Beste stofzuigers voor kattenbakvulling van 2023

Merk je vaak dat kattenbakvulling uit de doos kan ontsnappen en zijn weg naar je vloeren kan vinden? Katten graven graag een klein gat en bedekken hun bedrijf als ze klaar zijn – het is natuurlijk. Maar het kan eindigen in een enorme puinhoop die verder gaat dan de kattenbak.

Dit kan nog steeds een probleem zijn, ongeacht hoe goed je kat is getraind. Het opruimen van deze morsen is geen klus voor een oude stofzuiger. U moet er een gebruiken die deze taak aankan.

Blijf lezen voor onze koopgids en de vijf beste stofzuigeraanbevelingen voor het schoonmaken van kattenbakvulling.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Miele Complete C3 Cat and Dog Canister HEPA Canister Stofzuiger met SEB228 Powerhead Bundle - Inclusief Miele Performance Pack 16 Type GN AirClean Originele Filtertassen + Originele AH50 HEPA Filter
Beste zuigkracht
Miele Complete C3
 • Parket twister
 • Schakel de zuigkracht op
 • AirClean verzegeld systeem
Prijs controleren
Productafbeelding van de Armor All, AA255, 2.5 Gallon 2 Peak HP Wet / Dry Utility Shop Vacuum, Oranje
Beste natte en droge stofzuiger
ArmorAll Nat/Droog VacuĆ¼m
 • Draagbaar en lichtgewicht
 • Meerdere bijlagen
 • Twee-in-Ć©Ć©n blower en vacuĆ¼m
Prijs controleren
Productafbeelding van de Shark Cordless Vacuum
Beste handheld vacuĆ¼m
Shark snoerloos vacuĆ¼m
 • Uitstekende hulpstukken inbegrepen
 • Lichtgewicht onder de vijf pond
 • Afneembaar en wasbaar filter
Prijs controleren
Productafbeelding van de BISSELL 2252 CleanView draaibare rechtopstaande zakloze stofzuiger met draaibare besturing, krachtige haaroppakking voor huisdieren, gespecialiseerd gereedschap voor huisdieren, vuiltank met grote capaciteit, eenvoudig legen
Het beste voor harde vloeren
Bissell CleanView
 • Draaibare besturing
 • Rubberen velgen verzamelen meer haar
 • Eenvoudig te legen
Prijs controleren
Productafbeelding van de Dirt Devil stofzuiger met draaibare besturing, UD70355B, scheermes huisdier, rood
Beste besturing
Dirt Devil Meerdere Verdiepingen
 • Gemakkelijk te manoeuvreren
 • Effectieve tools
 • Endura drietrapsfilter
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Heeft u een speciale stofzuiger nodig voor kattenbakvulling?
 • Hoe een vacuĆ¼m voor kattenbakvulling te kiezen
 • Hoe verspreid zwerfvuil te voorkomen
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Verwijder kattenbakvulling met deze vijf best beoordeelde stofzuigers.

1. Miele Complete C3 Cat &Dog Canister VacuĆ¼m Bundel

Beste zuigkracht voor kattenbakvulling

Productafbeelding van de Miele Complete C3 Cat and Dog Canister HEPA Canister Stofzuiger met SEB228 Powerhead Bundle - Inclusief Miele Performance Pack 16 Type GN AirClean Originele Filtertassen + Originele AH50 HEPA Filter

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Eigenaren van gezelschapsdieren wijd en zijd bellen. Als je een stofzuiger nodig hebt die de waanzinnige hoeveelheid haar, pluis en huidschilfers van huisdieren aankan, dan is de Miele Complete misschien precies goed voor jou. Als katten- en hondenliefhebbers hier begrijpen we dat het niet allemaal leuk en leuk is als je een bontbaby mee naar huis neemt. Je bent ineens veel aan het stofzuigen. En daarvoor heb je een stellair product nodig.

Deze stofzuiger is ontworpen voor eigenaren van gezelschapsdieren. Het beschikt over een Electro Plus-borstel met vijf hoogteverstellingskeuzes. Dit maakt het geweldig voor een reeks vloeren, van hardhout tot diepe tapijten. Dus het maakt niet uit waar de haren van uw huisdier zijn ingebed, deze stofzuiger kan het aan.

Een andere reden waarom het zo geweldig is voor huisdieren is het Active Air Clean Filter. De houtskoollagen neutraliseren en absorberen stinkende huisdiergeuren. Dus als je bontbaby behoorlijk wat stank heeft binnengebracht, kan dit vacuĆ¼m helpen.

Wat we leuk vinden

Parket Twister

Soms kunnen stofzuigers krassen of vloeren beschadigen. Niet deze. De Parquet Twister betekent dat de kop 180 graden draait om ervoor te zorgen dat deze superzacht is voor uw vloeren.

Schakel de zuigkracht in

Met een eenvoudige plus- of minknop die te voet toegankelijk is, is het gemakkelijk om de zuigkracht met een druk op de knop te schakelen. Er zijn zes verschillende instellingen, dus je kunt het gemakkelijk wijzigen, afhankelijk van de rommel onder je.

AirClean Verzegeld Systeem

Een andere reden waarom dit op onze lijst staat, is vanwege het superveilige verzegelde systeem. Het vangt en vangt 99,9 procent van de kleine deeltjes op die schadelijk kunnen zijn voor je longen. Dit maakt uw huis een veiligere en gezondere plek.

Wat we niet leuk vinden

Yikes – Die prijs!

Een klein fortuin uitgeven aan een stofzuiger is misschien niet ieders kopje thee. Deze Miele stofzuiger is zeker vrij duur. Hoewel veel klanten denken dat het absoluut het extra geld waard is, moet u rekening houden met het hoge prijskaartje.

Het vacuĆ¼m zelf stinkt

Hoewel deze stofzuiger geuren uit uw huis verwijdert, heeft de stofzuiger zelf een behoorlijk slechte geur. Sommige klanten ontdekten dat wanneer ze het aanzette, er een grote joekel van slechte geuren was. Het vervaagt tussen vacuĆ¼ms, maar tijdens het stofzuigen niet zo aangenaam. Houd er rekening mee dat u de filters mogelijk vaak moet vervangen om dit te voorkomen.

Product SPecs

Gewicht 23 pond
Snoerlengte 24 voet
Meegeleverde bijlagen Afstofborstel, spleetgereedschap, bekledingsgereedschap
Garantie 3 jaar beperkt
Fabrikant Miele

2. ArmorAll AA255 Nat / Droog Winkel VacuĆ¼m

Beste natte / droge stofzuiger voor kattenbakvulling

Productafbeelding van de Armor All, AA255, 2.5 Gallon 2 Peak HP Wet / Dry Utility Shop Vacuum, Oranje

Prijs controleren

Het in staat zijn om droge en natte rommel in Ć©Ć©n keer op te rapen, kan het schoonmaken veel beter beheersbaar maken. Veel stofzuigers kunnen echter geen vocht of natte voorwerpen opzuigen.

Deze stofzuiger van ArmorAll is klaar om de uitdaging aan te gaan om kattenbakvulling te verwijderen – nat en droog. Het heeft een polypropyleen tank die tot 2,5 gallons kan bevatten. De stofzuiger heeft ook een 2 PK motor die zorgt voor een sterke zuigkracht,

Wat we leuk vinden

Draagbaar en lichtgewicht

Deze stofzuiger ziet er niet uit als uw gewone busmodel. Het heeft een compact ontwerp dat gemakkelijk mee te nemen is waar je het nodig hebt. Met slechts 7 pond is het ook vrij licht van gewicht.

Meerdere bijlagen inbegrepen

U krijgt een twee-in-Ć©Ć©n nutsmondstuk, spleetgereedschap, detailborstel en auto- en blowermondstukken. De 6-voet lange slang heeft een diameter van 1,25 inch – hij is flexibel en heeft een goed bereik.

De stofzuiger is voorzien van georganiseerde accessoire-opslag, zodat u alles bij de hand kunt houden.

Twee functies: een vacuĆ¼m en een blower

Met een druk op de knop kun je deze machine gebruiken om stof weg te blazen. Dit is soms een betere manier om van je rommel af te komen, waar zuigen misschien niet de beste optie is.

Kan natte rommel oppakken

In staat zijn om te stofzuigen zonder eerst te stoppen en natte morsen op te vegen, kan een tijdsbesparing zijn. Het heeft een 2,5-gallon tank met een automatische uitschakelfunctie. Dit voorkomt een overloop in het geval het vol raakt.

Wat we niet leuk vinden

Luide optie (kan huisdieren bang maken)

Als je op zoek bent naar een stofzuiger die anderen in huis niet stoort, is dit het waarschijnlijk niet. Deze stofzuiger is vrij luid, waar noch u noch uw huisdieren dol op kunnen zijn.

Productspecificaties

Gewicht 7 pond
Snoerlengte 10 voet
Meegeleverde bijlagen Spleetgereedschap, luxe automondstuk, detailborstel, blowermondstuk, 2-in-1 nutsmondstuk
Garantie Twee jaar
Fabrikant ArmorAll

3. Shark cordless vacuĆ¼m met Twister-technologie

Beste handheld vacuĆ¼m voor kattenbakvulling

Productafbeelding van de Shark Cordless Vacuum met Twister-technologie

Prijs controleren

Dit slimme handheld-apparaat kan precies zijn wat u nodig hebt voor het snel ophalen van zwerfvuil. Het heeft een krachtige kleine motor die snel werkt om haar, stof en puin van huisdieren op te pikken.

Het is een draadloze stofzuiger uitgerust met een lithium-ion oplaadbare batterij. Het wordt ook geleverd met een paar innovatieve accessoires die het opruimen van zwerfvuil en haar een fluitje van een cent maken.

Het kleine formaat maakt de Pet Perfect stofzuiger uitstekend geschikt voor het gebied rond de kattenbak. Je kunt het er snel uithalen en de rotzooi opruimen die je harige vriend heeft gemaakt.

Wat we leuk vinden

Uitstekende hulpstukken voor nauwkeurige reiniging

U krijgt verschillende bijlagen die geschikt zijn voor elk deel van uw huis. Het spleetgereedschap is niet de langste, maar het is nog steeds uitstekend in het krijgen van kleine hoeken. We houden ervan dat de stofborstel zacht is en kan worden gebruikt voor gevoelige oppervlakken.

De gemotoriseerde borstel graaft in het tapijt en maakt de kleine korrels los, zodat het vacuĆ¼m het kan opzuigen. U kunt de directe zuigoptie ook gebruiken voor taken waarvoor geen hulpstukken nodig zijn.

Weegt minder dan vijf pond

Een van de meest kritische factoren van een handheld is het gewicht – een zware zal niet comfortabel zijn om te gebruiken. Met een gewicht van minder dan vijf pond is de Pet Perfect gemakkelijk vast te houden voor een langere periode.

Afneembaar en wasbaar filter

Het filter is gemakkelijk te verwijderen en het vereist alleen een snelle wasbeurt in kraanwater. Shark raadt ten zeerste af om reinigingsoplossingen te gebruiken, omdat deze het filter kunnen verpesten.

Wat we niet leuk vinden

Gemotoriseerde borstel is moeilijk schoon te maken

Sommige gebruikers hebben geklaagd over de gemotoriseerde borstel. Haar heeft de neiging om vast te komen te zitten en het kan een uitdaging zijn om het uit elkaar te halen om schoon te maken.

Productspecificaties

Gewicht 4,92 pond
Snoerlengte N.V.T
Bevattend bijlagen Afstoffenborstel, gemotoriseerde borstel, spleetgereedschap
Garantie Twee jaar beperkte garantie
Fabrikant Haai

4. Bissell CleanView 2252 Draaibare rechtopstaande zakloze stofzuiger

Geweldig voor harde vloeren

Productafbeelding van de BISSELL 2252 CleanView draaibare rechtopstaande zakloze stofzuiger met draaibare besturing, krachtige haaroppakking voor huisdieren, gespecialiseerd gereedschap voor huisdieren, vuiltank met grote capaciteit, eenvoudig legen

Bekijk op Amazon
Zicht op Bissell

Als je een stofzuiger nodig hebt om je harde vloeren schoon te maken, overweeg dan deze. De Bissell CleanView vac heeft een uniek rubberen borstelontwerp waarmee hij dicht bij elke hoek van uw huis kan komen.

De rubberen velgen vangen het haar en het strooisel van huisdieren op. Houd er rekening mee dat de roller niet wordt uitgeschakeld wanneer deze rechtop staat, dus u moet de machine volledig uitschakelen wanneer deze niet in gebruik is om te voorkomen dat het tapijt brandt.

Wat we leuk vinden

Draaibare besturing

De draaibare stuurtechnologie voorkomt dat u de machine optilt om van richting te veranderen. Dit bespaart u tijd en moeite. Het stelt u ook in staat om super dicht bij hoeken en randen te komen voor een grondige reiniging.

Rubberen velgen pikken meer haar op

De rubberen borstels zijn meesters in het oppakken van fijn haar van huisdieren. Ze vangen het op en leiden het terug in het vacuĆ¼m.

Eenvoudig te legen de bus

Het verwijderen van de vuilnisbak is heel eenvoudig en u kunt de inhoud rechtstreeks in de vuilnisbak dumpen. U kunt de container wassen wanneer dat nodig is – vergeet niet om hem te laten drogen voordat je hem opnieuw bevestigt.

Wat we niet leuk vinden

Vertraging bij verzending

Het product op zich is perfect, maar een paar klanten zeiden dat ze vertragingen hebben ondervonden met de verzending. Anders, als je geen haast hebt, hoef je niet te zweten op dit kleine spul.

Productspecificaties

Gewicht 12,5 pond
Snoerlengte 27 voet
Meegeleverde bijlagen Borstel
Garantie Een jaar beperkt
Fabrikant Bissell

5. Dirt Devil Razor Pet UD70355B stofzuiger met meerdere verdiepingen

Beste stuurvacuĆ¼m voor kattenbakvulling

Productafbeelding van de Dirt Devil stofzuiger met draaibare besturing, UD70355B, scheermes huisdier, rood

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Het snel kunnen verplaatsen van meubels kan veel tijd besparen bij het schoonmaken.

Deze stofzuiger kan zowel draaien als uitwijken terwijl u door uw huis beweegt.

Het heeft een sterke zuigkracht die vuil en zwerfvuil van elk oppervlak verwijdert.

U kunt zelfs de krapste hoeken van uw huis bereiken met de verwijderbare verlengstok.

Wat we leuk vinden

Gemakkelijk te manoeuvreren

De zwenkbesturing stelt u in staat om snel rond objecten op uw vloer te bewegen. Kantel het handvat en het vacuĆ¼m zal volgen. Het kan ook onder meubels gaan, dankzij de buigbare verbinding tussen de motor en het mondstuk.

Inclusief effectief gereedschap voor nauwkeurige reiniging

De Dirt Devil wordt geleverd met een Spin4Pro Brushroll die cleanpath-technologie gebruikt. De borstel verwijdert vuil van elk oppervlak – hard of zacht.

Een van de meer unieke kenmerken is de TurboClaw. Het is een klein hulpmiddel dat je aan de uitschuifbare toverstaf kunt bevestigen. De klauwachtige uiteinden kunnen haar oppikken van zachte oppervlakken.

Endura Drietraps Filter

De stofzuiger wordt geleverd met een drietraps filtratiesysteem. Het zorgt voor een diepe reiniging zonder het verlies van zuigkracht. Dit filter is uitstekend geschikt voor vuil strooisel, omdat een van de stadia een geurvangfilter is.

Wat we niet leuk vinden

Haar raakt in de knoop

Langer haar heeft de neiging om verstrikt te raken in de borstel. Het is essentieel om ze eruit te krijgen, omdat ze ervoor kunnen zorgen dat het vacuĆ¼m niet zo effectief werkt.

Productspecificaties

Gewicht 13 pond
Snoerlengte 6,6 voet
Meegeleverde bijlagen TurboKlauw gereedschap, 2-in-1 stofborstel, spleet gereedschap
Garantie Twee jaar motorgarantie
Fabrikant Vuile Duivel

Productvergelijkingstabel

Product Prijs Gewicht Snoerlengte Meegeleverde bijlagen Garantie
Miele Complete C3 Beste zuigkracht 23 pond 24 voet Afstofborstel, spleetgereedschap, bekledingsgereedschap 3 jaar beperkt
ArmorAlles Nat/Droog Nat & Droog 7 pond 10 voet Spleetgereedschap, luxe automondstuk, detailborstel, blowermondstuk, 2-in-1 nutsmondstuk 2 jaar
Haai Snoerloos Handheld 4,92 pond N.V.T Afstoffenborstel, gemotoriseerde borstel, spleetgereedschap 2 jaar beperkt
Bissell CleanView Harde vloeren 12,5 pond 27 voet Borstel 1 jaar beperkt
Dirt Devil Meerdere Verdiepingen Beste besturing 13 pond 6,6 ft TurboKlauw gereedschap, 2-in-1 stofborstel, spleet gereedschap 2 jaar (motor)

Heeft u een speciale stofzuiger nodig voor kattenbakvulling?

Het schoonmaken van kattenbakvulling met je gewone oude bus kan fataal zijn voor je stofzuiger. Tenzij de machine voor de klus is gemaakt, moet u deze niet regelmatig voor dit doel gebruiken. Hier zijn vier redenen waarom je een speciale stofzuiger nodig hebt:

1. Beschadigen

Er zijn drie algemene categorieƫn kattenbakvulling: op klei gebaseerd, biologisch afbreekbaar en op basis van silica (1).

Op klei gebaseerd strooisel kan zijn gewicht in de urine absorberen, maar er zal een kenmerkende geur ontstaan zodra het vol is en niet meer kan absorberen.

Biologisch afbreekbaar strooisel is een milieuvriendelijke optie en het is eigenlijk veilig voor uw kat om in te nemen.

Silica-gebaseerd strooisel is een gekristalliseerde vorm van silicagel. Het absorbeert effectief kattenurine terwijl de plasgeur onder controle blijft. Dit type heeft de voorkeur van velen omdat het minder stof produceert.

Hoewel deze drie zeer verschillende eigenschappen hebben, worden ze allemaal een harde stof zodra het urine heeft opgenomen. Ze zijn dus allemaal potentieel schadelijk voor je stofzuiger.

Eenmaal opgezogen, reizen de korrels met hoge snelheden door het apparaat en raken ze de binnenste componenten. Deze kwetsbare delen kunnen last hebben van de impact – binnenkort merkt u misschien dat uw stofzuiger faalt.

Misschien vind je dit ook interessant
Stofzuiger onderdelenHoe lang gaan stofzuigers mee? (3 factoren om te overwegen)

2. Klompen

Je hebt misschien gemerkt dat er een aanzienlijke hoeveelheid stof verschijnt wanneer je vers afval in de doos giet. Dit gebeurt meestal met producten op basis van klei.

Het stof kan zich snel ophopen diep in de vacuĆ¼mmotor of rond de borstels. Dit veroorzaakt op zijn beurt verstopping en oververhitting.

3. Geur

Geuren kunnen zich snel ophopen in de componenten van uw vacuĆ¼m. Afhankelijk van het type nest dat je gebruikt, kan de geur vrij sterk zijn.

Oude kattenbakvulling heeft een zeer penetrante stank die je vacuĆ¼m misschien niet verlaat als het eenmaal binnenkomt. Van daaruit kan het zich daadwerkelijk verspreiden naar andere delen van uw huis.

4. Schimmel

Na het opzuigen van vuil zwerfvuil, ben je misschien iets nats of vochtigs gaan opruimen. De combinatie van vocht met de bacteriƫn in het strooisel creƫert een kans voor schimmels om te gedijen.

Wanneer u uw stofzuiger door uw hele huis gebruikt, kunt u de mal per ongeluk verder verspreiden. Dit kan catastrofaal zijn, vooral voor gezinnen met allergieƫn of astma (2).

Hoe een vacuĆ¼m voor kattenbakvulling te kiezen

Het kiezen van de juiste stofzuiger voor de klus is essentieel. Het hoeft niet de grootste, duurste keuze te zijn. Veel handheld-apparaten zijn bijvoorbeeld uitstekend te gebruiken rond uw kattenbak. Je moet een paar dingen overwegen voordat je een stofzuiger koopt voor deze specifieke rommel.

Stofzuigers die vuil en lucht scheiden

Een belangrijk ding om naar te zoeken is een bypass-flowmotor. Deze houden lucht en vuil gescheiden en voorkomen dat stof zich in het filter nestelt.

Stofzuigers met een cyclonisch reinigingssysteem maken gebruik van dit type motor. Het produceert een krachtige luchtstroom die stofdeeltjes naar de zijkanten van een cilindrische container dwingt. Dit zorgt er ook voor dat de stofzuiger een krachtige zuigkracht behoudt.

Zuiging

Over afzuiging gesproken, dit is altijd een belangrijke overweging bij de aanschaf van een nieuwe stofzuiger. Om zwerfvuil op te ruimen, heb je alle kracht nodig die je kunt krijgen.

Kattenbakvulling kan moeilijk schoon te maken zijn, omdat het soms aan vloeren kleeft of diep in tapijten verbergt. Je hebt dus een sterke zuigkracht nodig om het eruit te krijgen. Het is echter net zo belangrijk om er een te kiezen die de test zal doorstaan van de tijd.

Duurzaamheid

Stofzuigers kunnen prijzig zijn, maar voor het juiste model is het een waardevolle investering. U kunt er altijd beter een kiezen die niet na een paar keer gebruik hoeft te worden vervangen.

Dit is vooral belangrijk als het gaat om kattenbakvulling. Zoals we hierboven hebben uitgelegd, kunnen harde korrels snel schade veroorzaken. Daarom is het cruciaal om er een te kiezen waarvan de interne componenten de taak aankunnen.

Zak vs. Bagless

Er is altijd de kwestie van zak of zakloos – wat is de beste? Stofzuigers in zakken hebben een vervangbare zak en filter die je moet vervangen wanneer deze vol is. Als u het niet vervangt, zal het vacuĆ¼m niet zo effectief werken.

Een van de voordelen van stofzuigers in zakken is echter de netheid. Al het stof en vuil zit ingesloten in de zak, die uiteindelijk wordt weggegooid. Een nadeel is echter het feit dat u vervangende tassen moet kopen – dit kan na verloop van tijd duur worden.

Vergelijkbare artikelen
Kattenbakvulling en vuilnisbak5 Beste vuilnisbakken voor huisdierafval (2023 Beoordelingen)

Aan de andere kant hebben Bagless-modellen een stofcontainer waar alles wordt verzameld. Een voordeel van dit type is dat het minder duur is in gebruik. Je hebt echter af en toe te maken met een stofwolk als je de bak leegt.

Een ander punt om te overwegen is de geur. Als een zak in het vacuĆ¼m zit te wachten om te worden gevuld, kan er snel een opeenhoping van vuil strooisel ontstaan.

De zakloze container zal hoogstwaarschijnlijk na elk gebruik worden geleegd, waardoor de kans op geur wordt verminderd. Je kunt het ook wassen, mocht er een geur blijven hangen.

Beide kunnen werken met kattenbakvulling. Uiteindelijk is het een kwestie van voorkeur.

Type vloer

Het laatste punt dat u moet overwegen, is de vloer die u in de buurt van uw kattenbak en in uw hele huis heeft. Verschillende typen vereisen specifieke hulpstukken en zuigfuncties. Dus als u niet meer dan Ć©Ć©n stofzuiger wilt hebben, is het een goed idee om er een te vinden die voor alle gebieden werkt.

Vergeet niet dat je een sterke zuigkracht en borstels nodig hebt om afval uit tapijten te krijgen. Een gemotoriseerde borstel kan nuttig zijn als je vaak deeltjes in je vloerkleden vindt. Deze zijn speciaal gemaakt om het vuil uit dikke vloerkleden te “slaan”.

Hardhouten en tegelvloeren hoeven niet te worden geroerd, maar ze vereisen nog steeds een sterke zuigkracht. Nozzles zoals rubberen velgen en zachte rollerborstels kunnen ook effectief kattenbakvulling van ongekraagde vloeren oppikken.


Hoe verspreid zwerfvuil te voorkomen

Het is moeilijk om verspreid zwerfvuil helemaal te vermijden. U kunt echter een paar dingen doen om het tot een minimum te beperken.

1. Kies een grote kattenbak

Katten zijn zeer schone dieren. Ze bedekken graag hun grond en ze willen niet twee keer op dezelfde plaats “gaan”. Daarom graven en verspreiden ze het nest.

Om het werk voor zowel u als uw kat gemakkelijker te maken, raden experts aan om ze een grotere kattenbak te geven. Wanneer uw kat meer ruimte heeft, kan hij zijn plaats zorgvuldiger kiezen. Dit vermindert ook de kans dat zwerfvuil uit de doos komt.

Het kiezen van een doos met hogere muren kan ook de hoeveelheid afval die eruit loopt verminderen. Sommige katteneigenaren kiezen om deze reden voor volledig afgesloten exemplaren. Houd er echter rekening mee dat niet alle katten van bedekte dozen houden (3).

2. Overweeg een mat

We raden u aan om een mat onder de kattenbak te houden om eventueel uitstappend puin op te vangen. Als uw kat weggaat, vangt de gespecialiseerde mat de kleine korrels op die aan hun poten zijn geplakt.

Een mat is gemakkelijk schoon te maken – het enige wat je hoeft te doen is hem over de vuilnisbak schudden. Het strooisel moet moeiteloos afvallen zonder dat er geveegd of gestofzuigd hoeft te worden.

3. Gebruik kattenbakvulling met lage tracking

Het veranderen van het type zwerfvuil dat je gebruikt, kan een wereld van verschil maken. Kleinere korrels zullen gemakkelijker aan de poten van uw kat blijven plakken.

Door over te stappen op een merk met grotere korrels, vermindert u de hoeveelheid die op de vloer wordt gesleept. Pelletstrooisel is hiervoor erg handig.

Veelgestelde vragen

Welk vacuĆ¼m is het beste voor kattenbakvulling?

De beste stofzuiger voor kattenbakvulling is de Miele Compact C3 Cat and Dog Canister. Het heeft een van de beste zuigkracht van elke busstofzuiger, een parketvloerdraaier en een AirClean-verzegeld systeem.

Hoe reinig je kattenbakvulling van tapijt?

De beste manier om kattenbakvulling van tapijt te reinigen, is door een krachtige stofzuiger te gebruiken zoals deze Miele Compact C3 Cat and Dog Canister. Het heeft een krachtige zuigkracht, een lange slang om het wendbaarder te maken en een AirClean-verzegeld systeem om bacteriƫn en geuren vast te houden.

Waar gooi je kattenbakvulling weg?

Weten waar je kattenbakvulling moet weggooien is cruciaal. Je kunt het inpakken en in de algemene prullenbak gooien, of het in de achtertuin begraven (als je er een hebt).

Hoe vaak moet je kattenbakvulling volledig veranderen?

Je moet de kattenbakvulling minstens eens in de Ć©Ć©n of twee weken volledig vervangen, afhankelijk van het afvalmateriaal en hoeveel katten je hebt. Je moet dagelijks afvalmateriaal scheppen om de strooiselgeur vrij te houden.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Hoe wasgoed te desinfecteren (met &zonder bleekmiddel)