddeld zijn voor een strijkijzer (2).

Hoe maak ik mijn haaienijzer schoon?

Veel Shark-strijkijzers worden geleverd met een zelfreinigende functie. Ga als volgt te werk om dit te gebruiken:

 1. Schakel het uit: Zet je strijkijzer uit en koppel het los.
 2. Vullen: Vul de tank met water. Zet de stoom op de hoogste stand. Zet het strijkijzer op de hiel, rust en zet het weer aan. Laat je strijkijzer opwarmen tot de hoogste temperatuur.
 3. Haal: Wanneer het indicatielampje uitgaat, koppelt u het strijkijzer los.
 4. Zelfreinigend: Houd het horizontaal boven een gootsteen. Druk op de zelfreinigende knop (houd deze indien nodig ingedrukt). Heet water en stoom komen vrij uit de stoomgaten. Het zal mineralen afzetten en zich tijdens dit proces opbouwen.
 5. Stoppen: Schakel de zelfreinigende functie uit zodra het waterreservoir leeg is of na één minuut. Zet het strijkijzer terug op zijn hiel, rust en zet het aan.
 6. Ijzer: Strijk een oude doek om eventueel achtergebleven water en stoom te verwijderen.
 7. Afkoelen: Schakel het uit, schakel het uit, laat het afkoelen en leeg het resterende water.

Let

Deze instructies kunnen enigszins veranderen, afhankelijk van de instructies die bij uw haaienijzer worden geleverd.

Handmatig schoonmaken

Als uw Shark-strijkijzer geen zelfreinigend of anticalcsysteem heeft, kunt u uw strijkijzer nog steeds goed reinigen. Volg deze stappen:

 1. Vul de tank: Vul het waterreservoir 1/4 van de weg vol met gedestilleerde witte azijn.
 2. Strijk een doek: Pak een schone witte doek en leg deze op je board. Spuit, stoom en strijk de doek totdat de tank leeg is.
 3. Bijvullen: Giet gedestilleerd water in het reservoir tot het vol is.
 4. Strijk het doek nogmaals: Spuit, stoom en strijk de doek opnieuw. Doe dit totdat de tank leeg is.

De witte azijn zal eventuele opbouw opruimen. De waterstap is om witte azijn uit de tank te spoelen. Gemakkelijk!

Veelgestelde vragen

Maakt Shark een draadloos ijzer?

Haaien maken geen draadloos strijkijzer. Al hun modellen, inclusief deze Shark Pro Steam, worden geleverd met kabels die lang genoeg zijn om aan uw wasbehoeften te voldoen.

Hoe lang gaat een haaienijzer mee?

Haaienijzers zijn niet ontworpen om 10 of 20 jaar mee te gaan, in tegenstelling tot het ijzer dat je grootouders hadden. Haaienijzers worden alleen geleverd met een garantie van een jaar, dus je doet het goed als het strijkijzer langer meegaat dan dat.

Waarom werkte mijn haaienijzer niet meer?

Uw Shark-strijkijzer werkte niet meer omdat het waarschijnlijk onderhoud en reiniging nodig had om het in goede staat te houden. Minerale afzettingen verstoppen de zoolplaat en beperken stoom, wat ertoe kan leiden dat het ijzer niet goed functioneert.

Waarom lekt mijn haaienijzer water?

Uw Shark-ijzer lekt water vanwege een minerale ophoping in het strijkijzer of op de warmteplaat. Wanneer dit gebeurt, blokkeert het de stoomopeningen en veroorzaakt het lekkages. Een andere oorzaak kan ook een overvol waterreservoir zijn.

Waarom knippert mijn haaienijzer rood?

Je Haai knippert rood omdat hij het water in de tank verwarmt. Zodra het op temperatuur is, moet het licht uitgaan.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Beste gootreinigingstools van 2023