Beste handheld stoomreinigers van 2023

Handbediende stoomreinigers kunnen nuttig zijn voor een assortiment huishoudelijke taken. Sta je te popelen om de verschillende mogelijkheden van stoom te benutten, maar weet je niet zeker waar je moet beginnen? Dat is begrijpelijk: er is een overvloed aan producten te koop in deze categorie.

Trouwens, het simpelweg kopen van de eerste die je tegenkomt, kan later tot teleurstelling leiden. Het is dus belangrijk om te weten welke functies u moet overwegen, zodat u het ideale model voor u kunt selecteren.

Maar het is niet meer nodig om door honderden modellen te bladeren. We hebben zeven van de beste handstoomreinigers voor je beoordeeld. Of u nu op zoek bent naar iets voor dagelijks gebruik, iets voor grotere huizen of iets om op te ruimen na uw huisdieren, wij kunnen u helpen.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Bissell SteamShot Hard Surface Steam Cleaner met natuurlijke ontsmetting, multi-surface tools inbegrepen om vuil, vuil, vet en meer te verwijderen, 39N7V
Beste voor dagelijks gebruik
Bissell Steam Shot Multi-Oppervlak
 • Verwijdert 99,9% van de ziektekiemen
 • Goed aanbod aan hulpstukken
 • Veilig voor de meeste oppervlakken
Prijs controleren
Productafbeelding van de handheld stoomreiniger onder druk met 11-delige accessoireset, multi-surface steamer voor reiniging, alle natuurlijke stoomreiniger voor auto, vloer, bekleding, voeg en tegel
Het beste voor multifunctionele toepassingen
Mosche Stoomreiniger onder druk
 • Ontsmet tal van items &oppervlakken
 • Gemakkelijk te manoeuvreren en te gebruiken
 • Geruststellende veiligheidsvoorzieningen
Prijs controleren
Productafbeelding van de LIGHT 'N' EASY multifunctionele stoommopstoomboot voor het reinigen van hardhouten vloerreiniger voor tegelmortellaminaatkeramiek, 7688ANW, wit
Het beste voor het hele huis
Light N’ Easy met dweil
 • Gebruiksvriendelijke slimme schakelaar
 • Meerdere instellingen en bijlagen
 • Warmt snel op
Prijs controleren
Productafbeelding van de Comforday multifunctionele handheld stoomreiniger onder druk met 9-delige accessoires, perfect voor vlekkenverwijdering, gordijnen, autostoelen, vloer, glasreiniging (geel)
Meest draagbaar
Comforday Stoom onder druk
 • Handig om te stomen
 • Tal van accessoires
 • Voor eenvoudige dagelijkse taken
Prijs controleren
Productafbeelding van de PurSteam Steam Mop Cleaner 10-in-1 met handige afneembare handheld-eenheid, laminaat / hardhout / tegels / tapijtkeuken - kleding - kleding - huisdiervriendelijke stomer het hele huis multifunctioneel gebruik
Beste voor huisdieren en kinderen
PurSteam 10-in-1
 • Aanval vlekken voordat ze instellen
 • Gevarieerde aanbouwdelen voor meerdere oppervlakken
 • Lange looptijd
Prijs controleren
Productafbeelding van de BISSELL Powerfresh Slim Steam Mop, 2075A
Beste voor Extreme Filth
Bissell PowerFresh
 • Vrij verkeer
 • Oppervlakken voorbereiden voor reiniging
 • Vaardigheden van boven naar beneden
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • De lowdown op handheld stoomreinigers
 • Hoe te kiezen (koopgids)
 • Veelgestelde vragen
 • Onze stomende samenvatting


Product beoordelingen

We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar deze producten om u urenlang browsen te besparen.

Na veel vergelijken en contrasteren, hebben we het teruggebracht tot zeven topmodellen. Dit is gebaseerd op vermogen, voorbereidingstijd, tankcapaciteit en meegeleverde accessoires om uw reinigingstaak beter beheersbaar te maken.

We denken dat u er een zult vinden om aan uw verwachtingen te voldoen. Blijf lezen om technische specificaties, voor- en nadelen en meer te leren.

Stoom je bacteriezorgen weg met deze zeven opties.

1. Bissell Steam Shot Handheld Hard-Surface Cleaner

Beste handheld stoomreiniger voor dagelijks gebruik

Productafbeelding van de Bissell SteamShot Hard Surface Steam Cleaner met natuurlijke ontsmetting, multi-surface tools inbegrepen om vuil, vuil, vet en meer te verwijderen, 39N7V

Prijs controleren

De Bissell Steam Shot handstoomreiniger kan elke dag stomen aan. Het is een krachtige stoomreiniger met een eenvoudig in te drukken trigger, waardoor dit een fluitje van een cent is om in huis op alle harde oppervlakken te gebruiken.

Met een 6.56-ounce tankcapaciteit en een verwarmingstijd van 30 seconden, het is geweldig voor snelle reiniging. Schakel het gewoon in en heb het in minder dan een minuut klaar voor gebruik. De 6,56-ounce tank betekent dat u een goede lengte stoomreiniging krijgt voordat u moet bijvullen.

Wat we leuk vinden

Verwijdert 99,9% van de ziektekiemen

Het gebruik van een stoomreiniger is een van de veiligste, bewezen en natuurlijke manieren om ongewenste ziekteverwekkers te elimineren zonder chemicaliën te gebruiken. Dit maakt het niet alleen veilig voor jongeren, maar ook voor huisdieren. De hoge druk en temperatuur zorgen ervoor dat geen enkele bacterie uw gezin kan schaden.

Een goed assortiment aanbouwdelen

Dit wordt geleverd met veel bijlagen om elke taak haalbaarder te maken. Dit omvat een plat schraapgereedschap, een voegborstel, een stoffenstomer voor kleding, een raamwisser, een hoekconcentrator en een detailborstel.

Veilig voor de meeste oppervlakken

Stoomreinigers zijn zo dicht mogelijk bij een one product fits all-oplossing. Het is geschikt voor vrijwel alle afgedichte oppervlakken. Dit omvat keramiek, vinyl, laminaat, graniet, marmer en verzegeld hardhout. Je kunt het ook gebruiken op douches, ramen, werkbladen en andere badkamerarmaturen. Het duurt ook maar een paar seconden om te drogen, dus je hoeft niet eeuwig te wachten om je oppervlakken opnieuw te gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

Ontbrekende bijlagen

Veel klanten vonden dat een of twee accessoires niet in het pakket zijn inbegrepen. Dit is super onhandig omdat je bijvoorbeeld een verlengslang moet kopen voordat je kunt beginnen met het reinigen van de moeilijk bereikbare oppervlakken.

Alleen voor kleine klussen

Als je grote schoonmaakklussen hebt die je wilt aanpakken, is dit niet de stoomreiniger voor jou. Volgens klanten is de tank aan de kleinere kant en raakt deze meestal binnen een paar minuten zonder stoom. U zult veel uitstapjes naar de gootsteen moeten maken om de tank bij te vullen, wat tijdverspilling kan zijn.

Voelt niet warm genoeg aan

Nogal wat teleurgestelde klanten meldden dat de stoom niet heet genoeg aanvoelde om vet en vuil door te snijden. De temperatuur van de waterdamp is niet gespecificeerd, dus we kunnen niet 100 procent zeker zijn dat het 212 graden bereikt.

Productspecificaties

Macht 1000 watt, hoge temperatuur.
Gewicht 4 pond.
Tankinhoud en opwarmtijd 6,6 gram, klaar in 30 seconden.
Lengte van het netsnoer 20 voet.
Meegeleverde accessoires Accessoire mondstuk, plat schraapgereedschap, voegkwast, stoffenstomer, raamwisser, hoekconcentrator en detailborstel.

2. Mosche stoomreiniger onder druk met 9-delige accessoireset

Beste handheld stoomreiniger voor multifunctionele toepassingen

Productafbeelding van de handheld stoomreiniger onder druk met 11-delige accessoireset, multi-surface steamer voor reiniging, alle natuurlijke stoomreiniger voor auto, vloer, bekleding, voeg en tegel

Prijs controleren

Dit model is gericht op gebruikers die niet kunnen wachten om van alles en nog wat te gaan stomen. Het wordt geleverd met acht hulpstukken om aan bijna elke vraag te voldoen.

Een flexibele slang is optimaal voor oppervlakken waar je afstand van wilt nemen (zoals toiletten). Kortere nozzles zijn beschikbaar voor crannies en spleten. Er is een glazenwassershulpstuk en ook een voor bekleding.

De capaciteit van de watertank is royaal voor ononderbroken stomen. Je krijgt tot 12 minuten looptijd per tank water.

Wat we leuk vinden

Ontsmet talloze items en oppervlakken

Als je net als wij bent, zijn er genoeg plaatsen en bezittingen die je kunt bedenken die stomen kunnen gebruiken. Je autotapijten, rimpelige overhemden die nooit de stomerij hebben gehaald – de lijst gaat maar door.

Met het brede scala aan hulpstukken is deze stoomreiniger je beste maatje als het gaat om het ontsmetten van elk willekeurig deel van je huis.

Geschikt voor manoeuvreren en gebruik

De lichtgewicht constructie moet deze draagbare stomer gemakkelijk te dragen en te hanteren maken. Je hoeft alleen maar te stoppen voor watervullingen om de 8-12 minuten. Met een gewicht van minder dan vier pond zullen de meeste mensen dit comfortabel vinden om te gebruiken.

Geruststellende veiligheidsfuncties

Op uw hoede voor nieuwsgierige kinderen in uw huis die per ongeluk gewond raken? Dit apparaat heeft een kinderslot en veiligheidsdop.

Wat we niet leuk vinden

Geen accessoires voor grotere oppervlakken

Lezers die een hand-stoomreiniger willen die het allemaal kan, kunnen teleurgesteld zijn. Geen van de accessoires is geschikt voor grote reiniging jobs (bijv. vloeren in ruime kamers).

Geen duurzame constructie

Misschien vind je dit geweldig uit de doos. Een paar weken later merkten klanten dat het begon af te nemen in kwaliteit en vermogen. Sommigen merkten zelfs lekken op.

Je moet de Steam-knop ingedrukt houden

Dit kan vervelend zijn voor gebruikers. Je moet de stoomknop continu ingedrukt houden. Dit geeft je geweldige controle, maar het kan je vinger na een tijdje vermoeien.

Productspecificaties

Macht 1.050 watt, 250 – 270 graden Fahrenheit.
Gewicht 3,92 pond.
Tankinhoud en opwarmtijd 11,8 gram, voor 20 minuten stomen.
Lengte van het netsnoer 9,4 voet
Meegeleverde accessoires Gratis 9-delig accessoire.

3. Light N ‘Easy Handheld Stoomreiniger met dweil

Beste handheld stoomreiniger voor het hele huis

Productafbeelding van de LIGHT 'N' EASY multifunctionele stoommopstoomboot voor het reinigen van hardhouten vloerreiniger voor tegelmortellaminaatkeramiek, 7688ANW, wit

Bekijk op Amazon
Zicht op Sears

U hoeft geen twee stoomreinigers van verschillende grootte te kopen als u in een vorstelijk huis woont. De Light N’ Easy Handheld Steam Cleaner is compatibel met zowel grote als kleine klussen.

Deze gadget wordt geleverd met een dweilbevestiging om uw vloeren weer in vorm te krijgen. Er zijn geen knoppen om mee te knoeien. Als je de dweil rechtop zet, stopt hij onmiddellijk met stomen.

Als je tellers en andere oppervlakken ook supergroot zijn, is er ook een slimme schakelaar in de handheld-modus. Je krijgt ook een jaar garantie.

Wat we leuk vinden

Gebruiksvriendelijke slimme schakelaar in beide modi

We hebben allemaal de pijn van vermoeide knoopvingers geleden. In beide modi maken slimme schakelaars het regelen van de stoom zacht voor je handen. Plaats de stoomboot gewoon rechtop en de stoom stopt. Begin het opnieuw te gebruiken om de stoom te hervatten. Super makkelijk!

Veelzijdig voor veel oppervlakken

Dit model heeft drie instellingen: hoog, gemiddeld en laag. U kunt indien nodig aanpassen voor alles, van winterhard keramiek tot verouderde vinylvloeren.

Naast de dweil krijg je ook een kledingstomer met een flexibele slang. Verfris je meubels of maak gegroefde stoffen recht.

Warmt op in 30 seconden

Ongeduldige schoonmakers die veel te doen hebben, zullen de snelle verwarmingstijd van deze handstoomreiniger aantrekkelijk vinden. Het duurt slechts een halve minuut om klaar te zijn voor actie.

Wat we niet leuk vinden

Onstabiele dweilpads

Sommige gebruikers hebben gemeld dat de klittenband mop pads niet bestand zijn tegen energetische beweging. Dus als u niet voorzichtig bent tijdens het schoonmaken van uw vloeren, is dit misschien niet het product voor u.

Kan te zwaar zijn

Sommige gebruikers hebben gemeld dat het apparaat te veel gewicht heeft, zelfs zonder de dweil. Houd daar rekening mee als je het vaak als handstomer wilt gebruiken.

Productspecificaties

Macht 1550 watt, 230 graden Fahrenheit.
Gewicht 6,4 pond.
Lengte van het snoer 20 voet.
Tankinhoud en opwarmtijd 11,5 gram, klaar in 30 seconden. Runtime n.v.t.
Accessoires Dweil met pad, handheld kledingstomer met pad en flexibele slang, handheld nozzle bevestiging, maatbeker.

4. Comforday Stoomreiniger onder druk

Beste draagbare handheld stoomreiniger

Productafbeelding van de Comforday multifunctionele handheld stoomreiniger onder druk met 9-delige accessoires, perfect voor vlekkenverwijdering, gordijnen, autostoelen, vloer, glasreiniging (geel)

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Deze handstoomreiniger is gebouwd voor wendbaarheid. Met 3,28 pond is het een van de meest lichtgewicht die we hebben gevonden.

Dit model is het beste voor snel of licht huishoudelijk werk. Als u al andere gereedschappen en producten in uw schoonmaakset hebt voor serieuze klussen, moet deze reiniger goed passen. Met negen accessoires kun je ze toepassen op verschillende kleine taken in je huis.

Het kan ook geweldig werken als je geneigd bent om je polsen en armen te belasten. Bovendien, als je van plan bent om het hele huis met stoom schoon te maken, wordt het niet pijnlijk om van kamer naar kamer te dragen.

Wat we leuk vinden

Handig voor on-the-go stomen

Het heeft een ruime snoerlengte van 9,8 voet om u een aanzienlijk bereik te geven. In combinatie met het compacte gewicht heb je een royaal bewegingsbereik om van te profiteren.

Tal van accessoires

De vele accessoires maken van een verder simpele gadget een multitasker. Bevestigingen van belang zijn een borstelkop en een gebogen mondstuk voor verwaarloosde gaten.

Handig voor eenvoudige dagelijkse taken

Deze machine is het meest geschikt voor kleinere, kortere dagelijkse taken. U kunt bijvoorbeeld klusjes afvinken zoals het stomen van gerimpelde kantoorkleding of het invetten van de gootsteen na het diner.

Werkt op meerdere oppervlakken

Gebruik dit om verschillende oppervlakken met stoom te reinigen, waaronder bekleding, glas, hardhout, keramiek, marmer en meer. Ontsmet elk deel van uw huis met deze gadget.

Wat we niet leuk vinden

Duurt een tijdje om op te warmen

Gebruikers die tijdens het werken in een ritme komen en een hekel hebben aan onderbrekingen, genieten mogelijk niet van de machine. Het duurt maximaal vier tot vijf minuten om volledig op te warmen.

Voelt niet warm genoeg aan

Klanten meldden dat de stoom niet warm aanvoelde. Sommigen zeiden zelfs dat het koud aanvoelde! Als de jouwe op deze manier defect is, is het onwaarschijnlijk dat het erg goed zal zijn in het schoonmaken.

Productspecificaties

Macht 1050 watt, temperatuur N/A.
Gewicht 3,28 pond.
Lengte van het snoer 9,8 voet.
Tankinhoud en opwarmtijd 8 ounces, klaar in 3 tot 5 minuten. Runtime n.v.t.
Accessoires Maatbeker, trechter, lange sproeikop, borstelkop, gebogen mondstuk, raamborstelplaat, stoffen stoomgereedschap, verlengslang met mondstuk en handdoekhuls.

5. Comforday Hoge druk handheld steamer

Beste handheld stoomreiniger voor ontsmetting

Productafbeelding van de Comforday Handheld stoomreiniger onder druk - multifunctionele stomer met 9-delige accessoires Stoomreinigingsmachine voor vlekverwijdering, gordijnen, autostoelen, vloer, raam

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Deze krachtige machine zal kieskeurige schoonmakers verleiden. Als u op zoek bent naar meer dan alleen een oppervlakkige reiniging, willen we u graag kennis laten maken met de Comforday. Gebruikers met outdoor items zoals BBQ’s om te stomen, kunnen dit model ook leuk vinden.

Per definitie moeten stoomreinigers bedrijfstemperaturen van ten minste 212 graden Fahrenheit bereiken om te stomen. Toch, hoe heter de stoom, hoe effectiever het zal zijn in het afbreken van vuil en het doden van ziektekiemen.

Deze draagbare stoomboot heeft een bedrijfstemperatuur tot 270 graden Fahrenheit. In combinatie met de intense drukuitgang zou het bijna alles wat schadelijk of smerig is in uw huis moeten vernietigen.

Wat we leuk vinden

Rustgevend hoge hitte

Heb je jonge kinderen of familieleden met een zwak immuunsysteem? Wanneer u met bacteriën beladen gebieden zoals de badkamer ontsmet, werkt u met bijna 300 graden Fahrenheit stoom. Dit doodt bijna 100 procent van de ziektekiemen, waardoor een gezondere habitat voor uw gezin ontstaat.

Geweldig voor hardnekkig buitenvuil

De hoge druk en hoge warmte hebben andere toepassingen. Je kunt lang verwaarloosde buitenartikelen aanpakken die wanhopig op zoek zijn naar een schone, zoals knapperige BBQ’s.

Negen accessoires voor dieptereiniging

Negen accessoires (zes om te stomen) zouden genoeg moeten zijn om de meeste gebieden en items aan te pakken. Er is een verlengslang om moeilijk bereikbare gebieden te behandelen. Andere handige hulpmiddelen zijn een borstelkop, een strijkijzer en een wisser.

Afsluitbare Stoomtrigger

Veel opties die we hebben besproken, vereisen dat de gebruiker de trigger ingedrukt houdt terwijl ze stomen. Maar niet deze optie. Je kunt de trigger op zijn plaats vergrendelen, waardoor dit een stuk gebruiksvriendelijker wordt.

Wat we niet leuk vinden

Je kunt de steamer niet kantelen

Mensen die de neiging hebben om af te drijven tijdens het schoonmaken, willen de Comforday misschien niet. Als u het boven de 45 graden kantelt, loopt u het risico kokend water door het mondstuk te morsen. Vergeten kan leiden tot letsel of schade.

Je kunt de tank niet helemaal vullen

Je verliest bijna drie ons tankcapaciteit door de constructie. De extra ruimte is voor stoomopwekking.

Productspecificaties

Macht 1.050 watt, 250 tot 270 graden Fahrenheit.
Gewicht 3,9 pond.
Lengte van het snoer 4 tot 5 voet.
Tankinhoud en opwarmtijd 11,8 ounces (kan alleen worden gevuld tot 8,4 ounces), klaar in 3 tot 4 minuten voor 15 tot 20 minuten stomen.
Accessoires Maatbeker, trechter, verlengde slang, borstelkop, gebogen mondstuk, wisser voor ramen / deuren, borstelplaat, lange spuitmond, handdoekhuls.

6. PurSteam 10-in-1 handheld stoomreiniger

Het beste voor huizen met huisdieren en kinderen

Productafbeelding van de PurSteam Steam Mop Cleaner 10-in-1 met handige afneembare handheld-eenheid, laminaat / hardhout / tegels / tapijtkeuken - kleding - kleding - huisdiervriendelijke stomer het hele huis multifunctioneel gebruik

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Zicht op Pursteam

Het spreekt voor zich dat je van je kinderen en je huisdieren houdt. Wat je misschien niet zo dol bent op liefde, is de plotselinge, rampzalige rotzooi die dieren en kleintjes kunnen veroorzaken.

Het PurSteam 10-in-1 is een goede keuze voor gezinswoningen. Ten eerste warmt het snel op: 30 seconden en je kunt beginnen met stomen. Je zult in staat zijn om dat gemorste sap of puppy-urine uit het tapijt te krijgen voordat het invalt.

We waarderen het ook dat dit apparaat meerdere hulpstukken heeft waartussen je kunt schakelen om elk gaatje te bereiken.

Wat we leuk vinden

Aanval vlekken voordat ze instellen

Als je snel bent, kun je in minder dan een paar minuten stomen. Op deze manier heeft het gemorste oppervlak een betere kans om te worden geborgen.

Gevarieerde bijlagen voor meerdere oppervlakken

Er zijn drie aparte nylon opzetborstels voor het losmaken van allerlei crud. Kleinere accessoires zoals het gebogen mondstuk helpen om in bochten te komen. Je hebt ook een dweilbevestiging voor grotere klussen.

Lange runtime op laagste instelling

Als u deze handstoomreiniger laag houdt, krijgt u 25 minuten runtime. Hoewel je de helft daarvan op de hoogste stand krijgt, warmt hij snel weer op.

Wat we niet leuk vinden

Dweilpads kunnen krimpen na het wassen

Als u dit model als stoommop gebruikt, moet u de pads vaak wassen. Helaas melden sommige gebruikers dat de pads krimpen na het wassen.

Borstels zijn allemaal klein

De nylon borstels zijn allemaal aan de kleinere kant. Dus als je een groot item of gebied grondig wilt schrobben, kunnen ze je vertragen.

Productspecificaties

Macht 1550 watt, temperatuur N/A.
Gewicht 2,2 pond.
Lengte van het snoer N.V.T.
Tankinhoud en opwarmtijd 11,5 ounces, klaar in 30 seconden, 20 tot 25 minuten runtime op de laagste instelling, de helft van die op de hoogste instelling.
Accessoires Dweilbevestiging, dweilreinigingspads, 3 nylon borstels van verschillende grootte, gebogen mondstuk, raamwisser, recht mondstuk.

7. Bissell PowerFresh handheld stoomreiniger

Beste handheld stoomreiniger voor extreme vuiligheid

Productafbeelding van de BISSELL Powerfresh Slim Steam Mop, 2075A

Bekijk op Amazon
Bekijk op Target
Bekijk op Macys
Bekijk op Wayfair

Ben je van plan om een volledige oorlog te voeren tegen vuil in je huis? De Bissell PowerFresh zou een waardige bondgenoot kunnen zijn.

Deze draagbare steamer wordt geleverd met accessoires die zijn gebouwd om formidabel hinderlijk vuil te overwinnen. Er is een dweilkop met draaibare besturing om in krappe ruimtes te komen. De lange verlengstok moet zelden gereinigde gebieden zoals de bovenkant van uw douche bereiken.

Een platte schraper helpt je tegelijkertijd te stomen en te schrapen bij kleverige smurrie. Er is ook een speciale borstel voor het richten van vuil op voegmiddel. De ingebouwde toolkit aan boord betekent dat alle benodigdheden zich op de draagbare stoomboot zelf bevinden.

Meer over dit onderwerp
Tegelvoeg reinigen met steamerHoe stoomreiniging voegmiddel (de ultieme gids)

Wat we leuk vinden

Bewegingsvrijheid

Met het 25 meter lange snoer kunt u zich vrij bewegen. U hoeft de Bissell PowerFresh niet om de paar stappen los te koppelen en opnieuw aan te sluiten.

Oppervlakken voorbereiden voor reiniging

We zijn allemaal bekend met rommel die niet loskomt zonder elleboogvet. De hulpstukken op dit model (met name de schraper) kunnen u wat moeite besparen. De combinatie van de stoom en de schraapactie maakt het veel gemakkelijker om uw huis grondig schoon te maken van extreme vuiligheid.

Vaardigheden van boven naar beneden

Je hebt bijna volledige dekking met de verlengstok, dweil en hulpstukken. Als je op een diepe schoonmaaktocht bent, kan dit model bijna overal stomen.

Stora aan boordGe

Het is geweldig als een stoomreiniger wordt geleverd met een reeks accessoires. Maar het is nog beter als het ook opslag aan boord biedt. Nu hoeft u geen enkel stuk van uw stoomreinigingsentourage te verliezen.

Wat we niet leuk vinden

Dweil kan minder effectief zijn

Sommige gebruikers melden dat het apparaat niet zo effectief stoomt wanneer het als dweil wordt gebruikt. Dus als de sterfunctie voor jou de dweilbevestiging was, wil je misschien heroverwegen. Het Light N’ Easy-model hierboven heeft misschien de voorkeur.

Zwaar bij gebruik als handheld

De draagbare stoomboot weegt iets meer dan zes pond – relatief zwaar. Als u het niet lang kunt optillen, zal de bruikbaarheid van de ingebouwde gereedschapskist niet veel nut hebben.

Productspecificaties

Macht Informatie niet beschikbaar.
Gewicht 6,4 pond.
Lengte van het snoer 25 voet.
Tankinhoud en opwarmtijd 11,8 ounces, klaar in 30 seconden, runtime N / A.
Accessoires Maatbeker, muurbevestiging met schroeven, stoommop, zachte dweilpad, schrobkussen, verlengstok, groene borstel, rode borstel, voegborstel, schraapgereedschap, stoffenstomer met doek.

Productvergelijkingstabel

Product Best Macht Gewicht Tankinhoud en opwarmtijd Lengte van het netsnoer
Bissell Stoomschot Voor dagelijks stomen 1000 W, hoge temperatuur 4 pond 6,6 oz, klaar in 30 seconden 20 voet
Mosche Stoomreiniger onder druk Voor multifunctionele toepassingen 1050 W, 250 – 270 graden F 3,78 pond 11,8 oz, klaar in 3 – 4 minuten N.V.T
Light N’ Easy met dweil Voor het hele huis 1550 W, 212 graden F 6,3 pond 11,5 oz, klaar in 30 seconden 20 voet
Comforday Reiniger Voor draagbaarheid 1050 W, 250-270 graden F 3,28 pond 8,45 oz, klaar in 2 – 3 minuten 9,8 voet
Comforday Hoge Druk Voor ontsmetting 1050 W, 250 – 270 graden F 3,8 pond 8,45 oz, klaar in 3 – 4 minuten 4 – 5 voet
PurSteam 10-in-1 Voor huizen met huisdieren & kinderen 1500 W, temperatuur N/A 2,2 pond 11,5 oz, klaar in 30 seconden 15,7 voet
Bissell PowerFresh Voor Extreme Filth N.V.T 6,4 pond 12 oz, klaar in 30 seconden 25 voet

De lowdown op handheld stoomreinigers

Je weet al dat handstoomreinigers tot de kleinste behoren die er zijn. Ze zijn om een paar redenen een geweldig alternatief voor hun grotere tegenhangers.

 • Opslag: U kunt deze discreter opslaan dan omvangrijke onhandig gevormde gadgets.
 • Lichtgewicht: Het ongerept houden van onze huizen is genoeg inspanning zoals het is. Gelukkig heb je geen herculische kracht nodig om een hand-stoomreiniger te manipuleren.
 • Goedkoop: Handstoomreinigers zijn kleiner en eenvoudiger. Vandaar dat ze meestal betaalbaarder zijn.

Hoe werken ze?

Hand-stoomreinigers draaien op elektriciteit en hebben tanks voor water, zij het kleinere. Maar de werkingsprincipes zijn hetzelfde. Het water in de tank warmt op, verdampt en produceert stoom voor reiniging.

Waar worden ze voor gebruikt?

Over het algemeen kunt u stoomkracht gebruiken voor alles wat u nodig acht. Dat wil zeggen, zolang wat je ook behandelt de hitte kan verdragen.

We geven je een paar veelvoorkomende voorbeelden. Stoom kan worden gebruikt om keukenbladen en andere oppervlakken te steriliseren die mogelijk krioelen van onzichtbare door voedsel overgedragen bacteriën.

Het duurt meer dan 140 graden Fahrenheit om deze gevaarlijke organismen te doden (1). Gelukkig verdampt water bij 212 graden Fahrenheit (2).

Je kunt ook babyaccessoires, groezelig speelgoed voor huisdieren, smerige magnetrons – de werken – met stoom reinigen.

Oververhitte mist kan ook taaie vlekken afbreken die wasmiddelen en elleboogvet niet zullen raken. Denk aan knapperige barbecuegrills of ovens bedekt met gestolde smurrie.

Een veelgestelde vraag is: zullen handstoomreinigers bedwantsen doden? Absoluut – stoom is bijna 100 procent succesvol in het doden van dit ongedierte in alle stadia (3).

Houd er echter rekening mee dat de functionaliteit van deze machines kan variëren afhankelijk van het product. Bepaalde handstoomreinigers zijn ingezetter geschikt voor bepaalde klusjes dan andere.

Gerelateerd lezen
Toepassingen voor stoomreinigers25 Genius-toepassingen voor stoomreinigers (krijg waar voor je geld)

Hoe te kiezen (koopgids)

Het kiezen van de juiste handstoomreiniger is een serieuze zaak. U moet weten wat u uit uw apparaat wilt halen. Beoordeel deze details zorgvuldig voordat u koopt.

Manoeuvreerbaarheid

Controleer altijd het gewicht van het product. Alle draagbare steamers zijn over het algemeen lichtgewicht, maar dit kan nog steeds variëren van ongeveer twee tot zeven pond. We raden u aan er een aan de onderkant van de schaal te kiezen als u iets gemakkelijker te hanteren wilt.

De lengte van het netsnoer is ook belangrijk. Een kort snoer kan je afsnijden, vooral als je niet zoveel stopcontacten in huis hebt. De snoerlengte varieert van ongeveer vier voet tot 25. Kies de lengte die het beste past bij uw huisindeling.

Capaciteit watertank

Grotere watertanks vertalen zich in meer tijd besteed aan stomen naar hartenlust. Tegelijkertijd voegen ze echter ook gewicht toe aan uw hand-stoomreiniger.

Tankgroottes variëren over het algemeen van ongeveer zes gram tot 12. Als je grotere gebieden tegelijk gaat stomen, kies dan voor een grotere tank.

Voorbereidingstijd

Sommige modellen hebben tot vier minuten nodig om op te warmen, terwijl andere modellen water in minder dan een minuut verdampen. Kies er een die past bij uw schoonmaakroutine (en uw geduldsniveaus).

Haast je niet

Probeer nooit uw handstoomreiniger te gebruiken voordat de indicator u vertelt dat deze klaar is. De stomer verdampt het water niet en u kunt uw apparaat beschadigen of gewond raken.

Accessoires

Meer accessoires betekent meer flexibiliteit in de manier waarop u de gadget gebruikt. Met spuitmonden, slangen en zelfs dweilen kunt u het toepassen op een breder scala aan huishoudelijke taken.

Dus als je een uitgebreide to-steam lijst hebt, bekijk dan de accessoires. Zorg ervoor dat je alles krijgt wat je nodig hebt om het te bereiken.

Macht

Niet alle handstoomreinigers specificeren temperatuur- of drukniveaus. Desondanks is het duidelijk wanneer een of beide van deze functies ondermaats zijn.

Hoger wattage betekent meer vermogen om stoom te produceren en te verwarmen (4). Hoe hoger de temperatuur, hoe krachtiger uw apparaat zal zijn tegen vuil.

Modellen die moeite hebben met het verwarmen van het water om te verdampen, zullen het niet half zo goed doen. De stoom zal ongeveer net zo krachtig zijn als een hete kop koffie als de druk zwak is.

We raden aan om op zoek te gaan naar iets dat minstens 1000 watt is. Dit zal effectief en krachtig zijn. Wat de temperatuur betreft, wilt u dat deze minstens 212 graden is. Anders verdampt het water niet.

Kwaliteit van ontwerp en garantie

Laat je niet misleiden door het feit dat we dit tegen het einde hebben genoemd. Een slordige build kan gevaarlijk zijn voor jou als gebruiker. Een slecht ontwerp kan leiden tot vervelende broei (bijvoorbeeld een onstabiele basis).

Bij voorkeur moet uw handstoomreiniger worden geleverd met een garantie. Het is fijn om te weten dat een bedrijf er is voor ondersteuning als dat nodig is.


Veelgestelde vragen

Werken handheld stoomreinigers echt?

Handreinigers werken echt, vooral op stoffering, bekleding, gordijnen en kleding. Vanwege de taakgrootte kunt u moeite hebben om een tapijt met een draagbare stomer te stomen.

Hoe gebruik je een handheld steamer om bekleding schoon te maken?

De beste manier om een handstoomreiniger te gebruiken om de bekleding schoon te maken, is door de stomer dertig seconden te laten verwarmen voordat u op de kussens begint. Ga dan verder met de bekleding, werk aan de rugleuning en ten slotte de stoel.

Zal stoomreiniging zich ontdoen van meeldauw?

Stoomreiniging zal zich ontdoen van meeldauw. Het verwijdert ook schimmel, vet, ingeslepen vuil en bacteriën. De warmte van de stoom gebruikt water om ontsmet uw oppervlakken beter dan chemische reinigingsmiddelen.

Verwijdert stoomreiniging geuren van de bank?

Stoomreiniging verwijdert geuren van je bank. Je bank is misschien viezer dan je zou denken. Het is een plek om te ontspannen en doet ook dienst als een huisdierbed, dus er zijn allerlei bacteriën en vuil op je banken en stoelen.

Kun je azijn in een handstoomreiniger doen?

Je kunt azijn in een handopnemer doen. Het is 100 procent natuurlijk; het ontsmet, doodt bacteriën en desinfecteert ook de binnenkant van je stoomreiniger.


Onze stomende samenvatting

De beste handstoomreinigers kunnen ons helpen met verschillende dagelijkse klusjes. Ze zijn ook praktisch om in de buurt te hebben voor periodes van diepe reiniging.

Omdat modellen verschillende mogelijkheden hebben, is er geen universeel product dat geschikt is voor iedereen. U moet bepalen welke functies cruciaal voor u zijn (bijvoorbeeld lange runtime) en welke niet.

Je moet ook vooruitkijken naar waar je het voor gaat gebruiken. Dit zal van invloed zijn op welke accessoires van vitaal belang zijn voor uw werk in de toekomst. We hopen dat u een machine hebt gevonden die compatibel is met u in onze beoordelingen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents