Beste whole house luchtreinigers van 2023

Het schoonhouden van uw huis van al het zichtbare vuil en stof is essentieel, niet alleen voor uw ogen, maar ook voor uw comfort. Maar hoe zit het met dat wat je niet kunt zien?

In uw huis zweven talloze deeltjes rond in de lucht die u inademt, zoals huidschilfers van huisdieren, rook, bacteriën en meer.

Een effectieve manier om binnenlucht te reinigen is door een luchtreiniger te gebruiken. Deze zijn er in alle maten, dus we richten ons vandaag op de beste luchtreinigers voor het hele huis.

We hebben uren besteed aan het onderzoeken van echte klantrecensies en deskundig advies om onze vijf favorieten te verzamelen. We hebben deze luchtreinigers beoordeeld op basis van hun functies, filtratiesysteem, dekking en vermogen.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Alen BreatheSmart Classic H13 HEPA-luchtreiniger, luchtreinigers voor thuis Grote kamer met 1100 SqFt-dekking, luchtreiniger van medische kwaliteit voor allergenen en stof, tot 12 mnd. Filterlevensduur, wit
Beste algemene luchtreiniger
Alen BreatheSmart Luchtreiniger
 • Uniek HEPA-filter
 • Volledige dekking van 1100 vierkante voet
 • 32,4 decibel stil
Prijs controleren
Productafbeelding van de Coway Airmega 400 True HEPA-luchtreiniger met slimme technologie, covers, 1.560 vierkante voet, wit
Slimme luchtreiniger
Coway Airmega 400 Luchtreiniger
 • Slimme technologie en luchtmonitoring
 • Krachtige dubbelzijdige zuigkracht
 • Indicator voor filtervervanging
Prijs controleren
Productafbeelding van de Medify MA-112 luchtreiniger met H13 True HEPA-filter | 2.500 m² dekking | voor allergenen, wildvuurrook, stof, geuren, pollen, huidschilfers van huisdieren | Stille 99,9% verwijdering tot 0,1 micron | Wit, 1-pack
Het beste voor grote huizen
Medify AirMA-112
 • Krachtige reiniging in enorme huizen
 • Automatische kwaliteitsupdates
 • Filtratie van medische kwaliteit
Prijs controleren
Productafbeelding van de IQAir GC MultiGas - Medische luchtreiniger voor chemicaliën, gassen, & Geuren met MultiGas &H11 HyperHEPA Pre-Filter - Geuren, Rook, Allergenen, Huisdiers, Astma Triggers, Pollen, Stof, Swiss Made, Wit
Beste filters
IQAir HEPA-filter van medische kwaliteit
 • HyperHEPA-filter
 • Minimale luchtlekkage
 • Krachtige ventilator en afstandsbediening
Prijs controleren
Productafbeelding van de Greentech Environmental pureAir 3000 - Draagbare luchtreiniger en luchtreiniger, luchtreinigers voor thuis, op kantoor en slaapkamer, voor ruimtes tot 3000 vierkante voet, neutraliseert taaie geuren, eenvoudige installatie
Het beste voor schimmel en meeldauw
PureAir 3000 Luchtreiniger
 • Verwijdert schimmel en schadelijke verontreinigende stoffen
 • Eenvoudig te gebruiken en in te stellen
 • Verfrist de lucht
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Voordelen van Whole House Luchtreinigers
 • Waar u op moet letten (koopgids)
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Met onze bovenstaande criteria in de hand, hebben we gekeken naar beoordelingen, meningen van experts en toonaangevende sites om de topmodellen te vinden die er zijn. We hebben prioriteit gegeven aan eenheden met een uitstekende dekking, filtratiesystemen, vermogen en effectiviteit. Vervolgens hebben we de keuzes beperkt tot de vijf beste luchtreinigers voor het hele huis.

1. Alen BreatheSmart Klassieke Luchtreiniger

Beste algemene luchtreiniger

Productafbeelding van de Alen BreatheSmart Classic H13 HEPA-luchtreiniger, luchtreinigers voor thuis Grote kamer met 1100 SqFt-dekking, luchtreiniger van medische kwaliteit voor allergenen en stof, tot 12 mnd. Filterlevensduur, wit

Prijs controleren

De BreatheSmart Classic luchtreiniger van Alen heeft uitstekende lof ontvangen van huiseigenaren die lijden aan allergieën, en stelt dat het de symptomen heeft helpen verlichten. Het is dus onze toppositie meer dan waard.

Met een modern ontwerp en meerdere kleuropties past het bij elk huis en decor. Maar ondanks de mooie eenheid is het vrij subtiel. Het beschikt ook over gepatenteerde technologie om een fluisterstille werking te garanderen.

Deze bad boy beschikt over verschillende HEPA-filterlagen. Het is niet verwonderlijk dat het met succes irriterende stoffen, geuren en stof uit de atmosfeer en oppervlakken verwijdert. Terwijl je slaapt, geeft het een rustgevend geluid af voor een rustgevende nacht.

Wat we leuk vinden

Uniek HEPA-filter

De BreatheSmart luchtreiniger werkt specifiek om symptomen van allergieën te verlichten. Om dit te doen, beschikt het over een uniek HEPA PURE-filter.

Het filter bestaat uit verschillende HEPA-lagen. Elke laag vangt deeltjes op zoals stuifmeel, huidschilfers van huisdieren, haar, stof en huisstofmijt. Vervolgens zeeft het apparaat de lucht door het voorfilter, waardoor haar en grotere deeltjes worden opgevangen. En dan vangen de volgende lagen irriterende stoffen in de lucht op.

Volledige dekking van 1100 vierkante voet

De machine is zeer krachtig en kan tot 1100 vierkante voet bedekken. Het is uitstekend geschikt voor grote familiekamers of open-concept sSchreden. De BreatheSmart unit gaat elke 30 minuten aan de slag om uw huis fris en schoon te houden.

32,4 decibel stil

Of je hem nu ’s nachts gebruikt of gevoelig bent voor geluiden, de BreatheSmart zal je niet teleurstellen. Het is voorzien van Alen’s WhisperMax-technologie, wat zorgt voor een stille werking. Het geluidsniveau varieert tussen 32,4 en 48,7 decibel, afhankelijk van je ventilatorsnelheid.

Bovendien zendt het apparaat op turbosnelheid een “roze ruis” uit – een lagere toon dan witte ruis. Het lijkt op zware regenval en is vrij rustgevend.

Prachtig strak ontwerp

Het strakke witte ontwerp zorgt ervoor dat dit er in de meeste huizen goed uitziet. Het voorpaneel is glad en de ventilatieopeningen zijn verborgen om ervoor te zorgen dat dit er nooit vies of stoffig uitziet.

Wat we niet leuk vinden

Het geeft een chemische geur af

Sommige gebruikers vermeldden dat de machine tijdens de eerste paar keer gebruik een chemische geur zou afgeven. Gelukkig leek het na een paar uur hardlopen te verdwijnen.

Erg duur

Hoewel dit een geweldige dekking en prachtige filters heeft, is het erg duur. Als je een beperkt budget hebt, kan dit een beetje overboord gaan.

Maakt rare irritante geluiden

Hoewel het geluidsniveau niet al te hard is, zijn de geluiden die het maakt soms een beetje zorgwekkend. Ze zijn te vergelijken met een slijpend of piepend geluid. Soms gaat het weg, maar andere keren is het vrij consistent, wat vervelend is.

Productspecificaties

Eenheidsmetingen 26,75 inch bij 17,75 inch bij 10 inch
Stadia van filtratie Veelvoud
Stroomverbruik 105 watt
Kamer dekking 1100 vierkante voet
Garantie Levenslange garantie

2. Coway Airmega 400 Slimme luchtreiniger

Slimme luchtreiniger

Productafbeelding van de Coway Airmega 400 True HEPA-luchtreiniger met slimme technologie, covers, 1.560 vierkante voet, wit

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

De Airmega 400 van Coway is een uitstekende aanvulling op de moderne woning. Het apparaat kan zich automatisch aanpassen aan zijn omgeving met geïntegreerde slimme technologie. Recensenten prijzen hoe goed het werkt bij het opvangen van verontreinigende stoffen uit de lucht.

Met twee filters kan het tot 99,97 procent van de deeltjes uit de lucht scheiden, waardoor uw huis verfrist blijft. U kunt de voortgang bijhouden via de slanke LED-ringindicator, die de kwaliteit van de lucht weergeeft. De machine kan uw huis in een mum van tijd reinigen door twee luchtvegen per uur uit te voeren.

Met een modern ontwerp en krachtige zuigkracht is het zeker een tweede blik waard.

Wat we leuk vinden

Slimme technologie en luchtmonitoring

Inbegrepen bij de Coway Airmega is de Smart Mode-functie. Dit past automatisch de snelheid van het apparaat aan op basis van de omgeving. Een ander voordeel is energie-efficiëntie – als hoge snelheid niet nodig is, bespaart u op uw energierekening.

De unit is uitgerust met vervuilingssensoren, die de binnenluchtkwaliteit communiceren naar de Smart Mode. Op de machine ziet u een levendige LED-ring die u elke minuut de toestand van de binnenlucht laat weten. Het verandert van kleur van blauw naar rood.

Krachtige dubbelzijdige zuigkracht

Met een dubbelzijdige zuigkracht is de Coway Airmega behoorlijk krachtig. Het trekt lucht van twee kanten aan, duwt het door de filters en door de bovenkant naar buiten. Voordat het apparaat wordt verlaten, gaat de lucht door twee filters – een voorfilter en een True HEPA- en actieve koollaag.

Het voorfilter is gemakkelijk schoon te maken en hoeft niet te worden vervangen – het werkt om bont en stof op te vangen. De volgende laag is het Max2-filter, een combinatie van actieve kool en True HEPA-filters. Deze combo zal werken om alle microscopische deeltjes te swatchen.

Filtervervangingsindicator

Zodra het filter moet worden vervangen, zal de filterindicator u dit vertellen. De indicator licht duidelijk en ruim van tevoren op zodat u de lagen kunt wijzigen. Het kan u ook waarschuwen wanneer het tijd is om het voorfilter schoon te maken.

Modern design in twee kleuren

Het ontwerp van de Coway Airmega is echt in het oog springend. Het is modern met subtiele details en is verkrijgbaar in wit of zwart.

Wat we niet leuk vinden

Dure vervangende filters

Een paar gebruikers merkten op dat hoewel het apparaat uitstekend is, de Max2-filters vrij duur zijn om te vervangen.

Mobiele app is lastig te gebruiken

Dit apparaat is compatibel met een mobiele app, maar helaas is het geen user-friendly. Het is zelfs vrij zinloos om te proberen het te gebruiken; het is traag, onhandig en altijd vol fouten.

LED-lampen zijn te fel

Als je dit ’s nachts in je kamer wilt hebben, zullen de knoplampjes je waarschijnlijk wakker houden.  Er is geen optie om ze uit te schakelen. Je kunt ze bedekken met tape en nog steeds op de knoppen drukken, maar dit is een andere stap om door te gaan.

Productspecificaties

Eenheidsmetingen 14,8 inch bij 14,8 inch bij 22,8 inch
Stadia van filtratie Twee
Stroomverbruik 66 watt
Kamer dekking 1560 vierkante voet
Garantie Vijf jaar garantie

3. Medify AirMA-112

Het beste voor grote huizen

Productafbeelding van de Medify MA-112 luchtreiniger met H13 True HEPA-filter | 2.500 m² dekking | voor allergenen, wildvuurrook, stof, geuren, pollen, huidschilfers van huisdieren | Stille 99,9% verwijdering tot 0,1 micron | Wit, 1-pack

Prijs controleren

Met een modern ontwerp en krachtige zuigkracht is de Medify Air MA-112 fantastisch. Het heeft uitstekende recensies van gebruikers ontvangen, die kracht en stilte prijzen.

Het apparaat is een van de krachtigste luchtreinigers op onze lijst van vandaag. Het kan een huis van 3700 vierkante meter in één uur bedekken. Het trekt lucht van twee kanten aan terwijl het in een straal van 360 graden wordt verdeeld.

Geschikt voor een True HEPA-filter, de machine is van medische kwaliteit en efficiënt in het verwijderen van zelfs de kleinste deeltjes. Het beschikt over een digitaal display, waardoor u een idee krijgt van de binnenluchtkwaliteit in kleuren en aantallen.

Foto van Medify AirMA-112

Wat we leuk vinden

Krachtige reiniging in enorme huizen

De Medify luchtreiniger is machtig. Het kan een gebied van 3700 vierkante voet in een uur en een kamer van 2500 vierkante voet in 30 minuten schoonmaken. De effectiviteit is voornamelijk te danken aan de hoge CADR-classificatie van het filter, dat op 950 ligt.

Het trekt de vervuilde lucht aan en verdeelt vervolgens de schone lucht in meerdere richtingen. Met vier ventilatorsnelheden kunt u er eenvoudig een kiezen die aan uw behoeften voldoet.

Eenvoudige interface om te gebruiken

Er zijn geen tonnen toeters en bellen op dit apparaat. Het is gemakkelijk te gebruiken, zelfs als je nog nooit een luchtreiniger hebt gehad. Het heeft een reeks toegankelijke functies op het slanke aanraakscherm. Dit omvat een timer, ventilatorsnelheidsopties, optionele ionisator, slaapmodus, een stofsensor en een filtervervangingsindicator.

Filtratie van medische kwaliteit

Met behulp van vier filtratieniveaus heeft de Medify Air een prestatie van medische kwaliteit. Het verwijdert alles van huidschilfers van huisdieren en allergenen tot grotere vezels. De machine bevat een True HEPA-filter, dat effectief 99,97 procent van de deeltjes zo klein als 0,3 micron verwijdert.

Het actieve koolfilter bevat koolstofpellets, die werken om geuren en formaldehyde te verwijderen. Als optioneel filter kunt u ervoor kiezen om een aniongenerator toe te voegen die negatieve ionen produceert en de uitgaande lucht ververst.

Verborgen wielen en kinderslot

Om te voorkomen dat kleine vingers zich bemoeien met de instellingen, kunt u deze vergrendelen met het apparaat. Daaronder zitten verborgen wielen die alleen volwassenen kunnen vinden en bedienen, waardoor het gemakkelijker te verplaatsen is.

Wat we niet leuk vinden

Grote eenheid is omvangrijk

Een paar gebruikers zeiden dat het apparaat erg groot is en niet goed past bij de omgeving. Met een hoogte van 28 centimeter is hij bijna peuterformaat!

Geen automatische kwaliteitsupdates

Dit apparaat bevatte vroeger een luchtkwaliteitsindicator die van kleur veranderde om verbeteringen weer te geven. De ventilator zou zich automatisch aanpassen voor wanneer hogere of lagere snelheden nodig zijn. Dat zit er echter niet meer in, wat teleurstellend is. Wat erger is, is dat het nog steeds wordt geadverteerd als opname in de productvermelding, maar laat je niet misleiden.

Niet budgetvriendelijk

Dit is niet de beste optie als je een beperkt budget hebt. Het is een van de duurdere opties die we hebben gevonden vanwege de functies van medische kwaliteit.

Productspecificaties

Eenheidsmetingen 13 inch bij 15 inch bij 28 inch
Stadia van filtratie Vier
Stroomverbruik N.V.T
Kamer dekking 3700 vierkante voet
Garantie Levenslange garantie

4. IQAir Air HEPA-filter voor lucht

Beste filters

Productafbeelding van de IQAir GC MultiGas – Medische luchtreiniger voor chemicaliën, gassen, geuren met multigas > H11 HyperHEPA Pre-Filter – Geuren, Rook, Allergenen, Huisdieren, Astma Triggers, Pollen, Stof, Swiss Made, Wit” src=”https://hygiene-expert.nl/wp-content/uploads/2023/03/1678697887_266_Beste-whole-house-luchtreinigers-van-2023.jpg”><noscript><img decoding=

Prijs controleren

Als je last hebt van allergieën of astma, dan is de IQAir zeker voldoende. Het beschikt over een van de beste HEPA-filters, waardoor het apparaat ultrafijne deeltjes kan verzamelen waarvan bekend is dat ze symptomen veroorzaken.

Deze efficiënte machine is geschikt met een sterke ventilator en onderhoudsvrije motor, die de gefilterde lucht in verschillende richtingen verdeelt. Het werkt om tocht te elimineren en te ontsnappen aan ongefilterde lucht.

U kunt alle instellingen bedienen via de meegeleverde afstandsbediening. Het apparaat zal u op de hoogte stellen van eventuele wijzigingen.

Wat we leuk vinden

Super HyperHEPA Filter Technologie

De IQAir bevat een superfijn filter, genaamd HyperHEPA-filtratietechnologie. Het is een exclusieve versie van HEPA, ontworpen om deeltjes zo klein als 0,003 micron te verzamelen. Door middel van onafhankelijke tests ontdekte IQAir dat het met succes 99,5 procent van de ultrafijne deeltjes stopte waarvan bekend is dat ze virussen veroorzaken.

Minimale luchtlekkage

Om te voorkomen dat ongefilterde lucht ontsnapt, bevat de IQAir een drievoudige afdichtingstechnologie. Het zorgt ervoor dat bijna alle lucht die het apparaat binnenkomt, wordt gefilterd voordat deze wordt verlaten. Het systeem bestaat uit een 3D UltraSeal, dit zijn individuele afdichtingen die een luchtdichte sluiting bieden.

Krachtige New Edition Fan

Inbegrepen bij de IQAir zijn een New Edition ventilator en een onderhoudsvrije motor. Deze combo kan lucht leveren tot 780 kubieke voet per minuut. Het is ook energiezuinig – afhankelijk van uw instelling trekt het tussen de 27 en 215 watt.

Dan levert de EvenFlow diffuser lucht in een straal van 320 graden. Het is ultrastil en creëert geen concept.

Inclusief afstandsbediening

U kunt het apparaat bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. Daarmee kunt u het filter controleren, de instellingen programmeren en nog veel meer.

Wat we niet leuk vinden

Creëert slechte geuren

Sommige recensenten merkten op dat wanneer u het apparaat voor het eerst gebruikt, het een slechte geur afgeeft. Een enkeling zei echter ook dat het bedrijf snel reageerde en een nieuw filter uitzond om de geur te voorkomen.

Moeilijk te vervangen filters

Het is niet de meest beheersbare eenheid om te onderhouden. Ten eerste zijn de filters prijzig. Ten tweede is het vervangen ervan vrij moeilijk om te doen. Het apparaat is onhandig en moeilijk te openen en weer in elkaar te zetten.

Productspecificaties

Eenheidsmetingen 16 inch bij 15 inch bij 28 inch
Stadia van filtratie Veelvoud
Stroomverbruik 215 watt
Kamer dekking 1125 vierkante voet
Garantie Een jaar garantie, 10 jaar als u zich registreert

5. PureAir 3000 – Luchtreiniger voor het hele huis

Het beste voor schimmel en meeldauw

Productafbeelding van de Greentech Environmental pureAir 3000 - Draagbare luchtreiniger en luchtreiniger, luchtreinigers voor thuis, op kantoor en slaapkamer, voor ruimtes tot 3000 vierkante voet, neutraliseert taaie geuren, eenvoudige installatie

Prijs controleren

Als uw huis gevoelig is voor schimmel, meeldauw en andere schadelijke ziekteverwekkers, is de PureAir 3000 fantastisch. Gebruikers prijzen de manier waarop het hielp hun huizen op te frissen.

De PureAir 3000 maakt gebruik van een unieke methode voor het succesvol verwijderen van alle schadelijke deeltjes. Het is zeer krachtig en gemakkelijk te gebruiken. Inbegrepen is een gebruikershandleiding en een afstandsbediening om het te bedienen.

Het maakt echter wel gebruik van ionisatie, dus als je astma hebt, gebruik het dan met de nodige voorzichtigheid.

Wat we leuk vinden

Verwijdert schimmel en andere schadelijke verontreinigende stoffen

Dit apparaat maakt gebruik van iets dat fotokatalytische oxidatie wordt genoemd. Het proces werkt effectief bij het afbreken van geuren en schimmels, bacteriën en andere schadelijke verontreinigende stoffen in de lucht. PureAir beweert dat het dergelijke gevaarlijke ziekteverwekkers met succes met 99 procent kan verminderen in slechts 24 uur.

Eenvoudig te gebruiken en in te stellen

Het apparaat is zeer eenvoudig in te stellen en te gebruiken. Het bevat grondige instructies voor installatie, gebruik en onderhoud.

Verfrist de lucht

Terwijl bijna alle verontreinigende stoffen uit de binnenlucht worden verwijderd, zal de PureAir 3000 deze ook verversen. Het gebruik van een methode die lijkt op die van de natuur laat de sfeer fris en fris.

Geavanceerde technologie reinigt lucht en verwijdert geuren

Tzijn eenheid maakt gebruik van koele technologie, waaronder ARC, geactiveerde zuurstof, fotokatalytische oxidatie en ionisatie. Deze functies doen wonderen bij het verwijderen van verontreinigingen en geuren van huisdieren, roken, koken en meer.

Wat we niet leuk vinden

Geeft geur af

Een paar gebruikers klaagden dat het apparaat een geur afgeeft. Gelukkig lijkt het na een paar keer gebruik te verdwijnen.

Wees voorzichtig met ozonfunctie

Dit apparaat maakt gebruik van een ozongenerator om de lucht te reinigen, wat schadelijk kan zijn. Helaas lijkt het bedrijf hier niet veel waarschuwingen over te claimen. Maar je moet je eigen onderzoek doen en voorzichtig zijn, omdat het inademen van ozon ernstige gezondheidsrisico’s voor mens en dier kan hebben (1).

Duur met korte garantie

Dit is een van de duurste luchtreinigers die we hebben gezien. Bovendien heeft het een garantie van een jaar die niet erg genereus is gezien de prijs.

Productspecificaties

Eenheidsmetingen 12 inch bij 9 inch bij 12,25 inch
Stadia van filtratie Veelvoud
Stroomverbruik N.V.T
Kamer dekking 3000 vierkante voet
Garantie Een jaar garantie

Productvergelijkingstabel

Product Best Eenheidsmetingen Stadia van filtratie Stroomverbruik Kamer dekking Garantie
Alen BreatheSmart Luchtreiniger Algeheel 26,75″ x 17,75″ x 10″ Veelvoud 105 W 1100 m² Levensduur
Coway Airmega 400 Luchtreiniger Slimme luchtreiniger 14,8″ x 14,8″ x 22,8″ Twee 66 W 1560 m² 5 jaar
Medify AirMA-112 Grote huizen 13″ x 15″ x 28″ Vier N.V.T 3700 m² Levensduur
IQAir HEPA-filter van medische kwaliteit Filters 16″ x 15″ x 28″ Veelvoud 215 W 1125 m² 1 jaar
PureAir 3000 Luchtreiniger Schimmel en meeldauw 12″ x 9″ x 12,25″ Veelvoud N.V.T 3000 m² 1 jaar

Voordelen van Whole House Luchtreinigers

1. Betere productiviteit

Schone lucht is cruciaal als je veel tijd thuis doorbrengt. Het verbeteren van de lucht die u inademt, kan uw productiviteit verhogen (2).

Naarmate de niveaus van luchtverontreinigende stoffen binnenshuis te hoog worden, kunt u snel vermoeid en lusteloos worden. U kunt merken dat u zich het grootste deel van de tijd slaperig voelt, of u kunt frequente hoofdpijn ervaren. Dit kunnen allemaal tekenen zijn dat de binnenlucht slecht is.

2. Verbeterde gezondheid

Als u last heeft van allergieën of astma, kan een luchtreiniger uw welzijn aanzienlijk beïnvloeden. Verontreinigende stoffen binnenshuis, zoals stof, huidschilfers en haar, onder andere, zijn waarschijnlijk de boosdoeners van uw symptomen (3).

Omdat de meeste luchtreinigers effectief deeltjes zo klein als 0,3 micron kunnen verwijderen, kunnen ze uw symptomen verbeteren. Als de machine het juiste filter bevat, nog beter; het kan 99,97 procent van de deeltjes verzamelen.

3. Superieure slaap

Slechte binnenluchtkwaliteit kan uw slaap verstoren (4). Stof en andere deeltjes kunnen snurken veroorzaken en de efficiëntie van uw rust verminderen. Bij zuigelingen kan vervuilde lucht in ernstige gevallen leiden tot wiegendood (SIDS) (5).

Misschien vind je dit ook interessant
Baby slapen in kinderkamer met luchtreinigerBeste luchtreinigers voor kwekerijen van 2023

Daarom kan het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit de kans op het ontwikkelen van slaapstoornissen minimaliseren. Al met al krijg je een goede nachtrust.

Waar u op moet letten (koopgids)

Hier zijn de functies om naar te zoeken als u op zoek bent naar een product dat de lucht in uw hele huis schoon houdt.

Dekkingsgebied

Voor elke luchtreiniger vermelden we de dekkingscapaciteit. Bereken hoe groot je huis is en koop dienovereenkomstig. U zult merken dat onze keuzes variëren van 1100 tot 3700 vierkante voet.

Houd er rekening mee

Kies er voor de beste resultaten een die een paar extra vierkante meter meer kan bedekken dan uw huis. Dit zorgt ervoor dat u volledige dekking heeft.

Geluidsniveau

Bijna alle luchtreinigers vertellen u hun geluidsniveaus van de laagste tot de hoogste instelling. Als het niet in de beschrijving staat, scrolt u omlaag naar de beoordelingen en andere gebruikers zullen u zeker vertellen hoe luid het is.

Om een geluidsprobleem te bestrijden, is het kopen van een grotere eenheid een goed idee.

Het klinkt misschien contra-intuïtief, maar u kunt vaak grotere eenheden in een lagere en stillere omgeving bedienen. Ter vergelijking: kleinere machines moeten sneller werken in grote huizen. Helaas betekent dit meestal meer lawaai.

Filter

Het filter is wat de luchtreiniger succesvol maakt. Als het filter van slechte kwaliteit is of gewoon niet genoeg filtratiefasen heeft, wordt de lucht niet gezuiverd. De beste filters om naar te zoeken zijn HEPA en actieve kool.

HEPA-filters verwijderen de kleine verontreinigende stoffen uit de lucht, waaronder stof, huisstofmijt, pollen en schimmels.

Voor geuren heb je echter een actief koolfilter nodig. Onder geuren kunnen deze chemicaliën, gasmoleculen, formaldehyde en meer verzamelen.

Gelukkig gebruiken de meeste luchtreinigers voor het hele huis beide. Het nadeel is echter dat ze uiteindelijk moeten worden vervangen, wat prijzig kan zijn.

Vergelijkbare artikelen
Een HEPA-filter reinigenHoe een HEPA-filter te reinigen (wasbare of permanente gids)

Garantie

Met garanties kunt u kapotte onderdelen of zelfs het hele apparaat vervangen, mocht er iets misgaan. Wanneer fabrikanten hun producten ondersteunen met een garantie, staan ze achter de kwaliteit. Dus, het hebben van een goede betekent over het algemeen dat het product zijn prijs waard is.


Veelgestelde vragen

Gebruiken luchtreinigers veel elektriciteit?

Luchtreinigers gebruiken niet veel elektriciteit. Het draaien van een voor 12 uur is hetzelfde als het draaien van uw vaatwasser voor 30 minuten of het voeden van een standaard laptop.

Laat je de luchtreiniger de hele dag aan?

U moet uw luchtreiniger de hele dag aan laten staan, omdat vervuiling een continu probleem is. Zodra u de luchtreiniger uitschakelt, daalt de luchtkwaliteit, wat betekent dat de luchtreiniger harder moet werken om schone lucht te herstellen.

Hoe lang duurt het voordat een luchtreiniger effectief is?

Het duurt niet lang voordat een luchtreiniger effectief is. U moet de resultaten tussen 30 minuten en twee uur opmerken, afhankelijk van de kwaliteit en capaciteit van de luchtreiniger. Het maakt ook verschil waar je de luchtreiniger plaatst.

Is het beter om één grote luchtreiniger of meerdere kleine te hebben?

Weten of het beter is om één grote luchtreiniger of meerdere kleine te hebben, is een kwestie van keuze. Een luchtreiniger voor het hele huis is omslachtig, maar u hoeft maar één keer uit te betalen, terwijl meerdere luchtreinigers duurder kunnen zijn.

Het hebben van een luchtreiniger in elke kamer is echter beter voor de luchtkwaliteit, omdat een model voor het hele huis op een centraal punt moet worden geplaatst. Bovendien werken grote luchtreinigers effectiever in open huizen vanwege een betere luchtstroom.

Hoeveel kost een luchtreiniger voor het hele huis?

Een luchtreiniger voor het hele huis kost tussen de $ 400 en $ 4.000, afhankelijk van of u een vrijstaand of professioneel geïnstalleerd model heeft. HEPA-filterluchtreinigers zijn duurder, meestal vanaf $ 1.000.

Hoe installeer je een luchtreiniger voor het hele huis?

De beste manier om een luchtreiniger voor het hele huis te installeren, is door de professionals in te schakelen. Retro-fitting is nooit eenvoudig en als u uw HVAC-systeem upgradet, kunt u de garantie ongeldig maken als u het werk zelf doet.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat deed You zoals?


Wat ging er mis?


Lees ook:   HG tegelreiniger glans Geconcentreerde dweilreiniger