Beste stoommops voor laminaatvloeren van 2023

Bent u op zoek naar een nieuwe manier om uw laminaatvloeren grondig te reinigen? Stoommoppen zijn een uitstekende manier om vloeren schoon te maken en te ontsmetten zonder dat chemicaliën nodig zijn. Maar is het veilig op laminaat?

Laminaatvloeren zijn gevoelig voor vocht en moeten met zorg worden behandeld. Wij zijn er om u te helpen de beste stoommop voor laminaatvloeren te vinden.

We hebben stoommoppen beoordeeld en vijf veilige en effectieve picks afgerond. We hebben gekeken voor welke oppervlakken ze zijn ontworpen, de meegeleverde pads, de accessoires waarmee ze worden geleverd, de tankinhoud en meer.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de stoommop, LIGHT 'N' EASY vloerstomers voor hardhout en tegels, lichtgewicht stoommoppen voor laminaatvloer, tapijtstomer, houten vloer Mop stoomreinigers, 7618ANW
Beste lichtgewicht stoommop
Light ‘N’ Easy Vloerstomer
 • In een mum van tijd klaar
 • Veilig op meerdere ondergronden
 • Herbruikbaar microvezelpad
Prijs controleren
Productafbeelding van de Bissell Steam Mop, Steamer, Tile, Hard Wood Floor Cleaner, 1806, Sapphire Powerfresh Deluxe
Beste luxe stoommop
Bissell PowerFresh Stoom Mop
 • Spotboost borstel
 • Snelle installatie
 • Eenvoudig manoeuvreren met draaibare besturing
Prijs controleren
Productafbeelding van de LIGHT 'N' EASY multifunctionele stoommopstoomboot voor het reinigen van hardhouten vloerreiniger voor tegelmortellaminaatkeramiek, 7688ANW, wit
Beste bijlagen
Lichte ‘n’ eenvoudige alles-in-één dweil
 • Multifunctionele handheld-optie
 • Eenjarige kwaliteitsborging
 • Meerdere stoominstellingen
Prijs controleren
Productafbeelding van de Shark S5003D Genius Hard Floor Cleaning System Pocket Steam Mop, Bordeaux / Grijs
Beste Pads
Shark Genius Pocket System Dweil
 • Dubbelzijdige pads
 • Steam Blaster met twee functies
 • Verwijder en bevestig pads handsfree
Prijs controleren
Productafbeelding van de BISSELL Powerfresh Slim Steam Mop, 2075A
Het beste voor het hele huis
Bissell PowerFresh Slim Mop
 • Krachtige stoom voor vuil
 • Brede zwenkbesturing
 • Reiniging van de bovenverdieping
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Wat is een Steam Mop?
 • Zijn Steam Mops veilig op laminaatvloeren?
 • Dingen om te overwegen
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Na wat input van experts en het beoordelen van feedback van klanten, vonden we de beste stoommoppen voor laminaatvloeren. De belangrijkste criteria die we overwogen, was dat het specifiek was ontworpen voor laminaatvloeren en verschillende warmte-instellingen had (of een lage warmteafgifte). Tankinhoud, gewicht en hulpstukken waren ook belangrijk voor ons.

Klaar om onze favoriete stoommoppen te ontmoeten? Dit is de top vijf.

1. Lichte ‘N’ Easy Floor Steamer

Beste lichtgewicht stoommop

Productafbeelding van de stoommop, LIGHT 'N' EASY vloerstomers voor hardhout en tegels, lichtgewicht stoommoppen voor laminaatvloer, tapijtstomer, houten vloer Mop stoomreinigers, 7618ANW

Prijs controleren

Een lichtgewicht stoommop is een perfecte aanvulling op een grondig reinigingsregime. Deze dweil heeft een licht en slank ontwerp dat gemakkelijk tussen meubels en opbergkasten past.

Het wordt geleverd met slimme functies, zoals draaibare besturing, die helpen om het schoonmaken een fluitje van een cent te maken. Om de stoom los te laten, druk je gewoon op de trigger – wanneer je hem loslaat, stopt de stoom onmiddellijk.

Je kunt deze dweil gebruiken, ongeacht het type vloer dat je hebt. Het is uitstekend op laminaatvloeren vanwege de zachte pad die moeiteloos over de vloer glijdt.

Dankzij de supersnelle kachel ben je in een mum van tijd klaar om schoon te maken. De krachtige stoom snijdt door vet, vuil en taaie vlekken zonder de noodzaak om chemicaliën toe te voegen.

Foto van de Light 'N' Easy Floor Steamer

Wat we leuk vinden

In een mum van tijd klaar

De extra snelle opwarmtijd heeft u klaar om schoon te maken in 20 tot 30 seconden. Het enige wat je hoeft te doen is de tank vullen met water en de dweil in een stopcontact steken.

U hoeft zich geen zorgen te maken over waterschade met deze stoommop. Het laat geen stilstaand water achter en de vloer droogt binnen 30 seconden.

Veilig op meerdere oppervlakken

We hebben zelden één type vloer in het hele huis. Het is dus handig om één tool te hebben om meerdere vloertypen schoon te maken. Je kunt de Light ‘N’ Easy stoommop gebruiken op laminaat-, hardhout-, keramische, marmer- en linoleumvloeren.

Als u tapijten of tapijten in uw huis heeft, kunt u een tapijtzweefvliegtuig kopen. Dit kan u helpen om in één keer nog meer schoonmaak gedaan te krijgen.

Effectief op vuil en vuil

We houden van een stoommop die de noodzaak van schrobben elimineert. Dankzij de krachtige stoom in deze dweil kan hij alles op zijn pad reinigen.

Zeepresten op de badkamertegels? Geen probleem. Vettige plekken op de vloer rond de kachel? In een mum van tijd weg. Je drukt gewoon op de trekker om de stoom los te laten en laat los om een goede veeg te geven met de pad.

Herbruikbare Microfiber Pad

Sommige stoommoppen kunnen duur en onhandig zijn omdat hun pads nodig hebben regelmatig te vervangen. De pad die je bij deze dweil krijgt, kan echter in de wasmachine worden gewassen en meerdere keren worden hergebruikt. Dit kan u op de lange termijn geld en tijd besparen.

Wat we niet leuk vinden

Kleine tank

Het reservoir zal niet veel water vasthouden, wat een probleem was voor meerdere klanten. Ze vonden het onhandig om te stoppen, bij te vullen en op te warmen tijdens het schoonmaken. Met 7,4 gram is het de kleinste tank op onze lijst. Misschien wilt u een andere optie kiezen als u een groot huis heeft.

Geen aan/uit-schakelaar

De stoommop zou moeten stoppen met het uitstoten van stoom wanneer je de trekker loslaat, maar klanten ontdekten dat dit niet altijd het geval was. Om het apparaat volledig uit te schakelen, moet je het loskoppelen, wat extra tijd toevoegt als je snel de deur moet beantwoorden of een ruzie tussen je kinderen moet verbreken.

Productspecificaties

Gewicht 4 pond
Lengte van het snoer 20 voet
Capaciteit watertank 7,4 gram
Bijlagen Geen
Garantie Niet gespecificeerd

2. Bissell PowerFresh Deluxe 1806C Stoom Mop

Beste luxe stoommop

Productafbeelding van de Bissell Steam Mop, Steamer, Tile, Hard Wood Floor Cleaner, 1806, Sapphire Powerfresh Deluxe

Bekijk op Amazon
Bekijk op Target
Bekijk op BestBuy
Zicht op Bissell

Voor een frisse geur in huis geven wij de voorkeur aan de Bissell PowerFresh. Het wordt geleverd met twee wasbare pads die zorgen voor een grondige reiniging.

De dweil is gemakkelijk te manoeuvreren rond meubels, dankzij de draaibare besturing. Ook onder lage kasten en meubels kun je door de compacte vloerkop heen.

Verwijder bij het behandelen van vlekken of hardnekkige vlekken de vloerkop en gebruik de SpotBoost Brush. Het is ook uitstekend geschikt voor het reinigen van voegen.

U kunt de tank eenvoudig vullen met behulp van de meegeleverde maatbeker. U kunt zich ook vrij bewegen met het netsnoer van 25 voet.

Foto van de Bissell PowerFresh Deluxe 1806C Steam Mop

Wat we leuk vinden

Ontsmet effectief

Huiseigenaren kiezen voor stoommoppen omdat ze uitstekend kunnen ontsmetten. De Bissell PowerFresh beweert 99,9 procent van de bacteriën zonder chemicaliën te verwijderen. Dat klinkt voor ons als een overwinning!

Een accessoirekit met twee gespecialiseerde, wasbare pads wordt meegeleverd. De ene is een zachte pad, terwijl de andere meer scrubby is, uitstekend voor taai vuil en vlekken. Je krijgt ook twee Spring Breeze Scent-schijven, die je in een bakje op de stomer plaatst en een frisse geur afgeven terwijl je schoonmaakt.

Snelle installatie en eenvoudige reiniging

Wanneer u moet beginnen, vult u eenvoudig de tank met behulp van de maatbeker. Steek de stomer in een stopcontact en laat hem 30 seconden opwarmen.

Bissell biedt zijn Scent Waters aan die je aan de tank kunt toevoegen. Het is gedemineraliseerd water dat geen ophoping of verstoppingen in de machine veroorzaakt.

Je kunt het ook vullen met kraanwater, hoewel gedestilleerd water het beste is om minerale opbouw te voorkomen.

Eenvoudig manoeuvreren

Rond het huis gaan is super eenvoudig door de draaibare besturing. U kunt snel door meubels en hoeken bewegen door het handvat te draaien terwijl u onderweg bent.

SpotBoost Borstel

Voor kleine, kleverige rommel maak je de vloerkop los en gebruik je de SpotBoost Brush. Het heeft kleine borstelharen die effectief door vuil en vuil snijden met behulp van de hete stoom.

Wat we niet leuk vinden

De tank is niet verwijderbaar

Helaas is de tank niet verwijderbaar op dit model, wat een punt was dat een paar klanten naar voren brachten. Het vullen van de tank is eenvoudig met behulp van de maatbeker, maar het legen ervan is een ander verhaal. Klanten hebben gemeld dat ze het hele apparaat over de gootsteen moesten tillen om af te tappen.

Niet de meest duurzame

Een paar klanten merkten op dat deze stoommop niet de levensduur had waar ze op hoopten. Het valt onder een garantie van twee jaar, maar veel klanten moesten dat na een jaar gebruiken, wat onhandig is.

Dweilpads snel vuil

De dweilpads die bij deze stoommop worden geleverd, zijn niet de meest absorberende. Ze kunnen gemakkelijk vuil water verspreiden, dus je moet ze vaak verwisselen. Het is een goed idee om een paar vervangingen te kopen.

Productspecificaties

Gewicht 5,7 pond
Lengte van het snoer 25 voet
Capaciteit watertank 19 gram
Bijlagen SpotBoost borstel
Garantie Twee-jar beperkt

3. Light ‘N’ Easy 7688ANW All-in-One Stoom Mop

Stoommop met de beste hulpstukken

Productafbeelding van de LIGHT 'N' EASY multifunctionele stoommopstoomboot voor het reinigen van hardhouten vloerreiniger voor tegelmortellaminaatkeramiek, 7688ANW, wit

Bekijk op Amazon
Zicht op Sears

Als u op zoek bent naar een stoommop die meer kan doen dan uw laminaat reinigen, dan is dit het. Deze dweil van Light ‘N’ Easy wordt geleverd met drie soorten stoomgereedschappen waarmee u elk deel van uw huis kunt schoonmaken.

Het glijdt moeiteloos over de vloer en kan zelfs op tapijten worden gebruikt. Je hoeft niet op een trigger te drukken om de stoom los te laten – kantel hem gewoon terwijl je gaat en hij begint te stomen.

Wanneer u het als handheld gebruikt, detecteert een Smart Sensor-punt wanneer u het nodig hebt om te stomen. Het warmt snel op en u kunt kiezen uit drie instellingen die bij uw taak passen.

Foto van de Light 'N' Easy 7688ANW All-In-One Steam Mop

Wat we leuk vinden

Multifunctionele handheld-optie

Je kunt de stoommop niet alleen gebruiken om je laminaatvloeren schoon te maken, maar je kunt hem ook voor andere doeleinden gebruiken. Maak de draagbare stoomboot los en bevestig een van de gereedschappen.

Je krijgt een flexibele slang met een bekledingsbevestiging. U kunt deze tool gebruiken op banken, stoelen en zelfs kleding. Er is ook een kleine stoomkop die u kunt gebruiken om compactere gebieden zoals rond de gootsteen schoon te maken.

Smart Switch beschermt vloeren

Terwijl je de stomer over de vloer laat glijden, kantel je hem om stoom af te geven terwijl je schoonmaakt. Wanneer je het rechtop zet, stopt het.

Klanten hebben problemen gehad met andere stoommoppen die niet stopten met stomen in de rechtopstaande positie. Meldingen van geruïneerde afwerkingen en vloeren komen vaak voor. Deze functie zorgt er echter voor dat uw laminaatvloeren veilig zijn.

Meerdere Steam-instellingen

U kunt kiezen uit drie instellingen om beter bij de stoomboot te passen voor de taak die voor u ligt. Dit is een uitstekende functie voor laminaatvloeren, omdat je voorzichtig moet zijn bij het reinigen met stoom.

Light ‘N’ Easy biedt ook een tapijtzweefvliegtuig, zodat u ook uw vloerbedekking kunt reinigen.

Eenjarige kwaliteitsborging

Light ‘N’ Easy biedt haar klanten een jaar lang 24-uurs service. U krijgt ook een jaar garantie op de kwaliteitsborging en een gratis vervanging als uw apparaat defect is of kapot gaat.

Wat we niet leuk vinden

Handheld Steamer is niet zo krachtig

De draagbare stoomboot liet een paar klanten in de steek. Ze vonden dat het niet zo effectief was als verwacht.

Inconsistente stoomuitvoer

Door het slimme schakelaarontwerp komt er alleen stoom vrij als je hem kantelt. Stoom komt er niet uit als je het niet in de juiste hoek kantelt. Wanneer je stopt om een meubelstuk te verplaatsen en de stoommop rechtop zet, koelt het af. Dan moet je even wachten tot het weer opwarmt. Over het algemeen kan dit uw reinigingsstroom onderbreken.

Productspecificaties

Gewicht 6,4 pond
Lengte van het snoer 20 voet
Capaciteit watertank 11,5 gram
Bijlagen Drie tools
Garantie Eenjarige kwaliteitsborging

4. Shark Genius S5003D Pocket System Stoom Mop

Beste Pads

Productafbeelding van de Shark S5003D Genius Hard Floor Cleaning System Pocket Steam Mop, Bordeaux / Grijs

Prijs controleren

Deze Genius stoommop van Shark heeft een grote hype gecreëerd en we kunnen het niet oneens zijn met de liefde. Het is gemakkelijk te gebruiken en beschikt over een speciaal zakkussen dat stoom gelijkmatig over de vloer verdeelt.

U kunt de pad snel bevestigen zonder dat u uw handen hoeft te gebruiken. Als je klaar bent, kan de pad in de wasmachine worden gegooid en de volgende keer opnieuw worden schoongemaakt. Dit bespaart u geld en tijd in vergelijking met het moeten kopen van meerdere pads.

Met een gewicht van iets minder dan zes pond is deze stoommop ook licht en gemakkelijk mee te nemen. Het slanke en compacte ontwerp maakt het eenvoudig op te bergen in elke kast of elke krappe ruimte die beschikbaar is.

Foto van de Shark Genius S5003D Pocket System Steam Mop

Wat we leuk vinden

Dubbelzijdige pads

De dubbelzijdige pads zijn zeer effectief in het grijpen van vuil en stof tijdens het reinigen van kleine spleten in de fLoor. Absorberende strips geweven in de pads verwijderen ook overtollig water van de vloer en voorkomen schade.

Stoomblaster met twee functies

Afhankelijk van het gebied dat u schoonmaakt, kunt u de dweil instellen om de hele vloer of vlekken schoon te maken.

Wanneer het op de hele vloer staat, wordt de stoom door de padvezels geleid en gelijkmatig over de vloer verdeeld. Als je hardnekkige vlekken tegenkomt, gebruik je de Steam Blaster om een krachtige stoomstoot rechtstreeks naar de vlek te creëren. Dit helpt om vuil en vuil op te lossen.

Handsfree pads bevestigen en verwijderen

Het bevestigen en verwijderen van de pad is super eenvoudig – je hoeft hem niet eens aan te raken. Om het te bevestigen, plaatst u het pad plat op de vloer, plaatst u de dweil erop en zal het op de pad grijpen.

Wanneer u klaar bent met schoonmaken, laat u de pad los door op de knop op het handvat te drukken. Het kan gemakkelijk worden gewassen en hergebruikt.

Eenvoudig te monteren

Het in elkaar zetten van een stoommop is soms gevreesd. Klanten waren echter blij met hoe gemakkelijk en snel het was om de Shark Genius aan de praat te krijgen.

Wat we niet leuk vinden

Kan niet op zichzelf staan

Als je halverwege de schoonmaak wilt pauzeren, moet je deze dweil tegen de muur leunen omdat hij niet op zichzelf kan staan. Hoewel het geen dealbreaker is, kan het vervelend worden wanneer je moet stoppen om wat meubels te verplaatsen om ruimte te maken voor schoonmaken.

Buigzame draaibare dweilkop

Wie had gedacht dat een dweilkop ook buigzaam? Klanten hebben de neiging om een hekel te hebben aan de draaibare dweilkop. Het is moeilijk om het recht te houden, wat onhandig is als je in horizontale en verticale bewegingen wilt stomen.

Moeilijk te vullen tank

De tank is niet verwijderbaar. Dus om dit te vullen, moet je eerst een kopje vullen en het vervolgens in het reservoir gieten, wat extra tijd toevoegt. De kleine opening maakt het gemakkelijk om water door de stoommop te morsen.

Productspecificaties

Gewicht 6 pond
Lengte van het snoer 22,4 voet
Capaciteit watertank 11,8 gram
Bijlagen Geen
Garantie Een jaar garantie

5. Bissell PowerFresh 2075A Slanke Stoom Mop

Het beste voor het hele huis

Productafbeelding van de BISSELL Powerfresh Slim Steam Mop, 2075A

Bekijk op Amazon
Bekijk op Target
Zicht op Bissell
Bekijk op Macys
Bekijk op Wayfair

Als u op zoek bent naar een stomer die meer kan dan alleen uw laminaatvloeren reinigen, dan is dit het. De Bissell PowerFresh Slim is een drie-in-één power steamer die elk deel van uw huis kan reinigen en ontsmetten.

Het slanke ontwerp maakt het gemakkelijk om mee te nemen en op te bergen. Je kunt dicht bij plinten en muren schoonmaken en de draaibare besturing maakt manoeuvreren door de kamers een fluitje van een cent.

Je krijgt negen accessoires en opzetstukken om de verschillende delen van je huis schoon te maken, inclusief je laminaatvloeren. De krachtige stoom is binnen 30 seconden klaar nadat het apparaat op een stopcontact is aangesloten.

Foto van de Bissell PowerFresh 2075A Slim Steam Mop

Wat we leuk vinden

Krachtige Steam Tackles Grime

Na slechts 30 seconden verwarmen is de PowerFresh Slim klaar om uw huis aan te pakken. Het glijdt gemakkelijk over een verscheidenheid aan vloeren zoals hardhout, laminaat en marmer. De stoom verwijdert 99,9 procent van de bacteriën en vuil, terwijl de scrubby pad zal helpen om extra vuile plekken te verwijderen.

Breed draaibare stuurmopkop

De stoommop volgt je elke beweging terwijl je je een weg door het huis baant. Het past gemakkelijk onder meubels en dicht bij muren. Met een breedte van 13 inch heeft de vloerkop een goede dekking.

Reiniging boven de vloer

Wanneer u andere delen van uw huis moet schoonmaken, kunt u kiezen uit negen bijlagen. Verwijder de stick en gebruik de steamer als handheld – bevestig gewoon het juiste gereedschap voor de taak.

Gebruik de Bristle Scrub Brush om grills, werkbladen en ovens effectief schoon te maken. De Flat Scraper Tool is uitstekend in het verwijderen van vastzittende stoffen van vlakke oppervlakken zonder schade aan te richten.

Het reinigen van voeglijnen is ook eenvoudiger met de stomende Voegtool. Tot slot kun je je kleding snel stomen met de Clothing Steamer.

De toepassingen voor dit apparaat zijn eindeloos, daarom is het de beste keuze voor veel huiseigenaren.

Opslag bij de hand

Kleine hulpstukken gaan gemakkelijk verloren. Met deze stomer kunt u echter elke l opslaanittle tool bij de hand. Bevestig ze onder de handgreep van de stomer en draag ze met je mee om te gebruiken wanneer dat nodig is.

Wat we niet leuk vinden

Omslachtig om vast te houden

Omdat alles in het handvat is opgeslagen (tank, motor, hulpstukken), kan het zwaar aanvoelen om vast te houden. Een paar klanten vonden het omslachtig bij het schoonmaken omdat alles op één plek stond.

Inconsistente stoomuitvoer

Een van de grootste klachten van klanten over deze stoommop was de inconsistente stoomproductie. Je moet de trekker continu ingedrukt houden, wat vermoeiend kan worden. Bovendien moet het water elke 30 seconden een beetje opwarmen, wat betekent dat je het niet constant heet krijgt.

Geen snoeropslag

Een koordwikkel op een stoommop is een enorme bonus, maar dit apparaat wordt geleverd zonder. Dit maakt het moeilijk op te bergen, omdat het snoer in de knoop kan raken met al het andere in uw opbergkast.

Productspecificaties

Gewicht 6,4 pond
Lengte van het snoer 25 voet
Capaciteit watertank 11,8 gram
Bijlagen Negen tools
Garantie Twee jaar beperkt

Productvergelijkingstabel

Product Best Gewicht Lengte van het snoer Capaciteit watertank Bijlagen Garantie
Light ‘N’ Easy Vloerstomer Lichtgewicht 4 pond 20 voet 7.4 ounce Geen N.V.T
Bissell PowerFresh Stoom Mop Luxe 5,7 pond 25 voet 19 oz SpotBoost borstel 2 jaar beperkt
Lichte ‘n’ eenvoudige alles-in-één dweil Bijlagen 6,4 pond 20 voet 11.5 ounce Drie tools 1 jaar
Shark Genius Pocket System Dweil Pads 6 pond 22,4 ft 11.8 ounce Geen 1 jaar
Bissell PowerFresh Slim Mop Hele huis 6,4 pond 25 voet 11.8 ounce Negen tools 2 jaar beperkt

Wat is een Steam Mop?

Een stoommop is een uniek apparaat dat hete stoom gebruikt om vuil, vuil en, belangrijker nog, bacteriën weg te blazen en op te lossen. Een typische stoommop bestaat uit een handvat met een trigger. Er is ook een lange stok en een vloerkop meestal uitgerust met een microvezelpad.

Het meest wenselijke feit over deze reinigingsmiddelen is dat ze zullen ontsmetten zonder chemicaliën nodig te hebben.

U vult het reservoir eenvoudig met kraan- of gedestilleerd water, steekt het in een stopcontact en laat het verwarmen. Terwijl u schoonmaakt, drukt u op de trigger om stoom af te geven. Vervolgens verwijdert het microvezelkussen vuil en absorbeert het overtollig vocht, waardoor uw vloeren bijna droog blijven.

Zijn Steam Mops veilig op laminaatvloeren?

Of stoommoppen veilig zijn om te gebruiken op laminaatvloeren wordt vaak besproken. Maar het is volkomen veilig zolang je het correct doet.

Het reinigen van verschillende soorten vloeren vereist verschillende methoden, gereedschappen en producten. Laminaat is gevoelig voor vocht omdat het ervoor kan zorgen dat de planken kromtrekken en opzwellen.

Stoommoppen gebruiken een aanzienlijke hoeveelheid water en warmte tijdens het reinigen en moeten zorgvuldig worden gebruikt. U kunt uw laminaatvloer effectief reinigen en ontsmetten met de juiste techniek.

Experts adviseren dat u de natuurlijke korrel van de vloer volgt. Ertegenin gaan kan ervoor zorgen dat vocht de kleine scheurtjes en spleten binnendringt en schade veroorzaakt (1). Kies een lage instelling om overmatige hitte te voorkomen als je stoommop niet specifiek voor laminaat is gemaakt.

Test eerst

Voordat je je hele vloer met stoom dweilt, geef je de dweil een test in een klein hoekje om er zeker van te zijn dat het geen kwaad kan. Als u stilstaand water opmerkt, veeg het dan af met een schone doek of handdoek.

Het is ook cruciaal dat u stoomreiniging geen onderdeel maakt van uw dagelijkse reinigingsregime. De hete stoom kan de afdichting op uw laminaatvloer verzwakken. Sommige vloerfabrikanten zullen zelfs garanties ongeldig maken als ze met stoom worden gereinigd.

Dingen om te overwegen

Het kopen van een stoommop voor laminaatvloeren is niet zo eenvoudig als voor tegels. U moet dus de juiste voorzorgsmaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat u geen schade aan de vloer veroorzaakt. U moet een paar dingen overwegen bij het kiezen van de beste stoommop voor laminaatvloeren.

1. Warmte-instellingen

Hoge temperaturen en vocht kunnen de afdichting op laminaatvloeren beschadigen. Dus zodra de verzegeling is verbroken, loopt het materiaal gevaar. Om dit te voorkomen, moet u proberen een stoommop te kiezen die is ontworpen voor laminaatvloeren.

Helaas kiezen sommige merken ervoor om dit gebied te vermijden vanwege de risico’s. In dit geval moet u een apparaat met warmte-instellingen kiezen.

Deze hebben meestal twee of drie instellingen, variërend tussen laag, gemiddeld en hoog. Om ervoor te zorgen dat uw vloeren veilig zijn, begint u altijd op de laagste stand en gebruikt u alleen de “high” voor vlekken en vuil.

2. Pad Materiaal

Het is cruciaal om een zacht padmateriaal te kiezen, zoals microvezel, dat tegelijkertijd een effectieve reiniger is. Het is ook zeer absorberend, wat uitstekend is in het minimaliseren van water op uw vloeren. Last but not least, je kunt microvezelpads wassen en ze steeds opnieuw gebruiken.

3. Tankinhoud

Een dweil met een kleine tankinhoud kan snel onhandig worden als je een groot gebied moet afdekken. Moeten stoppen om bij te vullen en op te warmen kan frustrerend zijn , vooral als je nog steeds veel te dekken hebt.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat stoommoppen niet hetzelfde zijn als hun stoomreiniger neven.

Stoomreinigers lijken op een stofzuiger – sommige werken zelfs op dezelfde manier als stofzuigers. Maar stoomreinigers hebben meestal meer ruimte om een grote tank op te slaan vanwege de bus. Aan de andere kant zijn stoommoppen lichtgewicht, slank en gemakkelijk mee te nemen.

Gemiddeld hebben stoommoppen een tankcapaciteit tussen zeven en 20 ounces. Alles minder dan zeven zal super onhandig zijn, maar de gemiddelde tankcapaciteit is 12 gram.

4. Gereedschappen en bijlagen

Enkele van onze favoriete stoommoppen zijn die met de mogelijkheid om te converteren naar een handheld. Hiermee kunt u meerdere gebieden rond uw huis schoonmaken. Ze verminderen ook de noodzaak om te besteden aan extra reinigingsapparatuur.

Stoommoppen kunnen worden geleverd met een verscheidenheid aan bijlagen en gereedschappen. Kleinere borstels kunnen u helpen om kleine gebieden te targeten, zoals rond de kraan, hoeken en voeglijnen. Sommige dweilen worden geleverd met een bekledings- en stoffen gereedschap waarmee u uw bank diep kunt reinigen of uw shirt kunt strijken.


Veelgestelde vragen

Wat is de beste manier om laminaatvloeren schoon te maken?

De beste manier om laminaatvloeren te reinigen is door een stoommop te gebruiken, zoals dit Light ‘N’ Easy model. Zet het op het laagste vuur en werk met de laminaatkorrel om te voorkomen dat water tussen de openingen binnendringt.

Wat moet je niet op laminaatvloeren leggen?

U moet geen schurende reinigingsmiddelen op uw laminaatvloer plaatsen, omdat deze de bovenste lamineringslaag zullen strippen en de vloer zullen vervagen. Vermijd ook overtollig water omdat het diep in de laminaatrug zal doordringen en de vloer zal opzwellen.

Waarom ziet mijn laminaatvloer er saai uit?

Je laminaatvloer ziet er dof uit omdat deze bekrast en gescheurd is. Misschien heb je een schurende reiniger gebruikt die het lamineren heeft vervaagd, of er is een residu van wasmiddel dat het vloeroppervlak vertroebelt.

Hoe weet ik of mijn laminaatvloer is verzegeld?

De beste manier om te weten of uw laminaatvloer is afgedicht, is door een onopvallend gebied te controleren met de waterkraaltest. Leg een paar druppels water op de vloer en wacht om te zien of het water doordringt. Als het parelt en wegloopt, is je vloer verzegeld.

Waarom is mijn laminaatvloer plakkerig na het dweilen?

Je laminaatvloer is plakkerig na het dweilen omdat je te veel wasmiddel hebt gebruikt en er een dik residu achterblijft.

Als alternatief kan het plakkerig zijn omdat je het vuil niet hebt geveegd of gestofzuigd voordat je dweilt. Wanneer je water aan stof toevoegt, ontstaat er een gloopy puinhoop die plakkerig droogt.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   hoe kan je je schoenen schoonmaken