Beste Rowenta Iron beoordelingen van 2023

Als u rimpelvrije en professionele resultaten wilt tegen een bescheiden prijs, bent u misschien op zoek naar een Rowenta-strijkijzer. Met veel Rowenta-strijkijzers om uit te kiezen, kan het tijd kosten om te beslissen welke te kiezen.

Daar komen wij om de hoek kijken. We hebben een lijst samengesteld met de zeven beste Rowenta-strijkijzers, waarbij we ze allemaal beoordelen op basis van echte feedback van klanten en deskundig advies.

Gerangschikt in volgorde van welke we het meest houden, hebben we ervoor gezorgd dat we de zoolplaat, het stoomvermogen en het gebruiksgemak van elk strijkijzer bestuderen. Maak je klaar om zeven ijzers te ontmoeten die op het punt staan het spel te veranderen!

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Rowenta DW5080 1700-Watt Micro Steam Iron roestvrij stalen zoolplaat met Auto-Off, 400-Gats, Taupe
Het beste voor verticaal stomen
Rowenta DW5080 Micro Stoomstrijkijzer
 • Gelijkmatige stoomverdeling
 • Roestvrijstalen zoolplaat
 • Eenvoudig om de temperatuur te veranderen
Prijs controleren
Productafbeelding van de Rowenta Everlast 1750-Watt roestvrijstalen zoolplaat met auto-off, 400-gats anticalc stoomstrijkijzer, blauw
Het beste voor het verwijderen van hardnekkige rimpels
Rowenta DW7180 Eeuwig
 • Gepatenteerd anti-calc systeem
 • Drie stoomstanden
 • 30 minuten stoomtijd
Prijs controleren
Productafbeelding van het Rowenta Smart Steam Iron, Perfect Temp-technologie, 35 gram / minuut continue stoomuitvoer, DW3261U1
Beste voor licht strijken
Rowenta DW3261 Geavanceerd
 • Geweldig voor beginners
 • Veilig op alle stoffen
 • 1725 watt en krachtige stoom
Prijs controleren
Productafbeelding van de Rowenta DW2459 Access Steam Iron met intrekbaar snoer en roestvrijstalen zoolplaat, zwart groot
Het beste om te naaien
Rowenta DW2459 Toegang tot Steam
 • Meer stoom, meer tijd
 • Inclusief intrekbaar snoer
 • Verticaal stomen
Prijs controleren
Productafbeelding van de T-fal Ultraglide Plus Steam &Garment Iron met Durilium Soleplate, 1800 watt, Teal
Beste budgetkeuze
Rowenta T-fal Ultraglide Plus
 • Eenvoudige instellingen, ideaal voor beginners
 • AirGlide zoolplaattechnologie
 • Anti-druppel vermindert morsen
Prijs controleren
Productafbeelding van de Rowenta DA1560 Travel-Ready 1000-Watt Compact Steam Iron Roestvrijstalen zoolplaat 120-Volt en 240-Volt, 200-Gats, Paars
Beste lichtgewicht Rowenta Iron
Rowenta DA1560 Geschikt voor reizen
 • Gemakkelijk in te pakken tijdens het reizen
 • Diverse stoomopties
 • Roestvrijstalen zoolplaat
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Waarom kiezen voor een Rowenta Iron?
 • Soorten Rowenta Irons
 • Dingen om te overwegen (Koopgids)
 • Rowenta Iron Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Na uren van onderzoek naar deskundig advies, het merk Rowenta en echte klantrecensies, hebben we een uitgebreide lijst met de zeven beste Rowenta-strijkijzers. We hebben onze lijst afgesloten op basis van de kenmerken van elk strijkijzer. Dit omvat de zoolplaat, stoomproductie, gewicht en meer.

Laten we ons verbazen over deze zeven Rowenta ijzers!

1. Rowenta DW5080 Micro Stoomstrijkijzer

Het beste voor verticaal stomen

Productafbeelding van de Rowenta DW5080 1700-Watt Micro Steam Iron roestvrij stalen zoolplaat met Auto-Off, 400-Gats, Taupe

Prijs controleren

De Rowenta DW5080 is een allround geweldig strijkijzer, maar het is ook onze topkeuze voor verticaal stomen! Het heeft een anti-druppel deksel en een uitstekende stoom output. Dit kun je dus meenemen naar je hangende outfits, gordijnen, stoffering en meubels om allerlei rimpels en plooien te elimineren.

Het heeft ook een automatische uitschakelfunctie, dus als je het verticaal laat, wordt het na acht minuten uitgeschakeld. Als je hem op zijn kant of zoolplaat laat zitten, is hij er in slechts 30 seconden uit!

Foto van Rowenta DW5080 Micro Steam Iron

Wat we leuk vinden

Zelfs Steam-distributie

Of je nu horizontaal of verticaal strijkt, dit strijkijzer zorgt voor een gelijkmatige stoomverdeling. Het heeft meer dan 400 stoomgaten, waardoor een gelijkmatige stoomafgifte over kledingstukken wordt geboden. Het stoot ook 35 gram stoom per minuut uit om rimpels en vouwen te verwijderen.

Roestvrij stalen zoolplaat

De zoolplaat op dit strijkijzer is gemaakt van duurzaam roestvrij staal. Het gaat lang mee en is bestand tegen krassen en slijtage.

Bovendien is het gemakkelijk schoon te maken. Het biedt ook een fantastisch glijvermogen om rimpels snel glad te strijken.

Eenvoudig om de temperatuur te wijzigen

Dit strijkijzer heeft een eenvoudig te gebruiken thermostaatknop. Het vertelt u welke temperatuur het beste is voor welk stoftype, zodat u eenvoudig uw instellingen kunt kiezen. Het heeft ook een precisietip, zodat u kunt navigeren rond knopen, kragen en delicate details op uw kleding.

Zelfreinigende technologie

Een extra bonus aan dit ijzer is het anti-calc systeem. Dit ijzer is zelfreinigend en verwijdert losse minerale afzettingen om ervoor te zorgen dat uw ijzer zo goed mogelijk functioneert.

Wat we niet leuk vinden

Moeilijk om de tank te vullen

Het is niet de eenvoudigste taak om de watertank op dit strijkijzer te vullen. Het heeft een klein deurtje, dus je moet het op een bepaalde manier onder je kraan houden om ervoor te zorgen dat het water in de tank komt. Anders spat het op de deur en komt het er niet in. Had het maar een uitneembaar waterreservoir!

Onhandig geplaatste temperatuurknop

Dit is een veel voorkomend probleem met Rowenta-ijzers. De temperatuurknop bevindt zich direct onder het handvat, dus als u grotere handen hebt, kunnen uw knokkels de wijzerplaat duwen.

Je kunt gaan van het strijken van nylon op een laag vuur tot het plotseling duwen van de wijzerplaat in de hoogste hitte. Het helpt ook niet dat de wijzerplaat heel gemakkelijk beweegt.

Productspecificaties

Stoomproductie 35 gram per minuut, 400 gaten, stoominstellingen
Tank grootte 295 ml
Gewicht 3,4 pond
Temperatuur instellingen Temperatuurknop met stofsoort
Zoolplaat Edelstaal

2. Rowenta DW7180 Eeuwig

Het beste voor het verwijderen van hardnekkige rimpels

Productafbeelding van de Rowenta Everlast 1750-Watt roestvrijstalen zoolplaat met auto-off, 400-gats anticalc stoomstrijkijzer, blauw

Prijs controleren

Het verwijderen van hardnekkige rimpels is een topprioriteit als het gaat om strijken. Als u een lading wasgoed uit de droger haalt om te ontdekken dat deze onvoorstelbaar gerimpeld is, kan de Rowenta DW7180 helpen.

Dit strijkijzer gebruikt 1750 watt en 400 micro stoomgaten om u een gelijkmatige verdeling van stoom te geven. Het is ontworpen om snel en krachtig de meest hardnekkige vouwen en rimpels te verwijderen. Na een paar minuten met dit strijkijzer heb je een frisse, frisse en professionele outfit.

Foto van Rowenta DW7180 Everlast

Wat we leuk vinden

Inclusief gepatenteerd anti-calcsysteem

De Rowenta Everlast heeft een eigen gepatenteerd anti-calc systeem. Omdat veel mensen in een gebied met hard water in de VS wonen, is het gebruikelijk om mineraalophoping op uw apparaten te hebben.

Het Everlast-systeem kan tot een theelepel schaal verzamelen. Behoorlijk grof maar best cool! In vergelijking met andere Rowenta-ijzers biedt dit een ongeƫvenaarde aanpak voor het verwijderen van kalkaanslag.

Drie Steam-instellingen

De reden dat dit strijkijzer zo goed is in het verwijderen van hardnekkige rimpels is deels te danken aan de drie stoomopties. U kunt dit strijkijzer gebruiken met de variabele stoominstellingen.

Maar het heeft ook een optie voor verticaal stomen of stoomstoten. Hierdoor kunt u snel rimpels in kleding, gordijnen en meer verwijderen.

Maar dat is niet alles: het heeft ook automatische stoom. Deze functie past automatisch en continu de stoomuitvoer aan, afhankelijk van de door u gekozen temperatuur.

30 minuten stoomtijd

Voor een gewoon stoomstrijkijzer is stoomtijd van 30 minuten ongehoord! De watertank van 350 ml biedt 30 minuten ononderbroken strijktijd, zodat u zich kunt concentreren op het allemaal in Ć©Ć©n keer gedaan krijgen. Of een aflevering van Vrienden, zoals we graag doen.

Gepatineerde zoolplaat met 400 stoomgaten

Deze zoolplaat is zo uniek dat het ontwerp gepatenteerd is. Dit zorgt voor een gelijkmatige stoomverdeling dankzij de 400 microsteamgaten. Het is ook gemaakt van glijdend roestvrij staal, dat prachtig over alle soorten stoffen beweegt.

Wat we niet leuk vinden

Lekkende problemen

Het belangrijkste om toe te geven aan dit strijkijzer is de anti-lekfunctie. Veel gebruikers ontdekten dat het ijzer na een paar jaar begon te lekken.

Tegen die tijd valt het strijkijzer niet meer onder de garantie. Om dit te voorkomen, moet u onze sectie lezen over waarom Rowenta-strijkijzers lekken.

Vervelend niet-intrekbaar snoer

Dit is een klein detail om in gedachten te houden, maar toch belangrijk. Het koord is acht voet lang, wat gemiddeld is, maar het kan zeker langer zijn. Het trekt zich ook niet terug.

Ten slotte heeft het een harde coating rond de bovenkant van het koord, die in de weg zit wanneer het strijkijzer op de hielsteun zit.

Productspecificaties

Stoomproductie Drie stoominstellingen, prestaties op hoog niveau
Tank grootte 350 ml
Gewicht 4 pond
Temperatuur instellingen Temperatuurknop met stofsoort
Zoolplaat Roestvrijstalen zoolplaat met 400 gaten

3. Rowenta DW3261 1725 Watt Geavanceerd

Beste voor licht strijken

Productafbeelding van het Rowenta Smart Steam Iron, Perfect Temp-technologie, 35 gram / minuut continue stoomuitvoer, DW3261U1

Prijs controleren

Als je op zoek bent naar iets voor licht strijken – hier en daar een vreemd kledingstuk – ben je hier aan het juiste adres. De Rowenta DW3261 is perfect voor licht strijken. U kunt om een paar redenen veel tijd besparen bij het gebruik van dit strijkijzer.

Ten eerste is er geen temperatuurknop. Deze geavanceerde technologie detecteert automatisch welke temperatuur je moet gebruiken voor welk kledingstuk je strijkt.

Twee, je hoeft geen kleding te sorteren. Veel mensen sorteren hun kleding op kledingtype, zodat ze laag vuur, middelmatige hitte en vervolgens hoge hitte kunnen gebruiken.

Maar dit strijkijzer verandert snel de warmte-instelling zonder moeite van u! Zo kunt u tijd besparen en het giswerk elimineren.

Foto van de Rowenta DW3261 1725-Watt Advanced

Wat we leuk vinden

Geweldig voor beginners

De slimme technologie in dit strijkijzer detecteert automatisch welke temperatuur u op het gekozen kledingstuk moet gebruiken. Als je niet zeker weet welke instelling je moet gebruiken, is dit het strijkijzer om voor te gaan.

De Rowenta DW3261 doet het harde werk voor u, zodat u tijd kunt besparen en uw kleding gemakkelijk kunt strijken.

Veilig op alle stoffen

Ook al kun je de warmte-instelling niet kiezen, dit strijkijzer is nog steeds veilig op alle stoffen. Dit is ideaal voor licht strijken, omdat je elke outfit die je wilt dragen naar de strijkplank kunt brengen en rimpels binnen enkele seconden kunt gladstrijken. Vanwege de anti-burn-technologie werkt het zelfs met de meest delicate stoffen, zoals zijde.

1725 Watt en krachtige stoom

Dit ijzer heeft waanzinnige kracht. Ten eerste is het 1725 watt, wat geweldig is.

Ten tweede stoot het 180 gram stoom per minuut uit – meer dan vijf keer zoveel als andere Rowenta-stoomstrijkijzers.

Taaie rimpels? Geen probleem met dit strijkijzer.

Laser roestvrij stalen zoolplaat

We houden van de zoolplaat op dit strijkijzer. Het heeft meer dan 380 stoomgaten voor uitzonderlijke stoomverdeling en soepel glijdbaarheid. Het roestvrijstalen ontwerp is super duurzaam, maar maakt ook verticaal stomen mogelijk.

Wat we niet leuk vinden

Niet ideaal voor katoen of linnen

Katoen en linnen zijn topkeuzes voor uw werkkleding – en het is belangrijk om professioneel te blijven. Als dit uw situatie is, raden we een ander strijkijzer aan. Omdat je de warmte-instelling niet kunt veranderen, wordt dit strijkijzer soms gewoon niet heet genoeg voor katoenen en linnen items.

Geen continue stoomoptie

Als je van continue stoom houdt, is dit niet het strijkijzer voor jou. Om de stoom uit te stoten, moet je op de stoomstootknop drukken. Het zal veel stoom in Ć©Ć©n keer uitzenden, maar het is niet continu.

Ook klagen sommige klanten dat de stoomknop behoorlijk stijf is.

Productspecificaties

Stoomproductie 180 gram per minuut
Tank grootte 250 ml
Gewicht 3,69 pond
Temperatuur instellingen Automatische temperatuurdetectie
Zoolplaat Ultraduurzaam roestvrij staal

4. Rowenta DW2459 Toegang Stoomstrijkijzer

Het beste om te naaien

Productafbeelding van de Rowenta DW2459 Access Steam Iron met intrekbaar snoer en roestvrijstalen zoolplaat, zwart groot

Prijs controleren

Voor naaien en andere knutselhobby’s, trakteer jezelf op een kwaliteitsijzer! Het Rowenta DW2459 Access stoomstrijkijzer is een topkeuze voor veel rioleraars, quilters en ambachtelijke liefhebbers.

Er zijn meer dan 350 actieve stoomgaten die ideaal zijn voor een uitstekende stoomdistributie voor uw doe-het-zelfprojecten thuis. U kunt uw naaiprojecten tot in de perfectie gladstrijken en vormgeven. Veel klanten vinden dit een game-changer en must-have product als het gaat om crafting.

Foto van rowenta DW2459 Access Steam Iron

Wat we leuk vinden

Meer stoom, meer tijd

Investeren in een kwaliteitsijzer kan u helpen tijd te besparen op dit alledaagse huishoudelijke karwei. Hoe meer stoom je strijkijzer heeft, hoe meer tijd je hebt om te ontspannen.

Gelukkig heeft dit Rowenta stoomgeneratorijzer drie keer meer stoom dan traditioneel ijzer. Het kan uw strijktijd met 25 procent verkorten, waardoor u van week tot week meer tijd bespaart. De roestvrijstalen zoolplaat glijdt perfect naar uw stof en heeft een drieweg automatische uitschakelfunctie om het risico op verbranding van de kleding te verminderen.

Inclusief intrekbaar snoer

De intrekbare koordhaspel draagt bij aan het gemak dat dit stoomstrijkijzer heeft gebracht, afgezien van het besparen van tijd bij het ontwarren van het snoer.

Geschikt voor verticaal stomen

Als u gordijnen, bekleding en meubels moet stomen, maakt dit strijkijzer verticaal stomen mogelijk. U kunt het stoombedieningspaneel gebruiken om te kiezen hoeveel stoom u uitstoot voor taken zoals deze. Hoewel de tank zelf zwaar is, is de handheld-eenheid mooi en lichtgewicht.

U kunt kraanwater gebruiken

Om je strijkroutine nog makkelijker te maken, neemt dit strijkijzer kraanwater mee. Het is niet nodig om gedestilleerd water te gebruiken, zelfs als u in een gebied met hard water woont. Dit ijzer heeft een anti-calciumsysteem dat mineralen en onzuiverheden uit het water verwijdert, waardoor je een verstoppingsvrij en mooi functionerend ijzer overhoudt.

Wat we niet leuk vinden

Onderhoud nodig

Ondanks het hebben van de anti-calc-functie, merkten sommige klanten de opbouw van witte kalkdeeltjes op na een paar maanden gebruik. Dit komt omdat gebruikers na gebruik niet het nodige onderhoud doen, vooral omdat dit strijkijzer compatibel is met kraanwater.

Om dit dilemma op te lossen, wanneer het strijkijzer na gebruik volledig afkoelt, hoeft u alleen maar aan de hendel te draaien en aan de kamer te trekken om de kalkaanslagcollector aan de basis schoon te maken.

Niet heet genoeg

Een veelgehoorde klacht van klanten is dat dit strijkijzer niet heet genoeg wordt. De hitte lijkt vrij inconsistent te zijn, wat frustrerend kan zijn. Hoewel de stoom krachtig is, kan de warmte worden verbeterd.

Productspecificaties

Stoomproductie 6x meer dan traditionele strijkijzers, 180 gram per minuut
Tank grootte 250 ml
Gewicht 3,78 pond
Temperatuur instellingen Thermostaatknop met 3 instellingen
Zoolplaat Roestvrij staal met 350 gaten

5. Rowenta T-fal Ultraglide Plus Strijkijzer

Beste budgetkeuze

Productafbeelding van de T-fal Ultraglide Plus Steam &Garment Iron met Durilium Soleplate, 1800 watt, Teal

Prijs controleren

Voor hun merknaam, kwaliteit en reputatie zijn Rowenta stoomstrijkijzers bescheiden geprijsd. Maar goedkoop zijn ze allerminst. Als je echter een beperkt budget hebt, raden we het Rowenta Ultraglide Plus-strijkijzer aan, dat beschikbaar is voor minder dan de helft van veel andere Rowenta-strijkijzers.

Ondanks de lagere prijs is het nog steeds een efficiƫnt strijkijzer. Verwacht kreukvrije kleding met dit strijkijzer. De sterke stoomstootknop elimineert hardnekkige rimpels en vouwen, vooral op dikke stoffen.

Foto van Rowenta T-fal Ultraglide Plus Iron

Wat we leuk vinden

Eenvoudige instellingen (ideaal voor beginners)

Omdat het een budgetoptie is, offert u meer specifieke temperatuur- en stoominstellingen op. Maar dit houdt het eenvoudig, waar we dol op zijn – vooral voor beginners en af en toe strijken. Dit strijkijzer kan een verscheidenheid aan stoffen aan, zoals katoen, wol, rayon en zijde.

AirGlide Soleplate Technologie

De unieke durilium AirGlide zoolplaat is ontworpen om u soepel te laten glijden en een perfecte stoomverdeling te geven. Het is gemaakt van roestvrij staal voor duurzaamheid. Beweeg vrij over stoffen, waardoor rimpels snel worden geƫlimineerd.

Anti-druppel vermindert morsen

De Rowenta T-fal Ultraglide heeft een anti-druppel functie. Het heeft een gesloten deur boven de watertank om morsen en lekken te verminderen. U kunt er dus zeker van zijn dat u en uw kleding veilig zijn voor morsen van heet water tijdens het strijken.

100 Gram Stoom Burst

Hoewel je niet zoveel stoominstellingen hebt, is de stoom nog steeds super krachtig. Met 100 gram stoom per minuut kan dit hardnekkige rimpels op dikke stoffen wegnemen.

Wat we niet leuk vinden

Problemen met het beheer van snoeren

Omdat dit een budgetvriendelijke optie is, zijn sommige functies op high-end items, zoals intrekbare snoeren, niet beschikbaar. Als dit u niet stoort, kunt u ervoor kiezen om dit item in plaats daarvan te hebben.

Beperkte instellingen

Hoewel dit een pro is voor anderen, kan het een nadeel voor u zijn. Als u uw temperatuur- en stoominstellingen wilt aanpassen, dit strijkijzer zal niet aan uw behoeften voldoen, omdat er slechts drie temperatuurinstellingen zijn.

Productspecificaties

Stoomproductie Automatische stoominstellingen, 30 gram per minuut
Tank grootte Niet gespecificeerd
Gewicht 4,51 pond
Temperatuur instellingen Temperatuurknop met drie opties
Zoolplaat Airglide zoolplaat

6. Rowenta DW6080 Eco Intelligence Stoomstrijkijzer

Milieuvriendelijk Rowenta Iron

Productafbeelding van de Rowenta DW6080 Eco-Intelligence 1700 Watt energiebesparend stoomstrijkijzer roestvrijstalen zoolplaat met auto-off, 400-gats, zwart

Prijs controleren

Dit unieke eco-intelligentiesysteem bespaart tot 25 procent energie zonder afbreuk te doen aan de efficiƫntie van het strijkijzer. Dus als je op zoek bent naar een groene manier om je kleding te strijken, dan is dit het!

Je zult super onder de indruk zijn van de gladheid en efficiƫntie die dit strijkijzer biedt. Het heeft een stoomboost van 180 gram per minuut terwijl het nog steeds minder energie gebruikt om taaie rimpels in je kleding weg te blazen.

De 400 actieve microgaten hebben een gelijkmatige warmte- en stoomverdeling, die voorzichtig op uw kleding wordt aangebracht via de duurzame roestvrijstalen zoolplaat.

Foto van Rowenta DW6080 Eco Intelligence Steam Iron

Wat we leuk vinden

Strijk elke centimeter nauwkeurig

Met de puntige precisiepunt is het gemakkelijker dan ooit om te strijken tussen knopen, kragen van overhemden en andere delicate gebieden die vaak worden gemist.

Anti-Calc Systeem

Dit wordt geleverd met een geĆÆntegreerd anti-calc systeem om de zoolplaat te beschermen tegen opbouw. Als de zoolplaat helder is, dan zijn je kleding dat ook!

Dit zorgt er ook voor dat de stoomfunctie vergelijkbaar is met hoe deze was toen u het strijkijzer kocht. Bovendien betekent het anti-calc-systeem dat u de moeizame dieptereiniging niet hoeft te doen. Het strijkijzer doet het voor je!

Vermindert het risico op watervlekken

Het handige antidruppelsysteem vermindert het risico op watervlekken op uw kleding. Er is niets erger dan water dat je zijden of linnen kleding verpest. Gelukkig heeft dit strijkijzer je gedekt.

Top of the Line Zoolplaat

Deze zoolplaat is gemaakt van krasbestendig roestvrij staal. Met meer dan 400 micro stoomgaten en een 3D-ontwerp biedt dit een gelijkmatige stoomverdeling en fantastische precisie.

Wat we niet leuk vinden

Zwaar voor sommigen

Een veelgehoorde klacht van klanten is dat dit ijzer omvangrijk en zwaar is. Het weegt 3,46 pond, wat vrij gemiddeld is, maar houd er rekening mee dat je misschien een sterke arm nodig hebt om dit comfortabel aan te kunnen.

Teleurstellende stoomuitvoer

Sommige klanten vonden de 40 gram stoom per minuut teleurstellend en misten kracht. Het heeft een stoomboost van 180 gram, maar de standaardhoeveelheid is 40 gram per minuut. Misschien heb je liever iets sterkers.

Productspecificaties

Stoomproductie 400 micro stoomgaten, sterke stoom boost optie
Tank grootte 295,7 ml
Gewicht 3,46 pond
Temperatuur instellingen Temperatuurknop met stofsoort
Zoolplaat Edelstaal

7. Rowenta DA1560 Geschikt voor reizen

Beste lichtgewicht Rowenta Iron

Productafbeelding van de Rowenta DA1560 Travel-Ready 1000-Watt Compact Steam Iron Roestvrijstalen zoolplaat 120-Volt en 240-Volt, 200-Gats, Paars

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Onze topkeuze voor een lichtgewicht strijkijzer is het Rowenta Travel-Ready model.

Met een gewicht van 1,5 pond is dit strijkijzer een superlichte optie die je in je bagage of rugzak kunt meenemen.

Als je op vakantie gaat, naar een zakelijke bijeenkomst gaat, of gewoon liever een lichter strijkijzer in huis hebt, dan is dit de optie voor jou.

Foto van Rowenta DA1560 Travel-Ready

Wat we leuk vinden

Gemakkelijk in te pakken tijdens het reizen

Ja, dit strijkijzer is 1,5 pond, waardoor het automatisch gemakkelijk te vervoeren is. Maar het is ook compact in zijn ontwerp.

Het heeft een slanke en ergonomische vorm, zodat u dit gemakkelijk kunt insmeren met uw kleding tijdens het reizen. Het handvat klapt plat tegen het lichaam, waardoor ruimte in je koffer wordt bespaard. De afmetingen zijn 8,62 x 3,88 x 4,88 inch.

Verschillende Steam-opties

Dit strijkijzer is misschien klein, maar het biedt nog steeds top-of-the-line stoomopties. Het heeft een consistente stoomoptie en een stoomstootknop. Ten slotte kunt u dit strijkijzer verticaal gebruiken, waarbij u stoom overhangende outfits, gordijnen en meubels uitzendt.

Roestvrij stalen zoolplaat

Alleen omdat de zoolplaat klein is, betekent niet dat het onpraktisch is. Ten eerste is het gemaakt van roestvrij staal om over elk stoftype te glijden. Maar het heeft ook meer dan 200 micro stoomgaten! Dat is geweldig voor zo’n compact strijkijzer.

We vinden het geweldig dat je de zoolplaat kunt bedekken met een reistas terwijl je hem niet gebruikt. Dit zorgt voor extra veiligheid in je koffer.

Compatibel met verticaal stomen

Om dit strijkijzer nog indrukwekkender te maken, werkt het ook voor verticaal stomen. Als u hangende kledingstukken wilt stomen of uw hotelkamergordijnen wilt desinfecteren , zult u dit geweldig vinden.

Wat we niet leuk vinden

Lager watt vermogen

Houd er rekening mee dat het vanwege zijn kleine formaat zijn wattage in gevaar brengt. 1000 watt is nog steeds geweldig, maar het zal niet zo krachtig zijn als Rowenta-stoomstrijkijzers van standaardformaat, die meestal minstens 1700 watt zijn.

Kleine watertank

De watertank op dit strijkijzer is slechts 56ml. In vergelijking met standaard strijkijzers die ongeveer 250 ml zijn, biedt dit strijkijzer kortere strijktijden tussen navullingen.

Productspecificaties

Stoomproductie Continue stoom, verticaal stomen en burst-knop
Tank grootte 59 ml
Gewicht 1,5 pond
Temperatuur instellingen Temperatuurknop
Zoolplaat Roestvrijstalen zoolplaat met 200 gaten

Productvergelijkingstabel

Product Best Tank grootte Gewicht Temperatuur instellingen Zoolplaat
Rowenta DW5080 Micro Stoomstrijkijzer Voor verticaal stomen 295 ml 3,4 pond Temperatuurknop met stofsoort Edelstaal
Rowenta DW7180 Eeuwig Voor het verwijderen van hardnekkige rimpels 350 ml 4 pond Temperatuurknop met stofsoort Roestvrij staal met 400 gaten
Rowenta DW3261 1725 Watt Geavanceerd Voor licht strijken 250 ml 3,69 pond Automatische temperatuurdetectie Ultraduurzaam roestvrij staal
Rowenta DW2459 Toegang tot Steam Voor naaien 250 ml 3,78 pond Thermostaatknop met 3 instellingen Roestvrij staal met 350 gaten
Rowenta T-fal Ultraglide Budgetkeuze N.V.T 4,51 pond Temperatuurknop met drie opties Airglide zoolplaat
Rowenta DW6080 Eco Intelligentie Milieuvriendelijk Rowenta-strijkijzer 295,7 ml 3,46 pond Temperatuurknop met stofsoort Edelstaal
Rowenta DA1560 Geschikt voor reizen Lichtgewicht Rowenta Ijzer 59 ml 1,5 pond Temperatuurknop Roestvrij staal met 200 gaten

Waarom kiezen voor een Rowenta Iron?

In 1909 begon het merk Rowenta (1). Robert Weintraud, een Duitse industrieel, lanceerde het bedrijf na vele jaren gericht te zijn geweest op het produceren van kantoorbenodigdheden, rookaccessoires, lampen en klokken.

Het merk Rowenta evolueerde naar een reeks hoogwaardige en verfijnde producten, waaronder strijkijzers. Sinds de start van het merk Rowenta hebben strijkijzers een lange weg afgelegd.

Rowenta geeft prioriteit aan ontwerp, eco-opties en gebruiksgemak. Daarom maken ze alledaagse items zoals strijkijzers, stoomgeneratoren, stofzuigers, haardrogers, luchtreinigers en nog veel meer.

Hun ijzers worden gemaakt in Duitsland en maken gebruik van Duitse techniek. Rowenta’s technologie is vervaardigd om uw leven gemakkelijker te maken.

Soorten Rowenta Irons

Het strijkassortiment van Rowenta omvat:

 • Stoomstations: Stoomgeneratorijzers hebben drie keer meer stoom dan een traditioneel strijkijzer om uw strijktijd te verkorten. Ze hebben ook veel grotere watertanks, waardoor je meer tijd hebt om te strijken tussen de navullingen.
 • Stoomstrijkijzers: Stoomstrijkijzers stoten een krachtige en gestage stoomstroom uit. Hierdoor kunt u rimpels in Ć©Ć©n vloeiende beweging elimineren. Je kunt ze ook als droog ijzer gebruiken door de watertank te legen.
 • Kledingstomers: Deze verschillen van traditionele strijkijzers, maar ze elimineren nog steeds rimpels. Omdat het draagbare steamers zijn, houd je ze vast en richt je ze op de clothing evenals gordijnen, bekleding en meubels om stoffen glad te strijken.
 • Reisijzers: Rowenta maakt een handig reisijzer. Het zal waarschijnlijk de kracht van hotelijzers verslaan, maar het is klein genoeg om in je koffer te passen.

Dingen om te overwegen (Koopgids)

Bij het winkelen voor een Rowenta-strijkijzer zijn er enkele belangrijke factoren om te overwegen.

Stoomproductie

Niet alle stoomstrijkijzers stoten dezelfde hoeveelheid stoom uit. We raden aan om te controleren of het strijkijzer een stoominstelling heeft, zodat u de hoeveelheid stoom kunt kiezen die het strijkijzer produceert.

Hoe meer stoomproductie, hoe sneller het zal zijn om rimpels te verwijderen. Maar stoomarm is ook belangrijk op delicate items.

Tank grootte

Hoe groter een ijzeren tank, hoe minder vaak je hem hoeft bij te vullen. Een grotere tankgrootte betekent langer strijken met minder onderbrekingen. Onze Rowenta-aanbevelingen variƫren van ongeveer 250 tot 350 ml, met uitzondering van de reisoptie, die 59 ml bevat.

Voor een standaard strijkijzer wordt alles minder dan 200 ml behoorlijk vervelend. Je zult zo veel heen en weer zijn vanaf de gootsteen dat het voelt als een training!

Gewicht

Sommige mensen geven de voorkeur aan lichte strijkijzers die gemakkelijker te manoeuvreren zijn. Dit is vooral belangrijk als u een zere pols of artritis heeft. Andere mensen geven de voorkeur aan een zwaarder strijkijzer waarin het gewicht helpt om rimpels weg te drukken.

Onze aanbevelingen variƫren van 3,4 pond tot 4,5 pond. Rowenta-ijzers komen allemaal ongeveer op hetzelfde gewicht binnen, maar merk het kleine verschil op.

De enige uitzondering is het reisijzer dat 1,5 pond weegt.

Temperatuur instellingen

Bekijk de temperatuurinstellingen op elk Rowenta-strijkijzer om te zien hoe gedetailleerd en gemakkelijk te gebruiken het is. Sommigen gebruiken een draaiknop die gemakkelijk te draaien is, terwijl anderen een thermostaatknop gebruiken.

Een wijzerplaat is nauwkeuriger naarmate u meer opties hebt. Afhankelijk van het type stof dat je strijkt, zijn meer opties beter omdat dit je kleding kan beschermen.

Top Tip

Gebruik hoog vuur voor linnen en katoenen items. Gebruik voor items van wol, zijde en polyester middelhoog vuur. Gebruik voor nylon, acetaat en acryl lage hitte. Dit kan variƫren afhankelijk van uw specifieke kledingstuk, dus controleer altijd het onderhoudslabel.

Zoolplaat

De zoolplaat van ijzer is misschien wel een van de meest essentiƫle kenmerken. Verschillende materialen zijn roestvrij staal, aluminium, titanium en keramiek.

Alle materialen hebben hun voor- en nadelen, maar roestvrij staal is het meest gebruikelijk en efficiƫnt. Het is wat Rowenta-strijkijzers gebruiken.

Controleer ook hoeveel stoomgaten er op de zoolplaat zitten. Hoe meer er zijn, hoe gelijkmatiger de stoom wordt verdeeld.

Veiligheidsfunctie

Veiligheid is belangrijk bij het winkelen voor een verwarmd product. De meeste Rowenta-strijkijzers hebben een automatische uitschakelfunctie die voorkomt dat ze warm blijven als je bent vergeten ze uit te schakelen. Om de automatische uitschakeling te deactiveren, hoeft u alleen maar opnieuw te beginnen met strijken.


Rowenta Iron Veelgestelde vragen

Hoe rowenta-strijkijzers zelfreinigen?

Rowenta strijkijzers zijn uitgerust met een zelfreinigende of anti-calc functie. Volg deze stappen om deze functie te gebruiken.

 1. Vullen: Vul het strijkijzer tot de maximale lijn met kraanwater.
 2. Hitte: Verwarm het strijkijzer tot de hoogste stand.
 3. Haal: Koppel het strijkijzer los en houd het horizontaal boven een gootsteen.
 4. Zelfreiniging: Schakel de zelfreinigende functie in. Stoom zal zich ophopen en na een moment begint water van de zoolplaat te druipen. Dit reinigt vuil, minerale opbouw en andere deeltjes van binnenuit het ijzer.
 5. Uitschakelen: Schakel na een minuut de zelfreinigende functie uit. Schakel in plaats daarvan de stoomfunctie in.
 6. Stekker: Sluit het strijkijzer weer aan, zodat het opnieuw kan opwarmen. Leg het strijkijzer op de hiel en wacht tot het restwater de zoolplaat verlaat.
 7. Haal: Haal de stekker uit het strijkijzer en laat het volledig afkoelen.
 8. Vegen: Als het afkoelt, veeg je de zoolplaat af met een vochtige doek.

We raden aan om de zelfreinigende functie om de twee weken te gebruiken, afhankelijk van hoe vaak u ijzer.

Hoe lang moet een Rowenta Iron Meegaan?

In de VS biedt Rowenta een garantie van Ć©Ć©n jaar, dus u kunt verwachten dat uw strijkijzer minstens 12 maanden meegaat (2). Veel ijzers kunnen echter tot vijf jaar meegaan. (3). Het hangt allemaal af van de kwaliteit van het strijkijzer in de eerste plaats.

Waarom lekken Rowenta-ijzers?

Als u problemen ondervindt met het lekken van uw Rowenta-strijkijzer, kan dit een paar redenen hebben.

Een duidelijke reden waarom je strijkijzer kan lekken, is dat je het voorbij de max-lijn hebt gevuld. Als u dit doet, zal uw strijkijzer water lekken en spuiten, wat een veiligheidsrisico kan zijn en watervlekken op uw kleding achterlaat.

Rowenta zegt ook dat het gebruik van 100 procent gedestilleerd water ervoor kan zorgen dat het ijzer spuugt en lekt. (4). Gebruik alleen kraanwater of onthard water.

Zorg er ten slotte voor dat je het strijkijzer om de paar weken schoonmaakt, zodat er geen opbouw is die het interieur van het strijkijzer kan verpesten.

Hoe plug op Rowenta Irons te bewaren?

Het is belangrijk om je strijkijzer goed op te slaan.

Maak eerst altijd de watertank leeg, zodat het water geen afzettingen in de tank achterlaat. Wikkel het koord vervolgens losjes rond de basis van het strijkijzer en zorg ervoor dat het op geen enkele plaats wordt getrokken of verward. Hierdoor blijft de levensduur van het snoer behouden.

Bewaar het strijkijzer staand op de hiel, niet op de zoolplaat. Je wilt niet dat je mooie zoolplaat bekrast raakt!

Waarom wordt gedestilleerd water niet aanbevolen voor Rowenta-ijzers?

Rowenta-strijkijzers zijn ontworpen om te worden gebruikt met gewoon kraanwater tot 12 korrels hardheid (5).

Als je water harder is, kun je half kraanwater en half gedestilleerd water door elkaar mengen. U kunt ook een waterontharder gebruiken om de hardheid van uw water te verminderen.

Je kunt ook flessen bronwater proberen. Het gebruik van 100 procent gedestilleerd water kan ervoor zorgen dat het ijzer spuugt en lekt.

Kunnen Rowenta-ijzers worden gerepareerd?

Een Rowenta-strijkijzer kan worden gerepareerd, op voorwaarde dat een gekwalificeerd Rowenta-erkend centrum het uitvoert, of het valt nog onder de garantie. U kunt ook Rowenta-originele onderdelen kopen.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?