Beste RV Stofzuigers van 2023

Er is niets beter dan op pad te gaan in je camper en op familieavonturen te gaan. Maar hoewel het erg leuk is, is het gemakkelijk voor het interieur om groezelig te worden.

Van buitenafval in de tapijten tot modder op uw bekleding, roadtrippen kan vies worden – en snel. Bovendien is er met al die tijd in de vrije natuur altijd een risico dat insecten of teken hun weg vinden naar uw tapijten of meubels. (1).

Hoe kun je dit oplossen? Een van de beste RV stofzuigers is een geweldige plek om te beginnen. Het kan u helpen vuil op te ruimen en uw camper te ontsmetten, zodat u klaar bent om weer te gaan.

Blijf lezen voor onze vijf favoriete RV stofzuigers. Met ons onderzoek en onze aanbevelingen vindt u snel de juiste voor u.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Shark Rocket Ultra-Light handvacuĆ¼m met TruePet Mini gemotoriseerde borstel en, 15-voet power, marron
Beste voor huisdieren
Haai Raket
 • Weegt 3,7 pond
 • TruePet gemotoriseerde borstel
 • Gemakkelijk schoon te maken
Prijs controleren
Productafbeelding van de Dyson DC59 draadloze stofzuiger voor dieren
Krachtigste
Dyson DC59
 • 28 luchtwatt zuigkracht
 • Multifunctioneel ontwerp
 • Tweeledig radiaal cycloonsysteem
Prijs controleren
Productafbeelding van de Tineco A10 Hero draadloze stick / handheld stofzuiger, super lichtgewicht met krachtige zuigkracht voor tapijt, harde vloer en huisdier - spaceblauw
Meest lichtgewicht
Tineco A10 Held
 • Weegt 2,87 pond
 • LED power borstel
 • Viertraps filtratiesysteem
Prijs controleren
Productafbeelding van de BLACK+DECKER 20V Max Handheld Vacuum, Cordless, Grijs (BDH2000PL)
Meest veelzijdig
Zwart+Decker BDH2000PL
 • Draaibare vacuĆ¼mmond
 • Oplaadbare batterij
 • Gebruiksvriendelijke bijlagen
Prijs controleren
Productafbeelding van de VonHaus 2 in 1 Stick &handheld stofzuiger - 600W bedrade staande stofzuiger met lichtgewicht ontwerp, HEPA-filtratie, uitschuifbaar handvat, spleetgereedschap en borstelaccessoires - ideaal voor hardhouten vloeren
Beste voor allergieƫn
VonHaus 2-in-1
 • HEPA-filter
 • Uitschuifbare handgreep
 • Snoer van 19,7 voet
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Waarom zou u een RV Stofzuiger kopen?
 • Hoe te kiezen (koopgids)
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Dit zijn de vijf beste RV-stofzuigers op basis van gewicht, zuigkracht, borstelrol, capaciteit en prijs.

1. Shark Rocket Ultralicht handvacuĆ¼m met snoer

Beste RV-stofzuiger voor huisdieren

Productafbeelding van de Shark Rocket Ultra-Light handvacuĆ¼m met TruePet Mini gemotoriseerde borstel en, 15-voet power, marron

Prijs controleren

De meeste katten en honden hebben de neiging om te verharen, waardoor haar over je hele camper achterblijft. Als dit een probleem voor je is, bekijk dan deze stofzuiger van Shark.

We hebben dit model passend bekroond met ‘Best for Pets’. De TruePet gemotoriseerde borstel zal geweldig werk doen op het haar dat uw afstotende honden of katten achterlaten.

Deze Shark Rocket van 400 watt heeft ook vele andere uitstekende functies, waardoor het een voor de hand liggende keuze is voor uw camper. Het is uitstekend op tapijten en vloeren en heeft hulpstukken die het extreem veelzijdig maken. Het is ook gemaakt voor snel gebruik rond uw camper zonder gedoe.

Wat we leuk vinden

Weegt slechts 3,7 pond

De meesten van ons proberen extra gewicht en bulk uit onze recreatieve voertuigen te houden. Daarom wil je kleinere en lichtere stofzuigers aan boord.

Deze Shark Rocket weegt slechts 3,7 pond, waardoor hij zeer draagbaar is. Het maakt het schoonmaken onderweg zeker een stuk eenvoudiger.

Inclusief TruePet gemotoriseerde borstel

We houden ervan hoe goed dit hulpstuk uw camper diep kan reinigen. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft Shark het specifiek gemaakt met eigenaren van gezelschapsdieren in gedachten. De aangedreven rollerborstel is precies wat je nodig hebt om haar op te pakken dat aan meubels en vloeren kleeft.

Het heeft een krachtige zuigkracht, die uitstekend is voor het reinigen van tapijten, vloeren en bekleding. Je kunt erop vertrouwen dat dit apparaat al het haar en de huidschilfers van je harige vriend achterlaat.

Reinigt overal met accessoires

De accessoires die bij de Shark Rocket worden geleverd, maken het een allrounder; het is niet alleen voor vloerkleden. Het wordt geleverd met een stofborstel, uitstekend geschikt voor tafelbladen en aanrechtoppervlakken. Met de verlengde slang kunt u ook plafonds en gordijnen reinigen.

Er is een 12-inch spleetgereedschap, dat geweldig is om in hoeken en randen te komen. Bovendien denken we dat het netsnoer van 15 voet een goede lengte heeft om rond uw camper te strekken.

Eenvoudig om de stofzuiger zelf schoon te maken

De 0,4-liter stofbus op deze stofzuiger is vrij eenvoudig schoon te maken. Druk gewoon op de knop om het compartiment automatisch te openen en het vuil in de prullenbak te legen.

Het heeft ook een wasbaar filter. Geef het gewoon een spoeling, laat het drogen en doe het er dan weer in.

Wat we niet leuk vinden

U kunt de stofbus niet verwijderen

Sommige zakloze stofzuigers hebben een verwijderbare stofbak, maar deze niet. Voor sommige gebruikers maakt dit het meer difficult tot leeg als het vol is.

Omdat het permanent aan de hoofdmachine is bevestigd, is het ook moeilijker om te wassen als het smerig wordt.

Productspecificaties

Capaciteit vuilnisbak 0,4 liter
Gewicht 3,7 pond
Stijl Handheld
Draadloze Nee
Handheld conversie N.V.T

Onze beoordelingen

Vermogen en zuigkracht 4.5 / 5
Grootte en gewicht 5 / 5
Filtratiesysteem 4.5 / 5
Duurzaamheid 4.5 / 5
Totale beoordeling 4.5 / 5

2. Dyson DC59 draadloos vacuĆ¼m

Meest krachtige draadloze RV-stofzuiger

Productafbeelding van de Dyson DC59 draadloze stofzuiger voor dieren

Prijs controleren

Als u op zoek bent naar een krachtpatser, is dit misschien degene voor u. Dit model is ontworpen door Dyson ā€“ een van de beste namen in stofzuigers.

Er zijn veel redenen om van dit vacuĆ¼m te houden, niet alleen de uitstekende reputatie van Dyson. We hebben het op onze lijst opgenomen vanwege zijn kracht en veelzijdigheid.

U moet genieten van 24 minuten schoonmaken van de lithium-ionbatterij. EĆ©n volledige lading duurt maximaal 3,5 uur om te voltooien op het handige dockingstation.

De Dyson DC59 verandert ook van een stick in een handheld. Leeg de stofbak zonder gedoe: Ć©Ć©n druk op de knop en de inhoud valt in de prullenbak.

Wat we leuk vinden

28 luchtwatt zuigkracht

Voor een draadloze stofzuiger is de reinigingskracht van deze Dyson onovertroffen. Het heeft twee stofzuigmodi om uit te kiezen – standaard en boost. Dit maakt het perfect voor al uw reinigingsbehoeften.

In de standaardmodus krijgt u 28 luchtwatt zuigkracht voor lichte reiniging.

Boost Mode verhoogt het vermogen met meer dan 200 procent tot 100 luchtwatt. Dit is de sterkste op onze lijst, waardoor het ideaal is voor dieptereiniging.

Multifunctioneel ontwerp

Dit model is ontworpen om veelzijdig te zijn. Het is een lichtgewicht stickmodel dat kan transformeren in een handheld vacuĆ¼m. U kunt plafonds, vloeren en stoffering moeiteloos reinigen.

Het lichte gewicht maakt het gemakkelijk om het boven je hoofd te tillen of onder het meubilair te bereiken. U kunt de spleet of het combinatiegereedschap ook bevestigen voor moeilijk bereikbare plekken.

We houden van de gemotoriseerde borstel – het helpt je echt om diep in de tapijtstapel te komen.

Tweeledig radiaal cycloonsysteem

Hebben u of leden van uw gezin allergieƫn? Dit kan een probleem zijn als je veel tijd buitenshuis doorbrengt. U wilt dus niet dat de lucht in uw camper de dingen erger maakt.

Met de Dyson DC59 hoeft u zich geen zorgen te maken dat stof of verontreinigingen terug in de lucht ontsnappen. Het heeft een radiaal cycloonsysteem met twee niveaus, dat alles in de vuilnisbak opsluit.

Verlengde garantie

Dyson is een van de meest vertrouwde namen in stofzuigers en staat achter haar producten. U zult dus waarschijnlijk geen problemen ondervinden met deze machine.

Maar je kunt gerust zijn, wetende dat Dyson het zal oplossen als je dat doet. Ze bieden twee jaar garantie op dit model voor het geval er iets misgaat.

Wat we niet leuk vinden

Kleine vuilnisbak capaciteit

Voor een steelstofzuiger zijn we teleurgesteld in de kleine vuilnisbakcapaciteit. Het kan slechts 0,45 liter vuil bevatten. Voor casual dagelijkse reiniging zou dit geen probleem moeten zijn.

Het is echter misschien niet groot genoeg om je door een echt diepe reiniging te leiden. Je hebt waarschijnlijk een paar extra uitstapjes naar de vuilnisbak nodig om deze te legen.

Productspecificaties

Capaciteit vuilnisbak 0,45 liter
Gewicht 5 pond
Stijl Steel vacuĆ¼m
Draadloze Ja
Handheld conversie Ja

Onze beoordelingen

Vermogen en zuigkracht 4.5 / 5
Grootte en gewicht 5 / 5
Filtratiesysteem 4 / 5
Duurzaamheid 4 / 5
Totale beoordeling 4.25 / 5

3. Tineco A10 Hero draadloze steelstofzuiger

Meest lichtgewicht RV vacuĆ¼m

Productafbeelding van de Tineco A10 Hero draadloze stick / handheld stofzuiger, super lichtgewicht met krachtige zuigkracht voor tapijt, harde vloer en huisdier - spaceblauw

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Target
Bekijk op BestBuy

Een lampje hebbengewichtsontwerp is essentieel voor eenvoudige RV-reiniging. Daarom raden we deze steelstofzuiger aan die minder dan drie kilo weegt.

We vinden het fijn dat het gemakkelijk en snel overschakelt naar een handstofzuiger. Verwijder het uit de stickcomponent om te gebruiken op meubels en oppervlakken.

De 2000 mAh lithiumbatterij levert 350 watt vermogen aan de borstelloze motor. Gelukkig kunt u de batterij loskoppelen en vervangen wanneer deze het einde van zijn levensduur bereikt.

Wanneer uw stofzuigen klaar is, is het gemakkelijk om de vuilnisbak te legen – druk gewoon op de knop om vuil in de prullenbak te laten vallen.

Op de Tineco A10 wordt twee jaar garantie geleverd.

Wat we leuk vinden

Drie handige bijlagen

We houden van de verscheidenheid aan hulpstukken die u met dit apparaat ontvangt. Er is een spleetgereedschap om diep in hoeken en randen te komen. Het bevat ook een mini-powerborstel en een stofborstel.

Met het juiste gereedschap dat aan uw stofzuiger is bevestigd, bent u klaar om elk hoekje en gaatje van uw camper aan te pakken.

LED Power Borstel

Soms kan vuil of stof moeilijk te zien zijn. Maar dit betekent niet dat je het moet missen tijdens het stofzuigen.

We houden van het LED-lampje aan de voorkant van de power brush. Dit maakt het handig voor het schoonmaken op donkere plekken, zoals onder banken of tafels. Het laat je eventuele stofkonijnen zien die zich verbergen.

Viertraps filtratiesysteem

Niemand wil zich zorgen maken over allergieƫn terwijl ze genieten van RV-living. Met deze stofzuiger hoeft dat niet.

Het viertraps filtratiesysteem zorgt ervoor dat huisstofmijt en allergenen uit uw camper worden opgevangen. Het vangt 99,99 procent van de deeltjes op – perfect om allergieĆ«n op afstand te houden.

Continue energiemodus

Er is een continue power mode switch lock op deze stofzuiger. U kunt de trigger gebruiken voor controle of het slot activeren om de zuigkracht te behouden voor reinigingssessies.

De Tineco A10 Cordless maakt tot 25 minuten stofzuigen mogelijk. Als u echter de max-modus kiest voor diepe reiniging, duurt deze slechts 10 minuten.

Wat we niet leuk vinden

Klanten teleurgesteld over de zuigkracht

Sommige klanten hebben geklaagd over de zuigkracht. Af en toe moet een gebruiker twee of drie passen over hetzelfde gebied maken om vuil en puin te verzamelen. Dit zou geen probleem moeten zijn als u geen dieppolige tapijten in uw camper heeft.

Productspecificaties

Capaciteit vuilnisbak 0,4 liter
Gewicht 2,87 pond
Stijl Steel vacuĆ¼m
Draadloze Ja
Handheld conversie Ja

Onze beoordelingen

Vermogen en zuigkracht 4 / 5
Grootte en gewicht 5 / 5
Filtratiesysteem 4.5 / 5
Duurzaamheid 4.5 / 5
Totale beoordeling 4.5 / 5

4. Zwart + Decker BDH2000PL MAX draadloze handheld vacuĆ¼m

Meest veelzijdige RV VacuĆ¼m

Productafbeelding van de BLACK+DECKER 20V Max Handheld Vacuum, Cordless, Grijs (BDH2000PL)

Bekijk op Amazon
Bekijk op HomeDepot

Deze RV stofzuiger van Black &Decker heeft een uniek draaibaar mondstuk.

Het is een handheld model dat extreem licht van gewicht en gemakkelijk te gebruiken is. Het weegt slechts drie pond en heeft al verschillende reinigingsgereedschappen bevestigd.

Het legen van de vuilbak van 0,44 liter is eenvoudig omdat deze met een druk op de knop rechtstreeks in de prullenbak valt. Het heeft ook een brede mond waardoor je in Ć©Ć©n keer meer stof en vuil kunt oppikken.

Er is een drietraps filtratiesysteem dat verontreinigingen en allergenen vasthoudt. We weten dat ze zeker niet in de lucht moeten recirculeren. Het heeft ook een wasbaar filter en wordt geleverd met een garantie van twee jaar.

Wat we leuk vinden

Draaibaar vacuĆ¼mmondstuk

Soms betekent het schoonmaken van moeilijk bereikbare plaatsen dat je je rug of arm op ongemakkelijke manieren moet draaien. Black en Decker hebben dit probleem opgelost met hun draaibare mondstuk. Het is het enige vacuĆ¼m op onze lijst met deze unieke functie.

U kunt het in elke hoek tot 200 graden instellen om vuil overal in uw camper op te vangen. Gebruik gewoon de draaibare vergrendelknop om het in de gewenste hoek te bevestigen en schakel het vervolgens in.

Oplaadbare 20-Volt batterij

Deze Black and Decker stofzuiger wordt aangedreven door een 20-volt lithium-ion batterij, die een sterke zuigkracht biedt voor het oppikken van vuil en puin. Het kan non-stop stofzuigen gedurende 15 minuten bij 35 luchtwatt.

Een volledige lading duurt ongeveer vier uur om te voltooien en er is een lampje om aan te geven wanneer het klaar is. Het oplaadstation is compact en kan plac zijned op een werkblad of oppervlak.

Eenvoudig te gebruiken bijlagen

Een leuke eigenschap is dat de hulpstukken aan de stofzuiger worden bevestigd. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over waar u ze moet opslaan of het risico loopt ze te verliezen.

De twee meegeleverde opzetstukken zijn een opklapbare borstel en een uitschuifbaar spleetgereedschap. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en maken deze stofzuiger klaar om bijna elk deel van uw camper aan te pakken.

Wat we niet leuk vinden

Kortere looptijd dan verwacht

Niet alle klanten zijn tevreden over de looptijd. Sommige schattingen beweren dat het tot 25 minuten kan werken op een enkele lading. We hebben echter gebruikers zien klagen dat ze niet in staat zijn geweest om een volledige 15 minuten uit dit vacuĆ¼m te halen.

Voor dagelijkse taken zou dit echter meer dan genoeg moeten zijn. Een diepere reiniging kan echter een herlading vereisen om de klus te klaren.

Productspecificaties

Capaciteit vuilnisbak 0,44 liter
Gewicht 3 pond
Stijl Handstofzuiger
Draadloze Ja
Handheld conversie N.V.T

Onze beoordelingen

Vermogen en zuigkracht 3.5 / 5
Grootte en gewicht 5 / 5
Filtratiesysteem 3 / 5
Duurzaamheid 3.5 / 5
Totale beoordeling 3.75 / 5

5. VonHaus 2-in-1 Stick &handheld stofzuiger

Beste RV-vacuĆ¼m voor allergieĆ«n

Productafbeelding van de VonHaus 2 in 1 Stick &handheld stofzuiger - 600W bedrade staande stofzuiger met lichtgewicht ontwerp, HEPA-filtratie, uitschuifbaar handvat, spleetgereedschap en borstelaccessoires - ideaal voor hardhouten vloeren

Prijs controleren

Als je allergieƫn hebt, is het laatste wat je nodig hebt om in een camper met verontreinigende stoffen te reizen. Het goede nieuws is dat de VonHaus stofzuiger een HEPA filter heeft.

Deze steelstofzuiger weegt slechts 5,5 pond en werkt op hardhouten vloeren of kortpolige tapijten. Het kan ook worden omgezet in een handheld om oppervlakken en bekleding te reinigen.

In de stickmodus kunt u de telescopische handgreep aanpassen aan uw lengte. Het strekt zich uit tot 48 centimeter lang.

De vuilnisbakcapaciteit voor deze zakloze stofzuiger is maar liefst 1,3 liter – enorm in vergelijking met sommige op onze lijst.

Wat we leuk vinden

HEPA-filter voor allergieƫn

We hebben dit VonHaus niet voor niets de “Best for Allergies” award gegeven. Het HEPA-sponsfiltratiesysteem is geweldig voor het bevrijden van de lucht in uw camper van allergenen. Het zal pollen, huisstofmijt en huidschilfers verwijderen en vangen.

Het opvangen van verontreinigingen moet helpen om niezen, huidirritatie, jeukende ogen en piepende ademhaling te verminderen.

Uitschuifbare handgreep voor comfort

Dit is de enige RV stofzuiger op onze lijst met een uitschuifbaar handvat. Omdat het telescopisch is, kan het elke lengte tot 48 inch bereiken.

Dit maakt het comfortabel in gebruik, zelfs als je aan de kortere kant bent. En als je lang bent, kan het je helpen rugpijn door ongemakkelijk buigen te voorkomen.

Bijlagen en accessoires

Er is een behoorlijke keuze aan hulpstukken voor het verwijderen van stof en vuil – een spleetgereedschap, miniborstel en verlengbuis. Kies gewoon degene die je nodig hebt en je zou overal moeten kunnen schoonmaken.

We vinden het ook leuk dat dit model wordt geleverd met een schouderband. Dit helpt om het gewicht van de machine comfortabeler te verdelen wanneer het als handheld wordt gebruikt. De riem is eenvoudig te bevestigen en indien nodig te verwijderen.

Snoer van 19,7 voet

U hoeft zich geen zorgen te maken dat het snoer uw beweging beperkt. Het heeft een indrukwekkende lengte van 19,7 voet, dus je kunt de meeste grond bedekken zonder van plug naar plug te gaan.

We vinden het ook leuk dat er twee koordwikkels zijn. Deze helpen bij het snel ontrafelen, vastzetten en compact opbergen van het snoer.

Wat we niet leuk vinden

Stofzuigt geen langpolig tapijt

De zuigkracht op deze stofzuiger is niet de grootste voor langerpolige tapijten. Sommige gebruikers hebben gezegd dat ze verschillende passen nodig hadden om al het puin op te halen.

Als uw camper voornamelijk vloeren of laagpolige tapijten heeft, zou u helemaal geen probleem moeten hebben.

Productspecificaties

Capaciteit vuilnisbak 1,3 liter
Gewicht 5,5 pond
Stijl Stok
Draadloze Nee
Handheld conversie Ja

Onze beoordelingen

Vermogen en zuigkracht 3.5 / 5
Grootte en gewicht 4.5 / 5
Filtratiesysteem 4 / 5
Duurzaamheid 4 / 5
Totale beoordeling 4 / 5

Productvergelijkingstabel

Product Best Capaciteit vuilnisbak Gewicht Stijl Draadloze Handheld conversie
Haai Raket Voor huisdieren 0,4 l 3,7 pond Handheld Nee N.V.T
Dyson DC59 Krachtigste 0,45 l 5 pond Stok Ja Ja
Tineco A10 Held Meest lichtgewicht 0,4 l 2,87 pond Stok Ja Ja
Zwart+Decker BDH2000PL Meest veelzijdig 0,44 l 3 pond Handheld Ja N.V.T
VonHaus 2-in-1 Voor allergieƫn 1,3 l 5,5 pond Stok Nee Ja

Waarom zou u een RV Stofzuiger kopen?

Je denkt misschien ā€“ kan ik mijn gewone rechtopstaande stofzuiger niet gebruiken om mijn camper schoon te maken? Moet ik er een kopen speciaal voor mijn camper?

Het lijkt misschien niet het meest essentiĆ«le accessoire om mee op pad te nemen. Maar geloof ons – het zal je leven een stuk gemakkelijker maken als je een RV-stofzuiger hebt. Hier zijn enkele van de redenen waarom het een geweldig hulpmiddel is om aan boord te houden.

Gemakkelijker te manoeuvreren

Een omvangrijke rechtopstaande of busstofzuiger is niet ideaal voor het reinigen van de vloeren en meubels van uw camper.

Een grotere stofzuiger is moeilijk te manoeuvreren rond dicht opeengepakte meubels. Dit geldt met name wanneer sommige items in uw camper aan de vloer zijn bevestigd. Je kunt ze niet zomaar naar buiten verplaatsen om eronder schoon te maken zoals je thuis doet.

Kies daarom voor uw RV-stofzuiger een stofzuiger die wendbaar en aanpasbaar is. Hiermee kunt u navigeren door een krappe omgeving en vuil gemakkelijker verwijderen.

Minimale opslag

Er is meestal niet veel ruimte over in een camper. Je hebt elke kast en plank nodig voor je kleding en uitrusting. In dit geval is het laatste wat je wilt een enorm vacuĆ¼m dat meer ruimte inneemt.

Een stick of handreiniger neemt minder ruimte in beslag omdat ze slank en lichtgewicht zijn. Je zult ook merken dat ze mooi wegstoppen.

Hoe te kiezen (koopgids)

Als je hebt besloten om een RV stofzuiger te kopen, maar niet zeker weet waar je op moet letten, zweet het dan niet. Ons team heeft het internet verkend om de beste stofzuiger voor uw recreatievoertuig te vinden.

Na het onderzoeken van verschillende modellen, hebben we deze lijst met functies samengesteld om op te letten. Denk na over welke van deze belangrijk voor u zijn om het schoonmaken van uw camper gemakkelijker te maken.

VacuĆ¼m stijl

We raden een stick of handstofzuiger aan voor uw camper. Deze twee soorten zijn het beste voor zowel stofzuigen als opslaan.

Als u niet kunt kiezen tussen de twee, zijn er dual-functionele stofzuigers. Sommige steelstofzuigers worden bijvoorbeeld omgezet in handhelds, waardoor u veelzijdigheid krijgt voor het reinigen van alle oppervlakken.

Een ander groot voordeel is dat beide zakloze stofzuigers zijn. Deze zijn gemakkelijker te legen – meestal kunt u het stof en vuil gewoon rechtstreeks in de prullenbak dumpen.

Gewicht

Als een machine te zwaar is, is het moeilijker om de camper mee te nemen.

We raden u dus aan om er ongeveer een tussen de drie en zes pond te zoeken. Deze zijn gemakkelijk te hanteren en hoewel ze licht van gewicht zijn, zullen ze nog steeds geweldig werk leveren.

Bijlagen

Hoe meer hulpstukken je hebt voor je stofzuiger, hoe beter. Het maakt het apparaat zeker veelzijdiger.

Een spleetgereedschap is bijvoorbeeld een lange, smalle pijp die vuil oppikt in smalle ruimtes. Aan de andere kant zijn stofborstels, met hun zachtere borstelharen, geschikt voor werkbladen.

Stretchslangen geven je de vrijheid om rond meubels te stofzuigen.

Voor bekleding en schrobben bij ingeslepen vuil kunt u uitkijken naar powerborstels. Dit zijn opzetstukken met stijve borstelharen ā€“ perfect voor het roeren van vlekken en hardnekkig vuil.

Hoewel het geen reinigingshulpstuk is, is een schouderband een geweldig accessoire. Het helpt het gewicht van de stofzuiger in evenwicht te brengen, waardoor het schoonmaken comfortabeler wordt.

Penseelrol

Heeft uw camper veel tapijten? Vervolgens wilt u een stick of handstofzuiger kiezen met een borstelrol. De borstelharen draaien mee met de zuigkracht.

Een borstelrol is ideaal voor het reinigen van hoogpolige tapijten. Als je echter veel harde vloeren in je camper hebt, ben je misschien beter af zonder een. De borstelharen kunnen gladde oppervlakken beschadigen.

Bedraad versus draadloos

Een van de belangrijkste beslissingen die u zult hebben bij het kiezen van een RV-stofzuiger, is of u voor een model met snoer of draadloze snoer wilt gaan. Welke je kiest, komt neer op je persoonlijke voorkeur. Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van beide.

VacuĆ¼m met snoer

Stofzuigers met snoer bieden over het algemeen meer zuigkracht. Dus als u uw motorvoertuig grondig schoonmaakt, kan dit de klus efficiƫnter klaren.

Als je echter een grote camper hebt, kan een model met snoer je tegenhouden. Ten eerste kan het na een tijdje irriterend zijn om over te schakelen op verschillende stopcontacten.

Maar als u kiest voor een bedrade stofzuiger, zal een langere stroomkabel uw leven gemakkelijker maken. Streef naar tussen de 15 en 20 voet.

Draadloos vacuĆ¼m

Draadloze machines bieden meer vrijheid – er is geen kabel die u tegenhoudt. Dit is meestal een meer geschikte optie in een camper met beperkte stopcontacten.

Als u overweegt om draadloos te gaan, is het essentieel om er een te kiezen met een lithium-ionbatterij. Deze zijn onderhoudsarm en gaan tot vijf jaar mee.

Je wilt ook op zoek naar een model dat een goede schoonmaaktijd biedt. Het minimum dat u wilt, is 10 minuten – ongeveer 20 tot 30 minuten is het beste voor een camper van gemiddelde grootte.

Een draadloze stofzuiger is ook de betere optie als je niet altijd een elektrische aansluiting hebt wanneer het tijd is om schoon te maken.

Capaciteit stofbak

Als je net als wij bent, zul je waarschijnlijk je camper grondig schoonmaken voordat je op reis gaat. Dit is waar een grote stofbuscapaciteit nuttig is. Het bespaart je verschillende reizen om het vuil in de prullenbak te legen.

Als je onderweg bent, is het een goed idee om je stofzuiger regelmatig in een externe vuilnisbak te legen, zelfs als de stofbak niet vol is. Onderzoek toont aan dat bacteriƫn zoals salmonella en Enterobacteriaceae tot twee maanden kunnen overleven in stofzuigerstof (2).

Houd het vuil dus in uw verzegelde stofzuiger totdat u het kunt legen en gooi het vervolgens weg van uw camper.

Garantie

Het is altijd handig om een garantie van de fabrikant te hebben voor uw nieuwe stofzuiger. Zelfs bij het kopen van een betrouwbaar merk en model is bescherming goed voor de gemoedsrust.

Idealiter wilt u een oogje in het zeil houden voor een of twee jaar garantie.

HEPA-filter

Net als in uw huis kunnen allergenen en huisstofmijt zich verzamelen in een camper. Dus als je gevoelig bent voor iets van pollen tot huidschilfers van huisdieren, heb je een vacuĆ¼m nodig met een HEPA-filter (high-efficiency particulate air).

HEPA-filters kunnen kleine, microscopische deeltjes in het fijne gaas vangen en uit de lucht van uw camper verwijderen (3). Een HEPA-filter kan u verlichting geven van uw allergieƫn en niezen en irritatie voorkomen.

Het wordt aanbevolen om ongeveer Ć©Ć©n keer per week te stofzuigen met een HEPA-vacuĆ¼m om een opeenhoping van huisstofmijt te voorkomen. Het filter zorgt ervoor dat ze worden opgevangen en niet alleen circulerend terug in de lucht worden gestuurd.


Veelgestelde vragen

Hoe werkt een RV Stofzuiger?

Een RV stofzuiger werkt op dezelfde manier als andere stick en handstofzuigers. Het vuil wordt door de slang gezogen en in de stofkamer gedeponeerd om later geleegd te worden. Sommige werken met cyclonische actie, zoals deze Dyson V8 Animal, voor meer zuigkracht.

Wat is de beste RV stofzuiger?

De Shark Rocket is naar onze mening de beste RV stofzuiger. Het weegt 3,7 pond, heeft een TruePet gemotoriseerde borstel en is gemakkelijk schoon te maken. Het is een stofzuiger met snoer, dus je lijdt nooit een zuigverlies zoals de draadloze modellen wanneer de batterij leegloopt.

Hoe installeer je een centrale stofzuiger op een camper?

U kunt een centrale stofzuiger op een camper installeren door de stofzuiger canister in een kast of uitsparing en het kanaliseren van het leidingwerk en de kanalen achter de muren en vloer. U hebt slangpoorten nodig aan beide uiteinden van de camper, zodat de vacuĆ¼mslang kan bereiken.

Hoe leg je een RV Centrale Stofzuiger?

De manier om een rv centrale stofzuiger te legen, is door toegang te krijgen tot de centrale vacuĆ¼munit en de stofzak te verwijderen. De meeste centrale stofzuigers zijn verborgen achter opbergpanelen of in kasten.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Dettol Power & Fresh - Allesreiniger Spray - Katoenfris - 500 ml