Beste manier om een muismat schoon te maken (voor een soepele game-ervaring)

Als je een muismat gebruikt, dan weet je hoe belangrijk het is om deze schoon te houden. Vlekken, vuil en vuil kunnen de tracking verstoren en het moeilijk maken om uw muis te besturen. Dit is verwoestend als je een gamer bent.

Gelukkig zijn de meeste muismatten gemakkelijk schoon te maken, ongeacht of u een pc of Mac-computer gebruikt. Volg gewoon deze eenvoudige instructies om te leren hoe je een muismat schoonmaakt en je bent weer op weg naar moeiteloos gamen.

Inhoudsopgave
 • Hoe vaak een muismat te reinigen
 • Hoe een rubberen of plastic muismat te reinigen
 • Hoe maak je een doek muismat schoon
 • Hoe een RGB-muismat schoon te maken
 • Kun je een muismat in de wasmachine doen?
 • Hoe een muismat te drogen
 • Waarom blijft mijn muis plakken?
 • Veelgestelde vragen
 • Hoe een muismat te wassen

Hoe vaak een muismat te reinigen

U moet uw muismat minstens 3 tot 4 keer per jaar schoonmaken. Muismatten worden smerig omdat je handen ze constant aanraken. Dit betekent dat als u uw computer na de lunch gebruikt, u mogelijk vet en ziektekiemen aan de muismat toevoegt.

Voeg een paar gemorste koffie toe en je muismat wordt smerig.

Hoe een rubberen of plastic muismat te reinigen

De beste muismatreiniger om te gebruiken is afwasmiddel. Het snijdt door het vuil, vuil en vet zonder je pad te beschadigen.

 • Tijd: 10 minuten
 • Moeilijkheid: Beginner

Wat je nodig hebt

 • 2 microvezeldoeken
 • Water
 • Afwasmiddel

1. Bevochtig de doek

Bevochtig je microvezeldoek in wat zoet water.

2. Wis uw muismat

Schrob je muismat met een vochtige doek om het vuil en vuil te verwijderen. Als je muismat smerig is, voeg dan wat afwasmiddel toe aan je doek en schrob de vlek ermee. De afwasmiddel helpt door het vuil te snijden zonder de muismat te beschadigen.

3. Spoel uw muismat af

Verwijder al het zeepsop van je pad door het af te spoelen met vers water.

4. De muismat drogen

Gebruik een schone en droge microvezeldoek om je muismat te drogen. Uw muismat kan enkele uren nodig hebben om te drogen als deze een stoffen achterkant heeft. Niet-poreuze muismatten kunnen echter onmiddellijk worden gebruikt.

Hoe maak je een doek muismat schoon

Schuim- en doekmuispads voelen beter aan dan een gewone rubberen pad. Ze hebben echter wat meer werk nodig om schoon te maken.

 • Tijd: 15 minuten + droogtijd
 • Moeilijkheid: Beginner

Wat je nodig hebt

 • Container of gootsteen
 • Water
 • Afwasmiddel
 • Zachte reinigingsborstel of tandenborstel
 • Schone droge doek
 • Handdoek

1. Vul een gootsteen

Vul een gootsteen of container met lauw water. Zorg ervoor dat het water niet te heet is, anders beschadig je je muismat.

2. Dompel muismat onder

Plaats je muismat in de container en zorg ervoor dat deze volledig in het water is ondergedompeld.

3. Scrub Muismat

Voeg een kleine hoeveelheid afwasmiddel toe aan je muismat en gebruik je reinigingsborstel om de muismat voorzichtig te schrobben. De afwasmiddel kan door het vet en vuil op je muismat snijden zonder deze te beschadigen.

Werk de zeep in de stof om het vuil te verwijderen. Mogelijk moet u meerdere keren meer zeep toevoegen en schrobben om de taaiere vlekken van uw pad te verwijderen.

4. Spoel de muismat af

Zodra uw muismat schoon is, spoelt u deze af onder stromend water om alle zeep van de pad te verwijderen.

5. De muismat drogen

Haal de muismat uit het water en schud hem goed. Dep het vervolgens droog met een schone en droge doek. Leg het vervolgens plat op een handdoek om aan de lucht te drogen.

U wilt ervoor zorgen dat de pad volledig plat is, zodat deze geen vouwen of bedden ontwikkelt terwijl deze droogt. Laat het 24-48 uur drogen voordat je het gebruikt.

Hoe een RGB-muismat schoon te maken

RGB is een muismat die is ontworpen voor gaming op hoog niveau. Het bevat ook een hard oppervlak voor uw muis en RGB-verlichting. Dit betekent dat een RGB-muismat, samen met andere bedrade muismatten, elektronica heeft.

U moet voorzichtig zijn om ervoor te zorgen dat u uw muismat kunt reinigen zonder dat water deze beschadigt.

 • Tijd: 15 minuten + droogtijd
 • Moeilijkheid: Beginner

Wat je nodig hebt

 • Kom
 • Afwasmiddel
 • 2 microvezeldoeken

1. Haal

Koppel de muismat los of verwijder de batterijen om ervoor te zorgen dat er geen elektrische stroom naar uw pad loopt.

2. Stof bevochtigen

Voeg wat lauw water toe aan de kom. Dompel je microvezeldoek onder in het water voordat je wat afwasmiddel aan de doek toevoegt. Wring de doek uit om er zeker van te zijn dat deze niet druipnat is.

3. Scrub Muismat

Schrob het oppervlak van je muismat met een doek om al het vuil, vuil en vet erop te verwijderen. Bevochtig je doek en voeg meer afwasmiddel toe als dat nodig is om de viezigheid weg te schrobben. Zorg ervoor dat je de doek elke keer uitwringt, zodat je je muismat niet laat weken.

Blijf schrobben totdat uw muismat er schoon uitziet.

4. Droge muismat

Gebruik een schone, droge microvezeldoek om zoveel mogelijk water van je muismat te vegen. Laat het vervolgens drogen op een manier die voorkomt dat de elektronica in uw pad exposed aan water. Wacht tot uw muismat volledig droog is voordat u deze weer aansluit om te gebruiken.

Kun je een muismat in de wasmachine doen?

Ja, je kunt veel muismatten wassen in de wasmachine. De kans is echter groter dat de machine uw muismat beschadigt, dus de beste manier om een muismat schoon te maken, is door deze met de hand te wassen.

Om je muismat in de wasmachine schoon te maken, doe je je muismat in de trommel en voeg je een kleine hoeveelheid afwasmiddel of mild wasmiddel toe aan de machine. Stel vervolgens de machine in op koud en een zachte spincyclus. Zodra de wascyclus is voltooid, laat u uw muismat 24-36 uur aan de lucht drogen voordat u deze gebruikt.

Hoe een muismat te drogen

Om je muismat goed te drogen, laat je hem 24-36 uur aan de lucht drogen op een handdoek. Dit zal helpen om te voorkomen dat er vouwen en bochten in je pad ontstaan als deze droogt.

Een andere optie is om je muismat te föhnen met een haardroger. Gebruik de laagste stand en zorg ervoor dat je voldoende afstand hebt tussen de haardroger en de pad om schade te voorkomen.

Stop uw muismat niet in de droger, want de hitte zal deze beschadigen.

Waarom blijft mijn muis plakken?

Een hoge luchtvochtigheid kan ervoor zorgen dat een muis aan de muismat blijft plakken. U kunt proberen een luchtontvochtiger te gebruiken om het overtollige vocht uit de lucht te verwijderen of een raam openen om de luchtstroom te verbeteren.

Een andere reden waarom uw muis aan de pad kleeft, is dat de pad versleten is geraakt. Muismatten bevatten vaak een glad oppervlak om de muis over de pad te laten glijden. Na verloop van tijd slijt dit oppervlak en blijft de muis aan de pad plakken.

Probeer de muismat om te draaien om de andere kant te gebruiken. Anders is het misschien tijd om uw muismat te vervangen.

Een vuile muis blijft ook aan de muismat plakken. De oplossing hier is om je muis schoon te maken.

Veelgestelde vragen

Verpest water een muismat?

Nee, muismatten zijn gemaakt van waterdicht materiaal zoals doek en rubber, dus water zal ze niet verpesten. De uitzonderingen zijn RGB of bedrade muismatten. Ze bevatten elektronica die beschadigd raakt als ze nat worden.

Hoe lang gaan muismatten mee?

Muismatten zijn ontworpen om 5-10 jaar mee te gaan, zelfs als u de muismat elke dag gebruikt. Enkele tekenen dat u uw muismat moet vervangen, zijn wanneer deze duidelijke schade begint te vertonen, een ruw oppervlak of wanneer het grondig reinigen van uw muismat het vuil niet langer verwijdert.

Kun je muismatten föhnen?

Ja, je kunt een muismat föhnen. Gebruik de laagste stand van je föhn en zorg ervoor dat je wat afstand houdt tussen je föhn en de muismat. Wees voorzichtig, want de hitte van uw föhn kan de muismat beschadigen.

Is een muismat nodig?

Ja, het wordt aanbevolen om een muismat te gebruiken als u een muis gebruikt.

De voeten van je muis zijn gevoelig en gevoelig voor beschadiging. Tegelijkertijd wordt uw bureau bekrast door de wrijving van de muis die er constant tegenaan wrijft. De muismat beschermt zowel je muis als je bureau.


Hoe een muismat te wassen

Als u uw muismat wilt wassen, of het nu een muismat met een polssteun, een Razer-muismat, een Glorious-gamingmuispad of een SteelSeries-muismat is, moet u weten hoe u uw muismat goed moet wassen. De beste manier om je muismat schoon te maken, is door hem af te vegen met een vochtige doek om al het vuil en vuil te verwijderen. Droog het vervolgens af met een microvezeldoek.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?