Beste hogedrukreinigers voor auto’s in 2023

Hoewel een emmer water, zeep en een spons een haalbare manier is om een auto schoon te maken, kan het lastig zijn. Bovendien kan het een eeuwigheid duren!

Daarom raden we een van de beste hogedrukreinigers voor auto’s aan. U kunt uw auto nu in veel kortere tijd sprankelend schoon krijgen. Geen uitstapjes meer naar de schoonmakers – doe het allemaal vanaf je oprit.

Omdat u specifieke hogedrukreinigers voor auto’s nodig heeft, hebben we de beste zeven voor u verzameld. Leun achterover, ontspan en maak je klaar voor de tool die je zal helpen om vlekkeloze sprankelende voertuigen te bereiken.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Cat elektrische hogedrukreiniger - 1800 PSI 2.0 GPM
Beste elektrisch
Cat elektrische hogedrukreiniger
 • 1800 watt universele motor
 • Hoge kwaliteit 20 ft slang
 • Wordt geleverd met foam blaster
Prijs controleren
Productafbeelding van de SIMPSON Cleaning CM60912 Clean Machine 2400 PSI gasdrukreiniger, 2.0 GPM, Simpson Engine, inclusief spuitpistool en wand, 3 QC Nozzle Tips, 1/4-in. x 25-ft. Santoprene Slang
Beste gasdrukreiniger voor auto’s
Simpson Schone Machine Hogedrukreiniger
 • Heeft een wasmiddeltank aan boord
 • Hoogwaardige staalconstructie
 • Heeft 3 sproeikoppen
Prijs controleren
Productafbeelding van de Worx 13 Amp elektrische hogedrukreiniger 1600 PSI met rolwagen -WG604
Beste hogedrukreiniger op wielen
Worx elektrische hogedrukreiniger
 • Duurzaam metalen frame
 • Heeft 4 nozzle bevestigingen
 • Heeft aan boord 42 oz zeeptank
Prijs controleren
Productafbeelding van de mrliance Power Washer
Beste draagbaar voor auto’s
Mrliance Batterij Power Wasmachine
 • Draadloos en lichtgewicht op 10,58 lbs
 • 960 PSI &1,2 gPM
 • 6 nozzle opzetstukken
Prijs controleren
Productafbeelding van de AR Blue Clean AR383 elektrische hogedrukreiniger, spuitpistool, staaf
Beste veilige hogedrukreiniger
AR Blue Schone Hogedrukreiniger
 • Compact op 12,95 pond
 • Milieuvriendelijk
 • CSA goedgekeurd
Prijs controleren
Productafbeelding van de ROCKPALS draadloze hogedrukreiniger, 2 x 40V batterijen Max 870 PSI power wasmachine met accessoires, draagbare power cleaner met 6-in-1 verstelbare nozzle, geschikt voor het wassen van auto's / hekken / gevelbeplating
Beste Draadloos
Rockpals draadloze hogedrukreiniger
 • Voorzichtig wassen
 • Draadloos & handheld
 • Inclusief zuiverende filterpijp
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Heb ik een hogedrukreiniger nodig voor mijn auto?
 • Welke PSI is veilig voor het wassen van auto’s?
 • Soorten hogedrukreinigers voor auto’s
 • Waar u op moet letten (koopgids)
 • Veelgestelde vragen
 • Schoonste auto op het blok


Product beoordelingen

We hebben uren besteed aan het onderzoeken van echte klantrecensies, deskundig advies en productbeschrijvingen. Met dat in gedachten kunt u vertrouwen op onze uitgebreide lijst met de zeven beste hogedrukreinigers voor auto’s. De volgende keer dat u uw voertuig wast, zult u zo blij zijn dat u deze handige aankoop hebt gedaan!

1. Cat elektrische hogedrukreiniger

Beste elektrische hogedrukreiniger voor auto’s

Productafbeelding van de Cat elektrische hogedrukreiniger - 1800 PSI 2.0 GPM

Prijs controleren

Dit is een van de hoogst gewaardeerde elektrische hogedrukreinigers op de markt. En omdat het 1800 PSI is, is het perfect voor het wassen van auto’s terwijl het nog steeds zacht is aan de buitenkant.

Waar houden klanten van?

Ten eerste is het een mooi formaat. Niet te groot, dus je kunt het gemakkelijk vervoeren en opbergen.

Klanten waren ook dol op de schuimspuit die het wassen van auto’s gemakkelijker dan ooit tevoren maakt.

Als u op zoek bent naar iets om een hele reeks buitenoppervlakken grondig te reinigen, dan is dit misschien wel een van uw beste aankopen dit jaar.

Wat we leuk vinden

Krachtige reiniging

Dit biedt ongelooflijke reinigingskracht om vuil en vlekken op allerlei soorten oppervlakken aan te pakken. Het heeft een universele motor van 1800 watt, een pomp met vijf zuigers en een reinigingsvermogen van 3600 eenheden. De PSI is 1800 wat supersterk is. Het debiet is 2,0 GPM, wat ervoor zorgt dat u veel waterdekking krijgt.

Hoge kwaliteit slang

De slang is gemaakt van knikvrij en scheurvrij rubber. Hoewel rubber zwaarder is, is het flexibel, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is. De slang is 20 voet lang om je veel vrijheid te geven terwijl je beweegt.

Schuimblaster

We vinden het geweldig dat dit wordt geleverd met een 600 ml wasmiddelschuimblaster. Dit brengt je naar het volgende niveau voor het verwijderen van vuil en vuil. Het is geen partij tegen deze machine. Vul de fles gewoon met afwasmiddel en sluit deze aan op het spuitpistool.

Wat we niet leuk vinden

Moeilijk voor het reinigen van opritten

Terwijl u deze pers kunt gebruikenure wasmachine voor veel klussen, je hebt een beetje geduld nodig bij het schoonmaken van opritten. Voor opritten raden we een hogere PSI aan.

Productspecificaties

Type Elektrisch
Slang lengte 20 voet
PSI 1800 psi
Bijlagen of nozzle-instellingen Vier nozzle tips en foam blaster
Wasmiddel Tank Ja

2. Simpson Schone Machine Gas Hogedrukreiniger

Beste gasdrukreiniger voor auto’s

Productafbeelding van de SIMPSON Cleaning CM60912 Clean Machine 2400 PSI gasdrukreiniger, 2.0 GPM, Simpson Engine, inclusief spuitpistool en wand, 3 QC Nozzle Tips, 1/4-in. x 25-ft. Santoprene Slang

Prijs controleren

Als je een gasdruk wilt omdat je op zoek bent naar een hoog vermogen, dan is dit er een om te overwegen. De PSI is niet te hoog, dus het zou je auto niet moeten beschadigen als je een paar extra meters naar achteren staat.

Met een PSI van 2400 is hij sterk genoeg om allerlei hardnekkige vlekken op je auto’s te verwijderen. Je kunt erop vertrouwen dat het auto’s diep reinigt, maar ook geschikt is voor het onder druk wassen van je huis.

Voel je vrij om dit te gebruiken voor het reinigen van gevelbeplating, opritten, hekwerk, patio’s, tuinmeubilair, allerlei soorten voertuigen en nog veel meer.

Wat we leuk vinden

Wasmiddel Tank

Dit wordt geleverd met een wasmiddeltank aan boord, wat vooral bij het schoonmaken van auto’s geweldig is. Nu kunt u deze machine gebruiken als een alles-in-één apparaat voor het aanbrengen van wasmiddel en het afspoelen ervan.

Constructie van hoge kwaliteit

Deze opstelling is gemaakt met hoogwaardige materialen. Ten eerste is het frame gemaakt van een volledig geassembleerd stalen frame met een neerklapbaar handvat. Dit maakt het gemakkelijk te vervoeren, maar ook compact bij het opslaan.

Wat betreft de slang, deze is 25 voet lang, gemaakt van superflexibele en knikbestendige materialen. Het is ook niet-ontsierend, dus het is veilig om over uw opritten te bewegen zonder schade aan te richten.

Drie sproeikoppen

Deze wordt geleverd met drie sproeikoppen: een 0-graden, 25 graden en een zeepsproeier. De zeep en sproeikop van 25 graden zijn de enige die u voor uw voertuigen moet gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

Hoge vibratie

Deze machine trilt behoorlijk wat wat tot een paar problemen leidt. Ten eerste komen de pinnen vaak los en vallen ze uit. Ten tweede zorgen de trillingen ervoor dat het apparaat soms op zichzelf inklapt of omvalt. Tot slot vallen de extra nozzles soms uit de rubberen fitting.

Kleine gastank

De gastank is vrij klein wat klanten niet leuk vinden. Het is gemakkelijk voor de machine om het gas in minder dan een uur op te gebruiken voordat u het moet bijvullen.

Productspecificaties

Type Gas
Slang lengte 25 voet
PSI 2400 psi
Bijlagen of nozzle-instellingen Drie nozzle-instellingen
Wasmiddel Tank Ja

3. Worx WG604 elektrische hogedrukreiniger

Beste drukwerkmachine op wielen voor auto’s

Productafbeelding van de Worx 13 Amp elektrische hogedrukreiniger 1600 PSI met rolwagen -WG604

Prijs controleren

Deze hogedrukreiniger staat op wielen, of meer specifiek – een rollende kar.

Dit maakt het een totale bries om rond te manoeuvreren, wat vooral goed is bij het wassen van uw auto, omdat u vaak van positie moet wisselen.

Het heeft een PSI-classificatie van 1600, dus het heeft precies de juiste hoeveelheid vermogen voor het grondig reinigen van uw auto terwijl u het nog steeds goed behandelt.

Wat we leuk vinden

Duurzaam metalen frame

De rolwagen is gemaakt van een duurzaam metalen frame, zodat hij stevig, goed gebouwd en duurzaam is. De bevestigde wielen maken het gemakkelijk te gebruiken en te verplaatsen. Bovendien zijn de wielen grote 8-inch wielen, ontworpen om gemakkelijk over allerlei soorten terrein te bewegen.

Opslag aan boord

Het frame heeft opbergruimte aan boord voor zowel uw mondstukbevestigingen als uw slang. Er zijn vier nozzle-bevestigingen die gemakkelijk aan de voorkant van het frame kunnen worden opgeborgen. Wat betreft de slang, deze heeft een slanghaspel bevestigd, zodat u ruimte kunt besparen en alles goed kunt houden.

Zeeptank aan boord

Dit wordt ook geleverd met een 42-ounce zeeptank aan boord. Dit is geweldig voor het aanpakken van zware rotzooi en taaie vlekken. Bovendien heeft het een zeepmondstuk waarmee u de hoeveelheid water die u gebruikt kunt aanpassen.

Wat we niet leuk vinden

Moeilijk op te bergen netsnoer

Er is opslag aan boord fof de slang en de hulpstukken. Helaas is er echter geen voor het netsnoer, wat klanten frustrerend vonden.

Productspecificaties

Type Elektrisch
Slang lengte 25 voet
PSI 1600 PSI (met een maximum van 2240)
Bijlagen of nozzle-instellingen 4 nozzle opzetstukken
Wasmiddel Tank Ja

4. Mrliance batterij power wasmachine

Beste draagbare hogedrukreiniger voor auto’s

Productafbeelding van de mrliance Power Washer

Prijs controleren

Wilt u een draagbare hogedrukreiniger voor het reinigen van uw auto? Dit is een geweldige optie omdat het een PSI van 960 heeft en wordt geleverd met een reeks hulpstukken. Bovendien maakt het draadloze ontwerp het supereenvoudig om rond uw auto te manoeuvreren.

Naast het reinigen van je auto is dit geschikt voor andere buitenoppervlakken. Dit omvat poorten, banken, tuinmeubelen, fietsen, trappen en zwembadtegels. Zo kun je dit handige product gebruiken voor het diep reinigen van alles in de achter- en voortuin!

Wat we leuk vinden

Draadloos en lichtgewicht

Dit weegt slechts 10,58 pond, dus het is gemakkelijk om rond uw auto te vervoeren terwijl u schoonmaakt. Bonus? Het heeft geen koorden, dus niets zal je in de weg zitten en je in de knoop raken!

960 PSI vermogen

Voor een draagbare hogedrukreiniger is dit hogedruk. Het is ook geweldig voor auto’s, omdat er geen risico is op het chippen van verf of krassen op de buitenkant. De PSI van 960 en de GPM van 1.2 is voldoende om hardnekkig vuil te verwijderen en het nette uiterlijk van uw auto te behouden.

Zes nozzle-opties

We hebben gezegd hoe belangrijk hulpstukken zijn, maar dat geldt ook voor nozzle-opties. Deze wordt geleverd met zes nozzle-opties, waardoor het super eenvoudig is om te wijzigen welke instelling u gebruikt. De instellingen omvatten 0°, 20°, 20° schuine richting, 40°, schuimstralen of douchemodus.

Wat we niet leuk vinden

Mag vlekken niet verwijderen

Omdat de PSI minder dan 1000 is, heeft het niet de sterkste waterdruk. Misschien vindt u dat dit geen super hardnekkige vlekken zoals vogelpoep of slib op uw voertuig kan verwijderen.

Productspecificaties

Type Elektrisch (draagbaar)
Slang lengte Draadloze
PSI 960 psi
Bijlagen of nozzle-instellingen 6 nozzle opties
Wasmiddel Tank Nee

5. AR Blue Clean 383 elektrische hogedrukreiniger

Beste veilige hogedrukreiniger voor auto’s

Productafbeelding van de AR Blue Clean AR383 elektrische hogedrukreiniger, spuitpistool, staaf

Prijs controleren

Als je iets wilt met een beetje extra veiligheid om je gerust te stellen, vooral als je kinderen en huisdieren hebt, dan is deze elektrische hogedrukreiniger van AR Blue Clean een goede keuze.

Ten eerste is het CSA-goedgekeurd, wat betekent dat het is getest volgens de Noord-Amerikaanse normen. Ten tweede schakelt het automatisch de pomp en motor uit wanneer het trekkerpistool niet wordt gebruikt.

Bovendien kan deze hogedrukreiniger tot 30 keer meer druk genereren dan de gewone tuinslang die tot 1900 pond per inch druk produceert.

Last but not least is het ook goed voor het milieu, omdat het energiezuinig is. Dit apparaat bespaart waar mogelijk water en elektriciteit.

Wat we leuk vinden

Compact en handig ontwerp

Deze kleine man is vrij compact, waardoor hij gemakkelijk op te bergen en te manoeuvreren is. Het weegt slechts 12,95 pond. Toch staat het op wielen, dus zelfs als je je zorgen maakt dat dat te zwaar is, is het ontworpen om gemakkelijk te manoeuvreren.

Milieuvriendelijk

Dit werd gemaakt met een hoogwaardige hogedrukreinigerpomp met hun 50 jaar ervaring in het bouwen van pompen om een sterk vermogen en een hoge waterdruk te garanderen. Het heeft een uitgebreide drievoudige axiale pompmotor, maar het geeft nog steeds een stille prestatie.

Over het algemeen is dit een energiezuinig en duurzaam ontwerp.

Verstelbare druk Nozzle

Dit heeft een instelbare drukmondstuk in plaats van nozzle-opzetstukken, dus u hoeft ze niet te verwisselen en te vervangen. Pas gewoon de drukmond aan. Draai het om over te schakelen naar lichte, middelzware of zware reiniging. Ook heeft het een zeepdispenser voor het aanpakken van taaie vlekken.

Wat we niet leuk vinden

Lekken komen vaak voor

Het grootste nadeel van dit product is dat veel klanten ontdekten dat het na een paar maanden begon te lekken. Er zou water uit de slangaansluiting komen, wat een reeks problemen zou veroorzaken.

Productspecificaties

Type Elektrisch
Slang lengte 20 voet
PSI 1900 psi
Bijlagen of nozzle-instellingen Verstelbaar mondstuk
Wasmiddel Tank Ja

6. Rockpals draadloze hogedrukreiniger

Beste draadloze hogedrukreiniger voor auto’s

Productafbeelding van de ROCKPALS draadloze hogedrukreiniger, 2 x 40V batterijen Max 870 PSI power wasmachine met accessoires, draagbare power cleaner met 6-in-1 verstelbare nozzle, geschikt voor het wassen van auto's / hekken / gevelbeplating

Prijs controleren

Dit is een geweldige optie als u op zoek bent naar iets draadlooss om uw auto schoon te maken. Hierdoor kunt u oppervlakken onder druk wassen zonder dat er draden in de weg zitten.

Het is ook erg licht en compact, zodat je het gemakkelijk van plaats naar plaats kunt vervoeren. Beter nog, zet hem achterin de auto als je hem mee wilt nemen op de camping.

We houden ook van dat het handheld is, dus het is heel gemakkelijk te gebruiken. Dit geeft u ook geweldige controle over elke centimeter van uw auto, omdat deze gemakkelijk te navigeren is.

Wat we leuk vinden

Zachte PSI

Als u zich zorgen maakt over het beschadigen van een aangepaste verfbeurt, dan is dit een geweldige hogedrukreiniger voor u. De PSI is 870, dus hij is nog steeds sterk, maar hij is ook zachtaardig. Het veroorzaakt geen schade, krassen of spaanverf.

Het heeft vele toepassingen

Dit kan meer doen dan auto’s schoonmaken. Het is geweldig voor het schoonmaken van motorfietsen, fietsen, opritten, hekken en nog veel meer.

Zuiverende filterpijp

Inbegrepen bij dit product is een filtertype dat bladresten, sediment en andere onzuiverheden verwijdert. Dus het maakt niet uit wat voor soort waterbron je put, dit houdt het water zo schoon mogelijk. Het beschermt de pomp ook tegen vervelende smurrie, waardoor dit product langer meegaat.

Wat we niet leuk vinden

Niet voor taaie vlekken

Omdat de PSI slechts 870 is, is het niet ideaal om taaie vlekken af te krijgen. Wij raden dit aan voor lichte reiniging en onderhoud.

Batterijlevensduur van 30 minuten

Tussen het opladen door heeft deze batterij een levensduur van 30 minuten. Dit is vrij gemiddeld, maar als je van plan bent om een paar auto’s in één keer schoon te maken, kan het behoorlijk frustrerend worden.

Productspecificaties

Type Elektrisch (draagbaar)
Slang lengte Draadloze
PSI 870 psi
Bijlagen of nozzle-instellingen 6 nozzle opties
Wasmiddel Tank Nee

7. Sun Joe elektrische hogedrukreiniger

Beste goedkope hogedrukreiniger voor auto’s

Productafbeelding van de Sun Joe SPX1501 1800 Max Psi 1.8 Gpm 13-Amp elektrische hogedrukreiniger, groen

Prijs controleren

Dit is een redelijk budgetvriendelijke hogedrukreiniger voor auto’s. Je hoeft geen absoluut fortuin uit te geven aan het krijgen van een absoluut beest van een hogedrukreiniger. Met 1800 PSI is dit een fantastische en krachtige hogedrukreiniger die uw auto grondig reinigt zonder schade aan te richten.

Met een motor van 13 ampère en een 1,8 GPM heeft dit een maximale reinigingsstraal die eventuele vervelende smurrie of vlekken op uw kostbare voertuig zal afvuren.

Het is verkrijgbaar in een mooie limoengroene kleur of rood, dus je kunt er een kiezen die je het leukst vindt.

Wat we leuk vinden

Verstelbare sproeikop

Met deze hogedrukreiniger kunt u de sproeikop draaien om de hoek gemakkelijk te veranderen. U kunt van 0 graden naar 45 ° gaan, waardoor het gemakkelijk is om uw voorkeursinstelling te kiezen.

Lange slang, plus verlengstuk

Dit wordt geleverd met een netsnoer van 35 voet, waardoor u voldoende rek hebt tussen het stopcontact en uw voertuig. Maar het wordt ook geleverd met een slang van 20 voet, waardoor u nog meer flexibiliteit krijgt. Dat is nog niet alles! Het heeft ook een 33-inch verlengstok, voor het geval je die extra lengte nodig hebt.

Veelzijdige toepassingen

Omdat het een sterke, maar vrij zachte PSI heeft, kun je dit voor verschillende taken gebruiken. Het is geweldig voor lichte tot middelzware reiniging van auto’s, dekken, opritten en trottoirs. Het kan ook dokken, boten, patio’s, gevelbeplating en meer aan.

Wat we niet leuk vinden

Slechte wielen

Omdat het op wielen staat, is dit een aantrekkelijke aankoop omdat je zou denken dat het gemakkelijk te vervoeren zou zijn. Maar klanten klagen dat het niet gemakkelijk is om rond te duwen en vaak omvalt. Wat nog erger is, is dat een paar klanten meldden dat de wielen eraf knapten.

Productspecificaties

Type Elektrisch
Slang lengte 35 voet
PSI 1800 psi
Bijlagen of nozzle-instellingen Verstelbaar mondstuk en één verlengstang
Wasmiddel Tank Nee

Productvergelijkingstabel

Product Best Type Slang lengte PSI Bijlagen of nozzle-instellingen Wasmiddel Tank
Cat elektrische hogedrukreiniger Elektrisch Elektrisch 20 voet 1800 psi 4 nozzle tips &schuimblaster Ja
Simpson Schone Hogedrukreiniger Gas Gas 25 voet 2400 psi 3 nozzle instellingen Ja
Worx elektrische hogedrukreiniger Wielen Elektrisch 25 voet 1600 psi 4 nozzle opzetstukken Ja
Mrliance Batterij Power Wasmachine Draagbaar Elektrisch/Draagbaar Draadloze 960 psi 6 nozzle opties Nee
AR Blauw Schoon 383 Veilig Elektrisch 20 voet 1900 psi Verstelbaar mondstuk Ja
Rockpals draadloze hogedrukreiniger Draadloze Elektrisch/Draagbaar Draadloze 870 psi 6 nozzle opties Nee
Sun Joe elektrische hogedrukreiniger Goedkoop Elektrisch 35 voet 1800 psi Verstelbare nozzle & verlengstok Nee

Heb ik een hogedrukreiniger nodig voor mijn auto?

Heb je echt een hogedrukreiniger nodig voor je auto? Het is niet nodig, maar er zijn enkele serieus aantrekkelijke voordelen.

 • De meeste hogedrukreinigers worden geleverd met een verscheidenheid aan spuitmonden, zodat u de druk kunt aanpassen voor lichtere reiniging of het verwijderen van taaie vlekken.
 • Het kost minder tijd.
 • Je kunt de zeep een stuk beter afspoelen.
 • Sommige hogedrukreinigers hebben een ruimte voor wasmiddel.
 • Als de jouwe een zeepkanon heeft, kun je de zeep beter verdelen.
 • Je kunt taaie vlekken, kleverige rommel en vogelpoep veel effectiever verwijderen.
 • Je kunt op moeilijk bereikbare plekken komen, zoals rond wielen.
 • U kunt in de loop van de tijd geld besparen, omdat u niet meer naar de wasstraat hoeft te gaan.

Voorzichtigheid

Hoewel er veel voordelen zijn aan het onder druk wassen van een auto, zijn er enkele nadelen. Dit omvat het chippen van verf, het krassen van uw auto en het uitzoeken van de juiste instellingen om te gebruiken. Het kan een beetje een leercurve zijn.

Welke PSI is veilig voor het wassen van auto’s?

Het is het beste om vast te houden aan alles onder de 1900 PSI. Alles tussen 1200 PSI en 1900 PSI is het meest effectief. Hoe dan ook, we hebben ook enkele aanbevelingen hieronder voor diegenen die op zoek zijn naar draagbare of draadloze opties.

Iets om op te merken

We hebben ook een hogere PSI-aanbeveling als u op zoek bent naar een gasdrukreiniger. Gasdrukreinigers zijn veel sterker in PSI, dus wees voorzichtig bij het kiezen van dat product. Veel klanten gebruiken het echter voor hun auto’s en zijn er dol op.

Is hogedrukreiniger slecht voor autolak?

Het kan zijn. Gebruik je een hogedrukreiniger met een superhoge PSI (boven de 1900), dan loop je het risico op het chippen of krassen van de verf. Aan de andere kant moet u het juiste type mondstuk gebruiken voor het wassen van uw auto.

Hier is een gids voor welk mondstuk te gebruiken:

 • Rood of 0 graden: Niet gebruikt voor auto’s.
 • Geel van 15 graden: Het kan worden gebruikt voor het verwijderen van vastzittende modder.
 • Groen of 15 graden: Goed voor algemene reiniging en het verwijderen van modder of vuil.
 • Wit of 40 graden: Goed om te spoelen.
 • Zwart of 65 graden: Goed voor het aanbrengen van zeep.

Soorten hogedrukreinigers voor auto’s

Er zijn vier hoofdtypen hogedrukreinigers voor auto’s: hydraulisch, diesel, gas en elektrisch. We leggen de belangrijkste verschillen, voor- en nadelen uit, zodat u kunt beslissen welke het beste bij u past. Spoiler alert: het is elektrisch.

Gas

Gaswassers zijn vergelijkbaar met ringen voor dieselmotoren, maar ze komen vaker voor. Ze gebruiken gas om de pomp van stroom te voorzien. Evenzo zijn ze goed voor middelzware tot zware reiniging.

Pros

 • Op grote schaal beschikbaar op de markt.
 • Ze hebben een hoge PSI, dus ze zijn goed voor zware reiniging.
 • Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

Tegens

 • De hoge PSI betekent they’re niet altijd aanbevolen voor auto’s.
 • Ze genereren dampen, dus ze zijn niet milieuvriendelijk of geschikt voor gebruik binnenshuis.

Elektrisch

Dit is het beste type hogedrukreiniger voor het wassen van uw auto. Elektrische hogedrukreinigers zijn overal verkrijgbaar en worden geleverd in een reeks PSI-nummers, waardoor ze geschikt zijn voor uw auto.

Pros

 • Het beste voor auto’s omdat je ze kunt vinden in lagere PSI-nummers.
 • Draagbare opties.
 • Ze zijn nog steeds sterk, dus ze kunnen auto’s grondig reinigen en vlekken verwijderen.
 • Veel betaalbare opties.
 • Elektrische energie betekent dat ze milieuvriendelijker zijn.

Tegens

 • Als het is bedraad, ben je beperkt tot waar je het kunt nemen.
 • Sommige zijn behoorlijk zwaar.

Diesel

Deze hogedrukreinigers zijn het beste voor middelzwaar tot zwaar werk. Ze zijn vergelijkbaar met hogedrukreinigers voor benzinemotoren, maar in plaats van brandstof gebruiken ze diesel.

Pros

 • Goed voor middelzwaar tot zwaar werk.
 • Sterke druk.

Tegens

 • Ze genereren dampen, dus het is niet milieuvriendelijk.
 • Vanwege de dampen kunnen ze niet binnenshuis of in garages worden gebruikt.

Hydraulisch

Hydraulische hogedrukreinigers zijn stil, lichtgewicht en compacter. Ze gebruiken een hydraulisch mechanisme om energie te creëren, dus geen behoefte aan brandstof of elektriciteit.

Pros

 • Rustig.
 • Duurzamer en milieuvriendelijker.
 • Het beste voor boerderijen of landbouwomgevingen.
 • Geen brandstof nodig.
 • U hoeft niet in de buurt van een stopcontact te zijn.

Tegens

 • Niet geschikt voor huis of tuin gebruik.
 • Niet direct beschikbaar.
 • Meest geschikt voor commercieel gebruik.

Waar u op moet letten (koopgids)

Bij het winkelen voor de beste hogedrukreiniger voor uw auto, zijn er enkele belangrijke details om te overwegen.

Type

Van de vier soorten hogedrukreinigers raden we elektrisch aan. Gas is geschikt, maar controleer altijd welk type het is, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Misschien vind je dit ook interessant
Het reinigen van de bestratingsplaat met behulp van een hogedrukreiniger.Elektrische versus gasdrukreinigers: wat is het beste?

Slang lengte

U moet ook rekening houden met de lengte van de hogedrukreinigerslang. Zorg ervoor dat het lang genoeg is om gemakkelijk rond de auto te manoeuvreren. Sommige zijn echter draagbaar of draadloos. Deze zijn goed voor het reinigen van auto’s, maar hebben meestal een lagere PSI.

PSI

Over PSI gesproken, dit is een van de belangrijkste details om te overwegen. De ideale PSI voor autoreiniging ligt tussen de 1200 en 1900, maar we hebben wel enkele aanbevelingen daarboven en daaronder.

Bijlagen

Zorg ervoor dat de hogedrukreiniger is ontworpen voor het reinigen van auto’s of wordt geleverd met een breed scala aan hulpstukken. Dit zorgt ervoor dat het geschikt is voor het reinigen van auto’s. Als het bijvoorbeeld slechts een bevestiging van 0° heeft, is het te sterk voor het reinigen van auto’s.

Wasmiddel Tank

Wordt de hogedrukreiniger geleverd met een tank? Zo niet, geen probleem, maar het maakt het wassen van auto’s zeker gemakkelijker als het zeepsop kan uitstoten. Hierdoor kun je het gelijkmatig over je auto verdelen.

Begroting

Last but not least, overweeg uw budget. Hogedrukreinigers zijn er in verschillende prijzen, maar het zijn meestal vrij prijzige gereedschappen. Zorg ervoor dat u binnen uw budget winkelt. Je vindt er nog steeds een geweldige hogedrukreiniger!


Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen drukwassen en elektrisch wassen?

Het verschil tussen drukwassen en powerwashing komt neer op watertemperatuur. Drukwassen gebruikt koud water onder extreme druk, terwijl powerwashing heet water gebruikt om vuil te verwijderen.

Hoe was je een auto onder druk?

De beste manier om een auto onder druk te wassen, is door de wasmachine aan te sluiten, de slang en een mondstuk van 25 graden te bevestigen en de hele auto met water te besproeien. U kunt afwasmiddel en water gebruiken om de auto eerst schoon te maken en de hogedrukreiniger gebruiken om het sop en hardnekkig vuil te verwijderen.

Wie maakt de meest betrouwbare hogedrukreiniger?

Naar onze mening is een van de meest betrouwbare hogedrukreinigers de Cat elektrische hogedrukreiniger. Het heeft een krachtige 1.800 watt elektromotor, een hoogwaardige 20 ft slang en het wordt geleverd met een schuimblaster.

Kun je Dawn afwasmiddel gebruiken in een hogedrukreiniger?

U kunt Dawn Afwasmiddel in een hogedrukreiniger gebruiken als u het verdunt met water. Om te controleren of uw model geschikt is voor afwasmiddel, leest u de richtlijnen van de fabrikant.

Kan ik azijn in mijn hogedrukreiniger gebruiken?

U kunt azijn in uw hogedrukreiniger gebruiken, op voorwaarde dat u deze verdunt met water om de zuurgraad te verminderen. Voeg een kopje azijn toe aan je hogedrukreinigerreservoir en schakel het in.

Kan ik warm water gebruiken in mijn hogedrukreiniger?

Gebruik alleen warm water in uw hogedrukreiniger als het een specifiek warmwatermodel is. Warm water kan de pomp en de binnenbehuizing in standaard hogedrukreinigers beschadigen en een lek veroorzaken.

Schoonste auto op het blok

Met deze beste hogedrukreinigers voor auto’s hebben u en uw gezin de schoonste voertuigen die er zijn. Misschien zullen buren je zelfs vragen om te helpen met hun auto’s!

Houd er bij het winkelen voor een hogedrukreiniger rekening mee dat elektrische het beste zijn. We hebben echter wel een gasaanbeveling (ga gewoon verder naar achteren staan om schade aan de lak van uw auto te voorkomen) en draagbare opties. Draagbare zijn niet zo sterk, maar ze zijn supergemakkelijk te gebruiken.

U moet ook rekening houden met de slanglengte, de PSI en hoeveel nozzle-instellingen deze heeft. Vergeet niet om te controleren of het wordt geleverd met een wasmiddeltank!

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents