Beste rugzakstofzuigers van 2023

Ben je het beu om een volumineus vacuüm rond te slepen? Heb je rugklachten of merk je dat constant bukken met een traditionele zijn tol eist?

Een rugzakmodel is misschien uw oplossing. Dit type vacuüm is in veel opzichten uitstekend. Hoewel ze geweldig zijn als je een commercieel schoonmaakbedrijf hebt, raden we ze ook aan voor thuisgebruik.

Vandaag leer je alles wat er te weten valt over het kopen van de beste rugzakstofzuiger. Bovendien hebben we veel onderzoek gedaan om de zeven beste opties op de markt te vinden.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de ProTeam rugzakstofzuigers, Super CoachVac commerciële rugzakstofzuiger met HEPA-mediafiltratie en telescopische wandgereedschapskit, 10 Quart,...
Beste overall
ProTeam Super CoachVac
 • Krachtig en toch stil
 • Reiniging met meerdere oppervlakken
 • Geavanceerd filtratiesysteem
Prijs controleren
Productafbeelding van de Hoover commerciële lichtgewicht rugzak baggged stofzuiger, lichtgewicht, voor tapijt en harde vloeren, C2401, zwart
Beste Commercial
Hoover lichtgewicht vacuüm
 • Lichtgewicht met comfortabel harnas
 • Grote zak of zakloze bus
 • Snel aansluitsnoer
Prijs controleren
Productafbeelding van de Hoover Commerciële PORTAPOWER lichtgewicht busstofzuiger met bijlagen, draagbare carriable handheld kleine professionele kwaliteit zak, 8 pond, CH30000, zwart
Beste bus
Hoover CH30000 PortaPower
 • Veelzijdig voor verschillende toepassingen
 • Weegt slechts 8,3 pond
 • Uitstekende zuigkracht & bereik
Prijs controleren
Productafbeelding van de Powr-Flite Comfort Pro Rugzak Stofzuiger Commercial - Canister Stofzuiger - Hepa Filter - BP6S - 6 Quart
Het beste voor pijnlijke ruggen
Powr-Flite Comfort Pro
 • Ultra comfortabel
 • Krachtige 1200W motor
 • Super rustig bij 62 decibel
Prijs controleren
Productafbeelding van de Sanitaire EURSC412B Quiet Clean Backpack Lichtgewicht stofzuiger, 8,5 Ampère vermogen, 21 'lengte x 10-1/2' breedte x 10-1/2 'hoogte, zwart / rood
Het beste voor kale vloeren
Sanitaire Quiet Clean
 • Geweldig voor kale vloeren
 • HEPA-filtratiesysteem
 • Breed reinigingspad
Prijs controleren
Productafbeelding van de ProTeam rugzakstofzuigers, ProVac FS 6 commerciële rugzakstofzuiger met HEPA-mediafiltratie en restauranttoolkit, 6 kwart, met snoer
Het beste voor Koppige Rotzooi
ProTeam ProVac FS 6
 • Gewatteerd harnas voor comfort
 • Veel extra tools
 • 1.108 watt motorafzuiging
Prijs controleren
Productafbeelding van de GV 10 Quart commerciële rugzakstofzuiger met gereedschapskist en HEPA-filtratie
Beste voor huisdierhaar
GV Commercieel Vacuüm
 • Krachtige machine
 • Comfortabele bandjes
 • Perfect voor haar van huisdieren
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Waarom investeren in een rugzakstofzuiger?
 • Hoe een rugzakstofzuiger te kiezen
 • Veelgestelde vragen over rugzakstofzuigers


Product beoordelingen

Hier zijn zeven van de meest briljante rugzakstofzuigers die we hebben gevonden.

1. ProTeam Super CoachVac rugzak vacuüm

Beste algemene rugzakstofzuiger

Productafbeelding van de ProTeam rugzakstofzuigers, Super CoachVac commerciële rugzakstofzuiger met HEPA-mediafiltratie en telescopische wandgereedschapskit, 10 Quart,...

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op HomeDepot

De Super CoachVac rugzakstofzuiger van ProTeam is een krachtig apparaat uitgerust met een superfiltratiesysteem. Het is in staat om zelfs de moeilijkste taken in minder tijd aan te pakken.

Een geweldige functie is het extra lange netsnoer. Met een afmeting van 50 voet kunt u een grote straal reinigen vanaf een enkel stopcontact.

Het wordt ook geleverd met een Xover multi-surface telescopische toverstaf en een gereedschapskist die bijlagen biedt voor elke taak. Het is uitstekend geschikt voor tapijten, tapijten, harde vloeren en meubels – u kunt zelfs de plafondventilator bereiken.

Een ander groot voordeel is hoe stil het is. Dit model werkt op slechts 66 decibel.

Wat we leuk vinden

Krachtig en toch stil bij 66 decibel

De Super CoachVac pakt een klap uit op het gebied van vermogen met zijn 1.188 watt motor. Veel gebruikers prijzen de efficiëntie bij het elimineren van vuil en stof.

We houden van het lagere geluidsniveau – het werkt met slechts 66 decibel. De stofzuiger is geweldig voor huizen met kinderen of huisdieren of openbare ruimtes zoals scholen of kantoren.

Reiniging op meerdere oppervlakken

Het wordt geleverd met een Xover Tool voor vloeren of laagpolige tapijten. Hierdoor kun je sm verplaatsenoothly van vloerbedekking naar andere oppervlakken zoals tegels, linoleum en hardhouten vloeren. En dankzij de lange telescopische toverstaf kunt u deze gebruiken om ventilatieopeningen, trappen en plafonds te reinigen.

Je krijgt ook een kit vol met alle benodigdheden. Deze omvatten een zachte stofborstel, een slank spleetgereedschap en een bekledingsgereedschap.

Geavanceerd filtratiesysteem

Een sterk filter is essentieel voor een grondige reiniging en ProTeam weet hoe het moet worden geleverd. De rugzakstofzuiger bevat een geavanceerd filtratiesysteem met vier niveaus met HEPA. Het haalt praktisch alle stofkonijnen en huidschilfers van huisdieren uit de atmosfeer.

Het is goud gecertificeerd door het Carpet and Rug Institute (CRI). Ook heeft de tank van 10 liter drie keer de capaciteit van een traditionele rechtopstaande stofzuiger.

Ergonomisch harnas verbetert het comfort

ProTeam maakt gebruik van een rugzak in bergbeklimmersstijl om ervoor te zorgen dat deze stofzuiger comfortabel is. In plaats van het gewicht op je boven- en onderrug te dragen, is de belasting voornamelijk geconcentreerd op je heupen. Dit minimaliseert de kans op letsel.

Wat we niet leuk vinden

De slang klikt gemakkelijk af

Er zijn een paar incidenten gemeld waarbij de slang afknapte. Hoewel dit tijdrovend kan zijn om te vervangen, is er een fabrieksgarantie van drie jaar op dit model.

Productspecificaties

Macht 1.188 Watt
Koord 50 voet snoerlengte
Gewicht 11 pond
Garantie Drie jaar garantie

2. Hoover C2401 Schouder Vac Commerciële Rugzak Vacuüm

Beste commerciële rugzakstofzuiger

Productafbeelding van de Hoover commerciële lichtgewicht rugzak baggged stofzuiger, lichtgewicht, voor tapijt en harde vloeren, C2401, zwart

Prijs controleren

Dit is van een gerenommeerde vacuümfabrikant. Hoover is gespecialiseerd in lichtgewicht machines voor persoonlijk en professioneel gebruik. De Commercial C2401 vertegenwoordigt het beste van Hoover. Het is superlicht en komt binnen op iets meer dan negen pond.

De stofzuiger is ook compact, uitstekend geschikt voor montage door deuropeningen en andere kleine ruimtes. Toch kan het een grote capaciteit dragen – tot 6,4 liter, om precies te zijn. Een geweldige functie is het heldere koepeldeksel waarmee u uw productiviteit uit de eerste hand kunt zien.

Bovendien krijgt u een ongelooflijk netsnoer van 48 voet dat is uitgerust met een Quick Change-functie. Het wordt ook geleverd met alle gereedschappen die nodig zijn voor een grondige reiniging.

Wat we leuk vinden

Lichtgewicht met een comfortabel harnas

Hoover is altijd een favoriete fabrikant geweest in de vacuümsector. En ze hebben zeker alles uit de kast gehaald met deze rugzak. Ze schakelden een team van chiropractors in om het zo comfortabel mogelijk te maken.

Het harnas is speciaal ontworpen om de druk te verminderen, waardoor de kans op verrekkingen en verwondingen wordt beperkt. Het bestaat uit twee schouderbanden en een volledig gewatteerde riem die het gewicht op de heupen richt. Bovendien weegt het slechts 9,2 pond.

Grote zak of zakloze bus

Het vacuüm kan 6,4 liter vuil en stof bevatten. Hoover heeft een oplossing als je moeite hebt om te kiezen tussen een zakloze of zakstofzuiger. Deze stofzuiger biedt beide opties.

Het wordt geleverd met een herbruikbare stoffen stofzak, of u kunt ervoor kiezen om in plaats daarvan wegwerpmappen te gebruiken.

Gebruik als dagelijkse stofzuiger de doekvoering. Als u daarentegen haar van huisdieren of stoffige materialen schoonmaakt, schakel dan over naar een papieren zak.

Handige functies Verbeteren de reiniging

Hoover houdt zich niet in als het gaat om extra functies en accessoires. In de bundel krijg je een 60-inch sluitslang en een set metalen toverstokken. Het bevat ook een turbovloergereedschap, spleetgereedschap, stofborstel en een bekledingsgereedschap.

Dit model wordt geleverd met een HEPA-filter – een pluspunt als u last heeft van allergieën of astma. Het vernietigt 99,97 procent van de deeltjes tot 0,3 micron. Dit zorgt ervoor dat er niets ontsnapt door de uitlaat.

Snel aansluitsnoer

De Commercial C2401 heeft een 48 voet netsnoerverlenging, die u bevestigt met behulp van het quick connect-systeem. Hierdoor kunt u het ook snel aan een langer snoer bevestigen als dat nodig is.

Wat we niet leuk vinden

Geen hoogteverstelling

De toverstaf laat geen hoogteaanpassingen toe. Als je lang bent, kan het een uitdaging zijn om de vloerborstel uit te lijnen voor de beste zuigkracht.

Adapter nodig voor de tools

Sommigen vinden het frustrerend dat er een adapter nodig is om de gereedschappen te bevestigen. Hoewel het is opgenomen in de package, de accessoires worden nutteloos als je ze ooit kwijtraakt.

Productspecificaties

Macht 1.000 watt
Koord 48 voet
Gewicht 9,2 pond
Garantie Twee jaar commerciële garantie

3. Hoover PortaPower commerciële bus vacuüm CH30000

Beste rugzak canister vacuüm

Productafbeelding van de Hoover Commerciële PORTAPOWER lichtgewicht busstofzuiger met bijlagen, draagbare carriable handheld kleine professionele kwaliteit zak, 8 pond, CH30000, zwart

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op HomeDepot

Busstofzuigers zijn in veel opzichten praktisch. Ze kunnen onder laag meubilair reiken of hoog voor plafondventilatoren. Verpak die voordelen in een die je kunt dragen, en je hebt de Hoover PortaPower stofzuiger.

Het wordt geleverd met alles wat een busmachine zou doen, en je kunt het op je schouder dragen. Bovendien is het lichtgewicht en zeer betrouwbaar, met add-on-functies om kleine, krappe ruimtes te bereiken. De stofzuiger is ook uitgerust met een bloweroptie voor uw garage.

Hoover laat het daar niet bij. Het bevat een herbruikbare stoffen zak, maar u kunt in plaats daarvan kiezen voor een wegwerpzak. Het netsnoer strekt zich uit over 33 voet en is uitgerust met een motor van 900 watt.

Foto van hoover PortaPower commercial canister vacuum CH30000

Wat we leuk vinden

Veelzijdig genoeg om elke taak aan te kunnen

Deze draagbare busstofzuiger definieert het woord ‘veelzijdig’. Het wordt geleverd met add-ons voor elke taak. Je vindt er twee verschillende zuigkoppen, een bekledingsgereedschap, een spleetgereedschap en een afstofborstel.

We vinden het ook geweldig dat Hoover je de mogelijkheid biedt om te schakelen tussen een herbruikbare stoffen tas en een wegwerpzak. Afhankelijk van de taak kunt u de meest geschikte optie toepassen.

Weegt slechts 8,3 pond

De schouderzuiger van de bus weegt minder dan een schoolzak. Het komt op slechts 8,3 pond, waardoor het super comfortabel is om te dragen.

De riem is lang genoeg om over je lichaam of net over één schouder te worden gebruikt. Het heeft echter de voorkeur om de cross-body-optie te gebruiken om ervoor te zorgen dat deze niet wegglijdt.

Uitstekende zuigkracht en bereik

De bescheiden motor van 900 watt klinkt misschien klein, maar biedt wel voldoende zuigkracht. Het werkt goed op tapijten en is uitstekend in het wegwerken van huisdierenhaar. U bedient het allemaal vanaf de handige knop op de handgreep van de bus.

Het 33 meter lange netsnoer is niet het langste, maar is meer dan genoeg voor kleinere ruimtes of huizen. Het is ook geweldig voor gordijnen en jaloezieën, dankzij de staaf en uitschuifbare slang.

Wat we niet leuk vinden

Niet voor dikke tapijten

Dit is niet de ideale machine voor gebruik op dikke tapijten. Hoewel de zuigkracht sterk is, is het niet geweldig op dieperpolige tapijten. Dit is nog steeds een uitstekende keuze als u lagerpolige tapijten of onbedekte vloeren heeft.

Geen haak voor het snoer

Het lijkt erop dat Hoover een stap heeft gemist, omdat er nergens een 33-voet netsnoer te plaatsen is. In plaats daarvan moet je het rond het handvat wikkelen wanneer het tijd is om de stofzuiger op te bergen. Een haak om het op zijn plaats te houden zou leuk zijn geweest.

Productspecificaties

Macht 900 watt
Koord 33 voet snoerlengte
Gewicht 8,3 pond
Garantie Beperkte garantie

4. Powr-Flite Comfort Pro BP6S Rugzak Vacuüm

Beste rugzakstofzuiger voor zere ruggen

Productafbeelding van de Powr-Flite Comfort Pro Rugzak Stofzuiger Commercial - Canister Stofzuiger - Hepa Filter - BP6S - 6 Quart

Bekijk op Amazon
Zicht op Powr-flite

Als u gevoelig bent voor rugproblemen, is het essentieel om een rugzakstofzuiger te kiezen die niet meer schade veroorzaakt. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze Comfort Pro van Powr-Flite speciaal gemaakt voor comfortabel gebruik.

Dit betekent echter niet dat ze hebben gecompromitteerd aan de prestaties. Dit is een robuuste machine die stil werkt. Hij heeft een motor van 1.200 watt en een geluidsvermogen van slechts 62 decibel – perfect voor gevoelige oren.

Bovendien maakt het vijftraps HEPA-filter het een uitstekend vacuüm voor mensen met een allergie. Het zorgt ervoor dat er geen huidschilfers en pollen terug in de kamer worden gelaten. Bovendien wordt het geleverd met hoge prestaties gereedschap voor elke schoonmaaktaak.

Wat we leuk vinden

Ultracomfort voor de meeste gebruikers

Bij deze rugzakstofzuiger draait het allemaal om het zo comfortabel mogelijk maken van uw ervaring. Het heeft een uniek harnas met verschillende verstelpunten, waardoor het geschikt is voor lichamen van verschillende grootte. Het is ook erg licht en weegt slechts 8,26 pond.

De bandjes zijn handig gemaakt van een mesh materiaal. Hierdoor kan je huid eronder ademen, waardoor je comfort zelfs tijdens de hete zomermaanden wordt geoptimaliseerd.

Krachtige 1200W motor

De stofzuiger verdiende het Gold Seal of Approval van het Carpet and Rug Institute (CRI). Het is ontworpen om uitstekende reinigingskracht en productiviteit en betrouwbaarheid te bieden.

Met een krachtige motor van 1.200 watt die veel zuigkracht biedt, is deze machine razend om te gaan. Het is zelfs geweldig in het wegwerken van haar en huidschilfers van huisdieren. Dankzij het vijftraps HEPA-filtratiesysteem wordt de omringende lucht schoongehouden.

Super Quiet bij 62 decibel

Powr-Flite zorgde ervoor dat het geluidsniveau tot een minimum werd beperkt – het werkt stil op slechts 62 decibel. Deze lage beoordeling voldoet aan de U.S. Green Building Council LEED-EB en de CIMS-GB-vereisten voor het geluidsniveau.

Veel tools inbegrepen

Voordat je de strijd aangaat met de stofkonijnen, heb je het juiste gereedschap nodig. Met de Comfort Pro heeft Powr-Flite accessoires voor spleten, tapijten, harde vloeren, bekleding en afstoffen. Je krijgt ook een uitschuifbare, crush-proof slang en een tweedelige buigchroomstaaf.

Wat we niet leuk vinden

Kost tijd om aan te passen

Hoewel het harnas uitstekend is voor comfort, is het niet zo eenvoudig aan te passen. Dit is geen snelle up-and-go tool voor kleine morsen. Het is eerder voor die momenten dat je echt een grondige reiniging nodig hebt.

Zorg er wel voor dat het harnas goed past. Anders kan de machine behoorlijk zwaar aanvoelen.

Productspecificaties

Macht 1.200 watt
Koord 50 voet snoerlengte
Gewicht 8,62 pond
Garantie Niet gespecificeerd

5. Sanitaire Quiet Clean EURSC412B Rugzak Vacuüm

Beste rugzakstofzuiger voor kale vloeren

Productafbeelding van de Sanitaire EURSC412B Quiet Clean Backpack Lichtgewicht stofzuiger, 8,5 Ampère vermogen, 21 'lengte x 10-1/2' breedte x 10-1/2 'hoogte, zwart / rood

Prijs controleren

Kale vloeren vereisen een speciale stofzuiger om schade te voorkomen. De Quiet Clean van Sanitaire is geweldig voor alle soorten onbedekte vloeren en is gemakkelijk voor je rug. Het heeft een motor van 1.400 watt met een immens vermogen voor harde tapijten of gladde tegels.

De stofzuiger wordt geleverd met het CRI-keurmerk en is uitgerust met een viertraps HEPA-filtratiesysteem. Het is in staat om 99,97 procent van de deeltjes tot 0,3 micron te verwijderen.

Bovendien biedt het 12-inch brede reinigingspad u optimale productiviteit. We houden ook van het netsnoer van 50 voet. Hiermee kunt u een grote straal afdekken om schoon te maken voordat u van stopcontact wisselt.

Foto van de Sanitaire Quiet Clean EURSC412B Rugzakstofzuiger

Wat we leuk vinden

Geweldig voor kale vloeren

Het schoonmaken van ongecarpeteerde vloeren is niet zo eenvoudig als het lijkt. Omdat ze glad zijn, hebben stof en vuil de neiging zich overal te verspreiden. Deze stofzuiger wordt geleverd met een gespecialiseerd opzetstuk voor kale vloeren.

Maak je echter geen zorgen. Je krijgt nog steeds alle andere benodigde hulpstukken – inclusief een voor tapijten. Het wordt ook geleverd met spleet- en bekledingsgereedschap en een afstofborstel, een uitschuifbare staaf en een flexibele slang.

HEPA-filtratiesysteem

Als u gevoelig bent voor stof, is een goed filtratiesysteem cruciaal. HEPA-filters worden over het algemeen aanbevolen voor mensen die lijden aan allergieën en astma. Gelukkig heeft Sanitaire er eentje bij deze stofzuiger gevoegd.

Het is uitgerust met een viertraps HEPA-filter, dat in staat is om de vloeren en de atmosfeer schoon te houden. Er wordt niets doorgelaten naar de uitlaat en omdat het wegwerpstofzakken gebruikt, zal er geen stof of puin ontsnappen.

Breed 12-inch reinigingspad

Het brede 12-inch reinigingspad optimaliseert uw productiviteit. Het is niet nodig om meerdere keren over dezelfde plek te gaan. Voeg het netsnoer van 50 voet toe en u kunt uw reinigingstijd halveren. Dit is zonder twijfel een zeer efficiënte stofzuiger.

Wat we niet leuk vinden

Bijlagen vereisen enige inspanning

De opzetstukken zijn niet gemakkelijk op de toverstaf te plaatsen. Een paar gebruikers hebben opgemerkt dat het takes een beetje kracht. Ook komen ze er niet te snel af.

Maar misschien is dit niet echt een slechte zaak. Niemand hoeft sowieso gereedschap te hebben dat er midden in zijn schoonmaakklus afvalt.

Onvolledige instructies

Sommige gebruikers hebben de instructies in de gebruikershandleiding onvolledig gevonden. Een paar stappen ontbreken, met name wat betreft het bevestigen van de gereedschappen. Gelukkig is er niet veel montage nodig om de stofzuiger te gebruiken.

Productspecificaties

Macht 1.400 watt
Koord 50 voet snoerlengte
Gewicht 11,5 pond
Garantie Een jaar garantie

6. ProTeam ProVac FS 6 Rugzak Stofzuigers

Beste rugzakstofzuiger voor hardnekkige rommel

Productafbeelding van de ProTeam rugzakstofzuigers, ProVac FS 6 commerciële rugzakstofzuiger met HEPA-mediafiltratie en restauranttoolkit, 6 kwart, met snoer

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Toolbarn

Bij koppige rotzooi zijn een paar hulpmiddelen nodig. Deze rugzakstofzuiger van ProVac zit boordevol accessoires om u te helpen elke klus te klaren. Je kunt het gebruiken op harde vloeren, tapijten, stoelen en trappen.

Een functie die we waarderen, is het gewatteerde harnas. Hiermee kunt u de stofzuiger voor langere perioden gebruiken zonder de pijn te voelen.

Er is ook de verstelbare FlexFit, die geschikt is voor mensen van alle maten. Bovendien is ProVac gemaakt van een ademend mesh-materiaal om te voorkomen dat u op warmere dagen oververhit raakt.

Deze rugzakstofzuiger wordt geleverd met een netsnoer van 50 voet, wat een ruime reinigingsradius biedt. Het is ook uitgerust met een HEPA-filter voor een grondigere reiniging.

Wat we leuk vinden

Gewatteerd harnas biedt extra comfort

Om het meeste uit je rugzakstofzuiger te halen, moet het goed voelen om te dragen. Harnassen kunnen soms ongemak veroorzaken. ProVac elimineerde dat risico door extra vulling aan de schouderbanden toe te voegen, waardoor ze ultracomfortabel werden.

Het harnas bevat ook een geïntegreerde gereedschapskistriem met ruimte voor alle accessoires. Het is handig als u een groter gebied schoonmaakt en niet heen en weer wilt rennen voor gereedschap.

Veel extra tools

ProVac bevatte een leger aan gereedschappen die je mee kunt nemen naar de strijd – er is er een voor elke taak. Je krijgt een bekledingsgereedschap, tweedelige staaf, spleetgereedschap, tapijtbevestiging, harde vloerbevestiging en een zachte stofborstel.

De fabrikant beveelt deze modus aan voor gebruik in de foodservice-industrie. Dit zou restaurants, bars en schoolkantines omvatten.

Gemakkelijk mee te nemen van kamer naar kamer

Deze rugzakstofzuiger geeft een nieuwe betekenis aan de term ‘productief’. Met het 50 meter lange netsnoer kunt u een groot gebied reinigen zonder voortdurend te stoppen en van stopcontact te wisselen. U kunt gemakkelijk van de keuken naar de eetkamer of woonkamer gaan.

Het is ook relatief licht van gewicht en weegt 11,6 pond. Dit maakt het relatief gemakkelijk om op je rug mee te nemen zonder het gevoel te hebben dat je een zware lading sjouwt.

1.108 watt motorafzuiging

De stofzuiger wordt geleverd met een motor van 1.108 watt en gebruikers zijn blij met de zuigkracht. Het heeft een ongelooflijk sterke aantrekkingskracht. U kunt er zeker van zijn dat het de kleinste stofdeeltjes uit uw tapijt of harde vloer zal halen.

Wat we niet leuk vinden

Bijlagen zijn niet universeel

Dit is een veel voorkomende zorg met ProVac. In plaats van bijlagen te produceren, kunt u ze gebruiken voor verschillende van zijn producten; elk ander model vereist zijn eigen. Als u een upgrade uitvoert van een eerdere of van plan bent dit later te doen, hebt u een nieuwe set accessoires nodig.

Als u een schoonmaakbedrijf heeft dat verschillende soorten stofzuigers nodig heeft, kunnen ze de bijlagen niet delen.

Productspecificaties

Macht 1.108 Watt
Koord 50 voet snoerlengte
Gewicht 11,6 pond
Garantie Drie jaar garantie

7. GV Commerciële Rugzak Vacuüm

Beste rugzakstofzuiger voor huisdierhaar

Productafbeelding van de GV 10 Quart commerciële rugzakstofzuiger met gereedschapskist en HEPA-filtratie

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Lowes

De GV Commercial Backpack Vacuum is een uitstekende keuze voor eigenaren van gezelschapsdieren. Het is krachtig maar redelijk licht, geweldig voor gebruik op harde vloeren en tapijten. De aluininum constructie maakt het duurzaam zonder onnodig gewicht toe te voegen.

Het wordt geleverd met alle gereedschappen die nodig zijn voor een grondige reiniging, inclusief een hulpmiddel voor huisdieren. Bovendien zorgt het geïntegreerde HEPA-filter ervoor dat alle huidschilfers en geuren de kamer verlaten. Bovendien is het een systeem met drie niveaus, voldoende voor huishoudelijk gebruik.

De stofzuiger wordt geleverd met gewatteerde taille- en schouderbanden voor extra comfort. Deze zijn volledig verstelbaar en passen of je nu lang of kort bent. De bus kan een zak van 10 liter bevatten voor stof en puin.

Wat we leuk vinden

Krachtige machine met grote zuigkracht

Dit vacuüm heeft een immense kracht. Gebruikers hebben niets dan lof – je zou bijna vliegen rechtstreeks uit de lucht kunnen zuigen.

De grote capaciteit betekent ook dat grotere klussen sneller gedaan zullen worden. Je kunt alles in een mum van tijd afwerken zonder dat je een tas hoeft te vervangen.

Comfortabele gewatteerde schouder- en taillebanden

Hoewel dit niet de zwaarste stofzuiger op de markt is, is het ook zeker niet de lichtste. Met een gewicht van 11 pond zijn goede riemen essentieel. GV voorzag ze van extra vulling op de schouder en taille, waardoor het uiterst comfortabel was om te dragen.

Ze zijn ook volledig verstelbaar om een goede pasvorm te garanderen, ongeacht uw maat. Zoals altijd, zorg er echter voor dat het gewicht op je heupen rust, niet op je onder- of bovenrug.

Perfect voor huisdierhaar

Deze stofzuiger wordt de ergste nachtmerrie van huisdieren dankzij de ongelooflijke kracht en een mini-turbomondstuk. Deze opzet bestaat uit een kleine draaiende borstel die het haar losmaakt van de tapijten en vloeren. Het is eenvoudig te bevestigen en kan worden gebruikt op trappen, tapijten of bekleding.

De mini-turbosproeier is echter niet het enige accessoire dat GV heeft meegeleverd. Er is ook een spleetgereedschap, stofborstel, luxe vloergereedschap en een luchtaangedreven minikop.

Wat we niet leuk vinden

Slang niet zo duurzaam als sommige

Gebruikers hebben af en toe gemeld dat de slang gemakkelijk buigt en soms loslaat. Dit kan behoorlijk onhandig zijn in het midden van het stofzuigen.

Productspecificaties

Macht Niet gespecificeerd
Koord 10 inch snoerlengte (verlengsnoer is vereist)
Gewicht 11 pond
Garantie Twee jaar garantie

Productvergelijkingstabel

Product Best Macht Lengte van het snoer Gewicht Garantie
ProTeam CoachVac Algeheel 1.188 W 50′ 11 pond 3 jaar
Hoover Lichtgewicht Commercieel 1.000 W 48′ 9,2 pond 2 jaar
HooverPortaPower Bus 900 W 33′ 8,3 pond Beperkt
Powr-Flite Comfort Voor pijnlijke ruggen 1.200 W 50′ 8,62 pond N.V.T
Sanitaire Quiet Clean Voor kale vloeren 1.400 W 50′ 11,5 pond 1 jaar
ProTeam ProVac Voor koppige rotzooi 1.108 W 50′ 11,6 pond 3 jaar
GV Commercieel Voor huisdier haar N.V.T 10″ 11 pond 2 jaar

Waarom investeren in een rugzakstofzuiger?

Rugzakstofzuigers zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden en nemen hun plek in als een essentieel hulpmiddel voor huizen en kantoren. We zijn allemaal voor hen omdat ze het schoonmaken sneller en efficiënter maken in vergelijking met veel traditionele machines.

Hier zijn enkele redenen waarom je een rugzakstofzuiger zou moeten kopen. We geven je ook een paar gevallen waarin het misschien niet de beste keuze voor je is.

Voordelen

Maak schoonmaken efficiënter

Een van de ergste onderdelen van het gebruik van een bus of rechtopstaande stofzuiger is hoe omvangrijk ze zijn om te manoeuvreren. Bovendien zit het netsnoer in de weg.

Draagbaarheid is een duidelijk voordeel van rugzakstofzuigers. Met het koord achter je, plaats je het op je rug en krijg je zoveel bewegingsvrijheid.

Ze zijn gemaakt om zo licht mogelijk te zijn zonder in te leveren op vermogen. Het gemiddelde gewicht is ongeveer negen pond, wat voldoende manoeuvreerbaarheid biedt.

Dit verhoogt automatisch de efficiëntie van uw reiniging. Er is ook geen snoer om op te tillen, wat minder tijdrovend is. Het handsfree karakter van de rugzak maakt het afstoffen van klusjes ook gemakkelijker.

Betere filters en meer vermogen

De meeste rugzakstofzuigers bevatten HEPA-filters. Zelfs degenen die dat nog steeds niet doen, worden over het algemeen geleverd met superieure filtratiesystemen. De meeste rugzakken vernietigen schadelijke microben en huidschilfers, die andere stofzuigers niet elimineren.

Ze werden oorspronkelijk geproduceerd voor commercieel gebruik. In de meeste gevallen betekent dit dus dat ze extreem krachtig zijn.

Beter voor je houding

Als je in de schoonmaak werkt of een groot huis hebt, heb je waarschijnlijk een pijnlijke rug ervaren na het stofzuigen. Hoewel het niet als een gevaarlijke activiteit wordt beschouwd, is het een taak die tot verwondingen kan leiden. Acties zoals het optillen van een zware machine of onbewust hangen als gevolg van een korte schacht kunnen je pijn doen.

De ergonomie van rugzakstofzuigers is superieur aan rechtopstaande of busmachines. Ze vereisen minder extreme been- en armverlengingen, waardoor uw kans op letsel wordt verkleind.

Er wordt ook niet zoveel gebogen en het gewicht is in balans op je rug. Hierdoor kunt u een gezondere, meer natuurlijke houding behouden.

Nadelen

Kan prijzig zijn

Rugzakstofzuigers zitten over het algemeen aan de duurdere kant van het spectrum, vooral als u de voorkeur geeft aan high-end merken of merken met veel extra functies. Zorg er dus voor dat je voldoende ruimte hebt in je budget. Het helpt ook om vooruit te denken over welke accessoires en add-ons je echt nodig hebt.

Misschien vind je dit ook interessant
Jonge vrouw die een laminaatvloer schoonmaakt met een kleine stofzuigerBeste goedkope stofzuigers van 2023

Commerciële stofzuigers kunnen omvangrijk zijn

Zoals we al zeiden, zijn rugzakstofzuigers oorspronkelijk gemaakt voor commercieel gebruik, en sommige kunnen behoorlijk groot zijn. Tegenwoordig vind je er echter veel die gericht zijn op huizen. Dus, terwijl u uw onderzoek doet, controleert u metingen en gewichten om er een te vinden die bij u past.

Kan luidruchtig zijn

Nogmaals, omdat velen voor professionele doeleinden worden geproduceerd, missen sommige geluidsbeperkingen. Als dit een probleem is, controleer dan de decibelwaarde en zoek er een aan de onderkant van de schaal. Dit is meestal iets onder de 70 decibel.

Hoe een rugzakstofzuiger te kiezen

Om een geïnformeerde aankoop te doen, is het essentieel om te weten waar u op moet letten. Rugzakstofzuigers zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Hier zijn enkele dingen om op te letten:

Dimensies

Sommige low-profile modellen met een kleine breedte maken het goed in de hoogte. Hoewel de rugzak smal is, kan deze van 20 tot 31 centimeter hoog torenen.

Maar als uw huis lage plafonds of korte deurkozijnen heeft, kan een hoog rugzakmodel een probleem zijn. Je wilt geen rugzak die vast komt te zitten op kleine plaatsen.

Het kan ook fysiek gemakkelijker zijn om een bredere stofzuiger te dragen dan een grotere. Te veel hoogte kan je gemakkelijk uit balans brengen bij het bukken. Aan de andere kant zou een brede je waarschijnlijk nivelleren.

Gemak

Als de stofzuiger niet comfortabel zit, profiteert u niet van veel van de voordelen ervan. De ideale pasvorm is wanneer de drager bijna vergeet wat er op zijn rug ligt. Om dit te bereiken, is het essentieel om op zoek te gaan naar een verstelbare.

Het harnas moet worden gemonteerd op basis van de lengte van uw romp. De bandjes die over de schouders gaan, moeten een beetje los zitten.

Het meest cruciale onderdeel is echter de riem die rond je buik gaat. Een rugzakstofzuiger moet op de heupen rusten en niet op de onderrug. Deze pasvorm is niet alleen veiliger, maar zorgt ook voor maximaal comfort tijdens het schoonmaken.

Snoer of draadloos?

Het moet loskoppelen en opnieuw aansluiten van uw stofzuiger kan vervelend en tijdrovend zijn. Het is niet alleen een gedoe om voorover te moeten buigen, maar wat als je geen nieuw stopcontact kunt vinden? Dus als u ervoor kiest om te kiezen voor een machine die wordt aangesloten, is een lang netsnoer essentieel.

De meeste rugzakmachines zijn uitgerust met een koord van ten minste 20 voet, en velen overschrijden dit tot 50 voet.

Draadloze rugzakstofzuigers op batterijen zijn ook beschikbaar. Deze bieden nog meer vrijheid door uw afhankelijkheid van verkooppunten helemaal te elimineren. Afhankelijk van het model kunt u 45 tot 60 minuten stofzuigtijd krijgen van een volledig geladen batterij.

Meer vermogen nodig? Het is possible om een reserve back-up batterij te kopen die u opgeladen houdt en uit te schakelen als dat nodig is. Houd er echter rekening mee dat ze niet goedkoop zijn en dat u er een moet vinden die compatibel is met uw stofzuiger.

Filters

Een goed filter laat de vloer en lucht schoner achter door te voorkomen dat huidschilfers en deeltjes uit de uitlaat schieten. Zonder een, kunt u gewoon het stof en vuil herschikken.

Gelukkig worden krachtige filters bijna beschouwd als een standaard op rugzakstofzuigers. Met een HEPA-filtratiesysteem doorlopen het opgezogen vuil en stof verschillende fasen. Elke laag vangt een specifieke grootte van microben en huidschilfers, wat betekent dat er zelfs voor de meest microscopische deeltjes geen ontsnapping mogelijk is.

Zuigkracht

Omdat de meeste rugzakstofzuigers zijn ontworpen voor professioneel gebruik, bieden veel modellen een sterke zuigkracht. U moet zich er echter van bewust zijn dat dit over het algemeen een hoger decibel en energieverbruik betekent. Als u een apparaat op batterijen kiest, moet u er ook voor zorgen dat de reinigingstijd van een volledig opgeladen batterij voldoende is.

Zakloos of zakgebonden

Rugzakstofzuigers worden geleverd als zak- of zakloos – beide hebben voor- en nadelen. Velen raden stofzuigers in zakken aan, omdat ze elk direct contact met de inhoud elimineren. Dit is misschien het beste als u last heeft van allergieën of astma (1).

Aan de andere kant kan het kopen van vervangingen voor wegwerpzakjes een gedoe zijn. Houd er rekening mee dat je met een zakloze machine de bus moet legen en het risico loopt om die beruchte stofkonijnen opnieuw los te laten. Ook hebben ze periodieke reiniging nodig.

Functies en accessoires

Rugzakstofzuigers bevatten vaak waardevolle functies en accessoires. Je krijgt de gebruikelijke spleetgereedschappen, verlengstokken, vloergereedschap en aangedreven borstels. Veel fabrikanten willen echter graag een beetje extra toevoegen.

Sommige hebben blowerfuncties, wat betekent dat je je rugzakstofzuiger kunt gebruiken om dingen uit de garage te blazen. Het is ook gebruikelijk om er een te vinden met HEPA-filtratiesystemen, die meerlaagse bescherming bieden.

Het riemontwerp en de opties voor aanpassingen zijn niet altijd inbegrepen, maar zijn goede add-ons om te overwegen. Bovendien is het scala aan harnas- en riemstijlen breed. Ze kunnen bijvoorbeeld dun of dik zijn en gewatteerd als een kussen.

Lawaai

Wanneer je een stofzuiger op je rug draagt, direct achter je oren, is het essentieel om rekening te houden met het geluidsniveau. Hoewel u geen gehoorbescherming hoeft te dragen, is het nog steeds belangrijk om ervoor te zorgen dat het geluid geen schade toebrengt aan u of uw huisdieren (2).

Sommige rugzakstofzuigers vallen binnen het bereik van 60 decibel (dB). Anderen bereiken echter wel 70 decibel of hoger. Als je gevoelig bent, wees dan op zoek naar een aan de onderkant van de schaal (3).


Veelgestelde vragen over rugzakstofzuigers

Zijn rugzakstofzuigers goed op tapijten?

Sommige wel en andere niet. Controleer altijd de productbeschrijving om er zeker van te zijn dat deze is gemaakt voor tapijten.

Als u uw machine op dikkere tapijten gebruikt, zorg er dan voor dat deze de juiste instellingen of extra hulpmiddelen heeft die kunnen helpen.

Rolborstels zitten bijvoorbeeld onder het hoofd bij de ingang. Terwijl u het vacuüm gebruikt, draaien ze en creëren ze turbulentie op het oppervlak, waardoor ingebed stof en vuil vrijkomen.

Zijn rugzakstofzuigers goed met haar van huisdieren?

Zoals elke eigenaar van een huisdier weet, kan het afstoten van haar lijken te zijn gesmoord in lijm; het blijft aan alles hangen. Maar nogmaals, met de juiste tools en instellingen kan een rugzakstofzuiger hierbij helpen. Als je geluk hebt, kun je misschien een gespecialiseerde bijlage vinden.

Hoeveel kosten rugzakstofzuigers?

Een van de nadelen van rugzakstofzuigers is hun hogere prijskaartjes. Natuurlijk varieert het tussen merken en hangt het af van toegevoegde functies en filters.

Waar een redelijke prijs voor traditionele stofzuigers rond de $ 70 tot $ 100 kan vallen, liggen rugzakmachines dichter bij $ 200 tot $ 300. Als dit binnen uw budget past, kan het een uitstekende investering zijn in een efficiëntere reiniging. Houd er rekening mee dat dit mid-range kosten zijn.

Waar worden rugzakstofzuigers voor gebruikt?

Rugzakstofzuigers worden gebruikt voor grotere vloeroppervlakken in huishoudelijke en commerciële omgevingen. De vac unit wordt aan je rug vastgemaakt, zoals deze Pro Team CoachVac, zodat je moeiteloos over de vloer kunt bewegen zonder te bukken.

Zijn rugzakstofzuigers veilig?

Rugzakstofzuigers zijn veilig te gebruiken. Ze zijn niet gevaarlijker dan hun rechtopstaande of stokvacuüm tegenhangers. Alleen omdat je ze op je rug vastbindt, maakt ze nog geen groter risico.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Table of Contents

Lees ook:   Hoe maak je een Ninja Koffiezetapparaat schoon