Beste luchtreinigers voor rook van 2023

Sigarettenrook kan even schadelijk als vervelend zijn. Als u een roker bent of met een roker leeft, kunt u baat hebben bij een luchtreiniger. De juiste luchtreiniger zal de rook en de geur ervan in een mum van tijd effectief verwijderen.

Het vinden van de beste luchtreinigers voor rook is geen gemakkelijke taak. Met zoveel beschikbare opties, welke moet u kiezen? De keuze is gemakkelijk als je eenmaal weet waar je op moet letten.

Om u te helpen, hebben we uren besteed aan het onderzoeken van echte klantrecensies en deskundig advies. We hebben tientallen luchtreinigers en hun kamerdekking, filterfasen, ventilatorsnelheden, functies en effectiviteit geanalyseerd om ervoor te zorgen dat we u de beste zeven op de markt brengen.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Elechomes EPI081-luchtreiniger voor thuis pollenstofrokers voor huisdieren, upgrade H13 True HEPA-filter met 4-trapsfiltratie, efficiƫnte luchtreiniger (99,97%), 100% ozonvrij, wit
Het beste voor ontspannende momenten
Elechomes Luchtreiniger
 • Drietraps filtratie
 • Rustgevend, ontspannend en rustig
 • Ventilatorsnelheden &timer
Prijs controleren
Productafbeelding van de Rabbit Air BioGS 2.0 Ultra Quiet HEPA-luchtreiniger (SPA-625A Tone Leaf)
Het beste voor een stille werking
RabbitAir BioGS Ultra Stil
 • Vijf snelheidsinstellingen
 • Viertraps filtratie
 • Optionele ionisator
Prijs controleren
Productafbeelding van de LEVOIT-luchtreinigers voor slaapkamer thuis, HEPA-verffrisserfilter Kleine kamer voor rook, allergieƫn, huidschilfers van huisdieren, pollen, geur, stofverwijderaar, ozonvrij, stil, bureaublad, kantoor, tafelblad, LV-H126, blauw
Beste slaapmodus
Levoit Compacte Luchtreiniger
 • Geavanceerd HEPA-filter
 • Uitstekende slaapstand
 • Filterherinneringswiel
Prijs controleren
Productafbeelding van de RENPHO-luchtreinigers voor slaapkamer, HEPA-filterluchtreinigers met 22dB stille 4-snelheidsregeling voor allergieƫn, huisdieren, rook, stof, pollen, kleine luchtreiniger voor thuiskantoor woonkamer keuken, wit
Beste voor kleine kamers
Renpho Luchtreiniger
 • Geweldige kwaliteit en certificeringen
 • Compact maar krachtig
 • Rustig op 37 decibel
Prijs controleren
Productafbeelding van de Blueair Blue Pure 121 luchtreiniger 3-traps met twee wasbare voorfilters, deeltjes, koolstoffilter, vangt allergenen, virussen, geuren, rook, schimmel, stof, ziektekiemen, huisdieren, rokers, grote kamers op
Beste ontwerp
Blueair Blue Pure 121 Luchtreiniger
 • Scandinavisch design
 • Effectieve drietrapsfiltratie
 • Milieuvriendelijk
Prijs controleren
Productafbeelding van de Medify MA-40 luchtreiniger met H13 True HEPA-filter | 840 sq ft Dekking | voor allergenen, wildvuurrook, stof, geuren, pollen, huidschilfers van huisdieren | Stille 99,9% verwijdering tot 0,1 micron | Zwart, 1-pack
Beste HEPA-filter
Medify MA-40 Luchtreiniger
 • Hepa-filter van medische kwaliteit
 • Groot maar compact
 • Duurzaam materiaal en constructie
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Waarom een luchtreiniger gebruiken voor rook?
 • Hoe de beste luchtreinigers voor rook te vinden
 • Veelgestelde vragen
 • Een rookvrije omgeving creĆ«ren


Product beoordelingen

Een luchtreiniger kan een huishouden met een roker of een rokende buurman enorm ten goede komen. Nadat ons deskundige team de beste keuzes voor onze lijst had uitgezocht, hebben we elke eenheid grondig onderzocht. Enkele van de belangrijke punten waar we naar op zoek waren, waren de kwaliteit van de filters en de kamerdekking.

Zonder verder oponthoud, hier zijn de beste luchtreinigers voor rook.

1. Elechomes luchtreiniger met true HEPA-filter

Het beste voor ontspannende momenten

Productafbeelding van de Elechomes EPI081-luchtreiniger voor thuis pollenstofrokers voor huisdieren, upgrade H13 True HEPA-filter met 4-trapsfiltratie, efficiƫnte luchtreiniger (99,97%), 100% ozonvrij, wit

Prijs controleren

De Elechomes luchtreiniger is een allround winnaar in ons boek. Het is uitgerust met een drietraps filtratiesysteem which bevat een True HEPA-filter. Je krijgt verschillende modi om de kamer en stemming aan te passen.

Een aromatherapiemodus is een uitstekende aanvulling op deze luchtreiniger om een rustgevende en ontspannende sfeer te creƫren. Deze luchtreiniger is uitstekend geschikt voor huizen met rokers vanwege het ronde filter. De ronde structuur maakt het mogelijk om meer lucht efficiƫnter te reinigen.

Er is een timer die u kunt instellen om de luchtreiniger automatisch uit te schakelen. Dit is een geweldige functie omdat het helpt om elektriciteit te besparen.

Wat we leuk vinden

Drietraps filtratie

De drietrapsfiltratie omvat een voorfilter dat grotere deeltjes zoals haar en pluis opvangt. Vervolgens vangt het True HEPA-filter tot 99,97 procent van de kleinste deeltjes op. Last but not least is het actieve koolfilter. Het absorbeert geuren zoals rook, benzeen en formaldehyde.

360-graden dekking

Zoals we hierboven kort vermeldden, is de vorm van het filter waar zijn krachten zijn. Vanwege de 360-graden dekking filtert het meer lucht per keer, waardoor schadelijke stoffen uit de sigarettenrook worden verwijderd.

Rustgevend, ontspannend en rustig

Activeer tijdens de nachtelijke of stille uren de slaapmodus. In deze modus werkt de luchtreiniger op een superstil niveau en produceert slechts 33 decibel.

Je kunt een paar druppels van je favoriete etherische olie toevoegen wanneer je diepere ontspanning nodig hebt. Omdat de luchtreiniger schone lucht afgeeft, zal deze deze met de olie doordrenken, waardoor thuis een aromatherapiespa ontstaat.

Ventilatorsnelheden en timer

U kunt kiezen uit drie ventilatorsnelheden om aan uw behoeften te voldoen. Stel indien nodig de timer in op een specifiek uur tussen Ć©Ć©n en acht om het apparaat automatisch uit te schakelen.

Compact formaat past op bureau of tafel

Deze luchtreiniger is de perfecte aanvulling op een nachtkastje of bureau; het is compact en lichtgewicht. Beoordeel het echter niet op zijn grootte. Het zal effectief een oppervlakte van maximaal 215 vierkante voet beslaan.

Wat we niet leuk vinden

Vervangende filters zijn moeilijk te vinden

Helaas, wanneer het tijd wordt voor een vervanging, zijn de filters lastig om in handen te krijgen. Bovendien kunnen ze duur zijn, ongeveer de helft van de kosten van de luchtreiniger zelf.

Werkt alleen in kleine kamers

Met een kamerdekking van 215 vierkante voet werkt dit het beste in kleine gebieden. Klanten vonden dat het het beste werkte in badkamers, kasten of kleine kantoren. Dit zal niet krachtig genoeg zijn als je iets nodig hebt voor een studio-appartement of grotere woonruimte.

Productspecificaties

Aanbevolen kamerdekking 215 vierkante voet
Filterfasen Drietraps
Garantie Niet gespecificeerd
Bijzonderheden Timer, slaapstand
Ventilatorsnelheden Drie

2. RabbitAir BioGS Ultra Stil

Het beste voor een stille werking

Productafbeelding van de Rabbit Air BioGS 2.0 Ultra Quiet HEPA-luchtreiniger (SPA-625A Tone Leaf)

Bekijk op Amazon
Bekijk op HomeDepot
Zicht op Rabbitair

Deze modern ogende luchtreiniger is een van de stilste opties op de markt. Op het laagste niveau is het slechts 22,8 decibel luid, vergelijkbaar met bladeren die aan een boom ritselen en zelfs stiller dan een fluistering.

Het zal effectief rook en andere verontreinigende stoffen uit uw binnenlucht verwijderen terwijl de kamer wordt ontgeurd. Er zijn maar liefst vijf snelheden om uit te kiezen om aan de kwaliteit van de lucht te voldoen.

De BioGS 2.0 wordt ondersteund door een ongelooflijke garantie van vijf jaar en levenslange 24-uurs technische ondersteuning. Het is Energy Stay-gecertificeerd en gebruikt slechts een kleine hoeveelheid energie wanneer het wordt geactiveerd.

Wat we leuk vinden

Vijf snelheidsinstellingen

Je krijgt de mogelijkheid om dit in te stellen op vijf verschillende snelheden. Dit betekent dat je meer kracht krijgt in intensere omgevingen, wat uitstekend is voor rook. Maar als je iets ultrastils wilt, kun je de laagste stand kiezen. Dit is geweldig voor huizen die al een vrij goede luchtkwaliteit hebben.

Viertraps filtratie

De viertrapsfiltratie verwijdert effectief verontreinigende stoffen van elke omvang. Het voorfilter vangt grote deeltjes op zoals pluisjes, haar en stof. Vervolgens kunt u het indien nodig wassen en terugzetten voor een verbeterde werking.

Vervolgens hebben we een actief koolfilter dat onaangename geuren, rook en dampen absorbeert. Dit filter vangt ook alle VOC’s op die aanwezig kunnen zijn, evenals kookgeuren.

Het BioGS HEPA-filter vangt tot 99,97 procent van de deeltjes op met 0,3 micron. Het vangt verontreinigingen en allergenen op, zoals huidschilfers van huisdieren, pollen, huisstofmijt en rook die mogelijk aan de koolstoffi is ontsnaptlter.

Optionele ionisator

Deze luchtreiniger is ook uitgerust met een negatieve ionengenerator. Deze zullen zich hechten aan positieve deeltjes zoals stof, waardoor ze te zwaar zijn om in de lucht te zweven. De deeltjes vallen dan op de grond, waar je ze kunt verwijderen door te stofzuigen of vegen.

Veel huiseigenaren maken zich zorgen over ionisatoren vanwege het risico op ozon. Gelukkig produceert deze geen schadelijke niveaus. Er is ook de mogelijkheid om het uit te schakelen als je dat niet wilt.

Tot vier wijzigingen per uur

In kamers van 275 vierkante meter ververst dit luchtfilter de lucht tot vier keer per uur. Het is ongelooflijk in het verwijderen van alles, van huisstofmijt tot huisdierenhaar tot tabaksrook, waardoor je lucht gezuiverd en frisser wordt.

Wat we niet leuk vinden

Te veel licht in de automatische modus

De meeste klanten geven er de voorkeur aan om de automatische modus te gebruiken vanwege de effectiviteit ervan. Velen zeiden echter dat het ’s nachts irritant was, omdat het felle LED-verlichting had en bleef wisselen tussen ventilatorsnelheden.

Dure prijs

Voor wat je krijgt, vinden klanten dit te duur. Het is een van de duurste die we hebben gezien, en hoewel het voldoende dekking heeft, zou het betere ontwerpelementen kunnen hebben. Een ding dat klanten graag hadden gezien, is een automatische opstartfunctie wanneer het apparaat een slechte luchtkwaliteit detecteert.

Luid op de Max-instelling

Wanneer je dit toestel op de hoogste stand hebt staan, is het 48,6 decibel luid. Dit is vergelijkbaar met rustig kantoorgebabbel, wat ’s nachts behoorlijk vervelend is.

Productspecificaties

Aanbevolen kamerdekking 625 vierkante voet
Filterfasen Vier fasen
Garantie Vijf jaar garantie
Bijzonderheden Optionele ionisator
Ventilatorsnelheden Vijf


3. Levoit compacte luchtreiniger met geavanceerd HEPA-filter

Beste slaapmodus

Productafbeelding van de LEVOIT-luchtreinigers voor slaapkamer thuis, HEPA-verffrisserfilter Kleine kamer voor rook, allergieƫn, huidschilfers van huisdieren, pollen, geur, stofverwijderaar, ozonvrij, stil, bureaublad, kantoor, tafelblad, LV-H126, blauw

Bekijk op Amazon
Zicht op Levoit

Als je vaak last hebt van de geur van sigarettenrook, is deze compacte luchtreiniger iets voor jou. De Levoit LV-H126 is een kleine luchtreiniger met veel te bieden.

Een ding dat we er leuk aan vinden, is de actieve slaapmodus, zodat je kunt genieten van een vredige nachtrust. Het compacte ontwerp maakt het mogelijk om het overal in uw huis te plaatsen.

Het is ook uitgerust met een drietraps filtratiesysteem met een voorfilter en een geavanceerd HEPA-filter. U kunt kiezen tussen drie ventilatorsnelheden die bij de kamer passen en deze kan tot 161 vierkante voet bedekken.

Wat we leuk vinden

Geavanceerd HEPA-filter

Deze is uitgerust met een geavanceerd HEPA-filter dat tot 99,9 procent van de luchtverontreinigende stoffen opvangt.

Het verwijdert sigarettenrook, stof, pollen, allergenen en schimmelsporen. Het actieve koolfilter zorgt voor eventuele onaangename geuren die aanwezig zijn na het roken of zelfs koken.

Uitstekende slaapstand

Een veelgehoorde klacht over de slaapmodi van luchtreinigers zijn felle LED-lampen. Deze luchtreiniger heeft echter geen verlichting in de slaapstand en werkt op een fluisterniveau van 32 decibel.

Filterherinneringswiel

We geven toe dat deze filtervervangingsindicator misschien niet zo hightech is als andere, maar het is nog steeds gunstig.

Levoit raadt aan om de filters om de zes tot acht maanden te vervangen. Om u te helpen herinneren, kunt u het herinneringswiel instellen. Wanneer u het filter vervangt, draait u aan het wiel zodat het overeenkomt met de huidige maand waarin u zich bevindt. Wanneer het dan tijd is voor een nieuw filter, laat het wiel je dat weten.

Uitgang op het voorpaneel

Deze luchtreiniger zuigt lucht van de achterkant af, filtert deze en stoot deze vervolgens uit de voorkant. Het trechtert schone en gezuiverde lucht recht op je af om van te genieten.

Wat we niet leuk vinden

Kan de lucht drogen

Het viel enkele klanten op dat de luchtreiniger ook de lucht leek te ontvochtigen. Dit kan erg moeilijk zijn, vooral als je ziek bent en meer vochtigheid nodig hebt voor je ziekte.

Het apparaat creƫert een slechte geur

Een van de meest voorkomende klachten is dat dit toestel na een paar weken begint te stinken. De geur is raar, plasticachtig en chemisch. Deze geur stopt wanneer u het apparaat uitschakelt, maar klanten merken het nog steeds, zelfs na het vervangen van de filters.

Wordt luider en luider

Op de laagste stand is het toestel vrij stil. Maar op de hoogste stand is het erg luid. En helaas, hoe meer je het gebruikt, en hoe meer het filter vuil vangt, hoe luider het apparaat wordt.

Productspecificaties

Aanbevolen kamerdekking 161 vierkante voet
Filterfasen Drietraps
Garantie Twee jaar garantie
Bijzonderheden Slaapstand, filterherinneringswiel
Ventilatorsnelheden Drie

4. Renpho luchtreiniger voor rokers

Beste luchtreiniger voor kleine kamers

Productafbeelding van de RENPHO-luchtreinigers voor slaapkamer, HEPA-filterluchtreinigers met 22dB stille 4-snelheidsregeling voor allergieƫn, huisdieren, rook, stof, pollen, kleine luchtreiniger voor thuiskantoor woonkamer keuken, wit

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

De Renpho True HEPA-luchtreiniger is een uitstekende kleine eenheid die stil werkt en tot 103 vierkante voet beslaat. Het drietraps filtratiesysteem vangt sigarettenrook, pollen, allergenen, huisstofmijt en onaangename geuren op en verwijdert deze.

Het is eenvoudig te gebruiken en wordt bediend door een enkele knop – dus het is niet nodig om de handleiding elke keer uit te voeren. U kunt kiezen tussen drie ventilatorsnelheden en een slaapstand voor een rustige, vredige rust.

Wat we leuk vinden

Geweldige kwaliteit en certificeringen

De Renpho-reiniger gebruikt geen schadelijk UV-C-licht dat ozon zou kunnen produceren. Het heeft ook een aantal certificeringen verdiend, zoals de CARB- en Intertek ETL-certificeringen. Een jaar garantie en levenslange ondersteuning dekken het apparaat.

Compact maar krachtig

Je moet deze luchtreiniger niet beoordelen op zijn grootte; het is misschien compact, maar het is krachtig. Plaats het in een kleine ruimte en de drietrapsfiltratie verwijdert eventuele verontreinigende stoffen. Het is de perfecte aanvulling op een slaapkamer of kinderkamer om te voorkomen dat er achterblijvende tweedehands rook binnensluipt.

Quiet Unit bij 37 Decibel

Voor een goede nachtrust stelt u de luchtreiniger in op de slaapstand. Het apparaat werkt op een superstil niveau van 37 decibel in deze modus.

Filtervervangingsindicator

Het apparaat laat u weten wanneer het tijd is voor een vervanging. Het zal beginnen te knipperen op het voorpaneel – dit zal ongeveer elke zes maanden zijn.

Wat we niet leuk vinden

Dure vervangende filters

Toen het tijd was voor een vervanging, viel deze luchtreiniger een beetje plat. De vervangende filters zijn vrij duur en op de lange termijn niet betaalbaar.

Niet de beste in het aanpakken van geuren

Sommige klanten merkten op dat dit niet de beste was in het verwijderen van huisdiergeuren. Als je stinkende honden of kattenbakvulling in de buurt hebt, is dit misschien niet sterk genoeg om de geuren te elimineren.

Budgetoptie is van lagere kwaliteit

Het goede aan dit apparaat is dat het budgetvriendelijk is. Dat betekent echter dat het een beetje goedkoper en niet zo krachtig is als andere eenheden.

Productspecificaties

Aanbevolen kamerdekking 60 tot 103 vierkante voet
Filterfasen Drietraps
Garantie Eenjarige kopersgarantie en levenslange ondersteuning
Bijzonderheden Nachtlampje, vervangingsindicator, slaapstand
Ventilatorsnelheden Drie

5. Blueair Blue Pure 121 Luchtreiniger

Beste ontwerp

Productafbeelding van de Blueair Blue Pure 121 luchtreiniger 3-traps met twee wasbare voorfilters, deeltjes, koolstoffilter, vangt allergenen, virussen, geuren, rook, schimmel, stof, ziektekiemen, huisdieren, rokers, grote kamers op

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Voor grotere ruimtes is deze Blue Pure luchtreiniger een uitzonderlijke keuze. Het beschikt over een drietraps filtratiesysteem met een wasbaar voorfilter.

U kunt deze luchtreiniger naar wens personaliseren door de voorfilters te vervangen. Deze zijn er in verschillende kleuren, zoals grijs, donkerblauw, beige en roze.

Hoewel deze luchtreiniger geen HEPA-filter bevat, zal het rook en de geuren die het creƫert opvangen. Het apparaat werkt op zeer weinig energie en is daarom Energy Star-geclassificeerd. Filters zijn recyclebaar, dus je hoeft je niet schuldig te voelen over het vervangen ervan om de zes maanden.

Wat we leuk vinden

Scandinavisch Design

De hoge, strakke look van de luchtreiniger is een klassiek Scandinavisch design. Kleuren zijn gemakkelijk voor het oog en het is een fluitje van een cent om in elke kamer te passen.

Effectief drietraps filtratiesysteem

De drietrapsfiltratie vangt alles op, van grote deeltjes zoals haar tot virussen. Het absorbeert snel rook en elimineert alle tekenen van de slechte gewoonte.

Milieuvriendelijk en Energy Star Rating

U kunt deze luchtreiniger uitvoeren zonder een enorme tol te eisen van uw maandelijkse rekeningen. Het verbruikt minder energie dan vergelijkbare modellen – bij hoge snelheid gebruikt het apparaat slechts 60 watt.

Rustig op 32 decibel

Deze luchtreiniger maakt gebruik van gespecialiseerde polypropyleen media om ervoor te zorgen dat u zuivere lucht krijgt zonder oordoppen nodig te hebben. Bij lage snelheid verwerkt het meer lucht terwijl het ultrastil is.

Houd er rekening mee dat het varieert tot 56 decibel op de hoogste instelling, vergelijkbaar met het geluid van alledaagse gesprekken.

Wat we niet leuk vinden

Geen HEPA-filter

We raden deze luchtreiniger niet aan voor iedereen die te maken heeft met allergieƫn of astma. Het bevat geen HEPA-filter en verwijdert niet de kleinste allergenen.

Hoge prijs

Dit is een andere dure optie die we hebben gevonden. Hoewel we denken dat het de moeite waard is vanwege de goede kracht en het slanke ontwerp, heeft het geen HEPA-filter waarvan we zouden willen dat het dat voor zijn prijs zou doen.

Kan allergieƫn verergeren

Wat betreft HEPA-filters, dit kan allergieƫn zelfs verergeren. Klanten ontdekten dat het allergieƫn helemaal niet hielp en zelfs een vreemde geur uitstraalde, die een nog ergere reactie veroorzaakte.

Productspecificaties

Aanbevolen kamerdekking 620 vierkante voet
Filterfasen Drietraps
Garantie Niet gespecificeerd
Bijzonderheden Wasbaar voorfilter
Ventilatorsnelheden Drie

6. Medify MA-40 HEPA-filter van medische kwaliteit

Beste HEPA-filterluchtreiniger

Productafbeelding van de Medify MA-40 luchtreiniger met H13 True HEPA-filter | 840 sq ft Dekking | voor allergenen, wildvuurrook, stof, geuren, pollen, huidschilfers van huisdieren | Stille 99,9% verwijdering tot 0,1 micron | Zwart, 1-pack

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Als je moe bent van het omgaan met de nasleep van sigarettenrook, bekijk dit dan. De Medify MA-40 luchtreiniger maakt gebruik van een HEPA-filter van medische kwaliteit dat tot 99,97 procent van de luchtverontreinigende stoffen opvangt.

Dit is een geweldige aanvulling op grote woonruimtes, omdat het in Ć©Ć©n uur tot 1.300 vierkante voet zal bedekken. Er zijn vier ventilatorsnelheden om uit te kiezen om bij de kamer te passen, of stel deze in op de automatische modus.

Het ontwerp is misschien groot, maar het is zeer duurzaam en krasbestendig. Om te voorkomen dat nieuwsgierige vingers problemen veroorzaken, activeert u het kinderslot.

Wat we leuk vinden

Hepa-filter van medische kwaliteit

Zelfs als niemand in uw huishouden te maken heeft met allergieƫn of astma, kan dit filter nog steeds nuttig zijn. Het heeft een lichte voorsprong op True HEPA en zal grondiger zijn in het verwijderen van elk spoor van sigarettenrook.

Groot maar compact

Dit is misschien een beetje verwarrend, maar dit apparaat is zowel compact als groot. Het is 25 centimeter lang maar erg slank en is niet zo omslachtig als andere eenheden met een vergelijkbare kamerdekking. Het is echter aan de zwaardere kant, met een gewicht van 20 pond.

Duurzaam materiaal en constructie

Het strak ogende bovenpaneel is gemaakt van gehard glas. Dit houdt het schoon en zonder krassen.

Eenvoudige filterwissel

Wanneer het tijd is om het filter te vervangen, opent u eenvoudig de achterkant, verwijdert u de oude en installeert u de nieuwe. Het is super eenvoudig en vereist geen speciaal gereedschap.

Wat we niet leuk vinden

Luid ventilatorgeluid bij hoge snelheid

Deze luchtreiniger is een beetje te luid naar onze smaak wanneer op hoge snelheid. In de slaapstand of lage ventilatorsnelheid is het echter verrassend stil.

Geen sensor op het apparaat

Dit toestel had vroeger een sensor, maar nu niet meer. Het is moeilijk om te zeggen of de lucht om je heen goed, gemiddeld of slecht is, omdat er geen sensor is. Je moet jezelf raden.

Productspecificaties

Aanbevolen kamerdekking 1.300 vierkante voet
Filterfasen Drie-in-Ć©Ć©n
Garantie Niet gespecificeerd
Bijzonderheden Gehard glas paneel, ionisator, luchtkwaliteit sensor, slaap modus, kinderslot
Ventilatorsnelheden Vier

7. AeraMax 100 Luchtreiniger

Beste filterbescherming

Productafbeelding van de Fellowes AeraMax 100 luchtreiniger voor schimmel, geuren, stof, rook, allergenen en ziektekiemen met echt HEPA-filter en 4-traps zuivering - 9320301, wit, klein

Prijs controleren

Voor kleine tot middelgrote kamers is de AeraMax 100 een goede keuze.

Het is uitgerust met een True HEPA-filter en een actieve koolmedia. Om het filter veilig te houden, wordt het behandeld met een AeraSafe antimicrobiƫle behandeling die voorkomt dat bacteriƫn of schimmels zich op de HEPA-media vormen.

De luchtreiniger maakt gebruik van PlasmaTrue Technology die een geĆÆoniseerd veld creĆ«ert. Dit veld helpt om luchtverontreinigende stoffen zoals stof en mijten te elimineren.

Een zorg over deze reiniger is de ionisator vanwege het risico op ozonproductie. Dit veroorzaakt echter geen schadelijke ozonniveaus.

Wat we leuk vinden

Duurzaam HEPA-filter

Het om de maand vervangen van een duur HEPA-filter zal snel zijn tol eisen. Gelukkig gaat het True HEPA-filter van deze luchtreiniger tot 12 maanden mee, afhankelijk van de luchtkwaliteit.

Aan de andere kant absorbeert het koolstoffilter geuren en verontreinigende stoffen als een spons. Dit vereist frequentere vervanging. De fabrikant raadt aan om het ongeveer om de drie maanden te vervangen.

Uniek slank ontwerp

De meeste luchtreinigers zijn omslachtig en kunnen er misplaatst uitzien in een kamer. Deze luchtreiniger heeft echter een hoge, strakke uitstraling die een mooie moderne touch toevoegt aan elke kamer. Het is verkrijgbaar in wit en zwart.

Automatische sensoren bewaken de luchtkwaliteit

In de automatische modus bewaakt deze luchtreiniger de luchtkwaliteit van de kamer en past de ventilatorsnelheid aan. Het zal u ook op de hoogte stellen van de kwaliteit door de kleur van het LED-display te wijzigen.

Verschillende klanten hadden een beetje plezier met het testen van de gevoeligheid van de sensoren. Allemaal snel resultaat gemeld en geuren waren in een mum van tijd verdwenen.

Goed voor kleine slaapkamers

Deze luchtreiniger bedekt een kamer van 100 tot 200 vierkante voet – een ideale grootte voor slaapkamers en kinderdagverblijven. Dit is een uitstekende keuze als je een roker in huis hebt en de rook in je slaapkamer niet wilt. Het actieve koolfilter absorbeert sigarettenrook en de geur die het veroorzaakt.

Wat we niet leuk vinden

Niet zo stil als anderen

Ondanks het kleine formaat produceert deze luchtreiniger een behoorlijk merkbaar zoemend geluid. Het kan ’s nachts vervelend zijn, maar het is meer als witte ruis op lage snelheid.

Mogelijk moet u filters vaak wijzigen

Hoewel schonere huizen weg kunnen komen met minder filterwijzigingen, moesten sommige klanten hun filters vaker vervangen. Sommigen moesten ze zelfs maandelijks veranderen omdat de luchtkwaliteit zo slecht was. Natuurlijk is dit indirect, maar als de filters iets hogere kwaliteit zouden zijn, zou het een verschil kunnen maken.

Piepende knoppen en felle lichten

Wanneer u op knoppen op het paneel drukt, wordt het geleverd met een luid piepend geluid dat ’s nachts vervelend is. Bovendien heeft het paneel felle lichten, die kunnen afleiden wanneer je probeert te slapen.

Productspecificaties

Aanbevolen kamerdekking 100 tot 200 vierkante voet
Filterfasen Viertraps
Garantie Niet gespecificeerd
Bijzonderheden PlasmaWave-technologie, AeraSafe antimicrobiƫle behandeling, luchtkwaliteitsmonitor
Ventilatorsnelheden Niet gespecificeerd

Productvergelijkingstabel

Product Best Aanbevolen dekking Filterfasen Garantie Bijzonderheden Ventilatorsnelheden
Elechomes Luchtreiniger Ontspannende momenten 215 mĀ² 3 N.V.T Timer, slaapstand 3
RabbitAir BioGS Ultra Stil Stille werking 625 mĀ² 4 5 jaar Optionele ionisator 5
Levoit Compacte Luchtreiniger Slaapstand 161 mĀ² 3 2 jaar Slaapstand, filterherinneringswiel 3
Renpho Luchtreiniger Kleine kamers 60 ā€“ 103 mĀ² 3 1 jaar Nachtlampje, vervangingsindicator 3
Blueair Blue Pure 121 Luchtreiniger Ontwerpen 620 mĀ² 3 N.V.T Wasbaar voorfilter 3
Medify MA-40 HEPA-filter van medische kwaliteit HEPA-filter 1.300 mĀ² 3 N.V.T Gehard glas paneel, kinderslot, luchtkwaliteit sensor, slaap mod 4
AeraMax 100 Luchtreiniger Filterbeveiliging 100 ā€“ 200 mĀ² 4 N.V.T PlasmaWave-technologie, AeraSafe antimicrobiĆ«le behandeling, luchtkwaliteitsmonitor N.V.T

Waarom een luchtreiniger gebruiken voor rook?

Leven met een roker of er zelf een zijn heeft wel degelijk invloed op de binnenluchtkwaliteit. Je hebt niet alleen te maken met aanhoudende rook, maar het kan ook gordijnen verkleuren en een onaangename geur veroorzaken.

Als je jonge kinderen of andere mensen hebt die bij je wonen, lopen ze het risico op meeroken. Dit kan worden veroorzaakt door een brandende sigaret of zelfs uitgeademde rook.

Houd er rekening mee

Tweedehands rook kan veel gezondheidsproblemen veroorzaken, vooral bij kinderen en baby’s. Astma-aanvallen, luchtweginfecties en wiegendood (wiegendood) kunnen allemaal worden veroorzaakt door passief roken (1).

U kunt de risico’s verminderen door een luchtreiniger te gebruiken die gespecialiseerd is in sigarettenrook. Een luchtreiniger gebruikt een kleine motor en ventilator om lucht naar binnen te zuigen en deze door een medium te filteren. Schone lucht wordt dan in de kamer uitgestoten zodat u en uw gezin ervan kunnen genieten.

De rook treft vaak appartementsbewoners die naast zware rokers wonen. Veel consumenten hebben veel succes gemeld met een luchtreiniger die problemen, voornamelijk slechte geuren, elimineerde.

Hoe de beste luchtreinigers voor rook te vinden

Met het enorme scala aan keuzes op de markt, kan het vinden van de juiste voor u een uitdaging zijn. Dus we hebben een paar punten verzameld die het overwegen waard zijn voordat we ons op een eenheid vestigen.

HEPA-filtertype

Een van de meest cruciale onderdelen van een luchtreiniger is het filter. Nu zijn de meest voorkomende filters die worden gebruikt in luchtreinigers HEPA-filters. Deze zijn er in verschillende soorten, maar de meest voorkomende zijn True HEPA en HEPA-grade.

Echte HEPA-filters zijn het meest effectief en verwijderen tot 99,97 procent van de luchtverontreinigende stoffen. Ze vangen ook deeltjes zo klein als 0,3 micron op (2).

HEPA-filters daarentegen vangen slechts tot 99 procent van de verontreinigende stoffen op. Het lijkt misschien geen groot verschil, maar True HEPA is effectiever voor rook.

Als u een stapje verder wilt gaan, zoek dan naar een geavanceerd HEPA- of HEPA-filter van medische kwaliteit. Dit zal tot 99,95 procent van de verontreinigende stoffen opvangen met een kleine grootte van 0,3 micron (3). Om bot te zijn, het laat niets dan zuivere lucht achter.

Misschien vind je dit ook interessant
Een HEPA-filter reinigenHoe een HEPA-filter te reinigen (wasbare of permanente gids)

Koolstoffilter

Een ander groot probleem met rook is de geur. Dit kan soms scherp zijn en zelfs blijven hangen op meubels, kleding en haar. Als je gasten wilt kunnen hebben zonder dat iemand vermoedt dat je een roker bent, is een actief koolmedium een must.

Actieve kool- of houtskoolfilters absorberen geuren, dampen en vluchtige organische stoffen (VOS). Wat koolstof zo effectief maakt, zijn de miljoenen kleine poriƫn. Terwijl geuren, gassen en dampen de poriƫn passeren, worden ze geabsorbeerd in de houtskool en veilig bewaard (4).

Wanneer de deeltjes worden opgesloten, verandert de koolstof ze van gasvorm naar vaste vorm. De vaste deeltjes worden vervolgens doorgegeven aan het HEPA-filter en daar opgesloten.

Om deze reden gaan actieve koolfilters mogelijk niet zo lang mee en moeten ze regelmatig worden vervangen. De meeste luchtreinigers gaan twee tot zes maanden mee.

Grootte en kamerdekking

Grootte en kamerdekking zijn ook twee belangrijke factoren om te overwegen.

Overweeg de kamer waar u de luchtreiniger gaat plaatsen. Als u jonge kinderen of baby’s heeft, kan het plaatsen van een kleine eenheid in de kinderkamer helpen om de risico’s van passief roken te voorkomen.

Aan de andere kant, als u of een ander in huis vaak binnenshuis rookt, is het nuttig om een grotere eenheid te hebben. Grotere luchtreinigers kunnen gebieden tot en met meer dan 1.000 vierkante voet bedekken.

Een nadeel van een enorme kamerdekking is de grootte van het apparaat. Grote luchtreinigers zijn berucht omdat ze omslachtig, zwaar en er niet zo goed uitzien. Fabrikanten beginnen echter de ontwerpen te veranderen, en you kan eenheden vinden die zelfs de kamer kunnen complimenteren.

Modi

Veel luchtreinigers worden geleverd met verschillende ventilatoropties en modi. Deze kunnen zeer nuttig zijn in een huishouden met rook, omdat u de ventilator kunt aanpassen aan de kamer.

Veel consumenten geven de voorkeur aan automatische modi vanwege hun moeiteloze bediening. In de automatische modus vertrouwen de meeste eenheden op luchtkwaliteitssensoren die de lucht bewaken en de ventilatorsnelheid dienovereenkomstig instellen. Velen zullen u zelfs op de hoogte stellen van hoe vervuild uw lucht is door een kleurveranderend licht op het displaypaneel.


Veelgestelde vragen

Hoe reinig je de lucht in het huis van een roker?

De beste manier om de lucht in het huis van een roker te reinigen, is door een luchtreiniger te gebruiken. Het verwijdert de rookdeeltjes en geeft schone lucht terug in de kamer. U moet ook zorgen voor voldoende ventilatie om een gezonde luchtstroom mogelijk te maken.

Hoe lang duurt het voordat rook uit een huis verdwijnt?

De tijd die nodig is om rook uit een huis te verwijderen, kan variƫren afhankelijk van de rookvervuiling en de grootte van het huis. Gemiddeld duurt het verwijderen van rook uit een huis tussen de twee weken en twee maanden.

Hoe bescherm je jezelf als je met een roker leeft?

De eenvoudigste manier om jezelf te beschermen als je met een roker leeft, is door de roker buiten te laten oplichten. Als ze dat niet doen, als ze weigeren, moet jij degene zijn die naar buiten stapt.

Welk type luchtreiniger is het beste voor rook?

Het beste type luchtreiniger voor rook is er een met een HEPA-filter, zoals deze Medify MA-40 luchtreiniger. Het heeft een HEPA-filter van medische kwaliteit dat 99,99 procent van de verontreinigende stoffen vangt tot een grootte van Ć©Ć©n micron, en het reinigt tot 1.600 vierkante voet in slechts Ć©Ć©n uur.

Helpt het branden van een kaars bij sigarettenrook?

Het branden van een kaars kan helpen bij sigarettenrook omdat de kaars fungeert als een thermische reactor en de vieze geur van de rook wegbrandt.


Een rookvrije omgeving creƫren

Als je een roker bent of samenwoont met iemand die dat wel is, is een luchtreiniger een must-have. Roken brengt meerdere gezondheidsrisico’s met zich mee, zoals hartaanvallen en kanker. Tweedehands roken kan echter net zo schadelijk zijn, vooral wanneer kinderen of baby’s worden blootgesteld (5).

Bij het zoeken naar de beste luchtreinigers voor rook is de kwaliteit van het filter cruciaal. Een True HEPA-filter vangt rookdeeltjes op, terwijl een actief koolmedium geuren absorbeert. Het creƫren van een rookvrije thuisomgeving is essentieel voor het welzijn van u en uw gezin.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?