Beste luchtontvochtigers voor het hele huis van 2023

Een hoge luchtvochtigheid kan astma en allergieën veroorzaken, naast andere gezondheidsproblemen, als gevolg van schimmel, huisstofmijt en meer. Aan de andere kant kan een lage luchtvochtigheid echter ook zeer ongemakkelijk zijn. Het is daarom essentieel om een evenwicht te creëren.

U kunt die perfecte balans voor een comfortabele leefruimte creëren door een luchtontvochtiger voor het hele huis te installeren.

Maar hoe vind je de beste luchtontvochtiger voor het hele huis? Het komt allemaal neer op de grootte van je huis en waar je het kunt installeren.

We hebben uren besteed aan het onderzoeken van verschillende producten en deskundig advies. We hebben vertrouwen in onze vijf keuzes die prioriteit geven aan efficiëntie, duurzaamheid en ontwerp.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de COLZER 140 Pints commerciële luchtontvochtiger voor 6.000 vierkante voet kelders en grote kamers met continue afvoerslang, 2,1 gallons watertank, geavanceerd touchpad-bedieningspaneel
Beste voor appartementen
Colzer 140 Pints Luchtontvochtiger
 • Grote gebiedsdekking
 • Hoog ontwerp
 • Grote tank &drain optie
Prijs controleren
Productafbeelding van de TOSOT 50 Pint met interne pomp 4.500 sq ft luchtontvochtiger Energy Star - voor thuis, kelder, slaapkamer of badkamer - Super Stil (vorige 70 Pint)
Het beste voor herenhuizen
Tosot 70-Pint Luchtontvochtiger
 • Eenvoudig onderhoud
 • Automatisch opnieuw opstarten
 • Stille werking onder 52 decibel
Prijs controleren
Productafbeelding van de ALORAIR commerciële luchtontvochtiger met pomp, tot 180 PPD (verzadiging), 85 PPD bij AHAM, geheugenstart, 5 jaar garantie, LGR-luchtontvochtiger voor overstromingsreparatie, kruipruimte en kelderdroging, blauw
Beste met pomp
AlorAir LGR Luchtontvochtiger
 • Zeer effectief
 • Waterdicht ontwerp
 • Lang netsnoer
Prijs controleren
Productafbeelding van de AprilAire E080 Pro 80 Pint-luchtontvochtiger voor kruipruimtes, kelders, hele huizen, commercieel tot 4.400 vierkante voet.
Beste commerciële luchtontvochtiger voor het hele huis
Aprilaire E80 Pro Luchtontvochtiger
 • Professionele luchtontvochtiger voor het hele huis
 • Grote gebiedsdekking
 • Eenvoudig te bedienen
Prijs controleren
Productafbeelding van de Dri-Eaz LGR 7000XLi commerciële luchtontvochtiger met pomp F412, tot 29 gal, industriële, compacte luchtontvochtiger
Het beste voor grote huizen
Dri-Eaz LGR 7000XLi Luchtontvochtiger
 • Slimme functies
 • Ingebouwde pomp
 • Compact formaat geschikt voor krappe ruimtes
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Bestaat er zoiets als een luchtontvochtiger voor het hele huis?
 • Hoe weet ik of ik een luchtontvochtiger voor het hele huis nodig heb?
 • Hoe te kiezen (koopgids)
 • Hoe een luchtontvochtiger voor het hele huis te installeren
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Onze experts hebben urenlang gekeken naar verschillende prestaties en gebiedsdekking om het beste te vinden. Uiteindelijk hebben we de beste luchtontvochtigers voor het hele huis gevonden die experts verkiezen en waar klanten dol op zijn.

Onze belangrijkste prioriteiten waren het vinden van efficiënte luchtontvochtigers met een uitstekende dekking en een lange levensduur.

1. Colzer 140 Pints Luchtontvochtiger

Beste voor appartementen

Productafbeelding van de COLZER 140 Pints commerciële luchtontvochtiger voor 6.000 vierkante voet kelders en grote kamers met continue afvoerslang, 2,1 gallons watertank, geavanceerd touchpad-bedieningspaneel

Bekijk op Amazon
Zicht op Colzer

Als u een stijlvolle luchtontvochtiger voor het hele huis wilt, is de Colzer 140-Pint de juiste keuze. Het heeft een hoog en slank ontwerp dat bij elke kamer past. Het is ook handig, het verwijderen van 140 pinten vocht per dag en het bedekken van een gebied van maximaal 6.000 vierkante voet.

Er zijn verschillende modi die passen bij de ontvochtigingstaak waarmee u wordt geconfronteerd, zoals het drogen van wasgoed. Kies tussen handmatige of automatische drainage om aan uw behoeften te voldoen.

Wat we leuk vinden

Grote 6.000 vierkante voet gebied dekking

Voor het hele huis heb je een krachtige luchtontvochtiger nodig, zoals dit Colzer-model. Het kan een indrukwekkende 6.000 vierkante voet bedekken en zal tot 140 pinten vocht per dag extraheren – dat is 17,5 gallons. Het is de perfecte aanvulling op elk appartement of huis om schimmel en vocht op afstand te houden.

Hoog ontwerp past in elke kamer

Ondanks de kracht en effectiviteit van deze luchtontvochtiger, is deze vrij eenvoudig te vinden. Het heeft een hoog en slank ontwerp, waardoor het uitstekend geschikt is voor elk type kamer. We raden ten zeerste aan om het in een open ruimte te plaatsen, zodat het vocht uit alle kamers kan halen.

Grote tank en afvoeroptie

Het is uitgerust met een tank van 2,1 gallon, zodat het een aanzienlijke hoeveelheid water kan bevatten. Hierdoor kun je langer meegaan zonder dat je het hoeft te legen. Als een pluspunt heeft het de mogelijkheid van automatische drainage.

U kunt een slang aansluiten op de waterafvoer en de machine selecteert automatisch continue ontvochtiging. Het apparaat zal dan non-stop draaien om de luchtvochtigheid comfortabel te houden.

Verschillende modi voor Different Taken

Deze luchtontvochtiger is uitstekend geschikt voor elke gelegenheid. Het wordt geleverd met meerdere modi, zoals de ontvochtigingsmodus, de droge kledingmodus en uw ingestelde vochtigheidsniveaus.

Wat we niet leuk vinden

50 Pond Zwaar

Met 50,7 pond is deze luchtontvochtiger verre van lichtgewicht. Het kan nogal lastig zijn om het te verplaatsen, ook al heeft het vier wielen.

Sommige eenheden werken niet

Bij aankomst ontdekten sommige klanten dat hun eenheden niet werkten, althans niet naar hun verwachtingen. Controleer de jouwe de eerste paar weken grondig om er zeker van te zijn dat deze correct werkt.

Productspecificaties

Dekking van het gebied 6.000 vierkante voet
Pinten per dag 140 pinten
Dimensies 13,3 bij 13,3 bij 28,7 inch
Gewicht 50,7 pond
Garantie Twee jaar garantie

2. Tosot 70-pint luchtontvochtiger met pomp

Het beste voor herenhuizen

Productafbeelding van de TOSOT 50 Pint met interne pomp 4.500 sq ft luchtontvochtiger Energy Star - voor thuis, kelder, slaapkamer of badkamer - Super Stil (vorige 70 Pint)

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op HomeDepot
Zicht op Overstock

De Tosot 70-pint luchtontvochtiger is een uitstekende aanvulling op elk huis. Het kan een oppervlakte van maximaal 4.500 vierkante voet beslaan. Het werkt stil en efficiënt, met minimaal vermogen voor maximale resultaten.

De luchtontvochtiger is uitgerust met een interne pomp om u te helpen de tijd en moeite te besparen van het legen van de tank. Het is ook uitgerust met een afwasbaar luchtfilter en een herstart van de stroomuitval.

Wat we leuk vinden

Ingebouwde pomp maakt continu gebruik mogelijk

Met de ingebouwde pomp kunt u water afvoeren in elke richting van maximaal 15 voet afstand. Dit geeft u veel meer flexibiliteit over waar het apparaat kan staan. Met de optie voor continue drainage kunt u de luchtontvochtiger de klok rond laten draaien zonder u zorgen te maken over een volle tank.

Automatisch opnieuw opstarten na stroomuitval

Wanneer er een stroomstoring optreedt, kan het frustrerend zijn om al uw instellingen op de luchtontvochtiger opnieuw in te stellen. Gelukkig zal de Tosot 70-pint luchtontvochtiger automatisch opnieuw opstarten en uw voorkeursinstellingen herstellen.

Rustig tussen 48 en 52 decibel

Het hebben van een luide en omslachtige luchtontvochtiger in je woonkamer is niet ideaal. Dit apparaat werkt echter stil – met een afmeting van 48 decibel op de laagste stand en 52 op de hoogste. Het is niet helemaal stil, maar het zal jou of je familie ook niet storen.

Eenvoudig onderhoud

Deze luchtontvochtiger verspilt uw tijd niet als het gaat om onderhoud.

De emmer kan eenvoudig van de bodem van het apparaat worden verwijderd – schuif hem eruit en draag hem met behulp van de handgrepen naar de gootsteen of afvoer. Het luchtfilter is ook snel te lokaliseren en te verwijderen. Je kunt het wassen met warm water en mild wasmiddel.

Tosot raadt u aan dit na 250 uur gebruik te doen – een lampje op het display zal u hiervan op de hoogte stellen.

Wat we niet leuk vinden

Pomp is moeilijk te gebruiken

Hoewel de ingebouwde pomp een slimme functie is, kan het lastig zijn om ermee aan de slag te gaan. Meerdere klanten hadden moeite met het verbinden van de verschillende onderdelen.

Levensduur van 18 maanden

De gemiddelde levensduur is volgens klanten ongeveer 18 maanden. Dat is net nadat de garantie is afgelopen, waardoor dit een duur item is om te vervangen of te repareren.

Productspecificaties

Dekking van het gebied 4.500 vierkante voet
Pinten per dag 70 pinten
Dimensies 14.76 bij 11.38 bij 24 inch
Gewicht 48 pond
Garantie Een jaar garantie

3. AlorAir LGR luchtontvochtiger met ingebouwde pomp

Beste met pomp

Productafbeelding van de ALORAIR commerciële luchtontvochtiger met pomp, tot 180 PPD (verzadiging), 85 PPD bij AHAM, geheugenstart, 5 jaar garantie, LGR-luchtontvochtiger voor overstromingsreparatie, kruipruimte en kelderdroging, blauw

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Als je in een overstromingsgevoelig gebied woont, heb je deze luchtontvochtiger bij de hand. De AlorAir LGR is ontworpen om u te helpen uw huis te herstellen na een overstroming of zeer slechte lekkage. Het werkt snel en efficiënt en zal een aanzienlijke hoeveelheid vocht verwijderen.

De luchtontvochtiger heeft een paar innovatieve functies, zoals een ingebouwde pomp, een helder LED-display en zelfs beschermde spoelen. De behuizing van het apparaat is extreem duurzaam en waterdicht.

Wat we leuk vinden

Zeer effectief op vochtige plaatsen

Als u in een zeer vochtig klimaat woont of herstellende bent van een overstroming of lek, is deze luchtontvochtiger iets voor u. Het kan een gebied van maximaal 2.300 vierkante voet bedekken en tot 190 pinten per dag verwijderen.

In tegenstelling tot veel luchtontvochtigers, kan deze werken bij koelere temperaturen tussen 33 en 105 graden Fahrenheit.

Waterdicht ontwerp

Het waterdichte ontwerp maakt deze luchtontvochtiger even duurzaam als effectief. AlorAir beweert dat je het in water kunt laten zinken en dat het niet zal breken. Het is uitgerust met een rubberen strip die de printplaat afdicht en beschermt.

Lang netsnoer

Het netsnoer bereikt maar liefst 19,6 voet. Dit geeft u meer vrijheid over waar het apparaat kan staan, zelfs als het stopcontact ver weg is. Wanneer het netsnoer niet in gebruik is, kan het eenvoudig worden opgerold en aan de zijkant van het apparaat worden opgeborgen.

Epoxy-beschermde spoelen

AlorAir heeft de spoelen gecoat met epoxypoeder om lekken te voorkomen die de luchtontvochtiger kunnen beschadigen. Deze functie helpt de levensduur van de spoelen te verlengen en behoudt hun vermogen om warmte over te dragen.

Ingebouwde pomp

We houden van de ingebouwde pompfunctie op deze luchtontvochtiger. Het heeft een hefafstand van 20 voet, zodat het water van elke locatie kan verwijderen, ongeacht de afvoer. Dit geeft je nog meer vrijheid om de perfecte plek te vinden om het op te zetten.

Wat we niet leuk vinden

Luid genoeg om te irriteren

Deze luchtontvochtiger is vrij luid en kan te luidruchtig zijn om in de woonkamer te houden. Overweeg bij het opzetten een gebied waar het zijn werk kan doen zonder u en uw gezin te storen.

Fout vijf wordt vaak weergegeven

Veel klanten hadden de E5-fout te zien. Hiervoor is een nieuwe of gerepareerde unit nodig. Terwijl de klantenservice soms oppikt en reageert, horen klanten andere keren helemaal niets terug.

Productspecificaties

Dekking van het gebied 2.300 vierkante voet
Pinten per dag 190 pinten
Dimensies 22,8 bij 13,7 bij 17,3 inch
Gewicht 75 pond
Garantie Vijf jaar garantie

4. Aprilaire E80 Pro Luchtontvochtiger

Beste commerciële luchtontvochtiger voor het hele huis

Productafbeelding van de AprilAire E080 Pro 80 Pint-luchtontvochtiger voor kruipruimtes, kelders, hele huizen, commercieel tot 4.400 vierkante voet.

Bekijk op Amazon
Zicht op Sylvane

Als je op zoek bent naar een luchtontvochtiger die gemakkelijk te gebruiken en praktisch is, is dit jouw man. De Aprilaire E80 Pro kan worden aangesloten op uw HVAC-kanalen, waardoor uw hele huis effectief wordt ontvochtigd. De installatie is relatief eenvoudig, maar u hebt mogelijk professionele hulp nodig als u de kanalen wilt bevestigen.

Het apparaat is zeer duurzaam en gemaakt in de VS met corrosiebestendige aluminium spoelen. Het wordt geleverd met een zeer indrukwekkende garantie van vijf jaar.

Wat we leuk vinden

Professionele luchtontvochtiger voor het hele huis

Deze luchtontvochtiger staat niet alleen in je woonkamer; het is aangesloten op uw HVAC-systeem. Er zijn twee kanalen aan elke kant van het apparaat die u aan uw systeem kunt bevestigen. Het apparaat zal vervolgens uw huis ontvochtigen terwijl uw HVAC draait.

Dekking van grote gebieden

Ongeacht de grootte van uw huis, deze luchtontvochtiger zal een perfecte match zijn – tenzij u in een herenhuis woont. De Aprilaire-luchtontvochtiger kan tot 4.400 vierkante voet bedekken en dagelijks tot 80 pinten vocht verwijderen.

Eenvoudig te bedienen

Ondanks dat het een professionele luchtontvochtiger is, is het eigenlijk vrij eenvoudig te gebruiken. U kunt het bedieningspaneel aan de bovenkant van het apparaat monteren. U kunt het instellen op de gewenste vochtigheidsgraad, die non-stop werkt totdat ze zijn bereikt.

Hoogwaardige constructie

Gemaakt in de VS, dit is een duurzaam en kwalitatief apparaat. Het is gemaakt met corrosiebestendige aluminium spoelen, dus het zou lang mee moeten gaan.

Wat we niet leuk vinden

Dure prijs

Deze luchtontvochtiger zal je behoorlijk terugbrengen, maar het is een investering. Het gebruikt ook een aanzienlijke hoeveelheid energie, die op uw maandelijkse rekeningen wordt weergegeven, afhankelijk van het gebruik.

U moet het professioneel installeren

Als u wilt profiteren van de garantie van vijf jaar, moet u een HVAC-technicus inhuren om deze te installeren. Aprilaire heeft geen eigen technicus, dus je moet iemand uitbesteden.

After zes maanden gaat het mis

Het kan misgaan als je met deze machine de grens van zes maanden bereikt. Klanten merkten dat de compressor niet meer werkte, de luchtvochtigheid stopte met afnemen en de geluiden toenamen.

Productspecificaties

Dekking van het gebied 4.400 vierkante voet
Pinten per dag 80 pinten
Dimensies 34 bij 15,42 bij 15 inch
Gewicht 63 pond
Garantie Vijf jaar garantie

5. Dri-Eaz LGR 7000XLi luchtontvochtiger

Het beste voor grote huizen

Productafbeelding van de Dri-Eaz LGR 7000XLi commerciële luchtontvochtiger met pomp F412, tot 29 gal, industriële, compacte luchtontvochtiger

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

De Dri-Eaz LGR 7000XLi luchtontvochtiger is er een die je moet zien om te geloven. Het werkt zeer effectief in grote gebieden tot 26.000 kubieke voet. De installatie is snel en dankzij de ingebouwde humidistat kunt u uw voorkeursniveaus instellen.

De heavy-duty body is ontworpen en gebouwd in de VS met beschermde spoelen en een eenvoudig te gebruiken touchpad display. Hoewel het sterk is, is het compact en gemakkelijk op te bergen en past het in gecompromitteerde ruimtes.

Wat we leuk vinden

Dekking van grote gebieden

Voor grote woningen is deze luchtontvochtiger de perfecte aanvulling. Het kan een indrukwekkende 26.000 kubieke voet bedekken en zal dagelijks tot 235 pinten verwijderen. Het is uitstekend in het drogen van het huis na een overstroming of slecht lek.

Ingebouwde pomp

De ingebouwde pomp is een uitstekende functie omdat het apparaat zonder de hulp van de zwaartekracht naar elke locatie kan afvloeien. Het geeft u meer flexibiliteit bij het kiezen van de plek om het apparaat ook in te stellen.

Compacte maatvoering past bij krappe ruimtes

Ondanks de sterkte van deze luchtontvochtiger is hij zeer compact en stapelbaar als je meer eenheden hebt. Het heeft een langere, slankere maat die het mogelijk maakt om in elke krappe ruimte te passen.

Het netsnoer kan worden opgerold en aan de zijkant van het apparaat worden opgeborgen, waardoor het gemakkelijker op te bergen is.

Slimme functies inbegrepen

Daarnaast heeft deze luchtontvochtiger een ingebouwde humidistat waar je je voorkeursniveaus kunt instellen. Er zijn touchpad-bedieningselementen en een automatisch pompsysteem. Over het algemeen is het zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig in te stellen.

Wat we niet leuk vinden

Luid zoemend geluid

Helaas zorgt de sterkte van deze luchtontvochtiger er ook voor dat deze behoorlijk luid wordt. Tijdens het hardlopen maakt het een luidruchtig gezoem, dus je moet het niet naast je slaapkamer plaatsen.

Herhaalde foutweergaven

Dit apparaat moet mogelijk regelmatig worden gerepareerd. Klanten meldden dat er vaak een foutmelding kwam.

Productspecificaties

Dekking van het gebied 26.000 kubieke voet
Pinten per dag 235 pinten
Dimensies 20 bij 20 bij 33,5 inch
Gewicht 107 pond
Garantie Beperkte levenslange garantie (body); 6 jaar (compressor &spoelen); 1 jaar (onderdelen & arbeid


Productvergelijkingstabel

Product Best Dekking van het gebied Pinten per dag Dimensies Gewicht Garantie
Colzer 140 Pints Luchtontvochtiger Voor appartementen 6.000 m² 140 13,3 x 13,3 x 28,7″ 50,7 pond Twee jaar
Tosot 70-Pint Luchtontvochtiger Voor herenhuizen 4.500 m² 70 14,76 x 11,38 x 24″ 48 pond Een jaar
AlorAir LGR Luchtontvochtiger Met pomp 2.300 m² 190 22,8 x 13,7 x 17,3″ 75 pond Vijf jaar
Aprilaire E80 Pro Luchtontvochtiger Commerciële luchtontvochtiger voor het hele huis 4.400 m² 80 34 x 15,42 x 15″ 63 pond Vijf jaar
Dri-Eaz LGR 7000XLi Luchtontvochtiger Voor grote huizen 26.000 cu ft 235 20 x 20 x 33,5″ 107 pond Beperkte levensduur

Bestaat er zoiets als een luchtontvochtiger voor het hele huis?

Ja. Het is eigenlijk een belangrijk onderdeel van je huis als vochtigheid een probleem is. Niet alle luchtontvochtigers kunnen echter voor het hele huis worden gebruikt.

Gebiedsdekking speelt een belangrijke rol bij het bepalen of een luchtontvochtiger al dan niet geschikt is voor de hele hogebruiken. Over het algemeen worden luchtontvochtigers voor het hele huis aangesloten op uw HVAC-systeem. Hierdoor kunnen ze je hele huis in één keer ontvochtigen.

Als u echter in een huis of appartement met één verdieping woont, kunt u een draagbare luchtontvochtiger gebruiken met een grote oppervlaktedekking.

Hoe weet ik of ik een luchtontvochtiger voor het hele huis nodig heb?

Voordat u beslist over een luchtontvochtiger voor het hele huis, moet u de luchtvochtigheid van uw huis grondig beoordelen. Over het algemeen is schimmel mogelijk wanneer de relatieve luchtvochtigheid binnenshuis hoger is dan 60 procent (1). Hier zijn een paar tekenen dat uw huis een luchtontvochtiger nodig heeft:

 • Muffe geuren: Overtollig vocht kan schimmel en meeldauw doen groeien. Dit resulteert op zijn beurt in een onaangename muffe geur.
 • Allergieën of astmaproblemen: Overtollig vocht of vocht in een huis kan allergieën en astma veroorzaken. Verschillende studies toonden aan dat vochtige omgevingen ademhalingsproblemen, infecties, eczeem en bronchitis kunnen veroorzaken (2).
 • Rottend hout: Als uw huis gedurende een langere periode wordt blootgesteld aan overtollig vocht, zal de structuur beginnen af te breken.
 • Merkbare condensatie: Condensatie treedt vaak op wanneer de buitentemperatuur aanzienlijk verschilt van de binnentemperatuur. U kunt condensatie op ramen of metalen buizen zien.

Hoe te kiezen (koopgids)

Om u te helpen bij uw zoektocht naar het vinden van een luchtontvochtiger voor het hele huis, hebben we een grondige gids gemaakt. Hier zijn een paar belangrijke dingen om te overwegen:

Voorstelling

Om de prestaties van een luchtontvochtiger te bepalen, moet u kijken naar de pinten per dag (ppd) -classificatie. Dit kan variëren van 30 tot meer dan 100; de meeste luchtontvochtigers voor hele huizen zijn echter 70 pinten of meer. Pinten per dag verwijst naar het aantal pinten vocht dat het apparaat gedurende een periode van 24 uur kan verwijderen.

Om erachter te komen wat je nodig hebt, moet je overwegen hoe vochtig je klimaat is. Huiseigenaren die in vochtigere klimaten wonen, hebben een robuustere luchtontvochtiger nodig om de luchtvochtigheid effectief te verlagen.

Aan de andere kant, als u in een minder vochtige omgeving woont, kunt u energie besparen en een kleine luchtontvochtiger kiezen.

Dekking van het gebied

Als u een luchtontvochtiger kiest die naar uw HVAC-systeem wordt geleid, moet u overwegen hoeveel vierkante voet uw huis is. Deze zullen over het algemeen vrij grote gebieden bestrijken, maar er zijn enkele uitzonderingen.

Een grote draagbare eenheid is geschikt in appartementen of kleinere herenhuizen waar het niet mogelijk is om de luchtontvochtiger te leiden. Indien strategisch geplaatst, kan een grote draagbare luchtontvochtiger de luchtvochtigheid in een ruim appartement verminderen. Plaats het bij voorkeur in een open ruimte met toegang tot de meeste of alle kamers.

U kunt gemakkelijk draagbare luchtontvochtigers vinden met een enorme oppervlaktedekking, zoals 6.000 vierkante voet. Dit zou genoeg moeten zijn voor een herenhuis of groot appartement.

Bespaar energie

Een grotere dekking resulteert vaak in hogere prijzen en rekeningen als gevolg van energieverbruik. Kies indien mogelijk een luchtontvochtiger met een Energy-Star-classificatie.

Afvoer opties

Je hebt dus een geschikte luchtontvochtiger gevonden, maar waar moet het water naartoe? Nu voor een luchtontvochtiger voor het hele huis, wilt u zich geen zorgen hoeven te maken over het legen van een tank. Daarom raden we u ten zeerste aan om een unit te kiezen met een continue afvoeroptie en bij voorkeur een ingebouwde pomp.

Luchtontvochtigers voor het hele huis die worden geleid, hebben een pomp en een slang om het water te verwijderen terwijl het uit de lucht wordt gehaald. Daarom is het essentieel om te overwegen waar het is geïnstalleerd, omdat het dicht bij een afvoer moet zijn.

Controleer de slang

Zorg ervoor dat de slang lang genoeg is om een afvoer te bereiken. Sommige luchtontvochtigers bevatten een slang, maar deze kunnen soms stijf en moeilijk zijn om mee te werken.

Hoe een luchtontvochtiger voor het hele huis te installeren

Een luchtontvochtiger voor het hele huis wordt naar uw HVAC-systeem geleid. Op die manier kan het de lucht ontvochtigen voordat het uw huis binnenkomt.

De beste manier om een luchtontvochtiger voor het hele huis te installeren, is door een speciale retour te installeren die lucht in het apparaat brengt. U moet dan de voedingszijde van het apparaat aansluiten op uw HVAC-voedingsplenum (3).

Door de luchtontvochtiger op deze manier te installeren, zal deze de droge lucht rechtstreeks in uw HVAC-voeding afvoeren. Anders wordt het eerst door de luchtbehandelingskast geperst, waardoor de statische druk in de luchtontvochtiger toeneemt. Dit voorkomt ook veel voorkomende problemen, zoals verdampt vocht uit de AC-spoelen die terug in de lucht kruipen.

Houd er rekening mee

Ook al hebben we laat het super eenvoudig klinken om een luchtontvochtiger voor het hele huis te installeren, het kan lastig zijn. We raden u ten zeerste aan om een professional te raadplegen of in te huren om het werk te doen. Bovendien vereisen veel merken luchtontvochtigers dit als u uw garantie wilt gebruiken.

Hoeveel kost het om een luchtontvochtiger voor het hele huis te installeren?

De kosten voor het installeren van een luchtontvochtiger voor het hele huis zijn afhankelijk van het type. Draagbare units vereisen geen professionele installatie – stel het eenvoudig in en sluit eventueel een slang aan.

Geleide eenheden, aan de andere kant, zullen waarschijnlijk wat hulp nodig hebben. Deze luchtontvochtigers zijn verre van goedkoop en in veel gevallen zult u uiteindelijk hetzelfde uitgeven aan de installatie.

Gemiddelde installatieprijzen van luchtontvochtigers voor het hele huis liggen tussen $ 1.300 en $ 2.800 (4).

Veelgestelde vragen

Bespaart een luchtontvochtiger voor het hele huis geld?

Weten of een luchtontvochtiger voor het hele huis geld bespaart, hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte en prijs. De luchtontvochtiger moet de capaciteit hebben om het hele huis te bedekken.

Gebruiken luchtontvochtigers van het hele huis veel elektriciteit?

Luchtontvochtigers voor het hele huis gebruiken meer elektriciteit dan draagbare modellen, maar in het schema der dingen gebruiken ze minder stroom dan andere elektrische apparaten zoals boilers.

Hoe lang gaan luchtontvochtigers van het hele huis mee?

Luchtbevochtigers voor het hele huis gaan tussen de vijf en acht jaar mee, wat langer is dan draagbare modellen, op drie tot vijf jaar. Aangezien ze duurder zijn, zou je een langere levensduur verwachten.

Waar is de beste plek om een luchtontvochtiger voor het hele huis te plaatsen?

De beste plaats om een luchtontvochtiger voor het hele huis te plaatsen, is in de kelder, een centrale locatie in het huis, zoals de overloop op de eerste verdieping, of de kruipruimte, waar vocht gebruikelijk is.

Hoe lang duurt het voordat een luchtontvochtiger voor het hele huis werkt?

Het duurt meestal 24 uur voordat een luchtbevochtiger voor het hele huis begint te werken om de luchtvochtigheid in uw huis te verminderen. Dit kan variëren afhankelijk van het vochtgehalte en de grootte van het huis.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Beste Kleerhangers van 2023