Beste Mold Foggers van 2023

Schimmel is een ding waar bijna niemand vreemd aan is. Deze meercellige schimmel duikt op verschillende plaatsen op, binnen en buiten, zolang er voldoende vocht beschikbaar is.

Schimmel is niet alleen een gevaar voor je gezondheid en huis, maar ook een vreselijke doorn in het oog. Het is niet ongewoon dat het alles waar het op groeit bekladt. Het stinkt ook de plaats op met een muffe geur die je je neus in walging zal laten rimpelen.

Schimmel is ongetwijfeld niet iets wat je in huis wilt. Dus we hebben het op ons genomen om de beste schimmelvernevelaars op de markt te vinden om u te helpen er vanaf te komen.

Om onze vijf favorieten af te sluiten, hebben we gekeken naar deskundig advies, echte klantrecensies en onze eigen expertise toegepast.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de SuperHandy ULV Fogger Machine, Corded Backpack Garden Mist Sprayer, 3GAL 1-15GPH w / Flexible Nozzle - voor gazonverzorging, hydrocultuur, desinfectiemiddel
Beste Mold Fogger voor mobiliteit
SuperHandy Fogger Machine
 • Binnen- en buitengebruik
 • Lichtgewicht
 • Eenvoudig in gebruik
Prijs controleren
Productafbeelding van de Smith Performance Sprayers 190443 Professional Pest Control Electric Thermal Fogger, Zwart
Het beste voor droge beslaan
Smith Performance Spuitmachines
 • Droge verneveling
 • Gebruiksgemak
 • Gecontroleerde verwarming
Prijs controleren
Productafbeelding van de Concrobium Concrobium 200-620810 Mold Control Fogger, Zilver,
Het beste voor grote gebieden
Concrobium Mold Control Fogger
 • Voorbehandeling bouwmateriaal
 • Komt op moeilijk bereikbare plaatsen
 • Robuuste unit
Prijs controleren
Productafbeelding van de Silver Bullet ULV Non-Thermal Cold Fogger Triple Jet Pest Control Fogger
Het beste voor kleinere ruimtes
Schatzoeker Cold Fogger
 • Klein en draagbaar
 • Oplossingen op olie- en waterbasis
 • Waar voor je geld
Prijs controleren
Productafbeelding van de Createch Commander Tri Jet ULV-sproeier niet-thermisch koud binnen- en buiten professionele vernevelaarmachine
Meest veelzijdige schimmelvernevelaar
Tri Jet ULV Niet Thermische Vernevelaar
 • Vijf jaar beperkte garantie
 • Geweldig voor kruipruimtes
 • Veilig en effectief
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Waarom zou u schimmel verwijderen?
 • Wat is een Mold Fogger?
 • Soorten Mold Foggers
 • Waarom zou u een schimmelvernevelaar gebruiken?
 • Hoe een Mold Fogger te gebruiken
 • Veiligheidstips voor het gebruik van een matrijsvernevelaar
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

We hebben de tijd genomen om de topproducten van de industrie te bekijken. In onze zoektocht hebben we ook feedback van klanten van het publiek beoordeeld.

We hebben gekeken naar het gebruik, het doel, de grootte en de efficiƫntie van elk product. Als gevolg hiervan hebben we een lijst met de beste schimmelvernevelaars opgesteld om het winkelen voor u gemakkelijker te maken.

1. SuperHandy Rugzak Mist Duster

Beste Mold Fogger voor mobiliteit

Productafbeelding van de SuperHandy ULV Fogger Machine, Corded Backpack Garden Mist Sprayer, 3GAL 1-15GPH w / Flexible Nozzle - voor gazonverzorging, hydrocultuur, desinfectiemiddel

Prijs controleren

Deze draagbare rugzakvernevelaar is er een waar u op kunt vertrouwen. Het heeft een horizontaal spuitbereik van 20 voet en een verticaal spuitbereik van 4,9 tot 6,5 voet, dus het is geschikt voor kleinere plaatsen, maar je kunt dit ook buiten gebruiken. Deze veelzijdige schimmelvernevelaar is geweldig voor het beheersen van schimmel en meeldauw, evenals een verscheidenheid aan andere dingen.

U kunt dit bijvoorbeeld gebruiken om hotels, scholen, huizen, theaters, winkelcentra, ziekenhuizen en nog veel meer te desinfecteren. Het is ontworpen voor ontsmetting binnenshuis. Het is echter ook ontworpen voor pesticiden buitenshuis in erven, tuinen, kassen en boerderijen.

Je kunt dit ook gebruiken om fruit en bloemen water te geven. Het is een alles-in-Ć©Ć©n product waar je veel gebruik van zult maken, of je het nu persoonlijk of commercieel gebruikt!

Wanneer u het gebruikt, zult u dankbaar zijn dat u zo’n comfortabele en lichtgewicht optie hebt gekocht die gemakkelijk een paar uur per keer te dragen is.

Wat we leuk vinden

Binnen- en buitengebruik

Zoals gezegd is dit een topkeuze vanwege de mogelijkheden binnen en buiten. Of u nu desinfecteert, ontsmet of zelfs gewoon water geeft – u kunt dit overal gebruiken!

Lichtgewicht op 10 pond

Het dragen van deze rugzak is een fluitje van een cent, niet alleen omdat hij comfortabel is, maar ook omdat hij lichtgewicht is met 10,43 pond. Een enorme bonus is dat het een royale tankcapaciteit van drie gallons heeft en een gedempt luchtgaaspad voor maximale luchtstroom, waardoor beslaan comfortabel wordt.

Eenvoudig te gebruiken

Zelfs voor beginners is dit een uitstekend product om mee te beginnen. Het is gemakkelijk om uw oplossing te verdunnen volgens het productetiket met deze tank. Het heeft markeringen en een trechter, zodat u het gemakkelijk kunt vullen zonder hitte, uitlaat of harde geluiden.

Natuurlijk moet u PBM’s gebruiken wanneer van toepassing, omdat de resterende vloeistof daarna kan stijgen. Dit kan leiden tot een geĆÆrriteerde huid, ademhalingsproblemen of andere problemen, afhankelijk van uw oplossing.

Levert een fijne mist

Dit levert een fijne nevel op met druppeltjes van nul tot 50 micron. Dit helpt om stof te minimaliseren en de luchtvochtigheid op peil te houden, wat ideaal is voor asbestsanering.

Wat we niet leuk vinden

Luidruchtig en irritant

Sommige klanten vinden de machine iets te luid. Om u te helpen beslissen, weegt dit op tegen de voordelen? Denk er eens over na.

Het snoer is vervelend

U verliest enige flexibiliteit wanneer u een bedrade optie kiest boven een optie op batterijen. Als je meer bewegingsruimte nodig hebt, kan deze op je zenuwen werken.

Productspecificaties

Bijlagen inbegrepen ULV vernevelaar
Gewicht van het artikel 10,43 pond
Tank grootte 3 liter
Deeltjesgrootte 0 ā€“ 50 micron

2. Smith Performance Sprayers FT982 Elektrische Thermische Vernevelaar

Het beste voor droge beslaan

Productafbeelding van de Smith Performance Sprayers 190443 Professional Pest Control Electric Thermal Fogger, Zwart

Bekijk op Amazon
Bekijk op HomeDepot

Deze vernevelaar zal je gemakkelijk wegblazen (niet letterlijk). Het is een elektrische thermische vernevelaar die werkt op een 110-volt voeding. Het mist gemakkelijk elk materiaal dat geschikt is voor thermische verneveling, of het nu op olie- of waterbasis is.

De Smith Performance Sprayer kan ook een droge mist creƫren. Dit betekent dat de microscopische deeltjes die het produceert geen vocht achterlaten. Je kunt overal beslaan zonder angst voor vocht.

Het is heel gemakkelijk te gebruiken. Je vindt een trigger onder het handvat om hem aan en uit te zetten en een knop om droogverneveling eenvoudig te activeren. Dit is super comfortabel omdat je met dezelfde hand kunt werken als je de fogger draagt.

Het apparaat warmt vrij snel op. Je kunt het direct na het voorverwarmen minimaal twee minuten aan de praat krijgen en het toch goed laten werken.

Wat we leuk vinden

Dry Fogging-functie

Het is een prachtige functie om te kunnen beslaan zonder vocht te hebben dat zich bij het mondstuk verzamelt. Met de droge mist hoeft u zich geen zorgen te maken over vocht dat in plassen op de vloer verschijnt of langs muren druipt.

Gebruiksgemak

Deze fogger is ongelooflijk eenvoudig te gebruiken met zijn goed geplaatste bedieningselementen en eenvoudige constructie met Ć©Ć©n structuur. Hierdoor kunt u het gemakkelijk met Ć©Ć©n hand gebruiken.

Duurzame constructie

De duurzame aluminium container kan tot 0,75 liter oplossing per keer bevatten. Dit wordt geleverd met grendels voor extra veiligheid en om kantelen te voorkomen.

Verwarmt snel, gaat een tijdje mee

Deze machine warmt in slechts een paar minuten op. Je haalt er het onze uit voordat je het moet bijvullen.

Indrukwekkende en volledige dekking

Dit apparaat vernevelt de chemische stof om een superfijne mist te creƫren. Het kan in hoeken, gaten en andere kleine ruimtes komen en biedt volledige dekking.

Wat we niet leuk vinden

Zorgvuldige behandeling

De Smith Performance moet met dezelfde zorg worden behandeld als nodig is voor een hete ketel. Het mag niet te dicht bij het lichaam worden toegestaan, anders kan het een lichte brandwond veroorzaken.

Verlengsnoer inbegrepen

Omdat dit een elektrische vernevelaar is, is er het probleem van een verlengsnoer. Dit moet aangesloten blijven, dus je moet het snoer slepen om het van stroom te voorzien en te laten werken.

Productspecificaties

Type Elektrische thermische vernevelaar
Gewicht van het artikel 6 pond
Tank grootte 0.75 gallons
Deeltjesgrootte 10 ā€“ 50 micron

3. Concrobium 200-620810 Schimmel Control Fogger

Het beste voor grote gebieden

Productafbeelding van de Concrobium Concrobium 200-620810 Mold Control Fogger, Zilver,

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op HomeDepot

De Concrobium is een populair goed gebouwd, stevig model dat meer dan 400 vierkante voet kan bedekken in een enkele toepassing.

Het wordt geleverd met een beknopte lijst met instructies voor het gebruik van het apparaat. Gebruik naast Concrobium Mold Control Formula om schimmels zonder schadelijke chemicaliƫn effectief te elimineren en te voorkomen.

Met behulp van de koude vernevelingsmethode creƫert dit apparaat een zeer lichte en gelijkmatige mist. De gegenereerde mist bedekt voldoende de ruimte waarin het wordt gebruikt. Het is geweldig voor gebruik binnenshuis en schiet de spray tot 20 voet.

Wat we leuk vinden

Voorbehandelen van bouwmateriaal

Vanwege het vermogen om fijne nevels te creƫren die oppervlakken kunnen doordringen, kunt u deze vernevelaar gebruiken om bouwmaterialen te behandelen. Dit maakt het nog moeilijker voor schimmels om wortel te schieten in een gebouw.

Komt op moeilijk bereikbare plaatsen

Deze vernevelaar doet alles het harde werk met zijn 20-voet spray. Het kan alle moeilijke plaatsen bereiken zonder dat je de vernevelaar verplaatst.

Gelijkmatige distributie tot 2800 vierkante voet

Dit apparaat verdeelt de schimmelreiniger gelijkmatig via een fijne nevel. Het komt overal waar je nodig hebt in gebieden tot 2800 vierkante voet.

Het maakt gebruik van Concrobium Mold Control

Dit apparaat maakt gebruik van de kracht van Concrobium Mold Control, een krachtige oplossing gemaakt zonder schadelijke chemicaliƫn. Wanneer u deze oplossing gebruikt, hoeft u niet te schrobben of af te spoelen. Het is zo gemakkelijk (en veilig) te gebruiken.

Het kan schimmel, meeldauw en andere muffe geuren verwijderen. Het werkt op tegels, beton, stof, metaal, hout en meer.

Wat we niet leuk vinden

Kan beschadigde nozzles hebben

Hoewel dit een grote vernevelaar is, melden sommige recensenten dat het mondstuk beschadigd is aangekomen. In dit geval moet u het bedrijf bellen voor een vervanging.

Niet het veiligste apparaat

De bevestigingsclips op het apparaat zijn niet de sterkste. Na een paar keer gebruik kunnen ze loskomen. Dan kan er vloeistof uitlekken.

Productspecificaties

Type ULV koude vernevelaar
Gewicht van het artikel 8 pond
Tank grootte 1 gallon
Deeltjesgrootte 10 ā€“ 30 micron

4. Schatzoeker Silver Bullet Niet-thermische schimmelvernevelaar

Het beste voor kleinere ruimtes

Productafbeelding van de Silver Bullet ULV Non-Thermal Cold Fogger Triple Jet Pest Control Fogger

Prijs controleren

De Triple Jet Cold ULV is een duurzaam product waar u op kunt vertrouwen. Gemaakt door Ten Green Fingers, het is uitgerust met roestvrij staal. De behuizing is gemaakt van stevig aluminium.

Dit apparaat maakt gebruik van het koude vernevelingsmechanisme, wat betekent dat het oplossingen op olie- of waterbasis kan gebruiken.

Het heeft drie tegengesteld roterende spuitmonden die een fijne nevel van oplossing spuiten, die tot 40 voet gaat. Dit maakt het beter geschikt voor zowel kleinere als grotere ruimtes. U kunt de klep aanpassen aan uw behoefte.

Hoewel deze fogger buiten of binnen werkt, moet je er misschien veel mee bewegen. Dit komt omdat het vrij klein en handig is met 5,72 pond.

De Ultra Low Volume niet-thermische vernevelaar heeft een instelbaar debiet om u onder controle te houden van de verneveling en wordt geleverd met een garantie.

Wat we leuk vinden

Klein en draagbaar

Deze vernevelaar is klein en neemt niet veel ruimte in beslag. Het is niet erg zwaar (5,72 pond) en kan gemakkelijk van kamer naar kamer worden gedragen. Daarom kunt u het opslaan en regelmatig gebruiken zonder stress.

Compatibel met oplossingen op olie- en waterbasis

Dit is een koude vernevelaar, dus het beperkt je niet tot oplossingen op waterbasis. U kunt een oplossing op oliebasis toevoegen, die een fijne nevel zou maken zonder problemen voor de machine te veroorzaken.

Waar voor je geld

Dit is geliefd bij velen gezien de multifunctionaliteit en de prijs. Velen hadden erop gewezen dat het zijn werk vrij goed doet zonder gedoe.

Verschillende toepassingen

Dit bestrijdt niet alleen schimmel en meeldauw, maar het steriliseert ook, levert ongediertebestrijding en kan Concrobium Mold Control uitvoeren.

Wat we niet leuk vinden

Geen slangbevestiging

Deze vernevelaar heeft geen slangbevestiging, dus je kunt de stroom van de mist niet sturen. Als je de stroom wilt sturen, moet je je verplaatsen met de vernevelaar.

Ontwerp is niet duurzaam

Ondanks de robuuste pomp en roestvrijstalen elementen is het algehele ontwerp niet super duurzaam. Klanten merkten dat het al na een paar uur onder druk knikte. De afdichting is niet geweldig en de bevestigingsclips zijn niet strak genoeg.

Productspecificaties

Type ULV koude vernevelaar
Gewicht van het artikel 5,72 pond
Tank grootte 1 gallon
Deeltjesgrootte Niet beschikbaar

5. Tri Jet ULV niet thermische vernevelaar

Meest veelzijdige schimmelvernevelaar

Productafbeelding van de Createch Commander Tri Jet ULV-sproeier niet-thermisch koud binnen- en buiten professionele vernevelaarmachine

Prijs controleren

Ten slotte hebben we een product van Createch USA, een leider in de vernevelings- en atomiseringsindustrie voor de afgelopen 30 jaar. Het is geweldig voor het aanbrengen van schimmel- en meeldauwbestrijdingsproducten, evenals ongediertebestrijding in verschillende omgevingen.

Het is een ultralage vernevelaar – ideaal voor het spuiten van oplossingen op olie- of waterbasis. Het heeft een krachtige motor die tot 30 kosten kan spuitent.

De anatomie bestaat uit een inlaatfilter, een netsnoer, een heavy-duty motor en een nozzle met drie actie. Last but not least wordt het ook geleverd met een beperkte garantie van vijf jaar.

Wat we leuk vinden

Eenvoudig te gebruiken met handige schakelaar

Deze fogger is ongelooflijk eenvoudig te gebruiken met een eenvoudige aan / uit-schakelaar. Zodra je het aanzet, straalt het de mist van je af, waardoor je voldoende tijd hebt om het gebied te verlaten.

Geweldig voor kruipruimtes

Het is ideaal om deze vernevelaar te gebruiken voor kruipruimtes. Het enige wat u hoeft te doen is het direct naar de opening van de kruipruimte te richten. De krachtige motor zal de mist tot 30 voet naar binnen spuiten.

Als dit nog niet genoeg is, kun je nog steeds naar de opening aan de andere kant van de kruipruimte gaan en de actie herhalen. De nevel die circuleert, zorgt voor wat er nog in het midden over is.

Multifunctionele fogger

U kunt dit gebruiken voor het verwijderen van schimmel en meeldauw. Maar het is ook geweldig voor het verwijderen van insecten en ander ongedierte, het elimineren van geuren en het ontsmetten.

Hoge standaard constructie

Deze fogger is gemaakt in de VS en wordt geleverd met een garantie van vijf jaar. U kunt er zeker van zijn dat dit is gemaakt met hoge normen en wordt ondersteund door een betrouwbare garantie.

Wat we niet leuk vinden

Niet gemakkelijk mee te nemen

Deze vernevelaar is niet de beste om onderweg te beslaan, tenzij je hem in een voertuig hebt. Het kan het beste op Ć©Ć©n plek worden gebruikt, omdat het omslachtig kan zijn om mee te nemen.

Onderhoud van de schoonmaak vereist

Als u het dekselgebied niet vaak schoonmaakt, wordt het verkleurd, vies en roestig.

Productspecificaties

Type ULV niet-thermische vernevelaar
Gewicht van het artikel 13 pond
Tank grootte 1 gallon
Deeltjesgrootte 15 ā€“ 30 micron

Productvergelijkingstabel

Product Best Bijlagen inbegrepen Gewicht van het artikel Tank grootte Deeltjesgrootte
SuperHandy Rugzak met Snoer Mist Duster Mold Fogger voor mobiliteit ULV vernevelaar 10,43 pond 3 gal. 0 ā€“ 50 micron
Smith Performance Spuitmachines Voor droge verneveling Elektrische thermische vernevelaar 6 pond 0.75 gal. 10 ā€“ 50 micron
Concrobium Mold Control Fogger Voor grote gebieden ULV koude vernevelaar 8 pond 1 gallon 10 ā€“ 30 micron
Silver Bullet niet-thermische schimmel fogger Voor kleinere ruimtes ULV koude vernevelaar 5,72 pond 1 gallon N.V.T
Tri Jet ULV Niet Thermische Vernevelaar Veelzijdige Mold Fogger ULV niet-thermische vernevelaar 13 pond 1 gallon 15 ā€“ 30 micron

Waarom zou u schimmel verwijderen?

Schimmel is een van de ergste dingen om te vinden die in uw huis groeien. Het ontwikkelt zich zo snel dat je het misschien niet eens opmerkt totdat het een probleem wordt dat je niet langer kunt negeren.

Naast het onaangename uiterlijk en de geur, is schimmel ook gevaarlijk voor uw gezondheid. Daarom is het van vitaal belang om schimmel en meeldauw uit uw leefruimte te verwijderen zodra u het opmerkt.

1. Gevaar voor de gezondheid

Toegegeven, niet iedereen is gevoelig voor schimmel. Mensen met allergieƫn zullen echter te maken krijgen met veel gezondheidsuitdagingen van verschillende gradaties van ernst.

Schimmel reproduceert door microscopische sporen vrij te geven die rondzweven in de lucht voordat ze een plek vinden om te rusten. Deze sporen kunnen allergieƫn veroorzaken en leiden tot oog-, huid- en keelirritatie.

Degenen met reeds bestaande gezondheidsproblemen, zoals chronische longziekte, kunnen ernstiger problemen hebben zoals longinfecties. Schimmelsporen kunnen ook astma-aanvallen veroorzaken voor astmapatiƫnten.

Kinderen en huisdieren zijn ook veel gevoeliger voor schimmelsporen en kunnen ademhalingsproblemen krijgen wanneer ze eraan worden blootgesteld (1).

Misschien vind je dit ook interessant
Woonkamer luchtreiniger voor schimmel5 Beste luchtreinigers voor schimmel (2023 beoordelingen)

2. Structurele schade

Zoals alle levende wezens heeft schimmel voedingsstoffen nodig om te groeien. Het krijgt deze noodzakelijke voedingsstoffen door zich te voeden met organisch materiaal.

Organisch materiaal is aanwezig in bijna alles, van hout tot kleding tot gipsplaat. Voeg hier wat vocht aan toe dat aanwezig is in verschillende delen van het huis en je hebt een goddelijke omgeving voor schimmelgroei. Als zodanig heeft schimmel geen moeite om zich door huizen te verspreiden.

Het hebben van schimmelvoeding op verschillende materialen in het hele huis leidt ertoe dat dit materiaal bevlekt of vernietigd.

Als schimmel in uw muren en vloeren groeit, zullen ze beginnen te rotten en uit elkaar vallen. Dit komt omdat de schimmel er letterlijk in vreet (2).

Als het lang mag etteren, kan schimmel een heel gebouw heel goed structureel ondeugdelijk en ongeschikt maken om in te wonen.

Wat is een Mold Fogger?

Een schimmelvernevelaar is een apparaat dat schimmelremediale oplossingen van vloeistof naar mist verandert. Hoewel men dergelijke schimmeldodende oplossingen in spuitflessen kan stoppen en de getroffen gebieden kan benevelen, zijn vernevelaars effectiever.

Een schimmelvernevelaar – door schimmeldodende oplossingen in dampen te veranderen – verdeelt de oplossing gelijkmatig. Als zodanig bedekt het elke centimeter van de kamer, inclusief de scheuren en spleten die we niet handmatig kunnen bereiken.

Het werkt door warmte te gebruiken om de vloeibare oplossing te verdampen, die de kamer vult met een dikke mist. Of door wat “koude verneveling” wordt genoemd, die eenvoudig luchtdruk gebruikt om de oplossing te verdampen.

De oplossing doodt schimmels en sporen die je niet kunt zien. Beschadigd materiaal moet daarna worden verwijderd om te voorkomen dat de schimmel terugkeert.

Soorten Mold Foggers

Er zijn twee soorten foggers: thermal foggers en ultra-low volume foggers.

Thermische vernevelaars

Een thermische vernevelaar gebruikt warmte om chemische oplossingen te verdampen. Het verwarmde vat helpt om kleine deeltjes in grote aantallen te produceren, waardoor mist of wolken ontstaan die tot scheuren kunnen reiken.

Ze hebben vaak een tank met maximaal 40 gram oplossing met een pomp die de oplossing naar de verwarmingskamer transporteert. De damp wordt vervolgens met een mondstuk van de voorkant verdreven.

Pros

 • Laat dikke en zichtbare wolken los, waardoor je kunt zien wat je aan het doen bent.
 • De grootte van een druppel in de vrijgekomen wolk kan zo klein zijn als 0,5 micron, zodat deze kleine gebieden kan binnendringen.
 • Gebruik minder oplossing om meer gebieden te bedekken dan ULV-vernevelaars.

Tegens

 • Vereisen hoge energie om te functioneren.
 • Er is brandgevaar door het gebruik van warmte.

Ultra-Low Volume Foggers (ULV)

Ook bekend als een “koude vernevelaar”, gebruikt dit apparaat luchtdruk om chemische oplossingen in een nevel te veranderen, die vervolgens wordt gespoten.

Met ULV-sproeiers kunt u de grootte van de deeltjes aanpassen voor verschillende toepassingen.

Pros

 • Eenvoudiger te bedienen en op afstand te bedienen.
 • Energiezuiniger.
 • Veilig om binnenshuis te gebruiken omdat ze niet opwarmen.
 • U kunt fungiciden via dit type vernevelaar toepassen en gebruiken op gewassen.

Tegens

 • Laat onzichtbare mist los, waardoor het moeilijk wordt om te zien wat je aan het doen bent.
 • Grote druppelgroottes variĆ«rend van vijf tot 30 micron zijn minder effectief in het penetreren van scheuren.
 • Het duurt langer om grote gebieden te bedekken in vergelijking met thermische vernevelaars.

Waarom zou u een schimmelvernevelaar gebruiken?

Helaas is het slechts het topje van de ijsberg wanneer je eindelijk overal schimmelgroei opmerkt. Schimmelsporen zijn microscopisch klein, wat betekent dat je ze niet ziet.

Omdat schimmelsporen in de lucht zitten, is het gebruik van een spuitfles ook niet effectief. Het zal ze zeker niet allemaal doden.

Om ze uit te roeien, moet je daarom de schimmeldodende oplossing gelijkmatig verdelen. Dit zorgt ervoor dat het de kamer vult, inclusief de lucht waar schimmelsporen zich kunnen bevinden.


Hoe een Mold Fogger te gebruiken

Schimmelvernevelaars zijn gemakkelijk te gebruiken. Als je eenmaal begrijpt hoe ze werken, zou je geen moeite moeten hebben om ze te bedienen.

 1. Maak de kamer die je van plan bent te benevelen eerst goed schoon met de mist.
 2. Zorg ervoor dat u alles verwijdert dat beschadigd kan raken als ze vochtig worden, zoals boeken en stof.
 3. Plaats de door u gekozen schimmeldodende oplossing in de tank van uw schimmelvernevelaar.
 4. Stel het gewenste debiet in op de vernevelaar.
 5. Plaats uw vernevelaar in de ideale positie om de mist door de hele kamer te verspreiden. Het midden van de kamer is hiervoor meestal de beste plek.
 6. Zet je vernevelaar aan en laat hem draaien zolang je denkt dat het nodig is. Zorg ervoor dat het niet lang genoeg is voor de damp om plassen te verlaten of langs de muren te lopen.
 7. Nadat u uw vernevelaar hebt uitgeschakeld, laat u de kamer 30 minuten in de mist opzuigen.
 8. Open je ramen en plaats ventilatoren in de kamer om het te helpen drogen.

Zolang de door u gekozen oplossing werkt, kunt u gerust zijn, wetende dat dit uw schimmelprobleem heeft opgelost.

Veiligheidstips voor het gebruik van een matrijsvernevelaar

Wanneer u een schimmelvernevelaar gebruikt, zijn er enkele kritieke stappen om ervoor te zorgen dat u veilig blijft tijdens het proces. Sommigen van hen zijn:

 • Lees de instructies voor het correct mengen van uw oplossing om chemische stoffen te vermijden ongevallen.
 • Draag een masker en een beschermend pak om jezelf te beschermen tegen de chemicaliĆ«n die worden gespoten.
 • Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het gebied dat wordt beneveld.
 • Probeer niet te lang te vernevelen om plassen en vochtdruppels op muren te voorkomen.

Veelgestelde vragen

Hoe vind ik verborgen schimmel in mijn huis?

De beste manier om verborgen schimmel in uw huis te vinden, is achter meubels, in de buurt van pijpen, onder tapijten en rigs, en achter behang en lambrisering.

Werken Mold Bomb Foggers echt?

Schimmelbomvernevelaars werken echt. Deze Particulate Fogger elimineert schimmel en meeldauw en helpt vieze geuren aan te pakken. Het is veilig te gebruiken in huis of andere omgevingen en werkt in slechts Ć©Ć©n behandeling.

Hoeveel vierkante voet bedekt een schimmelbom?

Het aantal vierkante meters dat een schimmelbom bedekt, hangt af van de schimmelbom. U krijgt 600 tot 700 vierkante voet dekking, hoewel dit varieert afhankelijk van het merk.

Kan ik azijn gebruiken in een schimmelvernevelaar?

U kunt azijn gebruiken in een schimmelvernevelaar omdat azijn antimicrobiƫle en antibacteriƫle eigenschappen heeft die de schimmelsporen in uw huis en in de vernevelaar doden.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   hoe zeem schoonmaken