Beste ovenbevochtigers van 2023

Merk je dat je veel hoest en snuift in de koudere maanden? Dit kan komen door de lage luchtvochtigheid in de lucht.

Ovenbevochtigers kunnen in de winter levensreddend zijn , vooral als u in een bijzonder droog klimaat woont. De droge lucht kan je huid irriteren en de ademhaling ongemakkelijk maken. Dit kan leiden tot ademhalingsproblemen. (1).

De beste ovenbevochtiger voegt vocht toe aan de lucht die al in uw huis wordt verwarmd. U bevestigt het gewoon aan het centrale verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsysteem (HVAC) van uw huis.

Het kan moeilijk zijn om te weten welke ovenbevochtiger je moet kiezen. We hebben uren besteed aan het onderzoeken van deskundig advies, echte klantrecensies en tientallen producten. Kortom, we hebben het beperkt tot vijf ovenbevochtigers die zeer effectief zijn, gemakkelijk te gebruiken en handige functies hebben.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de GeneralAire 1000A luchtbevochtiger, 120V
Beste overall
GeneralAire 1000A Luchtbevochtiger
 • Uitstekende 18 gallon output
 • Eenvoudige installatie
 • Klein en lichtgewicht
Prijs controleren
Productafbeelding van de AIRCARE MA Verdampingsbevochtiger (Console) in hele huisconsole
Beste koelluchtovenbevochtiger
Aircare MA1201 Luchtbevochtiger
 • Ingebouwde humidistat
 • Eenvoudig op te ruimen
 • Vier ventilatorinstellingen
Prijs controleren
Productafbeelding van de Aprilaire 600 Luchtbevochtiger Automatic
Beste Budget Oven Luchtbevochtiger
Aprilaire 600 Automatische luchtbevochtiger
 • Geweldige budgetkeuze
 • Programmeerbare instellingen
 • Indicator voor het veranderen van het waterpaneel
Prijs controleren
Productafbeelding van de Honeywell HE300A1005 TrueEASE ventilatorbevochtiger
Het beste voor grote huizen
Honeywell HE300A1005
 • Automatische bediening
 • Eenvoudige installatie
 • Krachtige prestaties
Prijs controleren
Productafbeelding van de Emerson HSP2000 Stoombevochtiger voor het hele huis
Meest geavanceerde ovenbevochtiger
Emerson HSP2000 Stoombevochtiger
 • Thermische ventilatorvergrendeling
 • Automatisch spoelen
 • Stoom aangedreven
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Waarom u een ovenbevochtiger nodig hebt
 • Waar u op moet letten (koopgids)
 • Veelgestelde vragen
 • Een luchtbevochtiger voor uw hele huis


Product beoordelingen

Na dagen van uitgebreid onderzoek hebben we de beste ovenbevochtigers op de shortlist gezet. Deze lijst is een hoogtepunt van deskundig advies uit de branche, onze eigen ervaringen en feedback van gebruikers.

Waar hebben we naar gezocht? Voornamelijk welk type luchtbevochtiger het was, de effectiviteit, het dekkingsgebied, de maximale output en hoeveel klanten ervan hielden. Laten we in de top vijf komen.

1. GeneralAire 1000A ovenbevochtiger

Beste overall

Productafbeelding van de GeneralAire 1000A luchtbevochtiger, 120V

Prijs controleren

De 1000A van GeneralAire is onze favoriet vanwege zijn lichte gewicht en krachtige prestaties. Het wordt aangedreven door ventilatoren, wat betekent dat het effici├źnter is in het verdampen van water, waardoor er meer vocht ontstaat.

Met een gewicht van slechts vier pond zou je nooit denken dat deze kleine machine maar liefst 18 gallons per dag zou kunnen produceren. Maar het kan ongeveer 3.000 vierkante voet beslaan, wat ideaal is voor middelgrote huizen.

Ons favoriete ding over deze ovenbevochtiger is de extra functies. Het heeft een automatische modus uitgerust met een buitensensor voor temperatuurregeling. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het in- of uitschakelen en het bepaalt automatisch het vocht dat nodig is in het huis.

Wat we leuk vinden

Uitstekende maximale output

Gezien zijn kleine formaat en gewicht kan de 1000A 18 gallons per dag produceren. Dit dekt de meeste middelgrote huizen adequaat.

Eenvoudig te installeren

Gebruikers geven commentaar op hoe gebruiksvriendelijk de instructies zijn. Ze bieden een goede hoeveelheid details over de bedrading van de luchtbevochtiger.

Let op

Hoewel het op de markt wordt gebracht als 120V, vereist het slechts 24V. Je hebt ook geen aannemer nodig om het te installeren.

Klein formaat en gewicht

Het weegt slechts vier pond en meet 14,75 bij 16 bij 10 inch. Dit maakt het ideaal voor zelfs de meest krappe ovenruimte. Het maakt het ook gemakkelijk om mee te nemen als je het moet verplaatsen.

Inclusief automatische digitale humidistat

Deze wordt geleverd met een gemonteerde automatische humidistat die de buitentemperatuur detecteert. Dit betekent dat het automatisch het benodigde vocht bepaalt, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over giswerk. Het zorgt er ook voor dat de luchtvochtigheid bepaalde niveaus niet overschrijdt, wat condensatie kan veroorzaken.

Aan de andere kant, als u de voorkeur geeft aan handmatige bediening, is daar ook een optie voor.

UV-stabiele kunststof constructie

Deze luchtbevochtiger is gemaakt van duurzaam UV-stabiel kunststof. Als je een UV-lamp in de buurt hebt, dan houdt deze stand.

Wat we niet leuk vinden

Hard geluid

Net als andere door ventilatoren aangedreven ovenbevochtigers maakt het wel geluid. De ventilator maakt een aanzienlijke hoeveelheid geluid wanneer deze op volle snelheid is met de warmte ingeschakeld. Als uw oven zich in een ovenruimte of gesloten ruimte bevindt, zou dit geen probleem moeten zijn.

Garantie alleen geldig indien gemonteerd door aannemer

Dit product bevat een garantie van 10 jaar, wat geweldig is voor de prijs. Maar de garantie is alleen geldig als u een aannemer hebt ingehuurd om het te installeren. Aangezien het zo eenvoudig is om zelf te installeren, is dat vrij onhandig.

Maar als u uw 10-jarige garantie krijgt, raden we u aan een aannemer in te huren voor installatie.

Productspecificaties

Type Ventilator-aangedreven
Dekkingsgebied 3.000 vierkante voet
Dimensies 14.75 x 16 x 10 inch
Maximale output 18 gallons per dag
Gewicht 4 pond

2. Aircare MA1201 Luchtbevochtiger voor de hele huisoven

Beste koelluchtovenbevochtiger

Productafbeelding van de AIRCARE MA Verdampingsbevochtiger (Console) in hele huisconsole

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op HomeDepot
Bekijk op Target

Deze ovenbevochtiger voegt koel vocht toe aan de lucht in tegenstelling tot stoom. Het kan tot 3.600 vierkante voet bevochtigen en heeft een maximale output van 12 gallons per dag.

Het beste aan deze luchtbevochtiger is de elektronische bediening en ingebouwde humidistat. U kunt de luchtvochtigheid regelen via de regelinstellingen. Het geeft je een bereik tussen 25 en 65 procent.

De luchtbevochtiger past zich automatisch aan de ventilatorsnelheid aan die nodig is om de gewenste luchtvochtigheid te bereiken. Wat geweldig is aan het opnemen van een digitale humidistat, is dat het de luchtvochtigheid met digitale nauwkeurigheid handhaaft.

Hadden we al gezegd dat het heel gemakkelijk schoon te maken is en minimaal onderhoud vereist? Als het moet worden bijgevuld of het filter moet worden vervangen, wordt u hiervan op de hoogte gesteld op de indicator.

Wat we leuk vinden

Ingebouwde Humidistat

De voorziene digitale humidistat houdt de luchtvochtigheid automatisch op het gewenste niveau zonder handmatige invoer. Het wordt automatisch uitgeschakeld wanneer het het gewenste niveau heeft bereikt, dat u kunt instellen via de gebruiksvriendelijke bedieningsinstellingen.

Eenvoudig op te ruimen

Deze luchtbevochtiger heeft niet veel bewegende delen – je zult geen riemen, katrollen of wielen vinden. Dit zorgt voor eenvoudige reiniging, met de bonus van een verdampingsput die minerale afzettingen effectief vasthoudt.

Vier ventilatorinstellingen

U kunt kiezen uit vier verschillende ventilatorsnelheden om te bepalen hoeveel vochtigheid u in de lucht wilt pompen. Hierdoor heb je meer controle over je energieverbruik.

Het heeft ook een automatische modus die de lucht voor u detecteert en een geschikte vochtigheidsgraad kiest. Wanneer het het bereikt, wordt het automatisch uitgeschakeld.

Dekking van 3.600 vierkante voet

Door 12 gallons per dag uit te zetten, kan dit een heel huis tot 3.600 vierkante voet bevochtigen. Voor een standalone unit is dit enorm indrukwekkend.

Wat we niet leuk vinden

Filtervervangingen

De filters moeten vaak worden vervangen en kunnen prijzig zijn. Over het algemeen komt dit neer op aanzienlijke onderhoudskosten, wat vervelend kan zijn.

Mist koelt een kamer af

Klanten merkten dat de koele mist in de winter niet super gewaardeerd werd. Het kan zelfs een kamer afkoelen, waardoor je het nog kouder krijgt.

Merkbaar geluidsniveau

Zelfs de meest tevreden klanten vonden dat dit een behoorlijk luidruchtige luchtbevochtiger was. Als je van rustige, gezellige nachten houdt, kan dit op je zenuwen werken.

Productspecificaties

Type Ventilator-aangedreven
Dekkingsgebied 3.600 vierkante voet
Dimensies 20,5 x 21,5 x 14,5 inch
Maximale output 12 gallons per dag
Gewicht 14 pond

3. Aprilaire 600 Automatische Luchtbevochtiger

Beste Budget Oven Luchtbevochtiger

Productafbeelding van de Aprilaire 600 Luchtbevochtiger Automatic

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Dit is de enige bypass-ovenverwarming op onze lijst, maar het presteert nog steeds goed. Gezien de betaalbaarheid heeft het nog steeds een brede oppervlaktedekking van 4.000 vierkante voet.

Het heeft ook een maximale output van 16,8 gallons per dag, dus je doet hier niet veel concessies, ook al is het de budgetkeuze. Het bedekt een groot huis en kan vocht effici├źnt verspreiden.

Ons favoriete ding over deze luchtbevochtiger is dat je het kunt instellen en vergeten. U kunt uw gewenste vochtigheidsinstellingen per week of per dag programmeren.

Deze programmeerfunctie is perfect als u energie wilt besparen terwijl u niet thuis bent. U kunt de luchtvochtigheid regelen zoals u wilt – hoger als u thuis bent en lager als u weg bent.

Wat we leuk vinden

Geweldige budgetkeuze

Het is de meest betaalbare luchtbevochtiger op onze lijst. Toch heeft het een geweldig dekkingsgebied en een indrukwekkende maximale output.

Programma-apparaat volgens uw schema

U kunt program deze luchtbevochtiger om rond uw schema te werken. Als je het wilt verlagen terwijl je niet thuis bent, is het helemaal te doen. U kunt het ook instellen en vergeten – het kan worden uitgevoerd op een programma van zeven dagen dat u opgeeft.

Waterpaneel Verandering Indicator

Het wordt aanbevolen om het waterpaneel twee keer per jaar te vervangen. Je hoeft je echter geen zorgen te maken over het onthouden. Elk model heeft een handige indicator die u waarschuwt wanneer het tijd is voor een vervanging.

Ingebouwde bypass-demper

Dit is een bypass-luchtbevochtiger in het kanaal die compatibel is met uw HVAC-systeem. Het maakt gebruik van een natuurlijker verdampingsproces om een gelijkmatiger verdeelde luchtvochtigheid te cre├źren. In feite cre├źert het ongeveer 50 procent meer vocht dan andere ovenbevochtigers.

Wat we niet leuk vinden

Vereist dat de oven altijd aan staat

Aangezien het niet door fans wordt aangedreven, kan het niet zelfstandig werken. Het vereist dat de motor van de oven vochtigheid aan de lucht toevoegt. Gebruikers geven commentaar op hoe dit een hoger energieverbruik betekent.

Niet geweldig in slecht afgesloten huizen

Als uw huis een gemiddelde of losse afdichting heeft, zal het niet zo effectief zijn in grotere gebieden. Als u zich bijvoorbeeld in een losjes afgesloten huis bevindt, is dit alleen effectief in gebieden tot 1.500 vierkante voet.

Vereist professionele installatie

Aangezien dit in uw HVAC-unit moet worden geïnstalleerd, is het het beste om een professional in te schakelen om het te installeren.

Productspecificaties

Type Omzeilen
Dekkingsgebied 4.000 vierkante voet
Dimensies 15 x 10 x 16 inch
Maximale output 16.8 gallons per dag
Gewicht 11 pond

4. Honeywell HE300A1005

Het beste voor grote huizen

Productafbeelding van de Honeywell HE300A1005 TrueEASE ventilatorbevochtiger

Prijs controleren

De HE300A1005 is een andere krachtige door ventilator aangedreven luchtbevochtiger. Het heeft dezelfde maximale output als de GeneralAire 1000A bij 18 gallons per dag. De vangst is dat deze luchtbevochtiger tot 4.000 vierkante voet kan bedekken. Dit maakt het ideaal voor grote huizen met meerdere kamers.

Het beschikt over HumidiPRO Digital Humidity Control-technologie, wat betekent dat het automatisch het vochtgehalte in uw huis regelt. Dit vereist geen handmatige interventie, dus u kunt het gewoon instellen en vergeten. Het moduleert ook de waterinlaat om een consistente luchtvochtigheid te behouden terwijl uw oven wordt in- en uitgeschakeld.

Gebruikers geven commentaar op hoe eenvoudig het is om te installeren. Het kan worden aangesloten op een warm- of koudwaterleiding, maar het werkt het beste met warm. Houd er echter rekening mee dat dit het energieverbruik aanzienlijk kan verhogen.

Wat we leuk vinden

Automatische bediening

Met de humidiPRO digitale bediening kunt u hem de hele dag laten draaien zonder hem handmatig aan te passen. Je hebt de hele dag het perfecte vochtgehalte.

Eenvoudig te installeren

Deze luchtbevochtiger wordt geleverd met een eenvoudig te volgen professionele installatiehandleiding. Het is een ontwerp uit ├ę├ęn stuk met montageschroeven rond de omtrek. Dat betekent dat u het in ├ę├ęn stap moet installeren in plaats van een afzonderlijke frameassemblage te monteren.

Het is ook geschikt voor elk type huis, inclusief appartementen of herenhuizen.

Krachtige prestaties

Deze luchtbevochtiger kan tot 18 gallons per dag produceren en 4.000 vierkante voet bedekken. Dit betekent dat als u een grotere woning heeft, dit product voldoende is. Het zal zelfs werken voor een middelgroot huis met veel kamers.

Bespaart u geld en water

Een ding dat we hier leuk aan vinden, is dat het uw verwarmingsrekeningen zal verlagen. Het bespaart jaarlijks duizenden liters water omdat het alleen loopt wanneer dat nodig is. Dit bespaart u op zijn beurt een hoop geld op uw verwarmingsrekeningen.

Ruisonderdrukkingstechnologie

Ovenbevochtigers kunnen luid zijn. Maar deze heeft operationele ruisonderdrukking om het geluidsniveau enigszins te verlichten.

Wat we niet leuk vinden

Groot formaat en zwaar gewicht

Het weegt ongeveer 16 pond en is relatief groot, met afmetingen van 15,5 x 16,8 x 10,3 inch. Dit betekent dat het niet in alle ovenkanalen past en veel ruimte inneemt in kleine ovenruimtes. Zorg ervoor dat je er voldoende ruimte voor hebt.

Een reputatie voor lekken

We raden aan om een professional in te huren om dit te installeren. Als u dat niet doet, kunt u te maken krijgen met een aantal lekkende problemen.

Productspecificaties

Type Ventilator-aangedreven
Dekkingsgebied 4.000 vierkante voet
Dimensies 15,5 x 16,8 x 10,3 inch
Maximale output 18 gallons per dag
Gewicht 16,2 pond

5. Emerson HSP2000 Stoom furnace luchtbevochtiger

Meest geavanceerde ovenbevochtiger

Productafbeelding van de Emerson HSP2000 Stoombevochtiger voor het hele huis

Prijs controleren

We houden van de HSP2000 van Emerson vanwege de geavanceerde technologie. Het beschikt over een thermische ventilatorvergrendeling waarmee de luchtbevochtiger vocht kan toevoegen zonder warmte. Dit betekent dat het energie- en geldbesparend is, omdat het kan detecteren wanneer de luchtvochtigheid laag is, maar wanneer de temperatuur goed is.

Een andere geweldige functie is de veiligheidsafsnijschakelaar. De ingebouwde overloopbeveiliging betekent dat u zich nooit zorgen hoeft te maken over kortsluiting als gevolg van overbelasting. Het beschikt ook over een spoeltimer die u handmatig kunt instellen om overtollig water dat niet is verdampt, weg te spoelen.

De Emerson wordt ook geleverd met een chloorverwijderingsfilter, zodat het vocht dat naar uw huis wordt gedistribueerd vrij is van gifstoffen en schadelijke elementen.

In termen van dekking is het ideaal voor kleine tot middelgrote huizen – niet groter dan 1.850 vierkante voet.

Wat we leuk vinden

Thermische ventilatorvergrendeling

Deze luchtbevochtiger heeft uw oven niet nodig om vocht aan de lucht toe te voegen. Het kan je veel besparen op de energierekening.

De luchtvochtigheid is niet noodzakelijkerwijs gekoppeld aan temperatuurniveaus – soms is het huis warm maar gevuld met droge lucht. Deze unit van Emerson kan zorgen voor een optimale vochtigheidsregeling met inachtneming van de huistemperatuur.

Automatisch spoel- en chloorverwijderingsfilter

Deze twee functies werken hand in hand om ervoor te zorgen dat uw filter schimmel- en bacterievrij werkt. Met het chloorverwijderingsfilter kunt u het vullen met leidingwater, terwijl de automatische spoeling om de twee uur werkt en ervoor zorgt dat er geen meeldauw wordt opgebouwd.

Veiligheidsafsluitschakelaar

De veiligheidsschakelaar van de blower geeft u gemoedsrust omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over het overladen van het apparaat vanwege de aanbevolen overloopbeveiliging. U kunt de luchtbevochtiger automatisch laten werken zonder u zorgen te maken over stroomproblemen. Dit is alleen uniek voor dit product.

Stoom aangedreven luchtbevochtiger

Misschien wel het meest unieke aan dit product is dat het door stoom wordt aangedreven. Dit zorgt niet alleen voor een exacte vochtigheidsregeling, maar de unit is ook gemaakt van roestvrij staal. Dit zorgt voor meer duurzaamheid.

Een ander voordeel is dat de oven niet eerst hoeft te draaien. Wanneer het apparaat een lage luchtvochtigheid detecteert, wordt de stoom ingeschakeld. Dit activeert een thermische schakelaar die de ovenblower inschakelt.

Wat we niet leuk vinden

Moeilijke installatie

Het apparaat wordt geleverd met instructies over hoe het te installeren. Klanten vermelden echter dat het een uitdaging kan zijn om te installeren, omdat het in de verticale uitgang van de oven moet worden geplaatst. Dit vereist vaak het bouwen van een overgang voor de eenheid.

Tenzij je super savvy bent met dit soort dingen, heb je waarschijnlijk een professional nodig om het voor je te doen.

Moeilijk schoon te maken

Om dit apparaat schoon te maken (wat je om de paar weken moet doen), is het een beetje een gedoe. U moet onderdelen verwijderen en loskoppelen terwijl u de elektrische onderdelen van het apparaat vermijdt.

Productspecificaties

Type Ventilator-aangedreven
Dekkingsgebied 1.850 vierkante voet
Dimensies 7.6 x 12.5 x 12.6 inch
Maximale output 13 gallons per dag
Gewicht 18,1 pond

Productvergelijkingstabel

Product Best Type Dekkingsgebied Dimensies Max uitgang Gewicht
GeneralAire 1000A Oven Algemene keuze Waaier 3.000 m┬▓ 14,75 x 16 x 10″ 18 gal/dag 4 pond
Aircare MA1201 Hele huis Koelluchtoven luchtbevochtiger Waaier 3.600 m┬▓ 20,5 x 21,5 x 14,5″ 12 gal/dag 14 pond
Aprilaire 600 Automaat Budget Oven Luchtbevochtiger Omzeilen 4.000 m┬▓ 15 x 10 x 16″ 16.8 gal/dag 11 pond
Honeywell HE300A1005 Voor grote huizen Waaier 4.000 m┬▓ 15,5 x 16,8 x 10,3″ 18 gal/dag 16,2 pond
Emerson HSP2000 Stoom Geavanceerde ovenbevochtiger Waaier 1.850 m┬▓ 7,6 x 12,5 x 12,6″ 13 gal/dag 18,1 pond

Waarom u een ovenbevochtiger nodig hebt

Hier zijn de belangrijkste redenen waarom u baat kunt hebben bij een van deze apparaten.

Kosteneffectieve

Ovenbevochtigers zijn better dan draagbare luchtbevochtigers vanwege hun vermogen om vocht door uw hele huis te verspreiden. Bovendien, als u meerdere kamers in uw huis heeft, zou het duur zijn om verschillende kleine luchtbevochtigers te kopen.

Droogeffect van ovens tegengaan

Ovens produceren droog verwarmde lucht. In de winter kan dit bijzonder hard zijn voor uw sinussen en ademhalingssysteem, wat leidt tot verkoudheid en keelpijn.

Bovendien be├»nvloedt droge lucht meer dan alleen je gezondheid. Het kan houtproducten uitdrogen die vocht nodig hebben om te ‘ademen’.

Ovenbevochtigers voegen echter vocht of vochtigheid toe aan de lucht door waterdamp. Ze maken de ademhaling comfortabeler, maar ze werken ook om je planten en houten vloeren te hydrateren.

Waar u op moet letten (koopgids)

Bij het zoeken naar de beste ovenbevochtiger zijn er verschillende factoren en functies waarmee rekening moet worden gehouden. Niet alle ovenbevochtigers zijn gelijk gemaakt en passen niet allemaal bij de behoeften van uw gezin of de afmetingen van uw huis! Dit is waar je op moet letten.

Type

Er is een breed scala aan ovenbevochtigers en ze werken allemaal anders om het vochtgehalte in de lucht te verhogen. Wat ze echter allemaal gemeen hebben, is dat ze allemaal stoom produceren en door het HVAC-kanaal duwen.

Er zijn twee hoofdtypen:

Ventilator-aangedreven ovenbevochtigers

Dit soort luchtbevochtigers worden ook wel verdamping genoemd. Ze werken eenvoudig door de door de oven verwarmde lucht bloot te stellen aan water. De hete lucht verdampt, waardoor het vochtgehalte in de kanalen langzaam toeneemt.

Deze gemeenschappelijke ovenbevochtigers vereisen minimaal onderhoud en zijn super eenvoudig te installeren. U hoeft alleen maar elk jaar het filter of waterpaneel te vervangen.

Het hebben van een ingebouwde ventilator betekent dat je altijd een constante luchtbeweging hebt. Hierdoor kan meer water consistent en effici├źnt verdampen, waardoor de luchtvochtigheid toeneemt.

Verdampingsbevochtigers hebben een speciale ventilator en zijn niet afhankelijk van convectie van hete lucht. Daarom kunt u verdampingsbevochtigers gebruiken terwijl de oven niet in gebruik is,

Dit vermogen om lucht te laten circuleren en de luchtvochtigheid op zichzelf te verhogen, maakt ze echter een beetje duurder dan bypass-luchtbevochtigers.

Bypass ovenbevochtigers

Bypass-luchtbevochtigers zijn goedkoper dan verdampingsbevochtigers. Dit komt deels omdat ze niet worden geleverd met een ventilator of stoomboot. Dit betekent dat ze volledig afhankelijk zijn van uw thuisovensysteem.

Ze gebruiken de blowermotor van de oven. Vocht wordt aan de lucht toegevoegd en vervolgens gerecirculeerd naar de oven, waar de blowermotor de lucht de ruimte in duwt. Deze herverdeling zorgt ervoor dat een deel van het vocht verloren gaat in het proces.

Als u wordt afgeleid of geïrriteerd door zoemende ventilatorgeluiden, is een bypass-ovenbevochtiger misschien een betere keuze voor u. Ze maken minimaal geluid omdat er geen ventilator is. Er zijn ook minder bewegende delen dan een verdampingsbevochtiger, wat minder onderhoud betekent.

Houd er rekening mee

Bypass-ovenbevochtigers verhogen de luchtvochtigheid niet zo veel als door ventilatoren aangedreven luchtbevochtigers. Als gevolg hiervan zijn ze niet geweldig voor grote ruimtes.

Dekking

Het dekkingsgebied helpt u te bepalen of de ovenbevochtiger alle delen van uw huis voldoende kan bereiken.

Wanneer u een model kiest, verbindt u het dekkingsgebied met het gebied van uw huis in vierkante meters. Trek de vierkante meters af van kamers die niet zijn aangesloten op uw HVAC-kanaalsysteem.

Koop geen ovenbevochtiger met een groter dekkingsgebied als u een klein appartement heeft. Je verspilt alleen maar water en elektriciteit.

Grootte en gewicht

De afmetingen van uw ovenbevochtiger zijn afhankelijk van de grootte van uw ovenruimte, kelder of zolder. Als je een superkleine ovenruimte hebt, wil je daar geen te grote ovenbevochtiger in verkrampen. Zorg er dus voor dat je eerst je ruimte meet.

De grootte en het gewicht hebben ook invloed op de effici├źntie en het dekkingsgebied. Als je een groter huis hebt, heb je meer ruimte om een grotere luchtbevochtiger te huisvesten.

Maximale dagelijkse output

Dit houdt direct verband met het dekkingsgebied. Een groter dekkingsgebied betekent een hogere maximale output in 24 uur.

Dit wordt gemeten in gallons per dag. 16 gallons per dag waterproductie is genoeg om 3.000 tot 4.000 vierkante voet gebieden te bedekken. Als u een kleiner huis heeft, zoek dan naar luchtbevochtigers met een nog lagere maximale dagelijkse output.

Houd er ook rekening mee dat meer output meer energieverbruik betekent. Dus luchtbevochtigers met een hoog rendement kunnen uw elektriciteits- en waterrekeningen verhogen als ze te veel worden gebruikt.


Veelgestelde vragen

Hoeveel kost het om een luchtbevochtiger aan een oven toe te voegen?

Hoeveel het kost om een luchtbevochtiger aan een oven toe te voegen, hangt af van twee dingen: of je de professionals zover krijgt om het te doen of een klusjesman /vrouw inschakelt. De pro’s rekenen tussen $ 75 en $ 150 per uur, terwijl een klusjesman / vrouw tussen $ 50 en $ 80 per uur in rekening brengt.

Veroorzaken luchtbevochtigers op ovens schimmel?

Luchtbevochtigers op ovens kunnen schimmel veroorzaken. Wanneer u het vochtgehalte van de atmosfeer verhoogt, stimuleert dit schimmelgroei, vooral zwarte schimmel.

Waar moet een luchtbevochtiger op een oven worden geïnstalleerd?

De luchtbevochtiger moet worden geïnstalleerd op een oven in de buurt van de watervoorziening en stopcontacten, maar uit de buurt van airconditioningspoelen en andere HVAC-componenten. De luchtbevochtiger moet ook toegang hebben tot de binnenluchttoevoer.

Hoe lang gaan ovenbevochtigers mee?

De tijd dat een luchtbevochtiger van een oven meegaat, hangt af van hoe goed u deze onderhoudt en de hoeveelheid gebruik die deze krijgt. De meeste gaan minimaal vijf tot tien jaar mee.

Hoe onderhoud je een ovenbevochtiger?

De beste manier om een ovenbevochtiger te onderhouden, is door gefilterd of gedestilleerd water in het reservoir te gebruiken, het regelmatig schoon te maken en het filter te vervangen of schoon te maken.

Hoe vaak moet u uw ovenbevochtigerfilter vervangen?

U moet uw ovenbevochtigerfilter om de drie maanden vervangen, afhankelijk van de hoeveelheid die het gebruikt. Als u in een droger klimaat woont, moet u dit mogelijk vaker doen.


Een luchtbevochtiger voor uw hele huis

Elke ovenbevochtiger in deze lijst levert een krachtige prestatie. Ze zullen je huis zeker vullen met het broodnodige vocht in de droge wintermaanden.

Van het grootste belang is echter niet het kiezen van een model dat te groot is voor uw huis. Dit is gemakkelijk te vermijden door de gebieden te controleren die door uw HVAC-systeem worden gedekt. Meet deze ruimtes en raadpleeg vervolgens onze aanbevolen beste ovenbevochtigers om uw opties te beperken.

De fabrikanten krijgen de unique selling points van hun producten door extra toeters en bellen toe te voegen. Goede opties om hier naar te zoeken zijn automatische sensoren en de mogelijkheid om het apparaat voor een langere periode voor te programmeren.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Dettol - Power & Fresh - Schoonmaakdoekjes - Oceaanfris - 4 x 80 doekjes